Search Majalah.com
Saya Berminat Bekerja Diluar Negara Terutamanya di Australia & New Zealand
No Owner - Sun 20/Feb/2011 3:52pm [Last Comment]
Saya sekarang telah menganggur selama lebih 1 bulan. Wang pun telah habis di belanjakan semata2 utk mmbyr hutang (hutang IPT, motorsikal, streamyx dll). So kini wang saya "0", tiada apa2 yang tinggal. So saya bernniat untuk bekerja diluar negara terutamanya di Australia & New Zealand.

Boleh kah sesiapa yang sekarang masih bekerja di NZ atau Australia membantu saya dari segi pengalaman hidup dan tinggal disana, suasana disana, kerja bagaimana dan sebagainya...kalau boleh tolong dapatkan saya agent or "orang dalam" di sana yang boleh dipercayai dan berdaftar serta boleh support saya keseluruhannya utk bekerja disana...

tolong emailkan saya di topic-closed@hotmail.com.

Niche: Kerja Kosong | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Mrs Jerry - Sun 20/Feb/2011 5:56pm
    cuba cek kat kerja kosong...en irfan tp still kena byr processing fee cuma x la mhl..  
  2. Bijan - Sun 20/Feb/2011 11:26pm
    Salam adik,

    Cuba call saya 0133446208 kita discuss

    Hj Darma  
  3. Rizal 44 - Sat 26/Feb/2011 2:17pm
    kalau ada pekerjaan dalam bidang offshore dekat australia and new zealand saya pun nak jugak. certificate lengkap. untuk seafarer. ada Dynamic positioning basic cert.
    boleh bawa kapal email saya desimple7@gmail.com  
  4. Nonickname - Mon 16/Jan/2012 4:41pm
    saya pun minat kerja disana.. jika ada peluang sila bagitahu.. terima kasih. emel saya nonicknamee@yahoo.com  
  5. Joe 76 - Wed 8/Feb/2012 9:22am
    sy pun berminat kerja di australia, sy pernah kerja di ireland 2002 - 2007, email zuha2222@hotmail.com atau sms/call 012 6656831  
  6. Farhi90 - Fri 24/Feb/2012 3:29am
    assalamualaikummm... sy budak baru belajar, berminat nk kerja ovrsea..kelulusan dip elektrik, xkisah bhgian apa.. kalu ada contact sy 013-5280358..  
  7. Alvina Albert - Mon 11/Jun/2012 8:56am
    Slam Sejahterah.. hai! Nama Sya Alvina... sya juga berminat untuk berkerja di luar negara seperti NZ... kerja petik buah pun boleh... ada sesiapa yg boleh expose kan sya berkerja di sana?... boleh email kpd sya di well_vina@yahoo.com  
  8. Adam 152 - Mon 11/Jun/2012 4:48pm
    Korang semua; check website australia la kalau nak keje kat ostralia....

    mana mana agent di australia tak pernah kenakan sebarang fees atau whatever. dia orang dapat income dari company yg amik korang keje.

    so, cari kat sini; www.seek.com.au banyak keje kosong kat sini.

