Search Majalah.com
Tanaman Fertigasi Mat Rozi di Hulu Langat (Share Maklumat)
Keris1lok - Sat 26/Nov/2011 12:55pm [Last Comment]
Salam warga MC. Ada tak sesapa yg dah join atau pernah join atau pernah melabur dengan Tanaman Fertigasi En Mat Rozi di Hulu Langat atau dimana-mana projek En Mat Rozi??. Saya berminat dengan program ini tapi sebelum saya join nak tahu pengalaman dari orang lain yg pernah join. Share lah maklumat di sini....TK.

Niche: Diskusi Bisnes | Usahawan Tani
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Azie 121 - Sat 26/Nov/2011 7:30pm
    tanaman fertigasi 2 ape yew? nk tau gak.......  
  2. Azahar 10 - Sat 26/Nov/2011 9:28pm
    sy pun brmnat jgk utk join,tp x pernah dpat respon dri phak mreka cuma prnah trima 1 email mntk no phone n jmlah pelaburan.pas 2 snyp sunyi tnpa brita.nok wak kiro payoh maen lagu tu.  
  3. Nani 2 - Sun 27/Nov/2011 2:10am
    saya pun mcm tu jgk...diorang mintak no hp, katanya en mat rozi akan call blk, tp x der respon lagi smpai skrg...  
  4. Zam 9 - Sun 27/Nov/2011 3:09am
    ~sy syorkan tk pyh..byk keburukan
    dr kebaikan..mulut je manis mula2
    last hancur..tu la melayu zaman sekarang..berlagak mcm pandai..
    klu u ikut gerenti lu akan jd lembu..baik
    duit tu beli emas..sory klu terkasar bahassa..  
  5. Khairul Akmal - Sun 27/Nov/2011 11:43am
    Maaf Zam
    Saya baru semalam melawat ladang beliau. Dan saya mengenali beliau agak lama juga. Malah saya merancang untuk bekerjasama dengan beliau untuk projek lain.
    memang tidak dinafikan ada yang menarik diri. Tetapi pernah tak kita terfikir yang investment kita yang kecil tu akan berlipat kali ganda dalam waktu terdekat.

    Jika kita menyangka banyak keburukan, ladang beliau makin lama makin besar. Tetapi cuba fikir adakah kita hanya ingin berkongsi keuntungan semata-mata dan tidak mahu terlibat apabila ada kerugian?
    Didalam bisnes semua ada risiko. Jika anda berminat selalulah kekebun dan belajar macamana dia menguruskan kebun. Pekerja pun dah berbelas. Overhead pun dah beribu.

    Kalau Keris nak join.. boleh..tetapi buka sekadar bagi duit ..pas tu nak minta keuntungan sahaja.. Belajar mengei projek tersebut.. berkawan dgn Rozi. Banyak ilmu yang dia boleh berkongsi.

    Jauh hala tuju beliau....
    Biasa la dalam mana2 perniagaan ada untung rugi..ada risiko..ada keuntungan.. ada hasad dengki.. tidak dinafikan

