Search Majalah.com
Pinjaman Tekun Nasional Malaysia
Pinjaman Tekun Nasional - Sat 3/Sep/2011 8:49am [Last Comment]
Assamualaikum....dan Salam 1Malaysia

Syarikat kami menyediakan bantuan penyediaan kertas kerja projek bagi Permohonan Pinjaman Mikro Tekun Nasional bagi seluruh Malaysia secara on-line.Beberapa maklumat dan panduan pengurusan perniagaan dan pemasaran akan disediakan bagi membimbing usahawan baru/kecil memulakan perniagaan dengan lebih berkesan dan efektif serta berdaya maju.

Pastikan anda tidak pernah memohon mana-mana pinjaman denagn Tekun Nasional sebelum ini, dan tidak bankrapsi. Jika anda mempunyai rekod hitam dengan mana-mana bank tempatan, anda masih boleh memohon pinjaman.

Terima kasih
Pengurus 1

BERIKUT ADALAH BEBERAPA SYARAT YANG DITETAPKAN OLEH TEKUN NASIONAL.


SYARAT-SYARAT PEMBIAYAAN
Pembiayaan TEKUN

Konsep Pembiayaan TEKUN
Pembiayaan TEKUN adalah pembiayaan secara mudah.
Jumlah Pembiayaan
Jumlah pembiayaan adalah dari RM 500.00 sehingga RM 50,000.00.
Tempoh Bayaran Balik
Tempoh bayaran balik pembiayaan adalah antara 1 bulan hingga 5 tahun.
Cara Bayaran Balik
Para usahawan / peminjam boleh membuat bayaran balik pinjaman kepada TEKUN menerusi kaedah yang disediakan.
Caj Perkhidmatan
Caj perkhidmatan yang dikenakan adalah sebanyak 4%.
Syarat Kelayakan Asas

1.
Bumiputera dan berumur 18 - 65 tahun.
2.
Mempunyai cadangan atau rancangan perniagaan usaha niaga yang berpotensi dan berdaya maju.
3.
Mempunyai Lesen / Permit / Daftar Perniagaan yang sah ( Pembiayaan di bawah RM5,000.00 tidak perlu Pendaftaran Perniagaan [ SSM ] ).
4.
Mempunyai tempat / lokasi perniagaan yang khusus atau berniaga secara bergerak
( mobile ).
5.
Terlibat secara langsung dan sepenuh masa dalam perniagaan. ( Pembiayaan sehingga RM5,000.00 boleh dipertimbangkan bagi pemohon yang berniaga secara sambilan ).
6.
Pembiayaan perniagaan sedia ada tidak melebihi RM 50,000.


Dokumen Diperlukan

1.
Borang Permohonan Pinjaman TEKUN yang lengkap diisi.
2.
Gambar pemohon ukuran pasport (1 keping).
3. Salinan Kad Pengenalan pemohon dan pasangan.
4. Salinan lesen / permit / pendaftaran perniagaan yang sah.
5. Gambar premis / tempat perniagaan ( jika perlu ).
6. Salinan buku simpanan / penyata bank ( jika perlu ).
7. Sebut harga / cadangan / pembelian perkakasan / peralatan / ubahsuai (jika perlu).
8. Salinan salah satu bil utiliti bagi premis/ rumah. Salinan perjanjian sewa/ surat kebenaran penyewaan premis ( Sekiranya premis disewa ).

BORANG PERMOHONAN YANG LENGKAP HENDAKLAH DIKEMUKAKAN KEPADA PEJABAT CAWANGAN TEKUN YANG BERDEKATAN DENGAN KEDIAMAN / PREMIS / LOKASI PERNIAGAAN.
Bidang-bidang Perniagaan

Bidang-bidang perniagaan / usaha niaga yang boleh diceburi oleh para usahawan adalah seperti berikut :

* Peruncitan & Perniagaan
* Perkhidmatan
* Pertanian
* Penternakan dan Akuakultur
* Pembuatan
* Pendidikan
* Pengangkutan
* Pelancongan / Rekreasi
* Pemborongan
* Pembinaan Kecil

