Search Majalah.com
Pinjaman Mikro dari Bank Simpanan Nasional
Ellina 2 - Sat 28/Jan/2012 12:04pm [Last Comment]
Bank Simpanan Nasional ada menawarkan Pinjaman Mikro kepada peniaga-peniaga kecil di seluruh Malaysia

Syarat2 Pinjaman adalah:
Warganegara berumur 21 tahun ke atas
Berdaftar dengan SSM sekurang2 nya 6 bulan
Mempunyai penyata kewangan (bank statement)
Jenis perniagaan (peruncitan/perkhidmatan/trading dll)

Saya hanya menjaga kawasan sekitar Puchong/Shah Alam/Subang/ Petaling Jaya/ Damansara/ Kinrara/ Bukit Jalil/ dan sekitarnya sahaja..

Berminat sila hubungi saya Lina @ 012-2602194 (SMS sahaja)

Niche: Pinjaman Perniagaan
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Ciliapi - Sat 28/Jan/2012 12:17pm
    boleh perkenalkan diri?
    Adakah anda agen atau pegawai bsn.
    Tawaran ini menarik dan ramai peniaga kecil untuk mendapatkanya.

    Berapa lama tempoh proses?  
  2. Natalie 3 - Sat 28/Jan/2012 12:23pm
    rasanya pinjaman mikro ni dah lama ada dah kan? bleh isi borang, bawak dokumen, submit direct kat BSN, betul?  
  3. Ellina 2 - Sat 28/Jan/2012 12:24pm
    Natalie 3 - Betul. Pergi ke mana2 cawangan juga boleh. Cuma saya incharge untuk kawasan berkenaan.  
  4. Ciliapi - Sat 28/Jan/2012 12:29pm
    harap peniaga kecil di kawasan tersebut ambil peluang ini bagi menambah modal pusingan.  
  5. Ellina 2 - Sat 28/Jan/2012 12:36pm
    Mana2 pun boleh. Di BSN yang penting rekod CCRIS ok and syarat2 lain ada.. Insyallah boleh lulus.. Cuma jgn 100% berharap. Kdg2 peniaga xdpt info atau malas nak ke bank.  
  6. Nora 40 - Sat 28/Jan/2012 2:00pm
    jika dalam lesen SSM, salah sorg rakan kongsi black list, adakah penama yg nama clear boleh mohon guna lesen SSM tersebut?  
  7. Rmglobalwin - Sat 28/Jan/2012 6:01pm
    Salam Nora.. Di BSN salah satu rakan kosngsi kena jd penjamin. Tapi jika antara tu ada yg blacklist kena cr penjamin lain.. Kes by kes.. Kena hantar borang dan dokumen baru kita boleh decide dan cuba tolong  
  8. Nora 40 - Sat 28/Jan/2012 8:36pm
    w'salam & terima kasih Rmglobalwin.  
  9. Mohd Najib Bin Sulaiman - Sun 29/Jan/2012 2:02am
    Salam.sy punya ssm dh 2thn,saving acc aktif n ada premis bru beroperasi 3 bln.boleh mohon ker?kdai jahit pakaian di bandar bru selayang.thanks  
  10. Rozana Othman - Sun 29/Jan/2012 10:00am
    Salam.Nak tanya ni Islamik loan ke ?

    Berminat,tapi kalau sy dh ada loan usahawan dari bank lain cth pinjam 30K,baki ada 25K lg,boleh tak BSN 'take over' loan dan beri pinjaman lebih e.g 50k?

    Berapa lama tempoh bayar balik maksimum tahun?Tksh.(Rozana,Kajang)  
  11. Din Trg - Sun 29/Jan/2012 9:31pm
    salam cik ellina....saya sedang mencari funder untuk projek resort di pulau redang terengganu....budget dalam RM 1M....  
  12. Faizal 186 - Wed 1/Feb/2012 2:34am
    SALAM WARGA MC.
    PINJAMAN TEKUN UNTUK PENIAGA
    MAKSIMUM RM50000.00
    KELULUSAN 30 HARI BEKERJA
    SYARAT-SYARAT:
    1.SSM
    2.3 BULAN PNYATA BANK
    4.ADA PREMIS

    5.KERTAS KERJA(SAYA BOLEH TOLONG)
    6.IC
    NO SMS.
    CALL UNTUK KETERANGAN LANJUT 017-2882402
    *GERENTI LULUS  
  13. Alif2169 - Fri 3/Feb/2012 3:58pm
    salam saya berniaga nasi lemak dipasar malam boleh ke memohon ada ssm dan bank stament  
  14. Ellina 2 - Sun 5/Feb/2012 10:08am
    Salam semua..
    Pinjaman adalah konvensional. boleh buat overlap @ redeem dr bank lain. Max hanya 50k selama 5 tahun. Perniagaan pasar malam juga boleh memohon. Walaupun tiada permise atau premise masih baru, asalkan ssm ada boleh memohon... TQ  
  15. Azmi 140 - Sun 12/Feb/2012 2:47am
    salam ellina 2,
    saya berniaga lebih setahun, ada ssm, tiada primis and tiada bank statement.

