Search Majalah.com
**##**Promosi Hebat Serum A-Dha RM40 Sahaja! Hanya di Blog Eqaon9shop Sahaja!**##**
Serum Adha - Wed 13/Mar/2013 11:25am
1) SERUM VITAMIN C DAN E
*Kegunaan Bagi Kulit :
Menyamarkan kedutan di muka
Menghalang pembentukan garis-garis halus diwajah
Mencegah penuaan diri
Menegangkan kulit muka
Menghaluskan kulit muka
Mencerahkan kulit muka
Mencegah dari terkena sinar UV matahari pada kulit.
Note: Pemakaian jangka panjang hingga 6 bulan keatas menunjukkan kulit wajah lebih muda 4-6 tahun dari usia sebenar.

*Cara2 Pemakaian
Sebelum menggunakan SERUM, sebaiknya wajah terlebih dahulu dibersihkan dengan toner atau pembersih lain seperti sabun pembersih dll. Hal ini supaya proses penyerapan (absorbsi ) serum lebih efektif dan cepat. Selanjutnya titiskan cairan serum 3-4 titis ke jari telunjuk ataupun tapak tangan dan usap keseluruh atau sebahagian permukaan kulit wajah hingga leher secara merata. Terutama pada bahagian yang biasa terlihat garis-garis penuaan, seperti sekitar mata ( crow's feet), hujung mata, serta dahi.
Bila dirasakan kurang, ulangi sekali lagi.

*Waktu pemakaian serum
sebaiknya pada waktu pagi,siang dan malam.
Untuk mendapatkan hasil yang efektif dan efisien, pola pemakaian serum sebaiknya dilakukan secara teratur.

*Pemakaian Dengan kosmetik Lain
Pemakaian Serum boleh dipakai dengan jenis kosmetik lain seperti foundation atau krim perawatan lain asalkan serum terlebih dahulu dipakai. Biarkan beberapa minit(anggaran dalam lebih kurang 5 minit) agar serum lebih efektif lalu gunakan kosmetik lain tersebut.

*Hasilnya :
Dengan pola pemakaian yang teratur, hasil efektif akan terlihat sekitar 8 – 12 minggu.

*Kesan Sampingan : Tiada

BOLEH DI PAKAI DENGAN PRODUK LAIN SEPERTI SF BEAUTY,TABITA,SAFI, POLLA, D'QISTEE DLL

LAYARI
http://nursyafiqahzahit90.blogspot.com/2013/01/serum-dha.html

HUBUNGI
0139412360

Niche: Butik Kecantikan
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Serum Adha - Wed 13/Mar/2013 11:39am
    A-DHA BEAUTY CARE
    Rahsia Kecantikan artis indonesia kini terbongkar!anda hairan dgn dgn artis2 indonesia yg kulit muka mulusss gebusss licinnn putih pinky2 tu??hairan n kagum x dgn most indonesian women yg mempunyai kulit yg jelas lembut, bebas jerawat dan x de masalah kulit serta flawless mcm baby tu??
    tingggg!!! introducing,, A-Dha Skincare from Indonesia.. no wonder la kan why wanita indonesia kulit muka dorg cantik2.. anda inginkan kulit muka yg menawan,anda ingin MELICINKAN, MENCERAHKAN, MEMBUANG BLACKHEAD, WHITEHEAD, MENGHILANGKAN PARUT2 JERAWAT, MEMULUSKAN KULIT...? kini segalanya mungkin dgn A-Dha Skincare..



