Search Majalah.com
Prudential Prucash: Pelaburan Disamping Protection - Seremban
Himi - Sat 26/Feb/2011 3:05pm [Last Comment]
Apa itu PRUCash?
PRUCash ialah polisi bertempoh yang boleh di beli untuk jangka masa 20 hingga 30 tahun,dalam gandaan 2 TAHUN dengan premium yang di bayar sepanjang tempoh polisi.Manfaat kehidupan sebanyak 6% daripada jumlah di insuranskan akan di bayar setiap 2 TAHUN untuk membekalkan aliran tunai kepada anda.

Anda boleh memilih untuk menerima manfaat kehidupan dalam bentuk wang tunai @ mengumpulkannya dan memperolehi faedah sepanjang tempoh polisi.Sekiranya orang yang diinsuranskan meninggal dunia,pewaris akan menerima jumlah yang diinsuranskan sepenuhnya serta bonus yang di sertakan dan tunai terkumpul tanpa mengira manfaat kehidupan yang sudah pun di bayar.

Jenis Bonus yang diterima

Selain daripada manfaat kehidupan, PRUDENTIAL juga membolehkan anda berkongsi keuntungan menerusi BONUS BERBALIK dan BONUS TERMINAL.Dua bonus tersebut diisytiharkan setiap tahun dan akan dibayar jika pemegang insurans meninggal dunia @ hilang upaya menyeluruh dan kekal ( HUMK ) apabila polisi matang @ apabila polisi di serahkan.

Jumlah yang akan dibayar
• apabila meninggal dunia @ polisi matang ( jumlah di insuranskan,bonus berbalik,bonus terminal dan sebarang tunai terkumpul dengan faedah akan di bayar.)
• hilang upaya menyeluruh dan kekal ( HUMK ) ( bayaran yang sama dengan manfaat kematian).
• apabila polisi di serahkan ( nilai tunai terjamin ,sebarang nilai tunai berbalik,bonus terminal,tunai terkumpul dengan faedah akan di bayar ).

Pelan ini sesuai untuk :
• mahukan satu pelan yang menggabungkan ciri2 simpanan dan perlindungan.
• menghargai kecairan kewangan dan ingin mendapatkan manfaat tunai tetap sambil menambah simpanan mereka.
• mahukan bayaran terjamin bagi jumlah diinsuranskan serta bonus untuk polisi insurans mereka.

Contoh pelan.

Female
Next Bithday 28 years old
Non Smoker

Term 30 years Payment Method :

Auto Debit Monthly Dengan menyimpan RM210 sebulan :-

1) Bonus every 2 years RM1,800 ( fixed mmg dpt tau) boleh digunakan utk ambil policy baru, gi holiday, simpan dalam ASB pun boleh atau ape-ape lah.

2) Kalau memang nak ambil bonus di atas savings after 30 years lebih kurang RM81K (based on 7% projected return)

3) Kalau tak nak bonus RM1,800 (simpan semula dlm prucash), savings lebih kurang RM142K. Menarik bukan? bukan itu sahaja... Sekiranya berlaku kematian, waris akan dapat RM60K + savings setakat simpan Sekiranya terkena salah satu dari 36 penyakit kritikal, akaun prucash free selama 30 tahun (selagi policyholder hidup). Contoh, selepas 6 bulan simpan RM210 dalam plan prucash, miss A terkena heart attack, RM210 tak perlu bayar lagi sampai la tempoh policy tamat, savings kita jalan seperti biasa..
Menyimpan lah dengan Prucash untuk hari tua kita. Plan prucash ni sebagai alternatif untuk kita simpan duit selain mempunyai EPF akaun yang belum tentu cukup utk tampung hari tua kita.

Hubungi HIMI: 019-3713141 untuk details info
email: hrozaini332@gmail.com
ym: himiprubsn
googletalk: hrozaini332
skype:himi rozaini

