Search Majalah.com
Program Pemutihan (Pati) 2011
Atet04 - Mon 14/Feb/2011 12:32am [Last Comment]
Salam,
Kepada Agen / syarikat / individu yang ingin membuat permohonan permit kerja sah bagi pekerja asing / pendatang haram yang telah bekerja di bawah mereka boleh lah menghubungi saya di 019 - 2048865 (aiman) untuk mendapatkan borang atau keterangan lanjut.

*saya bukan broker atau orang tengah tetapi terus dari panel yang dilantik.
*pengumuman secara rasmi program pemutihan akan dibuat melalui media cetak pada Mac 2011 dan bakal berakhir pada april 2011. Maka sila daftar awal untuk mengelak daripada kesulitan dan kelewatan yang tidak dijangka. sekian terima kasih.

Niche: Pekerja Asing | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Atet04 - Sat 23/Jul/2011 11:43am
    5 zal 2 :
    oh.....
    ok selamat maju jaya  
  2. 5 Zal 2 - Sat 23/Jul/2011 2:19pm
    tapi...saya rasakan,nanti belakang hari,mesti ada masalah.coz nnt,dah lepas pendaftaran kita kena submitkan PATI ni dibawah majikan yg mereka kehendaki. dari situ,sy rasa lebih byk PATI akan dihantar pulang sebab majikan yg mereka pilih tidak memenuhi kriteria yg ditetapkan sbg contoh,nak kena mohon JCS,ratio pekerja tempatan tak tely dgn pkj asing dan sama spt kita kena mohon utk dptkan approval dr KDN skrg ni kan. bagi pendapat saya,saya nak sarankan pada semua agen yg terlibat supaya kenakan charge utk pendaftaran shj dulu.tu pendapat saya...  
  3. Atet04 - Sat 23/Jul/2011 6:30pm
    5 zal 2 :
    Betul la tu apa yang anda katakan....tapi masalahnya....duit punya pasal... ramai dah jadi mata merah kelabu asap bertukar jadi penyamun tarbus. Tahu nak untung saja...belakang hari dah tak fikir tu haha.....jadi pada majikan / PATI yang nak daftar dalam Program 6P ini, silalah berhati - hati, jangan disebabkan nak cari yang murah kerana pasti ada yang mengambil kesempatan. Sila ke ke sini untuk mengetahui Prodesur, Dokumen yang diperlukan & Kos Program
    http://www.facebook.com/pages/Program-Pemutihan-6P/235857879768663

    (Copy URL di atas kemudian Paste ke dalam browser)  
  4. Phillips - Sun 24/Jul/2011 10:55am
    hello semua harga mc..ada sesiapa di sini boleh 100% jamin pekerja asing tanpa izin yang mendaftar di bawah agensi anda boleh kekal di Malaysia ??? yang ada rekod black list ke apa ke itu tak payah cakap...sesiapa boleh 100% confirm.....  
  5. Phillips - Sun 24/Jul/2011 11:08am
    ada sesiapa yang mempunyai 500 pati atau lebih yang hendak didaftarkan tak payah lah susah susah ke panel atau wakil yang sah diluluskan...saya ada link dalaman di mana sesiapa yang mempunyai 500 atau lebih pati yang hendak didaftarkan link saya ini akan menghantar 6 mobile mesin thumb print (dalam kereta ) dan menyiapkan proses thumbprint ini dalam masa terdekat...6 mesin mobile thumbprint 500 pekerja 4 hari boleh siap(pakar yang telah dilatihkan) ada sesiapa yang berminat bolehlah email saya di ig_phillipslim@yahoo.com untuk booking..... saya juga menerima maklumat di mana seramai 38 agensi telah disenaraihitam ..jadi semua warga mc berhati hati apabila berurusan..... jangan terpedaya dengan kata manis dan harga rendah...  
  6. Anak Dagang 2 - Sun 24/Jul/2011 2:27pm
    assalmualikum. trima kasih bnyak2 Atet04(tuan rumah) ats maklumat anda.  
  7. Atet04 - Sun 24/Jul/2011 3:18pm
    Philips :
    U ada pergi taklimat masa amik Mesin Biometrik tak? Itu mesin tak boleh bawa keluar pejabat dari Syarikat Panel yang sah dilantik. Malah jika ada sebarang calar / kesen air pada skrin 'Thumb Print' maka Syarikat Panel dikehendaki membayar ganti rugi lagipun u boleh jamin ke kalau mesin itu dibawa ke sana ke sini tanpa sedikit calar?
    One more thing, mesin itu ada kunci lock on/off di mana hanya pegawai Imigresen sahaja yang memegang kunci tersebut. Pegawai Imigresen akan datang ke pejabat Syarikat Panel jam 8 pagi untuk buka kunci lock kepada on & off jam 5 petang. Siap ada pegawai SPRM, so boleh jelaskan bagaimana sistem mobile 'Thumb Print' yang u katakan ni?