    Secara peribadi saya boleh katakan belaiu OK.. bertahun saya mengenali beliau..  
  6. Mel 10 - Sun 27/Nov/2011 12:12pm
    Assalamualaikum
    Sy setuju dgn Khairul Akmal, sy dh 3x dpt hasil.Sy join sejak Dec 2010..Rozi nie mmg bole d'percayai n b'wawasan dlm dunia pertanian..Alhamdulialah, sy sgt b'syukur dpt b'sma2 beliau dlm bidang pertanian nie..  
  7. Mattrozi - Sun 27/Nov/2011 7:02pm
    salam...jemput2 la bagi komen.sayabukan manusia sempurna yang boleh petik jari bagi anda untung.tapi saya ada "lebih" sikit ilmu dan akal serta keberanian untuk memulakan langkah. mencuba secara berkawan elok2...saya abiskan beratus ribu buka kebun..dan menjemput anda dengan modal kecil dan doa yang baik2 sama2 meningkatkan hasil hingga buka kebun sendiri...saya akan bertindak "telus"...dan biarkan komen ini disini... kalau nak cerita bab masalah memang ada investor yang bermasalah.. tapi yang faham kerja saya dah melangkah fasa buka kebun pun atau sekurang2nya sedang bertambah modal.. nak untung cepat jangan join saya...tak mahukan risiko pun jangan join saya.lepas ni juga saya akan lebih bertegas memilih rakan kongsi ..sebab bukan semua boleh bertoleransi dengan masalah dan bukan semua boleh menghargai jasa orang.. ini projek rakan kongsi dan saya bukan duduk goyang kaki.. kalau berminat tunjukkan minat.saya tak call, anda boleh call... adab berkawan kalau nak berkawan cari benda buruk..anda akan jumpa benda buruk... dan kalau cari benda baik anda jumpa benda baik...  
  8. Mutalib Hussain - Sun 27/Nov/2011 10:46pm
    Saya baru join, dah banyak kali jugak turun ladang kt Ulu Langat, pulangan duit belum dapat tapi pulangan Rock Melon sentiasa ada kalau saya sampai ke sana. Dah puas makan dan bawa balik Rock Melon percuma!  
  9. Keris1lok - Mon 28/Nov/2011 9:05am
    Salam warga MC. Terima kasih atas komen. Maknanya selepas melabur saya kena belajar tentang tanaman ni la? Kalau saya xde masa mcmna? Kalu tengok dlm iklan tu lps melabur, tunggu 3 bulan akan dpt untung sekian2 byk, modal dgn untung dia pulang balik. kalau nk masuk melabur lg kira buat cerita baru..saya ni masuk melabur dan nk dpt untung jer...yg lain tu saya susah sikit. Saya tak sesuai ke encik mattrozi?  
  10. Linkman - Mon 28/Nov/2011 11:31am
    apa2 skim pelaburan yg tidak mendapat kelulusan bank negara ... risiko kena tanggung sendiri...

    dalam undang2 malaysia...

    1... sdn bhd max boleh ada 50 shareholder
    2... koperasi min 50 ahli/shareholder

    kalau sdn bhd... pastikan anda sbg pelabur dapat masuk nama jadi shareholder. (walaupun share sykt sdn bhd tak boleh umum pada public sebenarnya)

    kalau koperasi... pastikan awak adalah ahli koperasi.

    jika pelaburan tanpa melibatkan menjadi shareholder sdn bhd / ahli koperasi... maknanya pelaburan tu atas kepercayaan sendiri... dan saya pasti tak ada undang2 malaysia yg melindungi anda... walaupun dgn janji2 "surat lawyer disediakan".

    Bila kena serbu dgn Bank negara/Polis... "surat lawyer" tu jadi kertas kosong je.... (pampasan dapat semula lepas proses mahkamah yg amat lama lebih 3-5 thn dan bergantung kpd berapa byk polis/bank negara dapat rampas kembali duit yg dikumpulkan tu.. setelah pemilik skim enjoy beli macam2 benda di merata dunia... )

    ====

    kalau pengambilan deposit pelaburan dibuat sesuka hati... siapa nak tally jumlah lot fertigasi sepadan dgn jumlah pelabur?

    - katakan ada 50 ekar dimana 1 ekar adalah 1 lot.
    - kalau dia jual sampai 1000 lot... kpd seribu pelabur... maknanya dia dah mula masuk dalam operasi skim cepat kaya kerana jumlah pelabur melebihi tawaran fizikal lot tanah yg ada.

    sebab tu lah... kalau kita tidak menjadi shareholder sah sdn bhd atau ahli koperasi sah ... pelaburan tu biasanya tidak diiktiraf kerajaan dan risiko kena tanggung sendiri!

    ===

    saya tak berniat nak memasukkan pasir kedalam periuk nasi sesiapa... cuma beringat2lah sebelum membuat pelaburan.

    tulisan saya ni ditujukan kepada semua bentuk pelaburan di malaysia yg tidak mendapat kelulusan bank negara... bukan utk kes Mat Rozi ni shj...  
  11. Mattrozi - Tue 29/Nov/2011 12:33am
    salam..
    kalau berminat harap berhubung terus dengan saya untuk perbincangan lanjutdan kefahaman..
    terima kasih untuk linkman ..maklumat beliau berguna.. dan kita pun semua sedia maklum.. namun untuk melangkah kehadapan.. untuk survival penting juga untuk kita menjadi berani dan bersedia dengan pelbagai kemahiran.. jangan dihujung-hujung hidup ita menyalahkan undang2 itu undang2 ini sebagai penghalang kita cari makan.. kita kat sini nak hidup penuh dengan undang2.. yang maju jaya warga aceh..warga myanmar yang tak tertakluk undang2... nak hidup kena berjuang.. cari tempat yang betul.. bisnes yang besar pun bermula kecil.. jadikan panduan linkman sebagai peringatan.. tapi jangan jadikan halangan.. sedang orang lain dah maju kemana2 kita duduk lagi disini mempertikai masing2..  
  12. Zam 9 - Tue 29/Nov/2011 3:29am
    >dh kne kencing,dh dpt habuan,tarikdiri atau mau kaya.u fkir kris.dh ok cll
    terus dato mtrozi.mgr.
    hang mkn untung je.
    sng dpt duit maa.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.
    linkman.>  
  13. Keris1lok - Tue 29/Nov/2011 9:13am
    Any other suggestion atau experience yg berkaitan?  
  14. Chekdzul - Tue 29/Nov/2011 10:39am
    Assalamualaikum....

