Salam. Kepada Pemilik2 Barang Kebal, Batu Delima, Duit Syiling Lama
Firdaus 71 - Wed 13/Apr/2011 2:08pm [Last Comment]
salam....
kepada sesiapa yg memiliki :

-batu delima (ader khadam/untuk tarik)
-batu delima(kekebalan)
-duit syiling 1972 20 sen,1971 10sen,1976 50 sen
-barang kekebalan yg lain

bgtau sya...kami akan memebelinye dgn harga yg memuaskan!!!!
0143062365 fedo

Niche: Kedai Cenderahati Dan Kraf | Kelab Hobi Dan Antik | Kelab Mistik Dan Misteri
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Exerer - Wed 13/Apr/2011 2:24pm
    sbg sesama Islam, terimalah nasihat ini..Hentikan Syirik!!! Bertaubat dan kembali kepada ALLAH SWT.  
  2. Fara 11 - Wed 13/Apr/2011 2:46pm
    saya ada byk duit syiling lama ni... ada thn 1967, 1970, 1971, 1972, 1973.. 1988.. dah hampir penuh setabong besar saya kumpul..  
  3. Mfariza82 - Wed 13/Apr/2011 9:25pm
    saya ada duit syiling british tahun 1804...berapa harganya...?  
  4. Dan 3 - Wed 13/Apr/2011 9:42pm
    saya ada pedang bayonet  
  5. Shikin 12 - Wed 13/Apr/2011 10:32pm
    sy ade telur ayam jantan yg berusia lbh 150 thn.klu berminat bole jmpa kt sbn tuk discuss hage. email sy di aku_pirate@yahoo.com - (bob)  
  6. Mahadi Sulaiman - Wed 13/Apr/2011 11:09pm
    Sy pn tgh mencari brg˛ yg di mention oleh Firdaus 71. Jika ada, sila email, peluru_kapur@yahoo.com  
  7. Zairemie Zulkapli - Wed 13/Apr/2011 11:44pm
    saya menpunyai duit satu ringit yg paling lama keluarannya..klu kena dgn harga saya nak jual..
    blh email saya
    remie2281@yahoo.com @ call 0162013418  
  8. Anuar Din - Thu 14/Apr/2011 11:35am
    Assalam,

    Sekiranya ingin berjual beli barangan antik sperti duit syiling lama....teruskanlah...

    Tetapi sekiranya yg berkaitan dgn kekebalan, yg ada Jin(yg disebut khadam) & seumpamanya....sila hentikan kerana akan memesongkan aqidah kita sbg umat islam......sbg muslim kita hanya bergantung kpd ALLAH yg maha berkuasa.....begitulah yg disebutkan dalam syahadah kita..... semoga memberikan manfaat kepada semua.....

    Wassallam....  
  9. Taiko 2 - Thu 14/Apr/2011 11:43am
    Sume brg2 yg diminta tu saya ada...tp sori...bkn utk buat kerja2 syirik...trutamanya batu delima tu, mmg ada khadamnya...klau dibawa pegi brjudi, mmg menang abis2an..sbb mmg power la), ada 1001 kegunaannya..,(ada yg offer nk beli dgn harga jutaan ringgit,mmg byk kegunaannya (blh digunakan utuk tujuan baik & jahat)....tp igtla wahai hamba Allah, bertaubat lah....dunia dh nk kiamat takut2 nnt x sempat nk bertaubat.....sya x kan sesekali bersengkongkol dgn manusia yg buat kerja2 syirik & menolak saya masuk neraka !!!  
  10. Muhammadyazid - Thu 14/Apr/2011 3:57pm
    aku ada syiling yasin wali7,wali9, geliga lipan 2biji(colour krim), delima merah 33biji bentuk tasbih(rendam dlm kolah masjid air jd merah semua), duit2 yg ada lambang kaabah, dll.... semua nya pemberian alam lain. sekadar berkongsi..  
  11. Zamzam 2 - Thu 14/Apr/2011 9:06pm
    yang aku tahu batu delima memang boleh di jual beli tapi khadam(jin) mana boleh di jual beli....itulah sebab dalam 10 urusan 1 pun susah nak jadi....
    hanya allah saja yg berkuasa..  
  12. Uncle 2 - Fri 15/Apr/2011 10:23am
    pakcik ada khadam nak jual sape nak bli, semua urusan passport visa levi bole settle tp untuk kj kilang jela khadam ni berminat bole call 012-6199662  
  13. Razak 3 - Fri 15/Apr/2011 2:46pm
    kwn baik saya ada burung cenderawasih yg telah di awet , nak jual dengan harga 70 k , amat cantik. jika berminat sms saya, bole bincang. 0126548527...zek @ zbiztrad@gmail.com  
  14. Amirul 34 - Fri 22/Apr/2011 6:10pm
    saye ade duit syiling lame 50 sentahun 1967 yang bahagian tepinya jenis SECURITY EDGE dan MILLED EDGE. Bagi syiling RM0.50 MILLED EDGE mempunyai nilai yang tinggi dan sangat susat diperolehi.sgt rare,,bole sms sye jika berminat 0179179626.  
  15. Faiz 66 - Thu 12/May/2011 4:47pm
    salam,untuk fara 11..saya berminat koleksi duit syiling saudari..nak jual x?
    kalo nak jual..email/msg..  
  16. Mrhilmi 2 - Wed 7/Dec/2011 12:50am
    sy ada syiling 10sen 1972.

