Senarai Nama/Hp Penipu (Daftar di Sini)
Tipuhunter - Fri 18/Mar/2011 1:07pm [Last Comment]
Dah ramai yng komplen kene tipu kat sini..Sebagai permulaan saya nak start kumpulkan senarai nama / email / nick orang yang penipu. Tuan/puan di jemput listkan orang yang telah tipu anda.Pastikan anda betul betul tertipu,sebab saya tak nak bertanggungjawab atas kes kes fitnah atau dengki.

Saya ade sorang no penipu.

N0 phone: 0143743861 Nama akaun. CIMB FAIRIZA MOHAMMAD. JUAL APPLE 3G SECOND HAND. AT MUDAH.
Dah bayar terus lesap.

Ganjaran akan di berikan jika ada maklumat sehingga Penama tersebut dapat dikesan. Tq.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zaharibj - Wed 23/Mar/2011 12:46am
    Ni sorang lagi penipu...beli barang taknak bayar, macam-macam alasan... no tel 0174413756 nama katanya dr roslan bin Hashim, tinggal kat kulim, kedah.Aku jual barang hantar dulu bayar kemudian....tapi ada juga yang nak bayar dahulu..  
  2. Leen 14 - Tue 12/Apr/2011 11:10am
    Ni pun sorang lagi penipu.....Deal dengan dia melalui mudah.com...dalam mudah dia guna nama acai...beli hp RM450..lepas bank in dalam akaun, dia terus lesap...kol pun dah xdpt2..check dengan bank, no akaun dia bg tu rupanya prepaid kredit kad..memang sah2 penipu...bank pun xde details dia...NAMA : MOHD ADIB BIN ABD RAHMAN NO. TEL: 0142633863 NO AKAUN AMBANK : 52674862-00054631...memang penipu mamat nie...  
  3. Asmah 5 - Fri 15/Apr/2011 5:37pm
    isk...ramai yg kena tipu... ni yg ssh bila kita nak biz online... semua kena tempiasnya... yg x tipu pun kena tempias gak... ermmmm... camne usahawan online kat Malaysia nak maju camni... pada si penipu, ingat2 lah.... nak mati sok seksa tau... kena lak org yg di tipu x halalkan duit mereka.... kan susah....  
  4. Rosfa - Sun 17/Apr/2011 12:14pm
    salam...mmng tidak dinafikan byk kes penipuan skrg ni..sy pun pernah terkena dah lama dah dgn monsun-biz...obl world wide...kajang prima saujana...sdgkn niat sy cuma nk mencari rezeki tambahan...sy dh semak latarbelakang,ofispun wujud tp still terkena juga...dpt tahu pun dari customer...sedih juga masa tu...sy berdoa agar mereka mendapat balasan yang setimpal...amin  
  5. Suri 8 - Tue 26/Apr/2011 9:30am
    salam,sy cadangkn sape2 yg pnh kene tipu d internet ni buka blog penipuan d FB,sbb dorg bkn tipu kt majalah.com je, kat FB pn byk gak penipuan mcm ni.meh kite ramai2 paparkn nama si penipu2 ni..bio semua tahu  
  6. Yan Abu Bakar - Sat 30/Apr/2011 5:21pm
    penipuan saya bersebab...banyak pelancong saya bawak ke luar negara, tiada masalah...beribu duit mereka saya pegang...kalu saya menipu kerana 350 mesti saya mempunyai alasan yang kukuh...mereka ini telah menyusahkan saya kerana menarik diri dari meniaga di saat akhir dan duit bayaran tapak dikira hangus!!!
    --SUZANA ZAINUDIN?  
  7. Mat Jaafar - Thu 26/May/2011 10:32am
    kpd semua warga majalah.com, saya nak berkongsi dgn anda AYAT PENGGERAK yg dimaksudkan oleh DIYLA, 23/3/2011. sila amalkan membacanya 3 kali ulang slepas solat suboh dan magrib. ayatnya, BISMILLAHI LADZI LAYA DHURU MAAS MIHI FIL ARDHI WALA FIL SAMAI WAHUWAL SAMIUL ALIIM. sila amalkan dgn penuh keyakinan bahawa tiada yg dpt memberi sebarang mudarat dan pertolongan melainkan dgn izin Allah. Wallahualam  
  8. Iqqa - Fri 17/Jun/2011 10:06am
    huh..takutnyaa..behehe  
  9. Idfy84 - Fri 17/Jun/2011 12:34pm
    Salam...
    Saya nk share gak la...baru2 nie sy ada order barang dari satu blog nie...sy bayar on time la..nasib baikla xbyk sbb sy nk tgk dulu camner...dalam rm260 cam tu la....tp smpai skang nie,dh dekat 2 mggu sy xdpt barang pn lagi...bila saya kol,hp tutup....mesej xreply....pastu bila sy mesej ckp nk buat repot,dia leh plak reply mesej saya...bile dia pos barang,xinform....sy slalu kena follow up dah pos barang ke belum....pastu dia leh ckp dia sibukla...ada kursusla...baru pas jatuh motor la...mcm2 alasan....saya suruh dia bank in balik duit saya...tp dia ckp dia xsihat...husband dia plak outstation...mcm2 hal...dia msj mt maaf...tetiba plak dia ckp satu stok tu dh abis...yang ada stok lain yg rm85...xper la kan...nk buat camner lg...sy nie mcm berhutang plak ngn dia....tapi smpai skang duit xdapat2 lagi baki rm160....sbb dia ckp rm15 sbg kos pos....