    A-dha bkn sahaja mencerahkan kulit,tp mampu juga menghilangkan jerawat, parut2 jerawat, memuluskan kulit muka dr luar, melicinkan kulit muka,membuang whitehead & blackhead dan palinggg best dgn A-Dha anda x perlu lg pakai make up sbb muka akan cerah berseri glowing n flawless smpai u guys dah xnak pakai makeup sbb kulit muka dah jelas sihat dan cantikkk!! Mmg x pyh pakai make-up pun kita akan confident bila pakai A-Dha ni tau.. Dgn pemakaian serum vitamin C (terdapat dlm set pakej lengkap) pula dpt mengurangkan kedut2 di muka mengurangkan tanda penuaan dan plg best dgn serum tu kulit muka jd tegang!best kan?

    serum yg mengandungi vitamin C,E+collagen..sgt best serum ni,mcm pakai miracle water sk2 wink
    “JADIKAN KULIT ANDA BERKILAU, PUTIH, CERAH DAN AWET MUDA DENGAN SERUM VITAMIN C & E + COLLAGEN“
    Manfaat serum vitamin C antara lain;
    • Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif factor luar seperti polusi, matahari, iklim, AC, asap rokok dsb
    • Merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit ( anti aging & anti wrinkle / kerut )
    • Mencerahkan kulit, tanpa efek samping yang merugikan. Dengan vitamin C kulit lebih cerah secara alamiah
    • Water holder (menyimpan air),
    • Membuat kulit tidak kering, dan lembab,
    • Menghilangkan flek hitam
    • Perawatan dengan serum vitamin C sebelum tindakan laser, akan mempercepat dan menyempurnakan hasil pasca-laser.
    • Dengan sifatnya yang merangsang pembentukan kolagen di bawah kulit, serum vitamin C sangat baik dipakai orang yang mempunyai flek sangat tebal di kulit.
    Manfaat lain dari ”Serum Vitamin C” adalah :
    * Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata.
    * Membatasi pembentukan garis – garis halus wajah
    * Mencegah penuaan dini
    * Mengenyalkan dan melenturkan kulit
    * Menghaluskan kulit
    * Mencerahkan kulit (look brightness)
    * Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat
    * Mencegah pengaruh buruk sinar UV matahari pada kulit
    * Pemakaian jangka panjang (> 6 bln) menunjukkan kulit wajah terlihat lebih muda



    A-DHA SERUM VITAMIN C DAN E plus COLLAGEN

    Product yg tgh Top skarang nih...



    * SANGAT2LAH DISARANKAN.. SEBAB?
    BEST GILER ~!! *



    Merupakan produk perawatan kulit yang berguna memperlambat proses penuaan dan menyamarkan kedutan kulit wajah.



    Hanya dengan menggunakan serum SERUM VITAMIN C secara rutin dua kali sehari maka kulit bersih, cerah, berkilau menjadi milik anda.



    SERUM VITAMIN C dengan kandungan utama vitamin C dan E dengan pemakaian secara teratur akan mengurangkan kedutan di wajah secara langsung, mencerahkan dan mengembalikan kesihatan kulit serta melembutkan kulit wajah anda.



    Serum ini mengandung Vit C stabil 10% yang dikombinasikan dengan Vit E 1% dalam basis gel yang lembut dan tidak berminyak di kulit. Diformulasikan dengan bahan aktif Enhancer Ethoxydiglicol 3% sehingga lebih mudah menembus kulit.



    Fungsi Utama Vitamin C Pada Kulit:



    1. Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negative faktor luar seperti (polusi, matahari, iklim, AC, asap rokok, dsb).



    2. Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle).
    3. Mencerahkan kulit ( brightening effect ). Tanpa efek samping yang merugikan. Dengan Vitamin-C kulit lebih cerah secara alamiah.
    4. Water Holder (Menyimpan Air)
    5. Membuat kulit lembab & tidak kering
    6. Menghilangkan Flek Hitam
    7. Perawatan dengan serum Vitamin C sblom tindakan laser, mempercepat & menyempurnakan hasil pasca-laser
    8. Dengan sifatnya yang merangsang pembentukan collagen di bawah kulit, serum vitamin sangat baik dipakai oleh org yg mempunyai flek yg sangat tebal di kulit.



