Pinjaman Peribadi untuk Gov, Swasta, Blacklist, Ccris, Ctos. Etc
Zulkarnain Mohamed - Wed 16/Mar/2011 2:10pm [Last Comment]
terbuka kepada warga negara malaysia yg berminat untuk membuat loan peribadi dan mempunyai masalah seperti di atas. insyaallah saya akan cuba membantu..

kelayakan

1) bekerja melebihi 6 bulan(with confirmation letter)
2)basic income RM1500
3)3 bulan slip gaji (disahkan)
4)bank statement
5)EA form or KWSP
6) photostat ic

Loan amount up to 200k from legal bank

any queries free to call 0172520570, zul. sorry sms x dilayan. t.kasih

Niche: Pinjaman Peribadi
Salam Eidulfitri 1435h (2014)
Dari DPMM Putrajaya

Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zulrais - Wed 16/Mar/2011 2:16pm
    ini pnjm ngn bank ke along??..sory sekadar bertnye..  
  2. Zulkarnain Mohamed - Wed 16/Mar/2011 2:35pm
    dari legal bank, no worries  
  3. Mustone - Wed 16/Mar/2011 2:54pm
    En Zul,

    Tanya sikit nama kat AKPK boleh buat tak?  
  4. Sux Panca Sinar - Wed 16/Mar/2011 2:54pm
    lokasi..?  
  5. Zulkarnain Mohamed - Wed 16/Mar/2011 3:00pm
    blh try if nak.. lokasi serdang.  
  6. Nasarizal - Wed 16/Mar/2011 3:27pm
    Dari legal bank tu dari bank mana tu? Sy memang nak buat personal loan bln 5 ni.. dan telah melepasi kriteria syarat2 di atas...tambahan lagi, sy tinggal di serdang jugak.. klau blh sy tau bank yg mana mengenakan syarat di atas, sy akan ambik loan tersebut melalui en Zulkarnain Mohamed  
  7. Haleem - Wed 16/Mar/2011 4:17pm
    blacklisted boleh ke ?  
  8. Zulkarnain Mohamed - Wed 16/Mar/2011 4:45pm
    bank Rakyat, bank pilihan anda.... blaklisted pun boleh, insyaallah  
  9. Badariah Bt Alias - Wed 16/Mar/2011 8:31pm
    klu tentera leh wat gak ke...  
  10. Hadriati Sulaini - Wed 16/Mar/2011 9:04pm
    salam