    lagi satu kalau korang baru graduate dan umur kurang 30, why not cari duit sikit dulu, apply working holiday visa utk 12 bulan, pas tu keje la apa yg boleh.  
  9. Muhammad Hafizz Bin Mohd Salleh - Thu 5/Jul/2012 10:08am
    ade keje2 kosong x kat luar negara...yg bidang hospitaliti..kerja2 restoran ke...kalo ade infrm ok..  
  10. Muhammad Hafizz Bin Mohd Salleh - Thu 5/Jul/2012 10:10am
    kalo ade kerja2 kosong kat restoran luar negara, inform k...
    ni email sy: hafizz_afizudin@yahoo.com
    kalo boleh a.s.a.p...thnksss....  
  11. Simonsee - Sat 7/Jul/2012 1:10pm
    hi bro Muhammad kan Adam ada bagi website cuba lah di sana www.seek.com.au....  
  12. Nurulfidayu Binti Hamzah 2 - Thu 12/Jul/2012 5:13pm
    simonsee saya dah daftar ngan seek ..tapi..bagaimana cara nak ke luar negara  
  13. Petikapple - Thu 19/Jul/2012 9:47am
    Kami adalah kontraktor yang mempunyai banyak kontrak kerja dalam kerja-kerja ladang dan pertanian dari pemilik-pemilik ladang-ladang di Australia.Kami memerlukan mereka yang berminat untuk bekerja diAustralia bersama kami.Sila lawat web kami http://petikapple.blogspot.com atau hubungi saya di email petikapple@gmail.com atau hubungi saya terus di Australia +61466330439  
  14. Nurulfidayu Binti Hamzah 2 - Thu 19/Jul/2012 6:35pm
    Saya nak Camner cara yer...bila leh gerak..  
  15. Faizaljalal - Mon 27/Aug/2012 11:20am
    salam smue..sy pun berminat/mencube kerja di au..background sy juruteknik semikonduktor di sg wey...ade pkjaan yg related di sane?? email sy sklurpin80@yahoo.com  
  16. Md Daud Md Noor - Fri 5/Oct/2012 3:03pm
    slam semua sya baru jumpa agent bunyinya macam ok ,sya g & jumpa dia ket opis dia ,sya nk cuba nz ,siap visa baru g ,summit awal sikit, klu tk lulus d/p dia pulangkan ..lebih lanjut email sya  
  17. Md Daud Md Noor - Fri 5/Oct/2012 3:09pm
    sorry this my email daud5091@yahoo.com tq  
  18. Azlan 236 - Wed 10/Oct/2012 5:10pm
    Salam.. Sy sedang dlm perancangan utk kembali bekerja di NZ pada mid of feb 2013. Sy pernah bekerja di NZ pd tahun 2008 dn tinggal di hawkes bay napier (small town). Sy mempunyai ramai kenalan dan mempunyai hubungan yang baik dgn bekas majikan iaitu mr. apple ltd (boleh google). Jd, sy boleh bantu anda mendapatkan kerja, visa, dan tempat tinggal disana. Kepada sesiapa yg ingin meminta nasihat atau panduan dan persediaan sebelum fly, boleh hubungi sy dr 5 ptg hingga 12 mlm. Kerja pilihan: petik apple atau bekerja in-door packhouse (packing apple) 019-328.4016  
  19. Azwan Haniff - Fri 30/Nov/2012 1:00am
    salam.....kepada sesiapa yang pernah bekerja di australia , mintak bantuan , saya sangat sangat memerlukan pekerjaan pada tahun 2013. contact saya melalui email azwe17@yahoo.com. tel 0129866937..boleh share info sebijik dua...kepada kawan kawan yang lain yang ingin bekerja di australia boleh jugak berhubung. boleh kita plan trip sama sama  
  20. Working Holiday Consultation - Mon 3/Dec/2012 11:57am
    Salam. Dapatkan panduan sebenar cara-cara untuk memiliki pekerjaan am di Australia.Kami bukan agensi atau individu yang boleh menguruskan transaksi pekerjaan tersebut namun, kami menyediakan info terkini untuk memudahkan keputusan untuk dibuat.

    Jangan mudah terpedaya dengan pihak agensi yang mengaku mampu menguruskan urusan tersebut tanpa kajian lanjut.

