Tolong Saya Cari Penipu Ni.
Rose 142 - Fri 16/Nov/2012 11:58am [Last Comment]
Nama dia hanya : Khai
Phone no : 012-6682340 (telah ditutup)
Akaun untuk ambil duit orang :
(MBB)
Mohd Shamsuri bin Ab (164762042697)

Pada warga majalah yang ada maklumat mengenai penipu ni tolong bagi details pada saya..kerana esok saya nak buat polis report.



( dibawah ni iklan si penipu )

Pengeluaran Wang KWSP Untuk Yang Gagal Mendapatkan Pinjaman Bank
Khai 63 - Wed 29/Aug/12, 2:52pm [Last Comment]
Selamat Hari Raya Aidilfitri & salam sejahtera kepada semua warga majalah.com. Anda mempunyai masalah seperti pinjaman ditolak oleh bank @ koperasi atau nama anda ccris, ctos atau blacklist serta sukar mendapatkan pinjaman. Jgn bimbang pihak kami boleh membantu anda mengeluarkan wang kwsp dengan syarat baki minimum dlm akaun kwsp anda ada 10k. Dijamin 100 peratus lulus. Kuota adalah terhad. Prosedur mengikut jalan yang betul dan ianya sah disisi undang2. Berminat untuk mengetahui lebih details sila hubungi atau sms ke 0126682340(Khai) ataupun anda boleh email nama serta tinggalkan no phone ke khairi.pengeluarankwsp@gmail.com

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Rose 142 - Fri 16/Nov/2012 12:01pm
    Jika ada maklumat,tolong email pada saya : leyyan4a@yahoo.com

    018-2433054  
  2. Solihin 3 - Fri 16/Nov/2012 12:09pm
    Dh kene la ni..brp byk?  
  3. Rose 142 - Fri 16/Nov/2012 1:08pm
    yup,rm660
    ada apa information ke?  
  4. Pokjak - Fri 16/Nov/2012 2:47pm
    apa modus operandi yg digunakan si penipu nie..for info  
  5. Arenis - Fri 16/Nov/2012 5:04pm
    dah sah2 dah KWSP tu mmg ada prosedur dia sendiri untuk nak kuar duit...Bukan senang nk kuar duit KWSP ni...  
  6. Nenek 2 - Sat 17/Nov/2012 5:29am
    macam mana kamu cakap dia penipu??  
  7. Nzzam - Sat 17/Nov/2012 9:24am
    Sila click link dibawah. Salah seorg penipu di majalah.com

    http://www.majalah.com/?classified:personal-loan-bank-blacklist-atau-muflis:8KRC36FS18  
  8. Rose 142 - Sun 18/Nov/2012 9:18am
    Nenek 2,
    tak menipu ke namanya...dah ambil duit saya..lepas tu senyap sunyi tanpa berita..hp tutup..e-mail tak balas...
    so,boleh digelar sbg apa ye? selain penipu..??  
  9. Hairunizam Bin Ismail 2 - Sun 18/Nov/2012 12:51pm
    tumpang iklan....

    kami akan uruskan pencarian rumah mengikut budget bulanan yang anda mampu,kami memudahkan masalah anda...

    KAWASAN SELANGOR DAN KUALA LUMPUR.

    Bergantung Pada Terma & Syarat

    HARAPAN ANDA MATLAMAT KAMI

    Rumah akan dicat dan dikemaskinikan secara pakej agar tidak membebankan..

    Deposit : RM0 semasa Menandatangani perjanjian jual beli (S&P)
    Pinjaman 100% untuk pembeli yang layak
    Rumah telah siap dengan OC/CF
    Bayaran ansuran serendah kadar sewa
    Tanpa komisen broker
    Bantuan pengeluaran KWSP
    Semakan Kelayakan (PERCUMA)

    Maklumat yang diperlukan :suami dan isteri

    Nama=

    No tel=

    Gaji bulanan=

    Umur=

    EPF akaun 2 ( RM )=

    Jenis rumah

    o semi-D,bunglo ,villa

    o teres singlestory

    o teres doublestory

    o flat

    o pangsapuri

    o kondo

    bilik dan bilik air 2 /3 /4bilik =

    harga ( RM )- anggaran =

    budget bulanan ( RM )=

    komitmen

    o kredit kad ( RM )=

    o Pinjaman Peribadi ( RM )=

    o Sewa beli kereta( RM )=

    lokasi pilihan(Selangor/kuala lumpur shj)=





    TINGGALKAN EMEL ATAU HUBUNGI SAYA HAIRUNIZAM >019-2446543> ATAU EMELKAN MAKLUMAT ANDA DI hairunizam7966@gmail.com



