Pinjaman Peribadi Sehingga RM200k Dengan Bank Rakyat
No Owner - Fri 4/Mar/2011 3:24pm [Last Comment]
Salam kepada semua,

Kepada sesiapa yang memerlukan wang sehingga RM200,000 anda boleh memohon. Antara terma & syarat ialah :-
1) Tempoh pembayaran sehingga 20 tahun
2) Kadar faedah di antaraa 3.3% - 5.3% setahun
3) Pembiayaan secara Islamic
4) Tidak memerlukan penjamin
5) Jika sebelum ini sudah pernah membuat pinjaman, overlap dibenarkan & sesiapa yang sudah disenarai-hitamkan (blacklist) juga layak memohon untuk dipertimbangkan............

Sila hubungi saya xxx di topic-losed@gmail.com atau 019 - closed

Niche: Pinjaman Peribadi
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Bro Ja - Fri 4/Mar/2011 4:06pm
    5 tahun lepas, saya ada cuba apply loan utk buka cawangan baru ( kedai cermin mata). masa tu saya baru 2 tahun buka kedai. bila ada peluang lokasi baik, saya cuba apply kat bank rakyat. submit form lepas tu tunggu panggil utk kursus atau taklimat. tunggu punya tunggu tiada yg panggil. saya cuba hubungi balik, dan alasan yg diberi saya tidak layak & tiada jaminan bayar balik. saya cuba merayu kerana sayangkan lokasi yg cukup strategik, tapi hampa. situasi begini juga berlaku apabila saya berurusan dgn BSN dan juga MARA. Tapi alhamdulillah, tuhan maha kaya, kini saya sudah mempunyai 3 cawangan kedai di pantai timur & sedang mengintai utk pembukaan cawangan baru dlm masa terdekat ini. Semuanya menggunakan modal sendiri, bukan dari along & bukan juga dari keluarga kerana saya org susah. Minimum modal utk setup kedai cerminmata rm100k! bayangkan macamana saya terpaksa ikat perut dlm masa beberapa tahun utk mencari modal! Yg menjadi kemusykilan saya ialah alasan yg diberikan seakan-akan sama. Adakah saya terlupa sesuatu? Harapan saya, pihak kerajaan ke, pembangkang ke, bank atau institusi kewangan lain beretika lah semasa bekerja dan bantulah bumiputera. Ingatlah, niat baik maka baik jugalah yg akan dapat.  
  2. Leomaja - Fri 4/Mar/2011 4:19pm
    salam...saya boleh tolong jawabkan... jawapannya hanya nak kerja gov atau semi gov. swasta boleh kim salam..sebab apa? sebab takde potongan biro angkasa..kalau tak potong ikut gaji, takot kita lari...tak bayar hutang dan sebagainya...saya ni pekerja swasta..tau betapa peritnya nak minta buat pinjaman..macam diskriminasi pula pada pekerja swasta...kenapa bila kerajaan semua boleh, semua ok...hingga loan keta interest juga rendah...apa masalah dengan pekerja swasta? kita bukan rakyat malaysia ke sampai merayu rayu nak minta pinjaman? buat sakit ati je! MARA pun sama...muka buat bodo je waktu minta bantuan pinjaman...minta macam-macam..at least nak berniaga 2 tahun baru bagi pinjaman...habis? nak start busines nak dapat modal kat mana? depa ni tak pernah pikir masa letak satu2 peraturan kot  
  3. Zhan 2 - Fri 4/Mar/2011 6:38pm
    cimb islamic PL terbaik....  
  4. Projekp - Fri 4/Mar/2011 9:05pm
    leomaja,kempen je 1msia...loan 1krjn je. ramai org melayu kerja swasta,pemilik mejoriti bkn melayu. 1msia bkn utk melayu lah...sedorlah org melayu.
    aku nk bniaga bkn nk pinjam duit pn xbole,xleh bg lesen,mintak tu mintak nie 4 5 kali naik prjaya pn xleh dpt lg. bila bkn melayu bt senang2 je bole.
    aku dgr dikelantan bniaga dulu dah ok br ambik lesen...tu br btl.ye lah mcm lesen memandu,try(bljr) dlu bwk kete,PAS br dpt lesen  
  5. Iruz Ahmad - Fri 4/Mar/2011 11:53pm
    saya nak buat overlap bank rakyat,tp xpuas hati dgn jumlah yg d'tawarkn,klu tuan ada cara bole upkan ckit amount ,saya berminat.  
  6. No Owner - Sat 5/Mar/2011 11:37am
    Aynmarh

