Search Majalah.com
Program Pemutihan Pekerja Asing (PATI).
Jojo 3 - Mon 24/Jan/2011 11:37am [Last Comment]
Kami menyediakan perkhidmatan untuk memohon dan membaharui permit pekerja asing.

Untuk majikan yang sedang menggunakan pekerja asing tanpa permit yang sah ..bolehlah memohon untuk mendapatkan permit sah untuk pekerja anda melalui program pemutihan.

Sektor2 yang boleh memohon ialah sektor perkhidmatan, perkilangan, pembinaan, perladangan dan pertanian.

Sila hubungi En Mohd Zamri Mazelan di 019 - 261 3744
atau email: zamri727@gmail.com
TIADA BAYARAN DEPOSIT DIKENAKAN. BAYAR SETELAH PERMIT DILULUSKAN

TEL : 019 -261 3744

Niche: Pekerja Asing | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Mamastylo - Mon 24/Jan/2011 11:40am
    Salam...
    kalau pembantu rumah tak boleh ke?  
  2. Jojo 3 - Mon 24/Jan/2011 12:18pm
    maaf! pembantu rumah tak boleh buat pemutihan!  
  3. Fara 11 - Tue 25/Jan/2011 10:07am
    mamastylo: kalau utk pembantu rumah, boleh email ke faradarling77@yahoo.com  
  4. Rohayati Abdul Rahim - Thu 27/Jan/2011 1:17pm
    salam...

    kalau utk 100 pekerja bangladesh sektor perkilangan yg sedia ade di sini dan perlu dibuatkan permit atas nama syarikat saya sendiri....brape charge yg akan u kenakan utk per person?

    Please give your quotation utk buat permit 100 workers tersebut ke batrisyiaqaseh@gmail.com. TQ  
  5. Jojo 3 - Thu 27/Jan/2011 5:08pm
    Salam Rohayati!
    Pls check you email box  
  6. Iskandar 5 - Sat 29/Jan/2011 1:48am
    Salam, saya nk tanya untuk permit manufacturing ditukar ke perkhidmatan brp harga?

    dan kalau nak buat pertukaran under nama enterprise (majikan terkini) harga brp?

    iskandar6776@gmail.com  
  7. Jojo 3 - Sat 29/Jan/2011 1:40pm
    Iskandar 5

    Pls check your boxbe!!!  
  8. Siti 119 - Sat 29/Jan/2011 7:18pm
    Menghantar pulang pekerja Indonesia. RM850 seorang. 5 org 4k jer. Mesti ada SPLP atau Pasport. Tq.  
  9. Zana 24 - Fri 4/Feb/2011 1:17am
    Salam, saya ingin membuat permit untuk pekerja bangladesh untuk sektor perkilangan milik saya sendiri. Tolong email zafana@live.com  
  10. Md Zamri Mazelan - Fri 4/Feb/2011 12:10pm
    Zana 24!

    Pls check you email box...semua detail saya dah emailkan kat zafana@live.com  
  11. Bambang 2 - Sun 6/Feb/2011 5:40am
    paspor pelancong tamat 2011 skrng . nak buat permit perhidmatan./ maid..ada penjamin cam ne cara.. pls email kat kite detail.. thank.s  
  12. Md Zamri Mazelan - Sun 6/Feb/2011 10:46am
    Bambang2...address emailnya mana...????  
  13. Siti 111 - Mon 7/Feb/2011 1:04pm
    Sy perlukan permit utk sorang pekerja Indon ie. Tukang Masak... berapa bayaran dan apa yg diperlukan . Sila email detail ke myblossoms@ymail.com.  
  14. Md Zamri Mazelan - Mon 7/Feb/2011 2:48pm
    Siti 111!
    pls check you email box...  
  15. Nazri Zin 2 - Tue 8/Feb/2011 12:04am
    as salam, sy nk buat permit baru pekerja indonesia 2 org sektor perkhidmatan. email sy harga. tq
    nazzimafruits@yahoo.com  
  16. Mohd Firdaus 10 - Thu 10/Feb/2011 11:50am
    sy nak buat permit untuk 10 pekerja bangladesh....camna ek?
    harga?  
  17. Md Zamri Mazelan - Thu 10/Feb/2011 9:58pm
    Mohd Firdaus 10!

