Search Majalah.com
Tanah dan Rumah untuk Dijual Ada Geran di Kedah
Man 57 - Wed 2/Mar/2011 5:25pm [Last Comment]
SALAM SEMUA WARGA MAJALAH.COM. DISINI SAYA MEMPUNYAI SEBIDANG TANAH
DAN SEBIJI RUMAH UNTUK DIJUAL.TANAH TERSEBUT TERLETAK DI KAMPUNG BANGGOL LALANG,GUAR CHEMPEDAK KEDAH DARUL AMAN.(betul betul hadapan Gunung Jerai).Geran nama berrangakai dan BOLEH DITUKAR HAK MILIK.HARGA RM55k DAN BOLEH DIRUNDING.KALAU BERMINAT CALL SAYA 0147563063 (BUKAN BROKER,ANAK PEMILIK TANAH)
TANAH + RUMAH KAMPUNG = RM55000

Niche: Tanah Untuk Dijual | Rumah Untuk Dijual
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Rose 47 - Wed 2/Mar/2011 6:22pm
    keluasan tanah....  
  2. Man 57 - Thu 3/Mar/2011 12:29am
    saya pun kurang pasti tentang keluasan tanah tu.Saya akan rujuk dekat geran dan akan beritahu nanti.Geran ada di kampung (kedah)saya tinggal di penang  
  3. Fazli 22 - Mon 7/Mar/2011 9:58pm
    saya pun ada tanah di Banggol lalang...dekat dengan Gunung Jerai...Saya pun tak pasti kalau tanah dalam satu geran dan sukar sbb kita tak tahu berapa banyak kita punya...kecuali telah dibuat kuasa...tambahan pulak kawasan tersebut punyai ramai keluarga kot...Saya rasa anda patut uruskan geran tersebut dahulu untuk dipecahkan baru mudah untuk dijual sbb kalau masuk tanah orang lain akan berlaku banyak masalah...saya punyai situasi sama seperti anda...tanah warisan susah...from cucu abd ghani...  
  4. Idah 7 - Tue 8/Mar/2011 4:25pm
    confirm ke milik bleh tukar.. berminat jgk utk detail  
  5. Pembela Hak - Tue 8/Mar/2011 10:45pm
    2 la...saya agak stuju dgn kata2 cik fazli...kita xda hak utk jual harta2 spninggalan ni kalo blom da hitam putih lg...bkn pa...takot tkena hak org lain ja...
    haram dalam Islam kalo kita mkn harta bkn kepunyaan kita...saya rasa masalah ni boley dselesaikan dgn cara perbincangan dgn ahli kluarga la...
    jgn kita bgadoh..bertekak kerana hal dmikian boley mrosakkan silaturahim antara kluarga...ksian tok nenek kita dlu yg ssg cari harta utk diberi kpd anak...hanya utk menyatukan anak2 mereka...so...pk2kanlah sblom membuat sbarang kputusan utk jual harta yg mungkin bkn kpunyaan kita...  
  6. Lela Manja - Wed 9/Mar/2011 7:30pm
    pada pendapat saya rasanya tak salah kalau tanah tersebut sudah punya hak masing2 dan dah ada dlm geran mengatakan tanah tersebut adalah tanah kita.takkan kita terlalu bodoh untuk merampas tanah yg bukan hak milik kita.mungkin mereka ada mslh yg adik-beradik sendiri tak dpt nak tlg atau mungkin mmg tak mahu tlg la kan....  
