Saya Berminat nak Bekerja Luar Negara
No Owner - Wed 7/Dec/2011 2:54pm [Last Comment]
SALAM SEMUA

Saya berminat nak bekerja untuk cari duit betul2 di luar negara . tak kira kerja apa pun dah 'putus harapan' ni

013-topic closed

Niche: Diskusi Kerjaya | Disputed Topics | Jobs & Vacancies in Malaysia
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Fara 11 - Wed 7/Dec/2011 3:14pm
    jgn jd 'keldai dadah' sudahlah..
    maklumlah u kata situ tak kira kerja apa pun!  
  2. Ayam Panggang Lazar - Wed 7/Dec/2011 5:41pm
    Salam...
    jangan mudah putus harapan, berusaha la lg.. insyaallah rezeki tuhan ada kat mana2... jangan mudah mengalah dan jangan biarkan orang ambil kesempatan atas kekurangan diri kita.... berusaha dan terus berusaha...

    Tuhan selalu bersamamu....  
  3. No Owner - Wed 7/Dec/2011 9:32pm
    saya gembira dengan anda semua.Segala komen setakat hari ini memberangsangkan semangat untuk bekerja.Walau begitu , saya tekad untuk ke luar negara dengan berbekal kudrat yg diberi untuk merantau.Di usia yang muda lepasan Stpm.Semoga tuan2 dirahmati.  
  4. Mommy Harraz - Wed 7/Dec/2011 11:09pm
    Salam Saudara,
    Cari website fruitpicking in Australia/New Zealand. Register. InsyaAllah if your rezeki is there, u will get it!!  
  5. Ariss - Wed 7/Dec/2011 11:13pm
    boleh try cari company kapal/minyak/offshore. kene amik sijil/lesen, then boleh pegi offshore  
  6. No Owner - Wed 7/Dec/2011 11:37pm
    Sungguh bertuah saya kerana Tuan2 sangat budiman.

    En Zaini 21 : saya sebelum ni dah kol en Irfan Rahimin , tapi sampai tak angkat kol,sms pun tak balas.Tak tahu kemana perginya.

    Mommy Harraz : saya pun dah search fruit picking , tapi takde pengurusan ,suh pi sendiri , macam mana,lagi dkt tempat orang.Terima kasih atas info .

    Kalau ada lagi , jemputlah beri info kepada saya , lagi banyak saya lagi beruntung kepada Tuan2.Terima kasih.Sangat berterima kasih kpd Tuan2.  
  7. Mohammadhelmi - Thu 8/Dec/2011 5:42pm
    apa barang pi jauh2.. cari kejer kat sgapore mcm aku... leh ulang alik jb... jimat.... mohammadhelmi@yahoo.com  
  8. No Owner - Thu 8/Dec/2011 11:08pm
    Info terbaru dari saya :

    Untuk makluman Tuan2 dan Puan2 saya diberitahu ada peluang kerja di Australia untuk mengutip buah2 di ladang di Australia ..

    Disebabkan kekangan modal , saya tidak dapat melunaskan hasrat tersebut.

    Butiran :

    Wang proses : rm 6500(meliputi tiket kapal terbang-air asia KL-Melbourne , penginapan 1 hari di hotel lapangan terbang Australia , sewa teksi ke rumah sewa di ladang , rumah sewa , kelengkapan kerja dan visa 'working holiday untuk setahun' seterusnya duit buka account bank Commanwealth bank bernilai AUD 100)

    Tempoh kerja : bila2(saranan 3 tahun)

    Gaji : AUD 13 per hour x 10 hours = 130 AUD per day.6 days work.Boleh tambah OT untuk hari Ahad.Gaji dibayar setiap hari jumaat secara 'cash'.Dinasihatkan simpan di Bank COmmanwealth - cara buka akaun bawa passport dan AUD 100.Boleh transfer duit ke Malaysia guna Western Union dengan cas AUD 50 untuk amaun melebihi AUD xxx.