    kalau ada biz sendiri mcm mana pulak? blh ke apply?  
  11. Zzhaqiem - Wed 16/Mar/2011 9:43pm
    jb boleh?  
  12. Hamzah 16 - Wed 16/Mar/2011 11:48pm
    En. Zul...sy kje swasta kt kota bharu kelantan...dh 17thn.....gji sy skrg basic 1250...brsih 1100...xde potongan apa2 kecuali socso dan kwsp je...tapi saya blacklist kad kredit dh lbh 15thun....ada ke mana2 bank yg boleh sy dptkan pinjaman atau cik zul ada lain2 cara untuk saya buat pinjaman....atau klu ada sape2 yg boleh tolong utk selesaikan masalah saya ni...tolong adjust ngan bank ke....mmg saya xakan lupakan sampai bila2.....TQ  
  13. Zulkarnain Mohamed - Thu 17/Mar/2011 2:08am
    badariah: xde masalah, just call saya for easy conversation,
    harap rakan2 majalah terus hubungi saya untuk memudahkan seisi soal jwb. 0172520570, zul. maaf, sms x dilayan..  
  14. Qaseh2011 - Thu 17/Mar/2011 9:58am
    en zul,kalau pekerja swasta yang tidak ada PGM,tidak ada potongan gaji majikan layak mohon tak?  
  15. Ray2008 - Thu 17/Mar/2011 10:30am
    en zul,kes saya pun sama dengan qaseh..layak apply x...  
  16. Mummybaby - Thu 17/Mar/2011 12:45pm
    Qaseh & Ray2008: confirm tak boleh, sbb saya dh call Zul, sedihhhh :(  
  17. Ray2008 - Thu 17/Mar/2011 1:05pm
    thanks mummybaby...HLB u dah tnya ker ari tu...x blh jugak erk...  
  18. Abanglong 2 - Thu 17/Mar/2011 2:15pm
    boleh kalau kompeni ada PGM.. kalau kompeni tu takleh wat PGM, melopong aje la.. da call en. zul ni smlm...  
  19. Wan Hazli - Thu 17/Mar/2011 3:57pm
    erm,xbole lar plak..kan senang kalau tulis siap2..xde pgm xleh buat..xyahlah nak menyusahkan orang plak nak col....  
  20. Hadriati Sulaini - Thu 17/Mar/2011 8:55pm
    kepada warga majalah.com yg ada guna credit card dan tak mahu bayar interests credit card blh email saya. Saya blh tukar ke 0% interests so tak perlu risau ttg bayar interests kepada bank.
    hadriatisulaini@yahoo.com  
  21. Ahmoibb - Wed 23/Mar/2011 4:53pm
    Hi En Zulkarnian,
    If staff works in a bank (local public listed bank) earning around RM8K but has ccris, ctos & blacklist, can qualify for the personal loan? Thanks  
  22. Fyqa Kamarol Zaman - Wed 23/Mar/2011 6:09pm
    kelulusan berapa lm?  
  23. Abdul Ghani - Fri 1/Apr/2011 6:30pm
    En. Zul, assalamualaikum, saya Abdul Ghani, pekerja swasta, mempunyai masalah kewangan dan ingin membuat pinjaman peribadi tetapi telah di kategorikan sebagai blacklist (bank Rakyat) dan x layak utk membuat pinjaman dengan mana2 bank. tolong berikan panduan kepada saya mcmna nak buat dan dapatkan loan dari mana2 bank?TQ  
  24. Lynn 51 - Mon 4/Apr/2011 9:05pm
    Actually saye kurang faham ape yg dimaksudkan dgn PGM tu?? Anybody can explain... Tq  
  25. Aida s Chinta - Tue 12/Apr/2011 3:22pm
    saya nak wat pinjaman. tapi sy kejer sendiri. boleh ker nak wat loan ni. aida83_chinta@yahoo.com  
  26. Abu Hassan Asyari - Fri 15/Apr/2011 12:04am
    Saya ada personal loan dgn alliance & hsbc. Kredit kad dgn hsbc, standard chart & citibank. Baki hutang personal loan maybe dlm 30k, kad credit dlm 20k. Belum blacklist cuma kalau boleh buat overlap utk settlekan hutang high interest dan tumpu byr kat satu tmpt lagi bagus. Agen2 yg bukan kaki kencing boleh call saya utk dibyr perkhidmatan anda kerana membantu saya. 0133073012 / cbb1681@yahoo.com  
  27. Lee Kal Ing - Wed 18/May/2011 9:24pm
    pemohon dari sabah kmu trima tak? keja swasta, tiada ptgn biro & tiada ptgn majikan.... nama ada ccris ja yg lain clear... info me bbkaling@yahoo.com... hp 0135542302 tq  
  28. Niesa 4 - Fri 3/Jun/2011 10:39pm
    asslm...saya merupakan sorg pelajar dan mendapat elaun sara diri RM700 sebulan. selain itu saya juga mendapat elaun practical RM600 sebulan. sekiranye saya ingin membuat pinjaman sbyk RM3000, adakah saya layak untuk memohon? sekian  
  29. Ewan 7 - Sun 5/Jun/2011 2:00pm
    bro basic rm1500 keje swsta berapa boleh pinjam yeee.. n ade masalah dia atas pinjaman trtunggak.... email sy ewan_rp@ymail.com  
  30. Badariah Mohd Amin - Thu 16/Jun/2011 3:30pm
    Salam..saya bekerja swasta dah nak masuk 2 tahun..ada personal loan ngan bank rakyat dan juga credit card ocbc. bercadang untuk menutup credit card saya dan juga mengurangkan bayaran dgn bank rakyat..boleh ker saya membuat pinjaman sekiranya nama saya dah blacklist??  
  31. Che Shah Zeli Bin Che Yusof - Mon 11/Jul/2011 6:37pm
    sy shah nak bertanya sy nk wat loan rm4000.00 byar selama 3thun sebulan berapa??sy blacklist.....gaji rm1500.00 tolong ye...h.p 0107761492 shah_zeli82@yahoo.com  
  32. Mazneer - Wed 20/Jul/2011 8:20pm
    Asslm...Saya dari Sarawak.Nak buat personal loan utk clearkan blacklist saya.Purpose to make around 25K...Pls reply ASAP... mazneer.ent@gmail.com  
  33. Hazunaka - Sat 23/Jul/2011 5:40pm
    Saya pekerja swasta.gaji basic rm2100..bekerja di nilai negeri sembilan.saya ade blacklist dgn bank kurang dr rm15000.sy kalo boleh nk buat loan untuk setel blacklist.tiada bpa dan pgm.gaji melalui cimb bank..hubungi saya di alamat emel(rejim07@yahoo.com.my  
  34. Mawi 5 - Wed 17/Aug/2011 11:10pm
    asslmkm en.zul. sy bkja swasta, gj rm1.8k, igin clearkn ctos sy rm 8k.. leh ker wat pnjman  
  35. Norzalina Jumaat - Mon 22/Aug/2011 12:18pm
    salam, saya ada loan dgn bank rakyat dh overlap 1x, nk buat overlap lg x tp tak lepas ada hutang kereta dgn bank CIMB sebabkan minta tolong adik bayar tapi dia tak bayar, tg saya macamane nak overlap se x lg  
  36. Wan 30 - Tue 23/Aug/2011 4:54pm
    zalina

