Senarai Nama/Hp Penipu (Daftar di Sini)
Tipuhunter - Fri 18/Mar/2011 1:07pm [Last Comment]
Dah ramai yng komplen kene tipu kat sini..Sebagai permulaan saya nak start kumpulkan senarai nama / email / nick orang yang penipu. Tuan/puan di jemput listkan orang yang telah tipu anda.Pastikan anda betul betul tertipu,sebab saya tak nak bertanggungjawab atas kes kes fitnah atau dengki.

Saya ade sorang no penipu.

N0 phone: 0143743861 Nama akaun. CIMB FAIRIZA MOHAMMAD. JUAL APPLE 3G SECOND HAND. AT MUDAH.
Dah bayar terus lesap.

Ganjaran akan di berikan jika ada maklumat sehingga Penama tersebut dapat dikesan. Tq.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
9 Dis 2014 (Selasa) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Sesi Demo GST-Compliance Software - Ofisxpert
9 Dis 2014 (Selasa) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Lukman Asha ari - Thu 7/Jun/2012 2:49am
    safirul zamani bin samsudin (blh search google utk tgk rupa penipu ni)
    acc maybank no : 162106689083
    phone no : 0139146117 (x dpt kol lps bayar)

    klu ada pekerja maybank d sini tlg sy utk dapatkn org nie.. cari mklumat ttg dia.. boleh detailkn pada sy.. sy bkn nk cari gaduh ke atau apa.. sy cuma nk dapatkn blk duit arwah ayah sy utk beli barg dgn dia bernilai rm1200.. sesiapa yg kenal dia pn blh mklumkan pada sy.. ada gnjaran utk pmberi mklumat hgga sy dapat blk duit sy.. klu search kt internet dia juga ada guna nama lain lurifas inamaz.. nama dia jgk tp ejaan trbalik.. klu dia baca post ni.. mtk dia pulg blk duit 2.. duit yg dia mkn duit ank yatim.. igt.. duit ANAK YATIM..!! jgn smpai tuhan bls penipuan kita 2 pada en. samsudin dn isterinya.. nauzubillah.. ini no sy : 017-6294202  
  2. Kacippo - Fri 8/Jun/2012 9:21am
    Nama:Harvinder Aku
    HP:0129187904
    Bank:CIMB 12170004165205

    die jual psp 3k ... dan aq dah bank-in duit kt dia ... dia kata akan bgi track no. nnti ... tpi sskrng call die x smbut2 ... ape la nk jdi ngan manusia skrng ni .. kalo ye pon nk cari duit ... guna la cari yg halal *sigh*  
  3. Kacippo - Fri 8/Jun/2012 12:27pm
    name die harvinder kau not aku ... typo ...  
  4. Ijam 15 - Mon 11/Jun/2012 4:10pm
    kenapalaa xtergerak hati nak check nama kat internet...klu x da selamat duit aku...mana nak cekau duit nak beli hadiah untuk isteri untuk hari ulangtahun perkahwinan...  
  5. Ijam 15 - Mon 11/Jun/2012 4:38pm
    Ya Allah, petang ni aku tepuk dahi mengenangkan aku telah ditipu oleh seorang perempuan yang berselindung dengan nama mummy(natasya ameera) dalam mudah.my.
    setelah di bank in, terus senyap sunyi, ada sekali dia angkat dan cakap akan bagi no tracking...tapi trus senyap sunyi lps itu...hampeh..
    musnah harapan untuk hadiahkan isteri sebuah bold 2 utk hari ulangtahun pkahwinan..( nie je mampu)..tapi last2 kena tipu pula...
    tapi Alhamdulillah mgkin satu pengajaran untuk hidup aku...aku ada teringat nak je antar jurusan maut je tapi mengenangkan xsyoklaa plak sebagai org islam..biarlah Allah membalasnya...
    dunia blhlaa menipu...tapi kat akhirat xkan terlepas apa pun...

    aku tertipu oleh :