    Biasanya jika semua dokumen yang diperlukan lengkap, ianya mengambil masa 12 hari bekerja dari tarikh penghantaran permohonan. Ini adalah untuk pinjaman peribadi dan bukannya untuk perniagaan. Jika berminat untuk pinjaman perniagaan bolehlah bertanya dengan mana - mana cawangan Bank Rakyat.  
  7. No Owner - Sat 5/Mar/2011 11:57am
    Mat Danish

    Terdapat juga syarikat - syarikat swasta yang dikategorikan sebagai panel Bank Rakyat. Jadi permohonan dari pekerja swasta juga boleh dipertimbangkan. Terima kasih.  
  8. Jjoe - Sat 5/Mar/2011 2:49pm
    kalau yang x panel dgn bnk rakyat bole ke..  
  9. No Owner - Sat 5/Mar/2011 5:12pm
    Jjoe - minta maaflah sebab Bank Rakyat hanya menerima permohonan dari panel - panel yang tersenarai sahaja. Terima kasih.  
  10. Cik Lin 2 - Sat 5/Mar/2011 5:36pm
    kalau saya submit kes berapa komisen yang boleh saya dapat?  
  11. Mummybaby - Mon 7/Mar/2011 12:52pm
    Leomaja - saya sgt2 sokong dgn statement awak. terasa pekerja2 swasta ni 'di anak tirikan'...  
  12. Jjoe - Mon 7/Mar/2011 3:46pm
    leomanja--saya sokong statement awk....  
  13. Shaziana - Mon 7/Mar/2011 8:34pm
    leomanja - 100% setuju dgn statement awk...diskriminasi...  
  14. Daniamanda - Sat 4/Jun/2011 4:36pm
    salam..just want 2 know...
    sayer tgh plan utk wat personal loan dlm RM15k utk c0ver hutang ptptn c0z name dh kne blcklist dgn imgresen x blh ke luar negara utk clear nama kne byr sekaligus...
    sayer br keje dgn g0v sector lbh krg 4 bln.. blh wat loan x and blh lulus ke dlm msa sbln???  
  15. No Owner - Thu 28/Jul/2011 2:58pm
    Dania - blacklist PTPTN memang boleh apply, tapi kalau baru keje 4-bulan kena ada penjamin...  
  16. No Owner - Thu 28/Jul/2011 3:00pm
    Emilda Ibrahim - salam, untuk makluman untuk 20 tahun dan jumlah pinjaman RM200K, ansuran bulanan ialah sekitar RM1.7K sebulan. Maaf lambat reply, agak sibuk....  
  17. Ajeen Ajees - Tue 16/Aug/2011 4:15pm
    azzin aziz
    salam...
    pekerja2 Northport M Bhd layak ke nk wat loan dengan bank rakyat...  
  18. Ekin Ayop - Thu 18/Aug/2011 3:05pm
    ekin
    klu private co leh lulus ke?basic bpe?  
  19. Awin 9 - Thu 13/Oct/2011 10:16am
    SKIM PINJAMAN PERIBADI/PINJAMAN SEGERA UTK BUMIPUTERA SWASTA & KERAJAAN AREA KL/SELANGOR

