Suami Isteri Penipu. Tolong Add Facebook Dia Dan Minta Dia Berhanti Menipu Sbb Dier Da Block Saya
Sheila 27 - Wed 5/Dec/2012 2:51pm [Last Comment]
salam semua,nie penipu,dier da tpu saya.siapa kenal dier tlg bagi tahu.
tlg sms saya 0179948771.laki bini penipu.kepada suhaila binti hamzah, alamat no 72 felda redong 1, segamat johor, aku da buat report polis.
olong saya cari dier.kalau ade yang same da kene tipu pasal rumAH di tmn teratai, tlg bagi tahu

dier bwk lari deposit rumah sewa.first saya dapat no dier dkat facebook rumah untuk sewa jb, than saya call, sy dtg tgk rumah, dier minx deposit 450, tp saya bg rm300 je than ptg tu sy msj minx no owner, xder bls...esk sy call2, dier sms kate, konon2 dier bkn owner pd telefon itu, telefon tu hlg dkt bazaar jb, sy pergi rumah itu ptg tu, dier kate handphone dier ilang mlm sebelumnyer...saya minx no br dier x bg, jd sy minx copy ic, dier buat2 ic hlg xtahu letak mane, sy tunggu smpai dier bg ic, jd sy dapat amek gambar ic msk hp saya.tgh2 amek gamba ic dier sy dgr ade bunyi telefon,tp dier kate xder, sy diamkan, mlm tue, husband dier call konon2 nak jumpe, saya dtg, konon minx kopy ic lak, ckp owner nak,saya bg, tp sy heran sbb dier kate no owner xder sbb da hilang masa hp dier hilang sbb no owner simpan dlm hp tue, sya pun tanyer, dier ckp, dier pergi singapore jumpe owner, saya mule heran, 28hb dier minx baki deposit rm600, bapa saya kate, jgn bg sbb xder owner, dier kate suro bg kt dier aja, saya pun kata, kalau xder owner xnk bg, dier paksa2 jd saya ckp kalau xder owner kite byr kt balai polis, dier terus ckp, da ade org sewa a, kwn dier, dier akan byr rm300 saya balik 5hb. hari ni sy call no dier da tutup, dier pun da block fb saya. nie fb dier, http://www.facebook.com/suhaila.hamza

