Senarai Nama/Hp Penipu (Daftar di Sini)
Tipuhunter - Fri 18/Mar/2011 1:07pm [Last Comment]
Dah ramai yng komplen kene tipu kat sini..Sebagai permulaan saya nak start kumpulkan senarai nama / email / nick orang yang penipu. Tuan/puan di jemput listkan orang yang telah tipu anda.Pastikan anda betul betul tertipu,sebab saya tak nak bertanggungjawab atas kes kes fitnah atau dengki.

Saya ade sorang no penipu.

N0 phone: 0143743861 Nama akaun. CIMB FAIRIZA MOHAMMAD. JUAL APPLE 3G SECOND HAND. AT MUDAH.
Dah bayar terus lesap.

Ganjaran akan di berikan jika ada maklumat sehingga Penama tersebut dapat dikesan. Tq.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Rafiedah Ramli - Fri 18/Mar/2011 1:10pm
    Razani bin Yahya ic x pasti..penipuan dlm Facebook,mencari downline Vemma tp bila dah buat payment langsung dia x registerkan dn x dapat dihubungi lg lepas tu..hati2 klu nk cari duit melalui internet...  
  2. Mumtaz Cemerlang Enterprise - Fri 18/Mar/2011 1:16pm
    Tak selamat dunia akhirat bagi orang yang menipu...  
  3. Adifar - Fri 18/Mar/2011 1:19pm
    Salam..tuan rumah tumpang lalu..yang ni pula agen pembantu rumah penipu..ada dalam majalah.com ni jugak.

    www.majalah.com/?profile:jumelrezeki:6KYP1NVKWG
    SHAZWANA BINTI RUBIL PEMEGANG ACT MAYBANK158051569019 DAN NO TEL 0165323561
    Saya rasa dia ni licik...dia boleh menyamar jadi sape2 aja...

    Kalau kat MUDAH.COM..kita boleh report kat costumer service..dia akan siasat dan buang iklan dia sbb takut lebih ramai akan tertipu...dan dalam email reply dari MUDAH.COM biasa dia bagi IP adress.

    Mcm2 cara org nak duit skrg...kdg2 terfikir gak..iklan2 yg tulis "duk rumah..boleh dapat duit ribu?...duit masuk akaun ribu? tiap minggu...betul ke?...yang pasti harta dunia, bukan boleh bawa mati

    Apabila mati seseorang, akan terputus amalannya kecuali tiga perkara:
    1. sedekah jariah,
    2.ilmu yang dimanfaatkan
    3. doa anak yang soleh.

    Org yang menipu ni tak takut ker balasn akhirat nanti?  
  4. Shikin 13 - Fri 18/Mar/2011 1:24pm
    Saya setuju dengan cadangan siarkan nama penipu penipu supaya yg lain tidak tertipu.

    Satu yg saya hairan, ada orang iklankan barangan, kita hubungi dia, berjumpa & deal, lepas tu kita hubungi nak dollow up - senyap angkat phone pun tak nak. Kalau tak minat or tak boleh supply, cakaplah, jgn main-main, buang masa orang.  
  5. Anne 20 - Fri 18/Mar/2011 1:56pm
    nurshila bt zamri( pompuan sundal )
    914 padang dato sri paduka, kubang kerian, 16150 kota bharu kelantan
    **hantar brg, tp duit xdpt..
    cll2 asyik xdpt
    ada suami+anak2 tp perangai mcm sundal

    2..mohd hafizie azahari( mr pijie )
    hafizie.azhari@gmail.com
    158088275937
    0146036019

    aku tolong dia,tp dia xnk tlng aku blk..
    duit dh bg,tp brg xpnh sampai,slip pos laju bg no tipu

    iklan dia tipu aku kt majalah.com..
    1.Salam..saya ada handset nokia n93 utk dijual..sy nak jual pn sbb nk pkai duit..sy nk jual rm300 shj..sape2 beminat bleh la sms 014-6036019 (apis)..URGENT!!

    contoh iklan lain tp pki no lain
    Mencari Pembekal Hanphone Baru & 2nd Hand. - Sat 6/Nov/10 10:09pm
    1.Kpada semua suplier netbook utk kolej,universiti dan sebagainya..saya boleh dapatkan netbook import dari luar negara berbagai brand dgn harga yang murah..jika berminat sms 0178462565(sms shj,sy akan call balik).

