Program Taawon (Macam Main Kutu)
Rohani Binti Hashim - Tue 15/Dec/2009 3:37pm [Last Comment]
Assalamualaiku semua,
satu program untuk menjana ekonomi diuruskan oleh Syarikat Merger Network $ Service Sdn. Bhd.
Plan Pasif/Aktif:

Dalam tempoh enam bulan dapat sumbangan lumayan
1. modal rm372 dapat rm7,260.
2. modal rm1110 dapat rm21,780.

Kepada sesiapa yang berminat hubungilah saya emel myronishi@yahoo.com untuk mendapatkan keterangan lanjut.

Niche: Buat Duit | Program Taawon
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zahir - Thu 24/Dec/2009 3:45pm
    Salam ,

    Cuba baca artikel yg ditulis oleh Ustaz Zaharudin dlm ruangan www.zaharuddin.net program wang pos & ta'awon. Artikel tersebut ada keluar dalam Metro kerana Ustaz Zaharudin ialah penulis tamu. Anda boleh nilaikan sendiri keraguan dan kesangsian anda megenai program ini.
    Saya taknak kata apa-apa. Tengok dan baca sendiri ye !
    Sekadar menyampaikan
    Terimakasih  
  2. Azli 2 - Thu 7/Jan/2010 10:31am
    Akum,
    kepada rohani binti hashim,
    Program yang menarik.. tetapi adakah anda pasti Syarikat Merger Network tidak akan stop pusingan atau hilang begitu sahaja setelah mereka telah capai target... (kasihan kepada mereka yg baru nak bermula)
    Just look at AB Fund, Swiss Fund, Skim Pakman Telo, Skim 123, Gold Fund, Skim cepat kaya dan memacam lagi yang telah berlaku sebelum ini. Banyak yang telah rugi. Sebagai contoh; bila hampir dapat pulangan modal... mereka terus hilang begitu sahaja... ada yang rugi teruk kerana terpedaya pada awalnya dengan curahan pulangan yang banyak.. dan mungkin atas sifat tamak mereka sendiri yang telah melabur banyak dan kerugian.. kalau sistem ini betul.... Siapakah pengasas dan orang yang akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sesuatu pada masa kelak...
    Tapi apa feedback yang saya dapat, sistem ini banyak membantu orang melayu serta banyak beri bantuan kebajikan, itu yg membuatkan saya respect... jika dibandingkan dengan perniagaan luaran / saham, banyak melibatkan pelaburan dengan syarikat jualan minuman/makanan haram dan curahan keuntungan kepada yang tidak sepatutnya seperti pihak israel.. SAYA JUGA BERHARAP AGAR FUND INI DAPAT MEMBANTU ORANG-ORANG ISLAM DI TEBING GAZA / PALESTIN ATAUPUN dibuka satu tabung BY SMS / AKAUN BANK DI DALAM WEBSITE TAAWON KEPADA MEREKA YANG TELAH BANYAK MENDAPAT PULANGAN AGAR MENDERMA KEPADA SEMUA MANGSA / BANGSA ISLAM TERTINDAS... SEDEKAH... (pandangan saya aje)
    Maafkan saya jika coretan ini menyinggung mana-mana pihak.
    Wasallam.  
  3. Rahman - Thu 7/Jan/2010 11:21am
    Membantu melayu atau palestin itu soal kedua.

    Soal pertama, adakah ini:-

    1) Skim piramid (haram)
    2) Skim ponzi (haram)
    3) skim MLM (grey area - kadang2 halal, kdg2 haram)

    jangan terkeliru dgn niat nak tolong mana2 bangsa. itu helah lama yg dah lapok.

    Main kutu yg sebenar bukan utk buat keuntungan. Jika anda dapat RM 10k, maka anda perlu memulangkan RM 10k secara giliran pula kepada ahli2 lain dalam kumpulan 'kutu' anda.

    Ianya duit pendahuluan, bukan duit keuntungan. Jika main kutu labur RM1 ribu boleh dapat pulangan RM20k itu sah skim cepat kaya yg menipu.

    Mula2 memang untung, tapi setelah system ni runtuh, kesemua ahli2 baru akan rugi. Haram tetap haram, walaupun niat nak tolong bangsa tertentu!!  
  4. Rahman - Thu 7/Jan/2010 11:27am
    Sambungan..

    mengapa banyak skim cepat kaya 'nak bantu orang melayu'?

    kerana orang melayu redha bila tertipu. mereka tidak akan marah, sebaliknya mudah menyalahkan Kerajaan, BNM atau polis yg membuat serbuan.

