Search Majalah.com
Tukang Jahit Part Time Diperlukan - Putrajaya, Puchong, Seremban
Ita 15 @ Jusmate 5 - Tue 5/Jul/2011 12:05pm [Last Comment]
Sesiapa yg mempunyai kemahiran asas jahitan dan berminat untuk mengambil upah jahit atau bekerja sebagai tukang jahit secara part time dan berada di salah satu lokasi berikut harap dapat berikan maklumat kepada saya.

1) Putrajaya
2) Puchong
3) Seremban

Upah akan dibayar berasaskan bilangan production.

Buat masa ini saya buat survey dulu di ketiga-tiga kawasan tersebut kerana belum putuskan di mana bisnes kami akan dikembangkan, jangkaan pada bulan 9 atau selewat-lewatnya akhir tahun.

Kami amat mementingkan kualiti dan ketelitian dalam mutu kerja, di samping komitmen penuh anda. Jadi, pastikan anda memiliki ciri-ciri tersebut sebelum menawarkan diri.

Keutamaan diberikan kepada suri rumah yg ingin menambah pendapatan keluarga. Juga kepada mereka yg boleh datang ke lokasi-lokasi tersebut sekiranya tidak memiliki mesin jahit sendiri.

Terima kasih.

Niche: Kedai Jahit | Kerja Kemahiran | Jobs & Vacancies in Malaysia
Salam Eidulfitri 1435h (2014)
Dari DPMM Putrajaya

Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Asmah 5 - Tue 5/Jul/2011 12:33pm
    mcmana nak contact? email add xde.. no phone pun xde...  
  2. Ita 15 - Tue 5/Jul/2011 12:48pm
    tinggalkan emel anda di laman ni...kami akan hubungi anda setelah kami buat keputusan bila dan di mana akan beroperasi nanti. TQ.  
  3. Freda 3 - Tue 5/Jul/2011 5:06pm
    Salam.. Sy masih dlm process belajar menjahit. Jika ingin beri peluang utk sy mantapkan skill hubungi sy 012 5863235. . Tp sy hanya boleh bekerja part time  
  4. Suzy 9 - Wed 6/Jul/2011 11:41am
    sy surirumah dan sedang mencari kerja menjahit dirumah dan sy berminat.. email suzynor01@hotmail.my  
  5. Wan Asni Binti Wan Mohd Bhawi - Wed 6/Jul/2011 1:11pm
    saya ada asas menjahit baju kurung.email saya di wanas76@yahoo.com  
  6. Rozie 16 - Wed 6/Jul/2011 1:12pm
    sy surirumah....ini utk tempahan raya ker..kalo tidak...sy berminat..mjahit di rumah untuk ms akan datg...  
  7. Ita 15 - Wed 6/Jul/2011 2:41pm
    terima kasih kpd yg bagi maklumat...nnt saya akan hubungi anda bila tiba masanya, insyaAllah....

    kalau ada lagi, harap dapat bagitau lokasi anda di mana...sama ada Puchong, Putrajaya atau Seremban

