Search Majalah.com
Projek 2011: Peluang Pekerjaan Bebas/Freelance
Berdana Group 2 @ Berdana Group - Fri 10/Dec/2010 4:40pm [Last Comment]
Kepada anda yang berminat untuk mendapatkan pendapatan melalui pekerjaan secara bebas/freelance dalam bidang PEMASARAN, BAHASA, IT, PENGURUSAN atau OPERASI. Bagi yang mempunyai kemahiran atau pengalaman dalam bidang berkenaan amat dialu-alukan.

PEMASARAN
Indoor / Outdoor / Tele / Online / atau sebagainya

BAHASA
Translation / Typing / atau sebagainya

IT
Programmer / Web Designer / atau sebagainya

PENGURUSAN
Yang berkenaan pengurusan perniagaan

OPERASI
Tenaga kerja/mahir atau yang berkenaan

Bagi yang berminat boleh hantarkan maklumat anda di berdana.group@gmail.com
dengan tajuk diatas atau layari ke laman web
http://projek2011.berdana.com

p/s: Kami dalam usaha membina team bagi Projek 2011 ini.
p/p/s: bagi bidang-bidang lain, anda juga boleh sertai untuk keperluan akan datang sekiranya berminat.

Terima Kasih.

Niche: Servis Freelance | Ingin Berniaga
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Napie87 - Fri 10/Dec/2010 4:42pm
    graphic designer leh x?  
  2. Kiky - Fri 10/Dec/2010 6:36pm
    sy based on sabah. leh join ker? sy ader pengalaman dlm operation (retail).  
  3. Berdana Group 2 - Fri 10/Dec/2010 7:59pm
    Napie87: boleh.. memang akan diperlukan. tq.

    Kiky: Boleh.. tetapi untuk job disekitar sabah lah. boleh bagi detai mengenai pengalaman u atau daftar di berdana.com tu. tq.  
  4. Nany 3 - Fri 10/Dec/2010 8:32pm
    boleh detailkan tak sebab pengalaman indoor n outdoor tu cam ne???? ini utk group yang mcmmn??  
  5. Berdana Group 2 - Fri 10/Dec/2010 9:11pm
    hmm.. bukan pengalaman indoor n outdoor tapi keje pemasaran secara indoor atau outdoor.

    Skop pemasaran ni luas.. ada macam2 cara. secara ringkasnya konsep outdoor adalah kerja-kerja luar yang bertemu dengan orang atau pelanggan. Manakala konsep indoor adalah cara yang tidak keluar bertemu orang/pelanggan.

    Bagi pertanyaan kedua.. kami bina group dalam bidang berkenaan. Sebagai contoh jika Nany 3 berada dalam group pemasaran, tak kira dimana sekalipun Nany 3 berada. Bila ada peluang berkaitan kerja2 pemasaran, kami akan maklumkan kepada kumpulan. Dan sekiranya u berminat, u boleh ambil dan buat. Jika rasa tidak sesuai, abaikan sahaja. Pendek kata disini.. u boleh pilih mana2 peluang untuk kerja2 pemasaran yang diberikan.

    Terima kasih kerana bertanya.  
  6. Mohamed Azuan - Sat 11/Dec/2010 1:53am
    Assalam,
    Sy boleh ada pengalaman dlm bidang pemasaran.IT(web designer),pengurusan dan juga boleh membekalkan pekerja asing.email di dark_eragon91@yahoo.com

    sy juga tlah berdftar bersama berdana group...sy beroperasi di Kuala lumpur,penang dan kawasan utara dan semenanjung.  
  7. Berdana Group 2 - Sat 11/Dec/2010 4:32am
    Mohamed Azuan: wow.. berpakej.. bagus tu.. kami akan take note. terima kasih.  
  8. Rizal Yusuf - Sat 11/Dec/2010 9:25pm
    Salam...

    saya dah tengok website tu. Tapi tak berapa faham beza antara kumpulan 2 & kumpulan 3. Lebih kurang sama je. Saya dah daftar tadi..kumpulan 2.  
  9. Berdana Group 2 - Sat 11/Dec/2010 10:03pm
    Rizal Yusuf: Terima kasih kerana sudi mendaftar dan bertanya. Kumpulan 2 fokus pada pekerjaan sahaja. kumpulan 3 ni pelbagai.. memang xde beza dengan peluang pekerjaan cuma yang bezanya akan terima peluang-peluang pendapatan lain samada terbuka atau terhad (akan ditapis), dan peluang untuk memulakan perniagaan.. lebih flexible.  
  10. Nal - Tue 14/Dec/2010 2:37pm
    Saya berminat bidang pengurusan dan translation/typing secara bebas  
  11. Berdana Group 2 - Tue 14/Dec/2010 10:15pm
    mohon daftar di kumpulan 2
    http://projek2011.berdana.com/group2.htm

