Search Majalah.com
Subsidi atau Geran Mula Perniagaan utk IKS
Infinit3 Solution - Fri 12/Jun/2009 4:56pm [Last Comment]
salam tuan semo kerajaan ada menawarkan dana diatas bagi mereka usahawan yang baru mula niaga dan kurang daripada setahun. tahukah anda?.nilai dana sehingga 50K maksimum turut meliputi sewa premis, beli perabot, sewa mesin dan penyediaan pr or business plan. tuan tuan boleh menghubungi di talian 0123816702-mohd infinit.atau sudah mengetahui tetap sukar dan bermasalah dipelawa sekali

Niche: Pinjaman Perniagaan
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Khalidah Khalid - Sat 13/Jun/2009 5:12pm
    interesting topic to share! it all depends on your own self.. Kerajaan bagi platform dan umpan.. hanya bagaimana kita nak rebut peluang dan menjadikan ianya realiti kepada kita... Sebagai penerima geran.. banyak perlu dipelajari, diketahui serta banyak yang perlu saya lalui!  
  2. Abd Kader Baharom - Tue 16/Jun/2009 3:29pm
    Agro bank ke? atau apa bentuknye pinjaman ke bantuan?  
  3. Infinit3 Solution - Tue 16/Jun/2009 4:25pm
    bukan smidec grant  
  4. Infinit3 Solution - Tue 16/Jun/2009 4:29pm
    kami personaly sedih sebab ramai iks yang baru nak grow x alert dengar dana ini. memang bagus tanpa pinjaman kita tiada hutang. masalahnya geran seperti geran permulaan perniagaan merupakan dana percuma yang disedia dan bukan berbentuk loan.bagi smi di sekitar klang valley dan mereka yang alert dengan insentif terus mendapat dana ini. bagaimana yang lain yang tidak tahu?.ada yang takut dengan penipuan yang terkena dengan sebahagian mereka yang mengelar sebagai ejen geran dan sebagainya.

    bagi sektor perkhidmatan contohnya kedai dobi, kedai rambut, bengkel , kedai runcit, dsbnya pun layak tuk memohon geran jika menepati syarat-syaratnya.  
  5. Ahmad Firdaus Wong - Tue 16/Jun/2009 6:12pm
    geran ni untuk siapa? apa bangsa? apa agama? banyak yang pernah dengar pasal peruntukan lah, geran lah, pinjaman.... BUKAN untuk SEMUA rakyat Malaysia pun.. Hanya untuk golongan tertentu sahaja. Tengah keliru ni!  
  6. Khalidah Khalid - Tue 16/Jun/2009 10:34pm
    infinit3 solution...

    maaf saya rasa ada pembetulan mengenai jumlah rm 50k yang dinyatakan di forum yang terdahulu... 50k utk peralalan dan mesin, 40K utk sewa (mana lebih rendah) 10 k utk jalur lebar atau business plan

    Saya rasa bukan mereka tak tahu.. tapi selalu dimuakan dengan cerita2 negatif mengenai grant SMIDEC... SUSAH & LECEH.. akibatnya usahawan ada perasaan negatif...

    satu lagi.. kebanyakan usahawan kita nie, buat perniagaan dalam keadaan yang tidak memenuhi syarat SMIDEC.. premis tetap, lesen PBT, akaun syarikat, EPF serta tenancy agreement...
    bila keadaan ini berlaku... ramai usahawan yang tarik diri dari memohon... SMIDEC dah buat banayak penerangan pada para usahawan... usahawan pun boleh datang dengar penerangan di ting 19 pejabat smidec.

    dek kerana sikap usahawan sendiri yang kurang mahu mengambil tahu apa yang dikatkan GRANT, menyebabkan ramai yang mengambil peluang utk menjadi ajen yang tak diiktiraf oleh SMIDEC. Malah ada yang masih TIDAK mempercayai grant yang diberikan kan adalah percuma!