  7. Man 57 - Wed 9/Mar/2011 8:11pm
    iklan ni bukan UNTUK DIKOMEN ATAU DIKRITIK.Ini iklan untuk menjual.Jangan salah gunakan ruang ini.KEPADA SESIAPA INGIN TAHU LEBIH LANJUT@INGIN MEMBERI NASIHAT@MEMBERI KOMEN TENTANG TANAH INI,BOLEHLAH MENGHUBUNGI SENDIRI PEMUNYA RUMAH DAN TANAH INI DI TALIAN 0195108044  
  8. Fazli 22 - Thu 10/Mar/2011 8:01am
    cara saya mudah sahaja...ini pandangan...klu kita punyai keluarga ...adalah lebih baik berbincang daripada menggunakan kemudahan seperti ini seolah-olah seperti tidak ada keluarga lagi ...saya punyai masalah sama seperti anda.mungkin jauh kg sama tp mungkin jauh kot..tanah saya belum dipecahkan lagi walaupun kuasa telah dibuat...adalah elok jika kita buat kutipan supaya tanah diukur...kalau dah selesai ..bukan sahaja nak masuk internet...nak masuk bursa saham pun tak da masalah....  
  9. Pembela Hak - Fri 11/Mar/2011 6:31pm
    btol2 cik fazli...lg elok jgn dok suruh org luar dari kluarga sndiri masok campor...
    lepa bkn taw papown...lg mgeruh keadaan ada la..cuba bincang elok2..ksian tok nek kita yg bsemadi dlm kubur 2...x tenteram rasanya mereka tgok anak2 cucu bgado sesama sndiri atas muka bumi ni...apapown diharap boley bincang elok2...bkn sapa2,adik bradik sndiri gak  
  10. Man 57 - Sat 12/Mar/2011 2:07pm
    kalau anda tak puas hati sila call nombor ini 0195108044...cakap direct dkt owner,jgn duk babitkan kami yg cuma hdk menolong ...masalah ni antara ibu-ibu dan bapa-bapa shj.buat apa kita nak masuk campur..ingatkan dah kerja elok tu profesional la,rupa2nya masih old...kesian la kat org yg kepochi ni...menyibuk saja...  
  11. Fazli 22 - Sat 12/Mar/2011 4:20pm
    kepada sesiapa yang ingin membeli tanah ..anda boleh menelefon owner tersebut...tapi sebelum bayar anda patut menyuruh owner ukur dulu .ini kerana saya malas nak naik mahkamah kerana apabila payment selesai masalah timbul dgn owner lain dan pembeli tanah...bukan senang nak naik mahkamah sbb sya sudah biasa...sbb demikian adalah kerana sya punyai tanah yg luas dalam geran tersebut yg diberi oleh ibu bapa sya...soal masalah ibu2 dan bapa2 tak perlulah masuk smp sini sbb sya tahu puncanya 1.kt kurang agama.2tanya diri anda lah...assalamualaikum...  
  12. Harlina 3 - Sun 13/Mar/2011 12:06am
    Cara Fazli tu betul..  
  13. Pembela Hak - Sun 13/Mar/2011 8:40am
    btol2...lg satu kalo xtaw apa yg menyebabkan masalah ni berlaku x perlulah anda,anda dan anda yg xtaw menahu dlm msalah penjualan tanah ni msok campur n bt kpala taw ok...jgn hnya dengar drpd satu pihak...
    cuba hg p tnya adik beradik lepa yg len...  
  14. Fazli 22 - Sun 13/Mar/2011 11:45am
    sya minta maaf sekiranya ada perkataan yang tidak menyenangkan..tapi itu lumrah kehidupan dan setiap org akan jg hak masing2 termasuk diri sya ..sebelum apa2 berlaku kt mesti tanam sikap kt utk menjaganya....tapi setiap penjualan tanah ada prosedur yg ditetapkan... sama jgk seperti pepatah "anak perlu menghormati ibu bapa...anak perlu menghormati mak cik2 dan pak cik2nya"....ok sya akhiri dulu dlam perjuangan sya...tp klu jual tanah tanpa ada batu sempadan sya akan kembali lagi dalam ruangan ini....sekian...  
