Tentang Saham Emas Vgmc
Hakimi - Sat 4/Feb/2012 10:16am [Last Comment]
Di sini saya perturunkan lagi beberapa maklumat tentang VGMC. Kami memohon agar anda semua dapat meluangkan masa sekitar untuk membaca dan menghayatinya dalam keadaan berlapang dada dan berfikiran terbuka. Kenyatan tuan mengatakan yg penulis komen drp ahli vgmc mcm kena sakit jiwa dgn penuh cacian dan makian macam orang meroyan lepas beranak yg mana tuan tak boleh nak siarkannya di blog ini. Ia salah tuan juga kerana menyiarkan komen orang ramai yg mengutuk habis2an dgn kata2 penuh kejian, kesat dan hinaan kpd ahli2 vgmc. Jadi mereka pun terbawa2 bahasa kurang ajar yg diguna pakai oleh pengondem/juru komen yg lain tu. Kalau nak tegur pun biarlah dgn bahasa yg sopan dan berhemah. Biasalah, bila sarang tebuan dijolok, maka tebuan pun apa lagi, mengaumlah dia. Ok….mula drp sekarang saya sarankan agar kita semua bila membuat komen di blog ini samada positif atau negatif tentang vgmc dan lain2nya biarlah berhemah, bersopan seperti orang yg berilmu, berakal dan beriman. Janji semuaaaaaaa….!!!

Mari kita bicarakan dulu tentang vgmc.

Kpd VGMC sendiri, ia telah melaksanakan semua kehendak2 kepercayaan yg ingin diraih drp setiap pembaca di seluruh dunia melalui artikal dan info2 didalam websitenya. Penjelasan mengenai siapa kami, visi kami, operasional, tujuan dan lain2 lagi telah diperjelaskan dgn sebaik2nya. Disamping itu berbagai2 info dan maklumat terbaru dan terkini dari masa kesemasa tidak putus2 dikirimkan melalui saluran laman webnya pada tajuk “Berita dan Media” yg mana kita boleh klik dan baca pada setiap pautan yg terdapat di bawahnya. Ini semua adalah usaha VGMC utk menyampaikan maklumat2 kpd pembaca semua dalam pelbagai versi bahasa di dunia untuk mudah difahami semua agar dgn itu kepercaaan pembaca kpd VGMC dapat dipertingkatkan semaksima mungkin dalam usaha menarik pembaca untuk membeli share yg di tawarkan bagi mejayakan harapan visi dan misi mereka (VGMC).

Namun bagi VGMC setelah semua perkara yg diperjelaskan masih tidak bisa menghambat lari segala ketidakpercayaan drp kotak minda pembaca kpd apa yg cuba mereka jelaskan dan sekali gus tidak berjaya menarik mereka menjadi sebagai pelabur dan rakan kongsi perusahaan, maka dgn itu VGMC tidak dapat berbuat apa2.

Mari kita membicarakan tentang ahli2 vgmc pula;

Di pihak kami sendiri sebagai ahli yg pada mulanya hanyalah sebagai pembaca dan seterusnya menjadi sebahagian drp VGMC setelah melanggani saham2 yg ditawarkan hasil drp sebuah kepercayaan yg berjaya menembusi otak benak kami semua drp apa yg telah diperjelaskan melalui webnya. Maka dgn itu seandainya VGMC masih bisa dan masih mempunyai ruang2 halus utk mengaburi mata kami tanpa disedari dgn memperdayakan kami melalui maklumat2 tidak tepat serta berbagai janji2 manisnya, maka kami juga tidak dapat berbuat apa2. Masing2 pihak telah melakukan kerja2 yg sepatutnya dilakukan oleh masing2 iaitu dipihak VGMC telah menyalurkan dan memperjelaskan hampir kesemua maklumat2 yg dikehendaki oleh pembaca dalam usaha menarik suatu kepercayaan yg bisa diyakini 95% jika tidak pun 100%.

Oleh yg demikian , sebagai pembaca kami telah menjalankan tugas kami iaitu membaca, meneliti, memahami, membuat sedikit sebanyak penyellidikan dan akhirnya telah menaruh kepercayaan dan meyakini apa yg telah cuba disampaikan oleh VGMC itu adalah diharapkan sesuatu yg benar. Lebih2 lagi pengakuan VGMC bahawa ia menyalurkan semua modal kami ke perusahaan HALAL iaitu perlombongan emas yang terdapat di benua Afrika dan Amerika Selatan melalui join venture dgn beberapa syarikat perlombongan yg telah dikenal pasti mendatangkan keuntungan yg memberangsangkan, menguatkan lagi semangat kami untuk bersamanya. (Sila semak kembali maklumat tentang pelaburan perusahaan perlombongan emas di Afrika dan Amerika Selatan pada menu operasional di pautan Amerika Selatan dan Afrika) dan bukannya melabur di tempat2 haram seperti tempat perjudian,ternakan babi, kilang arak dll syarikat perniagaan/perusahaan yg ternyata haram . Keyakinan ini bertambah kuat bila VGMC mengeluarkan berbagai maklumat dan info tentang perjalanan syarikatnya tidak seperti skim cepat kaya yg lain2 sebelum ini sepeti Swiscash, Ebyfund dll nya dimana website mereka dalam keadaan biasa2 sahaja, mudah serta simple dan tiada apa2 maklumat terperinci mengenai perjalanan syt mereka itu bahkan tiada perjumpaan diantara pelabur dgn pihak pengurusan yg pernah mereka lakukan. Ternyata mereka cuba menyembunyikan diri. Perkara tersebut tidak berlaku kpd VGMC yg mana ada sahaja GALA DINNER dan perjumpaan yg dianjurkan oleh pihak pengurusan setiap bulan dari sebuah negara ke sebuah negara seperti di Malaysia, Indonesia, London, Turkey, Singapura dll. Malahan pejabat barunya juga ada dibuka di Dubai yg mana dgn terbukanya pejabat di Dubai memberikan gambaran betapa bersungguh2nya VGMC dalam perniagaannya. Beberapa leader drp seluruh dunia yg terpilih telah pun menghadiri diupacara pembukaan pejabat tersebut. Pada laman webnya juga terdapat ciri ciri keselamatan agar tidak mudah dicerobohi HACKERS.