    Rozie 16: jgn bimbang, bukan jahit untuk tempahan raya....(bukan projek jahit baju kurung, tudung dsb)...  
  8. Astana - Wed 6/Jul/2011 3:18pm
    Saya tinggal di kajang dan saya boleh datang ke tempat anda utk mengambil. Sila email ke astanagm@yahoo.com  
  9. Faizal 44 - Wed 6/Jul/2011 3:41pm
    salam,isteri saya mengambil tempahan jahit dirumah,jd sekiranya memerlukan tukang jahit isteri saya bolih rasanya,email saya ianya berjalan nnti
    lebai_pondok@yahoo.com  
  10. Ladyboss - Wed 6/Jul/2011 11:28pm
    salam...email tiaraaafiyah@yahoo.com,
    saya boleh jahit baju kurung asli,kurung pahang,kebaya,saya bekerja dari rumah...  
  11. Ladyboss - Wed 6/Jul/2011 11:30pm
    saya di seremban jaya,seremban  
  12. Suzy 9 - Thu 7/Jul/2011 7:24pm
    saya di putrajaya, suzynor01@hotmail.my  
  13. Ummiku - Mon 11/Jul/2011 1:04am
    Saya ada kemahiran menjahit baju kurung pesak dan ada mengambil tempahan dr saudara mara terdekat. Saya amat berminat untuk membantu menambah pendapatan keluarga dan lokasi saya adalah di sri petaling berdekatan dengan kompleks sukan bukit jalil.Saya bekerja dr rumah dan boleh ke lokasi puan untuk mengambil. Sila email saya ke mazsahih@hotmail.com.  
  14. Suhaiza Bt Abd Wahab - Tue 12/Jul/2011 1:08pm
    SALAM,
    saya berminat boleh contact saya
    sue 019-2630361  
  15. Raja Hajariah Bt Raja Yahya - Tue 12/Jul/2011 4:34pm
    ooop ! tumpang mencelah ,saya surirumah boleh menjahit,sebab pernah bekerja di bbrp tmpt ,spt jahit kusyen,langsir dan sbgnya.Lokasi saya kt Seremban.Takut jgn mesin meragam sudah.E-mel sy  
  16. Zoraez - Thu 14/Jul/2011 5:25pm
    Sya juga berminat. Lokasi Puchong cseraz@yahoo.com  
  17. Sharmiesha - Fri 15/Jul/2011 9:14am
    sy jgk berminat.lokasi kt kajang. sharmiesha@yahoo.com  
  18. Sang Ratu - Tue 19/Jul/2011 10:11am
    sy berminat,kat rumah pun ada mesin jahit.. ni email sy sangratuboutique@gmail.com  
  19. Ita 15 - Tue 19/Jul/2011 12:12pm
    insyaAllah tak lama lagi saya akan hubungi sesiapa yg saya rasakan perlu...TQ semua  
  20. Suri Sani 2 - Wed 20/Jul/2011 12:29am
    saya memerlukan tukang jahit dengan segera di Pasir Gudang, Johor. Hubungi di 0163565844  
  21. Yan 37 - Mon 25/Jul/2011 3:29pm
    saya berminat dan lokasi saya sekarang di shah alam
    0196799766
    dina  
  22. Syida Dd - Tue 26/Jul/2011 10:16am
    Saya merupakan Suri Rumah sepenuh masa yg menerima tempahan menjahit pakaian wanita. Mempunyai mesin jahit tepi & lurus industri.
    Lokasi saya, Petaling Jaya (10 minit ke Puchong).
    Email: syida_dd@yahoo.com
    hp num: 014-2654192  
  23. Zamara - Fri 29/Jul/2011 11:11am
    saya berminat...kedai saya di section 28, shah alam...tel saya 019-3692878  
  24. Izan 22 - Fri 29/Jul/2011 3:00pm
    saya berminat...suri rumah sepenuh masa...boleh email zimie80@gmail.com terima kasih.  
  25. Zul 206 - Tue 9/Aug/2011 11:33am
    saya ada adik dan kawan2 dia dlm 4org baru tamat kursus jahitan..tinggal area puchong
    email saya z.k911@yahoo.com
    boleh start september ne..sbb dia masih d kampung  
  26. Martinih - Fri 12/Aug/2011 10:15am
    Saya berminat kerana sy ada kmahiran asas mjahit dan pernah mngikuti kursus mjahit.
    Email : tnee89_lee@yahoo.com
    Hp no : 012-8318627/014-3552795
    Lokasi : Putrajaya,presint 11..  
  27. Myzsryma - Tue 20/Sep/2011 5:52pm
    saya berminat dengan iklan puan, saya tinggal di seremban...puan boleh hubungi saya di email saya : myzsryma@yahoo.com
    no.tel: 016-6843803  
  28. Miss Nurin - Tue 1/Nov/2011 4:19pm
    saya sedang mencari tukang jahit (pakaian wanita)..jika berminat, sila emailkan harga mengikut pakaian spt kurung tradisional, kurung moden, dress dll..tQ

    email: niezrien118@yahoo.com  
  29. K Nor - Thu 3/Nov/2011 4:11pm
    saya berminat...tggal di putrajaya...email saya noorashiahyusuf@yahoo.com  
  30. Ina 123 - Wed 30/Nov/2011 6:35pm
    saya berminat..tinggal di kajang..mempunyai mesin jahit tepi dan mesin industri jahitan lurus..email saya inatulsalmy@yahoo.com  
  31. Bella 3 - Fri 2/Dec/2011 3:16pm
    hubungi saya di talian 017-3459837. sy berpengalaman dalam bidang jahitan selama 11 tahun.. belajar dlm bidang rekaan fesyen dan boleh menjahit pelbagai jenis pakaian. pernah bekerja di banyak butik pengantin. boleh hubungi sy jika berminat. tq  
  32. Raihan 10 - Sun 1/Jan/2012 12:45am
    saya berada di seremban dan mmpunyai diploma seni reka fesyen..jika ada kekosongn sila hubungi saya di raihan.izzati@ymail.com  
  33. Zul 188 - Thu 9/Feb/2012 9:15am
    sila layari http://dzulhazdesignboutique.blogspot.com  
  34. Shidah 7 - Mon 27/Feb/2012 6:16pm
    saya berminat untuk mengisi jawatan ini.
    saya mempunyai sedikit ilmu jahitan dan pengalaman.sila hubung saya di No.
    0193083007.  
  35. Zahara - Fri 2/Mar/2012 10:57am
    Saya pun berminat untuk jawatan ini.saya mengambil jahit baju kurung di rumah.Hubungi saya di no tel:0132116027  
  36. Imashu - Wed 14/Mar/2012 11:05am
    saya perlukan tukang potong/jahit semua jenis baju di puchong boleh sms/call 012-3353561 ma  
  37. Niki Ariff - Thu 5/Apr/2012 12:40pm
    saya perlukan tukang jahit di puchong..menjahit di rumah dan tahu jahit semua jenis baju..blh hubungi saya 013 2317625..asap..  
  38. Vivi 5 - Mon 16/Apr/2012 12:43pm
    saya berminat dengan Tukang Jahit Part Time ini.
    E-mail : kiwieable@gmail.com