  15. Man 57 - Sun 13/Mar/2011 6:28pm
    Kepada Pembela Hak dan Fazli 22,tak guna nak pertahankan hak di sini.Dah dimaklumkan berulang kali,kalau nak bercakap apa pun call Pn.Hazijah 0195108044  
  16. Awin 6 - Mon 14/Mar/2011 7:24am
    kalau hg ada hak pun en. fazli pun.. jaga lah blah hg 2.. jgn duk sibuk bhg org lain. kami bkn bodoh dan x tau bab agama,suka ati je nak jual.. nak jual kat adik beradik pun.. sorang pun x mau.. kalau takat rm5 ribu je.. jgn duk berangan lah.. tanah 2.. x kena ngan masuk kt tanh hg pun.. nak terasa.. wat pa.. dah ukur.. tau la.. batu 2 nak pacak kt mana..hg ngan adik beradik hg x payah nak wat kecoh sgt.. time harta ingat sgt kt tok wan.. bila org tua 2 nak mati.. muka pun x nampak..nampak sgt lapar harta org..tanah sekangkang kera pun nak kecoh.. ingat hg berpelajaran.., otk luas dunia.. rupa nya sempit.. mcm lubang jamban gak lah.. tanah 2.. byk kali cakap nak ukur.. tp hampa 2.. byk songeh sgt.. kedekut duit lah.. sembang pandai lah.. mcm hg lah.. x payah.. lah nak komen apa2.. nampak sgt penakut hg 2.. nak.. ckp je ngan org nak jual.. no pun dah bagi.. hg x puas hati.. bagi no hg 2.. aku boleh sembang terus ngan hg..  
  17. Fazli 22 - Mon 14/Mar/2011 8:04am
    saya minta maaf ....untuk makluman awin nih tok menakan saya...dia ngan tok wan saya adik beradik....saya ingtkan supaya mak cik 2 dan pak cik 2 tlg hormat lah kat dia nih sbb dah dia saja boleh buat keputusan soal tanah nih.....tolong ya....kamu tuh org2 kg banggol lalang harap hormat dkt awin nih...nanti berdosa ...  
  18. Fazli 22 - Mon 14/Mar/2011 11:38am
    inilah yg saya tak suka...bercakap tak pakai otak....tunggu sya pulang dulu ke kg...mgkn raya haji sya akan pulang....sya malas nak telefon...bukan nya sya takut...kebenarannya hanya ukur dulu dan selesai dgn keluarga...lepas tu korang boleh jual....kalau dapat kamu pegi ke pejabat tanah dan tanya mcmana nak ukur.dan berapa kos yang kena ...bukan kedekut....tapi masing2 bayar...awat...gila harta ka aku nih...aku tak jual pun...macam meludah kahak ke langit jer....  
  19. Pembela Hak - Mon 14/Mar/2011 12:44pm
    woi awin..bradik hg jgn dok bt men..aku x pnah dok men nma adik bradik nie...adik bradik aku ni bkn kebuloq hrta sgt...50k 2 hg ingt hg leyh kaya seumoq idop...jgn dok jd baik la...kluarga kami ni bkn jnis kejaq harta la...mmg la masa tok wan mningggai hg dok sbelah dya...tp sebelom mninggai 2 hg ada ka? hg amik taw sgt2 ka? hg ka dok jga mkn minum tok wan? haaa wei?
    awt hg rasa hg 2 la cucu dya yg bagus sgt kot???????? blah la...  
  20. Awin 6 - Mon 14/Mar/2011 1:06pm
    pembela hak ngan en fazli.. lain kali.. jgn nak masuk campur.. jgn nak jd batu api.. mcm 2 ka.. org yg kuat agama.. nak kata bodo, sekolah gak.. nak kata bangang.. ada gak kot.. aku suruh hg ckp trus ngan org nak jual.. hg x mau.. duk bebel mcm org betina ada lah.. lain kali jgn nak menyebuk..  