    **dia dh tuka no fon
    aku cll xpnh nk angkat
    check akaun bank dia,pki surat polis
    duit masuk dan kluar hari2 ada
    **mamat nie duduk tanjung malim

    semua penipu
    baik laki baik pmpuan
    akhir zaman betul =c  
  6. Aleen 2 - Fri 18/Mar/2011 2:00pm
    sya pn setuju jugak..publishkan nama2 kaki kelentong kt sini..demi utk kita n kawan2 kita yg lain..moga x ditipu dgn kaki penipu ni..kompom jew menipu,penipu..cerita balai polis terus..  
  7. Miss Sue - Fri 18/Mar/2011 2:06pm
    Salam semua..saye pun ade kene tipu.
    Nama die Mursidi b. Ahmad.Asal Pahang ( die cakap) Janji nak hantar tokek 300gm. Dah deposit 20 k..Sekali die suruh orang hantar yang 120 gm..Kate nye die masih kat hutan carik tokek...Yang 300gm die cakap terlepas dari kandang..Dah 2 minggu try contact tapi hp tutup terus..  
  8. Marcella Harun - Fri 18/Mar/2011 2:25pm
    Betul betul betul......

    Kadang2 kita rasakan..... apa perasaan penipu ni ek? Dia xrasa bersalah ke tipu org? xrasa apa2 ke, mengadakan benda yg xada
    bangga gaknya....
    xfaham org mcm ni....  
  9. Zamharizad Sakhib - Fri 18/Mar/2011 3:09pm
    anne20: saya dok dekat ngn tg malim...kalau ade detail ttg mamat tu, saya boleh tlg cari...mcmna tau diadok tg malim?...ape2 emel kat saya jutawan6969@gmail.com / 0176468745  
  10. Nurfaht - Fri 18/Mar/2011 3:22pm
    mmg setuju kita iklankan senarai org yg kaki penipu/pembelit mcm diorg tu..makan duit hasil haram,mcm xda perasaan bersalah.moga Allah bukakn pintu hati diaorg utk bertaubat.  
  11. Fiq 11 - Fri 18/Mar/2011 3:38pm
    SETUJU sangat. buat satu lagi label senarai nama penipu baru dorang rasa. tapi msti dorang nak mymar lagi tu.. xper, kita kan ada senjata...bedoa je la kan....jgan smpai orang guna khdmat org pndai nk tgkap anda....(bkan bomoh ye)...bru tau....kehkehekeh..  
  12. Sahabat Pena - Fri 18/Mar/2011 4:02pm
    Macam ada penipuan nie..
    Dan macam biz ..ada , tengok je la dalam majalah.com nie..
    Banyak senarai biz yang menipu.. hndset , tokek , laptop , baju bundle , vemma , jual-beli keta , pinjaman (loan) dan lain2 lagi .. kalau nak disenaraikan memang panjang berjela..
    Baguslah.. kalau boleh ada satu ruang dalam majalah.com ni untuk kita paparkan name2 dan alamat serta no talipon si PENIPU ni.
    Jadi bolehla sesiapa nak buat RUJUKAN..
    Betol tak sahabat2 semua ...  
  13. Fiq 11 - Fri 18/Mar/2011 4:14pm
    sahabat pena... betul tu, kena pamerkan semua biodata mereka...utk hati2 kita semua. orang nak meniaga betol2 la...jgan meniaga kencing orang....nauzubillah...  
  14. Kimi 9 - Fri 18/Mar/2011 4:42pm
    wowww... jual tokek pun ada :))
    doa orang yg teraniaya lebih cepat sampainya....

    Semoga saya bukan dalam kategori yg menipu atau yg tertipu ...
    Minta dijauhkannn.... :))
    Yg tertipu, sabar ye..  
  15. Prathida - Fri 18/Mar/2011 5:03pm
    bagus laa idea tipuhunter nie ... sekurang2 nya dpt elak kan lebih ramai warga majalah.com di tipu. good job .  
  16. Nur Sheilawathy - Fri 18/Mar/2011 5:27pm
    Betol, betol, betol. Kita senaraikan kat cni penipu2.

