Saya Berminat Membuka Stokis!
Aishah 3 - Mon 20/Jul/2009 4:26pm [Last Comment]
Saya ni berminat yang teramat sangat nak membuka stokis barang AJL seperti Satinni, Rorine, Westica, Masterway, Cael Deon, dan banyak lagi lah... Kalau saya senaraikan tak terkira rasanya agen-agen AJL ni yang berurusniaga melalui katalog. Bagaimanakah caranya untuk saya mendapatkan bimbingan dan pembiayaan untuk perniagaan ini. Harap ada antara pihak-pihak AJL yang berminat nak jadikan saya stokis daerah mereka terutamanya di kawasan Jelapang, Ipoh, Perak disamping peluang-peluang perniagaan yang dapat membantu saya merialisasikan impian saya.

Niche: Network Marketing
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Ghazali Said - Mon 20/Jul/2009 7:29pm
    Saudara/Saudari,

    Ingin memperolehi pendapatan tambahan minimum 1 - 2K setiap bulan?

    Sudah tentu jawapanya YA.

    Bagaimana?

    Melalui VEMMA – Satu perniagaan yang memerlukan anda promote website kepada prospek anda melalui email, iklan, dsb… Vemma adalah company yang menjayakan program ini, menjual sebanyak USD1 billion sales selama 10 tahun didalam produk pemakanan kesihatan. Perniagaan ini boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja samada warga tua, orang yang sedang bekerja, pelajar dan suri rumah.

    Hanya beberapa minit untuk anda mengetahuinya…DAFTAR PERCUMA
    http://www.vemmabuilder.com/667946205

    Luangkan sedikit masa anda untuk melawati laman web saya; http://www.vemmabuilder.com/667946205 atau terus email nurazali1965@yahoo.com atau call/sms 0194335720

    Terima kasih,


    Ghazali Said  
  2. Zahir - Tue 21/Jul/2009 9:49am
    Hi Usahawanita, saya ingin mempromosi perniagaan aiskrim lembut jenama Mingomingo disini. Keluaran bumiputera. Telah mendapat pengiktirafan dari TEKUN, MARA, Suruhanjaya Koperasi Malaysia dan Koperasi-koperasi di Malaysia.Ramai Individu dan pihak Koperasi telah menjalinkan padanan perniagaan bersama syarikat kami. Ini kerana kami
    Menawarkan 2 pilihan kepada setiap usahawan

    1- Usahakan sendiri perniagaan tersebut ATAU
    2- Sewakan balik kepada syarikat - dapat duit sewa setiap bulan
    Satu perjanjian akan ditandatangani, tuanpunya akan dibayar sewa dgn kadar 7% setiap bulan untuk selama 5 tahun
    a) Segala pentadbiran urusan aset ditanggung oleh syarikat
    b) Segala bayaran bulan kenderaan dibayar oleh syarikat ( bak kata segalanya ditanggung beres )
    c) Setelah 5 tahun kita boleh jual semula aset tersebut kpd sayarikat dan syarikat akan membeli dgn kadar 50% dari harga asal

    Jika ingin keterangan lanjut sila sms@ hubungi saya di 019-3826577 Zahir atau layari laman web di http//zahir67.webs.com. Segala penerangan terdapat didalamnya.

    Terimakasih  
  3. Shadila - Tue 21/Jul/2009 2:17pm
    aishah, kalu produk kesihatan & kosmetik minat tk? sy tgh cari rakan niaga nih..

    DILA
    016-371 8657  
  4. neutral - Tue 21/Jul/2009 7:47pm
    Aishah, kalau minat nak jadi biz owner pada salah satu sykt ni bole email me at kencanasurf@hotmail.com....friday ni ada roadshow kat tesco ipoh....bole jmpa u kat sana...  
  5. Puteri 4 - Fri 24/Jul/2009 12:00am
    menurut survay yg dilakukan seluruh dunia,diantara produk yg berada dlm pasaran dunia,mknn kesihatan dan smpingn menjadi ranking utama,pd pndapat sy dizamn ekonomi gawat ini,org tidak mementingkn luaran tetapi setiap insan didunia pasti mngutamakn kesihatn,adakah anda setuju dgn sy? jika ya, pasti anda tidak kerugian jika mbuka perniagaan berasaskn produk mknn kesihatn.sy ingin berkongsi peluang perniagaan bersama anda,untuk keterangan lanjut hubungi sy pada bila2 mase, 0127255208. jgn lepaskn peluang yg boleh merealisasikn impin anda.  
  6. Awir - Fri 24/Jul/2009 10:23pm
    Saudari blh hubungi sy at: 0142307034 atau email: azwie2003@yahoo.com sekiranya berminat memiliki kedai sendiri ecosway dgn modal hanya RM10,000. Utk keterangan lanjut, kita boleh buat temujanji. Sy akan ke Perak minggu depan sebab dh ada prospek di sana. Dgn modal cuma RM10,000, semua kos renovation dan sewa kedai ditanggung oleh syarikat. Sy akan mengajar step by step utk saudari berjaya dlm bidang ni. Saudari perlu membuat pilihan yg tepat sbb tidak semua manusia ikhlas utk membantu sehingga kita berjaya...ada yg memasukkan nama kita sbg downline, kemudian terus ghaib entah ke mana. InsyaAllah, dgn hampir 3000 produk jenama ini, saudari tidak mungkin akan gagal jika memilih team saya. Semoga success.  
  7. Bakawali 2 - Sat 25/Jul/2009 5:35pm
    PAKEJ USAHAWAN JUTAWAN HAI-O TERBILANG 2009