    Bahan-Bahan :
    Ascorbit Acid (Vitamin C)
    Tocopenol Asetate (Vitamin E)
    Carbonmer Aqua D.M.
    Sodium Metabisulphite
    Ethoxydiglicol
    Disodium EDTA
    Methylidbromo Glutaronitril
    Phenoxyethanol Octaxynol-11
    Polysorbate 20
    Hyaluronat Sodium
    Vitamin C
    D-Phantenol
    Collagen



    Kegunaan Serum :
    1. Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata.



    2. Membatasi pembentukan garis – garis halus wajah
    3. Mencegah penuaan dini
    4. Mengenyalkan dan melenturkan kulit
    5. Menghaluskan kulit
    6. Mencerahkan kulit (look brightness)
    7. Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat
    8. Mencegah pengaruh buruk sinar UV matahari pada kulit



    Cara Pemakaian :



    Titiskan 2-3 titis cerum pada telapak tangan, kemudian usapkan pada kulit wajah yang berjerawat. Untuk pencegahan jerawat,serum dapat digunakan pada seluruh wajah.



    Q & A :



    SOALAN : Boleh ke Vitamin C Serum ni mencerahkan kulit muka?



    JAWAPAN : Dengan adanya fungsi Whitening/Lightening effect yg diperoleh dari kolagen,Sememangnya Vitamin C Serum sangat membantu.



    SOALAN : Betul ke Vitamin C Serum boleh merawat masalah yg terdapat pada kulit muka?
    JAWAPAN : Sedia maklum Vitamin C Serum berupaya utk merawat kulit muka yg bermasalah, kulit kusam dan tidak sekata agar wajah menjadi tampak lebih putih dan sekata.



    Selain itu, Vitamin C Serum juga mempunyai bahan Anti Oksidan ataupun anti Aging yg boleh mencegah radikal bebas seperti debu, asap serta melambatkan proses penuaan pada kulit. This serum also can reduce eye bags.



    Kalau nak Nampak awet muda sentiasa, dapatkan Serum Vitamin C ni dan pakaiiii selalu,penggunaannya haruslah teratur. jangan kejap pakai, kejap tak… ;)



    ********************



    Sabun A-Dha Beauty care



    Sabun a-DHA berguna sebagai peneutral wajah dari pemakaian make up sebelumnya dan sesuai juga untuk mengurangi timbulnya jerawat, mengangkat kotoran pada wajah sehingga wajah lebih bersih dan cerah, tidak membuat kulit kering dan mencegah timbulnya jerawat dan sesuai untuk semua jenis kulit.



    Berbau harum untuk kegunaan semua jenis kulit. Antara fungsi nya ialah mengangkat sel kulit mati, dan menjadikan wajah lebih bersih.



    Untuk tujuan budget, di sarankan sila potong sabun ini ke 6 bahagian. Dan pakaila sikit2. Jimat kan..



    Manfaat Sabun:
    Mengurangi flek-flek hitam
    Meremajakan kulit
    Memperkecil pori-pori
    Membuat kulit wajah tegang
    Membuang sel kulit mati
    Menjadikan wajah lebih bersih
    *pastikan yang ORIGINAL yaa*
    ~ from Indonesia
    ~ tahan lbh krg 2 bln
    1 ketul SABUN (15g)
    1 KRIM MALAM & 1 KRIM SIANG (30g)
    1 botol SERUM VIT C, E plus Collagen (20mL)
    Set PINK bawah 40 tahun
    Set HIJAU atas 40 tahun
    -------Produk ini diasaskan dari bahan-bahan dari herbal yang tidak mengandungi camical dan bebas dari hidrokunen..miliki kulit BERSIH, SEGAR, LICIN, MULUS, GEBU, CERAH BERSERI tanpa sebarang make up dgn A-Dha skincare yg superrr awesome .