    Jika keahlian dibuka kepada kaum Cina dan India, jika mereka tahu mereka ditipu hidup2, mereka mampu bertindak keras termasuk memukul/ membelasah si penipu!

    Sebab itu lah skim cepat kaya banyak menggunakan konsep 'tolong sesama islam' atau 'tolong sesama melayu', kerana golongan ni tak sanggup membelasah/pukul si penipu!!  
  5. Raden - Fri 8/Jan/2010 5:48pm
    Rahman.. jangan lah keras sgt. Kalau nak ikutkan halal-haram, kesemua pekerja bank (kecuali bank islam) adalah haram, dan kesemua penyanyi (termasuk Siti Nurhaliza) tu haram kerana menggunakan alat muzik bertali dan suara wanita adalah aurat. Tapi you dengar juga muzik kan?

    Skim Taawon ni, bagi yg dah masuk memang menguntungkan. lagipun pelaburan sikit je RM beberapa ratus je. Bukan puluh2 ribu.

    Kalau rugi pun hanya beberapa ratus RM. kalau untung, i dapat RM7k. Kalau u tak nak masuk, tak ape, bagi lah peluang org lain nak masuk. Kalau TOTO atau Loteri tu, memanglah saya tak galakkan.  
  6. Raja 2 - Mon 11/Jan/2010 4:26am
    saya stuju raden..
    ini bkn MLM,bkn skim cepat kaya..
    nk kata helah dh lapuk,bntu sesama muslim,tgok sndiri apa yg compny buat..
    faham betul2 plan yg compny persembahkan..xsam,a sperti mna program2 lain yg msh sdia ada @ tlh hilang skrg ni..
    lg ramai org melayu beli no ekor,tikam loteri...
    yg memang dh terang2 haram..
    kt program taawon ,knpa compny nk lari,compny bkn jual produk,bkn ada untung pada buat produkdan untung markting plan.
    compny just srvic..smua wang pos tlh trcatat nama prsrta yg dapat wang pos trsbut..apa yg compny blh buat,klu bawak lari wang pos trsbut...nk timbang kilo...???nk tau lnjut...017 6549897  
  7. Coala - Tue 12/Jan/2010 12:35pm
    MENABUNG UNTUK MASA DEPAN
    Menabung bermaksud menyimpan sebahagian daripada pendapatan yang diperolehi. Biasanya jumlah yang dicadangkan ialah 30 peratus daripada jumlah pendapatan. Tabiat ini bertujuan menggalakkan simpanan untuk masa depan mengurangkan sikap suka berhutang dan serta memupuk sikap berjimat cermat di kalangan para pengguna. (edited)  
  8. Raden - Thu 14/Jan/2010 2:02am
    Sebenarnya saya sendiri telahpun melabur RM1110 minggu lepas, dengan satu e-center bagi program taawon ni. Insyaallah dalam masa 12 bulan, saya akan dapat RM 21,000.

    Ramai yg telah berjaya. Pada mulanya saya hanya nak masuk RM 372, tapi bila saya fahami konsep taawon ni (main kutu di internet menggunakan wang pos, selamat, sukar untuk ditipu kerana wang kita berada di pejabat pos, bukan dalam akaun sesiapa) saya terus melabur RM1110.

    Nasihat saya, kita kena baca betul2 prospektus yg dikeluarkan oleh syarikat. Fahami dan selidik. jangan dengar kata org terutama dalam internet. Jika kita dah faham risiko pelaburan dan keuntungan yg bakal diterima, maka barulah kita buat keputusan. Setiap pelaburan ada risiko, sebab tu lah kena selidik dulu. pada raya lepas, saya pergi sendiri ke 'open house' Taawon ni.  
  9. Raden - Tue 19/Jan/2010 5:11am
    Sebagai contoh, saya akan postkan bilangan yg telah diperolehi oleh salah seorang peserta yg saya kenali. Dia telah join system ni pada may 2009. Sekarang hampir setiap hari dia dapat wang dalam bentuk wang pos. Jumlah total yg dia dapat setakat ni lebih RM40,000.

    Saya sendiri telah meminta login beliau untuk melihat jumlah yg diperolehi didalam akaun. kemudian, saya akan kerumah beliau utk melihat sampulsurat berisi wang2 pos tersebut. Setiap penerimaan dicatit tarikhnya dan kita boleh tally jumlah akhir supaya menepati seperti didalam akaun.