    TAJUL ARIFFIE
    ACC NO : 0818-0016408-520

    BERHATI2LAH...
    saper dapat info berkenaan ini..sila info kepada 0189034955 ijam ///  
  6. Din 195 - Fri 22/Jun/2012 2:55pm
    aku pun dah kena dengan seko betina sundal haram jadah ni dari mudah.com kitorang deal nak swap henset aku punye bb torch 2 dia punya samsung gs2.aku siap topup lagi 100 kt akaun adk dia last2 aku punye dah smoai kt tangan dia by pos yang dia punyer x smpai2 lagi smpai sekarang.sape2 yang ada n boleh bagi maklumat sampai aku terjumpa dengan dia ni aku bagi ganjaran kompom roger aku 24jam 0196531643
    ni maklumat dia
    norasikin bt nordin
    783 jalan panglima jaya,taman panglima jaya,assam kumbang 34000 taiping perak
    no fon tapi hh off smpai skang 0105163690
    akaun maybank atas nama nurhanis bt nordin myb adik dia kot 158051533736
    no ic masa sign pos laju 930711086156.sape2 ada maklumat bgtau aku dan berhati2 dgn nama diatas.saper2 orang bank yang baca page ni tolong la bekukan ke apeke akaun diorang yang mcm sial ni.report polis pun x guna suma masuk tong sampah.aku mmg dendam kat budak ni klu aku dapat mmg siap la  
  7. Din 195 - Tue 26/Jun/2012 9:42am
    ni ada sorang lagi sundal
    norasikin bt nordin dan nurhanis bt nordin adik beradik 2 2 sama sundal anak luar nikah
    kaun maybank nurhanis bt nordin 158051533736
    no i/c 930711086156

    alamat 783 jln panglima jaya,tmn panglima jaya,assam kumbang,34000 taiping perak
    g serbu rumah tp xada orang

    no tel tp dh off 0105163690

    kes;nak swap henset dengan aku,henset aku dia dh dapat henset dia x sampai2 lg kt aku smpai skang.
    sape2 ada maklumat pasal mangkuk ayun kt atas ni bleh hubungi aku 0196548975 insyaAllah ada ganjaran  
  8. May 3 - Thu 28/Jun/2012 2:00pm
    SALAM, case i sama mcm Lukman Asha ari ni.. org uyg sama!! i jual online handphone so i order dgn supplier ni sbb harga mmg berbaloi, hari jumaat lepas i start order HP blackberry dgn supplier ni, sbyk 10 biji total rm4140 saya byr.. dia kata guna nationwide, tp tracking no dia x masuk akal "jmat5gja68daf" then esok nye i order lg 3 stock, dia post guna skynet pulak "sky 6280AU427" . i check ngan post msg2 diorg kte x de no mcm ni.. . call tutup hp .. dia pernah kata dia baru bukak kedai di centr point di sabah tingkat 3, i call shoppinmg mall ni nama company ni x de dlm senarai..

    ni detail dia, i akan cari smpi lubang cacing !!

    nama:safirul zamani bin samsudin
    nama company: telecaster comunication sdn bhd ( a 587935267)
    acct: MAYBANK - 162106689083 - shafirulzamani
    hp: 0139146117 / 0148426772

    harini i akan minnx tolong ketua polis klang (my mom friend), utk siasat org ni,.. dah mkn duit haram , jgn ingt akan lepas mcm tu je!!

    ni my contact: 0108953834 @ 0173588860 may  
  9. Apiez3639 - Sun 1/Jul/2012 10:44am
    SESIAPA YANG BERHAJAT UNTUK MENDAPATKAN PERKHIDMATAN SAYA UNTUK MENGESAN PENIPU DAN MENDAPATKAN MAKLUMAT PENIPU.. BOLEH EMAIL SAYA...

    SAYA BOLEH KESAN MELALUI NO IC, NO HP, PLATE KENDERAAN.

    BERMINAT... EMAIL KE

    empayarmuslimin_enterprise@yahoo.com.my  
  10. Haris 2 - Mon 2/Jul/2012 3:42pm
    HARI NIEW AKU TERTIPU DGN LAKNAKKK ANJING NIEW.....SIALLLLLLLL DH KEBAS RM350 JANJI NAK JMPE PUKUL 2 PTG TD...CLL LAGSG XANGKAT.....NNMBR SATU LAGI OFF.....

    Seyoambank - 10 Jun 2012, 3:09pm
    call or sms me +60199529910
    pinjaman dari terus dari ambik
    masa pinjaman flexsible
    5k-250k
    confirm lulus..
    cctos/blacklist digalakkan..

    NMBR YG DIA SLL MSG 01129213707

    NMBR ACC AMBANK 0220024141115
    MOHAMAD ROSHAR

    DISBBKAN ENGKAU LAH SIALLLLLL AKU MENGHARAPKAN DN SUJUD SIMPATI ORG UNTUK OPERATION ANAK AKU.....  
  11. Apiez3639 - Sat 21/Jul/2012 1:22pm
    PERKHIDMATAN MENGESAN PENIPU..

    KEPADA YG TERTIPU.. PERLUKAN BANTUAN UNTUK MENDAPATKAN MAKLUMAT PENIPU. SAYA BOLEH TOLONG TRACE..