    PEMILIK RUMAH YANG INGIN MENJUAL RUMAH JUGA DIGALAKKAN MERUJUK KEPADA SAYA  
  10. Pendekar Laut 2 - Mon 19/Nov/2012 11:35am
    Rose 142..penipu memang tak angkat telefon punya..saya pun dah kena, lagi banyak rugi..pemilik no phone ni 010-5667745..nama tak payah tulis sebab binatang ni pakai nama macam2..sapa2 yang terpakai no recycle nombor ni,sory bebanyak...tapi masa aku kena tipu ini ler nombornya..reward RM2.5K kalau dapat info binatang ni..nak main2?..tgk permainan aku pulak!!!  
  11. Ekspo28 - Mon 19/Nov/2012 4:10pm
    http://www.majalah.com/?business:sunner-health-sdn-bhd:C7RYVGYHK7Q

    >> ni 010-5667745

    bg detail lbey skit, pernah gak carik org tipu, dapat..  
  12. Kumanhensem - Mon 19/Nov/2012 9:28pm
    Kesian warga majalah sbb banyak yg dh kena tipu sampai ratusan ribu ringgit.  
  13. Azren 5 - Tue 20/Nov/2012 10:15am
    tuan tanah...blh bgtau ko kena tipu oleh penipu untuk dapatkan duit dr account berape?

    Baca ni:
    Jenis-Jenis Pengeluaran KWSP!!!

    Simpanan KWSP anda boleh dikeluarkan sebelum dan selepas mencapai umur persaraan. Pengeluaran ini adalah untuk membantu anda membuat persediaan sebelum dan semasa persaraan.

    - Pengeluaran Umur 50 Tahun
    - Pengeluaran Umur 55 Tahun
    - Pengeluaran Mengurang/Menyelesaikan Baki Pinjaman Perumahan
    - Pengeluaran Hilang Upaya
    - Pengeluaran Meninggalkan Negara
    - Pengeluaran Pendidikan
    - Pengeluaran Pekerja Berpencen Dan Pengeluaran Pesara Pilihan
    - Pengeluaran Pelaburan Simpanan Ahli
    - Pengeluaran Membina / Membeli Rumah
    - Pengeluaran Simpanan Melebihi RM 1 Juta
    - Pengeluaran Ansuran Bulanan Pinjaman Perumahan
    - Pengeluaran Kematian
    - Pengeluaran Perumahan Fleksibel
    - Pengeluaran Kesihatan

    Jadi, ko diberitahu utk kegunaan mcm mane nak kuarkan duit ko tu???

    aku rasa ko tu jahil atau ko mmg xnak ambik tahu pasal duit ko kat kwsp sebab tu ko senang kena tipu...kesian...

    kalau ada ketegori diatas tu pilihan ko...pergi lah sendiri kat kwsp tu...  
  14. Pendekar Laut 2 - Tue 20/Nov/2012 11:48am
    Thanks Ekspo28..saya tahu awak giat jugak dlm forum Tipuhunter....ofis dia kat Level 8 Pavilion Kuala Lumpur, nama company Hengde Fitness Technology (002119486-H)..tipu dari segi janji nak kasi lokasi kerusi urut, tapi mungkir,...call tak angkat, sms tak reply..panas sial....takper, pelan2 cari...  
  15. Pelangiindah2012 - Wed 21/Nov/2012 1:44pm
    AWASSS!!!!,Penipu deposit kereta sambung bayar ni masih aktif sehingga skrg,modus operandi,meletakkan alamat yg bkn alamat sbnrnya,sllu menukar no hp dan jenis iklan,gambar kereta yg sbnrnya xwujud dan bkn utk disambung byr.Akan meminta deposit awl,slps itu mmberikan mcm2 helah,contohnya owner asl bagi kereta lambat dan sebagainya,slps mndapat deposit trus mematikan hp,akan menyuruh mangsa bank in ke dlm akaunnya dan pnipu ni akan mematikan hp,merupakn BURUAN PIHAK POLIS!!!