    Anak Dagang :
    Wsalam,sama - sama

    Semua :
    Kepada majikan / PATI yang mendaftar dengan kami akan disediakan pengangkutan di mana kami akan datang menjemput pemohon / peserta dalam Program 6P ke pejabat kami untuk proses Pendaftaran 'Thumb Print' di Kuchai Lama mengikut jadual & syarat yang telah ditetapkan.

    Sila hubungi saya 019 - 2048865 / email ke atet01@gmail.com untuk mengetahui prosedur, dokumen yang diperlukan & kos program

    Anda juga boleh layari di sini
    http://www.facebook.com/pages/Program-Pemutihan-6P/235857879768663  
  8. Steven 7 - Sun 24/Jul/2011 10:11pm
    Konfirm mesin boleh mobile. Jim boleh kita pun boleh. Tan Sri ksu ada kata pada taklimat pertama bhw kalau nak masuk kebun pun bleh. Yang paling risau ialah pemutihan. Kalaulah banyak pati yg kena pulang. Habis semua agen2  
  9. Atet04 - Sun 24/Jul/2011 10:59pm
    Steven :
    Ya betul, itu hari dia cakap boleh. So i dah standby sub-ejen di kebanyakkan daerah tapi mengikut info terbaru dari JIM mesin tak boleh offline, semua mesin ada system lock dengan kunci dipegang oleh pegawai Imigresen sahaja & diperhatikan oleh pegawai SPRM. Kalau u all nak buat mobile, so u kena bawa sekali pegawai Imigresen bersama - sama pegawai SPRM. Apa - apa pun u try la kautim sama itu pegawai hehe....  
  10. Hazly Hussin - Mon 25/Jul/2011 1:14pm
    Hubungi saya untuk penerangan , Ejen SAH untuk program 6P ini.Saya pun jadi susah kerana ada yg minta bayaran sehingga RM1500 untuk kos pendaftaran program ini.Kos jauh lebih rendah dengan semua dokumen asal diberi dan setiap yang daftar akan di ambil cap jari sistem Bio Metrik. Lokasi Kuala Lumpur, Selangor dan Perak Sahaja. HAZLY 019 544 6464(call/sms)  
  11. Atet04 - Tue 26/Jul/2011 3:35am
    Sila ke laman Page Facebook saya di sini :
    https://www.facebook.com/pages/Program-Pemutihan-6P/235857879768663  
  12. Pakwahid - Tue 26/Jul/2011 11:18am
    saya dekat area MELAKA ,kawan saya ada dapat jadi sub agent ofis kat Kota Fashion (area MITC Air Keroh) jadi kalau sapa yang berminnat untuk mendaftarkan perkerja asing boleh email pada saya untuk keterangan dan perbincangan pakwahid@ymail.com urusan cap jari biometrik bermula 1 ogos nanti  
  13. Roland66 - Thu 28/Jul/2011 4:57pm
    Salam. Kami ialah Syarikat Outsourcing.Bersedia membekalkan pekerja asing yang kami daftarkan melalui program 6P.Ada 5000 sedia untuk bidang Perkilangan/Perladangan/perkhidmatan dan pertanian.Bagi majikan yang memerlukan pekerja asing sila hubungi saya Roslan 012-7852609 atau email : rmahfar66@gmail.com. Kami sedia membantu menyelesaikan masalah pekerja anda.TQ  
  14. Sham 126 - Fri 29/Jul/2011 12:20pm
    salam...Kami dari GNT SERVICES SDN BHD...merupakan syarikat yang dilantik oleh IMIGRESEN bagi mendaftarkan Program 6p (Pemutihan)..syarikat kami merupakan syarikat yang ke 126 didalam senarai syarikat2 yang di lantik oleh immigration..dan anda boleh memeriksa tentang syarikat kami di immigration..kami mengenakan bayaran sebanyak RM 350 bagi proses pendaftaran biometrik PATI...jika berminat boleh hubungi saya di talian 019-2661126 untuk maklumat lanjut...saya boleh menyediakan surat lantikan sebagai bukti syarikat kami sebagai agent pemutihan...sekian terima kasih  
  15. Aisya 16 - Sat 30/Jul/2011 2:51pm
    Semua kene daftar dulu last sekali tak boleh buat pemutihan sebab syarikat tak cukup syarat....direct hantar balik...
    sekarang ni agen tak nak ambek tau pasal bende ni...janji dapat duit pendaftaran...boleh buat ke tak pemutihan second thing....  
  16. Pejal Sejati 2 - Sat 30/Jul/2011 6:39pm
    layari http://pejalsejati.blogspot