    PERLUKAN BANTUAN... EMAIL KE

    empayarmuslimin_enterprise@yahoo.com.my  
  12. Shahrin 29 - Sat 28/Jul/2012 3:32am
    Nama Penipu : Norazri Abd Jalil
    HP No : 0105395659
    Mbb Ac : 514441302972

    Tipu mesen pancing. Dia kata dok kat Terengganu  
  13. Vyvorz - Mon 30/Jul/2012 12:05pm
    Ni penipu PSP 2k Terbesar..korang jaga2 ye

    Name: Raziman B Mohd Radzi
    Maybank Acc: 1622 1843 0588
    No hp: 0148907989

    ni budak ni, kalau korang kenal kasi tau aku ok..nanti aku bg ganjaran  
  14. Arif Fadzil - Fri 3/Aug/2012 10:14am
    penipuan di mudah.my menjual seat recaro,setelah bank in penjual lesap nombor tak dapat dihubungi nilai kerugian rm650. ZARIN BIN MD SOM maybank account 162311741287,phone number 0104381176  
  15. Klcmms - Mon 6/Aug/2012 11:44am
    ni satu lagi tipu nama alex ,hp no 0193824127 / 0163314127  
  16. Faiz 172 - Thu 9/Aug/2012 2:55pm
    hello, ada tak pekerja maybank kat sini? tolong trace no akaun 162179695742.. muhammad zaiful rizal.. no ic: 870713035929... sy dh bank in rm610 kat dia nk beli bb kat mudah.. lepas bank in terus lesap.. kontek2 xdpt.. tolonglah sy..  
  17. Khairul Anwar 14 - Sat 11/Aug/2012 7:57am
    aku pun da kene kt mudah.nk beli bb bold 3 same mcm ko faiz 172.harini nak pegi buat repot polis.

    nama:muhammad zaiful
    no acc 162179695742
    ic: 850118105929
    no telefon 0172735155

    kol xangkt da..rugi 550inggit  
  18. Redzblack - Wed 15/Aug/2012 10:38pm
    india Penipu kat mudah jual tablet Gurubalan
    Pro niaga mudah.my : Jazz Collections
    maybank : 154044774737
    no fon: 0105395647

    rugi rm130
    penipu punya india  
  19. Chikuable - Mon 27/Aug/2012 4:48pm
    lupa, sepupu dia nama SITI NOR SYAKILAH dari PERAK  
  20. Kaki Piang - Fri 31/Aug/2012 4:48am
    Salam semua teman2. Saya pun pernah kena 1.5k.
    Buat report polis sama je mcam update status FB, xde effect apa pun. Lepas tu sy pun pergilah bank mengatakan konon nya saya tsalah bankin (xnak mengaku saya bodoh bg orang tipu). Sy bg resit semua, mintak detail apa semua, sama jugak, dah dekat setahun dah xada apa2 berita. Follow up pun benda yg sama dia ckap. Mungkin silap sy sdri yg bodoh percayakayan dia, sampai guna duit anak utk bg upfront utk buat pinjaman tu konon nya.
    Pergi mana2 nak buat aduan pun sama je mcam mengadu dekat adik beradik. kita pulak yg disalahkan. haii lah nasib. klau lah sy cerdik sikit selidik dulu google dlu acc no dia mesti xjd mcm ni sbb dia pun dah famous kat majalah.com ni. dari dlu mcam2 penipuan yg dia dah buat.

    Sy pn dah xingat sangat maklumat dia tp nama nya NorAzlin.

    Selalu kena tipu dah. Susah nak jumpa orang jujur sekarang.

