Pinjaman Peribadi/Asb Loan Hanya Gunakan Mykad Shj
Wan1108 - Sun 1/Aug/2010 11:55pm [Last Comment]
Berita baik..

Pinjaman Peribadi.
1.Hanya MyKad
2.Tiada penjamin
3. Tiada yuran proses, yuran stap duty, tiada pembayaran pendahuluan
4. Kelulusan dlm 10min. Dpt duit hari yg sama.

ASB
1. Hanya My Kad.. Byran faedah shj utk 5thn pertama. Dividen dpt penuh.
2.COntoh thn 2010-2015.. Byrn RM450/bln..hujung thn dividen RM9,000 (jika PNB istiharkan 9%).

Lokasi: Jusco, Equine

Keterangan lanjut:
012-9692773- saha
012-2869691 - linda

Niche: Pinjaman Peribadi
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Siti Solehah Abdul Ghani - Mon 2/Aug/2010 12:30am
    betul ke ni? boleh emel details pada saya tak? macam saya belum keja, boleh tak mohon? macammana tempah bayaran balik.. saya cuma nak pinjam 5 ribu sahaja sebagai modal perniagaan..
    ct_kasturi@yahoo.com  
  2. Safizy - Mon 2/Aug/2010 12:32am
    untuk pekerja kerajaan shj atau semua blh?  
  3. Aisyah 3 - Mon 2/Aug/2010 7:48am
    emailkan sy details...

    aisyah.tiong@yahoo.com  
  4. Iqza - Mon 2/Aug/2010 10:43am
    email details..
    uniqza@yahoo.com  
  5. Fazrie - Mon 2/Aug/2010 10:49am
    Duit dl atau kemudian? Setahu sy ASB nie skim pinjamannya bayar dl br dpt duit brp yg kite nak pinjam. Cth kite nak RM20k. So katakan byrn blk 5 thun bersamaan RM400 sbln. So slps 5 thn baru kite dpt RM20k 2.
    Betul tak cam 2?  
  6. Rosniati Ahmad Zaini - Mon 2/Aug/2010 11:46am
    email sy details sape yg layak memohon n syarat2 lain..
    ladybird_2871@yahoo.com  
  7. Normala 2 - Mon 2/Aug/2010 12:17pm
    Pinjaman dari koperasi mana ni? atau pun bank mana?berlesen atau x ?  
  8. Zuerin 2 - Mon 2/Aug/2010 1:04pm
    pinjaman peribadi ker asb loan?bl bagi detail ke zuerin7907@yahoo.com  
  9. Ellie Zol - Mon 2/Aug/2010 1:12pm
    bole bg detail x?
    email sy elly83sdb@gmail.com  
  10. Azlan Ghani - Mon 2/Aug/2010 2:20pm
    boleh saya tau bank mana yg buat tu..
    kalau blacklist dan ccriss boleh ke..
    email saya azlanghani640@yahoo.com.my  
  11. Eidazura - Mon 2/Aug/2010 2:29pm
    yg nie kan dibuat oleh rhb iaitu easy rhb.syarat n terma sama jer blacklist n criss problem susah nak dpt.  
  12. Lea 3 - Mon 2/Aug/2010 3:42pm
    Sy sokong pendapat Fazrie, coz sy dah ada pinjaman ngan ASB, baru 2 thn pinjam...3 thn lg baru dpt duit..
    Sementara nak dpt duit,,,hampehla...  
  13. Mamairfan 2 - Tue 3/Aug/2010 7:50am
    email me info
    ipandin@yahoo.com.my  
  14. Azue 5 - Tue 3/Aug/2010 5:46pm
    klu loan peribadi tu dr easy rhb kena buat kad debit dulu caj rm21 tp tu pun x tentu lg dpt loan sbb klu blacklisted dan sbgnya die terus reject/decline tp kad debit dh buat dlu.. hampeh!  
  15. Myatirea - Fri 13/Aug/2010 1:15pm
    btol k dpt duit ari yg same..
    Nak tau detail laa..ngah btol2 nk pakai duit nh.
    email me atie_evo@yahoo.com  
  16. Rina 14 - Tue 24/Aug/2010 3:20pm
    macam mana tu?
    email detail jrina@moh.gov.my  
  17. Tamilvanan - Tue 24/Aug/2010 8:22pm
    kadalan29@yahoo.com. saya tinggal kat serdang. email saya butir butirnya. saya nak buat pinjaman  
  18. Wan1108 - Sun 26/Sep/2010 6:29pm
    NEW UPDATE:
    Kepada sesiapa yg berminat nk buat pinjaman ekspress easy,sekarang ni dh ade rule baru..

    jika anda mempunyai loan rumah/kereta/kad kredit 7bulan ke atas cuma bawa MYKAD shj.kalau loan approved on the spot dapat duit


    APA ITU EASY RHB?
    EASY by RHB menawarkan perbankan tanpa kertas dan perkhidmatan kelulusan segera untuk pinjaman peribadi, kad debit, pembiayaan Amanah Saham Bumiputera (ASB) dan pelan insurans kemalangan diri.