    Detail maklumat mengenai penipu ni:

    http://lipot81.blogspot.com/2011_08_01_archive.html

    http://forum.lowyat.net/topic/2069642/all

    Iklan terbaru penipu ni yg saya jumpa NOVEMBER 2012 :- latest iklan

    http://hahasale.com/index.php/articles/by_author/23017?startnum=1


    These are the details of the conman G. APPALANAIDU

    Kad Pengenalan: 510119105361 / 8065850
    Nama Penuh : APPALANAIDU A/L GRUMOORTHY

    JGN bank in duit di atas akaun Maybank si penipu ni!!!
    MBB account : 101011258553
    Account name: G. APPALANAIDU

    -Kepada mangsa yg telah ditipu,pergi buat report,dan teruskn bg maklumat dekat pihak polis sbb penipu ni still aktif buka iklan yg baru,klu siapa2 ada maklumat tentang penipu ni,maklumkan kepada saya:Pelangiindah2012@yahoo.com

    **kerjasama anda amatlah dihargai**


    ...SEKADAR BERKONGSI aka Pemberi maklumat...  
  16. Pelangiindah2012 - Wed 21/Nov/2012 8:18pm
    AWASSS!!!!,Penipu deposit kereta sambung bayar ni masih aktif,UPDATE: dia telah de1ete iklan yang sebelum ini dan telah buat iklan yg baru :

    http://hahasale.com/index.php/cars/81267/Nissan-Grand-Livina-1-6-AT-2011---CONTINUE-LOAN--/?t=1353481966  
  17. Mustaqim 13 - Thu 22/Nov/2012 4:18pm
    hahah.... aku baca je bahgian penipu ni terus cari komen nenek.... ;p;p .....apacer kita nie nenek asyik dok peringat tapi tak paham2..... aku ingat kita buat persatuan kena tipu la nek...baru nak sedar kot.... ;p;p  
  18. Nenek 2 - Fri 23/Nov/2012 2:15am
    ye la qim.. kekadang manusia ni tak sama.. rezeki tak sama.. rambut je sama hitam.. ko tikam nombo eko kena... aku tikam nombo eko tak kena.. yang tak kena tu pandai pulak diam.. tak de pulak nak publish cakap magnum kuda toto tu tipu... bile kes gini pandai je kecoh..
    biar je la qim... lagipun aku duduk kat europe sini lagi besar ular sawa..lagi banyak buaya.. lagi ganas naga..lagi licik manusia... ok ja.. terpulang pada diri sendiri.  
  19. Azren 5 - Fri 23/Nov/2012 10:34am
    hahaha...nenek..nenek...hang ni nyanyuk ka aper ni??

    hang lagi nak menipu duk kat europe konon...piiiiirahhhh...

    hang kata keje ngan RHB HQ konon..bila plak RHB bukak cawangan kat europe ni?? hang habaq mai sikit...

