Search Majalah.com
Prosedur nak Buka Kedai Kek & Roti
Nurul 15 - Fri 17/Apr/2009 12:02am [Last Comment]
saya ni suri rumahtangga,teringin nak buka kedai kek&roti tapi tak pandai nak mulakan...jadi kalau ada sape2 yang arif dan boleh bagi tunjuk ajar terutama yang berpengalaman,diharap sgt beri sedikit ilmu untuk orang baru macam saya,dari awal..iaitu kursus hingga terbinanya kedai tersebut,terima kasih banyak2 sekiranya dapat membantu

Niche: Bisnes Roti Dan Bakeri | Tempahan Roti
Bengkel Hands-On Simplified FB Marketing
19 & 20 Sep 2015 (Sabtu & Ahad) di DPMM Putrajaya

Daftar Keahlian DPMM Putrajaya
Terima kasih atas sokongan Tuan/Puan
     
  1. Zainol Mohamed - Fri 17/Apr/2009 1:43pm
    tahniah cik nurul! jika anda perlukan saya utk merekabentuk kitchen anda hubungi saya h/p: 017 6264937 . kitchen equipment solutions, design & bulid, wet chemical, lpg piping, exhaust ducting system, submission & approval. budget kecil , tak masalah, pengalaman saya dlm industri kitchen ini 17 tahun. autocad design.  
  2. Azizah 3 - Sat 13/Jun/2009 11:17am
    salam,
    pendapat saye,if kite betul2 berminat utk berniaga,awak kene bermula dari A-Z.Maknanye,kite cuba utk belajar sendiri,cari maklumat di internet dan buku2.yang penting kiter mencuba...  
  3. Naz 5 - Mon 19/Jul/2010 11:59am
    sy pembuat tepung kek coklat dr rumah sahaje. Sungguh enak dan sedap ;) berminat sila cal 0133432302  
  4. An Nur - Wed 25/Aug/2010 2:13pm
    salam...
    saya ada sebuah kedai kek... saya mula dari bawah... Alhamdulillah membuahkan hasil... tapi saya akan ke labuan tak lama lagi, jd sy bercadang untuk menjual peralatan kedai saya, barang dlm 1 1/2 tahun... jika berminat hubungi saya 0129488550  
  5. Nizam Isa - Wed 22/Dec/2010 7:17am
    Saya ada semua kelengkapan barang untuk membuka kedai kek dan bakery. Mungkin saya boleh memberi idea /pendapat jk kita berada di lokasi yg hampir sama.Berminat hubungi hanida 0166187772  
  6. Prem 4 - Wed 2/Mar/2011 5:42pm
    email kepada saya harga barangan yang ingin dijual
    saya berminat
    premraj199@yahoo.com  
  7. Siti 559 - Sat 6/Oct/2012 10:08am
    Sila bagi pendapat cara utk buka Kedai bakeri, jual brg2 buat kek n Biskut.....Perlu Kursus ke....Di mana brg2 tsebut Saya Perlu beli dengan harga brniaga...Emel Saya sheribai_wakira@yahoo.com  
  8. Isz Sweet Pastry Bakery - Tue 9/Apr/2013 7:04pm
    Assalamualaikum

    Saya Isa baru saja menamatkan pengajian dalam jurusan Diploma in Pastry and Bakery. Saya juga berhasrat untuk membuka Kedai Roti dan Kek. tetapi saya tidak tahu bagaimana untuk memulakan empayer perniagaan saya. ada sesiapa boleh beri tips dan tunjuk ajar pada saya? mohon dengan sangat bantuan dari pakar.  
  9. Shafareen - Sat 28/Dec/2013 8:42pm
    berminat membuka kedai menjual peralatan dan bahan membuat kek dan biskut...mcmne nak dptkan barang pada harga yang murah...email sy shafare_abidin@yahoo.com  
  10. Siti 1168 - Fri 28/Feb/2014 1:48pm
    saya bercadang untuk membuka kedai menjual brng2 kek dan biskut tolong bg tau saya mana nak dapat supplyer.. sitinorjulaiha.jumadi@gmail.com  
  11. Mohd Zamani Bin Kamis - Sat 19/Apr/2014 10:30pm
    salam. saya baru berumur 21 tahun, tp saya dan kawan saya berminat untuk membuka sebuah kedai kek. Dia telah pun memulakan perniagaan sejak dari rumah lagi dan berminat untuk mengembangkan perniagaan dengan membuka kedai kek. Kami ingin tahu kos untuk membuka kedai kek, kos barangan, machine, dan sebagainya..mohon bantuan dari pakar  
  12. Dzulkarnain93 - Wed 14/May/2014 2:25am
    (Mohd Zamani Bin Kamis.. boleh kita berkawan??)
    Assalamualaikum.. saya Zul dr Puchong.. saya berumur 21 thn.. saya bercita2 utk membuka perniagaan bakeri.. tapi tiada asas langsung dlm bidang berniaga ini.. harap kawan2 dapat memberikn cadangan.. langkah2 apa yg patut sy mulakan dr sekarang..??? masuk kolej bidang kulinari, kemudian kerja dan kumpul modal, belajar cara manage bisnes, cukup modal dan jumpa rakan kongsi.. boleh buka kedai bakeri..!!! MINTA TUNJUK AJAR DARI YG BERPENGALAMAN.. TERIMA KASIH kpd yg sudi membantu...
    whatsapps saya: 0183758586 atau
    Email : karnain999@gmail.com  
  13. M Bajuri - Thu 24/Jul/2014 8:02am
    Saya bercadang juga membuka kedai menjual peralatan dan bahan membuat kek dan biskut...mcmne nak dptkan barang pada harga yang murah...email sy jureyina@yahoo.com  
  14. Zuha 5 - Mon 26/Jan/2015 8:14am
    emel saya zuhadid@gmail.com utk perkongsian membuka kedai membekal bahan bakeri.tq  
Page 1   (Total 14 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Persatuan
Pakej Perniagaan