gambar ic dier pun saya ade

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Rumah Sewa
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Alice Alyssa 3 - Wed 5/Dec/2012 3:02pm
    die da deactivate fb lah  
  2. Kogap Sport Centre 4 - Wed 5/Dec/2012 3:03pm
    banyak penipu sekrang ni..masyaAllah..  
  3. Mohd Hairuddin - Wed 5/Dec/2012 4:05pm
    saya dahh add dia  
  4. Pondo Rondo - Wed 5/Dec/2012 4:35pm
    Padan dengan muka.... sebab terlalu percaya dengan orang dan didalam iklan Majalah.com nie saya dapati ada ramai orang iklan yang bertujuan tidak lain hanya untuk dapat duit dengan mudah dan senang......  
  5. Sheila 27 - Wed 5/Dec/2012 5:14pm
    MMG PADAN DGN MUKE SAYA...SAYA CEPAT CAYA ORG.SKRG SAYA MASIH HERAN, SEBAB SAYA JUMPE SUAMI ISTERI...ADA ANAK...X PERCAYA BOLEH SANGGUP BG ANK MKN DUET HARAM  
  6. Ahmad Huzairi Bin Ithnin 2 - Wed 5/Dec/2012 5:18pm
    Sabar la puan memang ada orang mcm tu insya allah ada rezeki lain  
  7. Ani 6 - Wed 5/Dec/2012 5:58pm
    byk besabar ye puan,berat mata memandang berat lg bahu memikul  
  8. Along 99 - Wed 5/Dec/2012 8:22pm
    Sabar ya kak..  
  9. Siti Azmah Binti Ahmad - Wed 5/Dec/2012 8:52pm
    manusia ni sejuta perangai, hati2 ye jgn cpt percaya dgn org... selidik dulu sblum buat tindakan,  
  10. Kumanhensem - Wed 5/Dec/2012 11:00pm
    Makan duit haram....haram jadah jadi nyaaaaa  
  11. Ainul2004 - Thu 6/Dec/2012 1:37am
    saya pun baru je terkena....rm600...kononnya deposit la...gi tgk rumah, memang wujud. tp, bila ckp nak jumpa, die ckp penyewa lama akan keluar 3 hari lg. pas 3 ari, call xjawab, msg xbalas. katanya namanya mazlinda md disa. ni no tel die 01117951164. ni no akaun cimb die 1405000766106 @ dwin trading dan ni akaun maybank die 514280600615@seven skynet trading homestay. kalau sape2 ada dapat offer apa2 dan mintak transfer duit, cuba tgk elok2 no akaun. kalau sama dgn yg ni, xpayah percaya la. ada beberapa org dah terkena dgn die. saya dah check dlm beberapa forum.. memang aku tak halal duit tu jadi darah daging die!!!  
  12. Sheila 27 - Thu 6/Dec/2012 8:28am
    Puan ainul, mslhnyer saya siap jumpa dier.mmg skrg ramai penipu la.stress, kite buat bisnes jujur, tp org buat kite lak...png dgn dorg.ni gamba ic dier saya da upload dlm fb saya. http://it-management-shewan.blogspot.com/2012/12/berhati-hati-dengan-penipu-rumah-sewa.html  
  13. Sheila 27 - Thu 6/Dec/2012 8:39am
    EiLa AMiera nie nama facebook dier  
  14. Kogapsportcentre 2 - Thu 6/Dec/2012 8:41am
    NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.  
  15. Piduih88 - Thu 6/Dec/2012 10:42am
    same juga yg ni..pic laki bini penipu..kalau korg jumpa dia bg tau aku..ni pic diorg ----> http://bit.ly/TISWoD  
  16. Alfafa Khazz Bakery - Thu 6/Dec/2012 12:40pm
    Salam Semua Dari Khazz,

    Bagi orang islam DOA adalah senjata yang paling ampuh bagi orang yang tidak berdaya untuk melawan kejahatan tersebut.Lagipun, Allah berjanji kepada orang-orang yang soleh yang teraniaya dalam surah Alam Nasyrah." Selepas kepayahan, pasti datang kemudahan. ".

    Doa orang yang teraniaya

    1. Mohon pada Allah, untuk menggantikan penipuan dan sebagainya dengan rezeki yang lebih baik dan bertambah-tambah. Baca " Allahuma ajurni fi musibati, wakh lufli khairan minha ". Sangat mujarab bagi orang-orang yang dizalimi dan cepat pula dapat jawapan dari Allah.

    ATAU .......
    2. Sebutkan doa di dalam bahasa kita " Ya Allah. Mereka ini ( sebut nama mereka ) zalim/menipu /aniaya pada aku. Aku mohon balasan yang setimpal ke atas mereka. Serta bantulah aku keluar dari kesusahan ini. " Juga mujarab.

    ATAU .....

    3. Biarkan Allah balas mereka di Padang Mahsyar. Tuntut dari Allah segala pahala mereka dan minta Allah campakkan dosa-dosa kita pada mereka. Mereka akan kekal memikul dosa kita dan menerima balasan buat selama-lamanya.  
  17. Za 13 - Thu 6/Dec/2012 1:50pm
    betul...betul...betul...kita berdoa mintak dengan ALLAH jerr....zaman moden ni pun ALLAH masih BAYAR CASH kat atas dunia lagi......perkara itu telah saya lihat dengan ape yang telah terjadi dalam kehidupan saya.....dianiayai....ALLAH bayar balik CASH kepada mereka....subhanallah  
  18. Alfafa Khazz Bakery - Thu 6/Dec/2012 4:35pm
    ALLAH kan ada...maka usaha, doa, redha & tawakkal pada ALLAH sahaja.
    InsyaALLAH...ALLAH akan tolong semua.
    Semoga Warga Majalah mendoakan dan saling hormat menghormati.
    Nama pun manusia yang melakukan kesilapan dan kita bukan malaikat.