PROSES PERMOHONAN & KELULUSAN PEMBIAYAAN
Permohonan diproses dan disahkan oleh Pejabat Kawasan dihantar terus ke Ibu Pejabat untuk kelulusan
Bagi permohonan dari Skim Rakan Niaga, boleh dihantar terus ke Ibu Pejabat atau Pejabat Kawasan untuk kelulusan.
Proses Kelulusan 14 hari bekerja
Peminjam di antara 18 hingga 65 tahun
Semua pembiayaan tidak memerlukan penjamin
Caj 4% setahun bagi semua pembiayaan.
Lebih daripada seorang dalam satu isi rumah boleh mendapat pembiayaan dengan syarat berlainan jenis perniagaan.
Pemohon yang mempunyai pembiayaan sedia ada dengan agensi kerajaan/institusi kewangan lain yang melebihi RM50,000 adalah tidak layak.
Pembiayaan di bawah RM5,000 tidak perlu mengemukakan daftar perniagaan, kecuali yang berniaga di kawasan PBT yang memerlukan permit.
Pembiayaan di bawah RM5,000 boleh dipertimbangkan bagi pemohon yang berniaga secara sambilan.

Niche: Pinjaman Perniagaan | Rancangan Perniagaan
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Fiq 30 - Sat 3/Sep/2011 9:12am
    sy berminat bidang penternakan boleh email by detail ke email sy cari_biz@yahoo.com  
  2. Alpha Success - Sat 3/Sep/2011 10:20am
    so bagaimana nak memohon hp plz  
  3. Anuar Bin Ahmad 2 - Sat 3/Sep/2011 10:29am
    tlg ltk email atau pn..  
  4. Zaimi 2 - Sat 3/Sep/2011 11:49am
    bagi info kat

    dsetia.ent@gmail.com

    saya nak memohon...tq  
  5. Noja - Sat 3/Sep/2011 1:49pm
    saya amat2 berminat. hrp sudi hubungi saya.. 013-3300380 terima kasih.  
  6. Pinjaman Tekun Nasional - Sat 3/Sep/2011 7:25pm
    Sila email tunjuk minat anda ke tekunasional@yahoo.com  
  7. Hasni Zainal - Sun 4/Sep/2011 1:24pm
    kalau nama ade ccris /ctos boleh mohon???  
  8. Izam 9 - Sun 4/Sep/2011 5:00pm
    Salam, saya dah hantar email kepada tuan. Harap tuan pertimbang. Terima Kasih.  
  9. Lieza Daud - Mon 5/Sep/2011 10:56am
    saya sudah menghantar email, harap dpt maklum bls secepat mungkin. TQ  
  10. Pinjaman Tekun Nasional - Mon 5/Sep/2011 12:33pm
    Pihak Tekun tiada membuat semakan CCRIS/CTOS. Pihak Tekun adalah peruntukan khas kerajaan untuk membantu modal mula/tambah modal bagi ushawan bumiputra yang mempunyai projek berdaya maju/saing yang tinggi dan usahawan yang benar-benar bertekad untuk berjaya.  
  11. Mohd Fauzi Salman - Mon 5/Sep/2011 12:56pm
    salam.semua borang saya dah isi utk buat pinjaman TEKUN.SAYA NAK WAT PINJAMAN RM 5000.00 SHJ.adakah perlu daftar perniagaan SSM?  
  12. Izadn9 - Mon 5/Sep/2011 1:01pm
    salam,
    saya dh mohon pinjamn tekun dh submit pad 02/8/2011 dn pegawai tekun dh dtg check kiosk di tesco tp smpi skrg x lg jawapan, klu 14hari dh tahu result, blh tn check permohonan saya.
    tkash  
  13. Wan Za 3 - Mon 5/Sep/2011 2:27pm
    fauzi: soalan sy pun sama macam awak

    izadn9: boleh tak email proses2 yg awak lalui sebelum officer buat site visit? berniagaitubest@gmail.com  
  14. Tuah 6 - Mon 5/Sep/2011 4:30pm
    saya berminat nak buat loan 10k kertas kerja aje tak tau nak buat