    syarikat kami telah dilantik sebagai syarikat pengurus pekerja asing 6P

    012 6733124 lokasi KL & JB  
  17. Program6p Blogspot Com - Sun 31/Jul/2011 12:29am
    Kpd syarikat2 yg mempunyai mesin biometrik dan memerlukan khidmat install sistem biometrik & pendaftaran pati boleh hubungi sy 010-2532975

    caj murah2 saja

    servis yg pantas & fleksibel

    p/s: x perlu ikut spec NERS pun boleh buat..lg jimat..contact segera seblm sy bz dgn program 6p nnt  
  18. Sham 126 - Mon 1/Aug/2011 10:15am
    salam...Kami dari GNT SERVICES SDN BHD...merupakan syarikat yang dilantik oleh IMIGRESEN bagi mendaftarkan Program 6p (Pemutihan)..syarikat kami merupakan syarikat yang ke 126 didalam senarai syarikat2 yang di lantik oleh immigration..dan anda boleh memeriksa tentang syarikat kami di immigration..kami mengenakan bayaran sebanyak RM 350 bagi proses pendaftaran biometrik PATI, tetapi sekiranya pihak saudara/ri mempunyai pekerja asing dalam jumlah yang ramai harga dari RM 350 boleh dikurangkan lagi...jika berminat boleh hubungi saya di talian 019-2661126 untuk maklumat lanjut...saya boleh menyediakan surat lantikan sebagai bukti syarikat kami sebagai agent pemutihan...sekian terima kasih...  
  19. Aisya 16 - Mon 1/Aug/2011 5:36pm
    PENDAFTARAN 6P HARGA RM335
    0136061199  
  20. Nurulyn - Mon 1/Aug/2011 9:35pm
    PENDAFTARAN 6P MACAM MAU KENA TANGGUH,BETUL KA?  
  21. 5 Zal 2 - Mon 1/Aug/2011 11:50pm
    Kepada PATI atau Majikan yang berada di Kedah, Perlis dan Pulau Pinang, boleh hubungi dan sms saya utk keterangan lanjut di talian 019-3135337. Thanks...  
  22. Fazly 8 - Tue 2/Aug/2011 1:04pm
    sy telah dilantik sebagai wakil bg pendaftaran n pemutihan PATI.Harga pendaftaran serendah RM300 SAHAJA.kepada yg berminat boleh hubungi sy melalui email:revol4rogtiees@yahoo.com atau boleh call trus di no 0194090607.tq  
  23. Fazly 8 - Tue 2/Aug/2011 1:24pm
    As Salam,
    Kepada Agen / syarikat / individu yang ingin membuat PENDAFTARAN N PEMUTIHAN bagi pekerja asing / pendatang haram yang telah bekerja di bawah mereka boleh lah menghubungi saya di 019-4090607 (fazly) untuk keterangan lanjut.