    Thank You.  
  39. Siti Aminah Binti Mahmud - Tue 1/May/2012 8:22pm
    Sy siti mengambil tempahan menjahit. Tempat sy d rantau dekat seremban . Sila email sy ina.sitiaminah@yahoo.com  
  40. Shahirah 4 - Thu 7/Jun/2012 1:55pm
    saya berminat.

    saya di putrajaya.  
  41. Gee 17 - Thu 7/Jun/2012 9:01pm
    salam,saya berminat kalau selepas raya,sebab buat masa kini ada tempahan yg byk utk raya,kalau berminat berurusan saya di semenyih,kajang.Hanya mengambil upah jahitan di rumah sahaja.Boleh hubungi saya kak gee 0132196888  
  42. Sitimeor - Tue 28/Aug/2012 12:57pm
    saya berminat dan mempunyai mesin jahit sendiri mesin industri dan mesin kelim baju.call saya 012 3742004  
  43. Sue 50 - Sun 9/Sep/2012 8:56pm
    ade sesape yg nak mintak saya jahit mata lalat, tulang belut, manik, sembat baju atau silang pangkah atau jahit butang dan cangkuk kain dirumah boleh la hubungi saya 0136063136..tq  
  44. Emma 92 - Thu 13/Sep/2012 8:14pm
    sy surirumah mengambil tempahan jahitan pakaian wanita di rumah dan tinggal di putrajaya, jika berminat hubungi sy : 013-3622023  
  45. Alitia Collections - Fri 14/Sep/2012 8:44am
    Kami, Alitia Collection bersedia menerima tempahan baju melayu dan pelbagai baju kurung.. Kualiti jahitan dijamin memuaskan, Insya"Allah..

