Search Majalah.com
Saya Berminat untuk Buat Perniagaan Aiskrim Goreng
Nieta 5 - Tue 3/Apr/2012 2:16pm [Last Comment]
Salam warga majalah.com

saya berminat untuk buat perniagaan aiskrim goreng. saya nak tanya sesiapa/otai yang buat perniagaan aiskrim goreng, acuan sebenar yang digunakan untuk buatkan aiskrim goreng berkenaan. sebelum ini saya cuba cari tapi tidak berjumpa acuan yang sebenar.

saya cuba rujuk dalam internet, tapi hanya di tunjuk cara guna menggunakan acuan telor (benjo), cawan/gelas, dan sebagainya. tetapi bila dicuba, tidak menjadi seperti yang dijual di pasaran ( bulat dan kembung seperti karipap, serta kemas)

Saya berharap sangat agar sesiapa yang sudi beritahu di mana boleh saya beli acuan berkenaan ataupun perlu menghadiri kursus untuk membuat ais krim goreng (saya sudah tahu proses membuat ais krim goreng sebenarnya). saya tidak mahu membeli dari mana-mana pembekal sebab nak buat sendiri.

jika ada yang sudi menolong, boleh emelkan ke zienet7597@yahoo.com. hanya ALLAH jua yang dapat membalas jasa baik anda.

Niche: Bisnes Ais Krim | Ingin Berniaga
     
  1. Mareeney 3 - Tue 3/Apr/2012 2:19pm
    Saya nk bli ice cream greng..utk jual.sapa ada bekal..  
  2. Mohamad Faiz 2 - Tue 3/Apr/2012 2:24pm
    salam....
    mareeney saya da bekal aiskrim goreng
    sila email gonestg@yahoo.com.my  
  3. Zienet7597 - Tue 3/Apr/2012 2:25pm
    mareeney 3, saya ada jual stok aiskrim goreng, ada 6 perisa, saya tinggal kat dengkil. minat sms ke 013-3357597.  
  4. Haleem - Tue 3/Apr/2012 3:37pm
    Salam Zienet7597, sms harga kat saya

    0176395970  
  5. Honeymadu 4 - Tue 3/Apr/2012 4:27pm
    sy pn nk belajar jugak cara betul/ kursus buat aiskrim goreng ni...tpi x nk belajar guna e-book..nk belajar depan2 dengan berguru....please email sy:honeymadu6873@yahoo.com  
  6. Skynet88 - Wed 4/Apr/2012 10:22am
    salam..saya nak jual website http://aiskrimgoreng.com/

    sapa minat call/sms 0175601956

    atau email ke skynet88@gmx.com  
  7. Sara 35 - Wed 4/Apr/2012 3:23pm
    cube awk gune acuan karipap, rasenyer boleh  
  8. Nieta 5 - Thu 5/Apr/2012 7:52am
    sara 35:
    terima kasih atas nasihat awak. anyway, saya dah cuba guna acuan karipap (biasa punya). memang menjadi. tapi saya nak yang bulat. dah cuba cari acuan karipap yang bulat tapi belum berjumpa.

    awak pernah tengok tak acuan karipap bulat? klu pernah, kat mana?

    stk  
  9. Rm10 - Fri 6/Apr/2012 3:17pm
    hai neita....sy suka tengok org yang suka berniaga..ok saya akan tunjukkan cara buat ice cream goreng..sepe2 pun bleh buat xpyh bayar pun..


    Bahan bahan
    1. ice cream yg dlm bekas plasik tu (xkira apa brand)
    2. corn flake (ramas dgn tangan biar hancur sikit)
    3. telur (di dadar/dikacau)

    Cara2
    Ceduk ice ikut bentuk yg anda suka (klu nk cantik guna penceduk ice cream)
    Letak dlm pinggan atau tray (susun elok2)
    Seterusnya simpan ice cream yg dh diceduk td dlm peti ais bahagian beku 2-3 jam
    Kacau telur dlm mangkuk
    Ambil icecream yg dh beku td masukkan dalam telur td sekejap je bukan rendam Cuma nk bagi telur tu salut icecream tu
    Pastu golekkan atau lumurkan cornflake kat icecream tu
    Pastu masukkan sekali lagi dlm telur dan golek sekali lagi dlm cornflake dan terus goring dalam kuali
    Pastikan minyak betul2 panas..goreng kejap je jgn lama…
    Itu je caranye…selamat mencuba  
  10. Rm10 - Fri 6/Apr/2012 3:20pm
    klu nk belajar buat website layari http://dinonlineshop.ws  
  11. Nieta 5 - Mon 9/Apr/2012 8:29am
    RM10: terima kasih atas tunjuk ajar anda. moga diberkati niat iklas anda...anyway saya sdg mencari acuan untuk buat ais krim goreng. klu boleh bantu di mana saya boleh dapatkan acuan tersebut?