    Tempahlah sekarang! Sila hubungi workingholidaymanagement@gmail.com untuk maklumat lanjut  
  21. Azwan Haniff - Fri 7/Dec/2012 5:34pm
    azlan 236 ni bagik nombor phone tapi call tak boleh pulak. tak serius ke ni bro  
  22. Azwan Haniff - Wed 12/Dec/2012 1:20am
    assalamualaikum semua. saya telah pun mempunyai contact untuk bekerja di australia, genuine dan tahu selok belok bekerja disana. jadi sekarang, saya dan kawan saya tengah planing untuk pergi bekerja disana sebagai pemetik buah pada akhir bulan 12 atau pun pertengahan bulan 1 2013. saya cuma keberatan sedikit takut terlekat di imigresen australia jadi saya ingin mempelawa 2 orang perempuan yang ingin bekerja disana sebagai pemetik buah,mempunyai passport dan berkemampuan, ini kerana untuk penyamaran sebagai pasangan pelancongan dan kos yang contact disana mahukan hanyalah rm 1500 seorang dan diserahkan by hand disana nanti. tempat kerja menyediakan tempat tinggal (on site) . kepada sesiapa yang berminat boleh berhubung dengan saya.0129866937. dan kepada sesiapa yang berniat merancang untuk bekerja disana boleh email kepada saya butiran diri.  
  23. Shownn - Wed 12/Dec/2012 3:36pm
    Ada tak syarikat orang2 malaysia yang berada di luar negara yang memerlukan khidmat pekerja tempatan?
    kalau ada, saya ingin tahu lebih lanjut pekerjaan yang ditawarkan.
    Tolong email saya, shownn383@yahoo.com  
  24. Nur Muhammad Al Hafiz - Sun 23/Dec/2012 12:08am
    saya berminat keje petik buah kat oversea.harap bantu.tq  
  25. Shafik 3 - Sat 29/Dec/2012 6:11pm
    saya berminat bkerja di negara arab dan blh ckp b.arb.sape blh bantu,ni no sy: 014-3077 26  
  26. Cik Sakura - Fri 15/Feb/2013 1:47pm
    saya juga berminat utk bekerja di luar negara...spt NZ atau Australia... sesapa yg bleh bantu bleh emailkan info dan penerangan yg baik utk saya. ash_wgk@yahoo.com.my  
  27. Azwan Haniff - Sun 17/Feb/2013 7:15am
    saya telah pun berada di australia sekarang ni. dan baru mula bekerja 3 hari yang lepas disini...nanti saya buat blog  
  28. Azwan Haniff - Sun 17/Feb/2013 7:18am
    jangan dok percaya dengan ejen ejen nih lamakan menyesal  
  29. Muaz 14 - Tue 19/Feb/2013 8:58pm
    saya berminat keje ladang di ausralia.tolong bagi panduan.email saya muaz2tr@yahoo.com  
  30. Azwan Haniff - Sat 23/Feb/2013 4:42pm
    https://www.youtube.com/watch?v=FqU5Kk3xK5s&feature=youtube_gdata_player  
  31. Azhari Othman - Mon 25/Feb/2013 1:27am
    azwan,mtk tolong saya nak kerja jgk dh call awk 2-3 x tpi x boleh mcm mne ya..mtk tlong sgt2 perlua duit ni email saya azhaotm@gmail.com tq  
  32. Azwan Haniff - Wed 6/Mar/2013 9:06am
    0061423-018-230 kalau rasa berminat nak kerja call aku...waktu malaysia 12 tengahari sampai pukul 7 malam..waktu lain aku kerja dan tido. perlu di ingatkan lagi. kerja disini bukan mudah seperti yang disangka. kerja yang memerlukan ketahanan fizikal yang tinggi. kalau dah ada kerja tetap baik ambik cuti tanpa gaji ....lamakan menyesal. saya akan tolong. cuma saudara perlu tolong diri sendiri dengan buat research cara masuk ke sini. jangan tanya contoh soalan bodoh macam ni

    bagaimana encik azwan ke australia? saya malas nak jawap berenang ke sini.

    kerja ladang ni tak ada surat pengesahan ke?
    saya boleh bagi surat pengesahan dengan cop selipar jepun.

    berapa duit tambang dan kenapa mahal sangat? australia ni kampung sebelah saja tambang pun 50 sen.