    Ni penipu topup
    Ni ada lg no2 scammers yg lain yg pernah menipu penjual2 topup
    014 - 842 1005 (Yg ni plg aktif)
    019 - 904 4422
    013 ï- 642 0956
    019 - 900 4527
    014 - 842 1005
    014 - 542 2988
    019 - 416 9370
    017 - 929 2038
    019 ï- 379 4295
    013 ï- 962 8755
    014 - 522 2321
    019 - 962 4611
    014 - 815 4235
    019 - 904 4411

    P/s: Nombor-nombor ini adalah untuk rujukan sahaja. Penjenayah mungkin akan menggunakan nombor yang berlainan untuk aktiviti mereka.


    Info:
    http://sheilabiz.blogspot.com/  
  17. Zana 11 - Fri 18/Mar/2011 5:49pm
    kepada rakan2 semua..jangan risau kalau kita kene tipu,Allah maha kuasa,hari ni DIA tipu kita,insyaallah satu masa nanti org lain akan tipu dia juga dan mungkin lebih teruk dia dpt balasan dr apa yg dia buat pada kita semua..hidup ni ibarat roda,skejap diatas skejap dibawah...
    SAYA TUMPANG SIMPATI KEATAS KEKAWAN YG KENE TIPU.SMOGA LEBIH BERHATI2 DI LAIN KALI.  
  18. Mizz Eszz - Fri 18/Mar/2011 6:03pm
    tahniah atas cadangan ini... saya setuju.. sesiapa yang pernah kena tipu, publishkan aje... tahniah sekali lg..  
  19. Ahmad 77 - Fri 18/Mar/2011 6:05pm
    ramai tu,, kita kena la hati2  
  20. Ellc - Fri 18/Mar/2011 6:48pm
    betul!!! nama2 penipu harus disenaraikan.. saya pun kena tipu gak. beli barangan sukan jersi..lain yang kat gambar yang di emailkan..lain pula yang sampai kat saya.. kat gambar cantik tapi bila dah hantar kat saya kualitinya HAMPEH!! menyebabkan saya rugi beribu ringgit..
    Nasihat saya... JANGAN TERPEDAYA DENGAN PICS YANG DIEMAILKAN / YANG DIPAPARKAN KAT WEBSITE PENJUAL TU.  
  21. Syaqrani - Fri 18/Mar/2011 9:51pm
    Penipu jual a4 IK Yellow murah di majalah ni..
    Dah bayar deposit, brg tk dpt..
    Mcm2 alasan bg..Memang professional dari segi documentation dsb..
    Berani jumpa depan2 utk collect deposit

    Ahmad Zainul Arieffin
    0133175529 / 019 6448034

    Ni iklan dia :
    http://www.majalah.com/?classified:clearance-stock-a4-ik-paper-70-80-gsm:6XQQV4HK1T

    Dan ni gambar2 dia dkt fb :
    http://www.facebook.com/album.php?id=601218434&aid=63923  
  22. Roslina 3 - Fri 18/Mar/2011 10:41pm
    ish..byknya kaki penipu kat on9 ni..so camna la nak mniaga on9 kalu dah camni jdnya..sume takut nak brurusniaga kat internet..senangnya korang cari makan ye..makan la duit haram yg akan jd darah daging korang tu..  
  23. Adifar - Fri 18/Mar/2011 10:44pm
    Saya juga cadangkan simpan semua sms semasa berurusan dengan dia..teknologi hp skrg boleh rakam perbualan kita dgn dia..rakam perbualan tu..biar senang andaikata dia didakwa...kita ada bukti untuk jadi saksi..

    Kalau boleh hantarkan link ni ke fb..biar kwn2 kita kt fb pun tak kene tipu dgn mrk ni....

    kalau boleh yg kene tipu tu...biar ada bukti yg kita kene tipu contohnya simpan sms@rakaman perbualan dan juga cetakan transsaksi yg dibuat...

    mana tau ada org yg nak menganiya org lain lak kat sini...kang kene saman xder bukti nak tuduh2 orang.

    Saya bukannya apa sebagai peringatan sebelum terjadi apa2.

    Saya memang setuju ruangan laporan penipuan perlu diadakan dan perlu ada badan siasatan. Tapi ruangan itu perlu didaftarkan menggunakan maklumat sebenar sipengadu, tapi maklumat dirahsiakan..hanya komen yang dipaparkan,untuk mengelakkan drpd manusia jenis yg suka menganiaya org, suka2 buat aduan.kalau maklumat x lengkap...jgn paparkan komen...