    Setakat hari ini 19 jan 2009, beliau telah menerima lebih RM40k. (ini disebabkan beliau telah dapat max dan mula memasuki pusingan kedua.

    Ini adalah apa yg beliau dapat.

    Bulan2 sebelum 18 Jan 2009 - RM40k++
    18 Jan 2010 RM 260.00
    18 Jan 2010 RM 310.00
    18 Jan 2010 RM 50.00

    Kadang2 setiap hari dapat beberapa kali. kadang2 hari kedua, ketiga tak dapat apa2. kemudian hari keempat dapat semula. Ini kerana kebanyakan introducer menunggu sehingga mendapat beberapa peserta sebelum ke ibupejabat kerana hendak mengurangkan kos ulang-alik.

    Terdapat orang yg denki dan telah membuat aduan kepada bank negara malaysia. Akibatnya, tahun lepas, wakil dari BNM telah datang membuat 'serbuan'

    hasilnya didapati syarikat tidak melanggar mana-mana akta.

    Bersambung dibawah...  
  10. Raden - Tue 19/Jan/2010 5:16am
    Banking and Financial Institution Act 1989 (BAFIA)

    kesimpulan akta ini mencegah mana2 individu mengambil deposit wang secara haram. hanya syarikat awam berlesen dibenarkan mengumpul wang dari orangramai.

    =======
    program ini Tidak mengumpulkan wang dari sesiapa. Setiap peserta terus perlu menukarkan sumbangan/pelaburan beliau kepada wang pos dan terus ditulis diatas nama2 peserta lain. jadi wang mereka berada di pejabat pos. Syarikat hanya mengambil kos urusan sahaja (sangat sedikit jumlahnya).

    Akta ini tidak dilanggar, maka BNM tidak mengambil apa2 tindakan.  
  11. Raden - Tue 19/Jan/2010 5:20am
    Akta Jualan langsung 1993 (AKTA 500)

    Syarikat tidak menghasilka produk, menjual produk atau memberi bonus kpd peserta. maka syarikat tidak terlibat dalam akta ini.

    maka BNM dapati syarikat tidak melanggar akta ini.  
  12. Raden - Tue 19/Jan/2010 5:24am
    Anti-money Laundering Act 2001 (AMLA)

    Akta ini melarang pengubahan wang secara haram.

    Oleh kerana BNM dapati tidak ada wang dikumpulkan atau disimpan oleh syarikat, BNM dapati akta ini juga tidak dilanggar.

    Setelah berpuashati ketiga2 akta tersebut tidak dilanggar, maka penyiasat dari BNM telah pulang dan membuat kesimpulan syarikat ini tidak melanggar mana2 kesalahan undang2 di Malaysia.

    beberapa hari kemudian beberapa 'orang BNM' datang lagi. Rupa2nya kali ini mereka ingin turut menjadi peserta!!  
  13. Raden - Wed 20/Jan/2010 3:56pm
    Update. Saya login lagi kedalam akaun kakak tersebut, dan ini hasilnya. Ini adalah apa yg kakak tersebut dapat:-

    19 Jan 2010 - RM 90.00
    19 Jan 2010 - RM 30.00
    19 Jan 2010 - RM 20.00
    19 Jan 2010 - RM 40.00
    19 Jan 2010 - RM 20.00  
  14. Alidin - Thu 21/Jan/2010 10:57pm
    Saya dah seminggu study Program Taawon ni. saya rasa tertarik untuk menjadi peserta. Akan tapi setelah diselidik, sijil yang SSM keluarkan untuk syarikat ini hanya sah beroperasi sehingga 10 Februari 2010. bila syarikat nak MEMPERBAHARUINYA?  
  15. Trc - Tue 26/Jan/2010 11:47am
    Apa yg sy nmpk prg ni bukan shj beri keuntungan pd pihak peserta tp beri keuntungan juga pd pihak k'jaan melalui pembelian wang pos. Lagi pun pihak sykt ni tk pegang duit peserta krn bila daftar je terus masuk ke akaun peserta serta-merta. Cuma yg sy ragu ttg pendaftaran dgn SSM tu hampir tamat. Apa akan jadi kalu x blh 'renew'??  
  16. Raden - Tue 26/Jan/2010 1:44pm
    Tak silap i... pendaftaran SSM tu boleh di renew dlmasa 5 minit je.

    kompeni i, i renew kan setiap 5 thn. ... dulu penah lambat seminggu renew... kena denda, lepas tu i renew terus 5 thn.

    nih result i login akaun kakak tu lagi... baru jap tadi..

