Tolong Bantu Saya! Kongsi Maklumat Tentang Harvest Reliance Consultancy
Farahliana 2 - Sun 23/Dec/2012 7:46am [Last Comment]
Salam,saya ada kemusykilan tentang satu co.nie..HARVEST RELIANCE CONSULTANCY SDN. BHD(HRS). Co.ni kt Megan Avenue,KL dan dilantik oleh FIRST ALLIANCE LIMITED(dari UK),sebagai broker utk urus pelaburan di Malaysia. Kemusykilan saya ada 3 perkara:-
1)Tentang ejen HRS ni,ada yang ckp co.ni labur dalam mcm2 market,cth:-emas,minyak,komoditi dll utk jana profit kpd pelabur. Tp ada jgk ejen HRS lain cakap diorang just labur spot gold jee..kalau ikutkan profile co.ni(www.falfx.com@www.markets.co.nr@www.famarkets.com(x leh search web nie..),diorang labur dalam pasaran emas. Sistem dia ala2 forex pun ade. Byk gk post diorang dlm MC ni. Mmm...
2)Ejen2 co.nie offer dividen bulanan dari ROI pn berbeza2. Ada yang offer dividen setinggi 30% ke atas dari jumlah pelaburan(minima USD6000=rm22000),lebih kurang RM7500 setiap bulan. Ada gak yang bagi dividen 8-20% je sebulan..
So saya harap warga MC dapat bagi komen tentang perkara nie,bimbang takut scam ke,ape ke...TQ

Niche: Pelaburan Emas | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mie 9 - Sun 23/Dec/2012 9:09am
    pertama sekali kalo co tu pelaburan based dan alamat megan avenue tak payah la join hehe...sbb klo alamat situ xdenye yg kekal lama...abg aku keje kat megan avenue tau la...dah berapa bnyak co kononnye "pelaburan" buka tutup kat situ..nie semua co nak kutip duit pastu lari je...lagi satu under akta bank negara xde co yg boleh kutip duit kcuali bank n syarikat kewangan...

    lagi satu kalo agen pun was2 mana satu pelaburan xyah la masukkk...tolonglahhh jgn masukkk...

    duit tu masuk la asb ke unit trust ke insuran investment ke lagi berbaloii,,,  
  2. Mie 9 - Sun 23/Dec/2012 9:15am
    try tengok sini

    http://www.cdrex.com/first-alliance-limited-4381621.html

    More information about company
    FIRST ALLIANCE LIMITED

    Adding contact information
    Company Status Dissolved
    Company Type Private Limited Company
    Incorporation Date 15/11/2001
    Dissolution Date 08/03/2005
    Nature of Business 7499 - Non-trading company

    company dah dissolved...xdak dahh  
  3. Farahliana 2 - Sun 23/Dec/2012 2:32pm
    tq en.Mie 9 atas perkongsian info anda.  
  4. Amirrul 5 - Sun 23/Dec/2012 5:04pm
    maaf tuan tnah,tumpang share jap..

    http://www.majalah.com/?classified:anda-ada-kwsp-epf-dan-tunai-maximumkan-dividen-ke-12-16-setahun-lihat-detail-di-dalam:8Q7TXB2FY9

    boleh hubungi sy untuk ketahui lebih lanjut mengenai unit amanah, perancangan kewangan n apa2 sahaja mengenai kewangan...
    kmi berusaha utk bantu anda..  
  5. Jep 5 - Sun 23/Dec/2012 6:08pm
    Kawan rapat saya baru saje kehilangan 6kusd dalam spot gold di tempat yg sama...sy juga telah kehilangan RM22k dlm spot gold di megan Avenue cuma syarikat yg berbeza. Skrg company dh berpindah berhampiran de palma ampang...ayat diaorg je power dgn bermacam2 agreement dan janji manis yg pahit...  
  6. Kassim Selamat 3 - Mon 24/Dec/2012 11:27am
    kawan saya pun dah hangus usd6k. Harapkan keuntungan, modal yg hangus. Pulak tu hutang saya usd1k. Sampai skang pun tak terbayar. Nak mintak balik pun kesian...tak usah la terpedaya dgn janji bohong dorang tuh...  
  7. Azizi Ali - Wed 26/Dec/2012 10:09pm
    sy setuju ngan kenyataan mie 9. Saya sendiri dah x prcaya ngan co yang beroperasi di megan avenue ni. Sy dh blacklistkan tempat ni sbb sy dh terkena dlm bisnes vending machine. Setelah disiasat rupa2nya ada few company di lokasi sama menjalankan bisnes yg lebih kurang sama..MENIPU!! yang di lakukan oleh budak2 muda jer. so hati2 ngan co kat Megan Avenue!!  
  8. George Boros - Thu 27/Dec/2012 11:43am
    tiap investment tu dah ada risk...takde istilah gerenti untung...untung rugi tu biasa...cm kena hati2 je dgn IB atau BROKER...pastu kena ingat...kat M'sia ni memang takleh buat investment mcm ni...BNM dgn SC dah kasi tau...unless dgn bank atau dgn securities company yg dah terdaftar...kalau IB atau broker tu tak betul, sehebat atau seteror mana pun anda dlm trading pon dorang boleh kasi u rugi...sbb dorang akan untung bile u rugi...pastu trader2 tu sume masih mentah dan baru habis training..4 orang member saya karam kat situ...  
  9. Rahayu 21 - Thu 27/Dec/2012 12:36pm
    Stuju kata2 'George Boros' setiap investment mmg ada risk..kepada Farahliana 2 klau cik/puan bukan individu dlm investment jgn mudah menuduh atau melenting,kaji selidik dulu..Pernah datang ke company tu untuk tanya maklumat mana yang btul?..Stahu saya alamat website dah updated bertukar kepada www.falfx.com..yg lain alamat website yg lama mmg la invalid.  
  10. Farahliana 2 - Thu 27/Dec/2012 6:51pm
    T.kasih atas perkongsian rkn2 mc semua. Saya rasa x sedap hati,sebab tu minta pendapat anda semua. Saya bkn menuduh@melenting Rahayu 21,bimbang kalau2 kena tipu..itu je.  
  11. Irdina 11 - Sat 29/Dec/2012 2:04am
    maknanya ramai la yang rugi ngan harvest ni ye...
    saya pun ada di approach...katanya untung atleast 2k sebulan kalau melabur rm21600...  
  12. Alymiey - Sun 30/Dec/2012 2:11am
    Boleh jd ada yang dah berjaya boleh email dekat saya..nazmanazly@gmail.com.  
  13. George Boros - Tue 1/Jan/2013 1:26am
    Senang je...ada tak trader kat HRC yg dah bertahun keje kat situ...tu je kunci jawapan yg anda leh dapat...  
  14. Nabil 2 - Tue 1/Jan/2013 11:43am
    mana ada trader hrc yg bertahun kerja. paling2 pun sebulan dua. kesian anak2 muda cari kerja, dpt kerja kt situ. dpt le pakai baju grand2 cam koperat man, tp hampeh gaji tk jalan...  
  15. Mentor Emas - Thu 3/Jan/2013 12:59pm
    Promosii tahun baruu!! Harga emas 999.9 Gold bar pamp suisse hanya rm160/g bersama kami di Mentor Emas.. Hubungi 0389268850 untuk menetapkan COD di bandar baru bangi  
  16. George Boros - Thu 3/Jan/2013 3:53pm
    Nabil 2....tau takpe...tak kan takde org yg nampak motifnya apa???

