Siapa Ada Info Mengenai Syarikat L Village Services? (Perkhidmatan Menunda/Memperbaiki Kereta Rosak)
Ryanman - Wed 12/Dec/2012 9:41am
Salam kepada warga majalah, anda pernah melanggan @ didatangani oleh jurujual yang menawarkan perkhidmatan menunda/memperbaiki kereta rosak yang dinaungi oleh syarikat L VILLAGE SERVICES?

Saya pernah melanggan perkhidmatan ni dan membuat bayaran sebanyak RM399.00 pada 03/09/2012. Kemudian pada bulan 11/10/2012 kereta saya mengalami kemalangan dan memerlukan kereta tunda. tetapi malangnya syarikat ini telah menamatkan kontrak perkhidmatanya dengan ROYAL CLUB SERIES. Jadi kepada sesiapa yang telah membuat bayaran kepada L VILLAGE SERVICES ini harap anda menuntut semula wang anda kerana anda membayar untuk sesuatu perkhidmatan yang telah tiada.Saya banyak kali menghubungi syarikat ini meminta untuk memulangkan wang saya namun syarikat berkenaan terus mendiam diri sehingga kini. Berikut ialah maklumat mengenai syarikat ini : L VILLAGE SERVICES no pendaf :NS0082269-V alamat No. 17, TINGKAT 2, JALAN BESAR MANTIN 71700 MANTIN NEGERI SEMBILAN.NO TEL :06-7584419.

SEKIAN.

Niche: Bengkel Kereta | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mie 9 - Wed 12/Dec/2012 7:37pm
    sebenarnye sekiranya insuran anda adalah 1st party , syarikat insuran anda akan tanggung free penundaan kereta anda...cuma call shj insuran anda mereka akan menghantar kereta tunda insuran kpd anda dan anda boleh memilih bengkel mana yg anda nak hantar...

    perkara nie ramai yg tak tau wujudnye tunda free nie...kalau yg 3rd party boleh jadi ahli AAM dan amik kad AAM yg juga menyediakan kereta tunda free kalau anda ahli AAM...

    info yg x seberapa dari saya  
  2. Linkman - Fri 14/Dec/2012 9:06am
    semasa abang saya kemalangan kereta (tidak cedera) beberapa tahun dulu, kami buat report di pejabat polis di jalan tun HS Lee, KL.

    beberapa ulat dari syarikat kereta tunda datang menawarkan diri utk bawa ke bengkel & settlekan semua insurans.

    Tetapi kami diberi peringatan KERAS oleh pegawai polis yg bertugas, utk berhati2 kerana TERLALU BANYAK penipuan & putarbelit dalam bidang ni.

    ===

    kami fikirkan cara terbaik adalah mencari bengkel YG BERDEKATAN RUMAH dimana kami tahu telah beroperasi lama dan upah trak tunda utk bawa kesitu. (walaupun agak mahal sedikit, tetapi untung jangka panjang)

    JANGAN biarkan trak tunda sesuka hati membawa ke lokasi yg mereka suka.... kerana kita bergantung kpd nasib.

    ====

    selain tu terdapat kecenderungan dalam perniagaan Kad keahlian dimana kita dapat MACAM2 benefit contohnya:-

    dalam satu kad
    - dapat tunda kereta percuma
    - hotel diskaun
    - diskaun percuma pelbagai shopping komplex
    - diskaun travel kapalterbang
    - diskaun2 macam...

    dan nama syarikat tu tah hapa-hapa... kemungkinan besar kita akan rugi. Mereka tak mempunyai networking, kemahiran, satelite navigation system, sistem pengkalan data professional, professional 24hour call centrer utk melaksanakan apa yg mereka janjikan. contohnya bila kemalangan, nak tunggu trak runda dia sampai 12 jam... dan jenuh nak locate dimana kita berada. bila nak sewa hotel, kena book hari BUKAN cuti umum/sekolah sahaja & kena book 3 bulan awal.... dan macam2 songeh.

    tujuan mereka jual kad keahlian tu semata2 utk buat duit berdasarkan sistem MLM atau 1-2 level dan buat duit segera. mereka TAK PERNAH serius dalam melaksanakan benefit2 dijanjikan.

    Sebab tu lah, kalau perlukan trak tunda kereta, lebih baik menggunakan khidmat2 dari tawaran2 yg datang dari sykt insurans/insurans bank terkemuka malaysia atau perkhidmatan trak tunda yg memang berjenama dunia dan dah lama bertapak di malaysia/dunia.

    JANGAN bazirkan masa & duit beli kad keahlian yg menawarkan macam2 benefit termasuk trak tunda dari syarikat entah apa2 yg tak ada sesiapa pernah dengar.  
  3. Ryanman - Fri 14/Dec/2012 9:34am
    terima kasih linkman dan mie atas nasihat dan pandangan anda  
Page 1   (Total 3 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2596)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (196)
Bengkel Kereta (1475)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1067)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1446)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1905)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1051)
Bisnes Restoran (3200)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (368)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3195)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1906)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6181)
Forex Malaysia (1805)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (410)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3654)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (331)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1597)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4823)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4516)
Kerja Kemahiran (1875)
Kerja Kosong (11078)
Kerja Praktikal (1903)
Kerja Sales (2160)
Kerja Sambilan (6067)
Konsultan Perniagaan (429)
Kontrak Swasta (282)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (532)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (662)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1966)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1585)
Mencari Pelabur (3584)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (846)
Pasar Basah (1410)
Pekerja Asing (1178)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1794)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (572)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4099)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3424)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2710)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (929)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (580)
Pengedar Produk Kecantikan (2545)
Pengedar Produk Kesihatan (2918)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (280)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (688)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1470)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10211)
Pinjaman Perniagaan (1785)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1960)
Program Dropship (6449)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1469)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (488)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1253)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3613)
Servis Freelance (1056)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (781)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1733)
Sewa Lori (2456)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (697)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2112)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2092)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (759)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1058)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2256)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)