Pinjaman ASB Loan Dari CIMB
Akma 19 - Mon 5/Dec/2011 9:14am [Last Comment]
Dengan CIMB ASB Loan , mereka yang tiada modal untuk melabur dapat menggunakan kemudahan pinjaman untuk membeli unit-unit ASB. Semasa anda membuat pembayaran balik pinjaman, anda akan mendapat dividen dan bonus tahunan dari pelaburan ASB . Keuntungan tersebut anda boleh gunakan untuk membayar pembayaran balik pinjaman tahun berikut nya. Ia merupakan satu cara yang murah, mudah dan bijak untuk membuat wang anda lebih daripada apa yang anda simpan .

Peluang ini sangat mudah dan menguntungkan .

ASB loan cimb :

1 .Bumiputra sahaja.
2 .Individu yang berumur 18 tahun dan ke atas.
3 .Bagi pelajar & menganggur , penjamin dengan kapasiti pembayaran balik yang mencukupi diperolehi.

Syarat-syarat:

Pemohon dikehendaki mengemukakan dokumen-dokumen wajib seperti berikut:

1 .Salinan Kad Pengenalan
2 .Salinan buku simpanan ASB (1 & 2 halaman)
3 .Bukti pendapatan

Definisi bukti pendapatan:

a) Berpendapatan Tetap - 1 bulan slip / 3 bulan terkini baucar pembayaran (jika gaji dibayar melalui baucar bayaran)
b) Bagi yang bekerja sendiri / ahli perniagaan: -

Hanya SATU daripada yang berikut

- 3 bulan terkini penyata akaun semasa / simpanan akaun
-Penyata kepentingan yang diperolehi dan diterima daripada PPP yang diletakkan untuk lebih daripada 12bulan - ASNB dividen kenyataan
- 3 bulan terkini penyata akaun Tabung Haji. Semua pelabur ASB layak di bawah garis panduan ASNB


Berminat hubungi ;

Akma
Personal loan advisor
Email ; nurulaqmarmohed@yahoo.com
Website ; http://loanadvisorasb-awami.blogspot.com/

Niche: Pinjaman Peribadi
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Azxizul 2 - Mon 5/Dec/2011 9:44am
    sye berminat.. no.phone sye 0127953010
    email azxizul@yahoo.com.my  
  2. Akma 19 - Mon 5/Dec/2011 10:43am
    Boleh berikan detail pada email saya .
    1 . Gaji kasar
    2 . Potongan gaji
    3 . Lokasi anda  
  3. Akma 19 - Mon 5/Dec/2011 4:54pm
    keuntungan melebihi apa yang anda bayar ! http://loanadvisorasb-awami.blogspot.com/2011/12/cimb-asb-loan.html  
  4. Nisha Farzana - Wed 7/Dec/2011 5:42pm
    xpayah join baik simpan duit sendiri.. nnt pening kepla au nak bayar.. lmbt bayar sikit dh kol..  
  5. Azxizul 2 - Wed 7/Dec/2011 10:35pm
    betol ke.. nasib baik cik nisha farzana bagi tau thank cik nisha....  
  6. Akma 19 - Thu 8/Dec/2011 6:17am
    Tak jugak . Jika tidak mahu bayar pada tahun akan datang mnggunakan duit gaji sendiri, anda hanya rolling dividen je . Tahun pertama pun anda dah dapat dividen lebih dari anda bayar setiap bulan. Dari anda simpan sndiri yg amount lbih kcil dan kdg kdg anda tidak mnyimpan scra konsisten plaburan anda hanya pada tahap itu saja.  
  7. Izhar 7 - Thu 8/Dec/2011 11:22am
    Akma betol2...ni bg org nk simpan la...,kalo simpan sndri rugi...xdapat dividen....  
  8. Akma 19 - Fri 9/Dec/2011 8:46am
    Setuju dgn izhar . Tapi terpulang lah kan pada stiap individu .. pilih mana yang terbaik bagi mereka .. mungkin mrka tak tahu konsep asb loan mcm mana .  
  9. Nisha Farzana - Tue 13/Dec/2011 11:22am
    simpan sendiri dpt jugak dividen.. sikit2 lame2 jd bukit..  
  10. Ziela 27 - Wed 15/Feb/2012 8:36am
    sy mempunyai syarikat persendirian (sykt logistics@perkapalan) dan ingin membuat pinjaman sbyk RM150k utk menambah modal sykt. tlg emailkan syarat2 pinjaman ke silverlogs@rocketmail.com  
  11. Bunga 14 - Wed 28/Mar/2012 10:52am
    simpan sendiri memg dpt jugak dividen...tp ngn loan asb ni lebih dari sikit2...simpan sendiri baru nk jdi bukit...loan asb dah jdi gunung dah...tp terpulang pada individu...  
  12. Akma 19 - Wed 2/May/2012 8:56am
    betul tu . tak salah kalau kita menyimpan dengan cara yang dapat memberi pulangan yang lebih banyak ..  
  13. Anwar Khan - Mon 4/Jun/2012 9:48am
    Saya ada masalah dlm ccris bank negara.Tapi I mampu bayar Asb loan untuk 200k? Boleh tolong tak?  
  14. Investment Consultant - Sun 1/Jul/2012 2:49am
    http://bit.ly/LaNoC9

