PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) Apa Fungsi Diorang Dlm Bantu Para Penghutang Ahlong?
No Owner - Thu 16/Feb/2012 10:25am [Last Comment]
Assalamualaikum & Salam Satu Malaysia,

Di sini saya ingin mengumpul maklumat berkenaan fungsi PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) dalam membantu rakyat Malaysia yang berhutang dengan Ah Long samada yang berlesen atau tidak berlesen.

Sila rujuk dulu komen dalam thread saya sebelum ni- dalam mencari penyelesaian hutang ah long yang da saya tanggung beberapa tahun ni.. ada sorang brader yang advise untuk jumpa face-to-face dengan PPIM .. ada tak sesapa user Majalah.com yang penah gi jumpe PPIM dan derang bantu settlekan masalah hutang ah long ni?

brader tu ckp PPIM akan gi jumpe dgn para Ah Long ni, n discuss pasal pembayaran bulanan- di mana peminjam hanya perlu bayar pokok, bunga tak perlu bayar.. persoalannya, masa kita pinjam dgn Ah Long ni, kita ada sign agreement, siap potong duit stamping.. agreement tu tak laku ke? soal keselamatan pulak, if PPIM da jumpe derang n kita hanya perlu bayar pokok, pihak ah long tu boleh ke terima hakikat tu?

tak ke keselamatan kita akan tergugat dek ancaman ah long yang tak puas hati? so, saya ingin dapatkan maklumat dari anda yang pernah berurusan dengan PPIM dan mungkin para peminjam ah long yang lain dapat gunakan khidmat PPIM ni..

terima kasih kerana sudi luangkan masa membaca...

Niche: Diskusi Bisnes | Pinjaman Peribadi
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Amani 14 - Thu 16/Feb/2012 11:10am
    W'salam.
    Ini hanya berkongsi pengalaman dgn seorang kwn lama.
    Ermm....dahlah kita xde duit, hutang pulak dgn ahlong, diaorang mintak dulu pulak duit untuk khidmat mereka, br mereka akan deal dgn ahlong2 tu mcmana. % khidmat mereka, mereka akan kira berdasarkan brapa awak hutang ahlong tu. Mcm kawan saya dia mintak 1.5k sbb kawan saya hutang dengan ahlong 6k. Kalau awak ada hutang dalam beberapa orang ahlong, ppim akan mintak setiap ahlong tu kurangkan dan akan bayar setiap bulan. Contoh kalau hutang (kalau dicampur kesemua ahlong selepas PPIM deal) RM10k bahagikan pada brape bulan yang awak mampu. Setiap bulan awak kena bg kat PPIM dan mereka akan uruskan duit tu ke Ahlong2 tersebut, so awak x jumpa lagi ahlong2 tu. Bayar setiap bulan sampai habis. Tp apa salahnya khidmat mereka tu pun jgnlah sampai beribu jgk kan???? Itu kalau 6k, blehlah korek 1.5k tp kalau ada yang sampai beratus ribu, x ke PPIM ambik berpuluh ribu jgk????? :(  
  2. No Owner - Thu 16/Feb/2012 12:38pm
    ouh.. macam tu ke ceritanya? ingatkan khidmat diorang tu free of charge.. rupenye diorang charge jugak eh? mcm saye ni, utang dalam 30k++, so berapa nak kena bayar tu?  
  3. Genkai - Mon 20/Feb/2012 11:50am
    Hutang 6K, charge 1.5K. 25% tuuu, gila kentanggg..kalau 30K, kn bayar 7.5k. PPIM nie nak bantu ker...........??  
  4. Boutiquematters - Tue 21/Feb/2012 12:32am
    ppim ni gangster ker?  
  5. Nazri 97 - Tue 21/Feb/2012 11:28am
    salam, saya ada kawan yang boleh selesaikan pinjaman wang berlesen. jangan risau pasal keselamatan diri. mengikut akta kpkt, setiap pemberi pinjaman wang berlesen tidak dibenarkan memegang kad atm dan caj ints hanya 1.5% sebulan bersamaan 18% setahun. call saya, abanglong2 019 6993975. tak payah jumpa ppim.  
  6. Akumuflis - Tue 21/Feb/2012 12:23pm
    untuk maklumat ko org PPIM ni satu badan NGO. So masa awal2 dulu,kes2 ah-long ni Datuk yang dahulukan duitnya hingga hampir bankrap dan peminjam ah-long ni plak x reti nak bayar balik pada PPIM so PPIM terpaksa meminta wang kos utk selesaikan masalah peminjam ah-long ni...