    Bro...nak pass detail kat you camna..??? Emailnya...? Tel ...?  
  18. Nuridayu - Wed 16/Feb/2011 3:23pm
    kalau pembantu rumah yang guna pas pelancong, macam mana nak apply permit..  
  19. Haidir 2 - Fri 18/Feb/2011 4:52am
    salam, bro tolong bagi detail untuk bangladesh dan indon
    hairis07@gmail.com  
  20. Mamamia 5 - Thu 24/Feb/2011 2:09pm
    kepada semua pembaca saya boleh uruskan kepulangan PATI dengan cara yang sah dengan bayaran RM 1500 dan tiket penerbagan atau feri dibawah tanggungan sendiri. Sila hubungi / sms di talian 017 - 282 6904  
  21. Alidzan - Tue 1/Mar/2011 10:46am
    saya nak buat permit (kilang) untuk 10 orang bangladesh (yg dh ada di sini tp permit dh tamat). plz bg quotation n check list dokumen yg sdra perlukan ke : alidzan70@yahoo.com.  
  22. Imam - Wed 2/Mar/2011 9:58pm
    info sikit kami syrikat azima enterprise no pendaftaran (001971563-m) klok ade sape2 yang nak uruskan pati yang bermaslah tak ada paspor tak ada permit sah paspor tamat tempoh visa mati tak kira dari negara mana indonesia cina banmgladesh vietnam india thailan nepal pakistan .kami urus secara resmi dengan bayaran rm1000 only. yang nak urus secara tak resmi bila2 boleh gerak to indonesia (rm500 shj sampai batam(for indonesia).sembarang pertanyaan langsung shj hub kami 0133351283(celcom). 0126954404.(maxis).0163868301(digi) 01115415150 (home) kami akan layan 24 hour.....or email im4m_smart@yahoo.com  
  23. Shmnhb - Mon 4/Apr/2011 3:23pm
    boleh berkan harga bagi kos pemutihan saya ada 15 orang pekerja asing 5 kosong 5 dah tampat tempoh permit 5 lagi dah lebih had tahun berkerja di sini yang tak kena balik dulu dan buat lain .  
  24. Whfoo - Sat 16/Apr/2011 8:23pm
    SAYA ADA PEKERJA INDONESIA UNTUK KONTRAK BUAT RUMAH BERAPAKAH HARGA UNTUK PEMUTIHAN. eMAIL KE waihongfoo@hotmail.my  
  25. Dennisding - Thu 21/Apr/2011 12:23am
    total berapa kena bayar dari mula hingga akhir dapat visa bekerja bagi pekerja yang tamat tempoh dan tiada passport.
    sila email dennisding@hotmail.com  
  26. Amrina - Thu 9/Jun/2011 1:58pm
    jika saya ingin membuat pemutihan terhadap pekerja asinngn melalui syarikat saya boleh ker? Bagaimana caranya? Apa yang diperlukan?
    Pls reply me soon  
  27. Jasmin 5 - Fri 10/Jun/2011 11:21pm
    Amrina, sila e-mail pada agrofutures@gmail.com  
  28. Phillips - Sat 18/Jun/2011 12:44pm
    boleh emailkan quotation...saya berminat..... encik dr syarikat apa....ig_phillipslim@yahoo.com  
  29. Steven Hawk - Tue 21/Jun/2011 6:16pm
    (PROGRAM PEMUTIHAN)
    -SUMMIT FILE-NO PAYMENT(FREE)
    -COMPANY OR INDIVIDU DITERIMA
    -PENDAFTARAN-NO PAYMENT
    -PEGESAHAN-NO PAYMENT
    -LEVI,PLKS,PROCESS,VISA,IG,SPPA,FWCS,COMPOUND,S/P.NO PAYMENT
    (PEMBAYARAN STELAH SEMUA PROCESS SELESAI UNTUK MEGELAKAN PENIPUAN)
    STEVEN-0192962750+51  
  30. Jaafar Bin Mohd Yusof - Thu 23/Jun/2011 4:42am
    Boleh Mr Steven e-mail sample files dan jenis bayaran yg patut ke jamy6870@yahoo.com  
  31. Halim 53 - Sun 26/Jun/2011 11:18pm
    salam..saya ada kawan mau buat permit di sini gimana caranya tolong email ke saya tmksh..  
  32. Halim 53 - Sun 26/Jun/2011 11:23pm
    buat permit di sini berapa biaya??tolong email ke saya .halimkdn@yahoo.com  
  33. Roland66 - Fri 8/Jul/2011 1:27pm
    Salam.Kami ada 600 pekerja indonesia yang hendak dihantar pulang.Jika ada majikan yang berminat sila hantarkan surat Demand ke :rmahfar66@gmail.com. TQ  
  34. Umairah 5 - Wed 13/Jul/2011 3:05pm
    amrina- emailkan nama syarikat n nama pekerja asing.. email sy- aizas85@gmail.com  
  35. Syariana2011 - Wed 13/Jul/2011 4:49pm
    boleh emailkan quotation? company i ada 20 pekerja indonesia.

