Search Majalah.com
Salam Bermodal RM5k Perniagaan Apa yg Boleh Saya Buat?
Badrul Hisyam Bart @ Clarks Shoe - Tue 21/Feb/2012 12:27pm [Last Comment]
Salam bermodalkan RM5K saya nak buat bisnes, tapi xtaw bisnes apa yg sesuai, saya tiada pengalaman berniaga. Hanya on9 bisnes jew kt mudah. So nk mintak pandangan dan tunjuk ajar. Acctualy saya berkerja retail tp dah penat asyik kerja dan xder waktu. So ingat nk start berniaga keci-kecilan. Harap dapat dibantu :)

Niche: Ingin Berniaga
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Azlina 48 - Tue 21/Feb/2012 12:31pm
    blh hbungi saya azlinasenan@yahoo.com  
  2. Ciarra Harvest - Tue 21/Feb/2012 12:32pm
    dengan pelaburan emas juga mampu memberi keuntungan dan pendapatan . i boleh bantu you . give me your email . atau email saya meimeiharvest@gmail.com untuk keterangan lebih lanjut . Tq  
  3. Azizah 11 - Tue 21/Feb/2012 12:34pm
    Saya cadangkan Badrul untuk mndengar tentang topik pluang perniagaan yg akan diadakan di Dewan Tunku Canselor, UM pada 10hb March 2011 ni, dr pukul 9pg - 6ptg, tiket cuma rm8 (tmasuk lunch)
    bminat boleh cal/sms saya 0173274846  
  4. Ali Khan B Amirul - Tue 21/Feb/2012 12:37pm
    sy ada mengajar mcm mne sukses dlm bertrading forex,klu minat utk belajar sila hubungi sy 0199004220  
  5. Faizal 168 - Tue 21/Feb/2012 12:43pm
    BRO,kalau berani jadi macam orang cina(berani mati)laburkan duit tu beli emas dan laburkan ke bank rakyat.mmg untung.kalau x nak melabur emas,buat berniaga kecil2lan kat FLEA MARKET,pasar karat or pasar malam jual handphone spare part.untung gila gaban,beli murah jual dgn harga mahal.kena ingat berniaga ada pasang surut jgn bila x untung mood berniaga x de,jangan jadi mcm typical melayu untung sikit tutup kedai seminggu.tgk cina mcmana berniaga ayam x bkokok tapi diaorang dah bangun dulu sebelum ayam.ini nasihat tuk kau bro.5k tu kalau pandai main modal boleh dapat 15k-20k 3bulan  
  6. Mohammad Rafi Abu Bakar - Tue 21/Feb/2012 12:46pm
    sy syorkan utk buat bisnes printing. sy masih belajar n buat part-time shj. alhamdulillah sgt membantu.

    details di http://ik.my/printing

    keuntungan sehingga 300%.

    All da best.

    Like fanpage sy utk sebarang persoalan:

    http://www.facebook.com/rafiQPrintingSolution?ref=ts  
  7. Fadz 7 - Tue 21/Feb/2012 12:58pm
    Perniagaan yang berkaitan emas menguntungkan.
    Sekiranya anda membeli emas dari kami, anda akan dapat :-
    a) Perjanjian Jual Beli
    b) Jongkong Emas Fizikal berserta sijil anda simpan / dapat
    c) Hibah (Ganjaran) 1.2% - 2.2% SEBULAN selama tempoh kontrak
    d) Kontrak tamat anda ada opsyen untuk
    1) Renew kontrak
    2) Jual pd kami atau 3 parti.
    3) Selepas tamat kontrak kami
    membeli emas anda dengan
    harga sama yang anda beli dari
    kami.

    Pembelian minima adalah 50g mengikut harga semasa emas skrg. Sbg contoh, jika harga emas hari ni
    adalah RM 200, makan belian adalah RM 10,000.00. Bila saja anda membeli tu, emas fizikal mmg anda dapat.
    Kami beri lagi ganjaran atas belian anda tu 1.2% sbg ctoh adalah RM 120/sebulan ikut tempoh kontrak.