    Kindly email me for further info jkhairidid@yahoo.com  
  7. Norfisah Binti Jalil - Wed 17/Jun/2009 1:41pm
    saya nak buka kedai potostat kat kota bharu kelantan...tp saya xdelah buka lagi..sedang mencari2 supplier barang yang dapat tawarkan harga berpatutan. Tapi saya kekurangan modal..boleh mohon ke???sbb saya xmula niaga lagi..  
  8. Mamayong - Thu 18/Jun/2009 4:33pm
    Mmg betul tu...sy dah jalankan perniagaan pusat tuisyen hampir 2 tahun dan baru2 ni dpt tau pasal geran nie...no problem dgn lesen..smuanya berdaftar...rugi sangat...nk pi MARA lak nk sykt bumiputera sahaja...nk try soft loan pulak...peluang dah terlepas..menda free mesti kena keje lebih sikit...  
  9. Khalidah Khalid - Fri 19/Jun/2009 2:15am
    mamayong.
    saya rsa anda masih boleh mohon grean untuk promosi kan servis yang ada jalankan.. rm50k.. promotion is vital!  
  10. FIR Solution - Mon 22/Jun/2009 5:12pm
    saya ingin memohon smidec tapi saya tak tau macam nak memohon. saya kena hubungi siapa?  
  11. Khalidah Khalid - Fri 26/Jun/2009 1:10am
    fir. sila ke www.smidec.gov.my or 03-62076000  
  12. City - Sun 28/Jun/2009 10:01am
    salam..act saya br nk start b'niaga dlm bdg jahitan pakaian dan kraftangan, blh saya tahu maklumat terperinci tak? email saya fazs85@yahoo.com  
  13. City - Sun 28/Jun/2009 10:06am
    salam. saya baru membuka perniagaan jahitan pakaian dan membuat kraftangan pengantin. saya tidak ada modal khusus, cuma guna barang sedia ada... boleh saya apply ke all that from smidec?  
  14. Infinit3 Solution - Tue 30/Jun/2009 3:40pm
    ok nanti saya email kat ct  
  15. Infinit3 Solution - Tue 30/Jun/2009 3:43pm
    boleh dan geran ni x kira bangsa tuan le apply dengan syarat warganegara mlaysia(ada ic )  
  16. Infinit3 Solution - Tue 30/Jun/2009 3:45pm
    fir Solution le terus ke smidec dapatkan maklumat terus. jika perlukan khidmat kami sebagai uor business advisor.ada jugak tolong kekawan buatkan geran dan loan diorang sibuk katanye.  
  17. Ariel - Thu 16/Jul/2009 10:54am
    miss Infinit3....sila email kepada saya sbarang info..saya ingin memulakan business agro (catfish) dan dobi, terima kasih
    ideahead1430@gmail.com  
  18. Hisyam - Wed 16/Dec/2009 4:47pm
    Miss Infiniti..boleh emelkan kepada saya sebarang info..saya ingin memulakan business.Tapi tak tau yang mana nak buat. Adakah jus rossel, sabun pencuci pakaian, atau pencuci pingang mangkuk. saya cuma ada pengalaman nak buat je. Modal tak tau mcm mana nak dapat. Kepada sesiapa yg dapat membantu saya amat dialu alukan. emel je kepada saya. Terima kasih.  
  19. Yusri 6 - Sat 6/Mar/2010 12:54am
    saya baru nk mulakan bisnes perhiasan rumah tp x cukup modal..harap subsidi geran ni boleh membantu..
    hubungi saya untuk bantuan : 012-9182006(yusri) atau emel : yee_hughes@yahoo.com.my..tq  
  20. Faridah Hasan 2 - Mon 15/Mar/2010 4:32pm
    saya da lama cuba nak dapat geran ,,, macamana saya nak hubungi infinit3 solution,,, blh bg contact no ke @ email.

    email saya : faridah291@gmail.com  
  21. Hafiz 21 - Thu 15/Apr/2010 3:00pm
    saye masih tercari2 pinjaman untuk nulakan perniagaan
    leh bantu saye x? nie no fon saye 0193439878 or e mail : haflisya_8086@yahoo.com  
  22. Zentech - Fri 7/May/2010 3:59pm
    Saya baru sahaja memulakan bisnes telco&post. saya bercadang untuk menambah bidang perniagaan saya bagi menampung kos operasi yang agak tinggi buat permulaan ini. adakah geran yang ditawarkan dimana saya boleh memohon? harap dapat membantu saya yg baru nk belajar berniaga ini. Terima kasih  
  23. Hafifee Combat - Mon 16/Aug/2010 3:13am
    Saya dah setahun ada kilang buat bahan kimia..perlukan injection. dah pergi mintak mcm2 tmpt tp sume xdpt..skg ni sy blacklisted sbb personal loan..job byk ada tp tgk je..modal xmmpu nk tampung.. ada lg ke geran kt sini? klw pnjaman pn xpela..yg pnting blacklisted xdipinggirkan  
  24. Rack - Mon 23/Aug/2010 3:43am
    emel pada saya details.. nk appy yuk pusingan modal bisnes.. TQ
    rackvamp@yahoo.com  
  25. Ory Biz - Fri 3/Sep/2010 11:23pm
    bolej dpt info lanjut
    hnhperfume@gmail.com  
  26. She 3 - Thu 8/Sep/2011 9:18pm
    saya ada tanah seluas 4 1/2 ekar dan bercadang untuk menjadikan pertanian sebagai perniagaan adakah saya layak memohon dan apakah syarat2 yang dikenakan harap mendapat maklum balas dr infinit3 solution dan boleh email kepada saya simbiosis_08@yahoo.com  
  27. Safaqaisy - Fri 21/Oct/2011 10:54am
    saya pembekal otak2 jb, saya ingin maklumat pijaman lanjut.. baru2 ini saya apply pinjaman AGROBANK, tapi ditolak....  
  28. Ayie 36 - Sun 23/Oct/2011 2:00am
    Berminat.. sila beri detail ayie1zura@gmail tq  
  29. Sham 163 - Thu 10/Nov/2011 4:57pm
    Salam tuan,
    sy ingin mengambil alih bisnes dobi dr kawan, bolehkah sy memohon geran ni

    pls emel to me: wasar_77@yahoo.com  
  30. Abatibai - Wed 7/Dec/2011 9:43pm
    email saya keterangan lanjut apai141@yahoo.com  
  31. Biela 2 - Tue 14/Feb/2012 9:44am
    kwn sy mnjalankan multimedia/video n grafik/advertaising..untuk mndapatkan geran bagi modal mmbeli kamera dan alat/mesin pencetak cmner yer? ap kene ad?  
  32. Mal 14 - Mon 2/Apr/2012 5:39pm
    salam, saya planning nk buka self services dobi di seremban.
    tolog emaiil detail.

