Search Majalah.com
Serbuk Asam Jambu & Buah2an Terkini
Jasa Alam Suppliers - Tue 11/Oct/2011 12:46pm [Last Comment]
Salam sejahtera...kami adalah pengeluar,pembuat dan pengedar seantero Malaysia serbuk asam jambu(warna putih) yang berjenama "serbuk asam 3Rasa".Serbuk asam ini adalah untuk mencicah buah jambu batu atau lain2 buah2an untuk menambah kelazatan untuk dimakan.Serbuk asam ini juga sesuai untuk dicampur dalam minum.

Kepada sesiapa yang berminat untuk berniaga dengan kami atau kegunaan sendiri sila hubungi kami.

Harga masih boleh dirundingkan.

Email : jasaalam@gmail.com.my

Niche: Pembekal Rempah Dan Perencah | Pembekal Buah Buahan
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Tuan Shazul Ida - Tue 11/Oct/2011 1:09pm
    1 kg rm berapa?  
  2. Jasa Alam Suppliers - Tue 11/Oct/2011 11:56pm
    Untuk butiran tentang harga sila email seperti yang tertera  
  3. Syafiq 34 - Sun 16/Oct/2011 10:46am
    salam,

    tumpang iklan ye,

    kami pembekal santan,kelapa muda kelapa jelly and kelapa matag bulat...