    kepada yang bekerja dalam pejabat saya tak galakkan. kepada perempuan saya juga tak galakkan kerana kerja disini semua memerlukandaya ketahanan fizikal yang tinggi kerana bayaran pun tinggi. jarang jarang saja ada kerja mudah. saya juga mengambil sedikit bayaran untuk menyediakan tempat tinggal dankerja. jadi korang tak payah nak pikir macam mana nak cari kerja sesudah samapai disini. sekian harap maklum  
  33. Hyqal90 - Sun 17/Mar/2013 3:29pm
    hahah..melayu2..
    mula2 dlu bkn maen elok je ayat nk mntak org tlog die..xksah laa klu xde org tlog ko pun..tp mlayu mmg mcm ni pun tgok laa ayt die kat atas ni..bkn maen bongkak lg..mayb sbb pnat laa kot..klu mcm ni la perangai org mlayu mmg xkan maju laa smpai ble2..ko dh ade pluang kat sna tlog2 la org yg nk dtg kesana plak..faham kn hadis ni baek2 yee..
    "tidak ada seorang pun di antara kalian dipandang beriman sebelum ia menyayangi saudaranya sesama muslim seperti dia menyayangi diri sendiri"...
    n satu lagi tkut ko x tau laa kn..
    "innamal mu'minuna ikhwa" sesungguh nya orang islam itu bersaudara..jaga solat ye kat sna saudara Azwan Haniff  
  34. Azwan Haniff - Sun 17/Mar/2013 9:53pm
    bagus....kalau nko di tempat aku. kau akan tahu kenapa? beribu orang call tanya tapi sorang pun tak nak usaha cari info sendiri. aku bukan nak berlagak tapi kau tengok sendiri post dan tarikh dan tanya setiap orang yang post dimanakah mereka sekarang. aku jamin 99% masih berada di malaysia. aku usaha sendiri untuk sampai dan cari peluang.. tapi melayu lain sekadar menghabiskan air liur cakap besar tapi tak berani nak bertindak...ayuh melayu lakukan yang sepatutnya ...kita dulu dikenali dengan pendekar dan pahlawan .... tapi sekarang hanya pandai melepaskan batuk ditangga....kaum lain cina dan india begitu ramai disini.....setakat nak nasihat orang dengan perkataan dan maki hamun tak payah lah......aku nak tolong orang lah ni...kalau aku tak nak tolong buat apa aku post kat sini...cuma tolong pun berpada pada...jangan sampai aku kena terangkan a sampaai z...kalau kena seribu orang tiap tiap hari call. harap pikir dulu sebelum kata orang ....assalamualaikum  
  35. Mhs 86 - Tue 19/Mar/2013 11:59pm
    salam encik azwan haniff .share2 la sikit xperience kt sna ..bminat jgk nk tahu dgn lbh lanjut .email mhs86jd@gmail.com  
  36. M Izhar - Wed 20/Mar/2013 10:05am
    salam... Mcm garang2 jer... Sabar2... Sy pun ader di ostolia jugak... Da nk masuk 3 bulan jugak.... Saper2 nk tau pasal nk datang cni email ler... m_izhar81@yahoo.com.my. Insyalah boleh membantu n tanpa bayaran.... Hobi nk meramaikan org mlysia kt cni...;-)...  
  37. Abdulkarim 5 - Sun 14/Apr/2013 12:23am
    Wa'alaikumussalam en. M. Izhar. berbanyak terima kasih diatas kesudian saudara untuk membantu tanpa bayaran. Semoga Allah swt memberkati usaha tuan. Saya sangat berminat untuk mendapatkan maklumat sebenar kerja petik buah di Australia. Bolihkah en. hubungi saya asap walaupun setakat 'salam' untuk saya hubungi saudara seterusnya. Sekian t.kasih.  
  38. Azhari Othman - Tue 23/Apr/2013 8:40am
    Saya telah hampir 4 tahun di Melbourne dan memang di akui byk pekerjaan terutama dalam sektor perladangan boleh diperolehi tetapi dengan syarakat kita byk kena ctc dan sabar mencari.Saya ingin membantu rakyat Malaysia yg kesempitan kewangan dan dengan cara ini dapat sedikit sebanyak merubah keadaaan hidup.Jika boleh membantu saya sedia membantu kerana saya mempunyai ramai teman di sana teruatama di Swanhill,springvale ,karambura,Saparton,Robinvale,Queensland dll.Jika anda ada soalan sila pm saya ataupun call 013-9890582  
  39. Zarul Anuar - Sun 28/Apr/2013 2:23pm
    Australia adalah negara yang sangat luas dengan hanya berpenduduk 22,3 juta orang (2010 estimate). Total wilayah Australia sendiri adalah 4 kali luas wilayah Indonesia yang berpenduduk 230 juta orang. Sebagai tambahan ilustrasi, negara bagian South Australia saja dengan penduduk 1,622 juta orang (2009) memiliki luas wilayah 3 kali negara Germany atau bahkan 32 kali luas Jawa Tengah!



    Tahukah anda dengan dengan bekerja memetik buah sahaja di Australia anda mampu memperolehi pendapatan RM10 ribu ke RM15 ribu sebulan!!.Gaji yang tidak mungkin anda perolehi bila bekerja diMalaysia. Dengan hanya bekerja 8 jam hingga 10 jam sehari atau 6 hari seminggu anda boleh memperolehi pendapatan lumayan di atas dengan hanya bekerja sebagai pemetik buah di Australia.
    Berbeza dengan di Australia gaji sejam bagi kerja memetik buah adalah AUD13 ke Aud15/jam atau RM45 sejam.Sekiranya anda bekerja 8 atau 10 jam sehari saja anda boleh mendapat RM450-RM480 sehari.Cuba darabkan dengan 26 hari waktu bekerja ? Lumayan bukan..!