    Selepas tamat kontrak kami membeli emas anda dengan nilai yang anda beli dari kami.
    Memang menguntungkan,minimum risiko (Emas anda pegang) dengan untung yang tinggi (% Hibah yg diperolehi lebih tinggi dari dividen unit trust & ASB)

    Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya terus ye dikhuatiri anda tidak nampak keuntungan nya disini.

    & Sbg ingatan, ini bukan PELABURAN, MLM etc..syarikat kami adalah trading company & berdaftar dgn SSM, mematuhi piawaian BNM. Kami juga berdaftar dengan AMLA & BAFIA. so jgn risau..belian anda selamat. InsyaAllah  
  8. Badrul Hisyam Bart - Tue 21/Feb/2012 1:05pm
    Terima kasih sbb bagi respon ya :)

    Ciarra Harvest ini emel saya Bart_beng88@yahoo.com

    Azizah : sangat menarik tuh. InsyaAllah saya try apply cuti dlu. maklumlah retail. kerja time org lain cuti hehe :P

    Faizal 168 : bro niaga apa? mcm byk pengalaman jew? hehe :)  
  9. Ciarra Harvest - Tue 21/Feb/2012 1:27pm
    i dah emailkan pada u badrul .
    Tq  
  10. Sara 74 - Tue 21/Feb/2012 2:09pm
    Berniaga emas..kecil.kecilan..beli brg second simpan ar.rahnu..beli baru n jual. sy ofer hrGA yg cukup murah..sms 01111667565.  
  11. Rose 63 - Tue 21/Feb/2012 2:51pm
    SALAM, NAK BUKAK FRACISE FARMASI PERCUMER SPT WATSON ATAU GUARDIAN . SERTAI TAKLIMAT PADA 4/3 DI SRI GOMBAK UTK TAKLIMAT PERCUMA. ANDA BAKAL MNDAPAT KEDAI PERCUMA:0148045482  
  12. Nuruladibah - Tue 21/Feb/2012 2:57pm
    AKEJ PERNIAGAAN CHAR KUEY TEOW!!!!
    Perniagaan Yang Menguntungkan Bermula Dengan Permulaan Yang Mudah...
    Dengan hanya mengeluarkan modal yang rendah dan mudah tanpa perlu memikirkan
    Persiapanhanya masak sahaja,anda boleh memulakan perniagaan yang amat hebat ini pada masa dengan masa yang singkat..
    Iaitu CHAR KUEY TEOW PENANG!!!! Original!!
    Hanya RM1500!!!
    Dengan modal serendah RM1500, anda boleh memulakan perniagaan yang sungguh lumayan ini serta-merta. Anda akan memperolehi pakej berikut:
    - KICAP KHAS CHAR KUEY TEOW!!! 6 BOTOL(1.5LITER) 1 botol boleh menghasilkan 40-50 pinggan char kuey teow
    - Payung besar (segi empat) - 1
    - Meja (jenama Original 3V yg berkualiti tinggi) - 4
    - Dapur high pressure with stand 1
    - Kuey teow 15kg
    - Bekas polistren - 1
    - Tisu - 4
    - Disposable cawan berserta penutup , pinggan , sudu , garfu , straw - 200 unit setiap jenis
    - Tupperware 11 (pelbagai saiz dari saiz besar hingga kecil)
    - Kerusi - 10
    - Kuali memasak - 2
    - Sudip - 2
    - Tong sampah besar ( berwarna hitam yg selalu digunakan ) - 2
    - Pembersih kuali 2 unit
    - Tong air bersaiz besar - 1
    - Minyak masak 5 kg
    - Tupperware besar(bekas untuk kuey teow) - 1
    - Bekas perencah-perencah semasa memasak 4
    - Chopstick - 2
    - Plastik sampah - 2
    - Plastik membungkus - 2
    - Plastik singlet bersaiz 7 x 9
    - Corong untuk memasukkan kuey teow ke dalam plastik - 2
    - Pisau - 1
    HARGA PROMOSI SEDANG BERLANGSUNG!!
    PENGHANTARAN ADALAH DITANGGUNG BERES!! MARI2!!!
    p/s: untuk maklumat lanjut dan tempahan,sila hubungi kami di
    014-3428403  
  13. Joe Raizo - Tue 21/Feb/2012 7:15pm
    salam bro,duk area mane?leh kte berkongsi pengalaman klu berminat nak bisnez,saya bisnez satay & berniaga mainan kanak2.leh tel saya joe raizo 011-14803989 untuk kte share pendapat.  
  14. Sparis - Tue 21/Feb/2012 10:49pm
    mari meniaga emas ,,modal mula hanya rm1000+ shj.untung lumayan.hubungi 0129097290.tq  
  15. Sparis - Tue 21/Feb/2012 10:53pm
    pembetulan 012 9097920 BUKAN 7290  
  16. Zaimiro - Tue 21/Feb/2012 11:31pm
    BISNES PERFUME
    LAYARI WWW.HOTPERFUME.NET
    BERMINAT SMS 0166865771
    UNTUNG LUMAYAN
    HALAL DAN TANPA ALKOHOL  
  17. Badrul Hisyam Bart - Wed 22/Feb/2012 10:42am
    Joe Raizo : wslm saya duk kt area sg buloh.. bro niaga kt area mane?  
  18. Joe Raizo - Wed 22/Feb/2012 2:01pm
    saya niaga kt area seremban,n9.saya niaga satay,sambil2 tue saya join karnival jual makanan & mainan kanak2.permulaan modal pun cam bro jugak kecik jew,tapi alhamdullillah yang penting kte usaha.dulu pun saya makan gaji,asyik x cukup jew bulan2..klu ada masa leh lepak minum kte berkongsi pengalaman & pendapat  
  19. Badrul Hisyam Bart - Wed 22/Feb/2012 8:15pm
    Macam menarik tuh joe raizo :) boleh lah saya gunakan pengalaman bro sebagai langkah permulaan :) umur brp? nnt kita set time  
  20. Sham 102 - Wed 22/Feb/2012 11:53pm
    produk green technolgy. Promote kat bdn2 korporat. Bermula ngan modal kecik tp potensi amat besar sbb bdn2 korporat amat memerlukan produk2 green technology tahun ni. Email azizulhisham78@yahoo.com utk info.  
  21. Joe Raizo - Thu 23/Feb/2012 12:41am
    29thn,ok xde hal bro..pe2 roger jew :)  
  22. Webmaster - Fri 24/Feb/2012 8:45am
    Sy nk jual blogshop (premium) sy...kalau berminat nk berniaga on9 boleh la gunakan.