    25 Jan 2010 RM 20.00
    25 Jan 2010 RM 100.00
    25 Jan 2010 RM 20.00
    23 Jan 2010 RM 20.00
    23 Jan 2010 RM 100.00
    23 Jan 2010 RM 30.00
    23 Jan 2010 RM 100.00
    22 Jan 2010 RM 330.00
    22 Jan 2010 RM 20.00
    22 Jan 2010 RM 70.00
    22 Jan 2010 RM 80.00
    21 Jan 2010 RM 110.00
    20 Jan 2010 RM 190.00
    20 Jan 2010 RM 60.00  
  17. Putra1234 - Wed 27/Jan/2010 4:35am
    salam. saya masih xpaham skim ni. wang pos tersebut akan dibuat atas nama siapa? atas nama saya sendiri atau nama orang lain kalau bukan nama syarikat?

    modal RM372 tu akan dibayar kepada siapa?  
  18. Putra1234 - Wed 27/Jan/2010 4:45am
    program ini Tidak mengumpulkan wang dari sesiapa. Setiap peserta terus perlu menukarkan sumbangan/pelaburan beliau kepada wang pos dan terus ditulis diatas nama2 peserta lain. jadi wang mereka berada di pejabat pos. Syarikat hanya mengambil kos urusan sahaja (sangat sedikit jumlahnya).

    baru saya paham. jadi saya kena buat wang pos atas nama mereka yang diatas sayalah (saya jadi downline?) wang tersebut atas dasar apa? deposit? bukankah kutu merupakan salah 1 skim deposit? kalau bukan, produk apa yang saya dapat?

    Kalau deposit, mengikut akta syarikat, syarikat sendirian berhad tidak dibenarkan untuk mengambil deposit, apatah lagi perniagaan yang didaftarkan oleh pendaftar perniagaan. bagaimana pulak individu2 tersebut boleh mengutip dan menyimpan deposit?

    adakah syarikat tersebut berdaftar dengan pihak kastam bagi tujuan cukai perkhidmatan untuk tujuan mengambil hasil yuran pengurusan?  
  19. Nuwair - Wed 27/Jan/2010 12:38pm
    salam...sy tertarik dgn topik ini...izin kan sy untuk mencelah seketika...spt mane yg kite semua tahu skim cepat kaya nie mmg satu skim yg xblh kita percayai..tetapi 'programtaawon' ini adalah satu program yg lain drpd yg lain...yg mne program ini kte terpakse menerima sumbangan tanpa had...klu kita main MLM org di bwh akn menjd mangsa..tetapi dalam taawon org yg berada diatas xkn kekal di ats dan org yg berada di bwh xkn kekal di bwh...kerana sistem yg dibuat sangat2 membantu dan tiada siapa akn menjd magsa..kalu kite tidak yakin dgn apa yg kita buat mmg xkn berjaya seumur hidup kita...klu TUAN PUAN tiadak mencube dlm program ini mcm mne nk taw sistem program ini adil atau tidak...kita klu nk membincng kan sesuatu dlm sesebuah forum jgn lah kita meminjam pengalaman kwn-kwn kita yg mne xpnh berjaya dlm ape yg di buatnya dan kite juga jgn sesekali memperkicil kn sesorg itu kerana kita sndiri tidak berusaha spt org itu untuk mendpt kn sesuatu..kalu nk berjaya kne berusaha..ALLAH xkn bantu hambanya yg tiada usaha..sy berikan contoh knpa org bkn beragama islam blh kya raya@hidup mewah sdgkn mereka bkn bragme islam???jwapnNye adalah "usaha".."ALLAH tidak akan mengubah nsib sesorg itu jika die tidak mhu mgbh nsb nya sndiri"...kita ni sngat istemewa kerana kita umat nabi MUHAMMAD s.a.w..kita nie beragama ISLAM...knpe msti kite nk menjatuh kn saudara seislam kita???tolong la buka mate wahai SAUDARA & SAUDARI seislam KU sekalian..apa yg sy perkata kn tadi bkn lah nk menyuruh masuk programtaawon tp just untuk buat kita pkir sejenak..knp kite di lahirkan sbgai seorg islam..??prnah anda pikir bnd nie..??maaf kan sy kalu2 ada mmbuat ati saudara dan saudari teluka dgn kata2 sy itu...tetapi xslh klu kita mencuba dan percaya dgn sesuatu benda yg boleh mengubah nsib org islam kita...wallahualam...  
  20. Nuwair - Wed 27/Jan/2010 12:49pm
    adakah syarikat tersebut berdaftar dengan pihak kastam bagi tujuan cukai perkhidmatan untuk tujuan mengambil hasil yuran pengurusan?