    investment utk masa hadapan anda

    http://bit.ly/LaNoC9  
  15. Akmal 101 - Fri 31/Aug/2012 12:25am
    saya daa buat pinjaman rm50000. tapi saya x taw bile nk start bayar bulananye. boleh x saya nak bayar bulanan lebih, supaya bulan akan datang boleh bayar kurang...  
  16. Qissniel 2 - Sun 9/Dec/2012 4:30pm
    Saya dh pun buat asb loan tapi yang memusyhkil kan saya kenapa loan saya tu tak update dalam asb ye? sebab saya dh banyak kali update buku asb tp still xd pon masuk amaun loan tu. cmne nk kira dividen asb kalau tak masuk? :')  
  17. Azizi 10 - Mon 10/Dec/2012 3:12pm
    Sebenarnya buat loan ASB lagi untung dr simpan bulanan sendiri..peluang dh ada xmau ambik..rugi2..sy mula2 buat 50k ke,tp skrg dah 200k..xsabar nk tggu bulan 1 ni :))
    Qissniel : mmg la xde dlm buku..dia dlm bentuk sijil..nk tau masuk ke tak,pegi kuanter bank tanya ada tak duit tu..gerenti ada :)  
  18. Zulkifli 71 - Sun 6/Jan/2013 6:36pm
    apa syarat2 kelulusan loan 200k?  
  19. Daya Megah 1881 - Mon 7/Jan/2013 11:38am
    Pinjaman Peribadi/Personal Loan

    Kami sediakan pelbagai pelan pinjaman peribadi untuk kakitangan awam/swasta dengan kadar murah dan fleksibel dan menjimatkan masa proses anda.

    Segala kelebihan yang kami tawarkan untuk para pelanggan kami adalah seperti :-

    * KELULUSAN YANG PANTAS (30minit)
    * TIDAK PERLU PENJAMIN
    * TANPA CAGARAN
    * CCRIS/CTOS LAYAK MOHON
    * KADAR FAEDAH SERENDAH 1.5%
    * PINJAMAN SEGERA HINGGA 30K
    * TEMPOH PEMBAYARAN BERMULA DARI 1-24BLN

    Jika ada sebarang pertanyaan atau perlukan maklumat lanjut,sila hubungi kami ditalian :-
    03-41433399~41433399~012-6967530 ATAU EMAIL dayamegah1881@yahoo.com  
  20. Hafiz87 3 - Mon 7/Jan/2013 3:20pm
    Jumlah loan ASB tu mmg tak akan nampak dalam buku ASB, cuma bila time dividen kluar nanti, masa tu la pi update kat Bank /pejabat pos/PNB. Nanti nampak amount dividen yang diterima :)