Agen Hartanah (3415)
Bengkel Basikal (82)
Bengkel Besi (306)
Bengkel Kereta (1709)
Bengkel Motosikal (287)
Bengkel Tayar (252)
Bisnes Air Mineral (436)
Bisnes Ais Krim (614)
Bisnes Aksesori Kereta (717)
Bisnes Broadband (1236)
Bisnes Burger (618)
Bisnes Cermin Mata (178)
Bisnes Cuci Kereta (929)
Bisnes Cyber Cafe (504)
Bisnes Dobi (1599)
Bisnes Ebook (1177)
Bisnes Handphone (1414)
Bisnes Hari Raya (142)
Bisnes Hotel & Resort (672)
Bisnes Ice Blended (765)
Bisnes Jam Tangan (335)
Bisnes Jeruk (216)
Bisnes Kitar Semula (585)
Bisnes Komputer (1717)
Bisnes Kurier & Logistik (824)
Bisnes Minuman (1717)
Bisnes Pasar Malam (2340)
Bisnes Pelancongan (674)
Bisnes Pengantin (869)
Bisnes Perabot (1085)
Bisnes Prepaid & Reload (1203)
Bisnes Restoran (4272)
Bisnes Roti & Bakeri (816)
Bisnes Salun Rambut (433)
Bisnes Sarang Burung (263)
Bisnes Satay (451)
Bisnes Sms (173)
Bisnes Spa & Facial (830)
Bisnes Steamboat (215)
Bisnes Stesen Minyak (162)
Bisnes Tablet Pc (464)
Bisnes Tradisional (969)
Bisnes Untuk Dijual (4054)
Bisnes Waffle & Jagung (453)
Bisnes Western Food (409)
Dewasa 18sx (2070)
Diskusi Bisnes (2169)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (826)
Expo Karnival Tapak Niaga (7989)
Forex Malaysia (2427)
Haiwan Peliharaan (563)
Haji & Umrah (538)
Hiasan Dalaman (841)
Hiasan Taman (288)
Hotel Resort Homestay (1189)
Iklan Terbuka (5194)
Iklan Tv Radio Media Massa (270)
Import & Eksport (382)
Ingin Berniaga (3056)
Insurans & Takaful (1993)
Insurans Roadtax Kereta (419)
Kedai Bunga (207)
Kedai Cenderahati & Kraf (2175)
Kedai Emas (536)
Kedai Fotostat & Cetakan (2807)
Kedai Hardware (543)
Kedai Ibu & Bayi (818)
Kedai Jahit (4845)
Kedai Kamera & Camcorder (390)
Kedai Runcit & Serbaneka (382)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2387)
Kedai Sewa (1933)
Kereta Baru (1906)
Kereta Terpakai (5701)
Kerja Diploma & Ijazah (6873)
Kerja Kemahiran (2493)
Kerja Kosong (16105)
Kerja Praktikal (3055)
Kerja Sales (2982)
Kerja Sambilan (7792)
Konsultan Peguam (237)
Konsultan Perniagaan (544)
Kontrak Swasta (376)
Kontrak Tender Kerajaan (510)
Kontraktor Balak & Kayu (553)
Kontraktor Jurutera (669)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (265)
Kontraktor Minyak & Gas (768)
Kontraktor Pasir (549)
Kontraktor Pembinaan (2492)
Kontraktor Perlombongan (367)
Kursus & Seminar (3295)
Kursus Kecantikan (763)
Kursus Makanan (756)
Kursus Motivasi (354)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1785)
Mencari Pelabur (4304)
Mesin Fotostat (394)
Mesin Freezer & Chiller (315)
Mesin Industri (577)
Mesin Jahit (443)
Mesin Proses Makanan (632)
Pakej Pelancongan (3055)
Pakej Perkahwinan (1316)
Pakej Perniagaan (1092)
Pasar Basah (1803)
Pekerja Asing (1515)
Pelaburan Saham Unit Trust (1107)
Pembantu Rumah Asing (2285)
Pembekal Barang Runcit (1827)
Pembekal Beras (167)
Pembekal Buah-buahan (594)
Pembekal Ikan Kering (436)
Pembekal Kelapa & Santan (756)
Pembekal Kerepek (1312)
Pembekal Keropok (537)
Pembekal Kicap & Sos (256)
Pembekal Kurma & Kismis (328)
Pembekal Madu (309)
Pembekal Mee & Bihun (150)
Pembekal Minyak Masak (438)
Pembekal Rempah & Perencah (731)