    boleh call saya...depend pd kes...kadang2 leh settle

    0174859139  
  37. Amira Bin Azizan - Thu 6/Oct/2011 11:09pm
    boleh ke saya nak buat pinjaman untuk membayar hutang lama saya dengan bank .dah black list .dan apa itu legal bank.  
  38. Pinjaman Coshare - Sun 30/Oct/2011 11:21am
    Pinjaman Terkini daripada Bank Rakyat (Sektor Kerajaan / Badan berkanun sekitar KL/Selangor Shj) sila sms saya gaji+elaun, nama dan ic, potongan, jabatan, tetap/kontrak ke nombor 0163458154

    Jika syarikat swasta pemegang PGM (Potongan Gaji Majikan) anda pun boleh overlap hutang2 lama dengan kami.

    Jika mana2 bank telah menolak permohonan anda, sila hubungi kami, kami akan pastikan pihak kami akan membantu encik/cik/tuan/puan untuk mendapatkan permohonan pinjaman.

    Sila layari laman web kami di http://koperasi2u.info untuk info lanjut! - Anda jugak boleh semak kelayakan online.  
  39. Zack 145 - Wed 30/Nov/2011 4:30pm
    As salam,

    saya blacklisted, swasta, gaji 2k..ada sape yg boleh tlg kes saya nie  
  40. Maya 18 - Thu 8/Dec/2011 6:56pm
    saya pekerja swasta sangkut loan kete dlm 10k nak wat loan bleh x...plz help me..sgt2 urgent sbb nak beli rumah.
    plz kol me 0162562570  
  41. Ajo - Sat 18/Feb/2012 8:45pm
    saya pekerja swasta . sudah ada loan dengan bank rakyat di serdang. sekarang saya nak buat overlap tak boleh,sebab tak cukup basic 3k. boleh tolong tak.  
  42. Fara 103 - Tue 20/Mar/2012 8:50pm
    hye nak tanye..personal loan ni msh available ke? macam mane nk mohon?  
  43. Fauzi 53 - Tue 17/Apr/2012 2:52am
    saya nak byr hutang bank rakyat ngan hutang along. kerja swasta basic + elaun 2700.0.
    sesapa bleh bantu call 0192318685  
  44. Azly 14 - Tue 24/Apr/2012 8:14pm
    Online advertising! Peluang utk pendapatan. Bukan mlm.