    Wah...byk sungguh komen2 berkenaan tajuk nie...

    Keris1lok...

    Saya merupakan salah seorg pelabur yg bermula dgn modal minima dgn en rozi... Saya ambil risiko yg sgt besar dan berani bila saya memulakan pelaburan dengan hanya mengenali en rozi dlm ruangan MAJALAH.COM nie tanpa berjumpa atau mengenalinya. Keris1lok sendiri boleh bayangkan risiko yg perlu saya tanggung.

    Tapi setelah saya fikir panjang dan faham dengan matlamat serta kebolehan en rozi, saya tidak teragak-agak utk melabur. Walaupun modal yg saya keluarkan hanya sedikit.

    Perlu diingat...ini BUKAN skim cepat kaya. Saya sendiri tidak mempunyai masa untuk mengetahui hal2 berkaitan pertanian fertigasi nie kerana sibuk dengan kerja seharian tambahan pula saya bekerja di Sarawak. Tetapi itu bukan alasan utk saya mengabaikan tanggungjawab saya sebagai pelabur.
    Saya sentiasa bertanya dan cuba belajar mengenai tanaman fertigasi.

    En. rozi juga tidak pernah lokek dgn ilmu yg dia ada....walaupun dia sendiri sibuk menguruskan kebun2 yg dulunya kecil sekarang nie dh dekat 4 atau 5 kebun di serata tanah air termasuk kebun persendirian yg dibantu oleh en rozi utk mengusahakannya...

    Ini adalah kali ke-5 saya melabur dgn en rozi. Alhamdulillah...setakat nie semuanya berjalan dengan baik.

    Pertama kali saya berjumpa en rozi semasa dia sendiri turun melawat anak saya semasa anak saya dirawat di HKL... Itulah kali pertama saya berjumpa dgn dia.

    Kali kedua adalah semasa saya sendiri pergi melawat kebun en rozi utk berbincang tentang pelaburan seterusnya sehingga berjaya mencapai sasaran utk membuka kebun sendiri.

    Mungkin setakat nie saja saya boleh terangkan...kalau Keris1lok ingin tahu selanjutnya bolehlah call en rozi sendiri....

    Setiap apa yg kita lakukan pasti akan ada risiko...