    Umur : 18-30 tahun bagi lelaki atau perempuan yang sihat tubuh badan.

    Sebarang masalah merujuk kepada bos ladang (orang Itali).

    *Bos Itali amat menyukai orang2 Malayisa untuk bekerja dengan mereka di ladang kerana tidak banyak kerenah berbanding bangsa lain di dunia.

    Info ini didapati saya melalui pertemuan dengan orang yang pernah bekerja selama 3 tahun dan mempunyai hubungan baik dengan bos Itali di tempat orang ini bekerja.

    Saya mengucapkan terima kasih kepada orang ini.  
  9. Botax Erol - Fri 9/Dec/2011 1:44am
    lu cita mcm ye2 .. pastu lu bg plak info ... KEPADA PEMBACA LAIN JGN TERPEDAYA NGAN WAN 423 NIE . dia ngat org bodoh mcm dia ... klu asik nk tipu org je idup lu x senang la bro...  
  10. No Owner - Fri 9/Dec/2011 10:08am
    Terima kasih kepada yang komen.Saya melihat kepada yang positif dan yang negatif ambil pengajaran.

    Erzeugenly : Saya dah sms Mr Wong,namun tak dibalas.Mungkin beliau ada urusan agaknya.

    Botax Erol : Pertemuan empat mata telah berlangsung di Negeri Sembilan, 2 disember 2011 jam 10.44malam.Dan keputusan dicapai adalah tidak memberangsangkan disebabkan kos proses.Saya kesempitan kos proses.Namun beliau tidak memaksa dan beri peluang sekiranya mahu bekerja luar negara.  
  11. No Owner - Fri 9/Dec/2011 10:17am
    Terbaru lagi dari saya.

    En Aman 31 telah berhubung dengan saya melalui sms dan beliau bersetuju untuk berkongsi cara untuk cari modal sebelum berangkat ke luar negara.

    Kemungkinan besar EN Aman akan mengadakan perjumpaan di Bangi pada masa yang bakal ditetapkan.

    *Info ini dikongsi bukan sahaja untuk kebaikan saya tetapi kepada kebaikan semua warga majalah.com yang ingin juga mencari kerja luar negara.  
  12. Kak Ina 2 - Fri 9/Dec/2011 12:33pm
    ....pandai tebar roti canai tak?

    Kat Singapore banyak restoran mamak yg perlukan penebar roti canai.  
  13. Ija06 - Fri 9/Dec/2011 4:40pm
    kenapa botax erol komen mcm tu ye?? ada udang disebalik mee je cerita kt sini... confiuse2x.. kerja luar negara memang bgs, tp kena 2x berhati.... saja ingin tahu...  
  14. Sofea 19 - Fri 9/Dec/2011 5:06pm
    ermm..memang kena hati hati. Sebab utk dapat kan working permit bekerja di US, UK, australia, new zealand bukan senang. Especially australia..mak aii..susahnya. Dia punya imigresen memang street. Usually fruit picking memang tak ada visa working. Working holiday visa usually kebanyakkannya utk org org dari UK and european country ke australia. Memang banyak org bermasaalah dan di hantar balik. Dan memang ada juga yg terlepas. Rezki masing masing. Tapi secara sah , actually macam fruit picking memang tak ada visa. Ni bukan nak bagi negative. tapi saya dan suami org selalu approach nak mai kerja overseas, sebab we all reside di Uk, dah 13 years dah. tapi sebenarnya bukanlah semudah yg di sangka. Dan dalam ekonomi yg teruk sekarang ni, memang tak boleh simpan duit pun, and a lots of struggle juga. Lebih lagi kalau iman tak kuat, nak kerja dgn org bukan Islam. Baik pikir banyak kali la sapa yg nak kerja di overseas. Usually memang bukan visa legal. Visa yg di buat around the corner. tapi org memang la suka dgn org malaysia bila kerja, kita kan tak suka merungut dan complain, terima ja..  
  15. No Owner - Fri 9/Dec/2011 6:25pm
    Terima kasih banyak2 Tuan2 dan Puan2.Perhatian anda semua amat saya hargai selamanya.

