Tip untuk Mendapat Anak, Anak Kembar.
Lan 5 - Fri 18/Jun/2010 11:58am [Last Comment]
Sesiapa yang mempunyai pengalaman atau Ilmu untuk mendapatkan anak sila kongsi, kerana saya sudah 3 tahun berkahwin belum mempunyai zuriat

Niche: Dewasa 18sx
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Rahman - Sat 19/Jun/2010 8:03am
    Anak kembar tu susah lah... tapi kalau anak single, beberapa kes yg saya lihat jadi pd saudara mara dekat/jauh, bila dah >5 thn tak dapat anak mereka ambil anak angkat (bayi), then miraculously tak lama lepas tu wife mula mengandung. Mungkin perubahan hormon yg terjadi bila menjaga bayi angkat tu menyebabkan mereka 'boleh' mengandung semula.

    Pemerhatian saya juga, jika mereka ambil anak angkat dah besar cthnya 8 thn, kejadian ni tak berlaku.

    Nasihat2 berbentuk perubatan macam IVF, itu saya serahkan pada pakar perubatan/puan.  
  2. En Sulaiman Ramli - Sat 19/Jun/2010 8:56pm
    saya sangat2 setuju dgn pendapat di atas tu, memang hampir 90% jadi macam tu melainkan kepada ibu bapa yg memang tak boleh mengandung.. ( atas sebab kesihatan )

    perubahan hormon membantu mereka mengandung atas pengambilan anak angkat tersebut..  
  3. Pinat - Sun 20/Jun/2010 4:34am
    Cadangan saya (berdasarkan pengalaman sendiri dan kawan2 senasib):
    1) Lakukan lebih banyak solat hajat dan sunat dhuha (dimurahkan rezeki-sbb anak juga rezeki)
    2) Amalkan doa nabi zakaria setiap kali solat dan diurut di perut (bagi isteri)
    3) Amalkan petua meningkatkan kesuburan seperti makan taugeh, ambil vitamin e, pil tradisional
    4) Dapatkan rawatan alternatif seperti kaedah homeopati atau urutan dari bidan2 yang pandai
    5) Kalau nak cuba ambil anak angkat pun boleh juga tapi bila dah ada anak sendiri jangan pulak anak angkat dipinggirkan, niat biarlah betul
    6) Usaha mendapatkan zuriat ini perlu dibuat bersama2 (suami isteri) jangan sebelah pihak saja  
  4. Lan 5 - Mon 21/Jun/2010 12:00pm
    Terimak kasih Semua,
    Pinat: Kalau boleh tolong bagi doa nabi zakaria. (Sebaiknya tulisan dalam bahasa Arab)
    Email - j_dlanz@yahoo.com  
  5. Zaha 2 - Thu 1/Jul/2010 6:16pm
    cadangan ni tak berapa bagus,tapi boleh lah kalau nak cuba.dulu kwn sy ni kahwin dekat 10 tahun tak dapat anak pas tu kawin lg 1,tak lama bini baru dia mengandung.selepas bini baru melahirkan anak bini yg no 1 pulak mengandung.(tapi berani ka..jgn buat pasal)  
  6. Putra Aduka - Fri 2/Jul/2010 1:40pm
    kelasssss idea ko zaha2 huhuhu  
  7. Rosli 16 - Mon 5/Jul/2010 2:31pm
    saya dah hampir setahun kawin tapi sampa sekarang isteri lum mengandung lagi .
    macamana tu ?
    http:www.skafbirumuda.blogspot.com  
  8. Lina 24 - Mon 12/Jul/2010 2:32pm
    Salam....petua saya tak tahu. tapi ada sorang kawan saya, dia sama mcm puan jugak. 3 tahun kawin x dpt anak. tapi dia berikhtiar dengan pakai korset Premium Beautiful dan makan Herba Maharani. suaminya amalkan makan Herba Maharaja...klu nak cube boleh hubungi saya 0197179297..Insya Allah..  
  9. Azy 2 - Mon 26/Jul/2010 5:09pm
    buatlah medical checkup suami isteri...mgkin ade sistem badan yg xbetul...  
  10. Mummy - Thu 29/Jul/2010 3:43pm
    kawan saya 16 tahun tak dapat anak..lastly jumpa dr hamid arshad (husband&wife) lepas 3 bulan terus peknen.. dpt anak lelaki comel@hensem..itu lah racun itulah penawar..(tp nasib baik gak hubby dia tak bukak cawangan baru..huhuhuuu)  
  11. Puterahitam - Tue 10/Aug/2010 9:25am
    cuba pergi hkl bahagian klinik reproduktive buat temujanji. kat sini kalau ada rezeki boleh la dapat anak kembar. saya nak ceritakan kat sini pun takut awak terkejut proses dier kalau nak tahu call saya 0193857702 atau e-mail saya lanlin110@yahoo.com  
  12. Double B - Thu 12/Aug/2010 1:00pm
    Salam,guna lah ALGA FOR WOMEN & ALGA FOR MEN dr Colour Vibration Therapy terbaik, kekwn sy dulu ada mslh zuriat skng bertmbh anaknya, cth; sy sendri anak no1 2thn lelaki no2 1thn kembar pompuan.. CVT pon ada ubat masa tengah peknen n lps peknen.. keterangan lanjut email sy doubleb_79@yahoo.com or h/p 0123528046  
  13. Joha - Sun 15/Aug/2010 8:08pm
    sy cadangkan amalkan makan multivitamin SHAKLEE.. pagi sebiji , malam sebijik..

    Petang wajib bikin senaman atau joging atau jalan selama 30min..
    Gerenti..keluar anak..  
  14. Jeffry 2 - Thu 2/Sep/2010 2:15pm
    jgn melawan takdir, Joha..... kita hanya merancang....  
  15. Rifad - Sat 9/Oct/2010 4:42pm
    : )  
  16. Lan 5 - Mon 5/Sep/2011 12:09pm
    Alhamdulillah.., 2 bulan lepas saya telah menerima Amanah dr Allah, saya bersyukur kerana Allah menerima doa kami dan menganugarahkan sorang cahayamata yang sihat dan comel.., apa yang kami amalkan adalah memperbanyakkan doa, qiamullai.., dan isteri saya ada mengamalkan susu kambing dan kurma.  
Page 1   (Total 16 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)