    Hbngi Puan Wani 0132220068
    Selayang Baru, Batu Caves  
  46. Fid 12 - Fri 14/Sep/2012 1:50pm
    sy berminat.suri rumah sepenuh masa.area semenyih..  
  47. Fizasara - Wed 3/Oct/2012 3:59pm
    Masih memerlukan penjahit sambilan lagi. Saya berminat.  
  48. Aina 82 - Sat 1/Dec/2012 11:46pm
    saya ingin membuat tempahan jahitan baju secara pukal..minima 50 pasang sebulan..kalau ok kontrak boleh dipanjangkan selama lamanya dan jumlah tempahan akan ditambah.hubungi saya segera.lokasi putrajaya.aina..0132753942  
  49. Azmawati Ghazali - Sat 29/Dec/2012 1:04am
    salam...to:-Aina 82,
    sya berminat dgn tawaran ni,tp sya kt seremban....bg sya setakat putrajaya tu blh diuruskan......klu sya nk dgn tawaran ni blh tak....pe2 please call sya di 019-2762187...  
  50. Dyanaroslan - Sat 19/Jan/2013 2:16am
    saya Diana surirumah...menerima tempahan pakaian wanita di rumah...lokasi saya semenyih...
    dyana_lanz@yahoo.com.my  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 55 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2571)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Kereta (1468)
Bengkel Motosikal (238)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (358)
Bisnes Ais Krim (477)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1061)
Bisnes Burger (530)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (784)
Bisnes Cyber Cafe (437)
Bisnes Dobi (1329)
Bisnes Ebook (1016)
Bisnes Handphone (1214)
Bisnes Hari Raya (61)
Bisnes Hotel Dan Resort (543)
Bisnes Ice Blended (677)
Bisnes Jam Tangan (274)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (486)
Bisnes Komputer (1437)
Bisnes Kurier Dan Logistik (642)
Bisnes Minuman (1403)
Bisnes Pasar Malam (1898)
Bisnes Pelancongan (512)
Bisnes Perabot (813)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1046)
Bisnes Restoran (3180)
Bisnes Roti Dan Bakeri (685)
Bisnes Salun Rambut (344)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (365)
Bisnes Sms (153)
Bisnes Spa Dan Facial (624)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (798)
Bisnes Untuk Dijual (3178)
Bisnes Waffle Dan Jagung (365)
Bisnes Western Food (309)
Dewasa 18sx (1687)
Diskusi Bisnes (1897)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (692)
Expo Karnival Tapak Niaga (6145)
Forex Malaysia (1796)
Haiwan Peliharaan (437)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (692)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (975)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (314)
Ingin Berniaga (2759)
Insurans Dan Takaful (1661)
Insurans Roadtax Kereta (321)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1933)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2455)
Kedai Hardware (509)
Kedai Ibu Dan Bayi (669)
Kedai Jahit (3633)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (329)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1734)
Kedai Sewa (1585)
Kereta Baru (1541)
Kereta Terpakai (4797)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4477)
Kerja Kemahiran (1860)
Kerja Kosong (10964)
Kerja Praktikal (1885)
Kerja Sales (2144)
Kerja Sambilan (6026)
Konsultan Perniagaan (424)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (439)
Kontraktor Balak Dan Kayu (465)
Kontraktor Jurutera (529)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (218)
Kontraktor Minyak Dan Gas (662)
Kontraktor Pasir (353)
Kontraktor Pembinaan (1957)
Kontraktor Perlombongan (310)
Kursus Dan Seminar (2714)
Kursus Kecantikan (666)
Kursus Makanan (646)
Kursus Motivasi (310)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1578)
Mencari Pelabur (3574)
Mesin Fotostat (342)
Mesin Freezer Dan Chiller (248)
Mesin Industri (481)
Mesin Jahit (358)
Mesin Proses Makanan (537)
Pakej Pelancongan (2527)
Pakej Perkahwinan (1168)
Pakej Perniagaan (839)
Pasar Basah (1405)
Pekerja Asing (1173)
Pelaburan Saham Unit Trust (897)
Pembantu Rumah Asing (1789)
Pembekal Barang Runcit (1541)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (468)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (609)
Pembekal Kerepek (1068)
Pembekal Keropok (425)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (233)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (407)
Pembekal Rempah Dan Perencah (567)
Pembekal Serunding (254)
Pembekal Telur (133)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1173)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (837)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (148)
Pemborong Kasut Dan Sandal (672)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (105)
Pemborong Pakaian Bayi (749)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1589)
Pemborong Pakaian Lelaki (1106)
Pemborong Pakaian Plus Size (136)
Pemborong Pakaian Wanita (4085)
Pemborong Telekung Dan Songkok (556)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3413)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2705)
Pembuat Papan Tanda Iklan (256)
Pembuat Plastik Kotak Botol (776)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (473)
Pendaftaran Syarikat (474)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (926)
Pengedar Bahan Pencuci (689)
Pengedar Buku Dan Majalah (565)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1504)
Pengedar Permainan Kanak2 (577)
Pengedar Produk Kecantikan (2535)
Pengedar Produk Kesihatan (2909)
Pengurus Majlis (579)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (683)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (368)
Penternak Udang (185)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (682)
Peralatan Sukan (538)
Perisian Komputer (549)
Perkakas Dapur (590)
Perkakas Elektrik (412)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1468)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (500)
Pinjaman Kad Kredit (383)
Pinjaman Kereta (571)
Pinjaman Peribadi (10160)
Pinjaman Perniagaan (1781)
Produk Dari China (517)
Produk Sejuk Beku (1259)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6418)
Pusat Bahasa (342)
Pusat Jagaan Bayi (1451)
Pusat Latihan (622)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (481)
Pusat Pendidikan Tinggi (506)
Pusat Rawatan (343)
Pusat Tadika Dan Taska (1242)
Pusat Tuisyen (1021)
Rancangan Perniagaan (566)
Rawatan Alternatif (282)
Rumah Sewa (4104)
Rumah Untuk Dijual (3593)
Servis Freelance (1041)
Servis Keselamatan (686)
Servis Pembersihan (777)
Servis Pengedaran Risalah (447)
Setiausaha Syarikat (585)
Sewa Bas Dan Van (537)
Sewa Kereta Teksi Limo (1726)
Sewa Lori (2434)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (235)
Studio Fotografi (861)
Studio Grafik Dan 3D (1031)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (692)
Studio Muzik (452)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (223)
Sukan Futsal (222)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (613)
Tanah Untuk Dijual (4627)
Tempahan Biskut Dan Tart (2112)
Tempahan Hamper (184)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (637)
Tempahan Katering (2054)
Tempahan Kek Dan Coklat (2086)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (162)
Tempahan Kuih Muih (1690)
Tempahan Minuman Dan Dessert (443)
Tempahan Nasi Lemak (497)
Tempahan Roti (338)
Terminal Bayaran (177)
Ubahsuai Pejabat (623)
Ubahsuai Rumah (1628)
Urut Tradisional (753)
Usahawan Baja Pertanian (363)
Usahawan Benih Dan Nursery (383)
Usahawan Tani (1048)
Vending Machine (344)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2240)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1272)