    Semoga kita saling membantu. InsyaALLAH...jika berbuat baik balasannya baik, jika berbuat jahat balasan nya jahat juga.

    Jika dia menipu, dia akan di tipu. Begitulah dunia sementara yang tidak kekal melainkan akhirat nanti.

    AL-FATIHAH! AMIN!  
  19. Laskar Cinta - Thu 6/Dec/2012 5:00pm
    salam,sheila 27 da wat report ke blom??  
  20. Mad 15 - Thu 6/Dec/2012 11:41pm
    salam semua warga MC,

    untuk kita terhindar dari kena tipu, perbanyakkan la bersedekah (jgn la rm1 je).
    dengan banyak bersedekah tu la automatis rezki kita bertambh.
    kalau memberi sedikit, dpt nya pun sedikit.
    jd, fikir2kan la.  
  21. Mohd Khairi 17 - Fri 7/Dec/2012 1:07am
    TAKAT RM300 TU MEMANG LAH BANYAK BAGI YANG TIADA.TAPI ANGGAP LAH TIADA REZKI DAN COVER BALIK DENGAN YANG INI http://ZAPIT.NU/KHAIRULANBIA insyALLAH akan dapat cover balik bukan sahaja rm300 tapi untuk yang malas pun sudah dapat rm6000 sebulan.  
  22. Mustaqim 13 - Fri 7/Dec/2012 11:18am
    mohd khairi 17 smpt promo tue....;p.......takpe la kak....doa baik2 je...kalau boleh niatkan sedekah je dapat pahala....kena tipu tak dapat pahala.......niat sedekah supaya dia dapat memperbaiki hidupnya dari seoang penipu menjadi seoang alim ulama...insyaALLAH.....kalau dia jadi alim ulama kakak gak dapat saham.....

    teringat satu hadis...tidak terjadi satu musibah waima tercucuk duri sekalipun jika tidak kerana dosa kita atau dalam erti kata lain sebagai penyucian dosa kita...ALLAH nak cuci dosa kita dan si penipu yg amik alih dengan nilai 300 tue......nanti kat akhirat kita pasti jumpa sbb itu janji ALLAH dan janji ALLAH adalah benar....

