Search Majalah.com
Program Latihan Usahawan Dari Rumah - Produk: Tart Unik Bentuk Buahan & Sayuran, 13 Feb 2011 - Shah Alam
Kursustart @ Thoughts Become Things - Thu 27/Jan/2011 10:43am [Last Comment]
PELUANG INI HANYA SAYA BUKA KEPADA KAUM WANITA YANG INGIN BUAT BISNES DARI RUMAH SAMBIL JAGA ANAK DEPAN MATA, SAMBIL JAGA RUMAHTANGGA, SAMBIL ADA MASA UNTUK UNTUK URUSKAN SEGALA KEPERLUAN SUAMI (BUKAN BIBIK) DAN YANG PALING PENTING ADA KEMAHUAN UNTUK BUAT DUIT DARI RUMAH DENGAN PERNIAGAAN SENDIRI SAHAJA!!!

Bismillahirrahmanirrahim...............

Saya, Siti Hajar Mohd Noor...dari HZ House Of Unique Cookies merupakan satu2nya pengusaha tart unik dan kuih arab unik berbentuk buah-buahan dan sayuran di Malaysia.

Setelah hampir 8 bulan menceburi perniagaan kuih unik ini, saya telah menjana beribu2 ringgit sebulan, berpuluh2 ribu ringgit semasa musim perayaan dan insyaAllah beratus2 ribu ringgit pada masa akan datang dengan hanya menjadi usahawan kuih unik dari rumah!

Oleh kerana ramai yang bertanyakan rahsia saya menjadi usahawan dari rumah setelah cerita saya disiarkan melalui RTM1 pada Ogos 2010, saya akan dedahkan semua ini melalui Program Latihan Usahawan Dari Rumah melalui HZ Academy.

Ramai yang dah join seminar potensi diri, ramai yang dah cuba kenali kehebatan diri, ramai yang dah buat macam2 bisnes, ramai yang sekarang ini dok kelam kabut ke hulu ke hilir, ramai yang join bisnes tu..bisnes ni, ramai yang dah belajar buat kek, cupkek, coklat, mufin dan sebagainya ..............cukup, cukup cukup!!! Berhentilah menjadi seperti rusa baru masuk kampung!!! Takkan ke mana income anda, takkan kemana bisnes anda, takkan kemana potensi dan kehebatan diri anda jika anda tidak tahu apa sebenarnya yang anda mahukan dan bagaimana cara anda untuk mendapatkannya.

Anda tahu...setiap saat dalam fikiran saya sentiasa berfikir apa dan macamana lagi aku nak buat hari ini utk bagi hidup aku lebih baik dari semalam? Kalau aku buat kuih, apa dan mcamana lagi aku nak buat agar aku boleh dapatkan duit dari bisnes kuih aku ini!!! So, macamana dgn anda? Jika anda tidak tahu tentang rahsia saya ini, sampai bila2 bisnes dan diri anda tidak akan memberi hasil yang anda inginkan.

Rahsia saya ini saya hanya dedahkan dalam Program Latihan Usahawan Dari Rumah Dengan Pengkhususan Produk: Tart Unik Berbentuk Buahan & Sayuran sahaja!!!

Yuran: RM 499
Lokasi: Shah Alam
Tarikh: 13 Februari 2011
Terhad: 10 Orang Sahaja


Kalau nak join, sms nama dan bagitahu saya yang anda minat join program latihan usahawan kuih unik ini. Saya hanya mahu ajar anda yang serius SAHAJA!

Puan Siti Hajar ---> H/P No saya sendiri: 019-341 2228.

Modul: TIRU MACAM SAYA!!!
- Anda perlu ikuti program sehari bersama2 saya dimana saya akan dedahkan semua aktiviti yang saya lakukan untuk saya mendapatkan tempahan sekurang2nya 250 biji sehari.
1) blajar setup bisnes dari rumah (2 jam)
2) belajar buat kuih unik (3 jam)
3) belajar buat promosi dan penghantaran kepada pelanggan

Semua ini akan didedahkan melalui MIND MAPS iaitu PETA MINDA menggunakan kaedah NLP!