    p/s:buat masa skang nie sy xnk reveal dulu nm blog dia...tapi kalu 20hb 6 sy xdpt gak duit,saya terpaksa dedahkan...sy bukan nk sekat rezeki dia,tapi sy betul2 rasa tertipu sgt......  
  10. Idfy84 - Mon 20/Jun/2011 2:39pm
    salam...
    ari nie adik saya dh cuba kol & antar msg....tapi hp dia tutup...xtau la per lagi alasan dia...tapi saya betul2 dh xleh sabar....saya terpaksa dedahkan nama blog dia adalah www.ylkidsborong.blogspot.com dan nama maybank yg saya bank in duit tu adalah 162348506218 YUSRI SURATMAN...No.telefon 012-6613424...saya dah dapat barang...tapi duit saya belum di refund RM160.....beliau giat mempromosikan blog dalam majalah.com dgn nama Liza88...  
  11. Amir 83 - Wed 22/Jun/2011 12:53pm
    salam
    aku ada satu nama ni penipu...barang aku tak sampai,mmg nk mati bdk ni nama die norhuda bt abd aziz....ic die aku xtau betul ke x 850617065538, no bank 4505796507...public bank ni alamat die...sape org terengganu ade ke alamat ni no 18,lorong 27,taman aman, dungun  
  12. Amir 83 - Wed 22/Jun/2011 12:57pm
    http://www.facebook.com/baby.lesung
    ni fb bdk penipu muka cantik tp penipu...  
  13. Man 87 - Mon 27/Jun/2011 10:19pm
    Salam..satu lg penipuan di mudah.com berlaku..dan mangsanya adalah saya.
    Berhati2 dgn Khairull/nuar/Qhyyrull Anwar..No Hp :012 4366475..Guna akaun CIMB:14430074436526../akaun kawan :108226077128 Maybank atas nama Natasha Ameera Ayub..Location guna Perak...tp nyamar pergi training polis di Pulapol Sandakan Sabah...
    Cara lebih kurang sama iaitu guna tarikan harga yg rendah..dan guna tracking no yg invalid pakai pos laju...
    ED310237751MY..ada 3 add dari org yg sama .1.jual netbook 2.cover motor 3.jam..Berhati2 lah dgn manusia durjana yg berada disekeliling kita...Semoga Allah swt shj yg dpt membalas.  
  14. Mohamad 34 - Wed 29/Jun/2011 1:11am
    Salam rakan2ku..
    Memang lahanat lelaki dan pompuan menipu ni..sedarla korang...MATI tak mengira masa..Allah boleh ambil nyawa korang sekelip mata jer...Saya tertipu melalu pukau..rugi RM10k tahun lalu...Cuma berserah pada Allah..Modal nak bisness hilang sekelip mata...Moga2 Allah murahkan rezeki kita semua..Amin..  
  15. Suraya 44 - Wed 20/Jul/2011 8:06pm
    kepada idfy84..saya tahu siape penipu yg awak maksudkan.  
  16. Mohamad 34 - Wed 10/Aug/2011 1:58pm
    Awas..!!sendiket tipu ,konon tawarkan loan ,beroperasi area Yong Peng..Johor.Sorang Betina ,sorang Jantan..
    no hp yg dia guna :014-2275683 IKA
    :017-8276535 FIRDAUS FUAD.
    Nama mungkin berubah2..dan mungkin no hp diregister pakai no KP org lain.  
  17. Putra Bongsu - Wed 10/Aug/2011 8:18pm
    Salam bergabung....

