Tolong Saya. Rambut Banyak Uban
Encik Cool - Sun 6/Mar/2011 2:54pm [Last Comment]
Salam semua. Usia saya baru awal 40 an. Saya disyaki mengidap penyakit dermatitis serrbohoeic iaitu seakan psiorisis bermula umur dlm 15 tahun. Akibatnya, kulit kepala kekadang berkerak kecil dan jadi macam ruam merah kat kulit kepala.

Sekarang rambut saya dah nak penuh dengan uban. ( Rasanya muda lagi ni ) Mungkin impak drp pnyakit tu. Ramai yang terkezut bila jumpa saya dan ini membuat saya rasa kekadang tu rendah diri. Saya dah cuba krim Almaz, BSY Noni black hair magic, tonik rambut buah keras tapi tak berkesan. Saya selalu guna minyak zaitun sbg mnyk rambut untuk kurgkan kesan kerak kepala.

Saya cdg guna dai hitam tapi katanya bertentgn dengan agama lak. Tapi ari tu ada artikel kata boleh kalau uban tu adalah kerana penyakit (ntahle..)

Ada cadangan?

Niche: Bisnes Salun Rambut | Butik Kesihatan | Produk Rambut
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Encik Cool - Sun 6/Mar/2011 2:55pm
    Boleh emel saya di encikool@yahoo.com. T kasih..  
  2. Anne Annisa - Sun 6/Mar/2011 3:16pm
    nak cuba produk elken x en cool? sy rasa produk elken bole membantu utk masalah psiorisis encik cool. berminat sy emailkan detail produk tersebut  
  3. Hazami - Sun 6/Mar/2011 4:13pm
    salam en cool,sy pun ade sorg kwn dia dari sekolah menengah rambut sume jd putih smpi skrg umur dlm 30-an rambut still putih..pelik jgk,tp dia buat x tau je sy tgk..hehe..  
  4. Ain 20 - Sun 6/Mar/2011 4:21pm
    simpatinya dgn encik cool,,harap cool sokmo ya.kat bekas tmpt saya kerja pun sama,saya ingat kan dia ni umur 50an,,rupanya baru 25 tahun,,,sebab rambutnya mmg putih,,,selang sebulan saya nmpk rmbt dia hitam balik,,pastu putih balik,kalau nak hitamkan rambut kerana berpenyakit saya rasa tak salah,sbb itu dah dikira darurat,apapun tanyalah pndpt ustaz lagi elok.maaf,kenapa tak cuba pakar rmbt mcm iklan kat tv tu?yun nam hair care atau 101 hair care?  
  5. Fauziah 5 - Sun 6/Mar/2011 5:26pm
    call saya 017-3398975 saya ada penawarnya  
  6. Anne 44 - Sun 6/Mar/2011 6:34pm
    sy cdgkan produk sne buka lah di web www.sne.com,memang berkesan untuk kulit kepala,sb kita ada testimoni pesakit strok tak bangun hampir 1 bulan , rambut beruban usia dlm 70an dpt berjalan kembali dan rambut bertambah hitam.kalau nak tgk produk ni dan lbh detail blh col kat 016-3893760,insylh mungkin ini penawarnya dgn izin Allah.  
  7. Aini 11 - Sun 6/Mar/2011 7:56pm
    call saya 012-3381076 kita cuba ikhtiar..  
  8. Azlina 33 - Fri 11/Mar/2011 3:07pm
    salam, en cool..cube try "Mahkota Himalaya"..ade jual di PT Widuri KL..harga pn murah rm20 jer..sgt berkesan utk kelemumur & kerak kepala..psl uban tu sy x pasti la..cube dulu, mana tau menjadi..  
  9. Ms Lynn - Thu 23/Jun/2011 4:33pm
    ni kira kritikal, so gi jerk yun nam hair care tuh, rase cam boleh kot. Tak payah try2 ubat yang belum tentu mujarab ni....last2 membazir beriban jugak....  
  10. Lyn 13 - Sun 26/Jun/2011 5:08pm
    En.Cool,saya ada jual krim/gel berubat untuk rambut.Khasiat:Boleh mengawal rambut gugur,menghilangkan kelemumur,lebatkan rambut,hitamkan rambut dan macam-macam lagi. Produk muslim-suci,bersih,halal. Antara bahan utama-aloe vera,bunga raya,minyak kelapa dara,limau purut,buah keras dan buah pala..semua ni memang untuk rambut. Sesuai untuk semua peringkat umur.Boleh cuba kalau mahu.Kalau berminat email to: nazlyn73@gmail.com  
  11. Anr - Wed 26/Sep/2012 1:35am
    En. Cool mcm mana dah skg? Masalah uban dah settle ke? Berubat mcm ne?  
  12. Anr - Wed 26/Sep/2012 1:42am
    Utk pengetahuan En. Cool, Sy pelanggan Yun Nam (dah jd pelanggan VIP), mula rawatan tahun 2010 hingga 2011 utk masalah yg sama (uban). Para consultant Yun Nam kata mmg boleh atasi masalah ubat bila mula2 kita jumpa (mcm gerenti boleh sembuh-bbp org provok kita masa tu mmg x sempt berfikir) selepas kita setuju, sebulan selepas tu dia org ckp produk kena update kena tambah tu & ini...kisahnya berterusanlah hingga 2011 sy dah give up. Duit dah byk habis, pernah sy mengamuk tp dia org ckp nak rawat ni kena sabar sbb mkn masa (sabar tu sabar jgk tp duit dah berpuluh ribu habis)...mula2 rawatan kos RM9000, then upgrade beribu2 ...saya rasa sy duit ke Yun Nam dah boleh beli sebijik keta baru berharga RM40,000 (tu sbb jd pelanggan VIP). Kalau En. Cool banyk duit silalah cuba Yun Nam tu..mgkn sesuai dgn kepala En. Cool. But sy dah give up even sy ada lagi hmpir 20 sesi rawatan nk dihabiskan dh hmpir setahun dah x pegi...ingat nak tuntut balik duit utk rawatan baki rawatan tu..Menyesal giler sbb tertipu oleh Yun Nam. Duit yg dah habis tu beli tanah lagi bagusss ler..So, kalau tanya sy pasal Yun Nam...jwpn sy jngan pegi sana nnti pokai habis duit kena kikis..hasilnye tak pasti..  
  13. Fardi - Tue 2/Oct/2012 10:07am
    Assalamualaikum..sy ada masalah rambut gugur...kulit kepala pun gatal2..da mcm2 produk sy try.antaranya krim super lebat, minyak kelapa dara tapi masih gugur n hampir botak depan n tengah...kepada sahabat yg ada produk berkesan untuk lebatkan rambut leh la share ngan saya melalui email - adie_plauski@yahoo.com  
