Search Majalah.com
Proposal Ikan Keli Yang Terbaru Untuk Belabur, Saya Hanya Bantu Kawan Saya Sahaja.
Azahar 25 - Tue 11/Dec/2012 1:47pm [Last Comment]
Disini saya hanya membantu kawan sy sahaja yg mempunya kolam keli dan kontarak yg akan di pasarkan di indonesia dan kawasan lain sekitar malaysia,


PROPOSAL IKAN KELI
Profil Pengurusan Ikan keli
 Pengusaha :
• Azahar B. Abd Halim
• Ahmad Jalluddin Bin Ahmad


 Lokasi Beroperasi :
• Taiping,Seri iskandar 10 ekar,Batu gajah 40 ekar. (PERAK)

 Pembelian Ikan Keli :

• Fama negeri perak dengan minimum pembelian 1 tan atau 1000kg- 100%GTY.
• Pasar borong gerik ,Alor star ,Sg petani,Bukit Mertajam.
• Pasar borong selayang dalam rundingan dan bahagian2 sekitar Kuala Lumpur
• Kontrak 1+1 di bersama kolam ternak di Kuala Lumpur dan 2+1di Perak
 Pengurusan Kontrak :
• Pihak pengurusan akan membuat kontrak bayaran balik dan tempoh kontrak
• Kontrak mesti di cop Pesuruhanjaya Sumpah atau STAMPING
• Photocopy Kad Pengenalan Dan Slip Bank
• Pengurusan kontrak hanya boleh dibuat daripada pihak pengusaha atau pihak
Pengurusan Syarikat.

 Informasi Pengurusan keli
• Permakanan keli adalah daripada 100% palet dan sayur sayuran mengikut spesifikasi FAMA dan jabatan Perikanan.
• Tempoh pembesaran ikan keli untuk dijual daripada 3 bulan hingga 4 bulan bersamaan 130gram-180 gram seekor.
•
 Sebarang Maklumat Boleh Berhubung “Consultant” Berikut :

• Salim B. Abd Halim -0148155816 (Perak)
• Radhuan Hishamudin -017-6784371 (Kuala Lumpur)
• Muhyiuddin Sulaiman-017-2681317 (Kuala Lumpur)
 Kuota untuk lot pelaburan
• Tertaluk pada perbincangan pihak pelabur dan pihak pengusaha



KOS PEMBELIAN BARANGAN IKAN KELI SECARA AM :
Alatan Bilangan Harga seunit
politank saiz 350 galant 1 Tangki 280 280
dedak (keli king) 4 Kampit 80 Kg 50.5 202
benih ikan 3000 Ekor 0.1 300
TOTAL 782




Pelaburan Pakej 1:
Kos permulaan untuk satu set ikan keli dan kos keseluruhan ikan sampai pengluaran >>
Alatan Bilangan Harga seunit Jumlah (RM)
politank saiz 350 galant 3 Tangki 280 840
dedak (keli king) 12 Kampit 240 Kg 50.5 606
benih ikan 9000 Ekor 0.1 900
Kos piping system dll. 154
TOTAL 2500

1) Kos pelaburan adalah RM 2500 Faedah pelaburan pada bulan ke-4 =RM400
2) Bulan ke-5 RM500
3) Bulan ke-6 RM 650 hingga bulan ke-15
4) Jumlah keseluruhan keuntungan adalah = RM7400
5) Modal RM 2500 akan dipulangkan pada bulan ke-15
6) Kuota untuk lot ini hanya =10 lot dan mengikut perkembangan harian pelabur


Pelaburan Pakej 2 :
Kos permulaan untuk satu set ikan keli dan kos keseluruhan ikan sampai pengluaran >>
Alatan Bilangan Harga seunit Jumlah (RM)
politank saiz 350 galant 9 Tangki 280 2520
dedak (keli king) 36 Kampit 720 Kg 50.5 1818
benih ikan 27,000 Ekor 0.1 2700
Kos piping system dll. 462
TOTAL 7500