    Syabas...syabas...syabas...
    info macam nie perlu di sebarkan...
    kena lantik seseorg yg boleh kumpul semua list penipu nie dan kita sebarkan seluruh dunia..hehehe..

    bergabung...bergabung...bergabung...  
  18. Miss T - Wed 10/Aug/2011 11:22pm
    wah godeh2 terjumpe la plak...bagus2... nie nak share satu lagi...
    NAMA : TENGKU NORASYIFAH TENGKU MANSOR (NAMA DAH SODAP TP PERANGAI NAUZUBILLAH)
    NO AKAUN : 06040004865209
    http://www.majalah.com/?classified:hot-ticket-8:76310HJG3D
    http://www.majalah.com/?classified:promosi-ramadhan-23-juta-email-malaysia-dan-luar-negara-software:75YK73X057
    http://www.majalah.com/?classified:promosi-ramadhan-23-juta-email-dalam-dan-luar-negara-beserta-software-rm10-sahaja-dan-prom:75ZSLD4FHD  
  19. Maizatol93 - Tue 13/Sep/2011 1:12am
    salam smua, sya ada satu kes tipu d internet, lmn. web mudah.com, kes ni, dia nak jual kreta honda jazz 1.6A RM 30,000 taun 2006, blh caye ke... dia x tinggal no. fon. sya x puas hati nak tau juga apasal keta ni mrh sngat jadi saya email tnya psal keta ni, dia jwab. keta ni ada d korea, dlm keadaan baik x bleh di gunakan sbb d sana left drive (ni keta m'sia) katanya kos transport, ins. hantar blik ke m'sia akan di tggn. sya dah syak ini sendikit tipu, tapi sya email lagi mcam berminat, nak tgok maklumblas dia, msuk kali ke 3 dia mcam dah ugut sruh sya bankin duit cash, sblum tu sya tanya keta plat no. dia x jwab. tapi dia ada email salinan IC. Nama Norashikin berasal dari klantan, jadi sya cek dgn jpj nama tersebut, empunya IC cuma ada keta kancil reg. di melaka, Honda jazz RM 30,000 memang x ujud. kpd. semua pembaca berhati2 dgan brang murah yg x msuk akal. mungkin empunya IC x sedar IC nya tlah d gunakan oleh pihak lain utk menipu. tq  
  20. Hayati 32 - Mon 26/Sep/2011 5:13pm
    saya pon baru kena tipu semlm..a.cond terpakai..nasib sy bank in duit deposit skit je..rm50..dia ckp lps dpsit,dia akn hantar dan pasang a.cond..lps transfer duit,sms/phone berbls lg..dia ckp dlm pkl 8/9 dia akn smpai..last sy col 8.30 dia ckp ada kt lunas,kulim..pkl 10 sy col plak,dh xangkat..sms pon xbls..sy dh agak mesti kena tipu..dia siap email gmbar a.cond tu..ni detail dia..no h.p 014-9691669..akaun bank cimb 05080086280529 ats nama SINNATHAI A/P DORAISAMY..email dia Kumar Darren kkd007@live.com. ..hope sape2 yg boleh tlg carikan detail2 yg lain,bleh email sy..teciktonet7@yahoo.com..kalau ada skali gambar,lg cantik..tq..  
  21. Eve 3 - Fri 30/Sep/2011 2:41pm
    Saya pun kena tipu dari seorang kawan yang saya kenali di Bearshare. Namanya ialah Mohd Hasnor Bin Yusuff. Dia tinggal di Klang dan bekerja sebagai seorang guru tuisyen di pusat tuisyen klang. Di meminta pinjaman sebanyak RM 300 untuk memperbaiki kereta wajanya dan selepas itu, dia terus menghilangkan diri dan menukar nombor telefonnya. kepada sesiapa yang mengenali si dia itu, berhenti berkawan dengannya kerana dia ialah seorang penipu duit!
    Nama penuh: Mohd Hasnor Bin Yusuff.
    Bank: Maybank
    No tel: 0132627185  
  22. Tipuhunter - Thu 6/Oct/2011 2:11pm
    Salam semua...hasil dari maklumat tuan/puan , pihak kami telah membuat siasatan sendiri dengan kerjasama pihak berkuasa dan hasilnya kami telah berjaya mengesan dan menghadapkan beberapa orang penipu siber ke muka pengadilan. Teruskan postkan nama dan maklumat penipu2 disini dan mudah mudahan kami dapat membantu tuan/puan.  
  23. Qwe - Thu 3/Nov/2011 10:55pm
    kumar darren kkd007@live.com
    0149691669
    HSBC 001-138312-025
    kumarasiinggam

    Be-careful of this person..he is a online conman. I got con $600 :( for buying shoes  
  24. Qwe - Thu 10/Nov/2011 9:42pm
    kumar darren kkd007@live.com
    0149691669 or 0196841609
    HSBC 001-138312-025
    kumarasiinggam

    Be-careful of this person..he is a online conman. I got con $600 :( for buying shoes  
  25. Jeffry 5 - Thu 10/Nov/2011 10:00pm
    Saya dapat email dari seorang pengirim yang saya tak kenali.Ini isi kandung email yang saya terima.Harap ada yang sudi memberi komen.