    pikir2 kan lah  
  17. Sahabatmaju - Tue 15/Jan/2013 12:41am
    Saya membeli Dinar & Dirham harga tertinggi dan menjual Dinar & Dirham pada harga terendah. Hubungi saya segera 0172918692 jika berminat. Tq  
  18. Wonder Glow Cosmetics M Sdn Bhd Super Whitening Cr - Wed 16/Jan/2013 2:17pm
    Jgn percaya! Saya sendiri pernah kena tipu 15k!dalam sebulan duit hangus... trader pun pembohong nama dia nastia..... tiada yang cepat untung dalam dunia.. baik berniaga kecil kecilan pun takper... hampir gila saya saya bila...kehilangan wang tu... call saya untuk pengalaman ini... 016-755 9991  
  19. Keloi - Thu 24/Jan/2013 3:26pm
    saya dah melabur dalam harvest.modal saya 10kUSD.tiap2 bulan ade gak untung 3-4kUSD.tp kadang2 rugi ade gak.cuma kita pn kene pndai pasal trading ni dan pandai pilih broker.  
  20. Raudah 5 - Wed 6/Feb/2013 11:46am
    Sya skrg ade dlm pejabat harvest reliance, tak nampak macam penipu pon.  
  21. Raudah 5 - Wed 6/Feb/2013 12:07pm
    kat web site yg Mie9 bagi memang company dah dissolved tapi company ni bergerak kat web site di bawah http://www.falfx.com/v4/index.asp . cube la chk okey ke tak  
  22. Keloi - Tue 12/Mar/2013 9:34am
    salam.sekarang pejabat HRC ni nk ditutup dan tukar pejabat lain.untuk keselamatan duit anda,keluarkan duit anda.takut diorang tutup terus cmpany ni.  
  23. Al So liqin - Wed 20/Mar/2013 2:34am
    assalam keloi btul ke apa yg keloi ckap tu.. sy dh invest usd6k hampir 6bln smpai skrg 1sen pun x dpt.. haramjadah HRC mula2 nk join mcm2 janji manis.. keloi tlg info sya ke email.. noraz7717@gmail.com  
  24. Biz 7 - Thu 27/Jun/2013 3:27pm
    dalam hati, ummm padan muka tak fikir panjang...takpelah xde la rezeki...mgkin rezeki hampa tuhan balas kat tempat lain  
Page 1   (Total 24 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2596)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (195)
Bengkel Kereta (1474)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1067)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1446)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1051)
Bisnes Restoran (3200)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (368)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3195)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1905)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6181)
Forex Malaysia (1804)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (410)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3654)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (331)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1597)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4823)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4511)
Kerja Kemahiran (1871)
Kerja Kosong (11078)
Kerja Praktikal (1903)
Kerja Sales (2160)
Kerja Sambilan (6067)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (280)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1965)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1585)
Mencari Pelabur (3584)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (845)
Pasar Basah (1410)
Pekerja Asing (1178)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1794)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (572)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (422)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4096)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3424)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2708)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (929)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (580)
Pengedar Produk Kecantikan (2545)
Pengedar Produk Kesihatan (2917)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (280)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (688)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1470)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10214)
Pinjaman Perniagaan (1786)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1960)
Program Dropship (6449)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1469)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (487)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1253)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3613)
Servis Freelance (1056)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (781)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1733)
Sewa Lori (2456)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (697)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2112)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2092)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (759)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1057)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2255)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1283)