    to putra...

    pihak kastam tidak terlibat sama sekali dlm program ini...kerana kerajaan telah pn mengena kan dalal sbnyk rm 0.50 setiap 1 helai wang pos...

    dan saya sokong dgn kata2 raden yg mana kita kne selidik dahulu sblm menyertaai program ini..

    sy telah menyertai program ini sebulan lalu dan telah mendapat hsil yg sngat lumayan dimane jumlah sumbangan yg sy terima sehingga ke hari ni melebihi gaji seorang graduan ijzah...

    wasaalam..

    untk ktrgn lnjut hubungi sy 017-3219767  
  21. Sharkaxl8388 - Wed 27/Jan/2010 9:58pm
    salam..apakah hukum program taawon ini dari sudut pandangan Islam dan tolonglah berikan hujah tentang hukum tersebut sbb ada byk khilaf tentangnya..,jika ada mana2 individu y berstatus ustaz y mnyertai program taawon ini adalah diharapkan dapat memberikan pandangan yang betul dan menyakinkan..  
  22. Zul 12 - Thu 28/Jan/2010 3:09pm
    Status Program Derma Wang Pos

    Oleh - Zaharuddin Abd Rahman

    SOALAN

    Saya nak tanya tentang suatu pelaburan yang berbentuk piramid. Baru-baru ini saya ada masuk, modalnya cuma RM30.00. Caranya ialah dengan membeli wang pos berjumlah RM5.00 setiap satu dan enam keping. Setiap satunya hendaklah ditulis dengan nama si penerima 'di atas' kita dan ini merupakan sumbangan ikhlas daripada kita. Kemudian setelah nama kita tersenarai, kita mencari ahli-ahli baru pula di bawah dan giliran kita pula mendapat sumbangan RM5.00 daripada ahli di bawah. Dalam masa sebulan berbelas-belas keping wang pos yang diterima yang berjumlah beratus-ratus ringgit. (edited)

    Sila baca disini:
    www.zaharuddin.net  
  23. Mohd Farid - Thu 28/Jan/2010 9:01pm
    klu ada ssiapa yg brminat mnyertai program taawon d daerah batu pahat johor. hubungi sy.... mofarose@yahoo.com.my  
  24. Trc - Fri 29/Jan/2010 10:57am
    Cerita pasal halal & haram ni mmglah ramai yg menikam skim buat duit ni. Perlu d ingat bhw wang hasil perjudian, rasuah, merompak, menipu, salahguna kuasa tu lagi berat jika d bandingkan dgn cara ni. Kalau ada mrk yg d landa kesempitan hidup, adakah ada pihak yg sudi membantu?? Bank skrg pun mencekik darah mcm perangai 'along' jugak cthnya CIMB Express'. Interestnya aje 24% pr year??? Ni bkn membantu malah boleh membunuh.

    Jadi terpulanglah pd individu tu sendiri. Nk joint bolh joint & kalau tak joint lagi bagus. Lagi senang sykt nak urus. Apa yg penting program ini kita nmpak ke mana arah duit yg kita labur tu pergi selain adanya website yg boleh kita pantau kedudukan keewangan & carta kita.  
  25. Trc - Fri 29/Jan/2010 11:56am
    Sesapa d kaw Gombak, Selayang, Batu Caves yg berminat nk tahu lbih lanjut ttng prg ni ... bolehlah hubungi sy 603-61842693 @ 017-3716115 (Azza). Prg ni terbuka kpd selurh negeri  
  26. Mitm001 - Sat 30/Jan/2010 6:26pm
    untuk keterangan lanjut hubungi
    seremban dan shah alam:
    alwatique:019-3614006
    biarkn yang lain terus bersuara..bising2 jgn sampai kampung tergadai..terima hakikat bahwa da ada org nek k bulan, panjat gunung tertinggi dan lain lagi..tiada yang mutahil..  
  27. John 8 - Sun 31/Jan/2010 9:01am
    ada sesape x wakil area teganung,aku xde tmpat nak mengadu.kalau luar kawasan susah nak carik.  
  28. Raden - Wed 3/Feb/2010 2:40pm
    Sambungan... Nih i baru lagi login dalam akaun program taawon kakak tu... memang masyuk.. Apasal lah i tak join dari mula lagi... nyesal... nyesal...