    AWAS ORG YG BERNAMA MUHAMMAD FARIS HAZIQ DALAM MAJALAH.COM


    salam tujuan sy bkn untuk menjatuh kn sesiapa, org ni masih berleluasa menipu walaupun jual atas nama quran tp x takut utk menipu


    tetapi bila di perhatikan org yg sy sebut ni, dia banyak menukar nama ny, setiap kali dia post kn iklan di majalah dia akan guna nama yg berlainan dan setiap kali itu jugalah no telefon ny berubah.


    untuk kepastian cuba tuan puan clik kn pd nama ny, akn keluar profile berapa banyak dia post kan iklan, kebanyakkan iklanya nama n no tel juga berubah.


    saya tengok memang ada yg dah terkena di iklan ny "Apad Android Tablet Pc Dengan Fungsi Henfon - RM499",
    1 Dealer Tablet Pc di Setiap Daerah Semenanjung Dicari/Kolej & University Student Welcomed (38) - Fri 28/Oct/11 2:59pm
    2 Dealer Tablet Pc di Universiti/Kolej Dicari (35) - Sun 16/Oct/11 2:58pm
    3 Apad Android Tablet Pc Dengan Fungsi Henfon - RM499 (18) - Sun 25/Sep/11 2:58pm
    4 Android 2.2 Tablet Pc Termurah di Malaysia RM299 (19) - Fri 23/Sep/11 2:55pm
    5 Sony PSP Go (4) - Wed 24/Aug/11 2:59pm
    6 Hot Ticket 8 (15) - Mon 15/Aug/11 2:59pm
    7 Software Mp3 Al Quran RM10 Sahaja (4) - Sat 6/Aug/11 2:59pm
    8 Perhatian Kepada Boss2, Anda yang Mempunyai Pembantu Rumah yg Tidak Boleh Dipercayai atau Pasangan Curang! (Alat Pengintip) (16) - Mon 4/Jul/11 2:59pm
    9 3 Juta Email Malaysia dan Luar Negara + Software - Promosi RM10 Sahaja! (1) - Sun 19/Jun/11 12:09pm


    1 Produk Harga Borong di Majalah.com (6) - Wed 2/Nov/11 2:59pm
    yg ni nama dia haikal19,


    1 Hot Ticket RM15 (23) - Mon 1/Aug/11 2:54pm
    nor19 org yg sama klu nk cmfirm tgk iklan hot tiket8 nama lain no tel sama
    ni akaun ny cimb tg nora tg mansor 06040004865209, Tengku Norasyifah bt Tengku Mansor


    setakat ni sy dpt membantu saudara saudari agar berhati-hati, sy sengaja tidak poskn di majalah di bhgn diskusi tuntutan dan tribunal agar penipu ni tidak mengetahui, biarkan dia leka menipu, so sesiapa yg pernah terkene bole r berpura berlakon berminat apa yg di iklankan dan seterusny agar dia dpt di tangkap, dlm hal ni klu report polis persen dia di tangkap nipis jd buat r apa yg patut.


    opps... sy terjumpa lg org ni, setiap iklan nama lain2 gak


    1 23 Juta Senarai Emel - RM10 (11) - Sat 1/Oct/11 2:54pm
    2 Simpack Kembar Free Call untuk Selama-Lamanya (37) - Mon 5/Sep/11 2:07pm
    3 Jangan Sampai Raya Ni Bawak Kereta Takde Roadtax - Bayar Saman Anda Sekarang (Dengan Diskaun) (1) - Tue 9/Aug/11 1:08pm
    4 Promosi Ramadhan: 23 Juta Email Malaysia dan Luar Negara + Software RM10 Sahaja & Hot Ticket 15 (51) - Tue 2/Aug/11 2:58pm
    5 Program Pencen RM1000 Sebulan untuk 20 Tahun (104) - Tue 12/Jul/11 2:59pm
    6 Pencen RM1000 Sebulan untuk 20 Tahun. Ada Kontrak! (111) - Thu 7/Jul/11 2:58pm
    7 Beli 1 Alat Jimat Elektrik Rekemen 2 Orang Dapat Android Tablet Pc Percuma (9) - Sat 2/Jul/11 2:59pm
    8 Agen Computer Hardware Recycle Diperlukan di Seluruh Negeri (Semenanjung) (6) - Sat 2/Jul/11 2:50pm