    Tapi ingat...kalau itu rezeki yg Allah sediakan utk kita...jgn takut kerana Janji Allah....org yg berbakti pada tanah pasti akan mendapat kejayaan yg tiada tolok bandingnya...  
  15. Keris1lok - Tue 29/Nov/2011 11:22am
    Saya mmg berminat tapi kalau setakat saya melabur sahaja contohnya rock Melon, lepas 3 bulan saya dapat hasilnya, lepas tu saya fikir semula samada nak sambung atau tak...boleh ke? kira mcm sleeping partner jer lah...saya xde plan nak sampai buka kebun sendiri...just nak melabur and dapat untung...boleh ke macam tu? En Mat Rozi terima ke?  
  16. Ceknua - Tue 29/Nov/2011 11:35am
    Saya slh seorg pelabur dgn En Rozi. Saya melabur pada hjung bln 8 dulu dan dijangka akan merasa hasilnya pada hujung bulan ni...InsyaAllah. Saya akan update di sini statusnya utk makluman semua. Saya hny pernah ke kebun En Mattrozi sekali shj, itu pun utk perbincangan bkn melawat kebun. Masa tu kebun baru nak mula, masih di peringkat yg terlalu awal. En Mattrozi dah bgtau saya utk dtg melawat bila-bila masa yg saya suka cuma saya shj yg tidak berkesempatan. Setakat ni saya beranggapan semuanya ok...So...kita tunggu hasilnya...nnt saya update.  
  17. Riez 3 - Tue 29/Nov/2011 12:36pm
    Salam keris, saya salah seorang pelabur Cik Rozi dan saya melabur dalam bulan 4 yang lepas. alhamdulillah buat masa ni tk de masaalah yang berlaku...dan saya tak pernah melawat ladang sampai sekarang sampaikan cik rozi tanya saya bila nak melawat ladang dan sesiapa yang tak yakin boleh melawat ladang dahulu sebelum melabur...selepas berjumpa dengan cik rozi dan dia menerangkan kepada saya dengan lebih detail baru saya faham kehendak dia dan saya telah melabur dan telah mendapat hasil sebanyak 2 kali.Nak memulakan sesuatu kena banyak bersabar dalam setiap hal.  
  18. Nora 72 - Tue 29/Nov/2011 2:00pm
    salam..en rozi bleh bagi no phone?saya nak tau lokasi ladangnya.....aziejaafar_ktyaga@yahoo.com  
  19. Chekdzul - Tue 29/Nov/2011 2:03pm
    Kalau nak jadi sleeping partner tu eloklah Keris1lok bertanya sendiri kepada En Rozi... Saya rasa...baik kita fikir utk jangka masa panjang... sikit2 lama2 jadi bukit... cuba dengar penerangan dr en rozi dulu...mana tahu dpt mengubah pendirian Keris1lok...  
  20. Keris1lok - Tue 29/Nov/2011 3:57pm
    Tk atas cdgn Chekdzul tu...sebenarnya saya tak nak terikat. Saya nak pelaburan jangka pendek shj. Kalau dh ada hasil, rasa nak sambung lg satu musim lagi saya sambung...kalau saya nak guna dulu duit hasil tu, saya boleh guna dulu. Kalau nak terus menerus sampai modal berkembang sampai dapat buka kebun sendiri memanglah bagus tapi bagi saya ni tak sesuai sbb saya memang tak ada masa nak ambil tau pasal kebun...saya cuma nak melabur sahaja mcm yg dinyatakan dalam iklan asal en mat rozi tu.  
  21. Liza binti Ramli - Tue 29/Nov/2011 4:03pm
    assalamualaikum..
    keris1lok : harap dpt hubungi en muhammad terus n dengar penerangan dari dia dulu..yg penting sekali dtg tgk ladang..sy liza n bekerja dgn dia n sy jgk melabur..alhamdulillah setakat ni xde masalah..yg penting kite kena faham matlamat en rozi buat program ni..ianya utk membantu kite jgk utk dpt side income pd masa hadapan..klu ade ape2 pertanyaan blh jgk email sy khailiza_82@yahoo.com..insyaAllah ape yg sy blh jwb sy akn jwb n klu sy xblh jwb sy akn minta en rozi jwb pertanyaan awk tu..  
  22. Keris1lok - Tue 29/Nov/2011 4:42pm
    Cik Liza....Saya kurang faham dgn apa yg dimaksudkan matlamat en rozi. Bukan ke dlm iklan tu menyatakan selepas tempoh matang semua hasil dan modal dikembalikan dan sekiranya pelabur ingin meneruskan pelaburan kena buat baru? Itu jer yg saya nak...saya tak nak pelaburan yang terikat untuk jangka panjang. Sekiranya pelaburan en rozi ni lebih kepada untuk pelaburan jangka panjang, lebih molek kalau dinyatakan didalam iklan tu awal-awal. Untuk mengelakkan salah faham.

    ROCK MELON
    MODAL PLOT RM5000 DAN KEUNTUNGAN DIJANGKAKAN ADALAH ANTARA RM12000 - RM21000 SELEPAS 3 BULAN..
    PENGIRAAN KEUNTUNGAN :
    Diandaikan hasil 1000 pokok untuk satu plot akan memberi hasil minima 3 tan buah (sebiji diantara 1.3-2.5 kilogram dan sepokok disimpan 2 biji). Dijual pada harga minima RM4 sekilogram akan memberi pulangan hasil RM12,000. Nilai 12,000 ini akan ditolak sebanyak RM5,000 sebagai modal yang dipulangkan semula kepada Pihak Pertama. Baki RM7,000 adalah keuntungan yang dikongsi mengikut nisbah 70:30. Bagaimanapun perkiraan ini dikira dengan kadar pulangan paling minima. Harga semasa untuk jualan buah adalah diantara RM4 sehingga RM8 sekilogram difahamkan sebagai harga ladang hingga harga runcit.