    jacque.ariel31@gmail.com

    thanks  
  36. Roland66 - Thu 21/Jul/2011 12:29pm
    Salam. Syarikat kami telah dilantik KDN untuk program pemutihan Pati.Majikan area Johor bahru dan Pasir gudang sila hubungi saya di 012-7852609 atau emailkan : rmahfar66@gmail.com.Kami akan daftarkan pekerja anda dahulu, bayaran rm350 Di pungut semasa proses Biometrik nanti.Jika 50 org ke atas kami boleh datang buat urusan ke lokasi tuan.TQ  
  37. Law - Thu 28/Jul/2011 5:02am
    please email details to me,tq,dengan harga jugak  
  38. Law - Thu 28/Jul/2011 5:06am
    my email brandon_law88@hotmail.com,tq  
  39. Jabrun2187 - Sun 4/Dec/2011 5:12am
    sbb aku nk daftar utk bukak restoran bleh bantu aku tak kalau bleh email aku jbr2187@gmail.com  
  40. Amir 184 - Thu 19/Jan/2012 11:39am
    salam, bg quotation utk 2 org pekerja asing, sy nk pakai untuk basuh kereta  
  41. Annie 19 - Sat 25/Feb/2012 3:00pm
    proses utk 1 pekerja asing dalam bidang perkhidmatan tu ada tak? mcm mana nak memohon? berapa kos yg perlu dibayar? sila emai saya kerana saya berminat.  
  42. Adief 2 - Sat 8/Dec/2012 12:18pm
    ada buat lagi tak??nk tahu brape kos dlm bhgian prkilangan untuk seorng..  
Page 1   (Total 42 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2722)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (212)
Bengkel Kereta (1484)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (546)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (678)
Bisnes Perabot (849)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1106)
Bisnes Restoran (3324)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (817)
Bisnes Untuk Dijual (3315)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6456)
Forex Malaysia (1877)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1006)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1725)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1980)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2529)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3827)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1842)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4992)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4798)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11714)
Kerja Praktikal (2053)
Kerja Sales (2272)
Kerja Sambilan (6306)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2052)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2812)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (265)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (566)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1198)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1455)
Pekerja Asing (1229)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (772)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4199)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3518)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (493)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (951)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (585)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2626)
Pengedar Produk Kesihatan (2993)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (726)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (716)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (623)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (605)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1834)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1313)
Program Consignment (2010)
Program Dropship (6728)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1539)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1305)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4276)
Rumah Untuk Dijual (3730)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (719)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2556)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1092)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4833)
Tempahan Biskut Dan Tart (2149)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2142)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (521)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1683)
Urut Tradisional (792)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2306)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)