    Sy lelong di http://ohboongaa.com . Kalau rasa2 mahal sgt...emel sy berapa harga yg anda sanggup :)  
  23. Exerer - Fri 24/Feb/2012 11:47am
    seronok baca orang kita makin ramai minat berniaga dan menjalinkan kerjasama.... mudah2an kita boleh mengatasi bangsa2 yg telah jauh meninggalkan kita... amiin...  
  24. Fatburner 2 - Fri 24/Feb/2012 1:37pm
    tip top brg ni mmg power gle mmg cpt gle berpeluh n bakar lemak. sampai sy suh membe2 gym yg lain guna
    if nk buat cutting

    http://shapeyourbodysupplement.blogspot.com/  
  25. Azhar Ibrahim 2 - Fri 24/Feb/2012 7:08pm
    Slm Bart,
    Syarikat kami merupakan pengeluar jus manggis org islam yg pertama (Charge Manggis).
    Kami berniaga, beribadah dan membantu setiap org.Jika berminat utk menjadi rakan kongsi, franchisee atau agent kami amat alu-alukan sebab pasaran terlalu luas utk dimajukan.
    Boleh hubungi saya 012-3010796 atau email jr_azhar66@yahoo.com
    Terima kasih.  
  26. Khai 24 - Tue 28/Feb/2012 7:58am
    salam, en boleh buat bisnes monavie,modal serendah 737 sje,tapi kena rajin lah
    berminat,call khairi 0137578352  
  27. Aqmar Yusoff - Tue 28/Feb/2012 10:41am
    Salam EN Badrul,