    ORANG YANG TAK PANDAI MENIPU SELALU KENE TIPU SEBAB DIA TAK TAU TEKNIK2 MENIPU,DAN SEBALIKNYA BAGI ORG YG PANDAI MENIPU...TAPI SEJAUH MANA ORG YG SUKA MENIPU ITU SELAMAT? MESTI DIINGAT...BALASAN TETAP ADA CUMA CEPAT ATAU LAMBAT...

    KPD YG MENIPU SAYA...SAYA TAHU DIA MESTI MAMBACA RUANGAN INI...DIA PUN TAHU DIA PERNAH MENIPU SAYA...TUNGGULAH BALASANNYA NANTI...DOSA SESAMA MANUSIA TAKKAN TERAMPUN SELAGI X DIAMPUNKAN...

    KUMPULKAN ADUAN BANYAK2 CUKUP 44 ORANG MENDOAKAN...LAKNATLAH SI PENIPU ITU, DOA ORG YG TERANIAYA INSYAALAH DIMAKBULKAN...AMIN..  
  24. Roni - Fri 18/Mar/2011 11:14pm
    mungkin admin boleh sediakan satu niche untuk kita list down kan penipu2..supaya senang jd rujukan ramai.  
  25. Azlan Ghani - Sat 19/Mar/2011 12:14am
    ya saya setuju pendapat tuan Roni..  
  26. Cupingz - Sat 19/Mar/2011 12:27am
    Dsini saya juga sertakan nama penipu paling bangsat dlm dunia..Mati2 dia yakinkan saya membekalkan pembatu rumah warga tempatan sbh/srwk ..Semoga duti yang di tipu tu menjadi azab untuk dia satu hari nnti


    SHAZWANA BINTI RUBIL PEMEGANG ACT MAYBANK 158051569019 DAN NO TEL 0165323561  
  27. Iq Haikal 2 - Sat 19/Mar/2011 1:19am
    aku lagi geram! disebabkan dah makin bnyk penipu2 bangang tu la customer aku tak jadik nak beli barang yg aku jual.. mati2 dia nak cash on delivery.. (masalahnya dia kat utara, aku kat selatan..) aku kata aku antar by pos dia taknak, dia tkut klau dah byr nnti tak dpt barang pulak.. mcm yg dia pernah kena.. lbih2 lg dia ckp skrang ramai yg menipu.. huh... camne ye? abis la tutup periuk nasi aku..!  
  28. Zaza 16 - Sat 19/Mar/2011 1:51am
    Ya sayapun setuju dgn Roni... Memandangkan saya baru dlm Majalah.Com terima kasih teman MC kerana beri peringatan dan nasihat. Sayapun pernah kene tapi bukan dlm alam maya tapi dunia realiti. Ingatkan dunia siber x cam tu.. eee saya naik takut nak berniaga atau berurusan dgn individu dlm Internet.

    Tapi boleh teman2 MC beri tips macam mana nak detect org tu penipu ataupun tidak dlm urusan bisnes???? Saya ada cadangan nak beli sesuatu brgan tapi belum diputuskan lagi???. Cammana yea..??? Terima kasih.  
  29. Adifar - Sat 19/Mar/2011 9:10am
    Cik zaza...mintak salinan IC dgn penjual tu...suruh dia cross dulu kat IC tu "UNTUK ZAZA SAHAJA-BELI BLA2"kalau mintak No saja,dia boleh tipu...kalau dia xder niat nak menipu, mesti dia bagi, kalau dia xnak bagi, xyah beli.

    Semak jugak dekat link http://www.majalah.com/?classifieds:diskusi-tuntutan-dan-tribunal..kat situ pun banyak senarai penipu...  
  30. Nur Sheilawathy - Sat 19/Mar/2011 1:26pm
    Iq Haikal, sy cadangkan anda wat blog mcm sy. Dan mest siap ada ruangan shoutmix. Klu sy pon, sy lebih yakin berurusan dgn yg ada blog.