    boleh sent kat saya apa yang perlu lagi
    santainiaga@yahoo.com  
  15. Muhamad Baakhizal Jamaludin - Mon 5/Sep/2011 7:07pm
    kalau saya nak buat pinjama rm7k untuk besar kan bisnes saya apa syarat dan kelayakan dia... sila call atau email saya
    012-9645087
    baa_power@yahoo.com  
  16. Pinjaman Tekun Nasional - Mon 5/Sep/2011 10:47pm
    Bagi yang telah menyerah borang dan dokumen yang berkaitan, sila hubungi pegawai setiap hari untuk lawatan dan lain-lain. ada yang sampai 2-3 bulan baru dapat keputusan.14 hari adalah sasaran tekun. bergantung kepada kawasan. kita yang kena "mesra tekun" dan banyak sabar. kelulusan akhir adalah dari ibupejabat tekun KL. Bagi pinjaman bawah 5000.00 tidak perlu ssm dan separuh masa pun di terima. tapi kalau ada ssm lagi baik, kos daftar 70.00, 2 jam siap. bagi yang berminat untuk nasihat, pandangan, panduan, teknikal, urusan kertas kerja, sila email terus ke tekunasional@yahoo.com  
  17. Mohd Fauzi Salman - Tue 6/Sep/2011 12:55am
    tq bagi info  
  18. Tuah 6 - Tue 6/Sep/2011 2:26pm
    kalau ada ssm tapi tak ada lesen nak buat loan boleh ke , kedai tak ade jugak .. ni serius nak berniaga ni
    santainiaga@yahoo.com  
  19. Zulkifli 59 - Tue 6/Sep/2011 6:03pm
    Sila email info lebih lanjut. SSM & kedai dah ada. Nak kembangkan bisnes.
    Terimakasih.
    zubisa@gmail.com  
  20. Pinjaman Tekun Nasional - Tue 6/Sep/2011 11:31pm
    SSM adalah lesen perniagaan bagi menjalankan aktiviti perniagaan yang tertera dalam lesen yang diluluskan.SSM dan premis diwajibkan bagi pinjaman RM5000 ke atas dan perniagaan sepenuh masa. Lesen seperti Majlis perbandaran, kontraktor, pengedar minyak sawit dan seumpamanya adalah tambahan bagi projek-projek/ produk produk terkawal sahaja, kalau ada lebih baik.
    UNTUK INFO LEBIH JELAS, HANTAR EMAIL ANDA KE tekunasional@yahoo.com  
  21. Khaidir Sharifutdin - Wed 7/Sep/2011 1:05pm
    salam Semua,
    saya nak buat pinjaman untuk 50k, company canopy saya dah lama beroperasi since 2009,

    minta confirm perlu daftar secara on-line, atau pon isi form dengan hadirkan diri ke office Tekun,
    document mcm mana plak pass by hand ke atau attach dalam permohonan on-line

    khaidir (HATRAH CANOPY & EVENT)
    019-225 4523
    khaidir.sharifutdin@waterco.com.my  
  22. Pinjaman Tekun Nasional - Wed 7/Sep/2011 5:49pm
    Boleh daftar secara on-line atau terus ke pejabat tekun kawasan parlimen anda. semua dokumen perlu on-hand ke pejabat tekun. daftar on-line sebagai tindakan awal peminjam supaya rekod anda termasuk dalam senarai bakal peminjam tekun. pegawai tekun akan hubungi anda atau terus datang ke lokasi anda melalui sistem "perkhidmatan secara mobile". maklumat lanjut ke tekunasional@yahoo.com  
  23. Mohd Roslan - Fri 9/Sep/2011 1:33pm
    salam.. saya nak tanya.. berapa lama tempoh kelulusan kalau pinjaman RM5 ribu beserta dengan kertas kerja dan SSM. adakah proses kelulusani 14 hari juga. saya dapat satu pesanan kerajaan .. tetapi tak cukup modal. saya bercadang nak buat pinjaman tekun dalam tempoh 3 bulan sahaja. minta pandangan tuan. . . untuk makluman..saya diberi tempoh 1 minggu untuk menghantar pesanan tersebut. TQ  
  24. Pinjaman Tekun Nasional - Sat 10/Sep/2011 11:15am
    sasaran kelulusan tekun 14 hari.Berdasarkan pengalaman saya, ia boleh mencecah lebih 90 hari, bergantung beberapa keadaan tertentu. Bagaimanapun kita yang ingin membuat pinjaman seharusnya kena bersabar dan fahami dengan proses kelulusan dan lain-lain.  
  25. Zaha 9 - Mon 12/Sep/2011 3:39pm
    Salam, sy nak buat pinjaman utk pembinanaan bangunan kedai atas tanah sendiri. Bangunan tersebut Akan disewa kepada pihak yang berminat. Jika dapat membantu sill email adibfariz@yahoo.com
    Tq.  
  26. Lava - Fri 23/Sep/2011 1:06pm
    salam sejahtera, saya adalah agama hindu, saya minta bantuan dari MARA tetapi rayuan saya gagal disebabkan bantuan hanya untuk bumiputra sahaja, skrng saya ingin buat rayuan pinjaman dari tekun, permulaan kata adalah salam satu malaysia tetapi bantuan hanya di beri kepada bumiputra sahaja, pemohonan saya akan di terima atau pun tidak...??  
  27. Ahmad Saidi - Fri 23/Sep/2011 9:33pm
    Salam,
    saya nak pinjam nak buka kedai ni. sekarang meniaga kay Bazaar malam.