    jd berhati-hati....wassalam

    Itulah isi kandung email yang saya terima.TQ!  
  26. Zack88 - Thu 24/Nov/2011 3:13pm
    NORABUYAH BT BAHREN 0136462145
    CIMB 14020186451526
    mybank 164593044311
    orang sarawak umo dlm 21...ramai kene tipu ngn die..mmg kaki penipu..berpuluh2 orang kene..bekas ckgu die pn kene tipu gk..die konon nye orang tengah untuk jual lptop...ble dh bayar deposit...xnmpk2 lptop nye..kene smpi 8k deposit..ade y kne 20k..n ramai kene..plg rmi bkn u kene..sllu suruh orang menyamar untuk die...seperti courier..n bg no pos palsu dan mcm2 lg penipuan die buat..banyak membabit kn hidup orang y di tipu 2..baki y die blom bayar ade lg 1k dan ble msg xdpt..dh hlg...siapa2 tau die ade d mana..tlg bgtau..mmg ramai tgh mencari die..ni FB die

    http://www.facebook.com/profile.php?id=1337097641  
  27. Zack88 - Thu 24/Nov/2011 3:34pm
    sape2 y kene tipu 2 mari join group ni..
    saya juga seorang mangsa dan hidup sy hampir musnah sb penipu 2

    http://www.facebook.com/groups/116869678427091/

    memburu penipu  
  28. Nurul87 3 - Thu 1/Dec/2011 2:48am
    0148087536 PENIPU - AGEN TOPUP BERHATI - HATI . .  
  29. Jangan Tipu - Sat 17/Dec/2011 7:21am
    as salam. sy pn DUA KALI da kena tipu. ptama, sy join MAHLIGAI2U, pakej beli perfume dgn harga RM180 pd 5/9/11, djanjikan dpt pfume n dpt pdapatan pasif. Tp pas 3 hari kot (bulan sept) tiba2 website dia sdg dkemaskini. Ckp nk refund, tggu2 xde. Ni mklumat yg sy ada psl dia.

    akaun maybank
    FZ MAHLIGAI SOLUTION
    5541 1010 4837
    017-6044264 (Fairuz)

    kalau xsilap skrg dia wat perniagaan yg modus operandinya sama tp psl burung walit.

    Yg kedua, 30/11/11, sy ada tbaca iklan kt majalah
    http://www.majalah.com/?classified:celcom-uox-sim-pek-siap-daftar-kredit-rm10-percuma:7F3HHBLGVL

    aku berminat la satu nombor ni, dia cakap ada. Aku pun transfer kat dia RM40, esoknya aku mintak track id, dia ckp dia xtau bdk ofis dia da pos ke x. aku tggu la smggu, pastu contact lg. Dia ni malam mmg off hp (org jahat mmg mcm tu) siang dia on tp xprnah jawab.. aku mula tsedar da kene tipu bila aku terjumpa babi ni iklan kat carigold, n ada org lain pun ckp xdpt brg da 3 mggu. bdk tu beli 3mggu sbelum 25/11/11. maknanya da lama dia wat keje ni. xcaya tgk link ni
    kat carigold pun ada http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=281116

    ni maklumat dia yg aku ada

    MOHAMAD HAIKAL B MOHD FAUZI
    CIMB: 0604 0005 1502 05
    014-2173198

    dia ni suka pakai nick danial..kt majalah ni dia guna danial16, kt cg danial10

    Aku harap sangat aku dapat duit aku balik.  
  30. Putra Bongsu - Tue 20/Dec/2011 1:57pm
    Salam,

    Kepada yg kena tipu yg ada details2 tu p je wat laporan polis..walaupun kena tipu RM10..nanti dah bnyk laporan..kena la kidnap ngan PDRM diorg tu..bru la diorg tau langit tu tinggi ke rendah...

    ~Sharing is caring~

    Terima Kasih,
    Putra,
    20/12/2011  
  31. Jangan Tipu - Tue 27/Dec/2011 3:28pm
    nape wp da report tp msh ley iklan ye?  
  32. Jangan Tipu - Tue 27/Dec/2011 4:02pm
    korg tgk link ni..

    http://www.majalah.com/?profile:mohamad-haikal:7VNGNWS1HK

    klu perasan..mangkuk ni guna email pctablet133@gmail.com.. sama mcm kat http://www.majalah.com/?classified:celcom-uox-sim-pek-siap-daftar-kredit-rm10-percuma:7F3HHBLGVL

    xde sape2 ke blh banned mangkuk ni..kalau korg klik kt nama dia..ke main byk biz dia wat..ntah ye ke x!!  
  33. Khaidzir - Thu 12/Jan/2012 11:59am
    Salam..

    Bagus usaha ni.. Elok diteruskan agar penipu2 ni tahu BALASAN DUNIA.