  21. Pembela Hak - Mon 14/Mar/2011 1:37pm
    la ni sapa batu api? hg ka kami?
    sejak hg dok c 2 mcm2 crita aku dgq...hahahaha...ish2...btaubat la wei...aku malaihh ja nk ungkit...haha  
  22. Awin 6 - Mon 14/Mar/2011 3:04pm
    memang la.. kroni mampa pandai wat cerita.. aku suruh call.. org yg nak jual tanah.. xmau.. ckp mcm2.. hampa yg patut tobat.. mcm mana hampa semayang.. kalau perangai mcm 2... kawan tgh susah.. nak pakai duit.. hampa x pa la.. bendang berelung2.. memang x da hati perut.. mcm 2 ka nak wat adik beradik..  
  23. Pembela Hak - Mon 14/Mar/2011 4:18pm
    alaaaaaa...kalo x jadi adik bradik hg 2 pown x pa la...ingt nk heran sgt...hg 2 x bradab...suka cari gadoh ja...hg x pkiaq tok wan ngn tuk kt sana apa lepa rasa kalo anak cucu dok bgadoh...cermin dlu muka kalo nk sebut sal sembahyang...  
  24. Fazli 22 - Mon 14/Mar/2011 4:36pm
    awin2...jgn lah nak berceramah....aku ni bukan tak suruh jual...kamu jual saja....tapi aku dah tunjuk cara yg patut kamu buat...kt pg dulu pej. tanah...tanya berapa kos...kt kongsi2 byr...susah ka...aku pun tak berani nak ckp pasal agama sbb bukan level aku...tadi kau ckp aku gila harta...pastu ko sindir plak bendang berelong-relong....inilah jasa nenek moyang kami yg patut kami jaga...kalau kamu ada masalah pun urus dulu pastu jual.....susah ka...  
  25. Awin 6 - Mon 14/Mar/2011 4:52pm
    bagus la hg paham.. en. fazli.. bkn saja nak jual.. betul2 ada masalah.. nak pakai duit.. bkn sja2.. dgn adik beradikv kt kg pun dah ckp.. setengah x paham.. dr dulu lg nak ukur.. x jadi2.. kalau hg balik nak ukur.. bagus lah.. x susah nak urus.. cuma ada cepat melatah mcm penjaga hak.. x tau lah.. hak dia tang mana.. bagi tau nama betul.. nak takut apa.. lg pun pemegang gran sekarang, dah sedia maklum..  
  26. Pembela Hak - Mon 14/Mar/2011 5:35pm
    haaaa..bgosla kalo cm 2...x pyh la taw sapa aku...bkn pnting pown...yg pnting ikot prosedur...nk juai pown ukur la dlu...blik bincang ngn adik bradik dlu...ssh ka?? tup2 nk juai cm 2 ja...sapa x marah...  
  27. Awin 6 - Mon 14/Mar/2011 5:46pm
    penjaga hak.. hg 2 sapa.. kalau x da nama dlm gran.. jgn duk menyebuk.. x tau hg sapa.. aku x kisah.. pasai aku tau.. hg memang talam dua muka pun.. mcm lalang.. hg 2 yg pecah belah adik beradik.. buat cerita sana sini.. ngan sapa2 pun hg mengata.. hg nak marah.. ada aku kisah..  