    Kaka Ina 2 : kemahiran saya tak tau tapi boleh belajar , namun mmg tak leh nak tebar roti canai.Minta ampun kak Ina2.

    Sofea 19 : Memang betul ungkapan yang diutarakan.Tetapi working holiday visa yang saya tahu , dan yang saya diberitahu Insyallah 'legal' tapi saya tidak mencukupi dari segi modal sahaja.Rakyat Malaysia amat disukai disebabkan 'mengikut' perintah Tuan tanah.Seperti yang anda ketengahkan.

    Terima kasih sangat kepada yang komen.Semoga anda ceria selalu.  
  16. Botax Erol - Fri 9/Dec/2011 9:02pm
    hati2 semua ... nie semua tektik... mula2 dia mintak tlg .. pastu bg plak info ... kan nmpk sgt nk pancing org tu .. nk bg org terpengaruh keje luar negara ... pastu kwn dia uruskan pastu .. duit dh bg semua menghilagkandiri , ...  
  17. No Owner - Fri 9/Dec/2011 9:21pm
    Info terbaru :

    Terima kasih , semua yang bagi perhatian.

    Yang bertuahnya perjumpaan sulung akan dibuat pada masa terdekat bersama En Aman 31 , di Bangi.Cuma belum ada panggilan dari beliau.

    Setakat ini saya juga ada dapat sms dari En Zerry untuk pergi pada bulan Januari 2012, dengan modal RM 4k termasuk kesemua kos perbelanjaan kerana beliau ada rakan sekerja di sana.

    Tetapi masih dalam rancangan untuk mengumpulkan modal ke New Zealand juga bekerja dalam kutip buah di ladang buah di sana.

    Botak Erol : Keutamaan bekerja di luar negara seperti Australia dan New Zealand adalah bagi mereka yang sihat tubuh badan , berusia 18-30 tahun dan boleh menahan hati tidak pulang berhari raya dan sanggup merantau.

    Segala perhatian warga majalah , diucapkan terima kasih  
  18. Reikon - Sat 10/Dec/2011 7:26am
    der,tektik nie dah berkurun der..dari segi tulisan der wa boley bace der...

    Hati2 kawan2 oi,sy yg berminat kena bayar..lepas tu dlm diam korang terbawak DADAH...sendiri mau ingt der  
  19. No Owner - Sat 10/Dec/2011 8:12am
    Terima kasih untuk anda semua.

    Peranan anda untuk beri komen sangat dihargai.

    Sungguhpun begitu , saya sangat gembira dengan keprihatinan Tuan2 Puan2 sekalian.

    Reikon : Kalau En dah pergi luar negara ,boleh juga kongsi dengan kami di warga majalah ini.Apa salahnya.Cara bekerja di sana , visa , passport , permit kerja working holiday , transportation , luggage , flight ticket , bank apa ada overseas , menu makanan sana , minuman favaorite penduduk sana , airline apa yang ada , max muatan luggage berapa di sana , flight ticket harga berapa (ticketing murah ke mahal) , ada revolusi ke tak pernah ke,imigresen dia street ke loose ke , budaya hidup sana mcm mana , kedutaan di malaysia dkt mana , kedutaan Malaysia di sana dkt mana alamat penuh , visa boleh approve bila(cepat seminggu ke lambat sikit ke) , yang terakhir visa harga berapa untuk tempoh berapa bulan atau tahun ).

    Saya harap info sebegini juga didedahkan oleh warga majalah yang pernah bekerj di luar negara.Untuk kebaikan bersama.

    terima kasih atas jasa kalian.  
  20. Faizhamizaz - Sat 10/Dec/2011 12:18pm
    keje dalam malaysia banyak lagi.wat pa nak p duk negeri orang.ish ish ish  
  21. No Owner - Sat 10/Dec/2011 3:11pm
    Terima kasih atas komen Tuan2 dan Puan2.Saya amat bersyukur sangat kerana anda semua boleh beri idea dan tak kurang juga cadangan yang bernas.