    terima kasih  
  12. Iman 13 - Fri 17/Dec/2010 9:22pm
    saya pun berminat dalam typing tu,berpengalaman dalam bidang ni. tapi cam mane nak memohon eh  
  13. Berdana Group 2 - Sat 18/Dec/2010 1:26am
    En. Iman 13 boleh ke
    http://projek2011.berdana.com/group2.htm
    dan daftarkan nama beserta email.
    Terima kasih :)  
  14. Furious Guy - Wed 22/Dec/2010 6:25pm
    posmen ade x?  
  15. Berdana Group 2 - Wed 22/Dec/2010 9:40pm
    hmm.. edar flyers tu dalam kategori pemasaran.. InsyaAllah boleh bantu. tapi boleh pastikan ke penghantaran dibuat seperti yang dijanjikan??  
  16. Nieja - Thu 23/Dec/2010 12:03pm
    kalo kumpulan 3 tu mcm mne erk..xbape faham la..  
  17. Berdana Group 2 - Thu 23/Dec/2010 4:55pm
    Kumpulan 3 adalah pelbagai.. akan terima maklumat yang mungkin boleh membantu untuk membawa anda ke kumpulan 1 (perniagaan) atau ke kumpulan 2 (pekerjaan) ataupun peluang pendapatan lain yang dirasakan sesuai untuk dilakukan melalui kelebihan dalaman (diri) mahupun kelebihan luaran (sekeliling). Begitulah lebih kurang. terima kasih kerana bertanya.:)  
  18. Syuhaida 4 - Thu 30/Dec/2010 12:40pm
    Saya adalah QC engineer di sebuat syarikat swasta.. dan ingin berhenti dalam bulan March 2011... jadi saya ingin mencari peluang pekerjaan yang bersesuaian dengan saya.. bleh email ke: ida_syuhaida@yahoo.com  
  19. Ina 36 - Sun 2/Jan/2011 2:29am
    saya ada pengetahuan tentang permasaran and experience dlm sales.sy sesuai ke? mcm mn nk join erk?  
  20. Berdana Group 2 - Sun 2/Jan/2011 5:25pm
    Saya ada email ke Ina 36 di sarina_utm@yahoo.com

    Atau boleh layari lamanweb kami di
    http://projek2011.berdana.com/

    Daftar segera sebab kami akan tutup buat sementara waktu bagi tujuan penyelarasan. TQ.  
  21. Husna 9 - Mon 10/Jan/2011 8:02pm
    saya buat bisnes IT dan pemasaran buku2 dari pelbagai publisher. Ada apa2 peluang untuk saya?  
  22. Berdana Group 2 - Wed 12/Jan/2011 3:35am
    Yup..ada.. buat masa ni kami tutup pendaftaran sementara waktu.. Puan Husna 9 boleh berikan maklumat lanjut mengenai bisnes IT dan buku2 dari pelbagai publisher tu ke:
    projek2011@gmail.com

    TQVM  
  23. Nawawi 5 - Thu 13/Jan/2011 1:03am
    sy fresh grad degree computer system & networking..ada peluang x?  
  24. Bahn - Thu 27/Jan/2011 9:04pm
    Salam/Hi,

    Accounting ada nak pakai??kalau ada sila email fendiismail@yahoo.com  
  25. Elfalahuddin - Sun 6/Feb/2011 6:12pm
    saya salah seorang warga OKU. Berkemahiran membuat grafik dan multimedia.... sekiranya ada tugasan yang bersesuaian ble hubungi saya di elfalahuddin8@gmail.com. Boleh kunjungi blog saya di http://alrizqi-technologies.blogspot.com  
  26. Kak Ni - Sun 20/Feb/2011 11:54am
    Pakar dalam Trengkas. Ada tak untuk keperluan ini?  
  27. Mohd 73 - Tue 5/Apr/2011 12:35am
    salam...saya ada pengalaman kerja di dalam manufacturing selama 4 tahun di kilang terkemuka buat jam tangan dan berkebolkehan dlm 2d n 3d autocad.tp skrg ni sy berlih bidang buat sales marketing...mcm mana dhn condition saya jika nak buat sales marketing punya job.pls email me......mysoulz669@gmail.com...tqvm  
  28. Monalisa - Wed 13/Apr/2011 4:54pm
    salam..saya kerja sebagai kerani kilang pengalaman kerja adalah dekat 10 tahun...so kalau ada part time untuk menaip (words @ excell) boleh email saya di 77monalisa@gmail.com  
  29. Zuraidah 8 - Fri 20/May/2011 4:16am
    berminat emel
    achiq75@yahoo.com.my  
  30. Ema 20 - Sat 4/Jun/2011 11:30pm
    berminat hamharahumaira@yahoo.com  
  31. Zul 205 - Mon 8/Aug/2011 12:22pm
    berminat jugak..zulam86@yahoo.com..working as a mechanical engineer..job scope more toward mechanical design using autocad or solidwork  
  32. Adzwan Ahmadi - Wed 24/Aug/2011 11:56am
    freelance architect - adzwanahmadi@gmail.com  
  33. Mode - Mon 1/Jul/2013 11:47am
    masih di buka lagi atau tidak
    mencari peluang part time typing, translation, dan peluang speaker
    modepedagangonline@gmail.com  
Page 1   (Total 33 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2886)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (232)
Bengkel Kereta (1520)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (296)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2031)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3459)
Bisnes Roti Dan Bakeri (731)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3480)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6738)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (476)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (338)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2576)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (703)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1940)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1677)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2059)
Kerja Kosong (12523)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2388)
Kerja Sambilan (6559)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (309)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2121)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1506)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1606)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1132)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (629)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1147)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4350)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2862)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (738)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1587)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (204)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (643)
Pinjaman Peribadi (11093)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2066)
Program Dropship (7044)
Pusat Bahasa (374)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (555)
Pusat Pendidikan Tinggi (548)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (59)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (497)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5027)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1779)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2354)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)