    Bulan 1 - RM4,600+-( DIJAMIN DAPAT )
    Bulan 2 - RM2,000+-
    Bulan 3 - RM6,000+-
    Bulan 4 - RM7,000+-
    Dan Bulan-bulan yang seterusnya

    Modal : (Dana akan diuruskan bagi yang berkelayakan)

    Komitment setiap Bulan untuk pembayaran semula dana : RM250.00 sahaja.
    strategy marketing plan kami menjadikan bisnes ini RM0 modal dan tidak berisiko. pulangan dijamin dapat membayar dana kurang dari 24 bulan

    ~Bukan skim cepat kaya/binary @ bisnes internet
    ~Pakej sistem yang cepat, mudah dan lumayan
    ~Tabung kereta ( Mercedes, BMW, Honda, Toyota dll )
    ~Bonus tanpa had
    ~Melancong keluar negara 3-4 kali setahun
    ~Tiada risiko
    ~Boleh diwarisi
    ~Pencen sebelum usia pencen
    ~Tanpa modal dan dana disediakan
    ~Kelebihan kepada kakitangan kerajaan/badan berkanun


    Sekarang, selepas 30 Hari pertama ramai USAHAWAN meraih pendapatan purata RM2,000-RM5000 sehari!!! Anda bila lagi?? Kami juga mempunyai BUKTI dari mereka-mereka yang telah menjadi JUTAWAN melalui perniagaan ini.


    Jadi, kami di sini ingin membantu anda menjana pendapatan sampingan yang lumayan. Di HAI-O, tiada sebarang unsur paksaan, kami beri anda peluang, anda sendiri yang menentukan kehidupan bagaimana yang anda mahu. Percayalah, dalam dunia ini, WANG bukan segala-galanya TETAPI segala-galanya memerlukan WANG!


    hubungi utk penerangan lanjut
    0192738028 pn mushi  
  8. Fong Yoon Keat - Sat 1/Aug/2009 11:23pm
    Saudari Aishah, kalau anda ingin menjual produk kesihatan, Dreambuilders boleh memberi latihan dan bimbingan kepada anda bagaimana untuk menjayakan perniagaan. Sekiranya berminat, boleh call atau sms 012-4676932....sama-sama Ipoh mali  
  9. Izhar Ishak - Tue 4/Aug/2009 7:23pm
    Amore Cookies,,pengedar tunggal di perlukan,pengedar,Franchisors untuk seluruh malaysia ataupun luar negara

    sila hubungi
    badacs@gmail.com
    0192287770  
  10. Zainon Shoib - Wed 5/Aug/2009 8:59pm
    salam aishah, saya kak zai dr putrajaya. saya adalah beauty consultant marykay cosmetics. pernah dengar marykay dan berminat dgn kecantikan? kak zai menjalankan perniagaan marykay dgn sepenuh masa. iainya sangat menyeronokkan dan modal 1-2k shj. produk skin care dan makeup sangat senang jual. untung runcit 30-40% dan tak perlu byr sewa. latihan makeup marykay bagi percuma shj. tel kak zai kalau nak tau lebih lanjut 0193873898 atau lawat www.marykay.com.my  
  11. Norafiza Bt Nordin - Tue 1/Sep/2009 1:15pm
    SERTAI AVON HARI INI & DAPAT PELUANG PENDAPATAN LUMAYAN CARA TERBARU

    • Peroleh LEBIH BANYAK WANG
    • Ikut MASA anda
    • Andalah BOSS
    • Temui RAMAI kawan baru & BERGEMBIRA!