    Dulu sebelum ada blog, rmi gak x caya ngan sy, sy bg dorang FB sy pon ada yg ragu2. Skrg ni Alhamdulillah, customer2 lebih yakin berurusan dgn sy. Sy x pdi wat blog sendiri, sy upah org.
    Ni email dia, berminat contact dia kat email k
    xcyber_kdh@yahoo.com

    Ni blog perniagaan sy
    http://sheilabiz.blogspot.com/  
  31. Mohd 69 - Sat 19/Mar/2011 3:26pm
    jom tgk kedai kek
    http://khaeracottage.blogspot.com/  
  32. Iq Haikal 2 - Sat 19/Mar/2011 3:37pm
    thanks cik sheila, akan diusahakan.. inyaallah..  
  33. Azhari 2 - Sat 19/Mar/2011 4:01pm
    salam...
    sbb nila 3 - 4 titik abis susu satu kilang.
    berjual beli le dgn ikhlas dan jujur...
    www.dorruecraft.com atau www.mygerongbiz.blogspot.com nie bukan tipu. num phone saya 014-8334098, kilang kraf di batu caves, kilang kerepek di banting..
    sila2 la lawat ke blog dan web tu.
    wassalam.  
  34. Zara 16 - Sat 19/Mar/2011 8:49pm
    meh join kita sini x tipu org, sama2 kerja sama2 dpt hasil...keje sikit dpt sikit, keje lebih dpt banyak.....call sya ada yg berminat nk buat duit...0176694220
    www.smartstokist.com  
  35. Kkerisemas - Sat 19/Mar/2011 9:13pm
    Anne 20 : Jika dikaji email dan maklumat yg anda beri..Mohd Hafizie Azahari bekerja sebagai Quality Control Inspector di Proton Tanjung Malim..sila rujuk FB beliau di http://www.facebook.com/profile.php?id=100001395377119
    mungkin ini bole mbantu anda mengesannya..  
  36. Muhammadyazid - Sun 20/Mar/2011 2:23am
    shukur b wahab. ic 821010015223. alamt:no.45,jln seri rahang 3,tmn seri rahang.70300 seremban.
    nazariah bt ghazali. ic 860314295420. alamt:no.21, jln SJ 1/4,tmn sremban jaya 71450,seremban,n.9. fon number:0129940657(dah off).. dieorang ni menipu pasal jual leptop,hp,brg lektrik yg lain semua bwh 1k. aku pun terkena.babi betol. sumpah jd kodok 300tahun. dpt gambar dieorang mampus la dgn aku. aku cucuk2 bg mati terus..tiada maaf bg mu  
  37. Forum Moderator - Sun 20/Mar/2011 6:17pm
    For a list of scammers (verified & unverified, polis reported & unreported) please visit here.

    http://www.majalah.com/?classifieds:diskusi-tuntutan-dan-tribunal  
  38. Anne 44 - Sun 20/Mar/2011 9:58pm
    sy sgt setuju sesiapa menipu dan dpt info di majalah.com di senaraikan namanya agar tak tipu orang lain sewenangnya terutamanya yg ambil duit orgn.
    Org yang tipu saya nak bg projek kpd kontraktor minta duit RM3,000 nak bg projek jabatan pendidikan selangor menyamar Cikgu atau Hj,Arshad 016-4364124 begin_of_the_skype_highlighting              016-4364124      end_of_the_skype_highlighting saya minta nak bank in pada akaun dia tak nak bg.nak bg projek dlam RM93,000.kena bg wang sumbangan kat gurubesar dia kata gurubesar sdg tunggu di pejabat jd takut orang nampak dia minta duit suruh bank in duit iaitu RM1500+RM1500 kpd akaun isteri-Linda Marlina Sanim,akaun BSN-0115329000141421 dan akaun org gaji Indonesia-CIMB-Desy Anggrian-01190076992524 dan tunjukkan resitnya kpd dia sbg sumbangan utk projek.Sy rasa byk kontraktor di daerah Petaling dia dah telepon tak tau dah berapa ramai yang tertipu.HATI-HATI MUNGKIN DIA GUNA ILMU PUKAU UNTUK SURUH KITA BANK IN DUIT,YA ALLAH CARILAH PENDAPATAN YANG HALAL JGNLAH MAKAN DUIT YANG HARAM.MALULAH KEPADA IBU YANG MELAHIRKAN KITA DI DUNIA INI.SEMOGA ALLAH MEMBERI HIDAYAH KPD BELIAU.  
  39. Popeye - Mon 21/Mar/2011 3:39pm
    salam kpd rakan2...
    kat sini sy nk tampil kan 1 ag penipu
    nama:fazli bin ismail
    no akaun:cimb 0816-0001656-20-8
    no tel:0124715346....duit bankin call trs xdpt...
    p/s hati2 dengan nama org di atas 2....  
  40. Adifar - Mon 21/Mar/2011 9:48pm
    Salam semua...kes penipuan di internet semakin hangat...saya pun menerima beberapa respon terhadap komen2 saya di majalah.com melalui email dan panggilan telefon....