    *kalau pakai 1 set, awl2 je akan mngelupas...tp mgelupas scr halus...n x pedih....kalau pakai serum saja tak menggelupas

    Cara Pemakaian set A-DHA:

    3 hri pertama pakai sabun sahaja
    lps 3 hri pakai serum slps cuci muka
    hari ke-4 lps pakai sabun + serum leh apply cream siang/mlm

    * nk bg kulit sesuai ngn sabun + serum...slow2..1 by 1

    Cara pakai SERUM:
    Titiskan 2-3 titis cerum pada telapak tangan, kemudian usapkan pada kulit wajah yang berjerawat. Untuk pencegahan jerawat,serum dapat digunakan pada seluruh wajah.
    boleh pakai lps cuci muka 1-2 kali shari

    A-Dha Skincare Beuty

    Rahsia Kecantikan artis indonesia kini terbongkar!

    Produk ini diasaskan dari bahan-bahan dari herbal yang tidak mengandungi chemical dan bebas dari hidrokuinon..miliki kulit BERSIH, SEGAR, LICIN, MULUS, GEBU, CERAH BERSERI tanpa sebarang make up dgn A-Dha skincare yg superrr awesome .
    ~ tahan lbh krg 2 bln

    HARGA PROMOSI : RM100
    HARGA PASARAN : RM130-RM150

    LAYARI
    http://nursyafiqahzahit90.blogspot.com/2012/12/a-dha-beauty-care.html

    HUBUNGI
    0139412360  
  2. Hizamrazack - Wed 13/Mar/2013 1:17pm
    kami ingin menawarkan tapak lot promosi di mydin mall mitc air keroh melaka dan bermula pre ramadhan pada 13hb jun hingga 7hb july 2013 kalu berminat sila email ramrazack@gmail.com atau sms 0126514681/ 0192280943 untuk mendapat infomasi lebih lanjut  
Page 1   (Total 2 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2743)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (217)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (368)
Bisnes Ais Krim (502)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (807)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1365)
Bisnes Ebook (1050)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (169)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1490)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1466)
Bisnes Pasar Malam (1971)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (861)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1110)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (366)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (662)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3341)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1779)
Diskusi Bisnes (1965)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6513)
Forex Malaysia (1890)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1013)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (332)
Ingin Berniaga (2825)
Insurans Dan Takaful (1732)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1990)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3861)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1641)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5013)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4848)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11843)
Kerja Praktikal (2094)
Kerja Sales (2293)
Kerja Sambilan (6351)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (482)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (682)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2066)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2826)
Kursus Kecantikan (689)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3689)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (517)
Mesin Jahit (375)
Mesin Proses Makanan (572)
Pakej Pelancongan (2615)
Pakej Perkahwinan (1206)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1240)
Pelaburan Saham Unit Trust (948)
Pembantu Rumah Asing (1867)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (651)
Pembekal Kerepek (1101)
Pembekal Keropok (446)
Pembekal Kicap Dan Sos (224)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (240)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (698)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1663)
Pemborong Pakaian Lelaki (1131)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4235)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2798)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (954)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (589)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1544)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2633)
Pengedar Produk Kesihatan (3009)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (730)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (696)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (727)
Peralatan Sukan (554)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1538)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (612)
Pinjaman Peribadi (10637)
Pinjaman Perniagaan (1845)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1328)
Program Consignment (2019)
Program Dropship (6765)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1551)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (367)
Pusat Tadika Dan Taska (1327)
Pusat Tuisyen (1071)
Rancangan Perniagaan (598)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4310)
Rumah Untuk Dijual (3754)
Servis Freelance (1119)
Servis Keselamatan (725)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (462)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1832)
Sewa Lori (2571)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (906)
Studio Grafik Dan 3D (1107)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (737)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (642)
Tanah Untuk Dijual (4871)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2167)
Tempahan Kek Dan Coklat (2151)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1759)
Tempahan Minuman Dan Dessert (464)
Tempahan Nasi Lemak (526)
Tempahan Roti (364)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (800)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2317)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)