    Saya nak maklumat dari members semua, ada tak agensi pelancongan luar negara yang kaki tipu buaT IKLAN KAT SINI. Takut sampai kat sana kena JUAL.  
  34. Natalie 3 - Thu 12/Jan/2012 11:17pm
    Salam. Sesape yg dah ditipu dn nk tuntut balik duit die dgn syarat ada bukti bankin. Agreemnt dan sebagainya. Email iejamse@gmail.com  
  35. En Zam 2 - Fri 13/Jan/2012 7:18am
    Salam semua,
    Ini satu perkembangan yang sangat buruk.Menipu dengan niat sudah menjadi satu tabiat dan kerjaya.Kena buat satu lmn web khusus untuk rujukan para pembeli dan penjual ni. Makanya dengan adanya laman web rujukan, senarai kaki penipu boleh disenaraikan disini untuk tatapan pembeli dan pencari maklumat penipuan.Baru aktiviti mereka tidak boleh diteruskan.Untuk pembeli pulak ianya perlu dijadikan rutin penting sebelum membeli kalau nak selamat dia kena rujuk dekat laman web ini dulu.Jadi kebarangkalian untuk kena tipu tu kurang.

    Tak Ada sesiapa kah yang nak volunteer untuk buat laman web yang macam ni ?

    Buat masa ini maklumat tentang penipu di internet ni tidak diselaras betul-betul supaya duduk dalam satu tempat. Bagi yang bukan dari kalangan pengunjung MAJALAH.COM mereka tak akan jumpa maklumat berkenaan aktiviti pencuri ni semua dan macam tu juga dengan maklumat kaki penipu di facebook atau blog.

    Sekarang ini kita perlu bertindak untuk menghalang kaki penipu ini semua dari terus menipu.Sekurang-kurangnya kita semua telah membantu kaki penipu ini dari terus melakukan dosa dan telah menyelamatkan ramai pengguna dan buka kembali periuk nasi peniaga internet. Akibat dari dua tiga ekor kaki penipu ni ramai peniaga internet lain terjejas.

    Macam mana pendapat tuan-tuan dan puan-puan sekalian?, sampai bila kita nak bergantung harap pada pihak berkuasa semata-mata atau sekadar mencemuh dan memaki hamun kaki penipu ni sedangkan kes ini makin-hari makin bertambah dan makin bertambah..

    Macam mana ada berani ?

    Tq  
  36. Saiful 175 - Thu 19/Jan/2012 6:12pm
    KEPADA PEMINAT BARANGAN MISTIK
    ALAMMISTIK98 PENIPU BAHAYA JIKA BERURUSAN DENGANNYA

    Hati-hati dengan seorang penipu yg mendakwa beliau mempunyai barangan mistik yang asli..dalam iklan bukan lagi manis ayatnya..tapi bila barangan dah sampai lain pulak jadinya..lepas tu bila ditanya terus diamkan diri..yela duit dah dpt..org mcm ni klu dapat kt aku,aku nk pijak sampai lumat..

    Ini detailnya:

    website:www.alammistik98.blogspot.com
    nama:cornelius ak henry@adam
    no fon:0195312385
    no akaun cimb:11130013884524
    no akaun bsn:1210341000010693

    wahai si tuan tubuh..aku doakan kau akan mendapat balasan kekal sampai ke akhirat.aku xmau doakan yg teruk2 pada kau..aku hanya nk doakan kau lumpuh seumur hidup..aku doakan kau lambat mampos supaya mnanggung semua dosa2 kau selagi kesemua mangsa2 kau tak maafkan kau..tuhan maha adil,,aku terima dugaan ini sebagai tanda peringatan kepada aku,,tapi x apa..langit kau bukan selalunya cerah.

    laporan polis telah aku buat..bukti2 yg cukup utk mendakwa kau masih ada dengan aku..selagi aku x mati aku akan teruskan sedaya upaya aku utk usaha aku nk mencari hg..zaman sekarang sangatlah maju..aku rasa tak lama lagi kita akan berjumpa..kalau tak dapat hg,keluarga hg pon akan mendapat..berdoalah byk2 supaya hg selamat..  
  37. Shah 397 - Sun 22/Jan/2012 7:52pm
    MEMANG PENIPU CINA NI… jual barang kat mudah.com
    URL: http://www.mudah.my/li?ca=7_s&id=58974

