Sila Baca Sebelum Posting Sini.
Nenek 2 - Sat 22/Dec/2012 12:01pm [Last Comment]
setelah beberapa kali saya buang masa membebel dalam ni cuma kali ni saya nak beleter pasal kes tipu bohong ni..
banyak orang dalam ni saya tengok bila transaksi tak menjadi saja 100 peratus salahkan orang lain.. salahkan seller.. tuduh seller penipu pembohong bla bla bla.. sedangkan kesalahan itu ternyata
datang dari diri sendiri.
inilah dunia bisnes sebenarnya. itu semua dikategorikan sebagai tektik dan teknik berniaga.
beli seposen .. jual doposen.. itu kita kira tipu ke tak? apa bezanya kalau beli seposen jual dua ringgit? apa salah seller jika dia pandai jual angin yang di isi dalam belon yang cantik dijual 3 ringgit??
itu pun boleh dianggap tipu ke? sebab kita tau angin tu kite tiup padahal free je.. yang salahnye kite sendiri.. kenapa kite sanggup beli belon tu sedangakan kite tahu isinye angin.
so. kisah penipu dalam internet ni sebenarnya tidak akan wujud jika kita tidak menjadi pembelinye. pegi lah report pun kalau kita dah serahkan duit tu serela hati... pihak polis memang tak boleh berbuat
apa apa dan kategorikan kes itu sebagai kes sivil di mana kalau nak saman seller kita sendiri kena ada bukti dan kena bayar lawyer untuk fail di mahkamah ( itu dah panjang cerita)..
kene pulak seller pun ade reason dan alasan tersendiri maka episod saman menyaman itu berakhir di situ saja. bawak lah peguam ke.. juri ke.. tak kemane.

contoh la saye cedok dari majalah.com ni hal upfront loan. duit yang kite bayar tu duit ape sebenarnyer? confirmkah duit tu untuk lulus loan?? atau duit tu sebagai yuran saja? kene tengok betul betul..
jangan tau tuduh orang tipu la penipu la anjing la bangsat la.. itu hal dia cari duit. itu cara dia cari makan. saya tidak memihak pada dia tapi kalau kite sendiri tak bagi duit.. mungkin dier buat
keje lain..mungkin dia dah tak jadi agent loan.. mungkin dia jadi pemanah sarkas terhebat.
mangsa selalu buat laporan polis bila rasa diri tertipu tapi apa authority boleh buat? apa kata pula kalau loan lulus? ada tak nak sedekah pada polis? .. bila masalah saja
korang report..dan saya tahu tak pernah orang yang happy nak buat report.. bila masalah saja solat hajat doa bagai.. dapat duit sengih sampai ke telinge.. solat kemana.. hajat ke mana..
cuba fikir balik sebelum korang nak post nak tuduh si anu tu tipu..si polan ni bohong..selama yang saya baca semue kes tipu ni tak pernah sorang pun cerita hal sebenarnya..
mesti ade untold story...mesti ade lipat mukesurat tu... semue salah orang saje..
tak ade sorang pun bercerita untuk kedua dua pihak.. semue sebelah pihak aje.. yang reply pun angguk angguk macam burung kakatua.. pastu ikut menuduh.. nak diikutkan itu pun dah kira dosa juga
tu.. so lepas thread ni di minta sapa sapa saja yang nak post menuduh orang menipu sila cerita untuk dua dua pihak.. ceritakan kesalahan sendiri juga.. jangan tau menuding kesalahan orang.
saye ni tak suke dengar sebelah pihak. tambah tambah pulak yang posting mencarut babi sial anjing haram bagai.. macam la dia tak pernah buat salah.. macam la dalam hidup dia tak pernah nipu...
so bila nak kata orang, tengok tengok diri tu balik...

samalah cerita dalam posting majalah ni cerita kene tipu ratus ratus ribu... saye sendiri pun pelik kenapa sampai ratus ribu? mase untung dapat duit memule tu tak pulak nak announce belanja
warga majalah.. belanja warga admin majalah. umumkanlah kata nak tolong umat yang susah dalam majalah ni. sendiri tengok posting orang yang susah memerlukan wang tu bersepah
kenapa tak tolong tu aje. tup tup ade masalah je sebar habis cerita orang..detail orang.. rupa bentuk orang... di situ dah nampak tak adil.

saya tidak menyebelahi mana mana pihak. cuma saya tak suka posting yang menuduh melulu sehingga mengaibkan dan menghina orang.kerana kamu patut tahu siapa diri kamu dulu. tata. - nenek

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Ken 14 - Sat 22/Dec/2012 12:08pm
    sokong!  
  2. Otakligat - Sat 22/Dec/2012 1:09pm
    Sy dah tekan butang like !