    "Disebabkan nila setitik abis susu sebelangga" tu la org melayu kita ni bila ada org melayu yg tolong ambil kesempatan plak x nak bayar balik. pastu yg benar2 nak keluar dari subahat dengan riba dan sudi membayar semula dikenakan caj la plak.

    (Sumber yg diperolehi ini adalah dari mulut pegawai PPIM sendiri) Harap Maklum  
  7. No Owner - Thu 23/Feb/2012 9:35am
    Bro Nazri 97, nanti saya call.. sebab skang ni saya betul2 da terjerat dgn pinjaman ni.. gaji saya + gaji bini dekat 4k (bersih da tolak epf n socso), bayar kat ah long ni aje, dalam 4k.. camne nak survive belen gaji negatif.. skang ni terpaksa niaga ice blended sambilan time hujung minggu..  
  8. No Owner - Thu 23/Feb/2012 4:58pm
    Terima kasih sedara Nazri untuk penerangan panjang lebar.. saya akan cuba hubungi individu tersebut untuk cuba selesaikan masalah saya ni..
    saya akan update kat sini sekiranya dah selesai...  
  9. Amir 117 - Mon 5/Mar/2012 3:05pm
    abanglong2 mcm mana dah settle ke??nak tau gak cara nak settlekan ni...dah pening dah ni...  
  10. No Owner - Thu 8/Mar/2012 3:20pm
    u try call en. Nazri tu tanya dengan dia.. sebab saya sendiri tak berani nak bagi nombor Hamba Allah yang nak tolong tu.. tapi dgn dia, kerja kena cepat.. if lambat, dia berat nak tolong...  
  11. Amir 117 - Mon 12/Mar/2012 4:26pm
    okay,tp abanglong2 dah buat ke?apa feedbacknya?  
  12. No Owner - Mon 19/Mar/2012 2:23pm
    fyi utk semua, skang ni progress baru 25%.. esok saya n wife akan ke pejabat Hamba Allah tu utk bagi details semua.. sebarang update akan saya bagitau nanti..  
  13. Amir 117 - Tue 20/Mar/2012 2:49pm
    okay abanglong...saya pun dalam proses berjumpa dgn en nazri..  
  14. No Owner - Tue 27/Mar/2012 9:19am
    update- Alhamdulillah, saya dah hampir selesaikan satu masalah dlm hidup saya... cuma sedikit keberanian, sedikit masa dan tenaga diperlukan untuk meneruskan usaha anda.. selangkah anda ambil, jangan berundur.. Terima kasih juga en. nazri97 yang membantu memperkenalkan Hamba Allah ini..  
  15. Firdhaus 3 - Tue 27/Mar/2012 3:25pm
    Hanya Allah yg dpt member balasan yg stimpal kpd en nazri Dan rakannya itu...tersentuh hati saya bila Ada org yg Bantu mekepaskn kesulitan org lain.Abanglong2 harap lepas ni lebih hati2.kita sama2 target bebas hutang plak.berniagalh wpun kecil2n.mmg sakit bila berhutang ni...  
  16. No Owner - Tue 27/Mar/2012 4:19pm
    ye betul tu Firdhaus 3, saya da serik, da buat janji dgn wife tak kira susah macammana pun, akan jauhkan dari pinjam dgn golongan tu.. cuma satu tempat lagi, if yang itu pun settle, saya akan bebas dari belenggu hutang yang teruk... dah tau perit jerih nak membayar, nak settlekan hutang2 tu, so, saya akan ambik pengalaman ni sebagai iktibar seumur hidup saya..  
  17. No Owner - Fri 6/Apr/2012 8:48am