    ada yg memaklumkan pd saya bhw si penipu ni...COPY AND PASTE iklan org lain..kemudian meletakkan harga yg lebih murah drpd iklan asal...jadi org akan tertarik pd yg lebih murah dengan tawaran yg sama

    yg jadi mangsa empunya iklan yg benar2 nak meniaga...

    dan ada pulak menyamar konon dia kene tipu... tapi bila diajak utk berjumpa dgn polis utk buat laporan polis sama2...dimarah pula org tu...so yg komen disini pun ada penipu yg menyamar kene tipu...

    mungkin ada yg terasa...TUHAN TAHU NIAT HATI MASING2...

    "JALAN UNTUK KE NERAKA MEMANG SENANG, TAPI JALAN UNTUK KE SYURGA MEMANG SUSAH" so pilihlah nak jalan susah atau yang senang....

    BERSERAH PADA ALLAH...MEREKA AKAN MENDAPAT BALASAN, CUMA CEPAT ATAU LAMBAT,DUNIA @ AKHIRAT...AMIN....  
  41. Nur Islam - Mon 21/Mar/2011 9:50pm
    banyaknya org kena tipu...dunia akhir zaman....  
  42. Kedaiskonline - Mon 21/Mar/2011 10:36pm
    saya cadangkan ada 1 company yang jadi org tgh... contohnya pos malaysia...
    kebanyakkan kita buat bisnes online akan pos barang kepada customer... apa kata pos malaysia wujudkan 1 kaunter utk org yg berbisnes online....

    caranya:
    - sekiranya seseorg pembeli berminat nak beli barang... pembeli pergi ke pej pos dan buat bayaran atas nama org yang nk dibeli....pos laju perlu hold bayaran 2 dulu...jgn terus masukkan ke dlm akaun penjual....
    penjual lak akan poskan barang kepada pelanggan... apa bila penjual dah hantar barang baru la... pos malaysia bg duit kt penjual... sekiranya penjual tidak menghantar barang dlm tempoh yg ditetapkan pos malaysia akan hntr duit kepada pembeli semula...

    sekiranya ada sistem cam ni d malaysia insyaallah penjual dan pembeli tidak akan tertipu....

    begitu jg sebaliknya... penjual pergi hntr barang d pej pos... selagi pembeli tidak buat bayaran,.... pos office hold kan barangan penjual... sekiranya tiada bayaran selama beberapa lama pos office akan hntr blk brg kepada penjual...

    skrg kn dh nk musim mengundi boleh usulkan kepada PM... harap ada org tertentu boleh usulkan...

    mmg btul kesan daripada penipuan ni.. org lain yg xmenipu kna tempias nya... kadg2 costumer xyakin dgn perkhidmatan yg kita tawarkan...  
  43. Nur Sheilawathy - Mon 21/Mar/2011 10:58pm
    Peniaga online pon kena hati2. Ni hasil info dr forumer kat majalah ni gak. Zehty

    http://www.facebook.com/album.php?fbid=174758999233222&id=100000973704761&aid=31702&ref=notif¬if_t=photo_album_reply


    Lepas tu tgk yg ni plak
    http://sheilabiz.blogspot./com

    Kedai online, bgs idea tu tp
    mest org pejabat pos x setuju
    keje dorang makin byk...
    Mungkin caj perkhidmatan dorang di naikkan.  
  44. Diyla - Tue 22/Mar/2011 1:01am
    TAKZIAH PADA YG TERPEDAYA. SEBENARNYA BUKAN PEMBELI YG ADA PELUANG UTK TERPEDAYA. SI PENJUAL PON ADA POTENSI UTK TERPEDAYA. BERDASARKAN PENGALAMAN DIYLA BERURUSNIAGA ONLINE SEJAK 2010. ALHAMDULILLAH, ALLAH LINDUNGI DIYLA DENGAN PELBAGAI PETUNJUK DAN GERAK HATI.

