Search Majalah.com
RM3.65 Billion Geran dan Pinjaman Perniagaan untuk Bumiputera Masih Belum Dimohon
Azizah 12 - Tue 12/Apr/2011 12:12pm [Last Comment]
Tahukah anda pada disember 2010 sebanyak RM3.65 billion dana yang diperuntukkan untuk industri kecil dan sederhana,ushawan bumiputera dalam bidang pembuatan,makanan ,ternakan,teknologi maklumat,penghasilan produk,peruncitan,perkhidmatan,perkapalan,minyak dan gas,dan pelbagai sektor lagi masih belum dipohon oleh USAHAWAN BUMIPUTERA.

Setelah membuat beberapa servey, kami dapati salah satu faktor mengapa dana dan bantuan ini tidak dimohon, ialah kurangnya pengetahuan tentang badan badan yang mempunyai dana dan bantuan. Pendek kata usahawan bumiputera tak tahu pun tentang dana dana ini.kalau tahu pun mungkin tak tahu bagaimana nak mohon, kat mana nak pergi dan macamana nak buat kertas kerja (paperwork ) yang mantap dan berkesan.

sehubungan itu saya ingin berkongsi dengan warga majalah dan mana mana persatuan usahawan,dewan perniagaan melayu atau mana mana NGO , dan mahasiswa /pelajar IPTA/IPTS yang menganggur untuk bersama sama dalam satu seminar BANTUAN KEWANGAN PERNIAGAAN UNTUK BUMIPUTERA.

Antara panel yang di jemput adalah

Majlis Amanah Rakyat ( MARA )
TEKUN NAsiONAL
Perbadanan Usahawan Nasional Berhad ( PUNB)
AGRO BANK ( dahulu di kenali sebagai Bank Pertanian)
SME Bank ( Small Medium Enterpreuner Bank)

Di seminar ini panel panel akan berkongsi dan mencelik kan mata kita semua dengan bantuan bantuan dan geran geran dari kerajaan yang masih belum di mohon/kurang dipohon oleh Usahawan Bumiputera.Mereka juga akan berkongsi kelemahan kelemahan yang biasanya ada pada ushawan yang menggagalkan permohonan mereka sebelum ini. berkongsi matlumat tentang dana dana baru dalam HAB MAKANAN HALAL yang baru di umumkan PM baru baru ini.


SEMINAR BANTUAN KEWANGAN PERNIAGAAN BUMIPUTERA 2011
TARIKH : 14-15 MEI 2011 ( sabtu & ahad )
tempat : Internasional Youth Center (IYC) cheras (berhampiran HUKM )
bayaran : RM150/ person ( untuk makan & sewa dewan & bayaran penceramah dan seminar KIT )
Anjuran : Gabungan Usahawan Melayu Semenanjung.

Terhad pada 200 usahawan yang ingin berjaya sahaja. sila bawa bersama dokumen perniagaan untuk permohonan secara online .



Bayaran Deposit ( Booking Sit ) boleh dibuat sebelum 10 Mei 2011 dalam
Akaun Maybank
151061289909
atas nama Azlan Shah Bin Abdul Ghani
( pengerusi Gabungan Usahawan Bumiputera Semenanjung.)

setelah pembayaran dibuat sila SMS taip NAMA-NO IC-No RUJUKAN PEMBAYARAN dan hantar ke nombor

Dr azlan ( Pengerusi ) 016 -2323459
En azrie ( Bendahari ) 013 -6290496

atau scan slip pembayaran dan emailkan kepada
braveaux@mail.com

ID pendaftaran akan diSMS/e-mail kepada Peserta yang telah membuat pembayaran dan pendaftaran.

tempat adalah terhad kepada 200 usahawan sahaja.