  28. Fazli 22 - Mon 14/Mar/2011 5:55pm
    kalau kamu nak jual...kamu kena urus dgn semua yg ada dalam geran...lepas tu kamu tanya pejabat tanah mcmmana prosedur pecah geran macam org buat lot tanah...kalau dah selesai yg bahagian kami sya akan bayar...bila dah selesai kamu jual....susah sgt ka smp hal tok wan pun hang nak masuk dalam nih...hang kenal tok wan berapa lama...hang tau ka yg aku tak balik sbb apa...ni...wpun jauh ...aku yg urus buat tahlil kat tokwan tau..awat bodoh dan penting diri ka aku nih...hang tau buat apa...bawa yg bukan muhrim dok dirumah adalah...awin2  
  29. Pembela Hak - Mon 14/Mar/2011 6:08pm
    dh ada laki sorg 2 jga la elok2...x pyh dok bwk masok jantan bkn muhrim lam rmah...org tgok plik..ish3  
  30. Azlinyanii 2 - Mon 14/Mar/2011 6:54pm
    assalamualaikum.....ish3 awat la teruk sgt sampai jadi mcm ni?pasal tanah yg sedikit pun sampai hampa jd mcm ni...mak aku jual tanah tu sbb dia nak tolong aku bayar lawyer utk kes aku accident ngan org smpi mati...dia nak la spare duit.bukannya niat aku nak langgar org tp dah takdir dari allah nak bagi ujian mcm ni kat aku.aku minta tlg sgt2 jgnlah hampa duk kata teruk2 kat kakak aku.aku tak suka la.bab tanah tu klu masing2 dah setuju utk ukur nmpknya x ada mslh.kita selesaikan cara elok2,cuma jgn duk kata kami nak merampas tanah hampa,ok.kami dah tengok geran tu,mmg dah ada bahagian msg2 sbb tu kami berani nak jual.lagipun kami mmg nak pakai lawyer.bukannya sesuka hati nak jual mcm tu.lepas aku tak mau hampa duk komen dlm ni lagi...apa2 tak puas hati lagi call atau bersemuka face to face...jgn duk komen dlm ni.buat malu saja, satu malaysia dah baca....  
  31. Fazli 22 - Mon 14/Mar/2011 9:19pm
    buang batu sembunyi tangan....siapa yang maki hamun siapa nih....selama ni aku cakap teruk sgt kah smp aku dimaki mcm tu...kamu tak tahu tapi kamu buat2 tahu...yg sya tahu tanah tu sudah dibuat kuasa dan telah diletakkan nama semua anak-anak tok wan....jika difikirkan 1 lot rumah sahaja..wpun tanah tersebut telah dibuat kuasa tapi belum dipecahkan ...sya lagi malu bila kamu war-war kan di internet sebab kt belum tahu dimana kt punya.kalau org nak beli dia org nak tahu jgk sempadan..paling senang kamu pulang kg ...tgklah rumah yg kamu buat dahulu untuk tinggal sama2 keluarga...lepastu kenapa diaorg benci kamu????cuba fikirkanlah tak kan kamu sahaja yg betul..adakah dia org salah....kamu balik berbincang elok2 seperti mana yg kamu ckp face to face dgn harapan tanah tersebut dapat dibuat lot dan kamu boleh jual...mmg cantik dgn pemandangan gunung jerai...sya masih ingt sya dgn tok wan duduk diluar sambil melihat kebun2 jagung dan pokok rambutan yg tok wan tanam semata-mata utk cucunya..skrg dah jd padang jarak padang terkukur...kamu apa tahu...bila baru buat kuasa shj nak jual...buka mata nampak harta....kt semua ada masalah...tapi balik berbincang selesai keluarga lepas ukur...baru promo di mana yg kamu suka...ingt tuhan itu adil kepada org yng bercakap jujur....  
  32. Man 57 - Mon 14/Mar/2011 10:23pm
    THREAD CLOSED  
  33. Ismail 21 - Tue 15/Mar/2011 2:16am
    zzzz... camni pun ada dalam majalah.com lol  
  34. Ismail 21 - Tue 15/Mar/2011 2:22am
    tp kalau luas tanah kurang seekar memang kurang minat, pasal rumah kampung hampir takde value  
  35. Fazli 22 - Tue 15/Mar/2011 9:02am
    yanti....bukankah kerajaan ada wujudkan biro bantuan guaman kepada org yang tak mampu untuk ambil peguam jika terlalu mahal ...macam saya juga jika berlaku masalah...cuba anda rujuk news ka/ tanya sendiri di sana...baru ni kan kerajaan dah war-warkan....  
  36. Pembela Hak - Tue 15/Mar/2011 10:35am
    kalo x amik xpa...rasa2 laki dya pown kaya...xkan xdak duit kot nk byr peguam...huhu,xkan smpai nk gadai tanah..ksian tok wan,..ssh2 cari tanah nk bg kt anak cucu...last2 anak cucu nk lelong cm 2 ja...hmmmm,,ksian2...  