    Kelebihan AVON

    • Syarikat & Jenama Terkenal - sejak 100 tahun.
    • Pendapatan Tanpa Had boleh anda peroleh.
    • Waktu Fleksibel
    • Rangkaian Serba Lengkap – Lebih 300 barangan ditawarkan.
    • Bantuan Jualan Menarik & Berkesan – KATALOG dibekalkan terus ke rumah.
    • Jaminan Kepuasan 100%
    • Pendaftaran Mudah Dengan Yuran Minimum & Tidak Perlu Membeli Inventori Permulaan
    • Harga Berpatuatan –Barangan berkualiti dengan harga yang mampu dibeli.
    • Latihan & Sokongan dari Pengurus Jualan Daerah – Panduan & Tujuk ajar sehingga berjaya.
    • Kemudahan KREDIT sehingga RM67,000.00 untuk mengembangkan perniagaan ke tahap infiniti.

    Pelbagai BONUS, INSENTIF & PENGHARGAAN yang diberikan oleh AVON seperti :-

    • Wang Tunai pada setiap Kempen
    • Program Insentif Kereta
    • Seminar Motivasi
    • Insentif Percutian Ke Luar Negara
    • Penghargaan Status

    Ini adalah satu-satunya Syarikat Jualan Langsung yang memberikan kredit kepada ahli mereka.
    Cepat jangan lepaskan peluang ini!!!

    Hbungi/Sms untuk penerangan lanjut
    019-5462887 nora  
  12. Carol 2 - Tue 15/Sep/2009 4:44pm
    Yeah you can try eCosway ...

    *Carol*
    eCosway Business Opportunity : Retailing Stores
    017-506 7115
    ______________________________________
    My eCosway Blog: http://vipshoppers2u.blogspot.com/
    Email: vipshoppers2u@gmail.com or vipshoppers2u@yahoo.com  
  13. Belum Frust - Wed 10/Feb/2010 9:19am
    PELUANG BISNES PALING MUDAH ABAD INI.
    Anda tak perlu ada premis, modal hanya RM90 sahaja, tak perlu simpan stok, hanya dihujung jari anda sahaja.
    Dengan RM90 anda akan dapat e-store iaitu kedai buku online dan e-net iaitu pejabat secara online.
    Segala tempahan produk dan penghantaran diuruskan oleh Syarikat.
    Produk-produk yang sentiasa mendapat pasaran iaitu buku, CD, VCD dan majalah keluaran Telaga Biru Sdn Bhd.
    Berminat sila e-mail : masalfadli@yahoo.com. Saya akan sentiasa membantu anda.
    Atau layari www.stormreaders.net/MY337101  
  14. Hairy - Tue 16/Mar/2010 12:25pm
    Bagi memperbesarkan lagi rangkaian SHS PP di Malaysia, kami sedang mencari rangkaian baru di Borneo (Sabah & Sarawak). Kepada pengusaha/bengkel motorsikal yg sedia ada ataupun yg bercita-cita ingin menjadi pengusaha bengkel motorsikal, carilah kami di www.shsgoc.blogspot.com untuk keterangan selanjutnya. -barangan kami adalah yg berkualiti dan termurah.....  
  15. Eve Sim - Mon 5/Apr/2010 11:47am
    Boleh saya tanya bagaimana dapat ambil franchise untuk buka stockist Cael Deon, Santini, Angel Court, Eslene & Westica di Miri Sarawak. Apa prosedurenya dan modal untuk buka stockist dan keuntungan berapa %. Sekian terima kasih.  
  16. Siti2u - Mon 19/Apr/2010 4:24pm
    Jadikan Rakaniaga ESTANA GOLD SKINCARE SEKARANG!!! Diskaun Sehingga 40% + Bonus + Insentif! Penghantaran Percuma Diseluruh Malaysia!

    Untuk maklumat lanjut, layari www.estanagold.net  
  17. Tanggalachmi Sumy - Mon 5/Jul/2010 10:07pm
    hye..pls advice me...the way to be stokist avon.....i already find the outlet but i dont hw and whr to start first... i nd urgent reply pls....can reachable : pemmi_1@hotmail.com or hp : 0173643010...tq  
  18. Puan Siti 3 - Thu 15/Jul/2010 1:38am
    Tawarab menjadi Pengedar Produk Kecantikkan! Offer sehingga 50% & boleh dirunding! Jika berminat, boleh terus emailkan ke admin@siti2u.com

    Info berkenaan produk, layari:
    www.lavania.net
    www.estanagold.net  
  19. Sukri - Mon 26/Jul/2010 4:04pm
    kenapalah sorang pn xmenjawab soalan ni ?