    ANDA perlukan WANG SEGERA/TUNAI SEGERA/ PINJAMAN PERIBADI/ BLACKLIST/CTOS/CCRIS
    Dibebani HUTANG di Syarikat Pinjaman Berlesen yg lain
    Pinjaman ini TANPA Penjamin TANPA cagaran
    KELULUSAN SEGERA 30 minit
    Pinjaman boleh dirundingkan
    ANDA layak memohon jika anda :-
    Pekerja Kerajaan / Swasta / Syarikat Bhd / Syarikat Sdn.Bhd / Pekerja Kilang / Hospital / Klinik
    / Syarikat Penerbangan / Badan Berkanun / Hotel/ Bank / Lain-lain Syarikat yang mencukupi syarat
    Cuma Sediakan :
    1) 3 bulan slip gaji
    2) 3 bulan Penyata Bank
    3) Surat Pengesahan Jawatan
    4) Cukai Pendapatan(EA) / Penyata KWSP(EPF)
    5) Bil Api/Air yang terkini
    Anda boleh call di talian 012-2434007 AWIN
    KAMI BUKAN ALONG/CETI HARAM TETAPI PEMBERI PINJAMAN WANG BERLESEN YANG SAH DAN DILULUSKAN OLEH KEMENTERIAN PERUMAHAN & KERAJAAN TEMPATAN DI BAWAH AKTA PEMBERI PINJAMAN 1951.  
  20. Liz 15 - Fri 11/Nov/2011 8:21pm
    mcm mn ye nak apply???
    sy keja swasta, basic 1500...
    boley n layak ker??? sy dah xtawu nak try kat mn lagi, alasan dorg xnak lepas loan sb sy keja swasta..  
  21. Mikael Adam Harris - Mon 21/Nov/2011 4:27pm
    bro ada lagi x jawatan agen loan bank rakyat ni ... sy berminat sgt nk jadi agen loan ni  
  22. Raden Iv - Tue 29/Nov/2011 12:51am
    Liz : nak try keluarkan kwsp?? prosedur ikut pembelian rumah.. black n white sedia ada.. dan modal.. modal maksud saya seprti stamping..open lawyer file.. deposit n lain2 fee.. so kalau berminat emel kat saya... n saya akan bgi la penjelasan.. epf_86@yahoo.com  
  23. Daniel 29 - Sat 17/Dec/2011 7:54pm
    salam ,]

    sye nak tanya pada pihak2 yg mahir dalam pinaman ni ....

    sye bru je run busines,so kewangan tk mencukupi..sye nak buat pinjaman dalam 5k je cm tu,tp sye tkde la payslip gaji etc semua tu,....dan nama sye mmg fresh la...tk pernah buat apa2 pinaman seblum ni....jadi ada tak pihak mana2 yang bole bantu masalah sye ni ......skg ni mmg memerlukan wang utk menampung busines sye ni ...

    sekiranya ada pihak yg ada cadangan /ingin membantu sms or call kat no sye secept mungkin ,sye berharap ada pihak2 yang dapat membantu sye
    012 335 1950  
  24. Cheb Adam - Sat 24/Dec/2011 9:49am
    cik sila hubungi saya untuk loan mbsb.rekod customer saya 4 hari dah disburs-0162291810  
  25. Racepect - Sun 15/Jan/2012 12:12pm
    salam.. saya pun baru memulakan satu bisnes saya ni.. beberapa bulan.. saya juga tak mempunyai dokumen2 slip2 semua tu.. juga tidak pernah mencuba buat pinjaman mana2 pihak pun, tetapi saya nak buat pnjaman sbab sekarang kewangan tak mencukupi. sesiapa yang boleh tolong dan bantu saya sila la beri jawapan..  
  26. Kenshiro 2 - Wed 22/Feb/2012 12:45pm
    saya nak wat loan dengan bank rakyat.. nak tahu lebih lanjut.. dan sape saya boleh berhubung.. harap dapat bantuan..  
  27. Dafi 2 - Sun 18/Mar/2012 8:59am
    Salam semua, sya berniat untuk aply loan biz.cmpony da run dkat stahun.sale sblan anggaran 30k.Layak ke? ada sesiapa boleh membantu?tq. sms@call 0172986990  
  28. Zul Helmie 2 - Thu 10/May/2012 9:43am
    saya berkerja di singapura dan nama saya blacklist, nak buat pinjaman untuk tutup nama dan nak beli rumah ada sesiapa boleh bantu saya... sila sms or call saya di +6582016670 zul tanx  
  29. Cik Siti 10 - Fri 11/May/2012 4:36pm
    salam,sy ingin membuat pinjaman peribadi dgn bank rakyat, sy dh check yang company sy mmg panel under bank rakyat. ada sesiapa boleh bantu  
  30. Wan 30 - Sun 13/May/2012 1:54pm
    cik siti..boleh call @ email saya mengenai loan bank rkyat..tnpa byran upfront..tp sila pastikan anda kakitngan kerajaan tetap @ kontrak @pun pekerja swasta yg mempunyai panel dgn bnk rkyat