Bermula operasi tawaran share VGMC pada Januari 2010 sehingga ke hari ini Disember 2011 iaitu mendekati masa 2 tahun, didapati VGMC masih belum mengingkari janji2nya didalam memberikan apa2 yg yg dijanjikan iaitu dividen bulanan dan hasil trading harian kpd pemegang2 sahamnya. Semoga ianya akan berlanjutan sehingga ketarih tamat pada 31 Disember 2014 yg mana pada 2015 saham saham yg ada sekarang ini akan dijual secara terbuka. Sekarang ini terdapat pula banyak lain2 syarikat (SCAM) yg mengkloni gaya persembahan VGMC 100% yg cuba mengambil kesempatan. (Sila klik dan baca pada pautan “Peringatan Bahaya Penipuan” pada tajuk “Berita dan Media”).

Dgn rasa rendah hati dan rendah diri, dimaklumkan kebanyakan pemegang2 saham PRE-IPO VGMC telah mendapatkan modal pokok mereka setelah melibatkan diri antara 4 hingga 8 bulan bersama VGMC bergantung atas jumlah lot yg masing2 langgani yg mana ada diantara mereka meraih antara RM5000 hingga RM50,00 sebulan bahkan kpd yg berkemampuan mereka melabur dalam jumlah yg besar dan menerima pulangan bulanan yg besar. Jumlah dividen yg diterima ialah sebanyak nilaian berat 0.1 ozs emas bagi setiap 1 lot. Jadi pendapatan juga berubah2 mengikut harga emas semasa dipasaran. Manakala yg terendah sekali RM500 sebulan.

Hampir kesemua mereka telah mengguanakan sebaik2 mungkin keuntungan dividen bulanan yg diraih seperti menjelaskan hutang2 loan bank, membeli hartanah berupa tanah2 lot atau pun rumah, membeli emas fizikal dan sebagainya sebagai asset berguna dihari2 mendatang setelah mereka menyedari yg simpanan melalui wang simpanan tidak dapat mengekalkan nilainya pd masa2 hadapan. Tidak seperti emas dan hartanah yg mana ianya tidak susut nilai bahkan semakin bertambah dari tahun ketahun. Kesedaran ini timbul hasil drp pendedahan demi pendedahan yg mereka dapati tentang kebaikan antara simpanan wang ringgit dgn simpanan emas setelah masing2 menceburi di bidang pelaburan emas selepas beberapa bulan.

Untuk pengetahuan semua pembaca, VGMC tidak menjalankan sistem pembahagian bonus bertingkat2 sepertimana lain2 MLM. Ia hanya memberikan komisen 10% drp amaun setiap lot pelaburan kepada sesiapa yg berjaya membawa masuk ahli baru dan ia diberikan hanya sekali sahaja dan bukannya setiap bulan. Begitu juga dgn sistem bonus pairingnya yg menjanjikan komisen hanya sekali sahaja kpd sesiapa yg berjaya membawa masuk ahli2 baru dalam bulan yg sama. Jika berlaku kemasukan ahli pairing dibulan yg berlainan maka ianya tidak termasuk didalam perjanjian tersebut. Tiada pembahagian bonus utk lain lain level samada di tingkat atas mahupun di tingkat bawah untuk mana2 ahli.

Ada juga diantara mereka yg telah menambahkan jumlah lot2 pelaburan sebhgn drp hasil keuntungan yg diperolehi. Ini adalah suatu tindakan yg bijak drp mereka iaitu menggunakan wang keuntungan selepas modal pokok diperolehi balek untuk mengelakkan drp kerugian sebenar jika berlaku apa-apa yg tidak diingini kepada VGMC samada atas tindakan pihak berwajib mahu pun di pihak VGMC sendiiri. Dgn itu kerugian yg berlaku selepas itu tidak sangat dirasai dan tidak begitu terkilan setelah berbulan2 meraih keuntungan lumayan sebelumnya.

Justru itu sekiranya sebelum ini berkali2 pihak luar telah memberi amaran kpd ahli2 VGMC agar berhati2 dan agar segera menarik balek modal kerana berpenganggapan yg ia adalah SCAM atau bakal diambil tindakan oleh pihak berwajib, maka sekarang ini kami sebagai ahli2 VGMC yg telah lama menjadi ahli, yg telah balek modal dan yg telah berjaya menambahkan aset2 kami drp hasil dividen VGMC, ingin menasihati kpd orang2 di luar sana agar kpd sesiapa sahaja yg berminat utk melanggani share VGMC selepas drp tarikh ini agar menangguhkan atau membatalkan niat mereka setelah kami mendengar banyak pihak memberi amaran bahawa VGMC adalah SCAM dan kalau tidak SCAM pun bakal menghadapi sekatan drp pihak berwajib kerana syarikat tersebut tidak berdaftar di negara ini. Ini adalah bagi mengelakkan anda tidak sempat untuk mendapatkan balek modal anda semula jika apa2 berlaku kpd VGMC. Biarlah kami dgn keyakinan dan pendirian kami itu bahwa yg VGMC ini bukanlah SCAM. Ini berdasarkan penjelasan dan maklumat yg diberi serta janji2 yg masih tertunai. Sekiranya apa yg kami yakini itu 100% menjadi kenyataan, kami ucapakan syukur Alhamdulillah dan sebagai ahli lama, sekiranya sebaliknya pula berlaku, maka kami juga mengucapkan Alhamdulillah kerana perkara yg tidak diingini terjadi setelah kami mendapatkan balek modal serta meraih keuntungannya. Semoga Allah mengampuni kami jika sekiranya apa yg kami bersangka baik kpd VGMC setelah VGMC berjaya meyakinan kami selama ini tiba2 sebaliknya pula yg terjadi.

