Saya Abd Razak Yang Dituduh Menipu, Baca Keterangan Saya Pula.
Ajaxxjb - Sun 28/Oct/2012 2:35pm [Last Comment]
Salam semua... aku terperanjat lagi sekali bila si mamat mbjb ni dakwa aku jugak yang menipu...

Mungkin dia ni tak tau baca atau apa, tapi bila aku cakap aku akan saman malu sampai 7 keturunan tak mampu bayar, tau pulak takut...

1) Saya bekerja dengan sykt Master Vision Agency (salah saya ke?)
2) Owner dapat projek melalui pelawaan Perkasa untuk projek clixster (perkasa yang pelawa, saya salah ke?)
3) Sebagai orang makan gaji bahagian marketing, kerja saya buat marketing untuk melantik reseller (salah saya ke?)
4) Payment reseller ditetapkan rm4500, bukan owner tetapkan tapi clixster sendiri (salah saya ke?)
5) tanya si mamat mbjb allmybisnes, saya sendiri nasihatkan telefon clixster untuk pengesahan master vision ni dealer johor atau tidak? (saya salah ke?)
6) saya sendiri dah mesyuarat dengan azmawi, chief marketing officer clixster, dan mereka membuat pengesahan serta mengajar bermacam-macam tawaran dari clixster (saya salah ke?)
7) setiap payment yang saya dapat dari customer, kenalah saya serahkan pada syarikat (betul atau salah?)
8) dan selepas itu, syarikatlah yang akan keluarkan cheque (atas arahan clixster, xnk terima tunai) dari master vision kepada clixster (saya salah ke?)
9) tanya mamat mbjb allmybusines, banyak info tentang saya dia tak bagitau orang ramai, sebab tu saya ada hak untuk saman malu (tunggu sajer tarikhnya), semasa berjumpa, saya TERANGKAN, ADALAH LEBIH BAIK, AWAK SUAMI ISTERI BUKA AKAUN COMPANY SENDIRI DAN BAYAR CHEQUE TERUS KEPADA CLIXSTER. (saya taknak dia rasa tertipu)
10) tetapi dia nak jalan mudah, malas nak pegi bank, malas nak tunggu, nak melalui master vision... salah saya ke?
11) saya dah uruskan semua... malah, azmawi juga tau kes ini... setiausaha agong perkasa juga tahu kedudukan pelanggan master vision
12) saya sudah suruh si mamat ni telefon azmawi, bertanya tentang masalah sebenar master vision
13) dia sendiri dah dengar yang master vision banyak kali janji bagi cheque tapi semua cheque tendang, bila dah dengar, saya ni pekerja marketing, salah saya ke? bukan saya yang sain cheque!
14) azmawi dan setiausaha agong perkasa, beberapa kali berjumpa saya, kami berbincang masalah owner syarikat ni, saya sendiri mengadu yang gaji saya berbulan tak berbayar... salah saya ke?
15) sehingga sekarang, saya masih berhubung dengan setiausaha agong perkasa jikalau beliau dapat mengesan di mana pemilik master vision, sebab jumlah marketing yang saya buat, bukan mamat ni sorang je... tapi rm477,000 ++, saya sendiri labor modal dalam rm59,000. Konon nak tumpang tuah projek clixster... akhirnya????
16) semua saya dah terangkan tapi si mamat ni tetap memekak kata dan tuduhan dalam dalam web/forum saya yang menipu
17) ini semua menjejas nama, kredibiliti saya... tapi atas nasihat majikan baru saya, syarikat guaman, majikan saya akan ambil alih kes ni
18) saman malu akan saya failkan, sebab dari clixster sehingga perkasa, semua tahu dan arif bahawa bukan saya yang bawa lari duit, tapi owner syarikat
19) penyebaran dan penuduhan tanpa saksi kukuh, statement tanpa fakta nyata boleh dikategorikan sebagai tuduhan yang mengaibkan, menjejaskan kredibiliti, tekanan perasaan. saman malu tiada had
20) kalau si mamat mbjb allmybusines hanya rm4500, sedangkan jumlah pelanggan lain rm477,000++, pernah anda semua terbaca orang lain menuduh saya?