    Update 6/4/2012- Alhamdulillah, selepas saya usaha dan tawakal, sekarang ni dah dipersetujui oleh 2 sykt pemberi pinjaman sekarang, saya hanya perlu bayar RM500.00 bulanan selama 12 bulan kepada salah satu sykt (kerana ada sykt yang dah write-off saya punya loan- sebab dia da makan lebih dari sepatutnya). Sebelum ni saya dan isteri kena bayar RM3500.00 setiap bulan kepada 2-2 syarikat selama lebih dari 2 tahun. bygkan if RM3500.00 x 24 bulan (minimum) = RM84,000.00 saya kena bayar kat derang.. alhamdulillah, dgn bantuan Hamba Allah tersebut, saya hanya perlu bayar RM6,000.00++ sahaja...
    * dah taubat TAKKAN pinjam dgn golongan ni lagi..  
  18. Long King - Sat 28/Apr/2012 7:26pm
    Saya adalah salah seorang mangsa Ahlong tak berlesen yang mencecah ratusan ribu akibat penalty dsb. Saya ada dapatkan khidmat PPIM selepas hidup saya terancam hingga diugut utk disimbah cat dan hari2 mereka datang ke rumah saya.. alhamdulillah, selepas berjumpa dengan PPIM, saya telah tidak diganggu lagi. Yuran dikenakan memang 10% daripada pinjaman tetapi saya rasa berbaloi disebabkan selama ini saya terpaksa bayar sehingga 40% seminggu dan hidup tak tenteram dibuatnya. Alhamdulillah PPIM telah membantu mengembalikan ketenangan hidup saya.  
  19. Mami 5 - Wed 23/May/2012 11:39pm
    Abanglong2-
    Salam...saya dah baca ttg abanglong, saya seorang ibu tunggal yang sedang dalam kesusahan yang amat perit bila saya tersalah langkah dengan meminjam dengan ahlong, cerita nya sangat panjang tetapi yang saya ingin katakan saya dan 5 anak anak saya takut untuk balik ke rumah dan sekarang kami hidup merempat menumpang sana sini,sudah lah saya tidak punya suami untuk melindungi kami di rumah, jadi saya terpaksa lari dari rumah, sekarang dah dua minggu saya tiada tempat untuk berlindung, saya pun pergi merata untuk meminta bantuan termasuk pusat zakat, kebajikan dan beberapa tempat lagi tapi tiada siapa yang dapat memolong saya dan anak anak, saya yang selama ini hidup mencari rezeki untuk anak anak dengan berniaga makanan dihadapan rumah.. tapi sekarang saya tidak tahu apa lagi yang harus lakukan, saya amat berharap abanglong dapat membantu saya dan anak anak...saya tidak berdaya lagi dan hampir putus asa dengan hidup yang terlalu berat ini dan saya sudah tidak sanggup lagi untuk melihat anak anak yang tidak berdosa ini terpaksa menanggung semua pkeperitan ini,apakah masih ada jalan keluar untuk kami???? terima kasih  
  20. No Owner - Thu 31/May/2012 10:26am
    saya hanya dapat bantu puan dengan cara memberi jalan untuk puan berhubung dengan individu yang telah bantu kami selesaikan masalah kami suami isteri.. saya tak dapat beri bantuan peribadi yang lain.. harap faham.. boleh emel no puan atau puan bagi emel puan utk saya hubungi semula.. saya akan bagi jalannya...  
  21. Mohamad 63 - Fri 8/Jun/2012 9:53pm
    Assalammualaikum..boleh encik email kn detail ke humairah_qalisha@yahoo.com saya betul2 memerlukn bantuan  
  22. Cuci - Sat 9/Jun/2012 9:42pm
    en owner boleh emel pada saya juga