    akhmal_psss@yahoo.com  
  33. Irwan Razali - Mon 4/Mar/2013 4:23pm
    saya ingin membuka resort di kawasan kuantan.. tanah 6 ekar berhampiran gambang waterworld, boleh ke memohon geran ini

    irwan_jkm@yahoo.com  
  34. Miza 88 - Thu 11/Apr/2013 11:27am
    Blh bg info kat saya..says nak buka bakery  
  35. Mohd Nazri Nadzir - Thu 13/Jun/2013 8:53am
    Salam...sy merupakan pengusaha kantin sek dan ada 5 kawasan.dpt sekiranya tuan email segala info yg berkaitan ke

    nazzamniaga@yahoo.com

    T.kasih  
  36. Shahrul Amin - Tue 18/Jun/2013 12:33pm
    boleh bagi info pada saya shahrul_amin@ymail.com  
  37. Miza 88 - Fri 12/Jul/2013 1:14pm
    Blh email ingo ke miza7@yahoo.com  
  38. Firdaus Cr - Tue 17/Sep/2013 12:22pm
    Boleh email detail kat sy x?

    irfirdaus19@gmail.com  
  39. Frozen Bbq - Tue 21/Jan/2014 2:17pm
    Salam infinit3 solution,

    saya sedang menjalankan perniagaan (production) sejuk beku berasaskan ikan.

    saya nak minta bantuan, law geran lagi bagus untuk freezer dan mesin packing. macam mana dan siapa yang sepatutnye saya rujuk. terima kasih.
    ini email saya - aunyieja@gmail.com  
Page 1   (Total 39 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2326)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1369)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (976)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (723)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1260)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1142)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (637)
Bisnes Jam Tangan (255)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (591)
Bisnes Minuman (1303)
Bisnes Pasar Malam (1731)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (743)
Bisnes Prepaid Dan Reload (969)
Bisnes Restoran (2923)
Bisnes Roti Dan Bakeri (640)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2881)
Bisnes Waffle Dan Jagung (348)
Bisnes Western Food (269)
Dewasa 18sx (1610)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5464)
Forex Malaysia (1613)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (902)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2641)
Insurans Dan Takaful (1535)
Insurans Roadtax Kereta (303)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1851)
Kedai Emas (407)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2322)
Kedai Hardware (453)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3324)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (316)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1582)
Kedai Sewa (1503)
Kereta Baru (1390)
Kereta Terpakai (4450)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3878)
Kerja Kemahiran (1646)
Kerja Kosong (9594)
Kerja Praktikal (1580)
Kerja Sales (1855)
Kerja Sambilan (5400)
Konsultan Perniagaan (388)
Kontrak Swasta (246)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (601)
Kontraktor Pasir (299)
Kontraktor Pembinaan (1802)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2561)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (617)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3346)
Mesin Fotostat (316)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (326)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2360)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (780)
Pasar Basah (1278)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (840)
Pembantu Rumah Asing (1620)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (381)
Pembekal Rempah Dan Perencah (520)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (713)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1465)
Pemborong Pakaian Lelaki (1029)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3836)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3204)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2534)
Pembuat Papan Tanda Iklan (213)
Pembuat Plastik Kotak Botol (731)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (430)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (891)
Pengedar Bahan Pencuci (647)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2412)
Pengedar Produk Kesihatan (2772)
Pengurus Majlis (555)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (647)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (258)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (507)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1374)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (365)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9313)
Pinjaman Perniagaan (1629)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1172)
Program Consignment (1789)
Program Dropship (5855)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1249)
Pusat Latihan (557)
Pusat Memandu (112)
Pusat Mengaji Agama (403)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1087)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (532)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3775)
Rumah Untuk Dijual (3345)
Servis Freelance (932)
Servis Keselamatan (620)
Servis Pembersihan (713)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (543)
Sewa Bas Dan Van (477)
Sewa Kereta Teksi Limo (1509)
Sewa Lori (2206)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (211)
Studio Fotografi (800)
Studio Grafik Dan 3D (878)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4260)
Tempahan Biskut Dan Tart (1754)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (600)
Tempahan Katering (1890)
Tempahan Kek Dan Coklat (1932)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1563)
Tempahan Minuman Dan Dessert (399)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (316)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (583)
Ubahsuai Rumah (1510)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (354)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2099)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1134)