    Semoga mereka ni diberi hidayah oleh ALLAH supaya berubah & bertaubat.  
  21. Bunny 4 - Sun 2/Sep/2012 10:04am
    Salam... nak tanya skit... aku ada letak barang laptop kat mudah nak jual. ttiba baru sehari letak ja, dah dpt emel ada orang nak beli. tapi orang tu tnggal kat luar negara. dorang beli untuk orang lain dan mintak poskan kat ngara lain pulak. ni scammer ka apa nih? mcm ada benda tak kena ja. first time berurusan jual beli dlm tenet nih, tak brp paham situasi mcm nih? ada sapa2 leh tolong xplainkan tak adakah ni satu penipuan jugak?  
  22. Networker69 - Sun 2/Sep/2012 12:40pm
    ni penipu gak ni: kata leh tlg apply loan n confirm lulus, tp mntk rm100 utk proses fee..last2 sampai arini syp..tipu punya betina.. nama dia norain mael, akaun cimb 14350079815525..klu aku dpt ni mmg aku potong tangan trus..biar kudung sbb menipu duit sma je mcm pencuri..  
  23. Repair Phone Jb - Thu 6/Sep/2012 2:39pm
    ada lagi seorang penipu ni tengah licik nak tipu orang,kawan saya terkena semalam, no tel 0175014702,, semalam ada call saya,, duit dah bank in tapi barang tak sampai
    no akaun maybank nama maria
    158136735078  
  24. Izan Ezrina - Thu 20/Sep/2012 9:49am
    http://hentikanpenipuan.blogspot.com/2011/03/ruangan-topik-drpd-ez-shoppe.html detail diaorg ader kt situ...sapa yg kurang mahir dlm transfer duit pasti kena tipu...mangsa ramai dr kalangan warga majalah...saya x tertipu sbb saya tau proses tt duit dr luar...semlm penyangak2 ni nk tipu saya...mohon ambil tindakan supaya org tidak teraniaya no yg digunakan dlm cubaan utk menipu saya wan 0138466635 wati0168080333...saya google search no diaorg dan link tu salah satu yg saya dpt...kalo tgk drp search tu diaorg ni aktif dr thn 2010  
  25. Sulaiman 22 - Wed 3/Oct/2012 11:30am
    SAR AHNA BTE MOHD ZAKI
    MAYBANK AKAUN 110144335266
    0111-4179387
    LOKASI (KONON) - SANDAKAN
    M.O MENIPU- JUAL IPHONE 4S MURAH KAT MUDAH.COM

    AWAS DENGAN PEREMPUAN PENIPU TERBARU. JUAL IPHONE MURAH KAT MUDAH TP DAH BYAR TRUS LESAP. HARAP ENGKO MUNTAH BALIK CACING NANAH DGN HASIL HARAM YG ENGKO MKN TU WAHAI PENIPU.

    aku gk rata2 penipu kat malaysia ni smua ada akaun maybank,btl tak? jarang plak ada bank lain slain maybank walhal bank lain pun ade buat online payment jugak. kamu rasa nape ye? sebab maybank ni menjaga penipu mcm mereka ni smua. sehari purata beratus org kna tipu kat malaysia ni buat repot ngan maybank tp apa demo ckp "maaf ye encik kami tak masuk campur urusan luar" ya rabbi, tak masuk campur tp yg penipu ni pkai akaun maybank kira dah masuk campur la ye tak. curi duit dlm malaysia simpan dlm maybank lari ke oversea withdraw kat maybank oversea dah boleh hidup senang lenang. ya allah, cukupla bagi apa yg membuat susah kepadaku, yg menganiaya kepadaku, tunjukkan la mereka bahawa seksaan mu berat walau hanya didunia. amin.  
  26. Mohd 311 - Thu 18/Oct/2012 11:45am
    @kacippo
    aku pon terkena la ngan mangkuk tu..
    nama:harvinder kaur a/p kartar singh
    no cimb:12170004165205

    silap la..aku x baca forum ni dulu...
    baru smlm aku tergerak hati nk cek..payment da buat 2 3 hari lepas da..aduih!!!  
  27. Insan Teraniaya - Sun 21/Oct/2012 9:44pm
    Nama : MUHAMAT DEDI BIN SARIPUL ANWAR
    No. K/P : 910813-14-6625
    No. H/P : 017-3459838 / 010-5252494 / 03-92833799
    Alamat : Lot 2014 SEGAMBUT TENGAH, 51200 KUALA LUMPUR.
    No. Akaun : 14820000983520 (CIMB)
    164409592602 (MAYBANK)

    Boleh baca maklumat lanjut di http://lapor-scammers.blogspot.com  
  28. Siti 663 - Thu 1/Nov/2012 11:20am
    Senarai pembekal pembantu rumah yg saya dan kawan-kawan pernah terkena tipu.
    1.irfan siregar dari medan
    2.sumiarty dari medan
    3. Har indon duduk hulu kelang
    4.soleha indon duduk kajang
    5.bashah lazim melayu duduk sg buloh
    Harap hati-hati kalau come across org2 ni offer maids.  
  29. Mikael Adam Harris - Wed 7/Nov/2012 11:05am
    Salam . Saya kena tipu pada tahun lepas . Mamat barua ni kata tak cukup modal lagi 5k dan akan pulangkan pada saya 25k bila voucher telah dijual pada pihak celcom . Sampai skrg dia berjanji nak pulang balik duit saya apa pun tak dpt . Masa tu umur saya 18 tahun . Hingus lagi . Kol bini dia minta tolong pulang balik duit saya 2 kali lima je penipu .
    Mamat ni byk nom first kenal pakai nom ni 0173823502 ikhwan fauzi . Lepas nom ni dia dah tutup pakai pulak nom ni 0122724390 pun dah tutup . Sekarang nom bini dia je yang on 0123485538 bila call merayu pada bini dia sampai skrg xde jwpan . Minta duit balik mcm2 alasan 2 sial ni bagi . Jumlah kena tipu RM5000 untuk bisnes voucher . Skrg dia kata buat bisnes suplier untuk barang office government . Minta tolong la pada geng2 majalah.com atau diluar sana berhati2 la kalau deal dgn mamat ni . Muka baik tapi ayat memang manis dan pandai ckp dan pusing . So hati2 lah .
    Ini alamat dia yg saya ada
    Office Address :
    E5-01-03 Andari TownVille 1,
    Jalan S.H 2/1,
    Selayang Heights.

