Search Majalah.com
Pinjaman Tekun
Kami - Thu 30/Jul/2009 12:52am [Last Comment]
salam, saya ada membuat pinjaman tekun untuk memulakan perniagaan.saya mohon bulan may tpi sampai skarang sya x dpt apa2 feedback lgi dri pegawai tekun.klu saya call dia akan ckp tgah proses.mula2 org tekun ni ada ckp dalam awal bulan 7 dah boleh dapat.tpi smpai skarang bila saya call ckp borang saya diorg submit ke hq lambat sebab computer problem.saya rasa mcm x logik je.bila saya call hq tekun mesti x dapat.busy sangat line.saya dah x tau nk buat mcm mana lgi..saya x start bisnes apa2 lagi tpi kedai saya bayar sewa rm1000 sebulan.rsa rugi sangat.brapa lama lagi saya nk kena tunggu.mana kemudahan yang kerajaan sediakan untuk galakkan usahawan bumiputera?saya dah banyak dengar cerita yang buruk2 pasal tekun ni..stakat ni saya hanya mampu berdoa minta Allah mudahkan rezeki saya.duit gaji saya terpaksa korbankan untuk bayar sewa kedai.saya harap sesiapa dapat membantu bagi maklumat pasal tekun.terima kasih.

Niche: Pinjaman Perniagaan
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Aizuddin 2 - Thu 30/Jul/2009 1:01am
    dulu sy ad gak nk g mhn kat tekun, ap yg sy th prosesnya sepattnya ambl ms @ MINGGU dr trkh permohonan, tapi start dr bulan 3 (PERUBAHAN PEMERINTAH) dr situ tnbl byk pbrlm n delay. borng yg pemohn submit terlalu bnyk tp dorg xblh prss sb tkr pmrnth. pe yg pgwi tekun bg th (2 bln lps) dorg terpks proses lbh 13k brng yg postpone d sbbkn tkr pmrnth. dia ad bg th gak, prss plng cpt pun dlm 3 bulan (anggrn diala) tp dia pun xjmin blh settle dlm mse 2 n dia kte mgkn lbh dr 2... 2 pe yg sy thula dr ap yg pgwai tekun bg th sy...

    klu teslh kate, mnt ampun ek. smg bsnss "Kami" berjln lncr...
    salam....  
  2. Hrs Serba Niaga - Thu 30/Jul/2009 11:45am
    nasihat saya supaya saudara pergi sendiri ke HQ untuk check. baru tahu apa status sebenarnya. Saya dulu pun begitu. Dekat 5 bulan baru dapat walaupun dapat separuh saja, alhamdulillah. boleh juga membantu saya walau pun agak sukar sedikit disebabkan kekurangan modal seperti yg kita sidah rancangkan. Dengarlah nasihat saya. Jika tidak tuan akan bertambah susah lagi utk menampung sewa bulanan kedai  
  3. Kami - Fri 31/Jul/2009 4:22pm
    terima kasih atas panduan yang diberikan saudari semua.  
  4. Asrin - Sat 15/Jan/2011 9:17pm
    Hurm.... saye plak len citer...paling dahsyat saye penah dgr sendiri dari pegawai tekun bahagian ****... kena men "politik" sket ngn diorang maka senang la dapat... tahapapa!! aku bengang n dendam dgn pihak yg sepatutnye bg kemudahan kat rakyat..tp ini plak jadinye...$#%#$ betul!!! perlu ke "urusan bawah meja??" haihh... sedih...  
  5. Noreen 2 - Mon 16/Jul/2012 1:16pm
    salam saya sudah dua kali membuat pinjaman tekun.permulaan 30k habis bayar kedua 40 k pun dah habis bayar.sekarang mohon 50 k masih proses,melalui pengalaman saya yang telah dua kali memohon permohonan paling lambat sebulan setengah.yang kedua pinjaman saya dalam 3 minggu je dapat cek.kalau dukeman lengkap cukup syarat alhamdulilah tiada masaalah.  
  6. Zuraida 5 - Mon 22/Oct/2012 9:20am
    Saya pun baru nak apply pinjaman tekun  
Page 1   (Total 6 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2595)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (195)
Bengkel Kereta (1474)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1066)
Bisnes Burger (535)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1021)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1445)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (819)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1051)
Bisnes Restoran (3200)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (346)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (368)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3194)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1703)
Diskusi Bisnes (1905)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6180)
Forex Malaysia (1804)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (410)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3652)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (331)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1597)
Kereta Baru (1551)
Kereta Terpakai (4821)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4511)
Kerja Kemahiran (1871)
Kerja Kosong (11070)
Kerja Praktikal (1902)
Kerja Sales (2158)
Kerja Sambilan (6066)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (280)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1964)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2724)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1585)
Mencari Pelabur (3583)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2537)
Pakej Perkahwinan (1169)
Pakej Perniagaan (845)
Pasar Basah (1409)
Pekerja Asing (1177)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1793)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (572)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (422)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1109)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4095)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3424)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2708)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (929)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (580)
Pengedar Produk Kecantikan (2544)
Pengedar Produk Kesihatan (2917)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (280)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (688)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1470)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10213)
Pinjaman Perniagaan (1786)
Produk Dari China (522)
Produk Sejuk Beku (1267)
Program Consignment (1959)
Program Dropship (6448)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1468)
Pusat Latihan (625)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (487)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1253)
Pusat Tuisyen (1031)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (285)
Rumah Sewa (4123)
Rumah Untuk Dijual (3612)
Servis Freelance (1055)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (781)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1731)
Sewa Lori (2455)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (697)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (616)
Tanah Untuk Dijual (4661)
Tempahan Biskut Dan Tart (2111)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2092)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1692)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (759)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1057)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2253)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)