    cuci@fastservice.com  
  23. Nadia 181 - Tue 12/Jun/2012 3:23pm
    boleh email ke saya juga nnaaddss@yahoo.com  
  24. Aza 31 - Fri 22/Jun/2012 12:02pm
    salam,saya memerlukan bantuan sgt2..boleh email saya azza_1425@yahoo.com  
  25. Aulia Ehwan - Sun 24/Jun/2012 3:57pm
    salam..nama saya Aulia..Saya juga ada buat pinjaman 'berlesen'lah sgt kan sebanyak RM3000 dan ada lagi 3 pinjaman yang saya buat pinjaman..Yang lain tu setiap syarikat saya pinjam RM1000..Tapi yang salah satu syarikat berlesen tu telah mengugut saya mahu melakukan sesuatu pada saya..saya berasa amar takut dan tak tahu nak buat apa..saya pun dah taubat tak nak buat pinjaman 'berlesen' ni lagi..saya harap en nazri tu dapatlah bantu saya..yang ugut saya tu dah penah dtg sekali umah saya dan mintak duit sebanyak rm1200.. ini email saya olieoleo@yahoo.com.my.. en no owner,saya harap anda dapat berkongsi maklumat tentang Hamba Allah itu supaya saya dapat melangsaikan hutang saya..Saya berasa takut sangat2..saya risaukan ibu saya yang dah tua itu..memang salah saya kerana pinjam kat ahlong..kadang saya rasa macam nak tamatkan je riwayat saya sebab saya sudah membahayakan keluarga saya..tapi bila fikirkan mak saya seorang diri tu,saya batalkan niat saya tu dan harap sesiapa yang dapat bantu saya melangsaikan hutang ahlong ini.. Saya berjanji tak akan buat dengan ahlong lagi.. :'( ini email saya olieoleo@yahoo.com.my  
  26. Mawar Putih 2 - Sun 24/Jun/2012 4:16pm
    no owner...
    salam,sy fyza.. saya telah meminjam dgn ah long seramai 4 org.. yg pertama rm3,000.. yg kedua rm1,000.. yg ketiga rm1,000.. dan yg keempat rm1,000.. mereka mengugut untuk merogol saya jika gagal lunas bayaran kepada mereka.. saya berasa tertekan sangat2 bila mendapat mesej ugutan mereka.. saya menyesal meminjam mereka.. bukan nak settlekan masalah tapi nak tambah masalah lagi ada la.. tlg bantu saya wahai Hamba Allah tersebut.. saya berada dlm ketakutan.. takut nak keluar rumah.. takut semua nya.. ni emai saya.. fizabelzio85@yahoo.com.. ;'(  
  27. Mohamad 63 - Tue 26/Jun/2012 3:09am
    Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya janganlah sampai nk bunuh diri tak elok tu dalam kubur nanti lagi azab..bykkn zikir tawaakal pada Allah byk2 InsyaAllah ada jalan keluar bykkan sabar..  
  28. Kusya - Wed 27/Jun/2012 5:05pm
    Saya ada buat pinjaman baru2 ini..mereka tak nak bagi saya surat perjanjian...sekarang saya agak risau jikalau mereka menipu..mereka juga pegang kad atm saya..xkesah sal kad atm..sal surat perjanjian xda...tolong beri tunjuk ajar...='(  
  29. Karanka - Fri 29/Jun/2012 6:49pm
    No Owner..boleh email saya detail tak? Saya juga memerlukan bantuan seperti kawan2 yang lain.