Page 1   (Total 13 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2323)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1368)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (971)
Bisnes Burger (508)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (722)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (961)
Bisnes Handphone (1137)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (637)
Bisnes Jam Tangan (253)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1384)
Bisnes Kurier Dan Logistik (590)
Bisnes Minuman (1302)
Bisnes Pasar Malam (1727)
Bisnes Pelancongan (463)
Bisnes Perabot (741)
Bisnes Prepaid Dan Reload (967)
Bisnes Restoran (2920)
Bisnes Roti Dan Bakeri (640)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2877)
Bisnes Waffle Dan Jagung (347)
Bisnes Western Food (268)
Dewasa 18sx (1602)
Diskusi Bisnes (1797)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5449)
Forex Malaysia (1611)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (635)
Hiasan Taman (221)
Hotel Resort Homestay (900)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2639)
Insurans Dan Takaful (1529)
Insurans Roadtax Kereta (302)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1850)
Kedai Emas (406)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2321)
Kedai Hardware (452)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3318)
Kedai Kamera Dan Camcorder (313)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1578)
Kedai Sewa (1502)
Kereta Baru (1385)
Kereta Terpakai (4439)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3868)
Kerja Kemahiran (1645)
Kerja Kosong (9565)
Kerja Praktikal (1571)
Kerja Sales (1847)
Kerja Sambilan (5383)
Konsultan Perniagaan (388)
Kontrak Swasta (245)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (434)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (599)
Kontraktor Pasir (298)
Kontraktor Pembinaan (1800)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2560)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (617)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1488)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (47)
Mencari Pelabur (3342)
Mesin Fotostat (316)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (441)
Mesin Jahit (326)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2360)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (780)
Pasar Basah (1277)
Pekerja Asing (1065)
Pelaburan Saham Unit Trust (839)
Pembantu Rumah Asing (1616)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (417)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (960)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (378)
Pembekal Rempah Dan Perencah (519)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1107)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (378)
Pemborong Karpet (131)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1460)
Pemborong Pakaian Lelaki (1027)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3828)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3201)
Pemborong Tuala (179)
Pemborong Tudung (2526)
Pembuat Papan Tanda Iklan (212)
Pembuat Plastik Kotak Botol (731)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (429)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (890)
Pengedar Bahan Pencuci (644)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2407)
Pengedar Produk Kesihatan (2770)
Pengurus Majlis (555)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (644)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (236)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (487)
Perkakas Dapur (542)
Perkakas Elektrik (361)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1373)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (509)
Pinjaman Peribadi (9304)
Pinjaman Perniagaan (1628)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1170)
Program Consignment (1785)
Program Dropship (5845)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1243)
Pusat Latihan (556)
Pusat Memandu (112)
Pusat Mengaji Agama (401)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1085)
Pusat Tuisyen (935)
Rancangan Perniagaan (532)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3762)
Rumah Untuk Dijual (3342)
Servis Freelance (927)
Servis Keselamatan (618)
Servis Pembersihan (710)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (541)
Sewa Bas Dan Van (476)
Sewa Kereta Teksi Limo (1508)
Sewa Lori (2200)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (211)
Studio Fotografi (799)
Studio Grafik Dan 3D (876)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4253)
Tempahan Biskut Dan Tart (1751)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (600)
Tempahan Katering (1889)
Tempahan Kek Dan Coklat (1928)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1560)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (315)
Terminal Bayaran (166)
Ubahsuai Pejabat (581)
Ubahsuai Rumah (1506)
Urut Tradisional (709)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2098)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1131)