    Office No:+603 - 61360014
    Fax No :+603 - 61370982
    HP No :017 - 3823502
    Email Address :ikhwan@orangeconcept.com.my
    Sape2 lagi yang bole trace tentang mamat ni . Minta tolong ye pada semua . Kalau nak deal apa2 dgn mamat ni lebih baik tak payah la . Mampus la kau wahai manusia durjana yg makan duit org tua aku . Minta kau mati ditengah jalan . Tak selamat dan tak senang duduk la kau bila byk pihak menyumpah kau . Bila minta duit alasan saya burukkan nama dia di tenet walhal saya nak cari detail lanjut dia saja dan katanya bisnes dia hancur sebab ada nama dia di tenet .Dia ugut saya mcm tu dah pakai duit aku nak ugut aku pulak . Harap ada geng disini bole trace nom dia ni . Mamat ni dah hutang orang pas tu berlagak gangster . Ye la dah masuk satu pertubuhan . Melayu dgn melayu pun kau nak makan . Ko pikir sikit ko ada anak bini ingat kau selamat ke . Aku Sumpah kan kau dunia akhirat tak selamat hidup kau . Dari hari ke hari aku berharap ini balasan yg kau buat dkt aku . Ada sapa2 dekat sini bole trace mamat ni tak .mintak tolong  
  30. Zueida - Sat 10/Nov/2012 12:20am
    Alhamdulilah..tak pernah ditipu dan menipu sepanjang buat business dgn org..tq:-)..  
  31. Arry 5 - Fri 16/Nov/2012 5:50am
    ni lg satu penipu dlm mudah.my...jual ps3 harga rm540...sdah bankin,trus hilang dan lost kontek...nama MOHD AFIQ BIN JUMAIN...no.akaun...11121200187684 RHB BANK...  
  32. Athirah 26 - Thu 22/Nov/2012 3:31am
    penipu print baju dan skim forex, azhar hj iskandar email: azhar_iskandar@yahoo.com, phone dia 019 7063028 selalu cari mangsa student uitm shah alam selalu lepak kat bintang walk shah alam dan restoren maqbul ttdi jaya, pernah pakai moto ninja warna hijau, tapi mungkin tuhan nak balas dosa dia ... eksiden tapi tak mampus, harap harap dia sedar, kalau selalu susahkan hidup orang orang yang teraniaya doa nya di maqbul tuhan juga satu hari  
  33. Abg Samzy - Sat 24/Nov/2012 10:27pm
    sila baca sini penipu internet!!!!  
  34. Apiez3639 - Sun 25/Nov/2012 8:33pm
    perlukan bantuan mencari penipu?
    saya ada menyediakan servis itu...

    berhajat berurusan sila email ke

    empayarmuslimin_enterprise@yahoo.com.my  
  35. Bella8686 - Mon 26/Nov/2012 2:25pm
    saya telah ditipu.
    penipu guna nama nuryana binti ali menyamar ada rumah sewa utk disewakan.kami telah didesak utk bank in deposit sbb katanya ada pesaing lain.
    kami telah tgk rumah yg dia bg alamat ari luar sahaja.katanya dia tiada dlm negeri pd ms tu.bila nak tgk dalam dia just emailkan gmbar sahaja.sekali perjanjian.kami dah bank in.dan dia xjawab fon.
    nama akaun cimb dia D WIN TRADING
    no akaun : 1405-0000766-106
    D WIN TRADING NI ATAS NAMA RAHIMIN BIN ABDUL SAMAT.( 680613-11-5217)
    alamat : no 3, JALAN MANIS 6, TAMAN CHERAS SEGAR.
    .
    *kami dah report polis
    *penipu tu mmg aktif cari mangsa kt majalah n mudah.harap2 dia baca la ni
    *kami dpt byk maklumat lg.tapi jgn bimbang kami xmarah atas penipuan awak terhadap org yg tidak berapa berkemampuan mcm kami ni.kami HALALKAN..rezeki kamu mmg ditakdirkan secara HARAM mcm ni.kamu jawablah sendiri dengan PENCIPTA nnt.:)  
  36. Zan 13 - Fri 30/Nov/2012 10:02pm
    Ni Lagi Seorang Penipu. Iklan Phone d mudah.
    SHAREN MALINI
    Phone No. 01119744695
    CIMB
    01080034688527