    Panjang umur nenek !  
  3. Nora 307 - Sat 22/Dec/2012 3:36pm
    setuju 100% ..pendapat yg bernas!!  
  4. Guntai - Sun 23/Dec/2012 4:18am
    Nenek ni hebat la. macam tau2 je kerja penipu ni. huhuhuks  
  5. Tz - Sun 23/Dec/2012 11:13am
    Nie masalah janji atau salah faham kut.. yang sorang janji lain..yang sorang faham lain..terutama yang melibatkan loan dan ambil upfront.. mungkin agent tu kata dijamin, digerenti lulus..dan sebagainya..janji manis mu.. kebanyakkan peminjam yang guna agent sememangnya bermasalah dengan bank dan memang terdesak..Sebab biasa kalau yang tak ada masalah..pergi direct jer ke bank tu kan..jadi bila orang yang terdesak dah kena tipu pulak..faham-faham ajerlah apa yang akan keluar..kita kan manusia biasa..mungkin dah tak ada tempat nak diluahkan..kat sinilah tempatnya..

    Apa-apa pun seterdesak mana anda..fikirkanlah dulu logik ke tak logik tawaran yang diterima tu..Setakat ilmu yang aku ada nie.. Payah benar orang yang ada CTOS, CCRIS nak lulus pinjaman bank..dan boleh dikata kan tak akan lulus punya selagi tak settle hutang-hutang lama tu..dan clear balik nama dalam CTOS..jadi kalau bahu yang memikul.. biarlah tangan yang mencincangnya..en buleh ker?

    Bank memang suka orang nak berhutang dengan dia tapi utk orang yang MAMPU nak bayar balik ajer lah..

    Yang rasa tak MAMPU nak bayar balik tu..kerjalah..kerjalah..kerjalah.. cari duit..duit tak ada kalau duduk saje..  
  6. Azren 5 - Wed 26/Dec/2012 8:52am
    mcm ko gak laa oiii si nenek yg dulu cakap keje ngan RHB di HQ..pastu cakap duk oversea plak...ini kira kes tipu/ bohong atau saje nak tunjuk bagus??

    ko selalu kate nak dengar cerita 2-2 belah pihak..ko mintak no phone pihak yg dituduh.. bila dah bg no phone pihak dituduh ko takde plak nak call pihak tu...pastu ko pun xde update cerita sebenar "kalau" ko ada call... BERANI ke nak call..?? selama mangsa2 tipu ni cerita kisah mereka...apa yg ko bg solution kat dorang?? ko cuma bagi kata2 kesat kat mereka semua ni kan?? betul tak? ko hina mereka lagi...ko maki mereka lagi!!!

    nenek..ko tu dah kategori "rumah kata pergi, kubur kata mari"...ko hanya "keyboard warrior" jer...mungkin ko pun dulu bodoh mcm mangsa2 yg lain..ko pernah ditipu sebab itu ko berdendam dan kata org lain bodoh bagai...

    bagus lah kalau ko dah insaf dan dapat hidayah utk sedarkan org ramai yg tertipu...ko pun bukak thread baru utk org lain sedar...tp diri ko tu sendiri pun betulkan dulu...