    Tentang yg ini yg saya kata saya tak ada masa tu...(dipetik dari blog Green Million...)


    1.peringkat pertama-investment
    rakan kongsi akan mengeluarkan separuh modal keperluan dan saya sebagai pengusaha mengeluarkan separuh lagi untuk penyediaan tapak..mengusahakan pertanian/ternakan/akuakultur untung mencapai keuntungan sebagai cara menambahkan modal.
    2.peringkat kedua-Joint Venture
    selepas beberapa musim tanaman/ternakan, modal akan terkumpul yang akan diguna sebagai modal perkongsian Joint Venture membuka tanah atas nama rakan kongsi pelabur.Pembahagian keuntungan adalah mengikut peratus yang akan dipersetujui bersama.
    3.Usaha Sendiri.
    selepas peringkat satu dan dua, rakan kongsi pelabur dianggap sudah mampu untuk mengusahakan sendiri kebun masing2 dan menetapkan target keuntungan sendiri.  
  23. Hafiidz - Tue 29/Nov/2011 10:21pm
    xpayah la bro..byk lgi perniagaan yg bley dilaburkan...hrp x jdi mcm hamba allah nie http://tinyurl.com/cmffopv beringat sebelum kena.

    no offence  
  24. Rozerrin - Tue 29/Nov/2011 11:16pm
    adalah lebih baik cik keris jumpa en rozi..sy pun ada melabur gak tapi bukan dengan en rozi tapi dengan pn marina dekat si jangkang ladang dia..jd sleeping partner jer..labur RM3000 dapat lebih kurang RM16k utk 3 tahun..kejayaan dia ni pernah diceritakan dalam akhbar..sy simpan lagi keratan akhbar tu..bayran sentiasa tepat pd masa..bende2 ni ikut nasib..kalau kita tipu kitala yg lingkup tapi kalau kena tempat yg betul..alhamdullillah...  
  25. Rozerrin - Tue 29/Nov/2011 11:21pm
    o ya..lagi satu nak share..jgn buat apa2 pelaburan kat felda sg tengi..pelaburan pertama sy dulu dalam penanaman serai..sy kena tipu..so hati2 dengan nama hj zul, shedy dan shahrul ni ya..  
  26. Aisy 4 - Wed 30/Nov/2011 6:11am
    salam..
    senang citer kat sini..nak duit kena buat kerja/niaga..mana ada duit senang2 nk datang..jenis pelaburan yg x pasti ni saya rasa abaikan jer kot..esok dah kena tipu baru nk kelabu mata lagi parah..

    sekadar berkongsi sbb ramai sgt anak melayu nak kerja senang(yg jenis letak duit pastu nak duduk diam2 dapat duit)..bila dah terhantuk nnt baru nak teradah x guna dah boss..  
  27. Zaidi 9 - Wed 30/Nov/2011 10:48am
    Salam tuan/puan,

    Emmm habis sudah saya membaca semua comment di atas:

    Saya berkerja sepenuh masa, minat terhadap pertanian dan penternakan sentiasa membara. Nak buat JV dgn betul2 yg boleh mengusahakan apa yg saya idamkan amatlah sukar. Sehingga saya kerugian ratusan ribu ringgit, tapi itu bukan halangan.

    Dan saya telah bertemu hamba ALLAH ini, bernama En. Rozi, jumpa terus di ladang beliau di Ulu Langat. Emmm tgk orgnya sgt simple, pakaian pun memang style org bertani....sembang dgn dia...dan dia memenuhi kehendak saya.....memang benar student keluaran Kementerian Pertanian yg betul2 buat pertanian :).

    So saya pun dah jadi salah seorang rakan kongsi dia....emmm bukan takat pertanian, bahkan perikanan & penternakan juga boleh dijalankan....emmmm kalau pencen pun boleh terus bertani di ladang2 kita labur sendiri..hahaha...

    Rozi banyak memberi peluang kepada saya untuk berkembang dalam pertanian...Insyaallah masa terdekat saya JV pula dgn Rozi ayam kampung...