Kepada pihak berwajib jika ada sesiapa diantara Dato’/Datin, tuan/puan, encik/che yg membaca komen saya ini, di sini saya ingin menyarankan dan merayu agar dgn penuh budi bicara, janganlah diambil apa apa tindakan seperti menyekat laman blog syarikat atau menyekat akaun bank pelabur yg menyalurkan dana keuntungan tersebut setelah kami meyakini bahawa VGMC bukanlah SCAM sebagaimana yg ditohmahkan. Ini berdasarkan drp banyak bukti bukti yg didapati drp sumber2 yg boleh dipercayai Kerana hasil drp dividen yg diraih itu telah memberikan kebaikan kepada ramai pihak. Pihak bank telah menerima kembali wang pinjaman drp peminjam2 yg telah membayar balik pinjaman hasil drp dividen. Pihak syarikat2 hartanah juga telah berjaya mendapat tempiasnya bila mana pelabur2 tadi berjaya membeli tanah2 lot mahu pun rumah jualan mereka. Kepada bapa2 yg mempunyai anak2 yg telah menggunakan wang PPTN semasa belajar juga dgn ini memudahkan mereka utk melunaskan hutang2 tersebut. Kedai2 emas juga dikunjungi pelabur2 tadi untuk melabur dalam pelaburan emas selepas mendapatkan dividen mereka. Kedai2/syarikat2 barangan elektrik dan pacuan empat roda dll syarikat juga tidak ketinggalan mendapat habuan bila kuasa membeli drp orang ramai bertambah. Program VGMC ini hanya berjalan utk tempuh 3 tahun sahaja lagi iaitu bermula pada Jan. 2010 hinggalah ke 2015 sebelum ianya menamatkan kemasukan dan pembelian share drp ahli2 baru pada atau sebelum 31 Disember 2014 sebelum share tersebut dijual kepada publik pada 2015. Walau bagaimana pun kami tidak menafikan akan riisiko2 yg bakal dihadapi sama seperti risiko yg telah dan bakal dihadapi juga oleh2 mana2 syarikat pelaburan sah yang lain2nya.

Sebelum menutup komentar dan artikal panjang lebar drp saya ini, sila anda semua klik buka dan baca setiap url2 website yg saya sertakan di bawah ini untuk anda mempertimbangkan dan menilai sendiri sejauh mana kebenaran di pihak VGMC. Semoga selepas ini tiada lagi komentar negatif keterlaluan serta sumpah seranah dan maki hamun kpd kami ahli2 VGMC. Kami bertawakal kpd Allah dan serahkan segala2nya kpd NYa setelah kami meyakini apa yg dikatakan VGMC itu adalah benar.

Tujuan Dan Visi Kami VGMChttp://www.vgmc.com/about_what_we_aim.asp

Tata Laksana (Pelaksanaan)http://www.vgmc.com/about_corporate_governance_audit.asp

Nilai Koperathttp://www.vgmc.com/about_corporate_value.asp?lang=ID

Faktor Risikohttp://www.vgmc.com/our_investors_risk_factors.aspPertanyaan2 Umunhttp://www.vgmc.com/faq.asp

VIsi dan Misi VGMChttp://press.vgmc.com/press-release/ID/2011/09/01/Visi-VGMC/

Berita2 Media dan Siaran press drp VGMChttp://www.vgmc.com/about_news_press.asp?lang=ID

Adakah VGMC Syarikat Berdaftar?

Jawapannya adalah YA. Ia didaftarkan di Panama iaitu negara syurga mereka yang ingin melarikan diri daripada cukai. Daripada komen dan link yang diberikan, anda boleh rujuk di Sini.

http://www.panama-offshore-services.com/panama_corporation_foundation_name_search.htm?ENTITYNAME=VIRGIN+GOLD+MINING+CORPORATION&TYPE=CORP&START=1&ID=356393

Ia disahkan oleh syarikat lawyer ini:

http://www.justanswer.com/law/5o6p3-vgmc-com-scam.html

Maklumat2 drp Offshore Panama yg juga anda boleh baca sebagai maklumat;

http://www.panama-offshore-services.com/panama_offshore_services.htmhttp://www.panama-offshore-services.com/panama_offshore_tax_haven.htmhttp://www.panama-offshore-services.com/about_panama_law_firm.htm

Info terbaru yg diterima drp pihak vgmc utk makluman semua ahli2nya. Sila dptkan makluman tersebut dilink dibawah ini;

http://press.vgmc.com/press-release/EN/2011/12/05/VGMC-–-2012/

Dapatkan juga info2 tentang vgmc di laman facebook berikut ini;

http://introvgmc.cariemas.com/

Di sini saya juga ingin perturunkan kata2 seorang ahli (mungkin leader kot) tentang vgmc yg saya ambil drp laman facebook group vgmc Malaysia utk dikongsi bersama sekadar renungan utk difikirkan bersama.

…………………………….

For the record, VGMC bukan company MLM.

Saya antara org yg pernah mengadakan pertemuan dgn top Management VGMC. Byk juga la soalan tanya smp english saya dah mcm org Jerman cakap Perak… Apa yg saya nmpak, company ni sasaran tulennya adalah IPO. Mereka mahu listkan VGMC di dlm bursa2 saham yg terkemuka dgn modal yg cukup besar. Bila berlakunya proses IPO nnti, kelebihan pada kita pemegang CPS adalah kita diberi hak utk membeli saham IPO itu dgn harga diskaun dan pembida luar juga akan mencari pemegang2 saham CPS ini utk mendapatkan saham2 IPO ini. Dianggarkan harga tawaran adalah USD30 per unit.. So bygkan jika anda ada 10,000 unit? Anda mempunyai saham bernilai USD300,000@RM930,000!..

So bagi saya berkemungkinan suatu hari nanti, utk maintainkan pemegangan saham perlu ada 10,000 unit. Dan just before IPO, kemasukan shareholder baru akan dihentikan. So ini merupakan satu pelaburan mid-term yg terbaik. Antara perkara yg dihighlightkan oleh management, kesilapan shareholder adalah menganggap VGMC ini satu perniagaan MLM yg datang dan pergi.. Walhal mereka adalah satu financial corporation yg mempunyai pelan tindakan kewangan dan model pelaburan yg tersendiri.