    lawak..lawak...nenek ohh nenek...  
  20. Remybangsar1 - Mon 26/Nov/2012 12:36pm
    Sekarang nie macam2 bkn kata nak beli barang jerr kene tipu....tapak niaga punnnn kene tipu....bayar tapak sampai masa hari nak niaga tapak pun tiada org nya pun hilang....nasib2...hati2 kepada peniaga2 d luar sana si penipu nama harry h/p 010 8100001 / acc CIMB 1230095399520 Hirsham Baharuddin  
  21. Sepandu - Mon 26/Nov/2012 5:20pm
    nenek tua yg bodoh !  
  22. Kancilputih - Mon 3/Dec/2012 3:51pm
    org lain kluarkan epf tanpa guna upfront pun... free je... nape tuan tanah kene gunakan upfront plak??  
  23. Shaka Baby - Mon 17/Dec/2012 12:37am
    pendekar laut 2 - boleh hubungi sy badry_83@yahoo.com..mustahak  
  24. Ismail 13 - Sat 29/Dec/2012 12:14am
    biasa la tu nenek.. dah kena baru menyesal.. masa kasi "duit upfront" tu tak pikir lak soal hukum hakamnye.  
  25. Joe 17 - Tue 1/Jan/2013 1:24am
    saya joe dpd JPNmykad,ada kawan2 saya yg ditipu dlm jualbeli d internet ni,alhamdulillah dpt brsua muka dgn fmly penipu tu,jnji ada no mykad..bkn apa saya sekadar bantu kwn2 saya tu..  
  26. Kin 5 - Fri 26/Jul/2013 8:11am
    Rasanys saya pun dah tertipu dgn faizal_taiko. Janji manis.. skrg dgn melayu pun dh xboleh dipercaya. Melayu makan melayu.. 1 agama plak tu..  
  27. Kaven - Sun 31/Aug/2014 10:42am
    Siapa ada beli Sunner Health Malaysia Vending Massage chair? Ini penipu tak?  
Page 1   (Total 27 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2632)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (203)
Bengkel Kereta (1487)
Bengkel Motosikal (243)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (360)
Bisnes Ais Krim (489)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1079)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (155)
Bisnes Cuci Kereta (790)
Bisnes Cyber Cafe (443)
Bisnes Dobi (1335)
Bisnes Ebook (1030)
Bisnes Handphone (1229)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (552)
Bisnes Ice Blended (690)
Bisnes Jam Tangan (280)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (486)
Bisnes Komputer (1458)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1425)
Bisnes Pasar Malam (1927)
Bisnes Pelancongan (529)
Bisnes Perabot (830)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1073)
Bisnes Restoran (3234)
Bisnes Roti Dan Bakeri (698)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (373)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (637)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (806)
Bisnes Untuk Dijual (3240)
Bisnes Waffle Dan Jagung (374)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1723)
Diskusi Bisnes (1922)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (707)
Expo Karnival Tapak Niaga (6282)
Forex Malaysia (1823)
Haiwan Peliharaan (452)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (702)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (986)
Iklan Tv Radio Media Massa (216)
Import Dan Eksport (321)
Ingin Berniaga (2786)
Insurans Dan Takaful (1679)
Insurans Roadtax Kereta (328)
Kedai Bunga (186)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1952)
Kedai Emas (440)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2485)
Kedai Hardware (418)
Kedai Ibu Dan Bayi (677)
Kedai Jahit (3703)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1787)
Kedai Sewa (1609)
Kereta Baru (1569)
Kereta Terpakai (4880)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4586)
Kerja Kemahiran (1897)
Kerja Kosong (11278)
Kerja Praktikal (1953)
Kerja Sales (2195)
Kerja Sambilan (6146)
Konsultan Perniagaan (436)
Kontrak Swasta (287)
Kontrak Tender Kerajaan (447)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (544)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (221)
Kontraktor Minyak Dan Gas (668)
Kontraktor Pasir (370)
Kontraktor Pembinaan (1997)
Kontraktor Perlombongan (313)
Kursus Dan Seminar (2747)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (651)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1598)
Mencari Pelabur (3616)
Mesin Fotostat (348)
Mesin Freezer Dan Chiller (257)
Mesin Industri (491)
Mesin Jahit (366)
Mesin Proses Makanan (546)
Pakej Pelancongan (2554)
Pakej Perkahwinan (1178)
Pakej Perniagaan (862)
Pasar Basah (1425)
Pekerja Asing (1193)
Pelaburan Saham Unit Trust (920)
Pembantu Rumah Asing (1809)
Pembekal Barang Runcit (1561)
Pembekal Beras (103)
Pembekal Buah-buahan (475)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (628)
Pembekal Kerepek (1081)
Pembekal Keropok (432)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (122)
Pembekal Minyak Masak (412)
Pembekal Rempah Dan Perencah (577)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (137)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1177)
Pemborong Batik Dan Sutera (348)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (591)
Pemborong Bundle (843)
Pemborong Cadar Dan Tilam (428)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (683)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (759)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1611)
Pemborong Pakaian Lelaki (1113)
Pemborong Pakaian Plus Size (142)
Pemborong Pakaian Wanita (4125)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3462)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2734)
Pembuat Papan Tanda Iklan (264)
Pembuat Plastik Kotak Botol (786)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (480)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (939)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (572)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1517)
Pengedar Permainan Kanak2 (587)
Pengedar Produk Kecantikan (2578)
Pengedar Produk Kesihatan (2940)
Pengurus Majlis (585)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (706)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (284)
Penternak Lembu (379)
Penternak Udang (189)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (559)
Perkakas Dapur (599)
Perkakas Elektrik (417)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1484)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (383)
Pinjaman Kereta (582)
Pinjaman Peribadi (10333)
Pinjaman Perniagaan (1804)
Produk Dari China (527)
Produk Sejuk Beku (1281)
Program Consignment (1980)
Program Dropship (6533)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1496)
Pusat Latihan (637)
Pusat Memandu (119)
Pusat Mengaji Agama (499)
Pusat Pendidikan Tinggi (514)
Pusat Rawatan (351)
Pusat Tadika Dan Taska (1265)
Pusat Tuisyen (1043)
Rancangan Perniagaan (581)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4162)
Rumah Untuk Dijual (3648)
Servis Freelance (1072)
Servis Keselamatan (700)
Servis Pembersihan (795)
Servis Pengedaran Risalah (447)
Setiausaha Syarikat (595)
Sewa Bas Dan Van (552)
Sewa Kereta Teksi Limo (1759)
Sewa Lori (2500)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (877)
Studio Grafik Dan 3D (1053)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (459)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (226)
Sukan Futsal (225)
Sukan Pancing (140)
Tanah Sewa (629)
Tanah Untuk Dijual (4727)
Tempahan Biskut Dan Tart (2117)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2092)
Tempahan Kek Dan Coklat (2109)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (173)
Tempahan Kuih Muih (1715)
Tempahan Minuman Dan Dessert (454)
Tempahan Nasi Lemak (507)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (182)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1659)
Urut Tradisional (770)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1070)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2273)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1310)