Search Majalah.com
Syarat Minimun utk Kerja di Australia, Melancong Juga
Norizz @ Perniagaan Nnorfillah - Mon 11/Mar/2013 10:47am [Last Comment]
Assalam,,
Jika berminat utk melancung,peluang ke Australia adalah satu yg baik mencari pendapatan sekali.
Kerja adalah di ladang epal dan sayur yg luas dengan kadar yang boleh mencecah RM400/sehari jika rajin.8jm sehari.Tempat kerja ,penginapan,pgangkutan diuruskn teman yg sudah biasa nanti..Tiada kontrak,boleh pulang bila2,jika kira2 sebulan boleh smpan 5k-8k ?? Kena solat wajib bg yg Islam, amalkan nilai2 murni.
Bawa kitab suci dan bacaan utk rohani! Jangan hanya mengejar duit! Niat utk nafkah keluarga, keluarkan zakat dan bersedekah utk hidup tenang.
jika betul2 ada persediaan kena pastikan:
1.paspot & visa
2.tiket pergi balik (lebihkurang RM1500)
3.kos utk dibyar urusan kerja
4.duit poket 1-2k
bekalan keperluan.
Hanya yg serius akan dijawab Berikan nama,alamat kemampuan ,bila?
di email:neecza12@msn.com

Niche: Kerja Kosong | Jobs & Vacancies in Malaysia
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Maznie - Wed 13/Mar/2013 3:54am
    ney agen sah kew??  
  2. Eric6969 - Fri 15/Mar/2013 9:48pm
    blh email detail etengoa@yahoo.com  
  3. Siti Zahirah - Sat 16/Mar/2013 5:55pm
    email  
  4. Wani 125 - Sat 16/Mar/2013 7:04pm
    x de modal nk p huuu  
  5. Eydayu Yuyu - Sun 17/Mar/2013 1:50pm
    Salam sy brminat tp tiada modal.jika ade syarikat yg sudi mmnjamkan duit utk kos kesana ,sy sggup byar blk 2kali ganda slpas dpt gaji .niat hnya utk mngubah nasib kluarga. Jika ade pihak yg dpt m'bantu boleh email kpd sy eydayu_sahaja@yahoo.com .terima kasih  
  6. Mhs 86 - Tue 19/Mar/2013 7:54pm
    Email detail mhs86jd@gmail.com  
  7. Norizz - Fri 22/Mar/2013 8:54am
    Assalam
    Kak N
    bukanlah ajen tapi ada wakil yg dah kerja kat sana yang sah dapat membantu pergi bersama utk mengelakkan sbrg kemungkinan..
    dah hantar pd yg berminat jua yg lntg suara!  
  8. Amir 383 - Wed 3/Apr/2013 4:14pm
    hello cik norizz. boleh email detail ame_muk@yahoo.com  
  9. Aman 69 - Fri 12/Apr/2013 3:18pm
    Email detail aman69jb@hotmail.com  
  10. Shah 801 - Thu 18/Apr/2013 4:51pm
    boleh email detail..doubleart@live.com  
  11. Azhari Othman - Tue 23/Apr/2013 8:52am
    Berminat kerja di Australia?dengan gaji rm400 sehari atau rm10k sebulan?..sila ctc Zarul Anuar 013-9890582...  
  12. Mummy 18 - Wed 8/May/2013 6:56pm
    Email ye.. tq  
  13. Musleha - Thu 22/Aug/2013 6:24pm
    Boleh emel detail? ahel_sum@yahoo.com  
  14. Sam Mustapa 2 - Mon 26/Aug/2013 9:50pm
    visit blog.. http://rezekidiaustralia.blogspot.com.au/  
  15. Kerja Halal 2 - Sat 21/Sep/2013 10:00pm
    Salam.. Saya juga pernah bekerja di melbourne sebagai pemetik buah dan sayur. Bos cina malaysia. Gaji setiap jumaat dibayar. Jika ada sesapa yang berminat nak kesana boleh hubungi saya fendi 017 3138696  
  16. Kerja Halal 2 - Wed 2/Oct/2013 11:56pm
    slm,info terkini..bulan disember 2013..satu ladang di aus memerlukan tenaga pekerja utk operasi mereka..kumpulan pertama seramai 15org sja diperlukan..gaji dibayar..13aud-17aud/jam. Hubungi saya terus di no 0173138696 (fendi)..email mintak maaf, x layan..kerja dijamin.  
  17. Wan Siti Hajar 2 - Sat 12/Oct/2013 5:51pm
    Blh e mail detail ,sy berminat , ct_aja1982@yahoo.com  
  18. Din11 2 - Sun 13/Oct/2013 11:20pm
    Salam.. Saya pernah kerja di melbourne selama 6 bulan di ladang buah dan sayur. Sekarang balik bercuti di Msia. Visa masih hidup. Boleh call saya jika berminat 0136831171.  