1) Kos pelaburan RM 7500. Faedah pelaburan pada bulan ke-4= RM1200
2) Bulan ke-5 = RM1300
3) Bulan ke-6 hingga bulan ke-15 = RM 1400
4) Jumlah keseluruhan keuntungan pelaburan = RM16,500
5) Modal RM 7500 akan dipulangkan pada bulan ke-15
6) Kuota untuk lot ini hanya =12 lot dan mengikut perkembangan harian pelabur



Pelaburan Pakej 3:
Alatan Bilangan Harga seunit Jumlah (RM)
politank saiz 350 galant 15 Tangki 280 4200
dedak (keli king) 60 Kampit 1200 Kg 50.5 3030
benih ikan 45,000 Ekor 0.1 4500
Kos piping system dll. 770
TOTAL 12500

1) Kos pelaburan RM 12,500. Faedah pelaburan pada bulan ke-4 =RM2000
2) Bulan ke-5 RM2100
3) Bulan ke-6 hingga bulan ke-15= RM 2200
4) Jumlah keseluruhan keuntungan adalah = RM26,100
5) Modal RM 12,500 akan dipulangkan pada bulan ke-15
6) Kuota untuk lot ini hanya =5 lot dan mengikut perkembangan harian pelabur
Pelaburan Pakej 4:
Alatan Bilangan Harga seunit Jumlah (RM)
politank saiz 350 galant 21 Tangki 280 5880
dedak (keli king) 84 Kampit 1680 Kg 50.5 4242
benih ikan 63,000 Ekor 0.1 6300
Kos piping system dll. 1078
TOTAL 17500

1) Kos pelaburan RM 17,500 Faedah pelaburan pada bulan ke-4 =RM2800
2) Bulan ke-5 RM2900
3) Bulan ke-6 hingga bulan ke-15= RM 3000
4) Jumlah keseluruhan keuntungan adalah = RM32700
5) Modal RM 17,500 akan dipulangkan pada bulan ke-15
6) Kuota untuk lot ini hanya =4 lot dan mengikut perkembangan harian pelabur




Pelaburan Pakej 5:
Alatan Bilangan Harga seunit Jumlah (RM)
politank saiz 350 galant 33 Tangki 280 9240
dedak (keli king) 132 Kampit 2640 Kg 50.5 6666
benih ikan 99,000 Ekor 0.1 9900
Kos piping system dll. 1694
TOTAL 27500

1) Kos pelaburan RM 27,500 Faedah pelaburan pada bulan ke-4 =RM4400
2) Bulan ke-5 RM4500
3) Bulan ke-6 hingga bulan ke-15= RM 4800
4) Jumlah keseluruhan keuntungan adalah = RM52100
5) Modal RM 27,500 akan dipulangkan pada bulan ke-15
6) Kuota untuk lot ini hanya =3 lot dan mengikut perkembangan harian pelabur

call 0149035587 azahar

Niche: Penternak Ikan | Mencari Pelabur
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Jack 51 - Tue 11/Dec/2012 1:53pm
    offer open smapai biila?
    Ridzuan5971@yahoo.com  
  2. Azahar 25 - Tue 11/Dec/2012 2:32pm
    insallah sampai cukup bulan .dia ada kota jugak setiap package.ni no contac sy 014 9035587 azahar abg boleh call sy utk sebarang pertanyaan.  
  3. Azahar 25 - Tue 11/Dec/2012 3:02pm
    maaf ada juga kota yg sampai 20/12/12 ja.klu naktahu lanjut update melalu call lagi cepat  
  4. Zam Aquatic 2 - Fri 14/Dec/2012 11:53pm
    salam en.azahar,saya saiful dari zam aquatic (fb:zam aquatic/www.ikanmoden.blogspot.com),sekiranya pihak saudara memerlukan makanan altenatif ikan keli berupa kepala ikan bilis boleh hubungi saya di 017 395 9890  
  5. Azizul Malek - Tue 18/Dec/2012 3:17pm
    salam..masih terbuka ke peluang ni?

    dan, bagaimanakah kami dapat kepastian bahawa wang kami selamat?