    PRODUK-PRODUK EASY RHB?
    1. EASY- PINJAMAN EKSPRESS : Kelulusan Segera. Income mesti > RM1500
    2. EASY SIMPANAN MESRA: Menabung di Samping Mendapat Hadiah
    3. EASY ASB: 5 Tahun Pertama Bayar Faedah Sahaja
    4. EASY KAD DEBIT : Berbelanja Di samping mendapat Gajaran
    5. EASY INSURANS KASIH: Dapatkan Perlindundungan dengan kadar berpatutan

    EASY RHB EXPRESS LOAN
    1. Berapa minimum gaji/pendapatan untuk apply Easy RHB Express Loan?
    Rm1500. Jumlah pendapatan boleh dicampur dengan gaji kasar, elaun tetap, OT, commission. Bagi yang mempunyai OT , commission serta nilai lain dalam slip gaji mestilah mencapai gaji kasar melebihi RM1500 selama 3 bulan untuk apply?

    2. Dokumen yang diperlukan?
    MYKAD Sahaja – Jika anda mempunyai loan kereta/loan rumah atau kad kredit melebihi setahun. Kelulusan dan disbursement duit adalah pada masa apply loan.
    MYKAD dan Dokumen Pendapatan – Jika anda tidak mempunyai komitmen kewangan di tempat lain, anda boleh gunakan EPF anda sebagai bukti pendapatan. EPF anda mesti mesti mempunyai caruman majikan melebihi RM180 setiap bulan. Dokumen seperti 3 bulan pay slip dan lain2 akan diminta jika perlu. Kelulusan mengambil masa.

    3. Berapa jumlah loan yang boleh saya apply?
    Maximum anda boleh apply adalah RM50k. Nilai akhir loan anda akan ditentukan oleh system EASY RHB adalah muktamad.

    4. Bagaimana hendak bayar ansuran bulan?
    Ansuran bulanan akan dipotong secara SI melalui kad debit anda yang dibuka selepas kelulusan loan anda.

    ASB LOAN
    1. Apa syarat untuk apply ASB Loan?
    Berusia 21 tahun ke atas ada kemampuan untuk membayar ansuran bulanan.

    2. Dokumen yang diperlukan?
    MYKAD dan buku ASB.

    3. Berapa jumlah loan yang saya boleh apply?
    Maximum anda boleh apply adalah RM100k. Nilai akhir loan anda akan ditentukan oleh system EASY RHB adalah muktamad.

    4. Tempoh hari saya apply loan ASB saya hanya dapat 60k. Boleh saya topup loan saya sehingga 100k
    Ya anda boleh topup loan anda selepas sebulan.

    5. Kenapa bila saya apply loan ASB 100k, nilai RM100k tidak tercatat dalam buku ASB saya.
    (From CDAN) loan ASB yg dah approve, pihak bank akan membeli unit ASB diatas nama peminjam dlm bentuk sijil, sijil ASB disimpan oleh bank...
    sijil ASB akan dikembalikan kpd peminjam setelah bayaran selesai...
    awal tahun... januari update buku ASB kat PNB, MBB, RHB, CIMB, Pos Malaysia utk masukkan dividen




    LOKASI SAYA?
    Lokasi saya di AEON Tmn Equine Seri Kembangan. Untuk lokasi terdekat anda boleh ke http://www.rhb.com.my/easy/easy_outlet_listing.html. Harap selepas ini tiada yang call hanya untuk tanya mana EASY yang terdekat dengan anda.

    CARA MEMOHON?
    Datang sendiri ke outlet EASY RHB berdekatan anda atau membuat temujanji dgn saya untuk outlet AEON Tmn Equine. Jangan lupa bawa sekali MYKAD

    WAKTU OPERASI?
    Setiap hari dari ISNIN hingga AHAD. bagi outlet AEON Tmn Equine waktu operasinya dari pukul 10:00 pagi hingga 10:00 malam setiap hari.