    Bagi saya En. Rozi ni bukan jenis org yg nak kelentong sana sini..dah beberapa kali saya keladang dia termasuk ladang ikan dia...banyak peluang dan projek yg boleh dibuat bersama saudara rozi ni.....

    Kalau kita sama minat...Peluang En. Rozi dah bagi....bagi saya kalau kita cari kawan dan benar2 berkawan pasti yg baik akan datang, tapi kalau nak cari musuh..maka musuhlah yg akan datang....so sapa2 nak kenal Rozi baik budi pekerti dia....datang dan jumpalah dia sendiri....

    Cuma sometime dia x dapat jawap SMS & Call cause dia sgt bz dan saya pun faham situasi dia... :)

    Sekali lagi di sini bukan nak cari untung cepat dan dan sapa2 yg kepala angin @ batu tu tak payah lah nak invest....nanti pening kepala Rozi nak handle org2 macam ni...

    Sekian, terima kasih.  
  28. Amran 17 - Thu 1/Dec/2011 1:50am
    salam...saya nak tanya..ada sesiapa tahu mana nak cari daun pandan sebanyak 1 tan setiap hari? saya mahu beli setiap hari. ada petani yg tanam daun pandan sebanyak ini tak?

    sekiranya ada info:

    call/sms saya: amran 013-3430030  
  29. Fara 11 - Thu 1/Dec/2011 1:37pm
    harga sekarang cili jenis ini ialah rm18 sekilo dan boleh mencecah sampai rm22 sekilo.
    cili ini adalah yg terbaik drpd cili akar dan cili kg jenis biasa tu.
    sesiapa yg ada tanah tu.. tak rugi tanam cili jenis ni.
    pasaran? mmg tinggi dan bekalan pun sentiasa tak cukup. tak percaya? boleh cuba jual sendiri cili ni.
    u all tgk hasilnya bagaimana..  
  30. Zack81 2 - Tue 6/Dec/2011 2:57pm
    salam,saya berminat
    office en.rozi ni kat mane yer..
    atau takder office.
    cume berurusan di tapak jer?
    email detail sikit
    zack_8123@yahoo.com  
  31. Keris1lok - Wed 7/Dec/2011 10:25am
    Salam Ceknua....patutnya dah nak dapat hasil kan? Dah dpt ke?..Share la info sikit...kalau ok saya dah nak join ni...  
  32. Wan Collectortrade - Wed 7/Dec/2011 9:49pm
    http://www.perintisnet.com/v60