    mohon hantar details berkaitan ke azizulmalek@me.com  
  6. Faris Mad - Wed 19/Dec/2012 5:54am
    email detail
    faris_mes@yahoo.com  
  7. Mahadzir 12 - Wed 26/Dec/2012 3:42am
    minta emailkan detail jika masih ada kuota utk melabur RM2.5k

    Mahadzir_1990@yahoo.com  
  8. Amri Kamarzaman - Sun 13/Jan/2013 11:28am
    kalo betul pada yg berminat tuh baik terjun terus ke bidang ni..jgn nak ikut skim atau modal kita tp org jaga..dah byk yg terkena..ingatan tulus ikhlas je  
  9. Azahar 25 - Mon 14/Jan/2013 6:37am
    Hehheeh terima kasih ingatan tulus iklas.semoga sama2 berjaya dan tak buat benda tak betul.  
  10. Azmi 276 - Wed 6/Feb/2013 3:38pm
    email saya untuk details dan kuota yang tinggal. coochaa@yahoo.com .  
  11. Sanusi 9 - Tue 5/Mar/2013 2:26pm
    restoran dan orang persaorangan yang berminat untuk tempahan ikan keli yang siap bersih 100% tuan/puan berpuas hati dengan rasa ikan yang amat sedap kerana air terus dari sungai lokasi menerima tempahan bagi kawasan sekitar bandar ipoh dan tambun dan lahad atau sri iskandar