    salam jumaat  
  23. Muhamad Fairol Ariffin 2 - Fri 7/Dec/2012 1:13pm
    bkan suma warga majalah.com nie penipu, hanya segelintir sahaja. tp diaorang nie lah yg selalu buat taik kat sini.. mnyusahkan org lain.kwn2 kat dlm nie stiap masa bg nasihat, amaran,peringatan.. JNGN MUDAH BG DUIT PD ORG YG TAK KENAL!! tp kenapa masih ada yg begitu mudah bg duit tanpa siasat ngan detail org tu. buat kwn2 semua beringat lah selalu.  
  24. Huzairi 2 - Sat 8/Dec/2012 12:44am
    waaa..... cik ainul2004 sy pun baru kena tipu dgn org yg sama... ceritanya pun sama. habis RM500 sbb percayakan dia. tak pe la ...Allah tu maha kaya & maha penyayang mungkin DIA nak bagi kita rezeki yg lebih lepas ni....redha je la...  
  25. Sheila 27 - Sat 8/Dec/2012 12:34pm
    saya redha, cuma niat saya nak dier sedar, kalau penipu mcm nie, dier dpt duet senang mcm nie, sy percaya dier akn tpu lagi akn dtg...jd bg saya, kiter perlu sidarkan dier...encik huzai ri, mari kiter buat report same....bkn pasal duet, tp kite kene sedarkn dier, xkn kiter nk biar org laen tertipu juga?  
  26. Awana 2 - Tue 11/Dec/2012 12:08pm
    saya pun hampir2 terkena.. mujurlah waktu tu tak bawa cash.. alhamdulilah rumah yang dicari da dapat malah lebih baik dari apa yang dia tunjukkan.. yerla.. pengalaman.. jangan biarkan dia senang nak tipu orang.. kita pun susah nak cari duit skrg nie..semua dah mahal.. kita kena bertindak sebelum ramai jadi mangsa.. tip nak cari rumah pastikan rumah tu takde penghuni..boleh move in bila2..jgn bg deposit apa2 waktu tgk rumah.. kalau melalui ejen biasanya dia akan serahkan semua maklumat diri waktu buat serahan duit.beringat sebelum terkena..  
  27. Raul7009 - Tue 11/Dec/2012 12:42pm
    Salam semua..saya pun terkena nampaknye dgn org yg sama..katanya ade rumah utk disewa di sri pulai perdana, nasib baik sy baru bayar rm100 utk duit booking..nama dia masa deal dgn saya Nuryana Ali, no hp dia 01117946136.. akaun maybank dia 564454202325 Home Live Enterprise..lepas bank in duit saya nak jumpa utk bayar balance deposit terus off hp..naseb baik tak bayar..bila tgk rumah rupa2nye dah ader org duduk..jadi forumer majalah .com semua berhati2 la dgn dia ni..sekian wsalam..  
  28. Zuera 15 - Wed 12/Dec/2012 4:50pm
    sy pn dh kene..tp bukan dgn pmpuan nih..sy kne dgn sorg lelaki yg juga agent tp xthu lh agent btul /tidak sebb sy tgk kt mudah.com byk rumah jugk yg die hndlekn..nama dia IS..
    mulanya sy terdesak sgt2 awl buln 5 nk pindah..mse tu sy tumpg kawn di bukit saujana dn xselesa dgn kwn sy tekad cri rumh len..cari2 dlm MUDAH.COM terjumpe lh IS nih..
    sy trus deal dgn die sebb die kate ade rumh bakal kosong bulan5..penyewa lama nk pindh ujung april..pastu die kte sape cepat bg deposit,die lah yg dapt..
    mse tu sy jumpe IS dgn kawn llki sy 2 org dgn harapn supaya sy xkne tipu..tp xsgka pulk kne tipu jugk..
    mlm tu jugak sy serhkn deposit rm600 mcm yg die nk sebb sy tkot terlepas rumh tu..sy mintk die tunjukkn rumh die kte die bole bg tgk tp tgk rumh kwn die je..sebb rumh yg nk disewakn tu msih ade penyewa..kmi setuju..
    so lepas amik deposit by hand die kate 2minggu lg dpt lh kunci..sy punye lh heppy sebb umh tu memg strategik kt uda..dekt pat kje sy...
    sampy masa 2minggu sy call2,msj2 lgsung x bejwp smpy lh sekarg...
    hurmm...nk xnk sabar je lh..redha dgn takdir...
    sy cume xfhm knp die sggup menipu sy yg saat tu sy btul2 terdesak perlukn rumh dan die jugk thu sy seorg ibu tunggl ank 2 dan hdup serba kekurgn tp masih nk menganiaya sy lg..smpy skg sy merayu mintk die pulangkn duit sy tp lgsung xde balas..
    ni num die 0177739505 (abg is)
    sy xde buat laporan polis sebb sy rase xde gunanya..sy hnya ade num fon je yg bila2 mse die bole buang num ni knnn....
    sy mcm xpercye yg die menipu sy senang mcmtu je pdhal die dh bekuarga..ank 5 lg...hurmmmmm....
    pengalamn pahit sy 2012...  
  29. Lovely Iris - Thu 13/Dec/2012 3:34pm
    Salam...
    Sedih bila tahu ada sahabat lain yg sama tertipu seperti saya. Walaupun jumlah amaun lebih byk drpd kalian tp saya redha jika ini ujian Allah untuk menguji sejauh mana keimanan kita. Banyakkan muhasabah diri yer kawan2, insyaAllah...akan ada rezeki yg berganda menanti dlm hidup anda samada cepat atau lmbt pasti ada.