21) ini kerana mereka faham situasi dan memberi saya sepenuh masa untuk mengejar owner syarikat dan heret ke muka pengadilan
22) untuk pembaca majalah.com, tidak semua tuduhan yang dilemparkan itu betul, dan tidak semua yang berdiam diri itu salah
23) ada masa, orang yang terlibat tidak guna akal, walau sudah diterangkan, tetap tak nak terima hakikat. Ini melibatkan jenayah komersial, bukan kes jual keropok tepi jalan
24) sekian statement saya, terpulang pada semua, suka hati sebab tiada bezanya pada saya sekarang ini. pihak majikan saya sedang mengumpul bukti yang cukup untuk mendakwa pemilik master vision, cuma kami gagal mengesan lokasi terakhir cuma kami tau beberapa kenalan dan keluarga beliau. dan selepas itu, saman malu pada yang membuat statement bertulis, mengeluarkan gambar saya sebagai tajuk, penipu.
25) nak tengok gambar saya? bukak facebook, saya guna id, gadget mania.
26) atas nasihat guaman juga, saya terpaksa freeze wallpage, block new member dan bermacam macam. Anda akan faham bila anda baca ke semua tulisan saya ini, dan bayangkan anda di tempat saya.
27) saya mungkin akan bersalah jika saya mendiamkan diri dari awal, tapi keterangan, rujukan semua sudah saya beri, tapi si mamat mbjb allmybusines ni tak cukup duit kot nak call... kesian.
28) anda nak komen, anda nak memanaskan topik, terpulang... this is website which all statement are on written, so make sure you guys write with brain.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Dlailanetwork - Sun 28/Oct/2012 2:46pm
    macam2, biasa la tu dunia skrg
    baik buat biz trading yg biasa mcm sykt kami dan pengguna trus boleh pakai
    017-9012224  
  2. Ajaxxjb - Sun 28/Oct/2012 3:00pm
    setakat ni, saya trauma untuk offer orang apa apa peluang. Banyak yang datang, member-member dtg tlg offer projek lepas dapat tau saya berbulan tak bergaji, tapi tanggung masalah orang pulak...
    buat masa ni, saya nak kerja dlu dgn majikan peguam ni, settlekan kes ni secepat mungkin... baru fikir ttg offer dari luar...  
  3. Fazli 0148004857 - Sun 28/Oct/2012 9:18pm
    Slm,saya tidak kenal sdr tetapi apa yang sdr alami ni bagi pandangan saya orang yang menuduh yang bukan-bukan mengenai sdr tidak faham akan pelaburan selain daripada pelaburan ASB.
    pada saya sdr terus perjuangan sdr.jika ada peluang pelaburan yang menarik boleh hubungi saya.  
  4. Asyraf 66 - Sun 28/Oct/2012 9:59pm
    sy berminat untuk mungkin menawarkan peluang perniagaan jv bersama.. kalau berminat, emel sy di alif@putarputar.com  
  5. Ajaxxjb - Mon 29/Oct/2012 2:44am
    Terima kasih tidak terhingga kepada FATRADE, saya tidak tahu bagaimana untuk membalas jasa anda, kerana apa? Sebab saya sudah cuba untuk membalas dalam artikel allmybusines, tapi kena reject, kenapa ye? Sebab xnk orang tau? Sebab tu saya perlu buat sendiri dalam page saya...
    Tak apa lah... saya masih bertanggungjawab, saya masih menolong untuk kejarkan semula duit orang. Tapi kalau orang tak tahu hargai apa yang saya lakukan, hanya tau everything must be on track, kejar sendiri... sebab saya bebas dari semua tu... bukan orang biasa, tapi bos bos clixster, malah setiausaha agong perkasa juga sering menenangkan saya.
    Terima kasih sekali lagi.  
  6. Muhammad Syamizul - Mon 29/Oct/2012 8:23pm
    erm...ape kate kalau si penuduh & tertuduh duduk semeja berbincang sambil ditemankan peguam masing2. mungkin kalau nak face 2 face berdua sahaja ada pihak yg akan rasa x selesa. harap kes ni dapat diselesaikan segera secara baik.  