    ingin membuat loan ASB(CIMB)? email kan pada hafizajmain@gmail.com  
  21. Sopie 2 - Sat 9/Feb/2013 11:16am
    kalau nak buat loan asb area alor setar or kedah boleh contact saya 0134407374
    email oxsipa@ymail.com
    sopie  
  22. Sosa93 2 - Wed 24/Apr/2013 10:00am
    sy nak apply tp xde grntor..bole kawtim x??  
  23. Ahmad 617 - Thu 25/Apr/2013 4:02pm
    Assalamualaikum, ssaya nak tanya as a student boleh ke buat loan ni???  
Page 1   (Total 23 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2323)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1368)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (971)
Bisnes Burger (508)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (722)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (961)
Bisnes Handphone (1137)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (637)
Bisnes Jam Tangan (253)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1384)
Bisnes Kurier Dan Logistik (590)
Bisnes Minuman (1302)
Bisnes Pasar Malam (1727)
Bisnes Pelancongan (463)
Bisnes Perabot (741)
Bisnes Prepaid Dan Reload (967)
Bisnes Restoran (2920)
Bisnes Roti Dan Bakeri (640)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2877)
Bisnes Waffle Dan Jagung (347)
Bisnes Western Food (268)
Dewasa 18sx (1602)
Diskusi Bisnes (1797)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5449)
Forex Malaysia (1611)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (635)
Hiasan Taman (221)
Hotel Resort Homestay (900)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2639)
Insurans Dan Takaful (1529)
Insurans Roadtax Kereta (302)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1850)
Kedai Emas (406)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2321)
Kedai Hardware (452)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3318)
Kedai Kamera Dan Camcorder (313)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1578)
Kedai Sewa (1502)
Kereta Baru (1385)
Kereta Terpakai (4439)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3868)
Kerja Kemahiran (1645)
Kerja Kosong (9565)
Kerja Praktikal (1571)
Kerja Sales (1847)
Kerja Sambilan (5383)
Konsultan Perniagaan (388)
Kontrak Swasta (245)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (434)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (599)
Kontraktor Pasir (298)
Kontraktor Pembinaan (1800)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2560)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (617)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1488)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (47)
Mencari Pelabur (3342)
Mesin Fotostat (316)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (441)
Mesin Jahit (326)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2360)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (780)
Pasar Basah (1277)
Pekerja Asing (1065)
Pelaburan Saham Unit Trust (839)
Pembantu Rumah Asing (1616)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (417)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (960)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (378)
Pembekal Rempah Dan Perencah (519)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1107)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (378)
Pemborong Karpet (131)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1460)
Pemborong Pakaian Lelaki (1027)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3828)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3201)
Pemborong Tuala (179)
Pemborong Tudung (2526)
Pembuat Papan Tanda Iklan (212)
Pembuat Plastik Kotak Botol (731)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (429)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (890)
Pengedar Bahan Pencuci (644)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2407)
Pengedar Produk Kesihatan (2770)
Pengurus Majlis (555)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (644)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (236)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (487)
Perkakas Dapur (542)
Perkakas Elektrik (361)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1373)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (509)
Pinjaman Peribadi (9304)
Pinjaman Perniagaan (1628)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1170)
Program Consignment (1785)
Program Dropship (5845)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1243)
Pusat Latihan (556)
Pusat Memandu (112)
Pusat Mengaji Agama (401)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1085)
Pusat Tuisyen (935)
Rancangan Perniagaan (532)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3762)
Rumah Untuk Dijual (3342)
Servis Freelance (927)
Servis Keselamatan (618)
Servis Pembersihan (710)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (541)
Sewa Bas Dan Van (476)
Sewa Kereta Teksi Limo (1508)
Sewa Lori (2200)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (211)
Studio Fotografi (799)
Studio Grafik Dan 3D (876)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4253)
Tempahan Biskut Dan Tart (1751)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (600)
Tempahan Katering (1889)
Tempahan Kek Dan Coklat (1928)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1560)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (315)
Terminal Bayaran (166)
Ubahsuai Pejabat (581)
Ubahsuai Rumah (1506)
Urut Tradisional (709)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2098)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1131)