    Kepada mereka yg suka menipu dan menganiaya hidup org lain..insyaAllah...Allah sudah tentukan hukuman yg setimpal untuk golongan seperti ini dan jika hari ini kamu mengambil harta/wang org lain dengan tidak halal maka suatu masa harta/wang kamu pula akan diambil org tnp kerelaan kamu.  
  30. Nina Aziz - Thu 13/Dec/2012 11:06pm
    Kpd semua yang ingin membuat urusan jual/beli/sewa rumah, guna lah khidmat ejen berdaftar. Jangan la percaya sebarang orang. Check dulu betul2, mintak namecard dsb. Semoga buat pengajaran dan peringatan buat semua. Wasalam  
  31. Red O Kid - Wed 19/Dec/2012 9:06am
    saya tumpang simpati dgn nasib yg berlaku pd sesiapa yg dah ditipu...suami saya pun dapat nasib yg sama tp kes yg berlainan..blh tgk disini kes saya jika mahu http://www.majalah.com/?classified:mari-bekerjasama-untuk-membawa-mereka-ke-muka-pengadilan:8897RL54L8

    saya nasihatkan kepada anda yg ada diluar sana jgn mudah mempercayai org..lbh baik kita berurusan terus dgn owner dan saya cadangkan sesiapa yg pernah kena tipu dgn diorang nie berpakat & sama2 bawak kes nie ke tengah (combined report yg sedia ada..buat report baru spt yg tlh saya & mangsa2 yg lain buat).

    Kita usaha selebihnya biar Allah yg menentukan segalanya.

    kpd Pondo Rondo tak seharusnya awak ckp mcm tu,tak kena dgn batang hidung awak lagi..ramai peniaga disini jujur hnya segelintir saja yg menipu..  
  32. Liyana 57 - Fri 4/Jan/2013 9:40am
    simpati dengan Sheila 27, banyak bersabar, biar Allah je membalasnya..kepada semua yang ingin mencari rumah sewa/jual/beli...anda dinasihatkan guna khidmat agen berdaftar, kenali dan tanya betul2 company mana, mintak name card dll..jangan berurusan dengan orang sebarangan..sekarang semua orang boleh menipu..semoga kita sentiasa beringat..  
  33. Ummi 44 - Sun 6/Jan/2013 1:27am
    as salam..

    suhaila tu duduk kat felda redong 1 ker? macam boleh tengok2kan jer kat felda redong tu..sy ddh kat segamat..kadang2 selalu juga tengok kerja kat situ..mn tau memang kaki kelentong..