    Wan
    0122784538
    personaloan2011@gmail.com  
  31. Naimah 10 - Mon 25/Jun/2012 8:35pm
    salam..sy ni guru keje 2 sek...pagi yg sek sewasta n ptg tu yg kafa...gaji sek pagi just rm800 n ada potongan biro angkasa...yg kafa lak dy pggil elaun..rm 800 gak n potongan kwsp..blh x sy nak buat pinjaman ni ye?? sbb yg tahu gaji pokok kena rm 1500 kan? so sy ni kalau di campur smua cukup dah rm1500...tp 2 slip gaji la..sy nak pinjam dlm rm20,000 ja...blhx ye?? hrp dpt respon ye..tq  
  32. Zetria - Fri 29/Jun/2012 4:44pm
    Sy pekerja hotel 5star.. Gaji basic rm3500... Ingin wat loan dlm anggaran 200k... Sape yg boleh bantu sy melalui apa cara sekalipon, klau dapat akan sy bg imbuhan 10k.... Call or msg me 0193031176  
  33. Ahmad 350 - Wed 26/Sep/2012 10:03pm
    Salam..saya bekerja swasta..sekarang ni saya da ade lubang bisnes..cume saya memerlukan modal sebanyak RM200k..ade x bank yg boleh bg bisnes loan kat saya? Terima Kasih.  
  34. Abumeta - Fri 12/Oct/2012 1:07pm
    Assalam Bro Ja..kemungkinan besar masalah dokumentasi tu..ramai usahwan x tahu dan tidak ambik tahu asal doc.cuma ingat ada ssm dan duit..loan boleh approve..support doc mesti ada.  
  35. Ezan 18 - Tue 21/May/2013 11:43am
    Salam,saya kakitangan swasta,tp nama saya ada CCRIS,sekarang saya menanggung beban hutang yang makinmeningkat,saya x tahu cmana nk settlekan masalah ini,ada sesiapa blh bg cadangan,tima kasih  
Page 1   (Total 35 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2817)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (224)
Bengkel Kereta (1504)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (514)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1385)
Bisnes Ebook (1065)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (182)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1486)
Bisnes Pasar Malam (2003)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (698)
Bisnes Perabot (874)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3385)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (678)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3413)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1798)
Diskusi Bisnes (1985)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6619)
Forex Malaysia (1938)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (725)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2836)
Insurans Dan Takaful (1765)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3952)
Kedai Kamera Dan Camcorder (348)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1898)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5053)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4972)
Kerja Kemahiran (2017)
Kerja Kosong (12130)
Kerja Praktikal (2178)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6450)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (299)
Kontrak Tender Kerajaan (463)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (694)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2093)
Kontraktor Perlombongan (322)
Kursus Dan Seminar (2864)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3728)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (582)
Pakej Pelancongan (2646)
Pakej Perkahwinan (1218)
Pakej Perniagaan (904)
Pasar Basah (1484)
Pekerja Asing (1267)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (116)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (245)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (618)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1199)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (710)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4294)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3576)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (804)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (959)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (610)
Pengedar Produk Kecantikan (2652)
Pengedar Produk Kesihatan (3045)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (295)
Penternak Lembu (396)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (579)
Perkakas Dapur (630)
Perkakas Elektrik (450)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1546)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10852)
Pinjaman Perniagaan (1861)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1353)
Program Consignment (2041)
Program Dropship (6884)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1598)
Pusat Latihan (660)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (532)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1364)
Pusat Tuisyen (1090)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4371)
Rumah Untuk Dijual (3802)
Servis Freelance (1136)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (850)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1860)
Sewa Lori (2613)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (915)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (133)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (656)
Tanah Untuk Dijual (4946)
Tempahan Biskut Dan Tart (2170)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2190)
Tempahan Kek Dan Coklat (2174)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (180)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (531)
Tempahan Roti (377)
Terminal Bayaran (193)
Ubahsuai Pejabat (654)
Ubahsuai Rumah (1717)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2329)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1392)