    email saya

    dzells@yahoo.com  
  28. Zul Abd Rahman - Sat 24/Sep/2011 5:31pm
    Salam , saya berminat ,
    tolong email detail nya
    zulmajutohoku@yahoo.com  
  29. Achik Bsp - Mon 26/Sep/2011 2:12am
    Assalamualaikum...sahabat majalah, memandangkan peluang tlh disediakan, saya sedang berusaha untuk memulakan perniagaan gunting rambut..tak ramai orang melayu yang buka..sekarang saya masih bekerja dan merancang untuk buka sendiri tolong info kat dukaduki@yahoo.com (0193001996)  
  30. Joe 83 - Mon 26/Sep/2011 4:13am
    sya bminat, nk e mailkan pmohanan sya ke alamat ni tekunasional@yahoo.com atau ke alamat ini mailbox@tekun.gov.my?tq  
  31. Nis Noreffeqa - Sun 2/Oct/2011 5:44pm
    salam 1malaysia sy telah buat peniagaan setahun menjual dan pembekal produk tepung ayam goreng ,cendawan goreng,sos pilah extra podeh,bbq sos, sos yong tau foo, rempah ayam panggang, tepung wolfer, tepung ayam gunting. sekarang sy nak buat pijaman utk buat kiost 15x15 setiap hentian plus yg kecil berkonsep kan drive tru..boleh tlg sy ...0173377996  
  32. Khairudie - Mon 3/Oct/2011 2:07pm
    emailkn kpd saya diey75@live.com  
  33. Ariana 8 - Tue 11/Oct/2011 5:15pm
    saya baru nak mulakan bisnes, perlu tunjuk ajar untuk buat kertas kerja untuk mohon pinjaman TEKUN. email kan pada saya

    nursarahputeri@gmail.com  
  34. Norliza 18 - Tue 11/Oct/2011 11:25pm
    saya ada loan kereta dekat bank dalam 60 ribu, layak kah saya untuk mendapat pinjaman dari Tekun untuk perniagaan yang saya akan ceburi? tolong email jawapan kat leez_abdullah@yahoo.com  
  35. Nelly 2 - Wed 12/Oct/2011 10:38am
    tolong email saya details ke gm@permalaysia.com tq.  
  36. Raquib Aleem - Mon 24/Oct/2011 8:14pm
    Assalamualaikum,
    Sekadar ingin berkongsi pengetahuan.

    Saya difahamkan, Pinjaman TEKUN adalah suntikan modal perniagaan dan bukannya modal permulaan perniagaan. Jadi, kepada sesiapa yang ada idea untuk buat bisnes, buat dulu bisnes tu walaupun baru seminggu sebab pegawai TEKUN akan datang check dan sesetengah akan tanya soalan-soalan yang akan menggoyahkan naluri Sang Penipu.

    Di borang TEKUN, ade ruang perlu ditandatangi oleh wakil kawasan, biasanya wakil rakyat. TEKUN bukan berpolitik, tetapi insentif kerajaan untuk membantu rakyat. Kepada pembangkang kerajaan, sila dapatkan tandatangan wakil kerajaan ye.

    Saya juga difahamkan oleh pegawai TEKUN, permohonan pinjaman pertama, adalah dibawah rm20 000. kali kedua dan seterusnya, bergantung kepada rekod pembayaran pinjaman pertama.
    Maksimum RM50 000.00

    Faktor kelewatan pinjaman TEKUN :
    1. Dokumen tidak lengkap / diragui
    2. Kebanjiran permohonan pinjaman (pejabat tekun HQ kat Bandar Tasik Selatan tu kecik je, bukan macam Wisma CIMB)
    3. Dana kerajaan telah habis/limited
    contoh, Daerah seremban dapat dana TEKUN tahun 2011 adalah rm1.8juta tetapi jumlah permohonan adalah sebanyak rm2.2 juta. Jadi bersabarlah.

    Faktor tidak lulus pinjaman TEKUN:
    1. Tidak berniaga.
    2. Bankrupsi
    ** setakat CTOS/CRIS jangan risau, kalau tak dapat penuh, akan dapat jugak sikit,

    Jika ada Pegawai TEKUN minta duit kopi, letak je name die kat majalah.com ni kasi malu skit. Tapi kalau mintak Pegawai TEKUN buatkan/tolong siapkan kertas kerja sebab kita tak pandai/yakin, itu dikira upah kerja ye bukan rasuah ye.