Namun for me, to play safe, invest amaun yang kita boleh risikokan.. Jgn risikokan amaun yg kita x mampu.. Jgn smp nk bunuh diri plak bila tetiba duit

Niche: Diskusi Bisnes | Pelaburan Emas
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Linkman - Sun 5/Feb/2012 10:00am
    panjang sgt takde masa nak baca...

    tapi bagi yg dah pakar dgn tipuhelah skim cepat kaya/piramid/ponzi ... vgmc dan swisscash dan pakman telo sama sahaja...

    sesiapa nak masuk silakanlah... duit kamu... kamu punya pasal!!
    tapi kalau rugi jangan menangis disini. kami semua taknak dengar ... padan muka kamu! degil!.

    mula2 memang untung... kemudian...akhirnya... (sambung sendiri..)  
  2. Hakimi - Tue 7/Feb/2012 9:35am
    utk pgthuan linkman swisscah hny diharamkan di malaysia...tidak dinegara lain....vgmc bukan penipu coz syarikat semua berdaftar di panama dan premier office di UAE,perlombongan emas di amerika selatan dan benua africa,boleh semak syrikat link diatas...sy boleh bw linkman ke office di dubai sekiranya linkman ada RM 50,000+++ utk perbelanjaan disana...utk pgthn linkman juga,kerajaan mengharamkn syarikat ini kerana tidak mendpt cukai spt saham ASB/public mutual dll dan kerajaan juga tidak mempunyai bukti yg kukuh mgtkn vgmc adalah syrkt yg menipu kerana syrikt perlombongn emas ini mmg wujud dan sahamnya semakin meningkat dr masa kesemasa sehgg kini usd1.35/unit dan terus mngkt shgg masuk ke bursa saham...facebook jga akn menjual sahamn terbukanya,itu pn BNM akan katascam....org2 jutawan/menteri ramai mjd shareholder diluar negara yg x brdftr d malaysia tetapi rakyat semua x boley dan diperalatkan...pikir2 lah...  
  3. Hakimi - Wed 8/Feb/2012 4:18pm
    linkman..terima kasih atas pdgn anda....apapun dgn VGMC ni sy tlah mndpt keuntungn dan meneruskan kehidupn dgn lebih baik tanpa perlu meminta/menyusahkn kedua org tua sy dlm soal kewngan....dlm seusia ini juga sy mampu hidup berdikari dan mengumpul harta yg dtgnya atas permberiaan Allah swt....terima kasih lagi sekali mjd salah sorg yg cuba menjatuhkn org lain dan negatv minded...smoga berbahagia di dunia dan akhirat.....  
  4. Webmurah - Wed 8/Feb/2012 5:46pm
    VGMC, semoga diberkati rezeki tuan hakimi kita ni...amin,,  
  5. Lan123 - Wed 8/Feb/2012 10:12pm
    awal2 masuk mmg untung macam en hakimi.. tapi kalau dah ujung2 masuk piramid dah nak runtuh..

    some info can found here.. if you can afford to take risk (duit hilang tak terjun bangunan) then byk skim2 piramid boleh try..
    http://www.shamsuriyadi.com/scam-alert/skim-virgin-gold-mining-corporation-vgmc/  
  6. Azuin - Thu 9/Feb/2012 5:00pm
    sy sokong en hakimi..sy p penah msuk swiscash dan kwn sy sndir penah jdi kaya kat penang..mmg btl cakap en. di luar negara swisscah masih aktif lgi cuma kat m'sia je ttp. dan pelabrn emas vgmc pn member ada masuk dah pulang modal brganda dh pn....nk masuk vgmc sampai gadai emas kt b.rakyat tp dah boleh tebus blik n dapt untung...kita buat bisnes sendiri pn blh lingkup ada jatuh bangun..masing2 pnya duit masing2 tggng risiko la...klu sume nya takut nk mencuba lebih baik keja makin gji ja smpai bongkok 3, takda peningkatan dalm ekonomi,ni x,byk yg asyik pandai kritik org je padahal org mmg dh brjaya dh...  
  7. Cobanasib - Thu 9/Feb/2012 6:31pm
    ade duit join..xde duit duk tepi baca je....hehehe...

    tp vgmc daa blacklist kan oleh kerajaan... klu bank negara da bekukan sume aset2 dalam tuh...sume yg join rugi la secara x langsung..sape laa yang nak lawan tu yer???cuba habaq mai...wlwpon masih valid kat luar negara pon NO POINT jgk...betul x??orang kaya lain laa...ada orang mainkan,bukak opis lagi.tranfer untung atas nama company...kna realistic jgk....klu da kna rush VGMC,ahli yang lain nganga je laa...  
  8. Nori 2 - Sun 12/Feb/2012 12:31am
    sedara hakimi, kalau nk explain something kita boleh appreciate argument yg menggunakan fakta. tp post yg pjg bejela kt atas cuma penuh dgn special pleading dan argument yg menggunakan appeal to emotion. please provide cold hard facts & sufficient evidence kalau nk convince org, baru org bole analyze secara factual dan guna logic  
  9. Azhar 2 - Sun 12/Feb/2012 11:34am
    boleh saudara hakimi jelaskan mengikut hukum syarak adakah vgmc (dan yg seangkatan dengannya) dibenarkan?