    02 Feb 2010 RM 410.00
    02 Feb 2010 RM 260.00
    01 Feb 2010 RM 80.00
    01 Feb 2010 RM 80.00
    29 Jan 2010 RM 60.00
    29 Jan 2010 RM 120.00
    29 Jan 2010 RM 200.00
    27 Jan 2010 RM 110.00
    27 Jan 2010 RM 200.00
    27 Jan 2010 RM 180.00
    26 Jan 2010 RM 40.00  
  29. Suzy Ameer - Thu 4/Feb/2010 12:43pm
    Macam mana nak joint ni? bagilah step by step nyer...e-mail kat saya ya..suzyameer@gmail.com..nampak menarik ni...  
  30. Wan Hamzah Bin Wan Ali - Fri 5/Feb/2010 12:49pm
    Programtaawon satu program yg bagus bagi menjana/membantu meningkatkan ekonomi islam. Penyertaan sekali shj, dapat pendapatan berkali-kali.Ini lain dr yang lain,tak cari org pun dpt duit. Kalau cari org lagilah byk pendapatan kita. Org islam jangan lepas peluang ini,sama-sama membantu org islam. Apapun org nak kata, saya memang dpt duit,dptlah bernafas dikala ekonomi meleset ini. Lihatlah betapa seronokya apabila peti-peti surat rumah anda dipenohi wang pos!  
  31. Alidin - Fri 5/Feb/2010 1:24pm
    Salam... kepada yang berminat dan nak dengar taklimat mengenai program taawon ini di kawasan SABAH khususnya KOTA KINABALU dan SEKITAR hubungi saya. En Ali. 013-6354949  
  32. Alidin - Fri 5/Feb/2010 1:28pm
    Taklimat percuma di Bilik Seminar, Kompleks Tabung Haji, Kota Kinabalu pada 6 Feb 2010. Masa 8.00 malam. Hubungi saya En. Ali 0136354949.  
  33. Shariffuddin Bin Ali - Fri 5/Feb/2010 2:06pm
    Salam... kepada yang berminat dan nak dengar taklimat mengenai program taawon ini di kawasan KUALA LUMPUR khususnya sekitar lembah kelang atau dimana-mana sahaja hubungi saya Ariff 013-3968409  
  34. Wan Hamzah Bin Wan Ali - Sat 6/Feb/2010 7:54pm
    Salam,
    Bagi yg nak duit sampingan, bolehlah join programtaawon,bantu membantu sesama islam. Menggunakan wang pos,tidak salah krn kita bukan ambil deposit. Sejak dulu memang banyak syarikat yg main wang pos tetapi kerajaan tak pernah ambil tindakan kerana kerajaan juga dapat duit. Sesiapa yang berminat boleh call saya 012-9818480  
  35. Wan Hamzah Bin Wan Ali - Sat 6/Feb/2010 8:07pm
    Assalamualaikum bakal peserta programtaawon,

    Bagi yang tinggal di kawasan Jengka, Maran,Temerloh & Jerantut, satu taklimat Programtaawon akan diadakan pada 9 Feb 2010 (Selasa) jam 8.30 malam bertempat di Dewan Mesyuarat, Kedai Elektrik Samerin, Bandar Jengka,Maran, Pahang. Sesiapa yang berminat, dijemput hadir dan bawa rakan-rakan sekali. Taklimat akan disampaikan oleh Jutawan Taawon Cikgu Azman Harun.  
  36. Wan Hamzah Bin Wan Ali - Sun 7/Feb/2010 10:23am
    Salam,
    Sebenarnya programtaawon ini bukan konsep baru, ia juga macam syarikat-syarikat yg menjalankan wang pos yg lain yg kini banyak dlm pasaran, cuma kelainan syarikat ini perkenalkan ialah gabungan pelan A & pelan B. Pelan A utk mereka yg suka cari org utk jadi peserta manakala pelan B tak perlu cari org,dalam kata lain ialah pelan tidur. Maknanya peserta perlu mendaftar shj, tak perlu buat apa-apa(tak perlu rekrut org) dan tunggu tempoh setahun utk dapatkan RM21,780. Kebanyakan syarikat yg ada dlm pasaran mewajibkan cari peserta, tak ada org masuk tak dapat duit., mana yg lebih baik?. Disamping itu syarikat ini disokong oleh sistem online yg canggih dimana kita boleh memantau wang pos yg kita perolihi dan bila wang pos berkenaan dipos ke alamat kita. Oleh itu sesiapa yg berminat mendapat keterangan lanjut atau mendaftar bolehlah berhubung dengan saya di HP 012-9818480 atau emelkan kepada wanmezah2004@yahoo.com. Sama-samalah kita menjana ekonomi org islam  
  37. Zamri Ahmad - Sun 7/Feb/2010 2:53pm
    Assalamualaikum bakal peserta programtaawon,