    Malam ini (webinar) web seminar live bersama founder Perintisnet jam 9.30pm. Kaedah baru jana pendapatan 100% online. SEGERA - daftar PERCUMA, hadir seminar PERCUMA..  
  33. Zam 9 - Thu 8/Dec/2011 1:50am
    dia mcm ni.bln pertama mybe dia kasi atau sign sign aggremen baru.
    bln ke 2
    bln 3 bla tanya hasil ..dia kata duit tk dpt lg drpd pemborong.mcm2 la
    pastu stop aggremen.hanya byr modal sje takda untung.haa kt situ la
    dia guna modal utk naik. pastu nnti dia ckp nk tlg org..bersambung
    nk berak jp.  
  34. Keris1lok - Thu 8/Dec/2011 9:16am
    Zam 9, tak baik ckp mcm tu...kita x tau lg yg sebenarnya tak baik ckp...free jer dpt dosa...Cik Zam 9 dah pernah kena ke dgn En Mat Rozi ni? Klu pernah share lah...kalau tak pernah dan tak tau apa-apa tentang dia atau projek dia maka saya rasa kita tak sepatutnya tuduh dia bukan2...Anyway thanks for the comment.  
  35. Mohd Fadzlin - Fri 9/Dec/2011 11:46am
    zam 9... berniaga nie ader untung ader rugi... cumer luck miker mgkn xkena... modai dpt blikkn...? ok la... kiranyer miker bernasib baik drpd yg xdpt aper trus ( projek lain, bkn projek nie)...
    kpd En. Mat Rozi, try la buat laman sesawang @ aper2 jer la yg bleh kasi update walau 4,5 patah perkataan pun sehari... rasa2nya, ramai lg yg berminat nie... InsyaAllah, kerja yg baik, diberkati jalan oleh Nya...  
  36. Ceknua - Fri 9/Dec/2011 3:32pm
    Saya sgt setuju dgn cadangan Mohd Fadzlin tu...Hasil pertemuan dan perbincangan dgnnya, saya memang menyokong projek dan plan En Mat Rozi, memang menarik dan berdaya maju, cuma disebabkan oleh kesibukannya dia tidak dpt memberikan perhatian yg secukupnya kepada aspek2 customer service. Mungkin En Rozi boleh menugaskan seseorang khusus menguruskan aspek perhubungan awam, maklumat dan khidmat pengguna. Dengan itu En Rozi boleh menumpukan sepenuh perhatian membangunkan projek-projeknya.  
  37. Mattrozi - Sat 10/Dec/2011 8:42am
    salam...dunia ni ada berbagai2 ragam orang bijak.. malah akan timbul bila masing2 mendesak masing2 untuk kepentingan sendiri tanpa memikirkan hak/halangan/masalah pada pihak satu lagi.. untuk terus bergerak, kita perlu ada tolak ansur.. rasa bersyukur.. dan tahu berterima kasih serta boleh mendengar nasihat orang lain walaupun nasihat tu datang dari yang muda dari kita.. perlu faham kita ni semua tak sempurna.. kejayaan tak capai dalam sehari..kejayaan tak capai dengan hanya petik jari.. saya memang berniat menolong.. tapi bagi yang tak dapat bertolak ansur ..tetap saya pulangkan modal dan keuntungan..tapi sekali tu la urusan kita berlangsung... dah dapat modal balik pun masih tuduh menuduh.. kan elok kalau si bijak ni tadi berusaha menunjuk kebijaksanaan dia.. kita bertanding bagus diluar sana.. lebih banyak kawan2 dapat cari makan bersama..bukan duk buka pekung sana sini.. saya memang sedang menyempurnakan semua tugas dan cadangan diatas..cuma masalah paling besar ialah anak muda kita tak ada yang sanggup.. saya jemput kalau2 ada sesiapa yang berminat dalam pertanian untuk saya latih dan bekerja bersama-sama saya..dari tapak hingga ke pemasaran ..untuk yang berminat nak tau lanjut 0133650041..saya tak bertujuan nak iklan atau penerangan disini.. biar post ini hanya untukkomen ,nasihat dan cadangan.dimana saya boleh ambil apa yang baik sebagai nasihat..  
  38. Ceknua - Sat 10/Dec/2011 10:18am
    ??? I reserve my comment..  
  39. Riey2007 - Tue 13/Dec/2011 12:27pm
    salam semua...

    saya baru je tandatangan agreement dengan matrozi semalam dengan kadar 3k sahaja... so dalam agreement tu jelas dan nyata takde yang terselindung... dan saya tengok beliau amat jujur dan berkemampuan serta bersemangat dalam menjalankan projek pertanian ini..  
  40. Juhar - Thu 15/Dec/2011 10:02pm
    Salam semua,,, aku pun nak join bisnes Mat Rozi ni..aku ade call dia..alhamdulillah dia jawab..aku skrng tgh tunggu kete aku laku jer..bila dah dPT duit,aku terus g sain aggrement..aku ade plan baik..aku nak wat usaha sama dgn Mat Rozi hasil ladang dia utk d pasar kn kt Singapura... Tu perancangan aku.. Tp x tau menjadi atau x...kalo x jadi pun aku tetap jadi rakan kongsi Mat Rozi..  
  41. Zack81 2 - Fri 16/Dec/2011 3:26pm
    ceknua dah dapat hasilnya ke belum?  
  42. Ezzad - Sat 17/Dec/2011 6:10am
    Halus strategi perniagaan....good job...//:;()$&@  
  43. Ceknua - Sat 17/Dec/2011 11:26am
    Hari Sabtu lepas saya ke ladang dan berjumpa dgn En Mat Rozi..dapatlah buah tangan rambutan dan rock melon tu..ikut penerangan En Mat Rozi plot saya telah selesai dituai dan dipasarkan...so janjinya hari Rabu akan buat kira-kiranya...tapi hari Rabu dia agak bz dan minta saya call balik hari Jumaat..hari Jumaat saya call dia kata sedang sibuk menguruskan pembukaan kebun di Lipis dan menguruskan kira-kira seorang pelabur yg bernilai RM15k. InsyaAllah hari Isnin dia akan berurusan dengan saya....so kita tengok hari Isnin nanti. InsyaAllah everything should be okay...nanti saya update lagi..