    Untu makluman saya gembira sungguh dapat memuatkan hasrat saya ke luar negara bertujuan bekerja .

    Faizhamizaz : betul kata2 anda bahawa Malaysia bumi bertuah sangat senang dapat kerja.Peluang tersaji di depan mata , hanya perlu ambil sahaja.Sayangnya saya ingin ambil kesempatan kesihatan dan peluang yang ada bagi meneroka peluang di tempat lain.

    Anda semua dialukan menyertai saya memberi komen dan cadangan serta berkongsi ruang serta peluang untuk bekerja di luar negara.

    Terima kasih banyak2.  
  22. Hisham 78 - Mon 12/Dec/2011 12:51pm
    Salam, sya dh lama bekerja di Australia dlm berbagai bidang dn dh pulang ke Msia pun. Sya sdg mencari tenaga kerja utk kawan2 saya disana. Bermacam komen sya tgk disini. Utk yg berminat bekerja disana, sila persiapkan diri dgn 3 perkara asas ini
    - Kos RM6500.00. Faham B.Inggeris
    - Cekal, jati diri utk berjaya
    - Disiplin dlm pengurusan kewangan

    Kpd yg memberi komen diatas dn yg mahu berhijrah kesana saya alu-alukan utk kita dpt bertemu, agar terungkai semua persoalan anda.

    Wassalam

    Hisham
    014-6006228  
  23. Hakimi - Sun 25/Dec/2011 3:00am
    salam wan,if da dapat info working luar negara info me okeyhh....berminat juga bekerja out of country,cari pglaman....boley join skali....  
  24. Nurulfidayu Binti Hamzah 2 - Mon 26/Dec/2011 2:34pm
    aik..wan23..td mula2 u nak cr kejer tp lama2 komen u nak org ikut join u plak..confiuuuusss....  
  25. Pan Junk - Sun 8/Jan/2012 3:42am
    salam dak wan 423 ..
    lokasi awak kat ane
    jangan taksub sangat k study dulu betul ke tidak .. jangan jadi keldai dadah sudah le  
  26. Kimi 27 - Tue 10/Jan/2012 1:40pm
    Wan ni mcm something wrong person...halus sungguh taktik dia..berhati-hati warga majalah.com sekalian..  
  27. Amran 27 - Tue 10/Jan/2012 10:27pm
    Rezeki melimpah2 kat dlm malaysia nie nak gan xnak jer jgn memilih sudah.  
  28. Fizo 2 - Wed 11/Jan/2012 2:28pm
    Saya cadangkan Wan23 bolehlah buat keje2 rumah dulu....kumpul skit2...then bila cukup modal...pulun laa pi oversea..tunaikan hajat tu.  
  29. Nurulfidayu Binti Hamzah 2 - Fri 20/Jan/2012 10:28am
    sy baru jer kol en.irfan..dia kater fruitpicking dah penuh..tp tengok ahad ni..insyaAllah ader  
  30. Amran 27 - Wed 25/Jan/2012 12:59pm
    so far atas pengalaman saya kerja di oversea x seperti yg kita aspect so hati2lah coz there was nobody gonna to take care you there. Good luck.  
  31. Yatiharun - Thu 19/Jul/2012 1:12pm
    salam .. sy pernah dengar pasal kerja di ladang australia tue ..mmg betul sbb anak saudara bekas bos sy pernah kerja di sana selama 3 tahun.. mmg balik bwk duit byk lebih kurang 200-300k sy x berapa pasti ..tp pengalaman beliau cerita sendiri kat sy kerja mmg sgt2 teruk .. tempat sejuk .. mase rehat sgt suntuk ..kalau sape x tahan mmg balik M'sia balik..tp kalau nk cube pn boley .. tp better pergi lah dgn org yg kte kenal ..jgn g sorang2 .. ini utk soal keselamatan .. :)  
  32. Emillia - Sun 5/Aug/2012 11:47pm
    setahu sy byk info psl irfan ni.. Kata nyer penipu.. Better google nama irfan rahimin ni..  
  33. Sulaiman 19 - Wed 12/Sep/2012 2:10am
    saya taknak pg keja tapi saya nak jalan2je  
  34. Azam 126 - Thu 4/Oct/2012 9:26pm
    saya akan berangkat ke melben bulan depan..sesiape yang teringin nak keje ladang dan ada duit nak pegi sane! sila pm email saye..norazam_mustafa@yahoo.com  
  35. Kukus14 - Sun 18/Nov/2012 9:03pm
    Salam....best la kalu dapat pg luar negara...tapi tula nak nekad ni bukan senang...mesti ade je cabarannye....disana nanti dah la xde family....better jangan pegi sorang2...ajak member yang dah lame kita kenal atau ade member kat sane....  
  36. Mira 105 - Thu 24/Jan/2013 5:10am
    Salam warga majalah, sesiapa yg ader warga asing untuk mendapatkn visa, ader sebuah college terkemuka di kuala lumpur menguruskan visa student. Mereka jg bol3h menguruskn kepada sesiapa yg mahu bekerja di luar negara mengunakn visa student.
    Warga majalah bol3h trs berurusan dgn marketing manager college tersebut untuk maklumat lanjut.
    018.2293590 (ezy) or email to aziefrizah@yahoo.com  
  37. Agent008 - Wed 30/Jan/2013 8:30am
    kalau ikut pelan saya..jangan kn luar negara..selagi ade lautan boleh anda pergi dan bekerja