    Apakah kelayakkan untuk anda bekerja di Australia !!


    • Tawaran ini terbuka kepada warga Malaysia, Indonesia sahaja.

    • Anda sihat tubuh badan , rajin, berdisiplin dan mempunyai semangat untuk mengubah hidup anda manjadi seorang insan yang berguna untuk membantu diri anda serta keluarga.

    • Anda sudah bosan dengan keadaan dan tempat kerja anda.Anda ingin melancung sambil bekerja.Ini adalah peluang baik buat anda.

    • Anda boleh bekerja 3-6 bulan di Australia dapat simpan duit RM40ribu ke RM50Ribu dan balik ke Malaysia.

    • Anda ingin memulakan perniagaan tetapi tiada modal.Ini peluang yang baik buat anda.


    • Anda menghadapi masalah kewangan untuk membayar hutang PTPTN, Hutang Along, hutang credit card, hutang loan dan macam-macam hutang.Peluang ini terbuka untuk anda menyelesaikan masalah anda itu.


    • Anda tidak punya pengalaman kerja dan pendidikkan tetapi ingin mencari pengalaman bekerja di Negara Luar.Australia mungkin sesuai buat anda.

    • Anda telah lama bersara seperti tentera dan lain-lain kami ingin menjemput anda.


    • Anda seorang lulusan universiti atau institusi pengajian tinggi yang masih menggangur saya amat mengalu-alukan anda untuk bekerja di Australia.

    Sekiranya anda benar-benar berminat saya boleh membantu anda sedaya upaya saya.
    Ok hubungi saya bila-bila masa sekiaranya anda betul-betul berminat . . . !!!

    Berminat anda boleh email saya di . .



    azhaotm@yahoo.com.my

    ataupun call dan sms saya

    019-9061469



    Sila Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang-peluang yang ada di sini.  
  40. Zarul Anuar - Sun 12/May/2013 7:04pm
    Berkerja di Australia?sila lawati www.petikbuah.info untuk keterangan lanjut.  
  41. Azwan Haniff - Mon 13/May/2013 11:44pm
    assalamualaikum....saya sekarang dah balik bercuti dan berada di malaysia sekarang ni. kalau sesiapa berminat boleh tell direct...saya akan pergi dalam bulan 7 ni...semoga dapat membantu korang semua..insyaallah.....0129866937....tips jangan terpedaya dengan membayar lebih daripada sepatutnya...assalamualaikum  
  42. Alfaredmelbourne - Fri 26/Jul/2013 3:36am
    Nampak gayanya skrg dah ramai yang nampak peluang besar utk ubah kehidupan dengan bekerja di Australia dan ramai yg x tau mcmana caranya utk bekerja kt sana. Tapi skrg ni ramai agen yg menawarkan perkhidmatan utk bawa org masuk bekerja kt sana dengan bayaran yg agak mahal. Apa yg sy nk bgtau kt sini, kalau korang betul 2 ada niat nk cari duit lebat kt sana, sy boleh tlg dan bawa……sy pun baru balik dari sana, skrg tgh urus utk masuk semula slps 2 bln 20hari kutip buah kt sana. limit kpd 20 org shj yg sy akan bawa untuk tempoh masa setahun, skrg dh ada 5 org yg dh confirm, tinggal lagi 13 org. Kt sini sy nyatakan direct berapa bayarannya utk masuk kerja kt sana.

    • Tiket flight (sy boleh dpt harga paling murah sbb sy ex-staff airasia.. ;) )
    • Visa pelancong (limit 3bln duduk kt sana, sblm smpai 3bln, dh blh blk….lepak dlm 2 minggu kt Malaysia kemudian uruskan kemasukan semula).
    • Urusan passport (bagi yg belum ada, atau dh tamat tempoh, sy akan email borang online)
    • Bayaran rumah utk 2 minggu dahulu( bukan ddk dlm kabin )
    • Bayaran pengangkutan utk 2 minggu.
    (bayaran utk rumah dan pengangkutan slps 2 minggu tu boleh dibuat slps terima gaji sbb gaji dibayar setiap minggu)