    NAMA:CHUNG KET KHEN
    MAYBANK AKAUN:110161113607
    CIMB AKAUN: 10040083403524
    NO TEL:0128137593
    Website: http://sellerycolor.blogspot.com
    tak payah lah aku bg tau berapa aku kena tipu..sakitnya hati ni tuhan saje yg tau..benda dah jadi..aku akan cari dia smpi dapat. aku akan dapatkan balik hak aku
    aku harap korang tak terkena dengan cina penipu ni  
  38. Baju - Sun 12/Feb/2012 7:30pm
    ENOS NAHA AUTO bengkel penipu di bt6 bangi lama anak beranak penipu PAK ALI BEKAS PESARA UKM BANGI anak dia NAHAR POMEN NO PHONE DIA 012-3386824 keje mereka curi alat ganti kereta pelangan saya dah di tipu egine kereta tayar sport rim semua hilang bila kereta dlm simpanan mereka di ckp senang je xtangung barang2 kereta hilang nak buat apa ckp PAK ALI dan anak dia NAHAR kan sial namanya bila saya mintak deposit rm700 mereka ckp xnak pulangkan se sen pun duit saya org ni sial dan haram jadah dah tua pak ali jangan buat org macam ni buat malu je jd org bangi lama dan bekas ukm laporan polis dah di buat bukti semua ada kereta saya masih ada bersama mereka tunggu je saya sumbat anak beranak ni dlm penjara baru ko tahu betapa susahnya aku bila kereta aku ko buat macam mak bapak ko punya aku haramkan ko makan duit aku dan curi barang aku (siapa org bangi lama kajang atau staff ukm yg membaca ni sila berhati2 dengan org ini  
  39. Joe Ensem - Sat 3/Mar/2012 8:50am
    saya baru ni kena kantoi gak.... nak beli laptop... da bank in di hilang gitu jer...

    nama: muhammah haikal bin arshad
    no tel : 0134262363
    no akuan maybank: 158088339346

    sekarang da jadi kes polis, tp harap sementara tu jangan da yang kantoi gak....  
  40. Ariani83 - Fri 23/Mar/2012 5:53pm
    ari ni sms NANA 136, nak beli bundle kanak2.. dia offer RM380 / 100kg..
    pastu dia bg detail bank in ke 162348506218 YUSRI SURATMAN..
    sama pula mcm yg Idfy84 bg..

    hm.. macamana iklan dia boleh ada byk je kat majalah ni ye?? sib baik saya check dulu..

    dalam sms tu, dia kata mintak saya bank in cepat2 sebab dah ada org dr kelantan booking, tp sapa cepat bayar dia yg dapat.. kita tgk 1mggu lg, ada lg x iklan offer bundle dia tu..  
  41. Ahmed 4 - Mon 16/Apr/2012 8:33pm
    Nur Hidana binti Ahmad Radzi (IC: 840309025014). Individu ini akan sewa rumah anda, bukak kedai dobi, guna air dan letrik yang banyak dan tinggalkan bil kepada anda setelah lesap. Awas warga Alor Setar!  
  42. Vida Hisham - Wed 18/Apr/2012 1:03pm
    Baru2 ni husband sy pun kena tipu .. betina sundal ni LICIK and mmg celaka! Nama dia Faezah.

    berurusan di mudah dan sms and call. suh jumpa orang kat kl sentral amek barang.. bank-in duit kat CDM Maybank KL Sentral RM2250. bila nak amek barang, budak antar barang tanak bagi.. sebab dia kata betina sundal tu janji dengan dia harga RM3000. bila call langsung tak dpt dah. terus buat report polis dgn budak2 tu.

    Follow up dengan BANK - bank tak leh bg info tapi bank sendiri call empunya akaun number tu. dia kata mmg ada jual barang kat sorang betina tu.. dia jual Galaxy Tab RM2000, tapi ada sorang mamat babi dah datang amek barang and balance kat dia. So dia tak leh refund duit.

    Check dengan Telco - phone number betina sundal tu.. dpt nama, IC number and alamat. check dengan member kat JPN : IC and Nama FAKE!! tak wujud. alamat kat SKUDAi.

    so, dah buntu.. sekarang tengah redha... :(  
  43. Ida89 2 - Wed 18/Apr/2012 8:06pm
    tolong sy ariani83...sy kna tipu dgn nana ni..sy bank in duit rm400 ke acc die..10/4 nk bli guni kids 80kg tp smpai skrg xdpt brg lg,,col hp ttp..lpastu sms xrply,,subhanallah  
  44. Natasha 27 - Thu 10/May/2012 12:40am
    sy telah ditipu oleh seseorg yg menyamar sbg kwn sy.sy bank in rm400 ssb die terdesak nk guna duit.padahal sbnrnyer no hp kwn sy tu telah digunakan oleh org lain.
    CIMB BANK
    Nama: Mohd Khairi Bin Asmoni
    No. Akaun: 05060184265527
    p/s: saper2 dpt info tntg akaun diatas tlg bgi tahu  
  45. Apple 5 - Thu 10/May/2012 5:47pm
    order handphone,dah bayar rm550 kat sorang mamat ni..die bagitau dah pos..bila cek tracking number yg die bg kat pos laju..lgsung xwujud..barang xsmpi hingga ke hari ni..bila mesej tnya tracking number yg betul,xbls.call xpernah angkat..
    apa perlu buat nih..tolong...!!  
  46. Apple 5 - Fri 11/May/2012 10:04am
    jangan percaya pada mamat ni !!