    http://newseafarer.blogspot.com/

    ade penyelesaianya  
  38. Ohsemfreak - Sun 3/Feb/2013 4:29pm
    No owner dear,

    hope u can buzz me thru email - whiteybunny2@gmail.com

    i guess we have dsame dream.  
  39. Ohsemfreak - Thu 7/Feb/2013 11:25am
    ohh masih takde respon. well sy survey kt 1 website ni tket ke london transit di brunei semurah $453 termasok tax n fees pada 8april ni. berminat emelkan ke whiteybunny2@gmail.com seblom harga berubah :)  
  40. Mirrah Almas - Sat 9/Mar/2013 9:33am
    peliknya bnyk sgt yg nak kerja ke luar negara. Alhamdulillah, kbnykan keluarga sy, lelaki dpt kerja d luar.. Tp atas kapal la, tmasuk dgn ayah sy sdiri. Tp menurut ayah dan saudara lelaki sy, biar pun bole kaya kerja atas kapal ni, namun kalau bkn under MALAYSIA COMPANY SPONSORSHIP, jgn pergi melainkan anda ingin d seksa. Tiada org akn pdulikan anda ketika anda ksakitan. Kerja 12jam, berdiri non stop bwah panas, hujan, ribut dan salji. Sila bfikir dahulu sblm menyesal.  
  41. Yusuf 20 - Mon 11/Mar/2013 11:55am
    no owner mcm nak call u,,i berminat nak g australia  
  42. Azlinaothman - Mon 11/Mar/2013 2:53pm
    Yusof 20: sila kol saya waza 0126248836 atau email azlinaothman@rocketmail.com  
  43. Norizz - Mon 11/Mar/2013 7:38pm
    Assalam
    .utk tau detail boleh baca dan kaji di bwah, jika ada yang bersetuju utk menyertai boleh hubungi kak N sebab kami dlm proses utk pergi, yg penting ada paspot siap update, mohon visa pelancong
    kos terlibat dalam anggaran:

    1. RM1500 utk tiket pergi balik sebab normal utk lepas imigresen sana yg kita dtg sbg pelancong,akan diterangkan.
    2.RM1500 yuran agen sbg pengurusan kerja,tempat penginapan
    3. duit poket boleh bawa RM1000-2000

    Sekarang ada promo utk tempahan hingga 10mac dengan Air Asia,
    jika ada yg dapat pergi segera buat masa sekarang kerja di kebun kacang buncis yg boleh memberikan hasil upah lebihkurang ikut kemampuan anda ,

    boleh mohon dgn detail, semua info telah sedia
    hanya yg serius utk bekerja boleh
    sms nama ,alamat utk pohon visa pelancong
    beritahu tarikh dapat pergi.:

    ke 017 9521033

    tkasih.  
  44. Mshadow 2 - Thu 21/Mar/2013 4:53pm
    Salam warga majalah..sy ingin berkongsi pengalaman sy berkerja di Australia..sesiapa yg ada sebarang pertanyaan silalah email sy..sy xkenakan sebarang bayaran..cume nak membantu mereka yg berminat..tapi terus terang sy cakap kerja di sana bukan mudah, byk cabaran dan dugaannye...nak dptkan permit pun payah, kalau xde degree n work skill yg tinggi mmg xberpeluang..kalau nak keje di ladang mmg bole tapi secara haram sebab Australia xpenah berikan visa untuk keje2 tu..so kalau ada ejen yg ckp bole bg visa tu, faham2 je la ye..  
  45. Muhammad Hafizan - Fri 22/Mar/2013 2:40am
    Warga Majalah .. tolong email kan ke mhafizan88@gmail.com untuk bagi penerangan pasal kerja di australia. Pengurusan Working Holiday Visa . saya memang nak sangat kerja tak kisah kerja fruit picker / butcher . TQ  
  46. Mohdnor 7 - Mon 25/Mar/2013 12:02am
    Mshadow 2..mcm mana nak hubungi anda?pls email me mohdnor1975@gmail.com or msg me 0132848748  
  47. Mohd Ramadan - Tue 9/Apr/2013 10:47pm
    Sesiapa yg berminat hendak kerja di australia... Boleh ikut sy... Sy bukan ejen pon.. Nk ikut.. Jom je... Cume sy nak duit kopi je.. Rm1.5k... 2 je... Kerja di ladang sayur... Sy pon kerja di sana skrng ni.. Ni no sy 0178403785.. Kalau dpt kol.. 2 tandanya sy ada di malaysia.. Kalau x dpt.. Sy ada di sana la.. Tapi boleh mesej.. CZ mesej ada dpt di terima jika sy di sana..  
  48. Hizam 8 - Wed 17/Apr/2013 5:43pm
    En Ramadan di malaysia duduk mane?? boleh mengetea sbb nak tau jugak selok belok keje sane.  
  49. Hasyir - Sat 20/Apr/2013 10:02pm
    untuk y berminat nak kerja sana.. recommended pergi wat permit kerja. jgn ckp tade permit krja sbb semua negara ada keluarkan,. kalo nak tau lagi lanjut, ni email sy, khasyir@yahoo.com or call sy 012 3426379 ...  
  50. Mohdnor 7 - Sat 20/Apr/2013 11:43pm
    ada sesiapa nak join sy ke australia tak?yg penting susah sama susah,senang sama senang..pls email kat sy.....mohdnor1975@gmail.com...p/s :- boleh berbahasa inggeris...itu yg penting....nak selamat kat airport....  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 62 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2528)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1448)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1035)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (765)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1309)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1193)
Bisnes Hari Raya (51)
Bisnes Hotel Dan Resort (533)
Bisnes Ice Blended (662)
Bisnes Jam Tangan (269)
Bisnes Jeruk (155)
Bisnes Kitar Semula (477)
Bisnes Komputer (1418)
Bisnes Kurier Dan Logistik (623)
Bisnes Minuman (1378)
Bisnes Pasar Malam (1867)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (784)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3100)
Bisnes Roti Dan Bakeri (670)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (356)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (191)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (792)
Bisnes Untuk Dijual (3092)
Bisnes Waffle Dan Jagung (360)
Bisnes Western Food (295)
Dewasa 18sx (1666)
Diskusi Bisnes (1864)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (675)
Expo Karnival Tapak Niaga (6012)
Forex Malaysia (1753)
Haiwan Peliharaan (422)
Haji Dan Umrah (450)
Hiasan Dalaman (671)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (950)
Iklan Tv Radio Media Massa (208)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2726)
Insurans Dan Takaful (1632)