    d_karanka@yahoo.com  
  30. Shamsul 77 - Wed 11/Jul/2012 4:53pm
    boleh tlg sy?sy skrg dibebani hutang..hutang yg xtau bila boleh selesai.. email sy ya.. sham.azleyna@yahoo.com  
  31. Opah54 - Tue 17/Jul/2012 10:58am
    Boleh email sya mysurin_syura@yahoo.com.my  
  32. Hawa Maslinda Ali Hasan - Thu 19/Jul/2012 1:32pm
    Salam, No Owner...
    Mt bantuan dgn segera setelah buntu cari jln penyelesaian utk setle hutang2 Ah Long! Kini, tlh seminggu x mampu byr - late charge + bunga makin naik...PLS, email details.
    fiveokids@yahoo.com  
  33. Ydp Pkp - Thu 19/Jul/2012 2:29pm
    BANGKIT DAN JANGAN TAKUT PADA AHLONG DAN PEMBERI PINJAMAN WANG BERLESEN YANG MENIPU PENGGUNA. - YDP PKP
    PKPKL@hotmail.com  
  34. Prima 11 - Thu 26/Jul/2012 5:26pm
    No Owner..boleh emailkan saya detail tak? Saya juga memerlukan bantuan seperti kawan2 yang lain.

    srfprima@ymail.com  
  35. Edza 3 - Wed 15/Aug/2012 10:11pm
    no.owner..emailkan pada sy ye..
    hasmafidza@yahoo.com.my  
  36. Abanglong 2 - Mon 27/Aug/2012 9:48am
    kepada kawan2 yang ada masalah- try emel encik YDP PKP tu.. kalau tak silap saya- beliau la yang dah bantu saya settlekan masalah saya ni...  
  37. Azmi 234 - Thu 30/Aug/2012 6:56pm
    salam mr. No owner... Saya jugak sudah terlanjur meminjam dengan agensi2 pinjaman berlesen dan x berlesen nie... Harap tlg bantu saya seperti saudara kita yg lain... Nie e mail saya... saz74921@yahoo.com  
  38. Abanglong 2 - Mon 3/Sep/2012 11:14am
    actually, saya pemilik asal posting ni.. tak tau kenapa admin tukar nick saya kepada no owner... macam posting saya sebelum ni, try emel kat posting YDP PKP tu..- mungkin beliau sendiri or staff beliau yang akan reply emel tuan- puan..  
  39. Champ - Tue 11/Sep/2012 6:50am
    sy pon ada mslh ngn along..cmne nk setel kn cik2 smua..tlong bg tw sy..da pning kpla ni..nk kwin lg..pls tuan2..  
  40. Khairul Izzat - Sun 4/Nov/2012 5:58pm
    Salam.. saya juga sudah melaksanakan tindakan kurang bijak dengan meminjam ah long.. sila bantu saya sebab hidup saya berasa tidak tenang.. v8055network@gmail.com  
  41. Sima - Fri 16/Nov/2012 6:39pm
    num ni 019-6993975 / 019-2663975 NI
    PENIPU..HARAP MAKLUM SEMUA

    namanye nazri mungkin die bole tuka kpd nama lain..  
  42. Izara 4 - Tue 20/Nov/2012 7:58pm
    Siapa yang kata nazri 97 ni baik sgt? Dah ramai dia amik upfront 4ribu sorg ada yg 7ribu lpas tu snang2 dia hilang lari hp dah tutup! Sumpah xhalal makan minum duit ko amik suap anak bini ko. Siapa yg ada details dia cntct sy asap. kami tgh kumpulkan org.  
  43. Susi - Mon 24/Dec/2012 11:44am
    Barakallahu fi kum...