    sempena thn baru yg akan datang ni...bawak2 lah insaf..dan cuba laa bg nasihat pulak utk sama2 bantu mereka yg tertipu ni...aku tau ko mmg byk pengalaman..apa salahnya kalau ko share dengan mereka ni...
    xde lah mereka ni tertipu lagi..  
  7. George Boros - Wed 26/Dec/2012 11:56am
    macam2 ada...ni lah nama nya kehidupan...baik dan jahat semuanya ada...kat situ baru lah boleh jadinya baik atau terbaik...yg baik boleh jadi jahat dan yg jahat boleh jadi baik...semuanya dari kita sendiri...masing2 ada akal...
    yang terbaik adalah salahkan diri sendiri dan cari kesalahan diri sendiri...pikir...mesti ada sbb musabab...
    btw...life must go on...peace  
  8. Terminator 2 - Thu 27/Dec/2012 4:19pm
    Nenek 2-dari posting awak disini,dapat disimpulkan awak ini berakal pendek. Contoh2 yang awak beri tu tahap tadika,tak masuk akal, dan tidak sama dengan kes menipu.Teknik berniaga dengan jujur dan teknik berniaga dengan niat menipu adalah berbeza. Sbg contoh, semua loan yang minta upfront dengan tujuan dijamin lulus sebab itu orang bayar. Bila tidak lulus,duit wajib dipulangkan.Jika tidak ini umpama mencuri dari orang miskin dan adakah wajar mendengar penjelasan pencuri?
    Kalau kita beli barang2 di mana2,jika tidak sampai atau barang rosak,kita akan mendapat pampasan. Pihak yang dituduh sepatutnya menjawab di sini bila ada orang mengadu tapi ada pernah kita lihat pihak yang dituduh menjawab?Memandangkan laporan polis sekadar prosedur dan tindakan sivil memakan belanja lagi,maka sinilah tempat untuk mengadu.Bila ada orang mengadu disini, walaupun dia tak akan dapat balik duit, sekurang-kurangnya bakal2 mangsa lain tidak terkena. Jika ada yang teraniaya kerana pengaduan disini yang mengaibkan atau menghina ,mereka yang tidak bersalah boleh tampil dan berikan penjelasan seperti ada ada kes sebelum ini dimana pengadu telah memohon maaf.
    Dan saya nak tanya,
    1) Siapa kamu dan kenapa menyuruh orang jgn mengadu disini?
    2) Kenapa kamu tak suka posting yang menuduh dan menghina orang yang menipu?Kalau hang tak suka,lantak pi lah hang punya pasal.
    3) Kenapa kamu bersimpati dengan tertuduh dan bukan dengan mangsa?  
  9. Lanina 2 - Thu 27/Dec/2012 10:59pm
    Kes tipu menipu nih bagi aku perlu jugak posting disini... betul atau salah bukan hak kita menentukan... ambil iktibar dengan cara dan teknik terkini dalam mengaut duit poket kita... bila baca pengalaman orang lain, rasa berhati hati bila berurus niaga. Cerita benar dari mangsa dan pengajaran... ambik yang baik, percaya jangan 100%!!!
    tata- nenek nampak seksi bila berleter..I lep u!  
  10. Rizal 139 - Fri 28/Dec/2012 10:06am
    nenek dah nyanyuk...hahahha  
  11. Rezza 4 - Fri 28/Dec/2012 12:41pm
    saya sokong tapi x 100% lah ada yang boleh di guna pakai dan tidak boleh....  
  12. June 17 - Fri 28/Dec/2012 12:51pm
    Saya bersetuju dengan Lanina 2. Kes kene tipu dan sebagainya elok posting kat sini untuk menjadi pelajaran kepada yang membaca. Yang posting pun kebanyakannya nak bagi peringatan pada yg lain supaya tak terkene. Memang la mangsa selalu menuding jari.. disebabkan kemarahan, kecewa, sedih, dendam & sebagainyanya dan tak dpt di nafikan jugak satu jari menuding kedepan, 4 jari menuding pada kita balik. Tapi yang penting, ia menjadi pelajaran pada org lain.
    So, sesiapa yang menjadi mangsa sila la posting kat sini.. sumbangan kecil anda akan memberi impak yang besar kepada pembaca.  
  13. Ismail 13 - Sat 29/Dec/2012 12:03am
    betul la ape yg nenek 2 ckp tu... mmg kes tipu tu datang daripada diri sendiri juga..cth mcm hal upfront loan.. ape maksud sbnar upfront loan??? klu tak sogokan utk luluskan loan...dah terang2 nama pemohon tu ada mslah...risiko kena tanggung sndiri.. sebabkan kebodohan diri sendiri,, kita menyusahkan orang lain plak duk pikirkan masalah kita....  
  14. Alang 14 - Sat 29/Dec/2012 9:13pm
    Nenek bodoh  
  15. Zaiful - Mon 31/Dec/2012 6:18pm
    Jangan takut siapa Yang menipu akan dapat balasan diakhirat nanti  
  16. Bkr7745 - Tue 1/Jan/2013 9:11am
    saya xmenipu...saya amat memerlukan modal rm5000 utk penuhkan barang dalam kedai saya di kompleks pkns...saya akan pulangkan balik pinjaman dalam masa 6 bulan dan dengan jumlah rm7500...rm2500 tu sebagai hadiah kerana membantu saya...  
  17. Pesara - Wed 2/Jan/2013 3:07pm
    penipuan berdosa berani ke  
  18. Anuar Bin Ahmad 2 - Wed 2/Jan/2013 5:38pm
    Dah besar panjangla..masing2 boleh pikir.. buat ape nak gadoh2.. kes tipu report polis jer. fikir dulu sebelum buat ape2. tanyala pendapat kawan2. ada yg menyokong dan ada yg tidak, tanya kenapa? jgn ikut sedap hati kita  
  19. Ahmad007 2 - Fri 4/Jan/2013 7:02am
    salam 2012!
    komen nasihat terbaik. .
    umat barat dan timur dah berjaya berganda2 dari umat melayu. .kesian kan! mohon semua warga melayu muslim penuhkan iman, amatilah masa depan dgn lebih positif, bersemangatkan persaudaraan muslim, maju bina jalinan ummah dengan lebih padu! agar generasi melayu muslim lebih bdaya juang jayanya. .buka lah mata hati bhawa musuh islam suka akan pecahbelah umat islam sejagat. kembalikan roh islam pasti Allah bersma kita.amin. salam perjuangan.  
  20. Matt Don 3 - Sun 6/Jan/2013 11:04am
    Nenek,nenek.  
  21. Mazlan 64 - Mon 7/Jan/2013 3:37am
    Betul tu...tokey jual barang RM10 dia letak harga x masuk akal...bila brg dpt pelanggan marahlah...isss
    untuk perkongsian nak bisnes free tapi untung 180% join kat sini...
    Perniagaan yg ikut undang2...
    http://www.tagter.com/zwallet