    klu nak supply sila email kepada ada1065@yahoo.com.  
  4. Amira Omar - Fri 28/Oct/2011 11:38am
    email kan pada sy harga. amirish_78@yahoo.com  
  5. Mujahidahnajihah - Sat 29/Oct/2011 3:07pm
    salam.sy ada plan nk wat bisnes jmbu asam.so , bleh tau kawasan mana bisnes asam ni?cane nk dapatkn?dgn cara pos atau cane?then, harga brape??nt emailkan pd sy..terimakasih.  
  6. Jasa Alam Suppliers - Sun 30/Oct/2011 11:06pm
    En.Mujahidahnajihah macamana saya nak email perantara email pun tidak disertakan?  
  7. Adenan 2 - Wed 9/Nov/2011 10:41pm
    Saya telah mencuba serbuk asam saudara jenama 3Rasa...ya betul sedap..tapi dimana boleh saya dapatkan bekalan(beli secara borong) untuk diedar ke pasaran tempat saya tinggal perak..tolong hubungi saya 012-514 0511..segala butiran saya telah saya email kan pada saudara.  
  8. Aziz 25 - Fri 11/Nov/2011 12:03am
    Kepada pengusaha serbuk asam 3Rasa,saya ada menyediakan perkhidmatan pengangkutan seantero Malaysia..untuk menghantar barang samada kuantiti banyak atau sikit dgn harga sesedap serbuk asam 3Rasa..DALAM KESIBUKAN MENJALANKAN PERKHIDMATAN PENGANGKUTAN ADA DIANTARA PELANGGAN SAYA BERTANYA SERBUK ASAM 3Rasa INI..OLEH ITU BOLEH PIHAK TUAN EMAILKAN APAKAH SYARAT YANG DIKENAKAN JIKA SAYA BERMINAT UNTUK MENJADI WAKIL JUALAN-bisow492@gmail.com
    terimakasih  
  9. Marisa 3 - Fri 11/Nov/2011 9:35pm
    email ke saya harga borong..mnoersiti@yahoo.com  
  10. Tapai - Sat 12/Nov/2011 11:28pm
    saya berminat untuk menjadi ejen dikawasan utara(P.Pinang)...masih ada kosong lagi ke?sebenar saya pernah rasa serbuk asam 3Rasa ini semasa saya pergi ke kuala lumpur tempohari..sememangnya sedap..email saya tapaisedap@gmail.com  
  11. Alwaniz - Tue 15/Nov/2011 10:28pm
    emailkan saya harga sekilo n dimana saya boleh dapatkan..saya nk berniaga buah potong2..alwani_izyan@yaoo.com  
  12. Alieza 2 - Tue 22/Nov/2011 2:39pm
    saya berminat untuk membeli bagaimana caranya email ke aliezaliza@yahoo.com.my  
  13. Jasa Alam Suppliers - Mon 28/Nov/2011 12:53am
    kepada en aziz 25....terimakasih kerana kejayaan saudara dapat menjual barangan kami..terimakasih sekali lagi.
    kepada alieza 2,alwaniz,marisa 3, dan yang lain-lain..hubungi kami terus jika peminat yang tulen...no tel ada dikirimkan dlm email kalian.  
  14. Zarina 42 - Fri 9/Dec/2011 9:51am
    hntar detail plz kt tayarbocor@yahoo.com.  
  15. Tapai - Mon 19/Dec/2011 11:19am
    saudara.....sebelah atau kawasan utara malaysia saya berminat jadi ejen saudara..permintaan dari sini sungguh menggalakan...terimakasih  
  16. Mat 67 - Wed 28/Dec/2011 3:56pm
    tuan bleh email detail ke email saya?? area K.L.. syukran.. ibnuhassn@yahoo.com  
  17. Fatrade - Fri 30/Dec/2011 1:44pm
    email kat saya juga fatrade2u@gmail.com  
  18. Jasa Alam Suppliers - Mon 2/Jan/2012 7:37pm
    Kepada semua yang bertanya telah saya emailkan  
  19. Astroid58 - Mon 2/Jan/2012 7:49pm
    godslave58.magtbu@hotmail.com
    Tolong email al-kisah produk awak.Insya'Allah saya panjang2kan kalau pun saya tak berminat.  
  20. Mohamad Zamzuri Shaari - Thu 5/Jan/2012 11:40am
    saya berminat, nak tahu macam mana nak order serbuk asam ni...saya kat sungai petani email zackiskandar@gmail.com..tel 0194790219 no tel encik  
  21. Redzuan Jafar - Mon 9/Jan/2012 3:39pm
    saya amat berminat dgn barangan tuan dan telah menghantar sample tersebut kebeberapa negara jiran. Sambutan dari pihak saya amat menggalakkan. Disini saya ingin mendapatkan sebutharga dgn harga dikilang dlm bungkusan lima (5) kg. setiap satu Hubungi saya secepat mungkin untuk urusan seterusnya.  
  22. Mayazahara - Mon 23/Jan/2012 9:51am
    brp hrga srbuk asam?? 0129829320  
  23. Liena 6 - Mon 13/Feb/2012 7:14pm
    Sy juga berminat untuk memborong sila emailkan sebutharga ke seraiwani76@ yahoo.com
    Tq  
  24. Alynn 5 - Tue 14/Feb/2012 4:02pm
    saya juga..tlg email alynn0520@yahoo.com  
  25. Linda 111 - Sat 18/Feb/2012 9:06pm
    Boleh emailkan butiran?  
  26. Linda 111 - Sat 18/Feb/2012 9:13pm
    emailkan saya butirannya di lynn_bl@hotmail.com . Tq.  
  27. Jasa Alam Suppliers - Tue 21/Feb/2012 9:33pm
    Maklumbalas kepada semua yang bertanya telah diemailkan...harap maklom.  
  28. Razaksapawi - Sun 4/Mar/2012 10:21am
    email ke razaksapawi@yahoo.com
    utk 1kg
    dan 10kg?serbuk jambu  
  29. Avyva - Mon 12/Mar/2012 9:58am
    e-mailakan pada saya juga harga serbuk asam..
    (eidafaridah@yahoo.com)  
  30. Azalia - Thu 29/Mar/2012 11:24pm
    emailkan kpd saya norazalia_zainalabidin@yahoo.com.sg  
  31. Sanisa Nisha - Mon 7/May/2012 10:51pm
    sila e mailkan saya juga berminat hayazi_72@yahoo.com, q  
  32. Djell - Fri 8/Jun/2012 10:10pm
    saya berminat.email saya di
    djell888@gmail.com  
  33. Ima 58 - Thu 12/Jul/2012 4:40pm
    saya berminat,,emailkan imamoja192@yahoo.com  
  34. Rosley 3 - Wed 12/Sep/2012 4:19pm
    salam, bagi harga untuk 1 kilo berapa dan 10kg berapa, emel pada rosley7376@gmail.com  
  35. Man Asam Boi Special - Thu 20/Sep/2012 12:31am
    salam..saya ada menyediakan ASAM BOI SUPER SPEACIAL dgn harga runtuh..untuk tujuan promosi..sila hubungi saya di 013-3569606 -azman- RM12/1kg  
  36. Hiekram - Wed 24/Oct/2012 12:51pm
    ada tak penghantaran di area kampung pandan k.l
    sila email maklumat di nurul.ampang0520@gmail.com or 0162640467  
  37. Misz Bar - Tue 30/Oct/2012 3:22pm
    tolong emelkan kepada saya juga..:)