    Banners Broker is a new approach to online advertising thatís intent on increasing your sales revenue.
    Daftar: http://www.bbagent.com/norazlybasarian  
  45. Alvin 8 - Thu 26/Apr/2012 8:29am
    I need a personal loan to settler the ah long anyone can help please contat me 01112730226.  
  46. Alvin 8 - Sat 5/May/2012 3:37am
    saya perkerja swasta , saya nak hutang ah long siapa boleh bantu mendapatkan loan call 01112730226 atau email saya alvinloh19@yahoo.com.my. gaji bersih adalah 2800.  
  47. Warmoth - Tue 15/May/2012 8:24pm
    saya pekerja hotel swasta di sarawak. gaji rm850 + service point. gaji bersih sekitar rm 1400. saya nak buat personal loan 10k. saya telah buat pinjaman di bank2 tp tak dapat. ada sesiapa yg sudi bantu saya. tq  
  48. Mohd Fuazri Bin Aziz - Tue 22/May/2012 9:40pm
    Salam,

    Saya kerja di Company Swasta (Panel Bank Rakyat) dengan gaji RM 2200 (campur elaun tetap)..Tetapi dalam tahun ni saya dipinjamkan ke Anak Syarikat tempat saya berkerja (tiada panel bank rakyat)...Semua surat pengesahan dikeluarkan oleh Headquater cuma gaji dibayar oleh Anak Syarikat...maksudnya

    Headquater keluar kan surat pengesahan
    Anak syarikat keluarkan payslip..

    Layakkah saya mohon pinjaman bank rakyat...

    Tq  
  49. Neesha 2 - Tue 5/Jun/2012 11:52am
    saya kerja di company swasta dgn gaji RM 2800. saya perlukan loan dlm 10K. Saya ade blacklist kad kredit and perlukan duit utk settle. harap sape2 boleh tolong saya. dah desperate situation. can contact me at neeshasatheesh@yahoo.com.