Jika 1 biji memberi nilai RM 0.70 sebiji, ini bermakna untuk sebulan?
= RM 0.70 x 250 biji
= RM 175 sehari
= RM 175 x 26 (hari bekerja dari rumah sahaja kerana hari2 cuti saya luangkan utk makan angin bersama keluarga)
= RM 4550 sebulan

Itu jika anda mampu buat sebanyak 250 biji sehari, jika lebih..banyaklah income anda. Kalau musim raya..bertambah2 lah income anda.

Niche: Kursus Makanan | Bisnes Roti Dan Bakeri
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Kursustart - Mon 31/Jan/2011 10:51am
    p/s: Program latihan usahawan dari rumah ini saya lancarkan kerana ramai student saya yang dah belajar buat kuih tart unik ini tetapi masih tidak dapat menjualnya sendiri. Ini bermakna, banyak mana pun anda belajar buat kek, kuih, biskut, cupcake, coklat dan sebagainya..jika anda gagal memasarkannya..anda tetap akan gagal dalam bisnes anda dan akhirnya pelaburan ilmu anda join kelas saya atau kelas mana2 sekalipun...akan gagal selama-lamanya.  
  2. Kursustart - Tue 1/Feb/2011 12:28am
    sijil penyertaan akan diberikan kepada setiap peserta.  
  3. Kursustart - Tue 1/Feb/2011 12:33am
    UPDATE INFO:

    Nama peserta yang telah mendaftarkan diri:-

    1.Kamsiah Ku Yacob
    2. Diana Norazmi
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.  
  4. Selly - Tue 1/Feb/2011 4:00pm
    sape lah nak baca panjang2 camni  
  5. Hz House Of Unique Cookies - Fri 4/Feb/2011 8:42am
    selly> alahai..u komen jugak ke? mmm..agaknya pembaca lain dh blh agak cara u kot..:)  
  6. Halina 2 - Fri 4/Feb/2011 3:37pm
    salam, brape jam bole siap utk 250 biji tu? ada pakai mesin khas ke?  
  7. Ayu2ushop - Wed 16/Mar/2011 5:00pm
    masih ada lagi ker kursus ni?  
Page 1   (Total 7 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2584)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Kereta (1471)
Bengkel Motosikal (238)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (477)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1065)
Bisnes Burger (531)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (785)
Bisnes Cyber Cafe (436)
Bisnes Dobi (1329)
Bisnes Ebook (1019)
Bisnes Handphone (1214)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (678)
Bisnes Jam Tangan (274)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1439)
Bisnes Kurier Dan Logistik (644)
Bisnes Minuman (1406)
Bisnes Pasar Malam (1899)
Bisnes Pelancongan (513)
Bisnes Perabot (813)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1049)
Bisnes Restoran (3187)
Bisnes Roti Dan Bakeri (686)
Bisnes Salun Rambut (344)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (365)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (626)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (800)
Bisnes Untuk Dijual (3181)
Bisnes Waffle Dan Jagung (368)
Bisnes Western Food (311)
Dewasa 18sx (1696)
Diskusi Bisnes (1901)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (693)
Expo Karnival Tapak Niaga (6146)
Forex Malaysia (1799)
Haiwan Peliharaan (437)
Haji Dan Umrah (455)
Hiasan Dalaman (694)
Hiasan Taman (236)
Hotel Resort Homestay (976)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (313)
Ingin Berniaga (2763)
Insurans Dan Takaful (1654)
Insurans Roadtax Kereta (321)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1936)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2457)
Kedai Hardware (511)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3635)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (330)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1736)
Kedai Sewa (1586)
Kereta Baru (1548)
Kereta Terpakai (4803)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4486)
Kerja Kemahiran (1866)
Kerja Kosong (11004)
Kerja Praktikal (1896)
Kerja Sales (2146)
Kerja Sambilan (6044)
Konsultan Perniagaan (425)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (439)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (217)
Kontraktor Minyak Dan Gas (660)
Kontraktor Pasir (354)
Kontraktor Pembinaan (1963)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2716)
Kursus Kecantikan (667)
Kursus Makanan (648)
Kursus Motivasi (310)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1581)
Mencari Pelabur (3574)
Mesin Fotostat (342)
Mesin Freezer Dan Chiller (248)
Mesin Industri (483)
Mesin Jahit (359)
Mesin Proses Makanan (540)
Pakej Pelancongan (2529)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (842)
Pasar Basah (1404)
Pekerja Asing (1174)
Pelaburan Saham Unit Trust (898)
Pembantu Rumah Asing (1790)
Pembekal Barang Runcit (1543)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (469)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (612)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (426)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (234)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (408)
Pembekal Rempah Dan Perencah (567)
Pembekal Serunding (254)
Pembekal Telur (134)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1168)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (588)
Pemborong Bundle (837)
Pemborong Cadar Dan Tilam (421)
Pemborong Karpet (151)
Pemborong Kasut Dan Sandal (673)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (105)
Pemborong Pakaian Bayi (749)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1590)
Pemborong Pakaian Lelaki (1104)
Pemborong Pakaian Plus Size (136)
Pemborong Pakaian Wanita (4081)
Pemborong Telekung Dan Songkok (557)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3419)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2704)
Pembuat Papan Tanda Iklan (257)
Pembuat Plastik Kotak Botol (775)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (472)
Pendaftaran Syarikat (474)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (926)
Pengedar Bahan Pencuci (690)
Pengedar Buku Dan Majalah (565)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1505)
Pengedar Permainan Kanak2 (577)
Pengedar Produk Kecantikan (2540)
Pengedar Produk Kesihatan (2913)
Pengurus Majlis (581)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (698)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (682)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (367)
Penternak Udang (186)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (683)
Peralatan Sukan (539)
Perisian Komputer (551)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1467)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (501)
Pinjaman Kad Kredit (380)
Pinjaman Kereta (571)
Pinjaman Peribadi (10165)
Pinjaman Perniagaan (1782)
Produk Dari China (517)
Produk Sejuk Beku (1262)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6425)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1458)
Pusat Latihan (622)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (483)
Pusat Pendidikan Tinggi (507)
Pusat Rawatan (344)
Pusat Tadika Dan Taska (1242)
Pusat Tuisyen (1021)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (283)
Rumah Sewa (4108)
Rumah Untuk Dijual (3599)
Servis Freelance (1048)
Servis Keselamatan (686)
Servis Pembersihan (777)
Servis Pengedaran Risalah (445)
Setiausaha Syarikat (587)
Sewa Bas Dan Van (539)
Sewa Kereta Teksi Limo (1721)
Sewa Lori (2439)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (237)
Studio Fotografi (865)
Studio Grafik Dan 3D (1030)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (694)
Studio Muzik (454)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (222)
Sukan Pancing (137)
Tanah Sewa (615)
Tanah Untuk Dijual (4645)
Tempahan Biskut Dan Tart (2110)
Tempahan Hamper (184)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (638)
Tempahan Katering (2058)
Tempahan Kek Dan Coklat (2087)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (163)
Tempahan Kuih Muih (1691)
Tempahan Minuman Dan Dessert (444)
Tempahan Nasi Lemak (498)
Tempahan Roti (340)
Terminal Bayaran (179)
Ubahsuai Pejabat (625)
Ubahsuai Rumah (1633)
Urut Tradisional (754)
Usahawan Baja Pertanian (364)
Usahawan Benih Dan Nursery (384)
Usahawan Tani (1052)
Vending Machine (345)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2247)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1274)