Insurans Roadtax Kereta (315)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1912)
Kedai Emas (435)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2420)
Kedai Hardware (500)
Kedai Ibu Dan Bayi (653)
Kedai Jahit (3548)
Kedai Kamera Dan Camcorder (328)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1690)
Kedai Sewa (1563)
Kereta Baru (1516)
Kereta Terpakai (4724)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4321)
Kerja Kemahiran (1806)
Kerja Kosong (10588)
Kerja Praktikal (1789)
Kerja Sales (2084)
Kerja Sambilan (5895)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (215)
Kontraktor Minyak Dan Gas (649)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1916)
Kontraktor Perlombongan (302)
Kursus Dan Seminar (2671)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1555)
Mencari Pelabur (3508)
Mesin Fotostat (335)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (473)
Mesin Jahit (352)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2490)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (816)
Pasar Basah (1381)
Pekerja Asing (1147)
Pelaburan Saham Unit Trust (889)
Pembantu Rumah Asing (1758)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (453)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (593)
Pembekal Kerepek (1056)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (402)
Pembekal Rempah Dan Perencah (552)
Pembekal Serunding (252)
Pembekal Telur (127)
Pemborong Aksesori Lelaki (157)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (582)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (412)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (660)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (742)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1570)
Pemborong Pakaian Lelaki (1094)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4017)
Pemborong Telekung Dan Songkok (551)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3366)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2661)
Pembuat Papan Tanda Iklan (247)
Pembuat Plastik Kotak Botol (769)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (561)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (561)
Pengedar Produk Kecantikan (2511)
Pengedar Produk Kesihatan (2887)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (689)
Penternak Burung Puyuh (92)
Penternak Ikan (671)
Penternak Kambing (273)
Penternak Lembu (358)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (250)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (669)
Peralatan Sukan (529)
Perisian Komputer (531)
Perkakas Dapur (581)
Perkakas Elektrik (399)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (488)
Pinjaman Kad Kredit (375)
Pinjaman Kereta (554)
Pinjaman Peribadi (9885)
Pinjaman Perniagaan (1740)
Produk Dari China (507)
Produk Sejuk Beku (1245)
Program Consignment (1926)
Program Dropship (6287)
Pusat Bahasa (333)
Pusat Jagaan Bayi (1388)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (116)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (494)
Pusat Rawatan (332)
Pusat Tadika Dan Taska (1182)
Pusat Tuisyen (994)
Rancangan Perniagaan (562)
Rawatan Alternatif (273)
Rumah Sewa (4008)
Rumah Untuk Dijual (3522)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (670)
Servis Pembersihan (754)
Servis Pengedaran Risalah (434)
Setiausaha Syarikat (572)
Sewa Bas Dan Van (519)
Sewa Kereta Teksi Limo (1664)
Sewa Lori (2367)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (846)
Studio Grafik Dan 3D (995)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (673)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (219)
Sukan Pancing (135)
Tanah Sewa (601)
Tanah Untuk Dijual (4535)
Tempahan Biskut Dan Tart (2082)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (627)
Tempahan Katering (2000)
Tempahan Kek Dan Coklat (2068)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (484)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (173)
Ubahsuai Pejabat (612)
Ubahsuai Rumah (1603)
Urut Tradisional (730)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (377)
Usahawan Tani (1021)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2205)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1237)