  37. Fazli 22 - Tue 15/Mar/2011 12:08pm
    kepada Mak Ndak ku yg dikasihi...sya minta maaf sekiranya terkasar bahasa...tapi itulah keutamaan yg perlu sya sampaikan untuk diingati...kalau nak jual...juallah...yg penting selesaikan dulu secara aman...sya sudah lama tinggal di bandar dan tahu ragamnya...kalau satu hari nnti bila tak ada lagi tempat tinggal...buatlah rumah atas tanah mak sya...tapi sya tak bagi teruslah....bukan apa...dunia wang yg diutamakan dibandar dan sanggupkah anak2 menyara hidup kt sehingga akhir hayat .cuba tanya mereka...sanggupkah dan ambil dairi dan tulis apa yg sya cakap...memang kt ramai keluarga dan semua pun bercerita tentang kekayaan masing2...tapi wang dia org dimana....adaka.kalau setakat menunjuk harta yg dia org sendiri berhutang..atau pun untuk menyedapkan dan gah yg keluarga mereka ada...tengok mcm bapa sya...baju nak tukar pun ambil masa...naik moto yg yg berkemampuan dan tak pernah gah dan bersembang tentang harta....kalau dipikirkan tentang nak penting diri...tanah untuk tanaman di banggol lalang sendiri bagi urus kpd mak ngah dan pak ngah...bukan apa niat utk bersihkan tanah selain membantu keluarga...ni lah bila kalau dah lama tersimpan dan tgk gelagat org pandai jgk terkeluar....im sory semua.....  
  38. P Ramlee 8 - Tue 15/Mar/2011 1:56pm
    ni karangan bahasa melayu spm ka ni? atau pun ruangan luahan rasa hati...  
  39. Pembela Hak - Tue 15/Mar/2011 4:13pm
    haha...ni la org kata perbualan hangat antara saudar mara yg x pnha bjumpa...hahahahaha...  
  40. Fazli 22 - Tue 15/Mar/2011 4:33pm
    betul2....  
  41. Fazli 22 - Tue 15/Mar/2011 4:35pm
    bila cakap dari mula dah tak pandai nak faham....kt buat ayat panjang2 nak suruh faham...past ni klu tak faham aku nak cakap bahasa apa pulak....  
  42. P Ramlee 8 - Wed 16/Mar/2011 12:59pm
    tak pa bincang la baik2 air dicincang tak kan putus  
  43. Fazli 22 - Thu 17/Mar/2011 10:31pm
    salam...sya ingin memaklumkan kepada semua pemilik tanah satu berita kegembiraan....keluarga saya telah menelefon pejabat tanah dan mendapat respon yang baik...tindakan dibuat adalah susulan daripada pengkhabaran yang kurang jelas dengan ketidak profesionalan dalam menguruskan harta terutamanya jalan yang salah.sebagai contoh meng"internet"kan dokumen yang belum siap seolah-olah seperti "pahat berbunyi rumah tak siap" ....walhal perbezaan pendapat sememangnya berlaku...akan tetapi mengikut respon yang baik telah dikhabarkan kepada kita semua...dan elok kiranya berita gembira ini kita khabarkan buat semua keluarga yang tercinta ini.......iaitu........................................................tolonglah buat collection......tanah nak ukur dah nih...........kesilapan dan salah faham tolong salahkan Man57 sbb dia tu menantu jer.......tak tahu menahu pun pasal geran kami......  