    *harga serendah RM300
    *bukan broker atau orang tengah tetapi terus dari panel yang dilantik.
    sekian terima kasih.  
  24. Atet04 - Tue 2/Aug/2011 7:03pm
    .
    Kos Menyeluruh Program 6P mengikut sektor dan Kewarganegaraan

    ( Pendaftaran + Permit Kerja = confirm lulus )


    Perkhidmatan :

    Indonesia = RM 3300

    Bangladesh / Nepal / Kemboja / Myanmar = RM 3350


    Perkilangan & Pembinaan :

    Indonesia = RM 2700

    Bangladesh / Nepal / Kemboja / Myanmar = RM 2750


    Perladangan :

    Indonesia = RM 2000

    Bangladesh / Nepal / Kemboja / Myanmar = RM 2050


    Pertanian :

    Indonesia = RM 1820

    Bangladesh / Nepal / Kemboja / Myanmar = RM 1870


    * Setiap permohonan akan dikenakan bayaran deposit sebanyak RM 535

    * Sila hubungi saya untuk mengetahui harga / caj bagi warganegara selain di atas.


    * Surat - Surat Perlantikkan akan ditunjuk sebelum urusniaga dijalankan, sila hubungi saya untuk membuat appoinment

    019 - 2048865 ( Airman )  
  25. Ana68lah - Tue 2/Aug/2011 7:27pm
    salam...sesiapa yang hanya boleh mendaftar sahaja dalam program ini,tetapi tiada lesen utk membuat PERMIT KERJA,PASPORT, SERTA URUSAN YANG BERKAITAN DGN OUTSOURCING...SILA HUBUNGI SAYA SEGERA kerana saya menyediakan perkhidmatan bagi pengurusan itu..OUTSOUCING kami menyediakan khidmat urusan :-

    - PERNGURUSAN PENDAFTARAN PATI
    - MEMBUAT PASSPORT BAGI YG PATI
    - PERMIT KERJA  
  26. Aisya 16 - Wed 3/Aug/2011 1:54pm
    AGENSI PERKERJAAN ETICA SDN BHD.
    0136061199
    RM285  
  27. Atet04 - Wed 3/Aug/2011 5:39pm
    Hurm....semua bersaing menunjukkan pendaftaran mereka adalah yang murah sampai ada yang hanya mengambil RM200...berhati - hati kepada majikan & PATI jangan terpedaya nanti anda dipermainkan / ditipu dengan pelbagai caj selepas daftar, sedangkan bila sudah 'Thumb Print' dengan ejen / Syarikat Panel tersebut anda tidak lagi boleh menarik diri dengan pergi ke ejen / Syarikat lain...mereka mengenakan caj rendah pada pendaftaran dan menekan harga yang tinggi apabila anda mahu membuat permit kerja. Sekian harap maklum.  
  28. Atet04 - Thu 4/Aug/2011 8:45am
    Info terbaru...
    Pada pekerja asing yang telah melarikan diri daripada majikan lama boleh memohon dalam Program 6P ini dengan syarat membuat laporan polis atas sebab kenapa melarikan diri daripada majikan seperti tidak dibayar gaji, didera, gangguan sexsual dan sebagainya. Bagi mereka yang takut untuk membuat laporan polis boleh menggunakan khidmat saya bagi melindungi anda daripada ditahan pihak berkuasa dengan bayaran caj mengikut lokasi. Hubungi 019 - 2048865 (Selangor & KL sahaja)  
  29. Roland66 - Thu 4/Aug/2011 11:00am
    Salam. Kami mememerlukan ramai pekerja asing yang telah diputihkan.Majikan dalam bidang Perkilangan/Perladangan/Pembinaan/Perkidmatan.Sesiapa yang berminat untuk bekerjasama, sila hubungi saya 0127852609. Roslan.Atau email :rmahfar66@gmail.com.Kami adalah syarikat Outsourcing.TQ  
  30. Fazly 8 - Thu 4/Aug/2011 12:33pm
    As Salam,
    Kepada Agen / syarikat / individu yang ingin membuat PENDAFTARAN N PEMUTIHAN bagi pekerja asing / pendatang haram yang telah bekerja di bawah mereka boleh lah menghubungi saya di 019-4090607 (fazly) untuk keterangan lanjut.

    *harga serendah RM300
    *bukan broker atau orang tengah tetapi terus dari panel yang dilantik.
    *surat lantikan akan ditunjukkan sebelum urusan dijalankan sebagai BUKTI.
    *CEPAT jgn berlengah lagi.  
  31. Azam 44 - Fri 5/Aug/2011 9:05am
    Jangan berlengah atau bertangguh2 lagi, bagi mereka (saudara2 Pati) atau Majikan2 yg masih ragu2 dan berada disekitar lembah kelang hubungi sy secepat mungkin, pengangkutan disediakan untuk tugas khas anda Pendaftaran Pemutihan pati Program 6P 2011....