Pembekal Serunding (300)
Pembekal Telur (167)
Pemborong Aksesori Lelaki (175)
Pemborong Aksesori Wanita (1289)
Pemborong Batik & Sutera (407)
Pemborong Beg Galas (124)
Pemborong Beg Tangan (656)
Pemborong Bundle (997)
Pemborong Cadar & Tilam (515)
Pemborong Karpet (198)
Pemborong Kasut & Sandal (812)
Pemborong Lampin (369)
Pemborong Mutiara (118)
Pemborong Pakaian Bayi (854)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1910)
Pemborong Pakaian Lelaki (1260)
Pemborong Pakaian Plus Size (168)
Pemborong Pakaian Wanita (4852)
Pemborong Telekung & Songkok (628)
Pemborong Tshirt & Uniform (3890)
Pemborong Tuala (220)
Pemborong Tudung (3149)
Pembuat Papan Tanda Iklan (354)
Pembuat Plastik Kotak Botol (945)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (542)
Pendaftaran Syarikat (605)
Pendaftaran Trademark (52)
Pengedar Alat Tulis (1016)
Pengedar Bahan Pencuci (818)
Pengedar Buku & Majalah (672)
Pengedar Contact Lens (277)
Pengedar Perfume (1702)
Pengedar Permainan Kanak2 (692)
Pengedar Produk Kecantikan (2989)
Pengedar Produk Kesihatan (3475)
Pengurus Majlis (700)
Penternak Arnab (66)
Penternak Ayam (846)
Penternak Burung Puyuh (121)
Penternak Ikan (772)
Penternak Kambing (354)
Penternak Lembu (456)
Penternak Udang (256)
Peralatan Makmal & Hospital (314)
Peralatan Pejabat & Sekolah (882)
Peralatan Sukan (625)
Perisian Komputer (707)
Perkakas Dapur (714)
Perkakas Elektrik (513)
Perkakas Rm2 & Gajet (1661)
Pinjaman AIM (191)
Pinjaman Hartanah (604)
Pinjaman Kad Kredit (465)
Pinjaman Kereta (737)
Pinjaman Peribadi (12667)
Pinjaman Perniagaan (2100)
Produk Dari China (611)
Produk Sejuk Beku (1595)
Program Consignment (2282)
Program Dropship (8294)
Pusat Bahasa (458)
Pusat Jagaan Bayi (2146)
Pusat Latihan (791)
Pusat Memandu (141)
Pusat Mengaji Agama (708)
Pusat Pendidikan Tinggi (628)
Pusat Rawatan (466)
Pusat Tadika & Taska (1834)
Pusat Tuisyen (1422)
Rancangan Perniagaan (642)
Rawatan Alternatif (362)
Rumah Sewa (5115)
Rumah Untuk Dijual (4496)
Servis Freelance (1442)
Servis Keselamatan (861)
Servis Pembersihan (1094)
Servis Pengedaran Risalah (550)
Setiausaha Syarikat (720)
Sewa Bas & Van (694)
Sewa Jentera (84)
Sewa Kereta Teksi Limo (2283)
Sewa Lori (3108)
Sewa Pesawat & Helikopter (66)
Studio Filem & Videografi (323)
Studio Fotografi (1060)
Studio Grafik & 3D (1492)
Studio Lukisan (152)
Studio Model Penyanyi Pelakon (975)
Studio Muzik (596)
Sukan Beladiri (136)
Sukan Berkumpulan (294)
Sukan Futsal (247)
Sukan Pancing (164)
Tanah Sewa (772)
Tanah Untuk Dijual (5781)
Tempahan Biskut & Tart (2510)
Tempahan Hamper (208)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (754)
Tempahan Katering (2565)
Tempahan Kek & Coklat (2385)
Tempahan Korban & Aqiqah (234)
Tempahan Kuih Muih (2021)
Tempahan Minuman & Dessert (575)
Tempahan Nasi Lemak (600)
Tempahan Roti (508)
Terminal Bayaran (243)
Ubahsuai Pejabat (775)
Ubahsuai Rumah (2044)
Urut Tradisional (1056)
Usahawan Baja Pertanian (408)
Usahawan Benih & Nursery (492)
Usahawan Tani (1316)
Vending Machine (513)
Voucher & Tiket (288)
Web Design Malaysia (2684)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1870)