    Bagi mereka yg berminat utk menyertai Program Taawon area Parit Raja dan Batu Pahat, Johor bole la hubungi saya.Taklimat Programtaawon akan diadakan jika ade permintaan. Sila hubungi saya 0197370315. Pluang jangan dilepaskan.  
  38. Alidin - Sun 7/Feb/2010 7:40pm
    Program yang menarik.. tetapi adakah anda pasti Syarikat Merger Network tidak akan stop pusingan atau hilang begitu sahaja setelah mereka telah capai target.
    to azli...
    coretan saya hanya sebagai pandangan. setiap apa yang bermula pasti ada akhirnya memang tidak dapat dinafikan tetapi kita sama-samalah berdoa agar program ini akan berkekalan lama kerana program ini amat bagus dan dapat membantu kepada mereka yang memerlukan. untuk plan B tidak mungkin akan tepu atau berakhir kerana peserta yang terawal join apabila dah game akan terkeluar dan masuk semula pada level paling bawah. jadi semua orang ada peluang naik di level atas. Plan B pula bagi mereka yang aktif. program ini amat unik kerana ada gabungan pasif dan aktif. so orang yang pasif dan tidak mampu memperkenalkan kepada orang lain tidak akan teraniaya. terima kasih. semoga program ini akan berkekalan.  
  39. Maisara Rahim - Mon 8/Feb/2010 3:19pm
    Hubungi saya jika ada yang berminat di kawasan Melaka/Negeri Sembilan. Taklimat dan penerangan lanjut akan diberikan. Jangan tunggu dan lihat saja..nanti ketinggalan
    017 6934678 Maisara or email sweetiee8963@yahoo.com  
  40. Jue 4 - Mon 8/Feb/2010 4:46pm
    suami saya baru saje daftar untuk programtaawon..minggu lepas, mungkin saya boleh berkongsi dengan anda semua setelah melihat hasilnya..kalau sesiapa nak daftar atau nak tanya pasal program ni, di negeri terengganu boleh email saya juehassan@yahoo.com  
  41. Wan Hamzah Bin Wan Ali - Mon 8/Feb/2010 5:13pm
    Salam,
    Sesiapa shj nak join programtaawon ini, boleh hubungi saya di 012-9818480 atau emelkan kepada: wanmezah2004@yahoo.com. Sama-samalah kita mertabatkan ekonomi islam.  
  42. Muhammad Shahizan - Tue 9/Feb/2010 5:29am
    sesiapa yang ingin menyertai programtaawon di melaka sila hubungi saya di 012-3472581  
  43. Richman78 - Tue 9/Feb/2010 7:28pm
    salam....

    marilah sama2 kita menyumbang untuk meningkatkan ekonomi sesama kita....yang berminat untuk mengetahui kehebatan program taawon dan ingin menyertai hubungi saya 013-3404810 atau e-melkan kepada alzni7880@yahoo.com  
  44. Mitm001 - Wed 10/Feb/2010 3:54am
    sesiapa yang berada disekitar seremban dan shah alam yang berminat tapi kurg jelas akan program taawon ini boleh hubungi saya alwatique di talian:019-3614006
    hidupp taawon!!!!!!!!!  
  45. Raden - Wed 10/Feb/2010 10:08am
    Opps lama tak jengah sini... nih i baru login lagi kakak tu nye akaun. For past info sila refer bhgn atas2 topik nih bawah nama saya (Raden). Semalam ada salesman perodua dtg kat umah kakak tu bawak kete still ada sampul plastik tempat duduk... tak tau le dia beli kete baru ke apa... malas nak tanya... jealous pun ada...