    Saya ada peluang perniagaan yang ingin dikongsi kan di mana En Badrul bukan saja dpt tingkatkan pendapatan, malah dapat bantu tingkatkn nilai kehidupan org lain juga. HUbungi saya sekarang 0125587185  
  28. Solihin 3 - Tue 28/Feb/2012 5:27pm
    Salam Badrul,

    Dgn modal RM200 shj sebenarnya Badrul boleh create income RM5K++ atau lebih. Sy ade caranya..

    Bila free..? bleh berjumpa tp area lembah kelang shj..

    Call/SMS 0176323674  
  29. Alya 28 - Sun 4/Mar/2012 3:34pm
    Jual emas baru rm169 segram.01111667565  
  30. Niezam 4 - Wed 7/Mar/2012 10:05pm
    HUBUNGI SAYA KALAU NAK MENIAGA AISKRIM MAGIC @ AISKRIM GOYANG.
    NIEZAM (0125703859)  
  31. Ennie Azreen - Sun 11/Mar/2012 3:30pm
    saya ada bis yang tak perlu kuar modal
    hanya perlu online di rumah sahaja

    lawati laman fb kami : telur pindang istimewa - warisan berzaman

    msg saya dan saya akan bagi keterangan detail bis ni.
    ataupun boleh email saya di kieja@hotmail.com  
  32. Azmora - Thu 15/Mar/2012 12:54am
    Berniaga secara online..guna product dan tools syarikat kami. Selain dapat untung runcit, dapat lg komisyen yg kami sediakan.

    Dgn 5k boleh dapat sehingga 140k jika mengikut cara2 yg akan diajarkan dlm akademi kami. (kami mempunyai akademi untuk mengajar cara2 berniaga dan strategi pemasaran dlm internet)