    hubungi 016 3738610 atau e mail sansi2000my@yahoo.com  
  12. Abdullah Bin Alway - Sun 17/Mar/2013 11:09am
    MintA email kepada saya.. Tentang baki semua pelaburan ini???  
  13. Abdullah Bin Alway - Sun 17/Mar/2013 11:11am
    Email saya di lah_rawas@yahoo.com  
  14. Azahar 25 - Sun 24/Mar/2013 1:35am
    Mintak baki email apa sy tak faham langsung apa yg en cakapkan.  
  15. Sobri 7 - Thu 4/Apr/2013 12:21am
    EN azhar 25. Saya amat ragui dengan pengiraan keuntungan yang saudara kemukakan. FCR bagi keli ialah 2:1. Jadi untuk mendapatkan 1kg ikan keli kita kena beri 2kg makanan . jika andaian 1kg makanan rm1.60/kg. maka modal ikan/kg ialah rm3.20. jika ditambah dengan harga anak dan kos2 lain akan mencecah Rm3.50/kg. Berapa harga borong / tolak yang sdr dapat ? ??? lagi satu persoalan adalah sangat mustahil 1 tangki 350 gelen boleh muat 3 ribu ikan keli sehingga saiz pasaran. ( kalau anak bolehlah ) tolong jelaskan !!!  
  16. Ahmad Fuad Daud - Mon 3/Jun/2013 4:37pm
    Saya sokong sobri 7. Tangki 350 galen boleh muat 1000 ekor anak ikan sahaja untuk proses pembelaan...kalu lebih proses pembesaran akan terbantut....  
Page 1   (Total 16 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2643)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (202)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (493)
Bisnes Aksesori Kereta (659)
Bisnes Broadband (1082)
Bisnes Burger (537)
Bisnes Cermin Mata (157)
Bisnes Cuci Kereta (792)
Bisnes Cyber Cafe (444)
Bisnes Dobi (1339)
Bisnes Ebook (1034)
Bisnes Handphone (1235)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (550)
Bisnes Ice Blended (687)
Bisnes Jam Tangan (282)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (488)
Bisnes Komputer (1467)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1428)
Bisnes Pasar Malam (1927)
Bisnes Pelancongan (532)
Bisnes Perabot (834)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1084)
Bisnes Restoran (3242)
Bisnes Roti Dan Bakeri (697)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (375)
Bisnes Sms (159)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (808)
Bisnes Untuk Dijual (3248)
Bisnes Waffle Dan Jagung (376)
Bisnes Western Food (314)
Dewasa 18sx (1736)
Diskusi Bisnes (1927)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6306)
Forex Malaysia (1830)
Haiwan Peliharaan (453)
Haji Dan Umrah (462)
Hiasan Dalaman (706)
Hiasan Taman (239)
Hotel Resort Homestay (987)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2790)
Insurans Dan Takaful (1686)
Insurans Roadtax Kereta (330)
Kedai Bunga (187)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1959)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2492)
Kedai Hardware (421)
Kedai Ibu Dan Bayi (683)
Kedai Jahit (3728)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (334)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1791)
Kedai Sewa (1609)
Kereta Baru (1579)
Kereta Terpakai (4901)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4608)
Kerja Kemahiran (1907)
Kerja Kosong (11335)
Kerja Praktikal (1969)
Kerja Sales (2204)
Kerja Sambilan (6166)
Konsultan Perniagaan (442)
Kontrak Swasta (286)
Kontrak Tender Kerajaan (449)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (548)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (669)
Kontraktor Pasir (377)
Kontraktor Pembinaan (2006)
Kontraktor Perlombongan (315)
Kursus Dan Seminar (2756)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (655)
Kursus Motivasi (317)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1599)
Mencari Pelabur (3618)
Mesin Fotostat (348)
Mesin Freezer Dan Chiller (258)
Mesin Industri (496)
Mesin Jahit (366)
Mesin Proses Makanan (551)
Pakej Pelancongan (2568)
Pakej Perkahwinan (1186)
Pakej Perniagaan (865)
Pasar Basah (1431)
Pekerja Asing (1205)
Pelaburan Saham Unit Trust (926)
Pembantu Rumah Asing (1819)
Pembekal Barang Runcit (1562)
Pembekal Beras (104)
Pembekal Buah-buahan (476)
Pembekal Ikan Kering (379)
Pembekal Kelapa Dan Santan (632)
Pembekal Kerepek (1084)
Pembekal Keropok (436)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (122)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (584)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (592)
Pemborong Bundle (848)
Pemborong Cadar Dan Tilam (434)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (684)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (761)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1621)
Pemborong Pakaian Lelaki (1114)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4137)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3472)
Pemborong Tuala (194)
Pemborong Tudung (2738)
Pembuat Papan Tanda Iklan (267)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (472)
Pendaftaran Syarikat (482)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (575)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1521)
Pengedar Permainan Kanak2 (590)
Pengedar Produk Kecantikan (2583)
Pengedar Produk Kesihatan (2948)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (52)
Penternak Ayam (709)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (285)
Penternak Lembu (381)
Penternak Udang (191)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (543)
Perisian Komputer (561)
Perkakas Dapur (609)
Perkakas Elektrik (420)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1496)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (385)
Pinjaman Kereta (586)
Pinjaman Peribadi (10379)
Pinjaman Perniagaan (1802)
Produk Dari China (531)
Produk Sejuk Beku (1288)
Program Consignment (1986)
Program Dropship (6576)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1502)
Pusat Latihan (636)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (504)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (353)
Pusat Tadika Dan Taska (1265)
Pusat Tuisyen (1045)
Rancangan Perniagaan (583)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4176)
Rumah Untuk Dijual (3660)
Servis Freelance (1080)
Servis Keselamatan (703)
Servis Pembersihan (801)
Servis Pengedaran Risalah (450)
Setiausaha Syarikat (598)
Sewa Bas Dan Van (559)
Sewa Kereta Teksi Limo (1777)
Sewa Lori (2512)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (242)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1062)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (705)
Studio Muzik (460)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (227)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (628)
Tanah Untuk Dijual (4742)
Tempahan Biskut Dan Tart (2118)
Tempahan Hamper (187)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2100)
Tempahan Kek Dan Coklat (2119)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (175)
Tempahan Kuih Muih (1724)
Tempahan Minuman Dan Dessert (454)
Tempahan Nasi Lemak (508)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1662)
Urut Tradisional (774)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (391)
Usahawan Tani (1077)
Vending Machine (356)
Voucher Dan Tiket (241)
Web Design Malaysia (2285)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1320)