    Sekadar berkongsi pengetahuan, jika ada silap salah saya mohon maaf.

    Norliza 18 : loan kereta tiada masalah, jangan ada loan perniagaan.

    Lava : Minta sokongan Wakil Rakyat (Kerajaan ye bukan wakil anti Kerajaan) cawangan daerah anda. Kalau dapatkan Surat Sokongan lagi elok. Wakil Rakyat tidak memilih Islam atau Hindu untuk menyokong Kerajaan. Selamat Mencuba.  
  37. By Nk - Wed 2/Nov/2011 6:31am
    salam...sy nak tanya..boleh tak kalau premis tu kat rumah?
    sy tukang jahit  
  38. Raquib Aleem - Sat 26/Nov/2011 4:03am
    By Nk : tiada masalah premis di rumah  
  39. Mohd Zulfami Bin Haron - Tue 27/Dec/2011 9:37am
    SAS advisory menyediakan perkhidmatan:

    1)kertas kerja
    2)proposal
    3)company profile
    4)aliran tunai
    5)financial control

    0132464872  
  40. Amiiir - Thu 5/Jan/2012 6:27am
    salam....
    saya berminat dan minta emailkan butiran lengkap. tq
    xpdc_mersing79@yahoo.com  
  41. Julfy - Sat 14/Jan/2012 3:50pm
    salam sy nak tnya, sy buat bisness fotografi. pelanggan ramai dr luar KL. perniagaan saya beroperasi kt rumah, bole ke? SSM dah dftr..~  
  42. Hosna 3 - Mon 16/Jan/2012 8:25pm
    sy berminat hendak buat pinjaman 50k utk niaga kambing aqiqah .sy telah menjalankan niaga ini lebih 10thn. boleh pihak tekun emailkan butiran lengkap.tq  
  43. Auniey25 - Sun 19/Feb/2012 1:07pm
    tlg email detail pinjaman ke auniey25@yahoo.com  
  44. Syed Azhar 2 - Sat 24/Mar/2012 8:04pm
    salam tuan..

    saya berminat dgn apa yang pihak tuan terangkan diatas.
    Terlintas satu idea daripada saya untuk memajukan sebuah perniagaan yang berasaskan taman tasik rekreasi di sungai petani, kedah.

    sebagai seorang yang tiada pengalaman langsung dalam perniagaan seperti ini, apakah cadangan tuan kepada saya?  
  45. An Nas 5 - Thu 29/Mar/2012 1:15pm
    isteri saya nak kembangkan bisnes jahitannya..boleh bantu saya selesaikan masalah ni.. sahiden_iden@yahoo.com  
  46. Naza 15 - Wed 18/Apr/2012 12:47am
    salam ....
    saya nak tanya adakah saya layak untuk buat pinjaman untuk peralatan bengkel . saya ada kelayakan sijil jentera . saya meniaga kereta lama di baiki dan dijual yang berminat . tujuan saya buat pinjaman untuk menambah modal yang ada . untuk membeli peralatan . macamana saya nak buat pinjaman ? perlukan kertas2 kerja ? sila email kan kepada saya . naza  
  47. Tekuniaga - Sun 3/Jun/2012 1:13am
    Assalamaualikum..
    Saya ingin mengucapkan bebanyak terimakasih di atas pinjaman yg di beri oleh Tekun Nasional / Mara....benar 2 amat membantu usahawan bumiputera
    terimaksih dan terimakasih  
  48. Bam 3 - Sun 24/Jun/2012 9:26pm
    Kalu sykt sdn bhd layak mohon ke?  
  49. Dzul 28 - Tue 26/Jun/2012 12:44pm
    saya dah mnjalankan pertanian masuk 3thn, ttp trbengkalai 1thn sbb2 trtentu. skrg saya nak usahakn kembali n brminat wat loan dgn tekun. wlupun dh 3thn ttp baru daftar SSM. minta bantuan dari pihak encik, persediaan dokumen yang perlu saya mohon Tekun ini. TQ
    dillpurple@gmail.com  
  50. Azhar 249 - Thu 12/Jul/2012 1:45pm
    sy berniaga di rumah saja,llayak ke nk buat pinjaman tekun,sy dh dftr niaga ssm,sy menjual ice blend,jagung kukus,waffle,cendol,abc,jajan,air tin kotak,brg runcit skit2,layak ke utk sy dptkn pjmn tekun?  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 76 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9927)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)