    yang penting memang kena hati2 sekarang ni..  
  34. Azrena - Thu 17/Jan/2013 8:01pm
    laa.. begitu rupernya... patutla iklan sy xder yg rply... dah naik fobia penyewa2 gaknya nk percaya.. n sy yg btol2 nk bg sewa jd kehairanan..(first tym nk sewakan rumah sndiri).. kt fb , kt page, kt majalah ni... huhuhu... nk bg agen carikan... perrrgh banyak dia mintak...  
  35. Shukri Am - Wed 20/Feb/2013 8:13am
    Jangan percaya kepada Mohd Shahril Bin Shahrudin IC: 810923-06-5211, Suraini Binti Abd Malik IC: 760406-07-5056 and business Asas Quest Resources. Dah ramai yang terkena dgn suami isteri ini.  
  36. Lieya Jai - Fri 22/Feb/2013 5:18pm
    nie lg 1 no penipu... 013-3952857.. dia akn kenalkan nama sbg puan zura atau zuraini... sy hmpir tertipu tp mungkin ALLAH maha berkuasa dan menyelamatkn sy yg tgh susah mncri rumah sewa....dia telepon dan ckp ade rumah teres yg nk disewakn di pndn jaya mnkala dia duduk di johor...dia minta saya deposit setengah dr amount dgn alasan utk buat tambang trun ke KL.... sy xsetuju...sy mnta dia gambar dan alamat dulu utk sy pergi tgk rumah 2 dr luar dulu...tp dia bg mcm2 alasan,,, xtaw guna email lah ape lah...mustahil dia xtaw guna email...mcm mana dia tw bkk iklan yg sy iklankn mncri rumah sewa kan kalo dia x taw guna email... bla2 at last dia mntak rm300 or rm200 je.... sy berkeras xmau bank in...tp dia mrh n ugot akn sewakn rmh tu dekat org lain...sy x ambik pedulik then tibe2 ALLAH tu nk tunjuk,ade org call sy n bg tau si zura tu rupenyer penipu..nasib baik sy x bank in lg rm200 yg dia mntak tu....duit dah standby dah....patotlah dia bg byk sgt alasan masa sy mntak alamat n gmbr rumah... lg 1 dia juga dibantu oleh suami dia dlm menipu nie...hati2  
  37. Adam 26 - Sun 26/May/2013 10:52pm
    salam..nk share gak..br je tipah tertipu psl rumah sewa..kt rm2k
    -penipu pompuan kelantan bertudung siap bawak anak masa tgk rumah
    -tgk iklan rumah kt 7-11 kt au3 keramat..rumah mmg cntik..flat lama tp dlm rumah mmg bersih n cntik coz dh renovate..tgkt bwh lak tu..huhu..
    -rupanya dia pn sewa rumah tu utk MO tipu org..
    -mmg dh bhati2 coz siap mitak kunci sblm bayar and dia dh kasi tp DUGAAN..
    -ari yg sama lepas byr bal ,coz hubby x sdp hati call pompuan tu xdpt2..dia bgtau kne byr cept coz dh ramaitgk umah tu..so sape cepat dia dpt..
    -rupanya ad 3 org lg penyewa br duk cari kunci coz pompuan tu xks kunci tp bgtau ad selit kt celah2 pintu luar dgn alasn dia nkp penang ad bisnes urgent
    -ms nk bayar balance hubby dh ajak nk bayar kt kete dia coz 2nd time nk bayar bal jmpa kt mall ..tp alasan dia anak dia lapar..anak dia yg >  
  38. Ezzy Ezydah - Sun 6/Oct/2013 10:37am
    salam.....saya pun baru je terkena.. ni no akaun cimb die 1405000766106 @ dwin trading homestay.0179469130.org yg sama dngn Ainul2004..  
  39. Tender Pembekal Projek Kerajaan - Tue 31/Dec/2013 1:07pm
    Laporan polis telah dibuat...mencari penipu sampai ke lubang cacing..  
Page 1   (Total 39 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2818)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (225)
Bengkel Kereta (1504)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (515)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1386)
Bisnes Ebook (1066)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (182)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1487)
Bisnes Pasar Malam (2004)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (699)
Bisnes Perabot (875)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3387)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (678)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3414)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1799)
Diskusi Bisnes (1985)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6623)
Forex Malaysia (1941)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (726)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2837)
Insurans Dan Takaful (1766)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3956)
Kedai Kamera Dan Camcorder (349)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1899)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5053)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4973)
Kerja Kemahiran (2017)
Kerja Kosong (12136)
Kerja Praktikal (2180)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6456)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (301)
Kontrak Tender Kerajaan (465)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (695)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2094)
Kontraktor Perlombongan (324)
Kursus Dan Seminar (2865)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3731)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (582)
Pakej Pelancongan (2647)
Pakej Perkahwinan (1217)
Pakej Perniagaan (904)
Pasar Basah (1485)
Pekerja Asing (1268)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (117)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (246)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (618)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1200)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (710)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4294)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3576)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (804)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (959)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (612)
Pengedar Produk Kecantikan (2653)
Pengedar Produk Kesihatan (3047)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (295)
Penternak Lembu (397)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (578)
Perkakas Dapur (630)
Perkakas Elektrik (450)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1547)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10863)
Pinjaman Perniagaan (1861)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1354)
Program Consignment (2041)
Program Dropship (6888)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1601)
Pusat Latihan (660)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (532)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1365)
Pusat Tuisyen (1091)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4374)
Rumah Untuk Dijual (3805)
Servis Freelance (1136)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (852)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1861)
Sewa Lori (2614)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (916)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (134)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (656)
Tanah Untuk Dijual (4946)
Tempahan Biskut Dan Tart (2172)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2191)
Tempahan Kek Dan Coklat (2175)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (180)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (532)
Tempahan Roti (378)
Terminal Bayaran (194)
Ubahsuai Pejabat (655)
Ubahsuai Rumah (1719)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2332)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1393)