    09 Feb 2010 RM 90.00
    06 Feb 2010 RM 120.00
    05 Feb 2010 RM 150.00
    04 Feb 2010 RM 230.00
    04 Feb 2010 RM 100.00
    03 Feb 2010 RM 240.00  
  46. Coala - Wed 10/Feb/2010 2:16pm
    Alhamdullah... Program ni telah terbukti.. hasilnya telah pun saya nikmati.. eeehh... bukan saya aje tau... sekeluarga laaa.. anak sya yg umur 9 tahun pun dah dpt RM 1200+++ dalam program ni... Rezeki ada di mana2 kalau kita rajin berusaha.. Kami sekeluarga dah kumpul lebih RM 7000.00 baru 1 setengan bulan kerja sambil santai2, lepak2 aje.... bagi yang baru join tuu jgan cepat melatah atau putus asa, usaha, doa dan tawakal. insaAllah akan berjaya...
    Sesiapa yg tinggal di Kawasan Sungai Buluh, Subang, Puncak Alam, Shah Alam, Saujana Utama dan sekitarnya .. jika ingankan maklumat lanjut sila lah berhubung dgn Saya bila bila masa: Coala. 014 7218622 (SMS/Call)... Terima Wang Pos... oooOps... silap...! Terma Kasih.  
  47. Taawonipoh - Thu 11/Feb/2010 10:16pm
    BAGI MEREKA YG INGIN TAHU/MENYERTAI PROGRAM TAAWON DI PERAK (IPOH, KUALA KANGSAR, KAMPAR, SG SIPUT, SRI ISKANDAR, MANJUNG, BATU GAJAH, KG GAJAH, TK INTAN) SILA HUBUNGI SAYA : 012 431 7641 ATAU EMAIL : taawon.ipoh@gmail.com  
  48. Nizam 15 - Fri 12/Feb/2010 11:32am
    Salam, pada mereka yang tinggal di Melaka(Bt. Berendam, Pokok Mangga, Klebang, Cheng, Ayer Keroh dan sekitar bandar Melaka) yang inginkan penerangan tentang Program Taawon boleh hubungi saya 012-276 2871.  
  49. Alidin - Fri 12/Feb/2010 9:56pm
    Salam, kepada yang berminat dan nak dengar taklimat mengenai Program Taawon ini di kawasan SABAH khususnya KOTA KINABALU dan SEKITAR hubungi saya. En Ali 0136354949 atau 0128320564  
  50. Wan Hamzah Bin Wan Ali - Fri 12/Feb/2010 10:06pm
    Assalamualaikum,

    Sempena dgn Cuti Tahun Baru ni, kita pulun habis rekrut peserta baru,mai join ramai-ramai programtaawon, kita bantu sesama org islam yg serba kekurangan, kukuhkan ekonomi org islam. Sesiapa yg masih belum join boleh hubungi saya utk daftar atau keterangan lanjut 012-9818480 atau emelkan saya: wanmezah@pahang.uitm.edu.my  
Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 557 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2728)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (214)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (248)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (547)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1254)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1461)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (682)
Bisnes Perabot (853)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1107)
Bisnes Restoran (3327)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (660)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (818)
Bisnes Untuk Dijual (3316)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1770)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (719)
Expo Karnival Tapak Niaga (6462)
Forex Malaysia (1878)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (710)
Hiasan Taman (241)
Hotel Resort Homestay (1007)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1726)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1981)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3832)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1843)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4994)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4804)
Kerja Kemahiran (1953)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2057)
Kerja Sales (2273)
Kerja Sambilan (6314)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (479)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2055)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2815)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3681)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (267)
Mesin Industri (511)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1200)
Pakej Perniagaan (891)
Pasar Basah (1458)
Pekerja Asing (1231)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1852)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (648)
Pembekal Kerepek (1098)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (595)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (864)
Pemborong Cadar Dan Tilam (453)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (773)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1655)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4206)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3519)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2787)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (952)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2627)
Pengedar Produk Kesihatan (2996)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (721)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (436)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (607)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1317)
Program Consignment (2011)
Program Dropship (6735)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1541)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1312)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4282)
Rumah Untuk Dijual (3732)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2558)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1096)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (639)
Tanah Untuk Dijual (4842)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2146)
Tempahan Kek Dan Coklat (2143)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1745)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1685)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1093)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2308)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)