    0174513304...  
  17. Syaix - Sun 11/Dec/2011 10:51am
    slm..duit sapuloh xnk ker?y ad dua gmbr agung
    ni no sy, 013-2706050
    azwan  
  18. Adie 20 - Fri 16/Dec/2011 12:28am
    duit 1 set lengkap di panggil 'aishah' hendak di jual jika kena dgn harganya...
    tinggal 2 set lagi untuk di lepaskan... minat... boleh beurusan terus dengan sya....
    keris picit serta lembing lama juga ada... pon mahu di lepaskankan..... malas nk simpan benda2 tu.... hanya yg berminat boleh terus hubungi saya coll atau sms sya.... adie 0146666036  
  19. Sya 9 - Fri 6/Jan/2012 11:14am
    Sy ada memiliki celak tembaga yang mempunyai ukiran kalimah Allah & Muhammad.Sesiapa yang berminat ingin membeli,blh sms sy di 0129804912.  
  20. Missnora 3 - Mon 19/Mar/2012 3:19pm
    salam saya ada tanduk rusa hiasan untuk dijual..memang usia dah lama..melebihi 30 tahun...turun menurun dari ayah saya.. berminat email saya v.deja30@yahoo.com  
  21. Miraie - Tue 13/Nov/2012 6:17pm
    duit syiling $1 tahun 1971 n 1981 xnak???  
  22. Man 240 - Sun 25/Nov/2012 12:07pm
    salam

    ada sesiapa berminat nak beli duit syiling lama?

    saya ada 20 sen tahun 1968, 1973, 1976, 1977

    10 sen tahun 1967 dan 1979

    kepada sesiapa berminat boleh hubungi saya..

    wan 0198002324  
  23. Hafizuddin 19 - Fri 24/May/2013 2:59am
    Mata lembing daun buluh berminat bleh email hafizuddin5225@yahoo.com  
  24. Shootloud - Fri 31/May/2013 5:17pm
    akum, saya ada sepasang batu delima cincin dan rantai untuk di jual. kalu berminat sila email ke shootloud.izwan@yahoo.com. gambar akan di sertakan. ;)  
  25. Tungkama - Fri 7/Jun/2013 10:53pm
    sy mempunyai sepasang anting-anting yg diperolehi dari sarang lebah madu hutan..berusia lebih 100tahun, diwarisi..jika berminat sila email ke tungkama@yahoo.com.my sy akan hantar gambar untuk rujukan tuan/puan....yg serius sahaja. terima kasih  
  26. Hanafi Mohd - Mon 22/Jul/2013 11:45am
    saya ada duit sanggul victoria 1872
    call 0126699298
    airmani gajah,,dan gading gajah ,n minyak saffaron  
  27. Rozimi - Mon 21/Oct/2013 12:51pm
    saya mencari batu delima merah. boleh hubungi 019-3245342 atau email rozimiazuan@gmail.com  
  28. Damron Doholok - Mon 23/Dec/2013 11:08pm
    saya ada menyimpan siling 50,20sen 1971, 50sen 1967,68,69,-,,77,80,81,82,84,88,91,96, 97,2001 2002,2003,2004,2005,
    siling rm1 thn1992 dan1995 berminat hubungi saya 0198076172  
  29. Ryeezal - Tue 20/May/2014 10:49am
    Saya dah 20thn berkecimpung dlm arena tarik duit, jual brg mistik ini, sekali pun tak dapat . mcm2 masalah, duit hancur, duit jadi daun, bila deal jual brg , tarik duit , khadam lari, bila bawa brg ke negeri lain, khadam tertinggal kat hiway. ada 1000 macam masalah yg timbul . Saya tak buat dah. Jadi pada sesiapa yg baru nak berkecimpung dalam bidang ini , hentikan sajalah, yg kaya ialah bomoh dan tester barang sahaja.  
  30. Suzana Yahya - Fri 18/Jul/2014 2:57am
    Salam,kami membeli batu delima asli berkhadam,celup di dalam air menjadi merah,kegunaan seorang ustaz perubatan..kami membeli dengan harga TUNAI RM5 JUTA.hubungi saya segera jika terdapat batu delima yang berkenaan,datang kerumah USTAZ,dan setelah disahkan,TUNAI RM5 JUTA dimasukkan serta merta kedalam akaun pemunya barang....
    hubungi saya 01124028892 /0194955293...tq,  
  31. Anis 290 - Thu 4/Sep/2014 12:16pm
    Sy ada barang yg nk dilepas :

    a) Delima Star
    b) Delima titis embun
    c) Kujang (kecil)

    Semua harga RM 400/satu

    Jangan reply kt sini ek... mesej sy & bg email address... nanti sy bg pic... leh tengok.