    Boleh bantu??
    email azmiridzuan@wildernessmalaysia.com  
  16. Norzila Aj - Mon 13/Feb/2012 11:58am
    Ellina2 saya tinggal di Setapak KL. Tahun lepas dalam bulan 11 saya pernah apply BSN Micro tapi telah pun di tolak tanpa jelaskan sebab. Saya menjalankan perniagaan menjahit di rumah, ada SSM 1 tahun lebih dan akaun bank baru bukak hampir 3 bulan..tahun sebelumnya saya hanya guna saving akaun....adakah sebab masa tu saya takder company bank statement ia di tolak atau sebab lagi satu saya ada personal loan dgn bank lain. Tapi semua pembayaran tak pernah tertunggak. Cik boleh email saya tak sekiranya masih ada peluang untuk buat pinjaman lagi. nurien03@hotmail.com  
  17. Ejat 265 - Wed 15/Feb/2012 5:03pm
    salam cik Ellina 2..
    saya berniaga cybercafe diarea pj.saya blum ada akaun syarikat ble ke buat..dan saya juga sedang mencari funder sleeping partner untuk cybercafe bagi cawangan baru yang akan dibuka..  
  18. Asmanidar - Mon 20/Feb/2012 1:08pm
    ada contact tak di area Nilai dan Seremban. tq  
  19. Faize 2 - Thu 26/Jul/2012 11:44pm
    saya ada syarikat enterprise hampir 3tahun dan e-perolehan juga.. cume projek jarang2 masuk dan statment xcantik sikit la.. boleh bantu saya ke.. 0129107606 atau faize_leo87@yahoo.com  
  20. Sarimah 12 - Thu 1/Nov/2012 1:33pm
    salam cik Lina..saya ada menjalankan pusat siber...skrg saya nak upgrade pc2 dan memerlukan modal pusingan...boleh ke cik Lina bantu saya untuk memohon pinjaman mikro kredit ini?Terima kasih.  
  21. Sumitha 2 - Wed 2/Jan/2013 4:20pm
    small transport , can mikro BSN help us to improve the business  
  22. Hakim 122 - Tue 2/Apr/2013 6:45pm
    ada tak pinjaman untuk peniagaan yg masih bawah 6 bulan?  
  23. Tuah 12 - Wed 3/Apr/2013 9:58am
    tumpang Iklan ,
    Bank Simpanan Nasional ada menawarkan Pinjaman Mikro kepada peniaga-peniaga kecil di seluruh Malaysia

    Syarat2 Pinjaman adalah:
    Warganegara berumur 21 tahun ke atas
    Berdaftar dengan SSM sekurang2 nya 6 bulan
    Mempunyai penyata kewangan (bank statement)
    Jenis perniagaan

    SAYA HANYA MENERIMA PROSESS DI KAWSAN MELAKA SEKITARNYA .
    012 6269321  
  24. Faizan88 - Sun 30/Jun/2013 6:30pm
    kalau baru nak buka perniagaan blh gak ke buat pinjaman ni??lesen dah ada bank statement pun ada just ssm je blum..jd blh apply ke gak tu?  
  25. Broshah 3 - Mon 30/Sep/2013 10:47am
    sy menjalankan perkhidmatan pusat tuisyen hampir 2 tahun.. layakkah sy  
Page 1   (Total 25 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2886)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (232)
Bengkel Kereta (1520)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (296)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2031)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3459)
Bisnes Roti Dan Bakeri (731)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3480)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6738)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (476)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (338)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2576)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (703)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1940)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1677)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2059)
Kerja Kosong (12523)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2388)
Kerja Sambilan (6559)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (309)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2121)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1506)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1606)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1132)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (629)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1147)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4350)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2862)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (738)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1587)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (204)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (643)
Pinjaman Peribadi (11093)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2066)
Program Dropship (7044)
Pusat Bahasa (374)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (555)
Pusat Pendidikan Tinggi (548)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (59)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (497)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5027)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1779)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2354)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)