Niche: Pinjaman Perniagaan | Kursus Dan Seminar
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Azizah 12 - Tue 12/Apr/2011 12:14pm
    booking sit RM50 - maaf tertinggal info  
  2. Azizah 12 - Tue 12/Apr/2011 2:59pm
    http://majalah.com/?classified:seminar-pembiayaan-perniagaan-bumiputera-mara-tekun-sme-bank-agro-bank-punb:6PVN9ZHB2Z

    ni update terkini seminar.  
  3. Minyak Wangi Wangian - Tue 12/Apr/2011 3:10pm
    Ada ruang booth utk pameran atau jualan? Jika ada sy ingin joint gerai pameran untuk mereka2 yang ingin menjadi Usahawan Perniagaan syarikat kami. Jika ada, blh juga email kpd fragrance2u@yahoo.com
    http://aspirasi-berjaya.blogspot.com/  
  4. Norakma 2 - Wed 13/Apr/2011 3:55pm
    As-salam,

    Saya berminat..2 orang....any update boleh email saya dia alamat norakma.mnoor@gmail.com. Saya akan buat pembayaran booking sit sebelum 10 Mei 2011. Terima kasih.  
  5. Usop 7 - Thu 14/Apr/2011 8:35pm
    boleh tak ceruta dengan lebih detail sy kurang paham cal atau emil pada sy boleh 0126258020
    usopcarino@gmail.com  
  6. Villaalonso - Sun 24/Apr/2011 6:00pm
    ni konfirm tipu ni...nk duit korang rm150 jer..lepas dis 2009 geran dah tak beri lg kerajaan.  
  7. Freeretailstore - Wed 4/May/2011 3:10pm
    Salam,

    Boleh sesiapa wakil dari Gabungan Usahawan Melayu Semenanjung memberi penjelasan kenapa tiada reference langsung yang wujud tentang Gabungan Usahawan Melayu Semenanjung? Puas cari dalam Google, hanya ada tiga reference sahaja, ketiga tiganya dalam Majalah.com.

    Satu lagi persoalan, kenapa bayaran bukan ke dalam akaun Gabungan tetapi ke dalam akaun perseorangan.

    Harap ada wakil wakil yang dapat memberi penjelasan.

    Sehingga itu, saya harap semua yang membaca ruangan ini dapat berhati hati ya. RM150 tuh banyak tuh.