    sekadar ingin tahu dari hamba yg jahil ini.  
  10. Phillar - Wed 22/Feb/2012 10:59pm
    Betul ker dah blacklist oleh kerajaan?berita bile yer?tp pelik gak..klu diharam/di blacklist kat oleh kerajaan M'sia, mesti awal2 lagi dah kene..tp skrg dah 13 tahun kat M'sia kan? ke sy salah...sy bukan ahli vgmc..cume bertanya..hehe  
  11. Liza 221 - Thu 29/Mar/2012 12:17pm
    Mmg bagus invest in gold..tapi bg saya kiter juga kena invest in our health..gunakan sedikit keuntungan yg di raih dr pelaburan emas tu untuk mejaga kesihatan..jgn kaya harta tapi badan kita sakit.. klaau dah sakit semua yg didepan mata semua dah x berguna lagi.. So prevention is better thn cure.. oleh tu sesiapa yg nak invest in ur health pm me at maslizamd76@gmail.com.. Saya sekadar berkongsi sahaja, kerana menjaga kesihatan diri sendiri adalah fardu ain, manakala berkongsi sesuatu kebaikan untuk kesihatan dgn org lain adalah fardu kifayah...InsyaAllah..  
  12. Muhamad 46 - Sun 15/Apr/2012 6:36pm
    Untuk makluman semua..website www.gvmc.com adalah diregister dalam www.godaddy.com yang mana ianya menggunakan GoDaddy sebagai server asp nyer.. controler server adalah di Malaysia. Tapi saya tidak dapat tres alamat nyer sbb ada sekatan..yang comfirmnya www.gvmc.com ini akan menjerat rakyat Indonesia dan Malaysia untuk melabur dan terus melabur. and then sampai satu ketika, ia akan stop sama terjadi saham internet sebelum ini. So diharapkan kaum Melayu khususnya berwaspada. Jangan lalai  
  13. Hayabusa99 - Sat 16/Jun/2012 12:29am
    Kepada yang berminat dengan tawaran saham dari vgmc nie leh hubungi saya untuk tabel talk ;)  
  14. Jzie85 - Mon 25/Jun/2012 4:28pm
    salam sume. mungkin ada pihak yg xpaham atau xyakin dengan vgmc. Alhamdulillah. saya dh 5 bulan turut2 dpt income dh. sila lihat sini untuk bukti2 kesahihan vgmc http://www.lombongvgmc.com segala bukti telah dinyatakan.  
  15. Aziz 69 - Tue 26/Jun/2012 1:07pm
    ramai yg saya jumpa dapat pulangan pelaburan kurang dari 10 bulan ..itu kalau yg labur dan dok diam..kalau rekmen kawan2 dari komisen mereka dapat pulangan modal lagi cepat ada yg dlm 3 bulan malah sebulan pun ada...mulai julai setiap bulan mereka beri 12% sebulan...itulah rahsianya kenapa mereka dapat pulang modal dgn begitu cepat....

    setakat ni belum pernah jumpa pelabur yg mengaku di tipu vgmc kalau adapun mungkin sesama upliner tak tahulah,tapi itu bukan masalah vgmc.  
  16. Karuz - Sun 1/Jul/2012 11:57am
    hahahah...kalu scam mcm swisscash.pg la padam web n bekuacc rakyat msia wahai c bnm sc bebal lg dungu bodoooooooo..haha lol..sc bodo lg pondan tua x mampu blok vgmc kate scam..hahaaa..terguling2 tgk sc mangkok kayu..  
  17. Karuz - Sun 1/Jul/2012 12:05pm
    tunjuk jengkal sikit kat muke sc n bank nagara..samada kmu boley blok/tidak...kami pastinya amat mual benci pdmu kump ubn...hancola kamu bn..idopp pr.. ..itu yg penting... ada 's' mcm login maybank pon blh blok? suka2 kamu.....haha sc sc n bnm...  
  18. Karuz - Sun 1/Jul/2012 12:10pm
    swisscash blh login ada 's' x mcm vgmc n maybank..?marketiva sykt yg kecil cinonet toit pon x mampu nak blok n tutp d msia..hahaaa..woi sc bnm setan bodoooooooo ubn..buh la list kat web kmu n blok laaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. bodo punya sc bnm..bodo1jx buat malu gov ja haha grrrrrrrrrrrrrr  
  19. Lyn Wellness - Mon 2/Jul/2012 11:07am
    sape2 yg ckp vgmc tak valid ke akan black list tu ckplah samapi mulutnya bengkak last2 dosa dpt sakitkan hati pelabur vgmc and mulut bengkak..tak melabur tu or takde duit diam2 la ye blewwwekk..
    saya pelabur vgmc diam2 saya dpt bulan2 tepat plak dividenyer syukur dah berhenti kerja pun duit tu cover my gaji and i sambung study..
    ko adeee??? aku ada!sape nak join vgmc area puchong or shah alam contact saya!
    yang melabur tu dah dapat bulan2 teruskan..  
  20. Firqahislamiah - Sun 8/Jul/2012 4:17pm
    sape nak join area kelantan boleh hubungi saya cikgu din 0199112432  
  21. Anis Azizy - Wed 11/Jul/2012 3:56pm
    Stuju.. Sesape yg nak join area puchong kinrara bkt jalil sh alam bleh call me 0122888674.  
  22. Azrizalwahid - Thu 12/Jul/2012 10:01pm
    setuju... VGMC mmg terbaik... Sapa nk join area puncak alam, meru.... QBoleh call sy, kite bincang... 0133775276  
  23. Safwan Amran - Mon 16/Jul/2012 1:55pm
    http://www.sc.com.my/main.asp?pageid=579&menuid=685&newsid&linkid&type#v

    salam..link yang saya provide tu da terangkan bhw vgmc ni merupakan aktiviti tidak berlesen di msia dan telah dimasukkan di dlm senarai amaran pelabur pada tahun 2010...mohon penjelasan..  
  24. Kamen Rider 2 - Tue 17/Jul/2012 8:40am
    jomm pakat ramai2 join vgmc  
  25. Iman 47 - Wed 18/Jul/2012 1:12pm
    Saudara Safwan, memang VGMC merupakan aktiviti tidak berlesen di Malaysia kerana VGMC tidak berdaftar di Malaysia dan benar ia telah di letakkan didalam senarai amaran pelabur pada tahun 2010 tetapi ia tidak di "Blacklist". Oleh kerana syarikat ini tidak berlesen di Malaysia maka pihak kerajaan telah mengeluarkan amaran dan jika rakyat Malaysia masih juga melabur segala risiko hendaklah di tanggung sendiri.  
  26. Iman 47 - Wed 18/Jul/2012 1:20pm
    Saya rasa tiada sebab mengapa kerajaan akan "BLOCK" website VGMC kerana selama 2 tahun ini tiada sebarang rungutan yang di dengar dari pemegang-pemegang CPS VGMC.... daripada kerajaan 'block' website VGMC adalah lebih baik 'block' semua website2 lucah kerana ia adalah lebih merbahaya.....  
  27. Deepak 2 - Wed 18/Jul/2012 4:49pm
    If anyone would like to know about VGMC and the investment plan that they offer you could always email me at deepak@vgmail.com for us to discuss further without any obligation to become a shareholder.