    BERBAIK SANGKA DAN BERNIAT KRN ALLAH TAALA SEBELOM BUAT APEPON PERKARA DAN TINDAKAN PASTI ALLAH MEMBANTU. CUMA PERLU YAKIN DAN BERBAIK SANGKA PADA SEKALIAN ALAM, ANTARA FORMULANYA.

    DIYLA PERNAH TERPEDAYA DENGAN PIHAK PEKESIM. ALHAMDULILLAH, SEJAK AMALKAN AYAT PENGGERAK DAN SURAH IKHLAS, ALLAH MEMUDAHKAN DIYLA DALAM TIAP URUSAN, INSYAALLAH.

    APAKATA KAWAN KAWAN BERALEH ARAH IAITU BERBAIK SANGKA DAN BERSERAH DIRI PADA ILAHI SUPAYA DIPERMUDAHNYA SEGALA URUSAN SEHARIAN KITA. BUKAN MERUGIKAN MENCUBA SESUATU YANG PERCUMA:>MALAH IANYA AMALAN YG BERMANFAAT DAN MENGUNTONGKAN!  
  45. Jamal 19 - Tue 22/Mar/2011 2:10am
    salam diyla, bole share ayat penggerak?....  
  46. Remy 23 - Tue 22/Mar/2011 1:25pm
    saya juga berasa sedih kepada yang terpedaya.curi duit hasil titik peluh orang lain.saya rasa adalah lebih baik jika anda report saja kepada pihak polis atas dakawaan panipuan.saya rasa memang mudah mengesannya.kerna setiap no telefon sekarang semua ada pendaftaran peibadi ataupun nama orang terdekat.jadi pihak polis lebih berkuasa serta mudah mengesan si penipu.sampai bila kita hendak mendiamkan diri.tidak akan selesai masalah jika hanya meluahkan atau menceritakan perkara ini jika tidak menggunakan saluran yang betul mengikut undang2.tq  
  47. Amirudin Mohamad Shah Ams - Tue 22/Mar/2011 2:02pm
    ramai giler kena tipu.... tak tau nak cakap ape... berhati2 la ye...  
  48. Fara 11 - Tue 22/Mar/2011 3:36pm
    remy 23: berapa ramai yg dah kena tipu yg mana polis ambik tindakan? kalau org tu berpangkat dato'/datin/tan sri/yb mmg cepat ler actionnya.. kalau mcm kita2 ni.. hmmm mmg tak ambik action langsung ler.. siap MENYAMAR JD ANGGOTA POLIS lg.. yg menipu masih ligat mencari mangsanya utk menipu! punya ler berhati2.. kena gak tipu.
    mcm org yg tipu i tu.. masih lg bergiat aktif kat luar tu. dah bergelar BAPA pun masih lg hidupnya mkn duit hasil dr menipu. bg pulak anak bini duit haram tu, hasilnya dpt ler anak ikut jejak bapak. bapak borek anak rintik.. lain ler kalau benihnya tu tak mengembang.. ku doakan saja.  
  49. Babyruffkins - Tue 22/Mar/2011 6:20pm
    salam rakan2 MC.
    bukan berniat nk burukkan sesiapa cuma peringatan utk yg lain spy lebih berhati2 & tak terkena dgn penipu ni.

    berhati2 dgn SUZANA ZAINUDDIN, (hp: 012-3854862)...salah seorg warga MC yg aktif. tp skrg mcm dh senyap je. dh insaf kot!

    copy & paste link ni utk baca topik2 dia di MC:
    http://www.majalah.com/?profile:suzana-zainuddin:6776D9HKW8

    ni link FB dia:
    http://www.facebook.com/login/setashome.php?ref=genlogin#!/profile.php?id=100001696270703

    dia telah "pinjam" stok2 saya (baju2 baby & brgn kanak2 spt kasut, bag dll) saya & kendian lesap tanpa sebarang bayaran. siap tipu alamat rumah & no IC.