    Payment dibuat ke akaun dia pada 12.22pm / 24.11.2012 Sabtu. Dia kata nak hantar barang pada hari Isnin 26hb, tp sampai sekarang lost contact  
  37. Zan 13 - Thu 6/Dec/2012 8:39pm
    Ni lagi Seorang penipu. Iklan Samsung Galaxy tab 2.7.0 di mudah.com.my

    Lost contact selepas menerima payment dari buyer. Laporan polis d buat tadi petang.

    Franky Anak Rubin
    CIMB Akaun No: 1261-0003897-208  
  38. Abba Abba - Tue 11/Dec/2012 12:45pm
    Orang yg 1st komen kat sini pun sebenarnya sorang penipu. Konon jual bedak arab, aku dah bank in rm 370, terus lesap. Call tak dapat, email tak reply.

    HATI2 DENGAN ORANG NI:

    RAFIEDAH RAMLI
    011-26600191 / 017-2929793

    email dia banyak sangat:
    cantikjelita.my@gmail.com
    ratumalaya@yahoo.com

    Dia pun agak aktif dalam majalah.com ni dengan nama RAFIEDAH RAMLI, RATU HATI, BLA BLA.  
  39. Nur Farrah Hani - Tue 18/Dec/2012 10:30am
    Dah 3 bulan benda ni jadi..
    saya ditipu, dan duit sy lesap RM300..
    syahrul Nizam
    ac num:163046276111
    num fon:017-2829376...
    Berhati2 la...
    mencari mangsa utk ditipu jer..  
  40. Imie 2000 - Tue 18/Dec/2012 9:58pm
    Salam,

    Saya kena tipu melalui mudah.my

    Saya deposit RM200 untuk deposit kancil lepas tu, penjual terus lesap.

    Saya sms and call tak jawab, talian dah putus.

    Saya bercakap dengan dia dua few times, sebelum dia bagi account maybank untuk masukkan duit.

    Dia suruh masukkan deposit dalam account wife dia, under nama hamiza bt mat

    Nama: Fadli

    Hp:017-2816387

    Maybank: Hamiza Bt Mat

    Acc no: 162786060609

    Kereta plate number yang dibagi: WEG 9954

    Model: Kancil

    Minta tuan tolong cari si pencagak nih....untuk keselamatan orang lain juga di masa hadapan.

    Terima kasih.



    Regards

    imie_2000@yahoo.com  
  41. Mej274 - Wed 19/Dec/2012 11:25pm
    slm.
    aku mungkin hampir2 ditipu. entahla, tapi yang pasti servis tak memuaskan langsung. orang yang aku maksudkan nie adalah abang chik sunglasses. ada kat majalah dot com ni. web site dia kacamatahitam dot com. website dia memang tiptop, terma & syarat ada, jaminan pun siap, testimoni sume cukup. macam2 janji die bagi, fast respond la, apala, tapi yang pasti lepas bankin dia takkan@malas nak layan msg@call. barang pun hantar ikut suka hati die je. pernah tipu aku ckp barang dah pos tapi 2-3 kemudian baru dia pos. sekarang tengah proses tuka barang, (sebab bagi aku spek senget) langsung taknak jawab msg@call aku.
    woi! aku bayarla. kos tukar barang pun aku bayar, apsal ko taknak jawab msg aku? nak berniaga buat cara nak berniaga. jangan nak menyakitkan hati orang pulak!  
  42. Anonymous 6 - Sun 30/Dec/2012 3:28pm
    Nama : Mohd Nasrullah Zakaria
    Email : mohdnasrullahzakaria@yahoo.com
    Account Number : 11814000010030 (RHB Bank)
    Alamat : Unknown
    Contact Number : 0197589290
    No Kad Pengenalan : 900209026249  
  43. Nurain 62 - Wed 2/Jan/2013 11:08pm
    salam semua .. saya pun baru je kena tipu .. walaupun hanya RM230 .. sapa2 boleh tolong saya ... ni detail budak tu saya dapat di bank tadi pagi ..
    NATASHA AMEERA BINTI AYUB
    NO 130/82 LORONG JELAPANG 44/5 JELAPANG TAMBAHAN IPOH PERAK
    920706-08-5512
    +60176981713 (COL DPT TAPI XJWB DAH )( MESEJ PN XBLAS DAH ) LEPAS DAPAT DUIT
    0818-0024749-528 CIMB BANK
    sapa2 dpt tlg saya ... tlg la ...  
  44. Dail - Wed 9/Jan/2013 2:28am
    salam, sudah dua bulan penipu bernama Mr. Alba deal melalui iklan mudah.com. item yg dijanjikan jam Casio Edifice 1 unit
    orang temerloh, pahang. akaun hong leong bank 28950001278. sekarang sudah dua bulan berlalu telefon dan sms tp x nak jawab dan balas. kongsi untuk pengetahuan bersama supaya tak tertipu..nama akaun bank Rendra Sazly  
  45. Nor 316 - Sat 12/Jan/2013 2:14pm
    Ni saya nak tmbh lg.
    Nama kat mudah MAT MIE. Jual blackberry.
    Saya bank in dlm akaun cimb
    MUHAMMAD MUHAIMIN
    12190082525526
    Lepas saya byr deposit rm220 fon terus masuk voice mail. Dah 2hari call voice mail saja. Ni link dia