    Setahu saya MARA, TEKUN, PUNB tuh semuanya ada menyediakan sessi ceramah percuma. Kalau silap, tolong perbetulkan lah ya.  
  8. Rosli 45 - Fri 13/May/2011 4:39pm
    Saya berminat , jika ada peluang kursus ni lagi sila hubungi saya di 0166905980 atau email rosli_liey@yahoo.com  
  9. Leza 3 - Tue 26/Jul/2011 3:47am
    en rosli, saya musykhil dgn kursus nie...mcm tipu je. lebih baik en check website www.gabem.my , gabem slalu adakan pusat sehenti utk usahawan dtg n rujuk apa2 masalah...disitu ada miti, mof, kpdnkk, epu, tekun, punb, cidb, sme bank, bank negara, bank rakyat,mara,pns, ssm, cgc, sme corp. semua ni free...bru dua minggu lps sy pergi di seremban...sgt membantu.  
Page 1   (Total 9 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2631)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (202)
Bengkel Kereta (1486)
Bengkel Motosikal (243)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (360)
Bisnes Ais Krim (488)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1078)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (155)
Bisnes Cuci Kereta (788)
Bisnes Cyber Cafe (443)
Bisnes Dobi (1333)
Bisnes Ebook (1029)
Bisnes Handphone (1227)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (549)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (280)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (486)
Bisnes Komputer (1456)
Bisnes Kurier Dan Logistik (652)
Bisnes Minuman (1425)
Bisnes Pasar Malam (1927)
Bisnes Pelancongan (529)
Bisnes Perabot (828)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1072)
Bisnes Restoran (3230)
Bisnes Roti Dan Bakeri (697)
Bisnes Salun Rambut (353)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (373)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (636)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (806)
Bisnes Untuk Dijual (3235)
Bisnes Waffle Dan Jagung (374)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1721)
Diskusi Bisnes (1922)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (706)
Expo Karnival Tapak Niaga (6270)
Forex Malaysia (1821)
Haiwan Peliharaan (451)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (700)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (984)
Iklan Tv Radio Media Massa (214)
Import Dan Eksport (321)
Ingin Berniaga (2784)
Insurans Dan Takaful (1677)
Insurans Roadtax Kereta (328)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1952)
Kedai Emas (440)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2485)
Kedai Hardware (415)
Kedai Ibu Dan Bayi (677)
Kedai Jahit (3696)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1782)
Kedai Sewa (1609)
Kereta Baru (1569)
Kereta Terpakai (4874)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4586)
Kerja Kemahiran (1894)
Kerja Kosong (11260)
Kerja Praktikal (1946)
Kerja Sales (2192)
Kerja Sambilan (6139)
Konsultan Perniagaan (436)
Kontrak Swasta (286)
Kontrak Tender Kerajaan (446)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (543)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (221)
Kontraktor Minyak Dan Gas (668)
Kontraktor Pasir (368)
Kontraktor Pembinaan (1993)
Kontraktor Perlombongan (313)
Kursus Dan Seminar (2746)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (651)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1598)
Mencari Pelabur (3614)
Mesin Fotostat (348)
Mesin Freezer Dan Chiller (257)
Mesin Industri (490)
Mesin Jahit (364)
Mesin Proses Makanan (546)
Pakej Pelancongan (2554)
Pakej Perkahwinan (1178)
Pakej Perniagaan (863)
Pasar Basah (1424)
Pekerja Asing (1192)
Pelaburan Saham Unit Trust (920)
Pembantu Rumah Asing (1809)
Pembekal Barang Runcit (1561)
Pembekal Beras (103)
Pembekal Buah-buahan (475)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (627)
Pembekal Kerepek (1080)
Pembekal Keropok (432)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (122)
Pembekal Minyak Masak (412)
Pembekal Rempah Dan Perencah (576)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (137)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1177)
Pemborong Batik Dan Sutera (348)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (591)
Pemborong Bundle (843)
Pemborong Cadar Dan Tilam (428)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (682)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (758)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1609)
Pemborong Pakaian Lelaki (1112)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4124)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3455)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2732)
Pembuat Papan Tanda Iklan (262)
Pembuat Plastik Kotak Botol (786)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (480)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (939)
Pengedar Bahan Pencuci (699)
Pengedar Buku Dan Majalah (572)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1516)
Pengedar Permainan Kanak2 (586)
Pengedar Produk Kecantikan (2573)
Pengedar Produk Kesihatan (2939)
Pengurus Majlis (585)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (706)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (283)
Penternak Lembu (377)
Penternak Udang (189)
Peralatan Makmal Dan Hospital (255)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (558)
Perkakas Dapur (599)
Perkakas Elektrik (417)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1483)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (383)
Pinjaman Kereta (582)
Pinjaman Peribadi (10353)
Pinjaman Perniagaan (1803)
Produk Dari China (526)
Produk Sejuk Beku (1280)
Program Consignment (1978)
Program Dropship (6529)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1492)
Pusat Latihan (637)
Pusat Memandu (119)
Pusat Mengaji Agama (499)
Pusat Pendidikan Tinggi (513)
Pusat Rawatan (351)
Pusat Tadika Dan Taska (1263)
Pusat Tuisyen (1042)
Rancangan Perniagaan (581)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4157)
Rumah Untuk Dijual (3645)
Servis Freelance (1072)
Servis Keselamatan (700)
Servis Pembersihan (795)
Servis Pengedaran Risalah (447)
Setiausaha Syarikat (593)
Sewa Bas Dan Van (548)
Sewa Kereta Teksi Limo (1758)
Sewa Lori (2497)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (875)
Studio Grafik Dan 3D (1053)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (459)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (226)
Sukan Futsal (225)
Sukan Pancing (139)
Tanah Sewa (629)
Tanah Untuk Dijual (4723)
Tempahan Biskut Dan Tart (2115)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2091)
Tempahan Kek Dan Coklat (2109)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (172)
Tempahan Kuih Muih (1711)
Tempahan Minuman Dan Dessert (454)
Tempahan Nasi Lemak (506)
Tempahan Roti (345)
Terminal Bayaran (181)
Ubahsuai Pejabat (638)
Ubahsuai Rumah (1658)
Urut Tradisional (769)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1070)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2270)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1308)