    tp yg best tu bila email, call & sms...semua berjawab! tp sblm dia lesap, mcm2 la alasan taik yg dia bg.pastu sempat lg tu advertise kan dlm MC ni yg dia nak jual brg2 dia (yg sebenar nya brg2 saya) dgn harga murah...rm3k je. sedgkan jumlah sebenar lebih dr tu. konon2 pasni bz dgn trip biz oversea.

    mmg seorg PENIPU BESAR yg licik....pandai bercakap.yg best tu laki & anak2 tu pun dia involvekan sekali.
    masya allah!

    selain tipu stok2 saya, dia juga dh tipu 4 org dgn melesapkan duit sewa tapak expo.

    pastu siap aniaya bisnes saya dgn buat report dgn KDN. tp alhamdulillah, saya tak kena apa2. Allah SWT lindung saya & perniagaan saya. mmg busuk hati dia ni.

    tlg la berhati2 dgn penipu ni.esp pemborong2 baju kanak2 & yg baru start nak meniaga kat bazar/expo.

    mungkin dia terlepas kat dunia ni koz siapalah aku nak menghukum dia kan...tp kat akhirat nanti, tunggu jelah balasan dia. kesian kat anak2 dia....dpt mak cam dia tu....yg makan duit haram hasil penipuan & aniaya org lain. TP allah swt tu maha agung! just wait & see je lah.  
  50. Tober - Tue 22/Mar/2011 8:28pm
    Public Bank 4854250431- MERVIN EDWARD(Jeremy) - 0109685928
    RHB Bank 10801600681222-HARVINDER KAUR A/P KARTAR SINGH (770517-08-6240)
    location: Cheras Kuala Lumpur
    All two person above is CONMAN AND CORNWOMAN in www.mudah.my.
    reference:

    http://jiwang.org/buy-sell/39413-wtb-sony-psp-2nd-hand.html
    http://forum.lowyat.net/topic/1484554/+40
    http://www.scammeralert.info/mudah-my-ramai-penipuconmanfraudscam-hati-hati-membeli-barang/
    http://www.scammeralert.info/berhati-hati-dengan-mudah-my-rizuan-a-k-a-scammermudah-my/  
Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 236 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2743)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (217)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (368)
Bisnes Ais Krim (502)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (807)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1365)
Bisnes Ebook (1050)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (169)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1490)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1466)
Bisnes Pasar Malam (1971)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (861)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1110)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (366)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (662)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3341)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1779)
Diskusi Bisnes (1965)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6513)
Forex Malaysia (1890)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1013)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (332)
Ingin Berniaga (2825)
Insurans Dan Takaful (1732)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1990)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3861)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1641)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5013)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4848)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11843)
Kerja Praktikal (2094)
Kerja Sales (2293)
Kerja Sambilan (6351)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (482)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (682)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2066)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2826)
Kursus Kecantikan (689)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3689)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (517)
Mesin Jahit (375)
Mesin Proses Makanan (572)
Pakej Pelancongan (2615)
Pakej Perkahwinan (1206)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1240)
Pelaburan Saham Unit Trust (948)
Pembantu Rumah Asing (1867)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (651)
Pembekal Kerepek (1101)
Pembekal Keropok (446)
Pembekal Kicap Dan Sos (224)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (240)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (698)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1663)
Pemborong Pakaian Lelaki (1131)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4235)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2798)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (954)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (589)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1544)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2633)
Pengedar Produk Kesihatan (3009)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (730)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (696)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (727)
Peralatan Sukan (554)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1538)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (612)
Pinjaman Peribadi (10637)
Pinjaman Perniagaan (1845)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1328)
Program Consignment (2019)
Program Dropship (6765)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1551)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (367)
Pusat Tadika Dan Taska (1327)
Pusat Tuisyen (1071)
Rancangan Perniagaan (598)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4310)
Rumah Untuk Dijual (3754)
Servis Freelance (1119)
Servis Keselamatan (725)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (462)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1832)
Sewa Lori (2571)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (906)
Studio Grafik Dan 3D (1107)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (737)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (642)
Tanah Untuk Dijual (4871)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2167)
Tempahan Kek Dan Coklat (2151)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1759)
Tempahan Minuman Dan Dessert (464)
Tempahan Nasi Lemak (526)
Tempahan Roti (364)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (800)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2317)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)