    Saya prefer sms/call jika encik betul2 berminat 0162329699 (no email, thank you)  
  33. Ecosway 2 - Sun 18/Mar/2012 10:25am
    [Account Deleted by Owner]  
Page 1   (Total 33 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2673)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (204)
Bengkel Kereta (1474)
Bengkel Motosikal (245)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (495)
Bisnes Aksesori Kereta (647)
Bisnes Broadband (1091)
Bisnes Burger (540)
Bisnes Cermin Mata (158)
Bisnes Cuci Kereta (796)
Bisnes Cyber Cafe (447)
Bisnes Dobi (1344)
Bisnes Ebook (1037)
Bisnes Handphone (1241)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (553)
Bisnes Ice Blended (688)
Bisnes Jam Tangan (285)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (490)
Bisnes Komputer (1472)
Bisnes Kurier Dan Logistik (659)
Bisnes Minuman (1434)
Bisnes Pasar Malam (1942)
Bisnes Pelancongan (537)
Bisnes Perabot (838)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1092)
Bisnes Restoran (3280)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (358)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (376)
Bisnes Sms (160)
Bisnes Spa Dan Facial (644)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (812)
Bisnes Untuk Dijual (3263)
Bisnes Waffle Dan Jagung (378)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1748)
Diskusi Bisnes (1934)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (711)
Expo Karnival Tapak Niaga (6344)
Forex Malaysia (1837)
Haiwan Peliharaan (462)
Haji Dan Umrah (463)
Hiasan Dalaman (703)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (995)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2797)
Insurans Dan Takaful (1695)
Insurans Roadtax Kereta (332)
Kedai Bunga (189)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1968)
Kedai Emas (444)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2502)
Kedai Hardware (424)
Kedai Ibu Dan Bayi (685)
Kedai Jahit (3751)
Kedai Kamera Dan Camcorder (340)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (335)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1801)
Kedai Sewa (1612)
Kereta Baru (1586)
Kereta Terpakai (4928)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4654)
Kerja Kemahiran (1917)
Kerja Kosong (11464)
Kerja Praktikal (1998)
Kerja Sales (2222)
Kerja Sambilan (6210)
Konsultan Perniagaan (446)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (451)
Kontraktor Balak Dan Kayu (471)
Kontraktor Jurutera (553)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (223)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (381)
Kontraktor Pembinaan (2020)
Kontraktor Perlombongan (317)
Kursus Dan Seminar (2776)
Kursus Kecantikan (678)
Kursus Makanan (657)
Kursus Motivasi (319)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1607)
Mencari Pelabur (3639)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (259)
Mesin Industri (502)
Mesin Jahit (369)
Mesin Proses Makanan (554)
Pakej Pelancongan (2577)
Pakej Perkahwinan (1191)
Pakej Perniagaan (874)
Pasar Basah (1437)
Pekerja Asing (1214)
Pelaburan Saham Unit Trust (929)
Pembantu Rumah Asing (1836)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (105)
Pembekal Buah-buahan (478)
Pembekal Ikan Kering (382)
Pembekal Kelapa Dan Santan (640)
Pembekal Kerepek (1091)
Pembekal Keropok (438)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (587)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (139)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1180)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (596)
Pemborong Bundle (855)
Pemborong Cadar Dan Tilam (439)
Pemborong Karpet (158)
Pemborong Kasut Dan Sandal (686)
Pemborong Lampin (291)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (764)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1630)
Pemborong Pakaian Lelaki (1117)
Pemborong Pakaian Plus Size (142)
Pemborong Pakaian Wanita (4156)
Pemborong Telekung Dan Songkok (563)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3497)
Pemborong Tuala (197)
Pemborong Tudung (2754)
Pembuat Papan Tanda Iklan (269)
Pembuat Plastik Kotak Botol (790)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (486)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (945)
Pengedar Bahan Pencuci (706)
Pengedar Buku Dan Majalah (577)
Pengedar Contact Lens (238)
Pengedar Perfume (1528)
Pengedar Permainan Kanak2 (591)
Pengedar Produk Kecantikan (2598)
Pengedar Produk Kesihatan (2966)
Pengurus Majlis (590)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (716)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (688)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (386)
Penternak Udang (193)
Peralatan Makmal Dan Hospital (258)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (704)
Peralatan Sukan (545)
Perisian Komputer (564)
Perkakas Dapur (614)
Perkakas Elektrik (425)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1510)
Pinjaman AIM (165)
Pinjaman Hartanah (509)
Pinjaman Kad Kredit (386)
Pinjaman Kereta (589)
Pinjaman Peribadi (10439)
Pinjaman Perniagaan (1811)
Produk Dari China (533)
Produk Sejuk Beku (1296)
Program Consignment (1990)
Program Dropship (6626)
Pusat Bahasa (350)
Pusat Jagaan Bayi (1515)
Pusat Latihan (641)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (510)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (357)
Pusat Tadika Dan Taska (1276)
Pusat Tuisyen (1051)
Rancangan Perniagaan (587)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4209)
Rumah Untuk Dijual (3684)
Servis Freelance (1094)
Servis Keselamatan (711)
Servis Pembersihan (804)
Servis Pengedaran Risalah (453)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (567)
Sewa Kereta Teksi Limo (1793)
Sewa Lori (2531)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (245)
Studio Fotografi (887)
Studio Grafik Dan 3D (1074)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (711)
Studio Muzik (465)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (228)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (142)
Tanah Sewa (631)
Tanah Untuk Dijual (4771)
Tempahan Biskut Dan Tart (2126)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (658)
Tempahan Katering (2113)
Tempahan Kek Dan Coklat (2124)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1732)
Tempahan Minuman Dan Dessert (456)
Tempahan Nasi Lemak (512)
Tempahan Roti (352)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (629)
Ubahsuai Rumah (1665)
Urut Tradisional (783)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (395)
Usahawan Tani (1084)
Vending Machine (360)
Voucher Dan Tiket (244)
Web Design Malaysia (2289)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)