Niche: Insurans Dan Takaful
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mohd 34 - Sat 26/Feb/2011 8:40pm
    menarik...tp minumum p/month mmg $210 ke? kalu dlm 100?  
  2. Himi - Sun 27/Feb/2011 12:42am
    utk Mohd 34 dgn usia abg 34 & merokok, jk meninggal atau cacat kekal dpt RM15K, buat simpanan selama 30tahun, every 2 yrs bonus RM900 & next 30 years lebih kurang RM68K (based on 7% projected return). Premium bulanan RM106.55 (auto debit)  
  3. Mohd 34 - Mon 28/Feb/2011 8:24pm
    email details.  
  4. Himi - Tue 1/Mar/2011 12:08am
    bagi email anda (mohd 34) utk contoh quotation  
  5. Mohd 34 - Tue 1/Mar/2011 12:10pm
    aslin11@yahoo.com  
  6. Himi - Tue 1/Mar/2011 9:56pm
    sy dah email quotation, pls check  
Page 1   (Total 6 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2639)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (206)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (491)
Bisnes Aksesori Kereta (657)
Bisnes Broadband (1082)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (156)
Bisnes Cuci Kereta (790)
Bisnes Cyber Cafe (444)
Bisnes Dobi (1337)
Bisnes Ebook (1033)
Bisnes Handphone (1232)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (552)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (282)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (487)
Bisnes Komputer (1460)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1427)
Bisnes Pasar Malam (1930)
Bisnes Pelancongan (530)
Bisnes Perabot (833)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1077)
Bisnes Restoran (3248)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (356)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (375)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (807)
Bisnes Untuk Dijual (3251)
Bisnes Waffle Dan Jagung (375)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1729)
Diskusi Bisnes (1925)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6308)
Forex Malaysia (1826)
Haiwan Peliharaan (454)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (705)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (986)
Iklan Tv Radio Media Massa (217)
Import Dan Eksport (322)
Ingin Berniaga (2790)
Insurans Dan Takaful (1682)
Insurans Roadtax Kereta (329)
Kedai Bunga (186)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1953)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2491)
Kedai Hardware (420)
Kedai Ibu Dan Bayi (680)
Kedai Jahit (3714)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1790)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1577)
Kereta Terpakai (4889)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4602)
Kerja Kemahiran (1907)
Kerja Kosong (11329)
Kerja Praktikal (1959)
Kerja Sales (2201)
Kerja Sambilan (6161)
Konsultan Perniagaan (441)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (448)
Kontraktor Balak Dan Kayu (470)
Kontraktor Jurutera (548)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (672)
Kontraktor Pasir (374)
Kontraktor Pembinaan (2003)
Kontraktor Perlombongan (315)
Kursus Dan Seminar (2752)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (654)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1600)
Mencari Pelabur (3618)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (258)
Mesin Industri (494)
Mesin Jahit (367)
Mesin Proses Makanan (549)
Pakej Pelancongan (2558)
Pakej Perkahwinan (1183)
Pakej Perniagaan (863)
Pasar Basah (1430)
Pekerja Asing (1199)
Pelaburan Saham Unit Trust (924)
Pembantu Rumah Asing (1816)
Pembekal Barang Runcit (1566)
Pembekal Beras (104)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (629)
Pembekal Kerepek (1082)
Pembekal Keropok (433)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (581)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1180)
Pemborong Batik Dan Sutera (350)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (591)
Pemborong Bundle (847)
Pemborong Cadar Dan Tilam (429)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (684)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (760)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1617)
Pemborong Pakaian Lelaki (1113)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4135)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3469)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2741)
Pembuat Papan Tanda Iklan (266)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (482)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (701)
Pengedar Buku Dan Majalah (573)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1519)
Pengedar Permainan Kanak2 (588)
Pengedar Produk Kecantikan (2584)
Pengedar Produk Kesihatan (2947)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (708)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (284)
Penternak Lembu (380)
Penternak Udang (190)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (562)
Perkakas Dapur (605)
Perkakas Elektrik (420)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1494)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (384)
Pinjaman Kereta (587)
Pinjaman Peribadi (10364)
Pinjaman Perniagaan (1806)
Produk Dari China (529)
Produk Sejuk Beku (1284)
Program Consignment (1983)
Program Dropship (6565)
Pusat Bahasa (348)
Pusat Jagaan Bayi (1504)
Pusat Latihan (638)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (500)
Pusat Pendidikan Tinggi (514)
Pusat Rawatan (353)
Pusat Tadika Dan Taska (1268)
Pusat Tuisyen (1044)
Rancangan Perniagaan (583)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4173)
Rumah Untuk Dijual (3657)
Servis Freelance (1079)
Servis Keselamatan (703)
Servis Pembersihan (799)
Servis Pengedaran Risalah (450)
Setiausaha Syarikat (597)
Sewa Bas Dan Van (555)
Sewa Kereta Teksi Limo (1771)
Sewa Lori (2505)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1058)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (461)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (227)
Sukan Futsal (226)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (631)
Tanah Untuk Dijual (4738)
Tempahan Biskut Dan Tart (2118)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (652)
Tempahan Katering (2098)
Tempahan Kek Dan Coklat (2114)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (175)
Tempahan Kuih Muih (1719)
Tempahan Minuman Dan Dessert (455)
Tempahan Nasi Lemak (508)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (183)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1664)
Urut Tradisional (765)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1074)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (241)
Web Design Malaysia (2279)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1319)