    Semua ni sy uruskan dan hanya RM1000 shj, xde bayaran tersembunyi dan xde charge agent sbb sy bkn agen, upah utk sy pun xde sbb sy nk bantu korang yg betul2 nk buat duit je, lagipun sy nak ramaikan kwn Malaysia kt sana. Sy ulang, sy BUKAN AGEN tapi sy kenal kontraktor dan owner ladang tempat yg sy pernah kerja. Terbuka utk lelaki dan perempuan, tapi kena ingat yg kita ke sana utk bekerja bukannya berhibur. Kalau smpai sana tiba-tiba nk kerja di tempat lain sy x halang sbb passport masing2 pegang dan sy xkan bertanggungjawab kalau jd apa2. Peluang kerja dah ada mengikut musim buah….bayaran gaji ber beza2 tapi x kurang dari RM40/jam, paling tinggi RM80/jam

    Cth kiraan gaji :
    RM40 /Aud13.7(minima) x 8jam (kalau tanpa ot)
    =RM320 x 26hari (4 hari cuti dlm sebulan)
    =RM8,320 (sebulan)

    Kalau kerja 2 bulan 20hari (sbb undang2 visa tidak melebihi 3 bln),
    RM320 x 72hari
    =RM23,040
    Settle masalah….

    Jadual musim buah kt sana
    January to April - Grape picking
    May to February - Citrus
    May to August - Grape Vine Pruning
    January to April - Apples/pears
    November to March - Stone Fruits
    All year – mixed vegetable production and processing

    Kalau betul2 berminat, email kan nama kt alfaredmelbourne@gmail.com
    Yang BETUL2 BERMINAT sahaja tau….kalau setakat nk tny, google kutipapple. Kt blog tu diorang ada bgtau details tentang kerja yg best ni, sama je…Cuma bayaran berbeza.

    TARIKH TUTUP PERMOHONAN 15 OGOS 2013 SEBAB DAH NAK BERANGKAT KE SANA UTK SESI KEDUA.. ;)

    Soalan:
    • Kenapa nak kena bayar agen (konon2) sampai RM4000 hingga RM7000 sedangkan anda hanya perlu bayar RM1000 melalui proses yg sama?
    • Korang nk selesaikan mslh hutang atau mslh kewangan yg x pernah cukup?
    • Nak ubah pendapatan keluarga jd lebih selesa?

    Fikir-fikirkan lah…mungkin dgn hijrah ni korang akan nmpk masa depan kehidupan yg cerah mcm permulaan sy dulu… take it or better leave it…… dulu sy byr RM4500 utk dptkan peluang ke Australia dan kini sy akan bawa korang dgn bayaran yg korang hanya perlu bayar hanya RM1000… mimpi ke? Ni reality…bkn cobaan.. ;)  
  43. Alfaredmelbourne - Sun 28/Jul/2013 6:49am
    kuota ke australia tinggal lagi 11 kekosongan,

    senarai nama yg dh confirm.

    (1) SAYA

    (2) MOHAMAD AZRI B MOHD AZMI

    (3) MUHAMMAD SHAFIK BIN MUHAMMAD ZAKIER

    (4) MUHAMMAD HAIRUL BIN MAZLAN

    (5) IZZUR KHAIRIN B MOHAMED ISA

    (6) MUHAMMAD AZFAR B ABD MUTALIB

    (7) MOHD AZIM HAQIM B MOHD AZIZI

    (8) MOHD RAHMAT BIN ABDUL RAZAK

    (9) MUHAMMAD SHAZZUAN B MOHD NOR

    ini adalah nama terawal yg telah confirm utk ke australia pada bln 10 atau 11 ni.. nama2 yg diatas ni insya'allah akan dpt mengubah ke arah hidup yg lebih cerah. mungkin juga dgn azam dan niat ini, mereka akan dpt menyelesaikan mslh2 mereka di Malaysia insya'allah. sama2 la kita doakan keselamatan dan kesejahteraan mereka supaya selamat pergi dan pulang dgn senyuman kejayaan. anda bila lg? kalau x cukup 20 org pun, diorang ttp akan berangkat ke australia, sy x kenakan apa2 charge dan ini bkn iklan nak cari duit, ini iklan nak membantu.. kita beri peluang sesama makhluk, insya'allah Allah akan sentiasa memberi peluang kpd kita. sama2 berjaya di dunia dan akhirat amin.. ;)  
  44. Alfaredmelbourne - Thu 1/Aug/2013 4:31pm
    kuota ke australia tinggal lagi 7 kekosongan.