    MAKLUMAT LANJUT?
    www.rhb.com.my/easy atau call/sms saya di talian 012-2869691. (Lebih baik call kerana saya mempunyai limited akses di internet. Ada masa saya akan jawab dalam thread ni. Tapi jangan tanya mana EASY yang berdekatan anda)  
  19. Mohd Hafizi 4 - Mon 3/Oct/2011 7:09am
    saya ada membuat loan kereta tetapi saya ada tunggakan bulanan yang belum di jelaskan,boleh tak saya memohon pinjaman untuk menjelaskan tunggakan kereta saya?  
  20. Kukumalu - Mon 31/Oct/2011 9:45am
    kalau saya baru bekerja selama 2bulan,boleh tak saya apply easy rhb loan for 2k?  
  21. Hanisah 5 - Tue 29/Nov/2011 7:35pm
    saya baru terbaca tenteng easyrhb ni..berminat nak wat,tapi gaji xcmpe 1.5k la..memang kene gai cmpe 1.5k ke? baru leh wat...  
  22. Zamili 2 - Thu 5/Jan/2012 6:26pm
    mmg kalau try wat easy rhb loan ni lau reject lepas tu 6bulan xleh apply loan bank laen eyh??  
  23. Rider Sejati - Thu 12/Jan/2012 2:15am
    ini pinjaman untuk kakitangan kerajaan je ke???  
  24. Siti 380 - Thu 19/Jan/2012 1:54pm
    Da setaun lebih ak try,mcm2 alasan RHB xbagi, mula2 sebab aku baru kje sbulan,pas2 da 6blan ak dtg die lgi kate ak xde komitmen,pastu ak bli kete,6bln slpas 2 msuk taun 2012 ak dtg lgi die kate KWSP ak xselari 6bln,mmglah sbb tiap2 taun bos ak akan topup lgi caruman,Yang pasti pihak bank telah bersikap prejudis terhadap pekerja swasta yang gaji Rm1700 mcm ak ni.Jadi ak rasa ak da x perlukan ape2 produk dari RHB lgi,Sekian ,Trime Kasih  
  25. Investment Consultant - Sun 1/Jul/2012 2:47am
    http://bit.ly/LaNoC9

    anda perlu investment consultant?

    http://bit.ly/LaNoC9  
Page 1   (Total 25 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2501)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1450)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1035)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1310)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1194)
Bisnes Hari Raya (51)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (269)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (480)
Bisnes Komputer (1418)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1378)
Bisnes Pasar Malam (1867)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (784)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3108)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3098)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (295)
Dewasa 18sx (1668)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (679)
Expo Karnival Tapak Niaga (6014)
Forex Malaysia (1753)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (672)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (951)
Iklan Tv Radio Media Massa (209)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2727)
Insurans Dan Takaful (1634)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (435)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2422)
Kedai Hardware (500)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3552)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1564)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4729)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4323)
Kerja Kemahiran (1808)
Kerja Kosong (10594)
Kerja Praktikal (1794)
Kerja Sales (2083)
Kerja Sambilan (5898)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1920)
Kontraktor Perlombongan (303)
Kursus Dan Seminar (2670)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1557)
Mencari Pelabur (3512)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (475)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2490)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (816)
Pasar Basah (1381)
Pekerja Asing (1148)
Pelaburan Saham Unit Trust (889)
Pembantu Rumah Asing (1759)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (453)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (596)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (252)
Pembekal Telur (127)
Pemborong Aksesori Lelaki (158)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (582)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1571)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (551)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3369)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2661)
Pembuat Papan Tanda Iklan (247)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (561)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (673)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (531)
Perisian Komputer (532)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (401)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (488)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9910)
Pinjaman Perniagaan (1743)
Produk Dari China (508)
Produk Sejuk Beku (1245)
Program Consignment (1927)
Program Dropship (6292)
Pusat Bahasa (333)
Pusat Jagaan Bayi (1391)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (116)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (494)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1184)
Pusat Tuisyen (997)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4015)
Rumah Untuk Dijual (3527)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (672)
Servis Pembersihan (755)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (519)
Sewa Kereta Teksi Limo (1667)
Sewa Lori (2374)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (998)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (673)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4541)
Tempahan Biskut Dan Tart (2082)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2003)
Tempahan Kek Dan Coklat (2070)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (173)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (732)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1022)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2207)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1237)