    semoga berjaya...;)  
  22. Faizal Taiko - Tue 8/Jan/2013 1:31pm
    Masalahnya,bila dah tkena tipu xde tampat nak mengadu nak lepas geram dan lepas tension.sekurang2nya tipah tertipu noleh jugak kongsi pengalaman dia bersama kita semua bukan utk nak mencari pgaduhan tp sebagai satu pengajaran kpd yg belum tertipu..
    Namum begitu,bila nak kongsikan cerita tu kat sini,gunalah ayat2 yg sopan..jangan kita pulak yg tbawak2 dgn sikap sipenipu..saya sendiri dituduh mcm2,bsubahatl dgn penipulah,tak nak tolong org susahlah..pkare ni tpulang pd individu.kita x boleh nak nasihat org sbb siri sendiripun belum sempurna..jd apepun naterima saja dgn hati yg tbuka.wallah'walam  
  23. Sam369 2 - Wed 23/Jan/2013 1:12am
    Salam 1Malaysia..

    Dah trlalu banyak kes tipu mnpu dlm MC ni... So yg dh trkena bersabarlah,,,mudah2an ada rezki anda di tmpt lain, bg yg blum terkena beringatlah.. dan setahu sy xda istilah Upfront loan yg dikenakan oleh mana2 bank @ Inst. kewangan Istilah ni adalah rekaan semata2 agen/org tengah sj yg mana mereka sndiri x pasti kelulusan pihak bank. So....terdesak cmner pun beringatlah.... jadikan kes2 ini sbgai iktibar kita semua.....  
  24. Hisham71 - Wed 30/Jan/2013 11:35am
    Ikut je prinsip nie jika nak buat loan... cakap je kat agen2 loan kerja dulu baru dapat duit, bukan ambil duit dulu baru nak kerja. Mau ke tak mau...itu je. Jika semua amalkan mcm tu, insyaAllah tiada ruang bg org2 yg nak cuba menipu duit hasil titik peluh kita yg susah ni. Jangan kita jadikan ni budaya utk dptkan loan.  
  25. Eila Ariela - Thu 7/Feb/2013 1:04pm
    mungkin nenek ni admin kot, takut penipu2 guna mc, rosak nama mc ni, pastu ckap bukan2 kat sini kata salah diri sendiri (yang mengadu) well, masalah sume ada, mgkn nenek ada masalah dgn diri dia sendiri  
  26. Roysantana 2 - Thu 7/Feb/2013 4:26pm
    Ingat... "orang mau makan susah tapi itu penipu makan orang punya wang manyak sinang wooo" - sapa mau bayar? sendili bayar loh.  
  27. Guntai - Sun 24/Feb/2013 2:31pm
    NENEK NI MEMANG BABAL..ISAP GAM!!  
  28. Conbuster - Wed 20/Mar/2013 10:08pm
    Nenek ni mungkin salah seorang yg terlibat menipu orgramai sbb tu dia tak suka rakan sepenipuannya kena kutuk!!!.....terasa kot....