    http://m.mudah.my/view?q=blackberry&cg=0&ca=12_1_s&e=0&o=5&ad_id=19748539  
  46. Zan 13 - Mon 14/Jan/2013 2:43pm
    nama : muhammad emy yusop
    no.akaun maybank : 156020342428
    Jual Netbook d mudah.
    0176644890 (tak aktif dah)

    Bila call deal memang mamat nie jawab, tapi sehari selepas dah bank in dah tak dapat dihubungi.

    mudah List-ID: 19794971  
  47. Aibizi - Wed 16/Jan/2013 11:47pm
    Jgn beli HP di Pearl Shoppng Point di Jln Klang Lama. Jual Galaxy Nexus second tapi sebenarnya clone phone pd harga RM800++!! Bukan Galaxy Nexus tapi China phone. Bila complain tidak mengaku. Saya terpaksa tolak semula rugi rm300 ambil HP baru lain... dia org markup RM1500!!. Xperasan harga ni sebenarnya overprice by RM350 dari harga market. So dua kali terkena..total rugi RM650.  
  48. Eman 8 - Thu 24/Jan/2013 11:49pm
    Beware!!!
    Penipu d Lelong.com.my
    Jual Hanphone

    WAN RAHMAT AL HAFIZ BIN MOHD RAPI
    CIMB 03010118538525
    0134837831
    0104384788 (rakan penipu, kedua-dua penipu)  
  49. Kiki93 - Mon 28/Jan/2013 4:22pm
    salam kawan2 , sy baru je kna tipu pg td . sy ada post kt mudah , sy cari org nak jual bb second . ade sorg laki cina nie msj gtwu dia nak jual bb 200 . mula2 tk bpe nak pcya tp dia suruh sy bank in deposit dlu 50 tp smpai skrg snyap . kol tak jwb n terus of fon . msj tak blas . tolong sy kawan2 , wlupun 50 rggt tp tuu duet sy susah pyh sy simpan .

    no fon dia 0109378007 (eddiesiew)
    maybank 160193088776
    4558347822 public bank atas nama kiken lai  
  50. Southside01 2 - Mon 4/Feb/2013 3:51pm
    Assalam TERBARU. saya rasa saya dah kena tipu,

    Minggu lepas saya ada terbaca tawaran untuk menjadi agent dropship rayban kedai kaca mata, bayaran RM50 diperlukan untuk kelayakan menjadi agent dropship, Nama orang ni abang Chik Sunglasses,Mejual Kaca Mata hitam, page Facebook pun ada, membuatkan saya bertambah yakin menjadi agent, malangnya 1minggu saya tunggu saya masih belum dapat pengesahan sebagai agent dropship, saya call HP dipadam, telefon office tak diangkat, saya sms xreply,saya email xreply,saya FB msj xreply.

    ni alamat fb:
    http://www.facebook.com/Abangchik.Sunglassessupplier?fref=ts

    ni alamat Web pendaftaran:
    http://www.kacamatahitam.com/2012/11/borang-pendaftaran-agent.html