    Jika sesiapa ingin tahu mengenai VGMC dan pelan pelaburan yang mereka tawarkan anda boleh emel saya di deepak@vgmail.com supaya saya boleh terangkan dengan lebih teliti pelan VGMC tanpa apa-apa kewajipan untuk menjadi para pemegang saham

    THANK YOU…  
  28. Balakong - Wed 18/Jul/2012 6:14pm
    ponzi skim..teknik yang sama berulang di gunakan bertahun lama nya oleh scammer..teringat zaman autosurf & hyip dulu-dulu..orang lama dalam internet faham sangat hal neh..wang anda, tepuk dada tanya selera..  
  29. Iman 47 - Thu 19/Jul/2012 12:00pm
    sila layari laman web SC ini untuk keterangan lanjut : http://www.sc.com.my/main.asp?pageid=901&menuid=949&newsid&linkid&type
    VGMC tidak tersenarai didalam list SC
    "pandai-pandai la memilih syarikat untuk melabur"
    Tidak semuanya tipu...mungkin nasib anda kurang baik.... VGMV hanya memberi pulangan sebayak 12% sebulan...ini terlalu sedikit...saya pernah membuat investment didalam private placement yang mendatangkan pulangan sebanyak 200% dalam masa 3 minggu...dan banyak lagi klu anda ingin tahu...cuba google "Private Placement" di situ banyak investment yang berpuluh dan beratus kali ganda...cuma samada anda berani atau tidak....saya telah mencuba dan ternyata ianya betul....sekian  
  30. Sueweal - Thu 26/Jul/2012 8:14am
    sapa nk join rebate 100%. http://pre-ipovgmc.blogspot.com

    email sy suhail.najid@gmail.com  
  31. Royal Rahman - Thu 26/Jul/2012 12:10pm
    nak tanya ni kepada otai2 VGMC..kalau selepas 2015,dah takde lagi pengambilan ahli baru ye? atau company VGMC dah nak tutup?
    kalau saya nak join awal tahun depan,agak2 boleh balik modal tak..sebab baki tinggal lagi 2 tahun sebelum 2015..
    apa pandangan tuan2 dan puan2 kalau saya nak join awal tahun depan dgn membeli 1000 lot...  
  32. Sahid Gold - Sat 28/Jul/2012 8:10am
    Salam dan selamat pagi semua .. kpd Royal Rahman.. pemegang saham akan diberikan pilihan samada ingin melanjutkan pegangannya utk IPO @ terminate. Jika terminate sblm IPO, nilai share akan dipulangkan semula dan bila telah dibuka tawaran IPO, pelabur luar yg nk join dipersilakan bersaing utk beli saham pd harga tawaran yg lebih mahal..eg sekarang harga usd1.60/unit dan tawaran IPO 2015 pd harga usd usd10...pilihan yg terbaik ada dtangan kita. Klu ada cash yg berlebihan, selepas bayar zakat...sebhagian simpan disini sekadar 10 lot (jgn letak angka 1000 En Royal Rahman-bohong diri sendiri). kalau pndgn sy silap harap perbetulkan. pm sy 019-5781533. Kongsi pengalaman sy 2 tahun..  
  33. Zulkifli Mad Napiah - Mon 6/Aug/2012 2:53pm
    InsyaAllah saya akan join VGMC next week.So boleh tak mane2 yg berpengetahuan tentang kondisi VGMC sekarang share di sini.Thanks  
  34. Dayang Darus - Wed 8/Aug/2012 5:03pm
    sorry mencelah, tp sya dpt tahu
    vgmc adalah slh stu cmpny yg di blacklist oleh BAnk Negara Malaysia smlamm...

    tgk list bwh ni for info

    http://www.bnm.gov.my/documents/2012/Financial_Consumer_Alert_listEN.pdf  
  35. Annyr - Sat 11/Aug/2012 2:00am
    Salam, sesiapa area Kota Kinabalu / Sabah /Sarawak yang nak join VGMC, boleh contact saya. 0129197819 @ annysramli@gmail.com

    or if u require more infos, do contact me.