    deathsy_thegirl@yahoo.com  
  38. Noridham Md Dasuki - Fri 18/Apr/2014 2:39pm
    Sila detailkan ke idhamdasuki@gmail.com

    Dan untuk air buah jambu guna asam yang sama ker  
Page 1   (Total 38 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2326)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1369)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (976)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (723)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1260)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1142)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (637)
Bisnes Jam Tangan (255)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (591)
Bisnes Minuman (1303)
Bisnes Pasar Malam (1731)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (743)
Bisnes Prepaid Dan Reload (969)
Bisnes Restoran (2923)
Bisnes Roti Dan Bakeri (640)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2881)
Bisnes Waffle Dan Jagung (348)
Bisnes Western Food (269)
Dewasa 18sx (1610)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5464)
Forex Malaysia (1613)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (902)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2641)
Insurans Dan Takaful (1535)
Insurans Roadtax Kereta (303)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1851)
Kedai Emas (407)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2322)
Kedai Hardware (453)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3324)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (316)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1582)
Kedai Sewa (1503)
Kereta Baru (1390)
Kereta Terpakai (4450)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3878)
Kerja Kemahiran (1646)
Kerja Kosong (9594)
Kerja Praktikal (1580)
Kerja Sales (1855)
Kerja Sambilan (5400)
Konsultan Perniagaan (388)
Kontrak Swasta (246)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (601)
Kontraktor Pasir (299)
Kontraktor Pembinaan (1802)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2561)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (617)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3346)
Mesin Fotostat (316)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (326)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2360)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (780)
Pasar Basah (1278)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (840)
Pembantu Rumah Asing (1620)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (381)
Pembekal Rempah Dan Perencah (520)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (713)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1465)
Pemborong Pakaian Lelaki (1029)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3836)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3204)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2534)
Pembuat Papan Tanda Iklan (213)
Pembuat Plastik Kotak Botol (731)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (430)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (891)
Pengedar Bahan Pencuci (647)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2412)
Pengedar Produk Kesihatan (2772)
Pengurus Majlis (555)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (647)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (258)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (507)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1374)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (365)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9313)
Pinjaman Perniagaan (1629)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1172)
Program Consignment (1789)
Program Dropship (5855)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1249)
Pusat Latihan (557)
Pusat Memandu (112)
Pusat Mengaji Agama (403)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1087)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (532)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3775)
Rumah Untuk Dijual (3345)
Servis Freelance (932)
Servis Keselamatan (620)
Servis Pembersihan (713)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (543)
Sewa Bas Dan Van (477)
Sewa Kereta Teksi Limo (1509)
Sewa Lori (2206)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (211)
Studio Fotografi (800)
Studio Grafik Dan 3D (878)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4260)
Tempahan Biskut Dan Tart (1754)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (600)
Tempahan Katering (1890)
Tempahan Kek Dan Coklat (1932)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1563)
Tempahan Minuman Dan Dessert (399)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (316)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (583)
Ubahsuai Rumah (1510)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (354)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2099)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1134)