  44. Pembela Hak - Fri 18/Mar/2011 9:03pm
    btol2..dya just menantu..xdak hak pown..tp bt mcm dya 2 berhak ja (aku ckp ni pown sbb aku pown ada hak,tp x perlu taw la aku sapa sbb x pnting pown,yg pnting aku nk bela adok beradik aku ja yg lg berhak) ...tp heran la knapa diam ja nie...rmah da ada pembeli da kot..msti dpt byk..ley gak aku tumpang skaki sbb dpt 55k kan? x pown dpt byk lg dari 2...1m pa...hahahaha..pelawok2  
  45. Zam Harira - Sat 19/Mar/2011 7:56pm
    dunia...dunia..mcm ni pun ade,selesailah cara baik ,amin  
  46. Fazli 22 - Sun 20/Mar/2011 9:14am
    dalam dunia ni mcm mcm ada.....semua tak mau kalah....  
  47. Salman Mansur - Sun 20/Mar/2011 11:58am
    kalau nak ukur boleh call saya sedia berkhidmat.... tapi bincanglah elok2. TQ  
  48. Jbfc2010 - Mon 27/Jun/2011 3:14pm
    Salam,

    Jika anda perlukan family medical card atau pelaburan yg menguntungkan...sila add saya di facebook: familymedicalcard@hotmail.com
    Return komisyen 50% ada diberikan kepada anda.

    Premium Medical Card yang anda sendiri tidak percaya betapa murahnya!!

    *****Coverage untuk medical adalah = UNLIMITED!!*******Berjuta-juta pun cover****

    (Satu card 1 family bleh cover dgn unlimited anak.)

    Saya sedia membantu....Anda pasti berpuas hati dan tidak akan percaya dengan tawaran saya ini


    Sekian.


    P/S: Nak join saya utk jadi agen takaful amat dialualukan....The Best medical card!! 1 kad 1 family...menjadi pilihan ramai keluarga!!

    Kalau dah ada medical card lain pun ada caranya....kontek saya ok!! Syafiq: 019-4714574

    Saving yang dapat boleh dikluarkan utk mcm2 kegunaan termasuk: Haji, Umrah etc...  
  49. Kucing Putih - Mon 5/Sep/2011 3:28am
    isk3 baru igt nak beli..Dok niat dah esok nak call lawyer sy..Nak proceed..p bla sy bc kisah keluarga yg menyayat hati ni terus xjadi....  
  50. Atwood - Tue 27/Sep/2011 8:39pm
    apo nie gadoh2 maki2 neh...  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 57 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2673)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (204)
Bengkel Kereta (1474)
Bengkel Motosikal (245)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (495)
Bisnes Aksesori Kereta (647)
Bisnes Broadband (1091)
Bisnes Burger (540)
Bisnes Cermin Mata (158)
Bisnes Cuci Kereta (796)
Bisnes Cyber Cafe (447)
Bisnes Dobi (1344)
Bisnes Ebook (1037)
Bisnes Handphone (1241)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (553)
Bisnes Ice Blended (688)
Bisnes Jam Tangan (285)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (490)
Bisnes Komputer (1472)
Bisnes Kurier Dan Logistik (659)
Bisnes Minuman (1434)
Bisnes Pasar Malam (1942)
Bisnes Pelancongan (537)
Bisnes Perabot (838)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1092)
Bisnes Restoran (3280)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (358)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (376)
Bisnes Sms (160)
Bisnes Spa Dan Facial (644)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (812)
Bisnes Untuk Dijual (3263)
Bisnes Waffle Dan Jagung (378)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1748)
Diskusi Bisnes (1934)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (711)
Expo Karnival Tapak Niaga (6344)
Forex Malaysia (1837)
Haiwan Peliharaan (462)
Haji Dan Umrah (463)
Hiasan Dalaman (703)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (995)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2797)
Insurans Dan Takaful (1695)
Insurans Roadtax Kereta (332)
Kedai Bunga (189)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1968)
Kedai Emas (444)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2502)
Kedai Hardware (424)
Kedai Ibu Dan Bayi (685)
Kedai Jahit (3751)
Kedai Kamera Dan Camcorder (340)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (335)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1801)
Kedai Sewa (1612)
Kereta Baru (1586)
Kereta Terpakai (4928)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4654)
Kerja Kemahiran (1917)
Kerja Kosong (11464)
Kerja Praktikal (1998)
Kerja Sales (2222)
Kerja Sambilan (6210)
Konsultan Perniagaan (446)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (451)