  7. John Adrian - Tue 30/Oct/2012 10:14am
    [Account Deleted by Owner]  
  8. Ajaxxjb - Tue 30/Oct/2012 2:40pm
    Muhammas Syamizul...
    Tiada rundingan baik... sebab information sudah diberi. Nama saya sudah dimalukan, sudah dipaparkan di beberapa tempat termasuk forum.
    Kalau pun saya berjumpa dan berunding, beribu orang sudah cam muka saya seorang menipu.
    Terlajak kata boleh undur, inilah akibat untuk orang bertindak tidak menggunakan akal.  
  9. Nenek 2 - Wed 31/Oct/2012 5:09am
    tu la cik razak. duduk bahagian sales ni mmg jumpa bejuta kerenah manusia. sembang tak jatuh. bila jadi hal macam ni cepat je nak nuduh orang. saya cadangkan macam ni je... gunakan duit refund tu untuk bayar lawyer untuk musnahkan dia setelah apa yang dituduh kamu di publik. u got my picture? bola tanggung ni jaxx... nasib baik saya cool minggu ni.. kalau tak, memang aku sembur sireh je kat muka si allmybusiness ni..  
  10. Humaira 2 - Wed 31/Oct/2012 10:58am
    Nenek; cool minggu ne .. ; ))  
  11. Nomie Q - Wed 31/Oct/2012 11:03am
    hanya kamu berdua je yang tahu sapa menipu sapa ditipu.. semoga jumpa jalan penyelesaian k..  
  12. Shah Rezza - Wed 31/Oct/2012 3:37pm
    betul ar nenek rilek2 jer kali ni masyuk kaaaaa.nenek tanpa linkman x complete arrrr  
  13. Jay 10 - Wed 31/Oct/2012 3:45pm
    nenak jgn cool le.. kalau cool dh mcm linkman !!.. bior le sorang nasihat, sorang lg sembur..  
  14. Akumuflis - Thu 1/Nov/2012 9:11am
    Alaaaa ko ni pun satu penyapu gak AjaxxJB...x de guna ko jelaskan kat sini,kalau dah taik naik kemuka ko jelas apa pun org taknak dengar...ko g report polis la yg ko difitnah menipu pastu ko SS (Screen Short) kat sini so x payah la type berjela2 mcm roti jala....akal x dak  
  15. Akumuflis - Thu 1/Nov/2012 9:14am
    Eh NENEK 2 Cibaiii ni pun ada sini...statement ko mcm pundek la NENEK 2 ko x payah la nak menjadi AIR kat sini konon2 ko tu bagus,ko lagi JAHANAM la...nakemahaiiiiiii  
  16. Akumuflis - Thu 1/Nov/2012 9:18am
    AJAXXJB: Alamak ko ni, mcm la x leh cari makan bila org kata ko penipu...x kan la punca pendapatan ko ni dlm maya aje??? g la dunia reality n g buat biz...apa la x de keyakinan diri langsung,mcm ni ke nak jadi peniaga, x leh hadapi masalah dan mcm la dunia ni org tu je client ko...aiii sengal la ko org ni semua,nak meniaga tapi banggang dan yg MELAYU ni plak lagi la kalau meniaga tu x pernah nak jujur...nak menipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jeeeeeeeeeeeee....ko org ingat duit yg banyak2 tu nanti abis ke org lain sebab nanti bila ko mampus,duit tu x leh beli tiket ko ke syurga la...meniaga la dgn ikhlas dan jgn guna air liur basi menipu,guna air liur zam zam baru berkat.  
  17. Syakir 4 - Thu 1/Nov/2012 4:33pm
    bongok la ko ni Akumuflis.....

    eja bangang pon x reti...biar aku ajar eh..B.A.N.G.A.N.G...BANGANG...bukan banggang...lain kali g skolah dulu sebelum nk mengata org bagai...  
  18. Nenek 2 - Thu 1/Nov/2012 6:22pm
    aku cakap berasas.. orang yang tiru aku cakap tu ber emosi... kkekekeke.. aku sembur dia pun nak sembur....  