    siapa lagi ada pengalaman dgn PPIM atasi masalah pinjaman along..ada contact number tak? Urgent..  
  44. Aishah 266 - Mon 29/Apr/2013 6:59pm
    tlg bg contact no ppim. urgent
    email di aishah_auni@yahoo.com.my  
  45. Zairil 9 - Wed 15/Jan/2014 7:17pm
    untuk berurusan dgn persatuan keselamatan pengguna kuala lumpur boleh hubungi saya 0122134036  
  46. Qaleesya - Mon 3/Mar/2014 9:41am
    Sy btl2 tengah hadapi mslh dgn ahlong.... arap dpt la seseorang hamb allah yg dt membantu sy ketike ini....kehidupan di hantui dgn hutang ahlong... tlg emailkan kat sy aja5193@yahoo.com
    Pertolongan anda teramat la sy hargai....  
  47. Rashd3 - Fri 14/Mar/2014 6:28pm
    Salam..ade sesiapa yg dpt membantu saya dengan segera atau memberi pendapat..saya juga mempunyai masaalah hutang dengan ahlong..da pening kpala dan tak tenteram hidup..kisah nya begini bagaimana saya terjerat dgn hutang ini.. saya nak pinjam dgn kawan sebanyak 15k untuk modal buat kerja dan kalau berjaya untung kerja tu bagi dia sikit..saya janji dgn dia kalau tiada apa2 halangan dalam seminggu saya akan ganti duit pokok dulu..pada 11/02/2014 kawan saya berjumpa dgn saya dan serah kan 15k pada saya..saya dgn dia sama2 pergi buat urusan kerja tersebut.. kemudian baru dia cakap yg dia gunakan kawan dia sorang lagi pinjam tu duit tu dari ahlong..saya pun terperanjat juga ingatkan dia pinjam dgn kawan dia bukan ahlong.. duit tu plak dah diguna..jadi kawan saya ni suruh saya bayar, pinjam 15k bayar nanti 20k..jadi saya kena tanggung hutang tu..di sebabkan saya bertanggungjawab dgn hutang tu pada 13/02/2014 saya bayar 4k dulu dan pada 17/02/2014 saya bayar lagi 4k..kemudian saya dah tiada sumber lagi nak bayar masa terdekat ni.. kawan saya tiap2 hari talipon dan sms marah2 menyatakan ahlong tu dah mula cari dia dan kawan dia dirumah dan suruh saya selesaikan bakinya..saya dah pening mana nak cari duit selepuk macam tu nak bayar.. kemudian saya terima sms dari kawan saya yg interest dah naik 2k lagi pasal lambat... lagi saya pening.. kemudian kawan dia pulak telipon saya cakap ahlong tu dah bising2 dekat dia sampai dia bergaduh dengan bini...saya pun terus usaha untuk mencari baki tu sampai kerja pun terpaksa tinggal.. pada 5/03/2014 saya dapat bayar 5k kemudian pada 6/03/2014 saya bayar lagi 5k hasil kerja saya yg tak dapat buat blanja rumah dan anak bini.. jadi saya dah bayar semuanya 18k ada balance kena bayar 5k lagi..saya dah betul2 pening dah tak tau mana nak korek lagi..pening dengan kawan lagi hari2 talipon marah2.. bilang ahlong tu tak cari saya tapi cari dia sampai kacau keluarga dia.. dia pun pening..jadi saya rasa saya bertanggungjawab saya yg kena selesaikan nya tapi punca pencarian saya ni dapat tak kena waktu dan tak cukup nak bayar buat masa terdekat ni..dalam masa saya menaip comment ni saya dapat sms dari kawan saya yg ahlong tu datang rumah dia bising2 dan suruh saya settle kan dalam minggu ni.. kalau tak settle minggu ni saya kena bayar 10k lagi.. dengar macam tu rasa nak gugur jantung saya... saya pun tak tahu kawan saya deal dgn ahlong ni macam mana,samaada kira bulan atau hari sebab bunga dia begitu tinggi.. jadi pada sesiapa yg dapat membantu saya dan kemana saya harus hubungi untuk pertolongan teramat la saya hargai... email pada saya rashdaud@gmail.com  
  48. Mimi Kechik - Thu 10/Apr/2014 6:55pm
    Sy pon dibelenggu ahlong...tolong la sy...ahlong tu kata bole bayar 2minggu skali...lpas tu lain plak cerita...harap ade yang dapat membantu....sy dduk di pontian,johor ape2 bole email izsyamira@gmail.com  
  49. Hazeem95 - Fri 13/Jun/2014 4:39pm
    salam saya baru sahaja ingin meminjam duit dengan ahlong tapi tgk thread ni tak jadi. namun saya pelajar umur 19 tahun. saya ingin melagsaikan hutang dgn lecturer saya rm590. hari dia minta, asalnya dia minta bulan 7. saya dah bayar 310. ada sesiapa blh bg pinjam rm590? dlm 2 bln saya bayar balik  
  50. Hazeem95 - Fri 13/Jun/2014 4:41pm
    ini emel saya nufailhazeem@ymail.com dan no. saya 0173498059  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 57 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2728)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (214)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (248)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (547)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1254)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1461)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (682)
Bisnes Perabot (853)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1107)
Bisnes Restoran (3327)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (660)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (818)
Bisnes Untuk Dijual (3316)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1770)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (719)
Expo Karnival Tapak Niaga (6462)
Forex Malaysia (1878)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (710)
Hiasan Taman (241)
Hotel Resort Homestay (1007)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1726)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1981)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3832)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1843)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4994)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4804)
Kerja Kemahiran (1953)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2057)
Kerja Sales (2273)
Kerja Sambilan (6314)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (479)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2055)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2815)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3681)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (267)
Mesin Industri (511)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1200)
Pakej Perniagaan (891)
Pasar Basah (1458)
Pekerja Asing (1231)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1852)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (648)
Pembekal Kerepek (1098)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (595)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (864)
Pemborong Cadar Dan Tilam (453)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (773)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1655)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4206)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3519)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2787)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (952)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2627)
Pengedar Produk Kesihatan (2996)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (721)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (436)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (607)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1317)
Program Consignment (2011)
Program Dropship (6735)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1541)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1312)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4282)
Rumah Untuk Dijual (3732)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2558)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1096)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (639)
Tanah Untuk Dijual (4842)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2146)
Tempahan Kek Dan Coklat (2143)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1745)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1685)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1093)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2308)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)