    Thanks, Anny  
  36. Sahid Gold - Sat 11/Aug/2012 8:19am
    Bulan Sep 1-3 hb berada di Bintulu Sarawak..kiranya adayg inginkan penerangan..sms je 0195781533  
  37. Hafizie 5 - Sun 2/Sep/2012 4:51am
    kepada zulkifli mad napiah dan rakan-rakan yang lain...saya baru join vgmc tahun lepas.keputusan yang saya dapat dari hasil kawan-kawan saya adalah betul dan nyata kepada saya kerana sistem vgmc adalah satu sistem yang betul dan peraturan yang ada dalam vgmc semuanya adalah tepat dan mengikut persetujuan daripada semua pihak termasuk investor investor yang telah melabor dalam co. ini.pada mulanya saya memang tidak percaya kepada vgmc kerana sebelum ini banyak sistem yang telah melencong dengan apa yang telah ditetapkan oleh syarikat tersebut tetapi pada vgmc adalah lain daripada yang lain.pada masa ini saya telah memperoleh apa yang saya harapkan dan kini terbukti vgmc adalah satu sistem yang memberi peluang kepada pelabor yang ingin turut serta berkongsi dalam pelaboran vgmc. Satu peringatan daripada saya, jika anda yakin habis-habisan,sudah mengkaji latar belakang vgmc,sedia menerima risiko untung rugi, marilah berkongsi dengan saham vgmc yang memberi peluang kepada mana-mana pelabor yang nak melabor di vgmc....tentang blacklist daripada bnm,adalah tidak betul kerana vgmc tidak pernah berdaftar ataupun buka co di malaysia tidak mengikut syarat-syarat daripada bank negara malaysia.ia adalah co ilegal dimana vgmc akan berurusan terus kepada investor seperti saya..sekian....call saya untuk berminat dan mengetahui lebih lanjut tentang vgmc....017-4314736 sms/call,email di facebook h_hazie@yahoo.com,email saya di cahayaragas@gmail.com  
  38. Hilmi 50 - Thu 20/Sep/2012 4:17pm
    Sesiapa yang dah untung kat VGMC dan ingin diversify portfolio mereka ke CIMB Investment, sila contact saya di 019200012(1) atau mohamedzulhilmi.cimb@gmail.com. Secure Investment.  
  39. Anakanda 1 Malaysia - Tue 25/Sep/2012 10:35am
    vgmc tak betul,berrel tak betul, swisscast tak betul, pak man telo tak betul,350 tak betul, plsb tak betul.abis tu adakah ASB, ASN, SSP, KWSP, TH dan macam-macam P lagi tu sebenar-benarnya betul......entah-entah penipu yang betul-betul. mana tak nye dapat untung 100 bagikat pelabur 1. Kononnye telus.............  
  40. Fizah 42 - Thu 27/Sep/2012 5:39pm
    sy mnta maaf la klu apa yg nk sy smpaikan nih brcanggah dgn pndapat tuan puan yg tidak setuju dgn vgmc...setelah sy amati setiap hujah2 kt sini..mreka yg tak masuk vgmc xkan merasa apa yg dimaksudkan oleh ahli vgmc..tak da seorg ahli vgmc sndiri yg mmpertikaikan ttg vgmc..yg peliknya org yg tak masuk hnya mmbuat andaian secara lisan tak bagus tu..klu tuan puan nk bukti try masuk dan rasainya dlu pastu bru komen..jgn buat andaian yg kita tak tau...cntohnya klu kita mkn ABC dn bgtau yg ABC ni sgt sedap n suruh mmber kita rasa...dan mmber td kn rasa dlu bru tau yg apa kwn kita tu ckp btul atau x...  
  41. Alphanizam - Wed 3/Oct/2012 5:23pm
    SETUJU NGN FIZAH 42.  
  42. Pn Kt 2 - Fri 5/Oct/2012 3:19pm
    ape cerita terkini vgmc yerr...  
  43. Redianna - Thu 18/Oct/2012 11:15pm
    semua orang bersabar lah. dan sentiasa lah berdoa semoga apa yang kita buat untuk mendapatkan pendapatan sentiasa diberkati Allah. Kalau Allah benarkan, isnyAllah masuk lah apa pun akan berjaya. jangan bergaduh. kita harus muafakat :)  
  44. Bukhari - Sat 3/Nov/2012 7:52pm
    aku baru nak join..hmmmmm,,...xp sibuk dari dulu...dh lame tahu hal nie...member atas member aku pun lame dah join...siap wat amal jariah byk skank...

    hakimi emel



    butayie@yahoo.com  
  45. Ramli75 - Wed 7/Nov/2012 5:44pm
    www.universalventures.biz
    slps 2 bln ambil semula modal dan keuntungan.profit.. slps itu setiap 2 bln ambil gaji je..0177586191 modal usd 50/100/200/500/800  
  46. Azaha 6 - Tue 27/Nov/2012 12:01pm
    Salam Smua,

    Saya ahli vgmc, Saham vgmc ini memang menguntungkan sebagaimana yg di nyatakan oleh hakimi, tapi risikonya adalah tinggi jugak untuk kehilangan duit, di sebabkan syarikat ini tidak berdaftar dlm malaysia, seperti yg di jelaskan oleh hakimi, saya melabur di tahap yg selamat, jgn melabur membuta tuli sampai tk cukup makan, dalam urusun saham ni kita ada untung dan rugi, cuma kita sahaja yg memilih untuk ambil risiko atau tidak, tetapi untutk pengeatahuan tuan dan puan, saya sudah setahun dalam saham vgmc ini, dan isteri saya hampir masuk 2 tahun menjadi ahli vgmc, modal saya dan isteri saya sudah dapat balik, walaupun umur saya baru 26 tahun tetapi saya sudah mampu memiliki barang yang mewah yang tak boleh di beli oleh remaja lain, seperti jam tangan yg berjumlah RM15,000 dan lain2 lagi, dan wife saya juga memilik jam tangan seperti oris, tag heuer, dan lain-lain lagi, untuk mencari duit lebih saya terpaksa mengambil resiko, sekarang ni alhamdulliah saya mampu memiliki ape yang saya mahu, cuma menunggu tahun depan sahaja untuk menanti dividen dari vgmc, buat masa sekarang saya mampu menunggu, tawakal dan berdoa kepada Allah, agar VGMC ini bertahan.