    MUHAMAD ZAID BIN ISM
    564294304820-maybank

    02050003904206-cimb

    Abang CHik
    016-7701302 (HP)
    03-89587745 (Office)

    kalau dia rasa dia jujur dalam perniagaan tolong bg penerangan, jangan buat mcmni. kalau siapa terbaca dan kenal beliau,tolong sampaikan kepada beliau. sebelum saya buat report Polis. Mohon membantu kepada sesiapa yang mengetahui. RM50 duit jugak, kalau 100 orang dia tipu dah berapa..betul tak? Kalau jujur sila bagi penerangan.  
< Prev | Page 3 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 239 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2825)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (225)
Bengkel Kereta (1508)
Bengkel Motosikal (253)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (517)
Bisnes Aksesori Kereta (664)
Bisnes Broadband (1116)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1388)
Bisnes Ebook (1068)
Bisnes Handphone (1273)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (575)
Bisnes Ice Blended (712)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (183)
Bisnes Kitar Semula (508)
Bisnes Komputer (1504)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1487)
Bisnes Pasar Malam (2007)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (701)
Bisnes Perabot (878)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1123)
Bisnes Restoran (3396)
Bisnes Roti Dan Bakeri (724)
Bisnes Salun Rambut (374)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (388)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (681)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (840)
Bisnes Untuk Dijual (3424)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (332)
Dewasa 18sx (1801)
Diskusi Bisnes (1990)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6643)
Forex Malaysia (1942)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (470)
Hiasan Dalaman (726)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1034)
Iklan Tv Radio Media Massa (229)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2838)
Insurans Dan Takaful (1768)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (459)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2554)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3963)
Kedai Kamera Dan Camcorder (351)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1904)
Kedai Sewa (1657)
Kereta Baru (1646)
Kereta Terpakai (5064)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4997)
Kerja Kemahiran (2024)
Kerja Kosong (12187)
Kerja Praktikal (2193)
Kerja Sales (2340)
Kerja Sambilan (6463)
Konsultan Peguam (161)
Konsultan Perniagaan (466)
Kontrak Swasta (302)
Kontrak Tender Kerajaan (467)
Kontraktor Balak Dan Kayu (486)
Kontraktor Jurutera (577)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (696)
Kontraktor Pasir (412)
Kontraktor Pembinaan (2099)
Kontraktor Perlombongan (326)
Kursus Dan Seminar (2869)
Kursus Kecantikan (697)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1632)
Mencari Pelabur (3742)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (275)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (583)
Pakej Pelancongan (2648)
Pakej Perkahwinan (1219)
Pakej Perniagaan (905)
Pasar Basah (1487)
Pekerja Asing (1271)
Pelaburan Saham Unit Trust (969)
Pembantu Rumah Asing (1898)
Pembekal Barang Runcit (1593)
Pembekal Beras (117)
Pembekal Buah-buahan (493)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (246)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (418)
Pembekal Rempah Dan Perencah (621)
Pembekal Serunding (260)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1201)
Pemborong Batik Dan Sutera (355)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (465)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (712)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (781)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1692)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4297)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3573)
Pemborong Tuala (206)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (288)
Pembuat Plastik Kotak Botol (805)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (488)
Pendaftaran Syarikat (510)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (961)
Pengedar Bahan Pencuci (730)
Pengedar Buku Dan Majalah (606)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1566)
Pengedar Permainan Kanak2 (613)
Pengedar Produk Kecantikan (2658)
Pengedar Produk Kesihatan (3050)
Pengurus Majlis (605)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (743)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (699)
Penternak Kambing (296)
Penternak Lembu (398)
Penternak Udang (200)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (578)
Perkakas Dapur (633)
Perkakas Elektrik (452)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1551)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (398)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10883)
Pinjaman Perniagaan (1865)
Produk Dari China (550)
Produk Sejuk Beku (1361)
Program Consignment (2046)
Program Dropship (6901)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1609)
Pusat Latihan (661)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (534)
Pusat Rawatan (374)
Pusat Tadika Dan Taska (1368)
Pusat Tuisyen (1097)
Rancangan Perniagaan (568)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4380)
Rumah Untuk Dijual (3814)
Servis Freelance (1137)
Servis Keselamatan (735)
Servis Pembersihan (853)
Servis Pengedaran Risalah (474)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (586)
Sewa Kereta Teksi Limo (1871)
Sewa Lori (2620)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (917)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (134)
Studio Model Penyanyi Pelakon (761)
Studio Muzik (489)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (238)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (657)
Tanah Untuk Dijual (4954)
Tempahan Biskut Dan Tart (2174)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2194)
Tempahan Kek Dan Coklat (2178)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (181)
Tempahan Kuih Muih (1770)
Tempahan Minuman Dan Dessert (474)
Tempahan Nasi Lemak (533)
Tempahan Roti (379)
Terminal Bayaran (194)
Ubahsuai Pejabat (654)
Ubahsuai Rumah (1721)
Urut Tradisional (820)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (410)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (390)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2333)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1397)