    (1) SAYA

    (2) MOHAMAD AZRI B MOHD AZMI

    (3) MUHAMMAD SHAFIK BIN MUHAMMAD ZAKIER

    (4) MUHAMMAD HAIRUL BIN MAZLAN

    (5) IZZUR KHAIRIN B MOHAMED ISA

    (6) MUHAMMAD AZFAR B ABD MUTALIB

    (7) MOHD AZIM HAQIM B MOHD AZIZI

    (8) MOHD RAHMAT BIN ABDUL RAZAK

    (9) MUHAMMAD SHAZZUAN B MOHD NOR

    (10) SAIFULLAH BIN HASHIM
    (11) MOHAMAD SHAHROL NIZAM B.YUSOF
    (12) MOHD FITRI BIN ABDUL AWAB
    (13) ABDUL HARIS BIN KASSIM  
  45. Kerja Halal 2 - Fri 20/Sep/2013 1:07pm
    Salam..Saya juga ada pengalaman bekerja di melbourne sebagai pemetik buah dan sayur. Ada kawan bekerja di new zealand. Kalau ada sesapa yang berhajat nak kesana boleh la menghubungi saya Fendi 0173138696  
  46. Din11 2 - Sat 28/Sep/2013 1:31pm
    Salam semua. Saya pernah bekerja di melbourne sebagai pemetik buah. Kerja selama 6 bulan. Sekarang balik bercuti. Visa masih hidup. So sesapa nak tips untuk kesana boleh call 0136831171.  
  47. Kerja Halal 2 - Mon 7/Oct/2013 10:57am
    Salam kawan2..Info terbaru! Bos saya di melbourne memerlukan segera pekerja ladang untuk ladang baru yang akan beroperasi tak lama lagi. Gaji dibayar dalam aud13-aud17 sejam. Boleh hubungi saya untuk berjumpa atau info lanjut. Fendi 017 3138696. Insyallah kerja dijamin..  
  48. Lina Azlina2002 Yahoo Com - Fri 18/Oct/2013 2:26pm
    My experiance pg ke aus,tp western perth...i terpedaya ngan kerja massage..i thought massage yg normal tp lain kat aus...they have happy ending for penutup untuk massage...which u all know keje kotor...am so shocked!!!!so my management give me keje normal massage for my tiket balik..so now am looking job nk ke aust asal kan keje halal and diberkati Allah.  
  49. Zarul Anuar - Fri 8/Nov/2013 4:44pm
    hati hati dengan scam,baru baru ni 6 orang dari sertembantelah ditipu,bayaran dibauat rm6k tapi batang hidung pun tak namapak,jangan mudah terpedaya dengan janji manis bak madu.kalu betul2 nak kerja sila lawati www.petikbuah.info  
  50. Wan 1072 - Fri 8/Nov/2013 5:34pm
    ingin tampil slim menawan?? kami ada produk yg selamat digunakan... ada kelulusan KKM dan halal..
    ramai dah cuba produk kami, mereka berpuas hati dan ada yg repeat order sbb betul2 berkesan...

    anda berminat dgn produk slim kami?
    lawati kami di :

    https://www.facebook.com/pages/Online-shopping-centre/650421051646220  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 53 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2728)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (214)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (248)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (547)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1254)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1461)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (682)
Bisnes Perabot (853)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1107)
Bisnes Restoran (3325)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (660)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (818)
Bisnes Untuk Dijual (3316)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1770)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (719)
Expo Karnival Tapak Niaga (6462)
Forex Malaysia (1878)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (710)
Hiasan Taman (241)
Hotel Resort Homestay (1007)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1726)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1981)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (436)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3831)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1843)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4993)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4804)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11738)
Kerja Praktikal (2057)
Kerja Sales (2273)
Kerja Sambilan (6314)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (479)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2054)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2815)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (267)
Mesin Industri (511)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1201)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1458)
Pekerja Asing (1231)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1852)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (648)
Pembekal Kerepek (1098)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (595)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (864)
Pemborong Cadar Dan Tilam (453)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (773)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1655)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4206)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3519)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2787)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (952)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2627)
Pengedar Produk Kesihatan (2996)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (720)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (436)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (607)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1317)
Program Consignment (2011)
Program Dropship (6735)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1541)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1312)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4283)
Rumah Untuk Dijual (3732)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2558)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1096)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (639)
Tanah Untuk Dijual (4842)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2144)
Tempahan Kek Dan Coklat (2149)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1745)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1685)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2307)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1351)