    Saya pn nak tahu jugak cmne nak buka kedai Jualan Langsung utk semua produk Katalog spt yang dinyatakan oleh Aisyah & eve sim..

    Adakah kena jadi dealer utk semua produk tu ?  
  20. Nor Hasmah Binti Salleh - Fri 14/Sep/2012 10:03am
    Saya pun masih menunggu jawapan untuk jadi stokist Cael Deon. Sorang pun tak ada respon......kesian aku...yang bertanya ramai.......  
  21. Zainul 4 - Tue 25/Jun/2013 4:35pm
    Salam,
    saya wakil untuk produk fashion + kosmetik dan aksesori sophie paris malaysia yang berkonsepkan AJL.

    saya juga dalam proses untuk membuka butik sophie yang dikenali sebagai business centre.

    pelbagai faedah bermula dari pendaftaran RM15 seumur hidup.

    income dari business ini adalah melalui retail 20%, bonus peribadi, bonus pengurus dan byk award disediakan khas untuk ahli sophie.

    jika anda membuka BC(business centre) income tambahan melalui percent dan insentif. kelebihan membuka bc, memperluaskan network bg pelanggan yang walk-in ke kedai anda.

    jika sesiapa yang berminat boleh hubungi saya melalui call/wassup/email dan sebagainya.

    boleh layari blog sophieparisputra.blogspot.com / sophieparisputra.weebly.com / fb : sophie paris putra..


    0133937356 (zainul)  
Page 1   (Total 21 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2878)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (229)
Bengkel Kereta (1519)
Bengkel Motosikal (255)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (528)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1124)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (826)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1286)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (580)
Bisnes Ice Blended (716)
Bisnes Jam Tangan (294)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (514)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (702)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (894)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3452)
Bisnes Roti Dan Bakeri (731)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (692)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (849)
Bisnes Untuk Dijual (3471)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1816)
Diskusi Bisnes (2010)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6719)
Forex Malaysia (1976)
Haiwan Peliharaan (480)
Haji Dan Umrah (472)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1053)
Iklan Tv Radio Media Massa (232)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2865)
Insurans Dan Takaful (1788)
Insurans Roadtax Kereta (351)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2014)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2574)
Kedai Hardware (446)
Kedai Ibu Dan Bayi (700)
Kedai Jahit (4032)
Kedai Kamera Dan Camcorder (352)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1936)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1674)
Kereta Terpakai (5102)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5142)
Kerja Kemahiran (2054)
Kerja Kosong (12484)
Kerja Praktikal (2259)
Kerja Sales (2381)
Kerja Sambilan (6551)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (469)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (420)
Kontraktor Pembinaan (2117)
Kontraktor Perlombongan (331)
Kursus Dan Seminar (2912)
Kursus Kecantikan (706)
Kursus Makanan (680)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1648)
Mencari Pelabur (3773)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (278)
Mesin Industri (527)
Mesin Jahit (395)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2671)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1502)
Pekerja Asing (1289)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1923)
Pembekal Barang Runcit (1604)
Pembekal Beras (120)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1129)
Pembekal Keropok (465)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (626)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (142)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (357)
Pemborong Beg Galas (104)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (894)
Pemborong Cadar Dan Tilam (468)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (721)
Pemborong Lampin (309)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4341)
Pemborong Telekung Dan Songkok (574)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2860)
Pembuat Papan Tanda Iklan (291)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (491)
Pendaftaran Syarikat (514)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (970)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1582)
Pengedar Permainan Kanak2 (621)
Pengedar Produk Kecantikan (2675)
Pengedar Produk Kesihatan (3078)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (752)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (752)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (591)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (456)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (640)
Pinjaman Peribadi (11066)
Pinjaman Perniagaan (1881)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1378)
Program Consignment (2060)
Program Dropship (7019)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1654)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (550)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (379)
Pusat Tadika Dan Taska (1421)
Pusat Tuisyen (1132)
Rancangan Perniagaan (572)
Rumah Sewa (4435)
Rumah Untuk Dijual (3880)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (869)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (596)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1895)
Sewa Lori (2651)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (266)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1166)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (780)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5016)
Tempahan Biskut Dan Tart (2178)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (679)
Tempahan Katering (2224)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (538)
Tempahan Roti (391)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (665)
Ubahsuai Rumah (1743)
Urut Tradisional (839)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (402)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2352)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1432)