Kontraktor Balak Dan Kayu (471)
Kontraktor Jurutera (553)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (223)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (381)
Kontraktor Pembinaan (2020)
Kontraktor Perlombongan (317)
Kursus Dan Seminar (2776)
Kursus Kecantikan (678)
Kursus Makanan (657)
Kursus Motivasi (319)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1607)
Mencari Pelabur (3639)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (259)
Mesin Industri (502)
Mesin Jahit (369)
Mesin Proses Makanan (554)
Pakej Pelancongan (2577)
Pakej Perkahwinan (1191)
Pakej Perniagaan (874)
Pasar Basah (1437)
Pekerja Asing (1214)
Pelaburan Saham Unit Trust (929)
Pembantu Rumah Asing (1836)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (105)
Pembekal Buah-buahan (478)
Pembekal Ikan Kering (382)
Pembekal Kelapa Dan Santan (640)
Pembekal Kerepek (1091)
Pembekal Keropok (438)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (587)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (139)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1180)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (596)
Pemborong Bundle (855)
Pemborong Cadar Dan Tilam (439)
Pemborong Karpet (158)
Pemborong Kasut Dan Sandal (686)
Pemborong Lampin (291)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (764)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1630)
Pemborong Pakaian Lelaki (1117)
Pemborong Pakaian Plus Size (142)
Pemborong Pakaian Wanita (4156)
Pemborong Telekung Dan Songkok (563)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3497)
Pemborong Tuala (197)
Pemborong Tudung (2754)
Pembuat Papan Tanda Iklan (269)
Pembuat Plastik Kotak Botol (790)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (486)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (945)
Pengedar Bahan Pencuci (706)
Pengedar Buku Dan Majalah (577)
Pengedar Contact Lens (238)
Pengedar Perfume (1528)
Pengedar Permainan Kanak2 (591)
Pengedar Produk Kecantikan (2598)
Pengedar Produk Kesihatan (2966)
Pengurus Majlis (590)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (716)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (688)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (386)
Penternak Udang (193)
Peralatan Makmal Dan Hospital (258)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (704)
Peralatan Sukan (545)
Perisian Komputer (564)
Perkakas Dapur (614)
Perkakas Elektrik (425)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1510)
Pinjaman AIM (165)
Pinjaman Hartanah (509)
Pinjaman Kad Kredit (386)
Pinjaman Kereta (589)
Pinjaman Peribadi (10439)
Pinjaman Perniagaan (1811)
Produk Dari China (533)
Produk Sejuk Beku (1296)
Program Consignment (1990)
Program Dropship (6626)
Pusat Bahasa (350)
Pusat Jagaan Bayi (1515)
Pusat Latihan (641)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (510)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (357)
Pusat Tadika Dan Taska (1276)
Pusat Tuisyen (1051)
Rancangan Perniagaan (587)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4209)
Rumah Untuk Dijual (3684)
Servis Freelance (1094)
Servis Keselamatan (711)
Servis Pembersihan (804)
Servis Pengedaran Risalah (453)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (567)
Sewa Kereta Teksi Limo (1793)
Sewa Lori (2531)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (245)
Studio Fotografi (887)
Studio Grafik Dan 3D (1074)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (711)
Studio Muzik (465)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (228)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (142)
Tanah Sewa (631)
Tanah Untuk Dijual (4771)
Tempahan Biskut Dan Tart (2126)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (658)
Tempahan Katering (2113)
Tempahan Kek Dan Coklat (2124)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1732)
Tempahan Minuman Dan Dessert (456)
Tempahan Nasi Lemak (512)
Tempahan Roti (352)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (629)
Ubahsuai Rumah (1665)
Urut Tradisional (783)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (395)
Usahawan Tani (1084)
Vending Machine (360)
Voucher Dan Tiket (244)
Web Design Malaysia (2289)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)