    *RM 285
    *Call Azam 019 3581476
    Ajak 019 3727610
    *** kalau nak save just sms type "Pendaftaran Pati" i will call u back***  
  32. Kips 2 - Sat 6/Aug/2011 1:35am
    bagaimana caranya jika ketika proses pemutihan pekerja asing tersebut itu lari...  
  33. Atet04 - Sat 6/Aug/2011 7:01pm
    Kips :

    sebab apa dia lari?  
  34. Safira Printing Services - Wed 10/Aug/2011 12:38am
    sesiapa perlukan banner atau bunting sila hubungi sy 017-6364629.

    harga ialah RM1.20/sqft 600dpi  
  35. Fitri 54 - Thu 11/Aug/2011 9:07pm
    salam..bagi PATI dan majikan yang ingin mendaftar dan membuat proses biometrik yang berada di sekitar batu caves,gombak,pasar borong selayang, dan sekitarnya boleh terus ke pejabat operasi kami berhadapan dengan KWSP batu caves dan bersebelahan dengan HONG LEONG BANK... atau hubungi 03 6186 6072 terima kasih  
  36. Ihya - Thu 11/Aug/2011 10:00pm
    Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan menyiasat beberapa syarikat pengurus yang dikenal pasti menggunakan khidmat perunding teknologi maklumat (IT) tidak sah untuk mengubahsuai peralatan biometrik yang digunakan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) bagi program 6P.

    Program 6P iaitu Program Penyelesaian Menyeluruh Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) meliputi enam pelan tindakan iaitu pendaftaran, pemutihan, pengampunan, pemantauan, penguatkuasaan dan pengusiran.

    Timbalan Ketua Setiausaha (Kanan) Pendaftaran dan Imigresen KDN Datuk Alwi Ibrahim dalam satu kenyataan berkata hasil pemantauan oleh KDN sehingga semalam mendapati kira-kira 600 peralatan yang dikendalikan syarikat pengurus telah diubahsuai sekaligus tidak lagi memenuhi spesifikasi ditetapkan kerajaan untuk tujuan kegunaan program itu.

    Katanya, tindakan tidak bertanggungjawab itu telah menyebabkan kerosakan kepada sistem yang telah diselaraskan oleh KDN dan pada masa yang sama turut dilindungi di bawah Akta Rahsia Rasmi Kerajaan.

    "Kesannya, data yang diambil daripada pekerja dan Pati gagal dimuat naik ke dalam server utama Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) untuk dijumlahkan dengan statistik lain yang diterima daripada seluruh negara," katanya.

    Sehubungan itu, beliau berkata semua syarikat pengurus telah diberi amaran keras supaya tidak melakukan sebarang percubaan serupa kerana gangguan sistem ini berisiko mengeluarkan slip Nexcode pendaftaran Pati dengan nombor kod rujukan berganda.

    Jika ini berlaku, Pati kelak akan berhadapan dengan masalah ketika proses pemutihan dan pengampunan, katanya.

    Alwi berkata syarikat pengurus yang memerlukan bantuan menyelesaikan kes-kes sedemikian diminta merujuk kepada kaunter setempat KDN di ibu pejabat kementerian yang ditubuhkan sejak 8 Ogos lepas sebagai inisiatif membantu syarikat pengurus menangani masalah teknikal jika masih wujud.

    Sementara itu, Alwi berkata jumlah pendaftaran Pati dan Pekerja Asing telah merekodkan sejumlah 1,637,725 orang dan daripada jumlah tersebut, 830,837 adalah angka yang dicatatkan untuk Pendaftaran Pekerja Asing Sah yang bermula 13 Julai lepas.  
  37. Atet04 - Sat 13/Aug/2011 5:53pm
    Kementerian Dalam Negeri (KDN) hari ini memutuskan untuk melanjutkan tempoh pendaftaran Program 6P yang sepatutnya berakhir 14 Ogos 2011 kepada 21 Ogos 2011.