    Call/msj pon leh : 012-610 2971  
Page 1   (Total 31 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2634)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (203)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (243)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (360)
Bisnes Ais Krim (490)
Bisnes Aksesori Kereta (656)
Bisnes Broadband (1079)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (155)
Bisnes Cuci Kereta (790)
Bisnes Cyber Cafe (443)
Bisnes Dobi (1335)
Bisnes Ebook (1031)
Bisnes Handphone (1232)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (552)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (280)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (486)
Bisnes Komputer (1458)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1424)
Bisnes Pasar Malam (1928)
Bisnes Pelancongan (531)
Bisnes Perabot (831)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1073)
Bisnes Restoran (3235)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (373)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (637)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (807)
Bisnes Untuk Dijual (3240)
Bisnes Waffle Dan Jagung (375)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1726)
Diskusi Bisnes (1923)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (708)
Expo Karnival Tapak Niaga (6287)
Forex Malaysia (1825)
Haiwan Peliharaan (453)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (702)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (985)
Iklan Tv Radio Media Massa (216)
Import Dan Eksport (321)
Ingin Berniaga (2787)
Insurans Dan Takaful (1679)
Insurans Roadtax Kereta (328)
Kedai Bunga (186)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1952)
Kedai Emas (440)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2487)
Kedai Hardware (418)
Kedai Ibu Dan Bayi (679)
Kedai Jahit (3706)
Kedai Kamera Dan Camcorder (340)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (333)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1787)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1570)
Kereta Terpakai (4883)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4595)
Kerja Kemahiran (1897)
Kerja Kosong (11290)
Kerja Praktikal (1955)
Kerja Sales (2196)
Kerja Sambilan (6149)
Konsultan Perniagaan (437)
Kontrak Swasta (287)
Kontrak Tender Kerajaan (447)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (544)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (668)
Kontraktor Pasir (370)
Kontraktor Pembinaan (1999)
Kontraktor Perlombongan (313)
Kursus Dan Seminar (2748)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (652)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1598)
Mencari Pelabur (3613)
Mesin Fotostat (348)
Mesin Freezer Dan Chiller (257)
Mesin Industri (491)
Mesin Jahit (367)
Mesin Proses Makanan (546)
Pakej Pelancongan (2557)
Pakej Perkahwinan (1180)
Pakej Perniagaan (862)
Pasar Basah (1428)
Pekerja Asing (1195)
Pelaburan Saham Unit Trust (923)
Pembantu Rumah Asing (1812)
Pembekal Barang Runcit (1562)
Pembekal Beras (103)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (628)
Pembekal Kerepek (1081)
Pembekal Keropok (432)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (579)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (348)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (592)
Pemborong Bundle (844)
Pemborong Cadar Dan Tilam (428)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (683)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (759)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1613)
Pemborong Pakaian Lelaki (1113)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4131)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3464)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2736)
Pembuat Papan Tanda Iklan (264)
Pembuat Plastik Kotak Botol (786)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (481)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (939)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (572)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1517)
Pengedar Permainan Kanak2 (588)
Pengedar Produk Kecantikan (2578)
Pengedar Produk Kesihatan (2942)
Pengurus Majlis (585)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (707)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (284)
Penternak Lembu (379)
Penternak Udang (190)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (559)
Perkakas Dapur (603)
Perkakas Elektrik (418)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1488)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (384)
Pinjaman Kereta (582)
Pinjaman Peribadi (10337)
Pinjaman Perniagaan (1804)
Produk Dari China (527)
Produk Sejuk Beku (1281)
Program Consignment (1981)
Program Dropship (6539)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1499)
Pusat Latihan (637)
Pusat Memandu (119)
Pusat Mengaji Agama (499)
Pusat Pendidikan Tinggi (514)
Pusat Rawatan (352)
Pusat Tadika Dan Taska (1266)
Pusat Tuisyen (1043)
Rancangan Perniagaan (581)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4163)
Rumah Untuk Dijual (3651)
Servis Freelance (1074)
Servis Keselamatan (701)
Servis Pembersihan (795)
Servis Pengedaran Risalah (447)
Setiausaha Syarikat (595)
Sewa Bas Dan Van (554)
Sewa Kereta Teksi Limo (1763)
Sewa Lori (2501)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (880)
Studio Grafik Dan 3D (1054)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (460)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (226)
Sukan Futsal (225)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (629)
Tanah Untuk Dijual (4728)
Tempahan Biskut Dan Tart (2117)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2093)
Tempahan Kek Dan Coklat (2111)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (173)
Tempahan Kuih Muih (1716)
Tempahan Minuman Dan Dessert (455)
Tempahan Nasi Lemak (507)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (182)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1660)
Urut Tradisional (770)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1071)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2274)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1312)