  19. John Adrian - Fri 2/Nov/2012 9:21am
    [Account Deleted by Owner]  
  20. Nelayanmaju11 - Fri 2/Nov/2012 2:53pm
    Sebaik baiknya..jauhi la pelaburan yang menjanjikan keuntungann lumayan..kalau iye pun kite untung...memang ade orang lan yang rugi...bayang kan kesusahan yang di alami..macam macam masalah sosial yang bakal menmpa kita...contoh nye tengok la macam geng kta John Adrian...dah takde modal nak bisnes..terpaksa la jadi promoter bisnes tak senonoh...  
  21. Akumuflis - Fri 2/Nov/2012 10:48pm
    Syakir jahanam,aku type laju la penyapu so keyboard ni ada yg kuar alphabetnya ada yg tak n ko apa kes?????pukimak lu la  
  22. Akumuflis - Fri 2/Nov/2012 10:55pm
    Weiii nenek & syakir,kalau lu x puashati dgn wa, lu turun Kajang sini tenguk..kalau lu berani lu turun..wa nak tenguk lu punya mulut dgn orgnya kena x??? kalau lu x berani lu bgtahu wa alamat lu wa dtg...lu jgn main2 dgn wa k..wa bukan samseng tapi bila lu jumpa wa baru lu buat penilaian sendiri ok!!!!! jgn cakap aje power kat dlm ni,bagi semua org angin  
  23. Muhd 21 - Sat 3/Nov/2012 3:06am
    sabar la akumuflis jangan marah2! tak elok lah ckap camtu..kita komen untuk beri pendapat n pandangan supaya masalh dpt selesaikan bukan menambhkan masalah...  
  24. Syakir 4 - Sat 3/Nov/2012 6:11am
    akumuflis....

    oooo...hangin yer...baru jentik sikit dah emo,kluar ayat mencarut segala bagai...masa ko hentam tuan tanah ada x ko pikir perasaan dia ke?ada ke komen ko tu dapat selesaikan masalah?xder kan...ko tambahkan serabut lg ada...so jgn nak sesuka ati jer hentam orang klu ko ni jenis yg x suka kena hentam...

    ko buat macam nenek 2 tu...dia suka hentam orang,tp bila org hentam dia balik,aku tgk dia kool jer....engkau??..ermmm.....  
  25. Akumuflis - Sat 3/Nov/2012 1:06pm
    syakir 4: Siapa yg mula dulu buat aku angin??? x pasal2 ko nak perbetulkan typo error aku,ko siapa...suka hati mak bapak aku la nak type mcm mana pun,lu pehal dan TT dituduh menipu jadi wa suh dia report polis,,salah ke?? pastu wa ckp kalau TT mengharapkan internet ni utk berjaya silap la..kat luar tu ramai lg pelanggan,asal harapkan internet saje nak wat biz....wa x kisah lu org nak maki wa ke apa tapi cara lu org menegur mcm pukimak dan wa rasa lu dan sekutu2 lu termasuk si jahanam NENEK cibai tu mmg mak bapak ko org tak ajar sivik,setiap kritikan ko org semua membunuh bukan membantu dan kata2 lu org buat wa angin jadi utk menamatkan kritikan cibai lu org wa rasa wa patut ajar lu org semua..wa nak lu dtg kajang atau lu bg wa alamat lu,wa dtg sana...lu bwk la berapa ramai pun wa x kisah..ada berani???? wa gentle beb kalau lu berani dtg kajang n kalau lu x berani bg wa tempat mana mahu jumpa!!!!  
  26. Akumuflis - Sat 3/Nov/2012 1:16pm
    utk pengetahuan lu wa dlm MC bukan baru dan lu entah masa bila join dah mcm2 kritikan membunuh lu buat,mcm la lu org semua bagusssssssss sgggggggtttttt org yg bagus x de masa nak bersawang2 ni mereka byk lg perkara penting nak buat diluar sana bukan mcm lu org masa terbuang kritik negatif kat semua pengadu...kan ke cibai dan pukimak tu...mcm wa lain,wa mmg x de benda yg penting jd wa banyak buang masa dlm internet...so kalau lu org berjaya wa percaya lu org x de masa utk semua ni dan wa rumuskan yg lu org pun sama la jahanam so jgn nak pandai2 kritik org sesuka hati mak lu...dan wa rasa nape hati lu org hitam sebab lu org,mak bapak bg makan duit HARAM n tu sebab perangai lu mcm SIALLLLLLLLLLLL  
  27. Akumuflis - Sat 3/Nov/2012 1:21pm
    Muhd 21: Lu nak wa sabar mcm mana??? ce lu click id si pukimak 2 ekor ni n lu tenguk sendiri kritikan cibai dia org ni dlm thread org,sesuka mak bapak dia org je dan wa pasti sgt la dia org ni semua anak luar nikah...tu sbb perangai mcm sial  
  28. Syakir 4 - Sat 3/Nov/2012 6:47pm
    masalahnya ko yang mulakan dulu bahasa kasar....so jgn marah la klu org balas dengan bahasa kasar....aptb....  