    Bagi sesiapa yg berminat untuk melabur..sila berurusan terus dengan En Mat Rozi, tgok kebun, dengar perancangannya dan buat keputusan sendiri...jangan dengar cakap orang dan membuat spekulasi yg belum tau hujung pangkalnya...dah tengok, dah dengar perancangan, dah faham konsepnya...kalau minat dan yakin baru join, kalau tak minat jangan join.....tepuk dada tanya selera...

    Pelaburan yg jujur memang wujud namun yg tipu lagi berlambak...Biasanya yg penipu tu hanya gunakan air liur shj...bisnesnya tidak wujud secara fizikal..bila ada problem..atau bila tiba masa nak cabut..off line, tutup website, tutup fon dan kalau perlu pindah rumah...lepas 2-3 bulan start baru...

    Bagi yg ada bisnes secara fizikal macam ladang atau factory... modal yg diperlukan memang besar dan pelabur pun boleh tengok secara fizikal..ia tidak menjanjikan bulan dan bintang dan sepertimana bisnes yg biasa ada kesukaran dan pasang surutnya...

    Namun tidak dinafikan masih juga wujud orang-orang yang mengambil kesempatan dimana-mana....

    So...sama-sama fikirkanlah.  
  44. Ceknua - Tue 20/Dec/2011 9:26am
    Salam...saya nak update di sini...Alhamdulillah...semalam saya telah adakan pertemuan dgn En Mat Rozi seperti yg dijadualkan. Pagi-pagi lagi En Mat Rozi telah menghubungi saya utk bertemu dan membuat kira-kira ttg pelaburan saya itu. Alhamdulillah seperti dijangka, tanaman plot rock melon saya telah berjaya dan yg menariknya hasilnya lebih dari yg dijangkakan!!! Berdasarkan perancangan asal, plot RM5000 dijangka mendatangkan hasil dlm anggaran RM4900 setelah ditolak pembahagian keuntungan 70 - 30, namun plot saya telah menghasilkan RM5600 setelah ditolak penbahagian tersebut. Terima kasih banyak-banyak En Mat Rozi.....Sebagai tanda terima kasih dan yakin saya...saya telah bersetuju utk memasuki fasa kedua pelaburan plot fertigasi ini...terima kasih sekali lagi.  
  45. Mel 10 - Tue 20/Dec/2011 5:02pm
    Alhamdulilah...Ceknua..bnyk tu RM5600..  
  46. Juhar - Tue 20/Dec/2011 7:17pm
    X sabar nak join..  
  47. Ceknua - Tue 20/Dec/2011 9:38pm
    Alhamdulillah...lega la sikit buat persiapan sekolah anak-anak...  
  48. Mattrozi - Sat 24/Dec/2011 9:21am
    salam.
    saya ada satu jemputan..kalau ada mana-mana individu berminat dengan kerja kebun dan berupaya dengan misi berbagai tugas, saya ingin menjemput anda bekerja bersama saya..
    kriteria-kriteria:
    1.sanggup bersusah2 dulu
    2.boleh bermula dengan gaji rendah dengan keperluan lain disediakan
    3.sanggup belajar berbagai kepandaian dan kemahiran
    4.boleh berniaga
    5.minat berusaha dalam pertanian dan ternakan
    6.boleh datang dengan "cawan kosong" supaya senang dididik
    .anda diperlukan sebagai partner namun akan dilatih dahulu..
    jemput datang dengan semangat berusaha bukan dengan niat nak senang lenang semata2.  
  49. Mattrozi - Wed 28/Dec/2011 9:08am
    Salam..
    sedikit permintaan..selepas ni..mohon para rakan kongsi berikan sedikit detail info diri supaya saya dapat kenal siapa disebalik nickname2 yang memberikan komen.ada antaranya yang saya tak dapat "kenal".. untuk Juhar..pernah call ker? sedikit cadangan untuk awak.. jangan paksa diri ngan modal banyak..kita boleh mulakan kecil2 pun.. dan kalau sanggup bersusah sedikit, modal tenaga pun boleh menjadi keuntungan..  
  50. Jamaludin Hassan - Thu 29/Dec/2011 11:11pm
    En Mattozi, kebun di Hulu Langat tu kat mana? Boleh bg alamat supaya senang saya nk jln2 cari rock melon... Saya kini berada di Afghanistan dan akan kembali ke M'sia pada bulan depan. Kalau ada masa nti, sy dtg melawat... email saya: jalud2722@yahoo.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 96 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)