    Azaha - Ahli VGMC  
  47. Jantan 2 - Thu 6/Dec/2012 10:08am
    duit adalah segala2nya bagi mata duitan, tanpa mengira apa yang masuk kedalam mulut itu halal atau haram..ustaz pun gelap mata dengan kemewahan..memamg dunia akhir zaman..rujuk Fatwa Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-96 yang bersidang pada 13-15 Oktober 2011 telah membincangkan mengenai Parameter Pelaburan Emas di link ini http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/parameter-pelaburan-emas..fikir2kanlah dunia ini hanya sementara..azab akhirat tiada siapa yang nampak..  
  48. Abbe Havied 2 - Fri 21/Dec/2012 3:52am
    Salam investor2 vgmc semua.. Tahu tak anda skrg vgmc dah bukak account PLATINUM?
    Hubungi/sms saya untuk maklumat lanjut  
  49. Vgpokai - Thu 27/Dec/2012 10:08pm
    Saya salah seorang ahli vgmc yang tak dapat 1 sen pun dari pelaburan, tunggu hujung 2013 baru ada pulangan, ye ke. Seram sejuk pun ada dengan suasana sekarang. VG pun belum selesai timbul PLATINUM pulak! Ada ke member yang senasib.. Tolong nasihat saya pilihan terbaik..  
  50. Abbe Havied 2 - Thu 27/Dec/2012 10:56pm
    Vgpokai, bila tuan start melabur ngan VGMC? 1 tahun? 2 tahun? or 2 bulan? Saya mula melabur sjak mei 2010 smpai skrg walaupun skrg dividen utk cps emas dah x dapat lagi tapi saya x risau sangat sebab saya sangat faham kenapa. Malah skrg vgmc buka account baru lagi iaitu cps-platinum supaya investor dapat terus menikmati dividen bulanan seperti emas dan dah 2 bulan pun dia bayar dividen. FYI adik saya bekerja dengan RBC (Royal Bank of Canada), apa yg dia bg tau VGMC sykt sgt strong smpai byk bank2 besar seluruh dunia tgh chase dorg nak jd kan client termasuk RBC sendiri. So, pikir2 kan lah. yang PENTING follow yr heart...  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 53 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2312)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1367)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (192)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (438)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (970)
Bisnes Burger (507)
Bisnes Cermin Mata (143)
Bisnes Cuci Kereta (721)
Bisnes Cyber Cafe (411)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1131)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (636)
Bisnes Jam Tangan (252)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (433)
Bisnes Komputer (1380)
Bisnes Kurier Dan Logistik (588)
Bisnes Minuman (1300)
Bisnes Pasar Malam (1721)
Bisnes Pelancongan (462)
Bisnes Perabot (738)
Bisnes Prepaid Dan Reload (962)
Bisnes Restoran (2918)
Bisnes Roti Dan Bakeri (638)
Bisnes Salun Rambut (319)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (584)
Bisnes Steamboat (181)
Bisnes Tablet Pc (421)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2869)
Bisnes Waffle Dan Jagung (346)
Bisnes Western Food (267)
Dewasa 18sx (1590)
Diskusi Bisnes (1796)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (630)
Expo Karnival Tapak Niaga (5430)
Forex Malaysia (1605)
Haiwan Peliharaan (385)
Haji Dan Umrah (423)
Hiasan Dalaman (632)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (896)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2637)
Insurans Dan Takaful (1526)
Insurans Roadtax Kereta (301)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1847)
Kedai Emas (405)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2317)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3312)
Kedai Kamera Dan Camcorder (312)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1575)
Kedai Sewa (1500)
Kereta Baru (1378)
Kereta Terpakai (4419)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3850)
Kerja Kemahiran (1639)
Kerja Kosong (9508)
Kerja Praktikal (1557)
Kerja Sales (1842)
Kerja Sambilan (5363)
Konsultan Perniagaan (387)
Kontrak Swasta (244)
Kontrak Tender Kerajaan (417)
Kontraktor Balak Dan Kayu (433)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (598)
Kontraktor Pasir (294)
Kontraktor Pembinaan (1796)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2553)
Kursus Kecantikan (642)
Kursus Makanan (615)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1483)
Mencari Pasangan Lelaki (29)
Mencari Pasangan Wanita (46)
Mencari Pelabur (3334)
Mesin Fotostat (314)
Mesin Freezer Dan Chiller (228)
Mesin Industri (440)
Mesin Jahit (322)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2354)
Pakej Perkahwinan (1128)
Pakej Perniagaan (778)
Pasar Basah (1274)
Pekerja Asing (1062)
Pelaburan Saham Unit Trust (838)
Pembantu Rumah Asing (1609)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (415)
Pembekal Ikan Kering (347)
Pembekal Kelapa Dan Santan (554)
Pembekal Kerepek (957)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (199)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (207)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (377)
Pembekal Rempah Dan Perencah (517)
Pembekal Serunding (225)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1106)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (551)
Pemborong Bundle (800)
Pemborong Cadar Dan Tilam (377)
Pemborong Karpet (130)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (103)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1457)
Pemborong Pakaian Lelaki (1025)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3825)
Pemborong Telekung Dan Songkok (515)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3199)
Pemborong Tuala (178)
Pemborong Tudung (2518)
Pembuat Papan Tanda Iklan (210)
Pembuat Plastik Kotak Botol (728)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (449)
Pendaftaran Syarikat (428)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (887)
Pengedar Bahan Pencuci (638)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1440)
Pengedar Permainan Kanak2 (540)
Pengedar Produk Kecantikan (2403)
Pengedar Produk Kesihatan (2769)
Pengurus Majlis (554)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (642)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (636)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (235)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (486)
Perkakas Dapur (539)
Perkakas Elektrik (361)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1372)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (507)
Pinjaman Peribadi (9275)
Pinjaman Perniagaan (1619)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1167)
Program Consignment (1777)
Program Dropship (5827)
Pusat Bahasa (307)
Pusat Jagaan Bayi (1230)
Pusat Latihan (555)
Pusat Memandu (111)
Pusat Mengaji Agama (400)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1084)
Pusat Tuisyen (934)
Rancangan Perniagaan (533)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3753)
Rumah Untuk Dijual (3334)
Servis Freelance (924)
Servis Keselamatan (617)
Servis Pembersihan (709)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (539)
Sewa Bas Dan Van (472)
Sewa Kereta Teksi Limo (1501)
Sewa Lori (2189)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (210)
Studio Fotografi (797)
Studio Grafik Dan 3D (874)
Studio Lukisan (111)
Studio Model Penyanyi Pelakon (626)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4242)
Tempahan Biskut Dan Tart (1738)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (598)
Tempahan Katering (1887)
Tempahan Kek Dan Coklat (1925)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1559)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (461)
Tempahan Roti (314)
Terminal Bayaran (164)
Ubahsuai Pejabat (581)
Ubahsuai Rumah (1504)
Urut Tradisional (706)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (952)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2093)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1127)