  29. Jay 10 - Sun 4/Nov/2012 2:36pm
    byk sgt tgk filem kl gangster, budak pailang, p3, bini-bini ku gangster, taiko, kongsi... cam bangang je!...  
  30. Amir Rashdan - Mon 5/Nov/2012 11:15am
    heheh..nenek @granny 2 sial dah takut..ramai sangat majalah.com punya members nak ajak dia betumbuk kat luar neh..apa lagi granny takkan lah berani cakap jer kat sini tapi tak berani tunjuk @#$% ??sian dgn ko neh nenek tua,if dah 44 org members kat majalah.com neh maki n sumpah ko mampus,memang mampus lah ko tak lama lagi..  
  31. Humaira 2 - Sat 10/Nov/2012 12:10pm
    Kadang2 lelaki tak perlu bertumbuk di luar nak tunjuk kejantanan masing2.. cukup la beradu minda dan pendapat.. dari situ smua org boleh nampak sapa cerdik sapa tak cerdik.. sebab kita semua dah dewasa takkan la sebab m.com nak bertumbuk. Jika benar nak jadi warrior pergi pindah dan tinggal di negara2 bergolak jadi pejuang islam itu lebih BESAR ganjaran nya..mulia di sisi tuhan lbih indah dari bertekak kat sini jelek di mata sesama manusia.sekadar pendangan... ~~ ; ))  
  32. Airmata Sesalan - Sun 11/Nov/2012 12:19am
    aduh..pening pala baca semua nih...lari topik asal...  
  33. Dcolagen Nita - Mon 3/Dec/2012 4:10pm
    akak harap semua bersabar,banyakkan istighfar ye...kalau nak bisnes boleh cari akak..kita meniaga real punya..hik3x
    add fb akk Dcolagen Nita tau.akk tunggu korang.  
  34. Ekyn 6 - Tue 18/Dec/2012 6:07pm
    majalah.com mengajar saya untuk sentiasa berhati2 dgn perkara2 yg melibatkan duit/dokumen.
    nasihat saya pada warga majalah, jgn mudah percaya org..jgn mudah percaya pada jalan mudah.. salam sejahtera:)  
  35. Aris5888 - Fri 15/Feb/2013 3:34pm
    kesian..besabarlah ye..sabar separuh daripada iman..ak pnah jgk dgr clixster ni..hampir2 nak masuk tapi modal lari pula pegi peniagaan lain..dan skrg o.k je bisnes..hehe..;]  
  36. Allmybisnes - Mon 24/Jun/2013 2:54am
    dlm setahun tkr no fon 2-3x..pm kat fb trs block..kata nk ganti duit sendiri b4 raya 2012..tp hbs puasa trs off hp..hahaha..

    klu di dunia tlepas xpe bro..sbb pembalasan di akhirat tu pasti.. fikirkn la..  
  37. Fahmi 157 - Thu 22/Aug/2013 8:47am
    abd razak bin jalil ke? aku penah kena tipu dgn mamat ni .. boleh bg gambar dia pd aku x..

    0137910339 ..contact aku bro .. kalo bole kita sama2 gi balai buat report  
Page 1   (Total 37 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2884)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (297)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3458)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3478)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6737)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1941)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1678)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2061)
Kerja Kosong (12524)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6561)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1134)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4346)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3083)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (642)
Pinjaman Peribadi (11092)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2065)
Program Dropship (7043)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5028)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2355)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)