    stk  
  12. Suhaila 25 - Tue 10/Apr/2012 1:10pm
    Salam cik nieta5...kami IS SUHAILA ENTERPRISE merupakan pembekal Aiskrim Goreng RIA di sekitar Selangor,Kuala Lumpur dan Negeri Sembilan. Utk makluman,kami juga menggunakan acuan benjo utk buat aiskrim tue,dan hasilnya menjadi,cantik dan bulat,tiada cacat cela seperti leper atau bentuk jadi macam UFO,gelembung di atas tp leper di bawah..ape2 pun boleh contact sy 013-2223802/013-2388752 untuk perkongsian bersama.  
  13. Nieta 5 - Thu 12/Apr/2012 8:01am
    w'salam cik suhaila25. terima kasih atas nasihat. insyaallah, dalam masa terdekat, saya akan hubungi cik suhaila. moga ALLAH jua yang dapat membalas nasihat dan pertolongan cik suhaila.  
  14. Shah 425 - Mon 23/Apr/2012 9:14pm
    salam nieta..sy shah pembekal aiskrim goreng area a.setar..sy dlm proses utk memasarkan mesin acuan aiskrim goreng.bila siap mesin 2 nt sy akn emailkan pada nieta k..  
  15. Service4u - Mon 7/May/2012 5:55pm
    Service buat blog utk promosi bisnes secara online

    Sample

    aunishoppe2012.blogspot.com

    hanifperodua.com


    Hubungi 013-344 8554 Ahmad  
  16. Mohamad Harun - Sat 2/Jun/2012 2:15pm
    Salam,

    Sila check email.

    NKGroup Resources  
  17. Hajar Nadiya - Tue 24/Jul/2012 1:56pm
    tolong emailkat saya quotation.  
  18. Emie 6 - Tue 30/Oct/2012 2:56pm
    saya ada membekalkan aiskrim goreng sekitar melaka dan negeri sembilan...jika berminat sila hubungi 0162327094  
  19. Khairul 681 - Mon 14/Oct/2013 11:16pm
    saya ada jual mesin rm1500  
  20. Mikamika 2 - Wed 23/Oct/2013 11:01pm
    assalamu'alaikum. mika mika ice cream goreng membekalkan 'the best ice cream goreng ever' dengan harga RM1 sebiji. jika berminat sila email atau hubungi di mobile +60163063953 / +60163064153  
Page 1   (Total 20 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2720)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (211)
Bengkel Kereta (1483)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (212)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (545)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (805)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (674)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1967)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (675)
Bisnes Perabot (848)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1105)
Bisnes Restoran (3319)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (256)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (816)
Bisnes Untuk Dijual (3314)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6448)
Forex Malaysia (1873)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1004)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2817)
Insurans Dan Takaful (1723)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1979)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2527)
Kedai Hardware (433)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3821)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1837)
Kedai Sewa (1629)
Kereta Baru (1613)
Kereta Terpakai (4989)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4788)
Kerja Kemahiran (1950)
Kerja Kosong (11692)
Kerja Praktikal (2050)
Kerja Sales (2268)
Kerja Sambilan (6297)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (292)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2050)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2809)
Kursus Kecantikan (685)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3678)
Mesin Fotostat (351)
Mesin Freezer Dan Chiller (264)
Mesin Industri (510)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (564)
Pakej Pelancongan (2607)
Pakej Perkahwinan (1197)
Pakej Perniagaan (891)
Pasar Basah (1454)
Pekerja Asing (1228)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (124)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (352)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (770)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1128)
Pemborong Pakaian Plus Size (143)
Pemborong Pakaian Wanita (4197)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3516)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (797)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (492)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (950)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (584)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1535)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2624)
Pengedar Produk Kesihatan (2990)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (725)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (715)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (621)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1530)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (517)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (604)
Pinjaman Peribadi (10565)
Pinjaman Perniagaan (1832)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1311)
Program Consignment (2009)
Program Dropship (6726)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1535)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (521)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (364)
Pusat Tadika Dan Taska (1303)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4273)
Rumah Untuk Dijual (3726)
Servis Freelance (1109)
Servis Keselamatan (718)
Servis Pembersihan (823)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1816)
Sewa Lori (2555)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1091)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4830)
Tempahan Biskut Dan Tart (2148)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2140)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (520)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1680)
Urut Tradisional (790)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (369)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2305)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)