  19. Sheila218 - Wed 8/Jan/2014 10:55pm
    Salam mana2 org melayu nk berkerja di ladang anggur (Australia) boleh call ms sheila 012-2326571--interview di area kl shj.Tempat kerja di Redclift kos sewa rumah rendah.Vacancy utk 5 org shj.lelaki & perempuan boleh apply.Niat nk tlg bangsa sendiri supaya dpt guidelines yg betul....JGN TERTIPU DGN IKLAN GAJI SEHARI BOLEH CECAH AUD400-info ini adalah TIDAK BENAR~~PEACE~~  
  20. Din 221 2 - Mon 10/Mar/2014 9:21pm
    Salam..pada yang masih berminat ke aussie boleh jgk ke web dinoaustralia.blogspot.com. Insyallah boleh membantu..  
  21. Izarudin - Thu 3/Apr/2014 12:22pm
    askm. saya nak dedahkan penipuan fendi yg kononnya uruskan kemasukan pekerja malaysia ke ausie.saya, abg saya nama edi dan danial dah terkena sicelaka fendi dan bini dia nama norliza penipu besar yang terang2 org melayu mengaku islam tp dah naya terlalu ramai rakyat malaysia. saya sampai di melbourne pukul 10 mlm lebih kurg dan esok meneruskan perjalanan ke ladang yang dimaksudkan, dgn fee sorang dia charge rm2000 jadi kami 3 org dh jadi rm6k. bayangkan saya pegi dengan meminjam duit adikberadik utk bekerja di ladang ausie dan dijanjikan kononnya kerja terjamin dah ada....sampai sana baru kita tahu apa yang sebenarnya . si celaka penipu ni dah nyanyi mcm2 gaji usd13 dolar aust, kutip buah mcm2 lg yang indah kabar dari rupa.semua cita dia tipu belaka, smpai sana kami tk de kerja dkt 2weeks duit tgn pun dh makin susut dn akhirnya saya sendiri cari kerja di sbuah farm kecik dgn gaji usd2dolar utk penuhkan buah dlm 1 kotak sederhana besar dan pukul rata dpt dlm usd42 yang sedihnya sari keja 2 hari cuti sbb ladang kecik kerja kurg dan kos overhead ttp berjalan sewa kabin seminggu usd80 aus, tambang van sari usd7 makan lagi, hari2 kami mkn nasi dan telor goreng sekali sehari je. bila kami call penipu ni dia akan tutup tel, patut la masa dulu time kami jumpa dia hp dia kejap on kejap off, dia betul2 celaka penipu, ya allah ya tuhan ku, aku tk kan halalkan sesen pun duit yg dia dh makan duit haram.patutla selama ini dia selalu ckap ramai pekerja yg dia antar semuanya tk tahan. kononnya mereka pemalas la, mcm2 dia burukkan .mcmane nak tahan kalau peg sana kerja tkde, nasib baik makbapak saya kesian pegi pnjam sana sini dan antar duit tambang balik pada kami. kalau nk tahu lebih lanjut sila email saya izarudin84@gmail.com atau fb saya izarudin abdul halim.jgn percayakan fendi dan norliza penipu besar kaut keuntungan dgn menipu bangsa sendiri..kami hanya dpt bertahan selama 28hari saja. itupun nasib baik ada matsaleh kafir yg sudi prihatin tolong byrkan kos sewa kabin utk minggu terakhir kami di melbourne.kos pemergian kami termasuk byr fee pada sicelaka tu semua habis rm15k lebih.dia cuma kaut duit dgn cara menipu dan terima lah akibatnya di akhirat esok atas penipuan dia dan bini dia.  
Page 1   (Total 21 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2330)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1370)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (342)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (980)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1260)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1147)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (256)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (591)
Bisnes Minuman (1305)
Bisnes Pasar Malam (1732)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (744)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2925)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2882)
Bisnes Waffle Dan Jagung (348)
Bisnes Western Food (270)
Dewasa 18sx (1613)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5473)
Forex Malaysia (1615)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2642)
Insurans Dan Takaful (1535)
Insurans Roadtax Kereta (303)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1854)
Kedai Emas (407)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3328)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (316)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1584)
Kedai Sewa (1505)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4454)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3884)
Kerja Kemahiran (1648)
Kerja Kosong (9608)
Kerja Praktikal (1580)
Kerja Sales (1859)
Kerja Sambilan (5404)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (246)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (601)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1803)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2564)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3350)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1279)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (843)
Pembantu Rumah Asing (1621)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (398)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (381)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (713)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1467)
Pemborong Pakaian Lelaki (1030)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3206)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2537)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (430)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (892)
Pengedar Bahan Pencuci (647)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2416)
Pengedar Produk Kesihatan (2772)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (647)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (147)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9327)
Pinjaman Perniagaan (1630)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1175)
Program Consignment (1790)
Program Dropship (5861)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1252)
Pusat Latihan (559)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (403)
Pusat Pendidikan Tinggi (473)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1088)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (535)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3781)
Rumah Untuk Dijual (3348)
Servis Freelance (933)
Servis Keselamatan (621)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1513)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1758)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1892)
Tempahan Kek Dan Coklat (1937)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1563)
Tempahan Minuman Dan Dessert (399)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (583)
Ubahsuai Rumah (1514)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (218)
Web Design Malaysia (2104)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1137)