    2. Keputusan ini dibuat sebagai susulan kepada saranan YB Menteri Dalam Negeri, Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein semalam yang mengusulkan supaya cadangan lanjutan tarikh itu dipertimbangkan Jawatankuasa Pelaksana Program 6P.

    3. Ini berikutan sambutan berterusan yang diterima daripada majikan serta pekerja dan pendatang asing tanpa izin (PATI) di kaunter-kaunter pendaftaran Program 6P yang dibuka sejak 1 Ogos 2011, baik di pejabat Imigresen mahupun menerusi syarikat pengurus yang dilantik Kerajaan.

    4. Sementara itu, Kerajaan juga memutuskan bahawa setiap PATI yang mendaftar menerusi syarikat pengurus perlu merujuk dan menggunakan khidmat syarikat yang sama apabila memohon untuk proses pemutihan yang akan menyusul pada pertengahan September ini.

    5. Dalam perkembangan lain, sehingga tamat operasi semalam (Khamis, 11 Ogos 2011), bilangan PATI dan pekerja asing sah telah merekodkan sejumlah 1,807,000 orang.

    6. Daripada jumlah tersebut, 885,156 adalah angka yang dicatatkan untuk Pendaftaran Pekerja Asing Sah.

    7. Selari lanjutan tarikh pendaftaran ini, pihak berkuasa negeri, agensi Kerajaan dan semua pemimpin jawatankuasa sedia ada di peringkat daerah, kampung serta mukim diminta mencari mekanisma lebih baik bagi menyampaikan maklumat mengenai program ini dan sekali gus juga menyakinkan PATI di sekitar kawasan masing-masing untuk keluar mendaftar.

    8. Paling utama ialah meyakinkan mereka mengenai jaminan Kerajaan bahawa tiada tangkapan akan dibuat terhadap PATI dan justeru, ia perlu dilihat sebagai peluang terakhir berbuat demikian sebelum operasi penguatkuasaan besar-besaran dimulakan sekitar November 2011.

    Kenyataan media oleh :
    TAN SRI MAHMOOD ADAM
    KETUA SETIAUSAHA
    KEMENTERIAN DALAM NEGERI

    KEMENTERIAN DALAM NEGERI LANJUTKAN TEMPOH PENDAFTARAN PROGRAM 6P

    12 OGOS 2011  
  38. Shila 14 - Mon 15/Aug/2011 1:36am
    kalau sudah berdaftar biometrik dengan nama majikan, boleh ke tukar nama majikan lain sebelum pemutihan mula..??  
  39. Atet04 - Tue 16/Aug/2011 2:04am
    Shila 14 :
    Apa pasal nak tukar - tukar majikan ni?  
  40. Halim 24 - Tue 16/Aug/2011 9:48am
    perlukan bas untuk membawa PATI,,,boleh hubungi saya halim 016-3661207  
  41. Shila 14 - Wed 17/Aug/2011 1:14am
    ada masalah ngn majikan skang...kwn sy ni daftar pati utk pemutihan..pastu cuba keje situ..tp problem..pnjg citernyer..bole ke agak2?  
  42. Atet04 - Wed 17/Aug/2011 1:34am
    Shila :
    Tak boleh tukar - tukar majikan...sepatutnya kawan awak mencari yang betul - betul boleh menjadi majikan sebelum daftar. Tapi takpe, saya sedang berusaha memohon untuk membuat pendaftaran semula daripada KDN untuk mereka ( PATI ) yang ingin bekerja tetapi telah mendaftar untuk pulang ke negara asal akibat ditipu oleh ejen - ejen yang tidak bertanggungjawab. Insy' Allah kalau berjaya saya akan maklumkan di dalam forum ini. Sekian harap maklum.  
  43. Ihya - Wed 17/Aug/2011 11:08am
    Salam warga majalah..minta izin tumpang iklan di sini ya atet 04!! Sesiapa yang sebelum ini mendaftar untuk pemutihan kemudian gagal untuk dapat tempat untuk bekerja,sila dapatkan khidmat saya dengan menghubungi saya di nombor 0136677787. Maksudnya,selepas hari raya aidilfitri ini,imigresen akan hantar surat keputusan samada PATI YANG MENDAFTAR LAYAK ATAU TIDAK BEKERJA DI MALAYSIA. JIKA PATI ANDA TIDAK LAYAK,HUBUNGI SAYA,SYARIKAT KAMI AKAN MEMBANTU ANDA!! INSYA ALLAH!!  
  44. Oneshot - Mon 22/Aug/2011 1:01am
    Salam...tumpang tanya kepada warga majalah...bagaimana nak mendaftar biometrik jika pekerja tersebut mempunyai permit perkhidmatan menggunakan company lain(outsourcing)???pekerja tersebut telah cuba mengubungi syarikat tersebut untuk membuat biometrik tetapi gagal dihubungi...bagaimana cara nak mendaftar tanpa majikan???  
  45. Atet04 - Mon 22/Aug/2011 3:17pm
    Oneshot:
    Itulah masalahnya kalau pakai company outsourcing, mereka hanya minta duit apabila mahu buat permit kemudian bila nak renew dah susah cari atau apabila ada masalah pihak company tidak mahu bertanggungjawab.
    Awak ke nak daftar?