    terima kasih  
  50. Aimi 16 - Mon 11/Jun/2012 11:44pm
    Sy pekerja swasta, ctos, nak buat overlap. Sila email sy meetmscat@yahoo.com. Thx.  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 76 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2560)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Kereta (1463)
Bengkel Motosikal (238)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (358)
Bisnes Ais Krim (472)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1058)
Bisnes Burger (529)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (782)
Bisnes Cyber Cafe (437)
Bisnes Dobi (1326)
Bisnes Ebook (1014)
Bisnes Handphone (1210)
Bisnes Hari Raya (61)
Bisnes Hotel Dan Resort (543)
Bisnes Ice Blended (675)
Bisnes Jam Tangan (274)
Bisnes Jeruk (159)
Bisnes Kitar Semula (486)
Bisnes Komputer (1437)
Bisnes Kurier Dan Logistik (638)
Bisnes Minuman (1399)
Bisnes Pasar Malam (1893)
Bisnes Pelancongan (513)
Bisnes Perabot (810)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1043)
Bisnes Restoran (3176)
Bisnes Roti Dan Bakeri (686)
Bisnes Salun Rambut (343)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (364)
Bisnes Sms (153)
Bisnes Spa Dan Facial (622)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (798)
Bisnes Untuk Dijual (3168)
Bisnes Waffle Dan Jagung (364)
Bisnes Western Food (307)
Dewasa 18sx (1684)
Diskusi Bisnes (1895)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (692)
Expo Karnival Tapak Niaga (6131)
Forex Malaysia (1796)
Haiwan Peliharaan (437)
Haji Dan Umrah (455)
Hiasan Dalaman (691)
Hiasan Taman (236)
Hotel Resort Homestay (975)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (314)
Ingin Berniaga (2756)
Insurans Dan Takaful (1656)
Insurans Roadtax Kereta (321)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1930)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2451)
Kedai Hardware (508)
Kedai Ibu Dan Bayi (664)
Kedai Jahit (3623)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (329)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1731)
Kedai Sewa (1583)
Kereta Baru (1537)
Kereta Terpakai (4789)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4460)
Kerja Kemahiran (1854)
Kerja Kosong (10945)
Kerja Praktikal (1881)
Kerja Sales (2136)
Kerja Sambilan (6019)
Konsultan Perniagaan (423)
Kontrak Swasta (278)
Kontrak Tender Kerajaan (439)
Kontraktor Balak Dan Kayu (465)
Kontraktor Jurutera (527)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (218)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (352)
Kontraktor Pembinaan (1953)
Kontraktor Perlombongan (310)
Kursus Dan Seminar (2709)
Kursus Kecantikan (666)
Kursus Makanan (646)
Kursus Motivasi (310)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1574)
Mencari Pelabur (3564)
Mesin Fotostat (341)
Mesin Freezer Dan Chiller (248)
Mesin Industri (478)
Mesin Jahit (358)
Mesin Proses Makanan (536)
Pakej Pelancongan (2523)
Pakej Perkahwinan (1168)
Pakej Perniagaan (834)
Pasar Basah (1403)
Pekerja Asing (1169)
Pelaburan Saham Unit Trust (894)
Pembantu Rumah Asing (1783)
Pembekal Barang Runcit (1540)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (465)
Pembekal Ikan Kering (369)
Pembekal Kelapa Dan Santan (607)
Pembekal Kerepek (1067)
Pembekal Keropok (424)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (233)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (407)
Pembekal Rempah Dan Perencah (566)
Pembekal Serunding (254)
Pembekal Telur (132)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (588)
Pemborong Bundle (834)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (148)
Pemborong Kasut Dan Sandal (669)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (105)
Pemborong Pakaian Bayi (748)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1587)
Pemborong Pakaian Lelaki (1105)
Pemborong Pakaian Plus Size (136)
Pemborong Pakaian Wanita (4079)
Pemborong Telekung Dan Songkok (556)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3403)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2699)
Pembuat Papan Tanda Iklan (255)
Pembuat Plastik Kotak Botol (775)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (473)
Pendaftaran Syarikat (473)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (925)
Pengedar Bahan Pencuci (689)
Pengedar Buku Dan Majalah (565)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1504)
Pengedar Permainan Kanak2 (577)
Pengedar Produk Kecantikan (2532)
Pengedar Produk Kesihatan (2905)
Pengurus Majlis (579)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (699)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (278)
Penternak Lembu (366)
Penternak Udang (185)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (681)
Peralatan Sukan (538)
Perisian Komputer (548)
Perkakas Dapur (588)
Perkakas Elektrik (411)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1466)
Pinjaman AIM (160)
Pinjaman Hartanah (499)
Pinjaman Kad Kredit (383)
Pinjaman Kereta (569)
Pinjaman Peribadi (10113)
Pinjaman Perniagaan (1776)
Produk Dari China (516)
Produk Sejuk Beku (1258)
Program Consignment (1953)
Program Dropship (6402)
Pusat Bahasa (341)
Pusat Jagaan Bayi (1447)
Pusat Latihan (621)
Pusat Memandu (118)
Pusat Mengaji Agama (479)
Pusat Pendidikan Tinggi (505)
Pusat Rawatan (342)
Pusat Tadika Dan Taska (1238)
Pusat Tuisyen (1019)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (280)
Rumah Sewa (4091)
Rumah Untuk Dijual (3583)
Servis Freelance (1037)
Servis Keselamatan (686)
Servis Pembersihan (774)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (585)
Sewa Bas Dan Van (535)
Sewa Kereta Teksi Limo (1714)
Sewa Lori (2427)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (235)
Studio Fotografi (860)
Studio Grafik Dan 3D (1030)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (690)
Studio Muzik (451)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (223)
Sukan Futsal (222)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (610)
Tanah Untuk Dijual (4611)
Tempahan Biskut Dan Tart (2109)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (637)
Tempahan Katering (2048)
Tempahan Kek Dan Coklat (2084)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (161)
Tempahan Kuih Muih (1687)
Tempahan Minuman Dan Dessert (440)
Tempahan Nasi Lemak (494)
Tempahan Roti (336)
Terminal Bayaran (176)
Ubahsuai Pejabat (621)
Ubahsuai Rumah (1625)
Urut Tradisional (750)
Usahawan Baja Pertanian (363)
Usahawan Benih Dan Nursery (383)
Usahawan Tani (1046)
Vending Machine (342)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2235)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1270)