    Sama lah mcm kalau org kata...mulut busuk mcm nenek...mesti nenek terasa kan?

    Fahamlah kita skrg....mcm lagu nenek oh! nenek tu...

    Nenek oh nenek...mcmna nk kenal penipu..

    ...nnt jawab kena nenek....tengok mcm aku!!!  
  29. Erry 12 - Thu 11/Apr/2013 12:22pm
    Nenek 2 ni pon mkn komisyen sama nie...
    Talam 2 muka.. Jd batu api melaga laga kan org..  
  30. Hadi 44 - Fri 12/Apr/2013 3:51pm
    yg pastinya, MANUSIA TIDAK BOLEH BERPEGANG PADA JANJI :), dn kite sebagai manusia biasa, tk blh nmpk niat sesorg, mcm nenek jgk, pndai bg nasihat kat cni, tp siapa sbnar nye nenek pun kami tak tau,
    perkara buruk yg dh brlaku pda shabat2 lain perlu dijadikan iktibar dn secra tak lgsng, apa yg mangsa lakukan (maki hamun) sekadar melepaskan geram..slamat beramal.  
  31. Erry 12 - Sun 14/Apr/2013 4:02pm
    Satu lagi number penipu pinjaman
    013-5148803 - Cheong Roy
    Hati-hati..  
  32. Milo Taburrr - Thu 18/Jul/2013 9:52pm
    aku nak gelak baca komen Conbuster.ayat last tak bleh blah.tapi yg peliknya mana nenek menghilang ek?tak reply pong komen2 diatas.hahahaha.  
  33. Ambil Kau - Mon 29/Jul/2013 3:14am
    Sekurang2nya saya tahu tektik alaf baru penipuan tue mcm mana.. Pembaca mjc bkn kaya pandai berpengalaman mcm abg2 otai semua.. Dah mkn asm garam dari kami semua..pembacaan yg sy dapat boleh digunakan pada diri sy sedara atau kwn2 sy..  
  34. Mohd Nasir Yaacob - Mon 29/Jul/2013 3:32am
    Erry 12, terimakasih atas info ini...orang ini sedang sibuk menghubungi saya untuk RHB loan. Dia kata bekerja di RHB HQ nama MR Loo.  
  35. Fauzi 222 - Wed 23/Oct/2013 10:54am
    Erry 12 awk dah buat report blom?email sy urgent...bantu siasatan..fauzi.redcubes@ymail.com  
Page 1   (Total 35 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2818)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (225)
Bengkel Kereta (1504)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (515)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1386)
Bisnes Ebook (1066)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (182)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1487)
Bisnes Pasar Malam (2004)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (699)
Bisnes Perabot (875)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3387)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (678)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3414)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1799)
Diskusi Bisnes (1985)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6623)
Forex Malaysia (1941)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (726)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2837)
Insurans Dan Takaful (1766)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3956)
Kedai Kamera Dan Camcorder (349)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1899)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5053)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4973)
Kerja Kemahiran (2017)
Kerja Kosong (12136)
Kerja Praktikal (2180)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6456)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (301)
Kontrak Tender Kerajaan (465)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (695)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2094)
Kontraktor Perlombongan (324)
Kursus Dan Seminar (2865)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3731)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (582)
Pakej Pelancongan (2647)
Pakej Perkahwinan (1217)
Pakej Perniagaan (904)
Pasar Basah (1485)
Pekerja Asing (1268)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (117)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (246)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (618)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1200)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (710)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4294)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3576)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (804)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (959)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (612)
Pengedar Produk Kecantikan (2653)
Pengedar Produk Kesihatan (3047)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (295)
Penternak Lembu (397)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (578)
Perkakas Dapur (630)
Perkakas Elektrik (450)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1547)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10863)
Pinjaman Perniagaan (1861)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1354)
Program Consignment (2041)
Program Dropship (6888)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1601)
Pusat Latihan (660)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (532)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1365)
Pusat Tuisyen (1091)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4374)
Rumah Untuk Dijual (3805)
Servis Freelance (1136)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (852)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1861)
Sewa Lori (2614)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (916)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (134)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (656)
Tanah Untuk Dijual (4946)
Tempahan Biskut Dan Tart (2172)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2191)
Tempahan Kek Dan Coklat (2175)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (180)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (532)
Tempahan Roti (378)
Terminal Bayaran (194)
Ubahsuai Pejabat (655)
Ubahsuai Rumah (1719)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2332)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1393)