    Kepada PATI yang mahu bekerja secara bebas dengan mana - mana syarikat tanpa mengunakan company outsourcing boleh hubungi saya bagi menanyakan soalan / membuat temujanji di mana saya ada jalan penyelesaian yang lebih berkesan, efisien, berkebaikkan & bertanggungjawab terhadap PATI serta lebih murah dengan syarat anda masih belum mendaftar. Kepada ejen - ejen juga boleh tel / sms ke 019 - 2048865  
  46. Karthik 2 - Wed 24/Aug/2011 12:53pm
    slm 1 malysia, sy de 10 org warga bangladesh yang tak ade passport sekarang ni kerana dh lari dari majikannya dulu, sekarang nk buat passport baru, sesiapa yang boleh tolong saya untuk buat passport baru tolong e-mail kat saya ok , karthik55@rocketmail.com  
  47. Atet04 - Wed 24/Aug/2011 5:24pm
    karthik : Please check email. Tq  
  48. Atet04 - Thu 25/Aug/2011 12:28am
    Kelulusan telah diberi kepada saya bagi mengumpul minima 100 orang untuk membuat pembetulan pada Slip Pendaftaran. Jadi pada PATI yang mahu membuat pembetulan dengan memasukkan majikan ke dalam Slip Pendaftaran termasuk menukar majikan boleh hubungi saya untuk dimasukkan ke dalam senarai pembetulan ini. Tempoh diberi kepada saya hanya sehingga 31 Ogos sebelum fail masuk ke fasa ke dua iaitu Pemutihan. Dengan itu SEGERA hubungi saya di 019 - 2048865 / sms.  
  49. Z 5 - Mon 29/Aug/2011 3:54am
    PENDAFTARAN HARI AKHIR 29 August.
    Kawasan Puchong, Cheras, Kinrara, Bukit Jalil, Damansara & Lain-lain.

    CUMA RM 185.00

    Kami datang ke tempat anda.

    012 - 917 2441  
  50. Zamzarina 3 - Tue 13/Sep/2011 7:43pm
    salam, ada sesiapa yang stok pembantu rumah? berapa bayaran? saya amat memerlukan. Sila hubungi 0127560895, lokasi: skudai  
< Prev | Page 5 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 271 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2722)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (212)
Bengkel Kereta (1484)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (546)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (678)
Bisnes Perabot (849)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1106)
Bisnes Restoran (3324)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (817)
Bisnes Untuk Dijual (3315)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6456)
Forex Malaysia (1877)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1006)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1725)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1980)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2529)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3827)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1842)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4992)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4798)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11714)
Kerja Praktikal (2053)
Kerja Sales (2272)
Kerja Sambilan (6306)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2052)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2812)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (265)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (566)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1198)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1455)
Pekerja Asing (1229)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (772)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4199)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3518)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (493)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (951)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (585)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2626)
Pengedar Produk Kesihatan (2993)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (726)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (716)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (623)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (605)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1834)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1313)
Program Consignment (2010)
Program Dropship (6728)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1539)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1305)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4276)
Rumah Untuk Dijual (3730)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (719)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2556)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1092)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4833)
Tempahan Biskut Dan Tart (2149)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2142)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (521)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1683)
Urut Tradisional (792)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2306)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)