    acc CIMB : 14220082511527
    NAMA : muhammad afif
    no phone : 01116269303 (myb banyak nombor)
    die akan bagi gmbar full phone dan acsesori untuk bg kite percaya..bila kita dah puas hati dan bank in duit..dan knonya dah pos dgn bg tracking number yg salah..bila call xdapt! org macam ni mati kena langgar treller la..  
  47. Hambaallah 23 - Wed 16/May/2012 12:20pm
    salam sy pon kena tipu :( apa laa nasib.. sy cuba bersangka baik tp sampai skrng saya punya brg xsmpai lg..apa boleh buat ya kwn2 di luar sana??patut ke saya laporkan kat polis??tp dia bukan bg account bank dia, tp abg sedara dia..kalau nak buat laporan polis dapat ke detect org penipu nie??  
  48. Hambaallah 23 - Wed 16/May/2012 12:33pm
    sy xpasti nama penipu tu sape..tp dia suh panggil iera nie no tel dia 0176187229.
    saya rasa semua jual beli kat mudah, semua penipu!!! geram gilaa..gaya cam da anta barang tu tp habuk xda..siot gila pompuan niee. Ya allah, serius bengang!
    nie no acc abg sedara dia
    Tajul Ariffie
    0818-0016408-520
    tlg laa jgn terpedaya lagi!  
  49. Jiehann - Mon 28/May/2012 4:07pm
    salam..kpada semua pembaca..ni pon nk kongsi sedikit...sy nk cri rmh untuk disewa..so sy bkak mudah.com,so dpat la dkar cmpaka..rmh teres 2 tngkat swa blanan rm 500 termasuk deposit api air..so sy call dia ckp nk kna ooking n kna bayar deposit dulu 300...sy dah baik dah 300 dkt public bank semalam..ni no dia 0196842027 menyanar sbagai en amat..tpi suara macm india je....publick bank atas nama mudah.com enterprise  
  50. Nurul 646 - Wed 6/Jun/2012 4:47pm
    SAYA PUN TKENA JGAK TP BKN DGN IERA DGN TAJUL ARIFFIE 2..MAMAT BODOH..NT KO AK BT REPORT POLIS SAMPAI LUBANG CACING AKU CR KO TAJUL!!!!!!!  
< Prev | Page 2 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 239 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2818)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (225)
Bengkel Kereta (1505)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (515)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1386)
Bisnes Ebook (1066)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (182)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1487)
Bisnes Pasar Malam (2005)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (699)
Bisnes Perabot (875)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3387)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (373)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (678)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3418)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1799)
Diskusi Bisnes (1986)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6623)
Forex Malaysia (1941)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (726)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2838)
Insurans Dan Takaful (1766)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3956)
Kedai Kamera Dan Camcorder (349)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1899)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5053)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4974)
Kerja Kemahiran (2017)
Kerja Kosong (12143)
Kerja Praktikal (2180)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6456)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (466)
Kontrak Swasta (301)
Kontrak Tender Kerajaan (465)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (696)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2094)
Kontraktor Perlombongan (324)
Kursus Dan Seminar (2865)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3731)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (582)
Pakej Pelancongan (2647)
Pakej Perkahwinan (1217)
Pakej Perniagaan (904)
Pasar Basah (1485)
Pekerja Asing (1268)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (117)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (246)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (618)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1200)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (711)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1691)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4295)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3576)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (804)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (960)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (605)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (612)
Pengedar Produk Kecantikan (2653)
Pengedar Produk Kesihatan (3047)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (295)
Penternak Lembu (397)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (578)
Perkakas Dapur (630)
Perkakas Elektrik (450)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1547)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10861)
Pinjaman Perniagaan (1861)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1354)
Program Consignment (2041)
Program Dropship (6888)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1601)
Pusat Latihan (660)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (532)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1365)
Pusat Tuisyen (1091)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4374)
Rumah Untuk Dijual (3806)
Servis Freelance (1136)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (852)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1861)
Sewa Lori (2614)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (916)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (134)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (656)
Tanah Untuk Dijual (4946)
Tempahan Biskut Dan Tart (2172)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2191)
Tempahan Kek Dan Coklat (2175)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (180)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (532)
Tempahan Roti (378)
Terminal Bayaran (194)
Ubahsuai Pejabat (655)
Ubahsuai Rumah (1719)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (409)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2332)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1393)