Pertanyaan Tentang Tayar Terpakai
Zam Shary - Sat 9/Apr/2011 2:17pm [Last Comment]
salam....
baru2 nie member kastam ader bagitau pasal tayar terpakai akan dihentikan kemasukan ke Malaysia...harap dapat maklum balas dr otai2 perniagaan tayar....tq

Niche: Bengkel Kereta | Bengkel Tayar | Diskusi Bisnes
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Putera Matt - Sun 10/Apr/2011 9:39am
    Baguslah mcm tu...Malaysia dah dicop sebagai pengutip sampah oleh student Malaysia di Japan. Kereta, tayar spare part dan sebagainya dibuang dari Japan dipungut dan dijual di Malaysia.Malu.....  
  2. Shikaka - Tue 12/Apr/2011 12:53am
    member saya wat bisnes ni, so far dia kata masih boleh dibawa masuk lagi...itu kata pembekal la....  
  3. Zuralala - Tue 12/Apr/2011 11:28pm
    ok ker tayar tpakai ni  
  4. Abanglong 2 - Wed 13/Apr/2011 9:51am
    tayar terpakai antara parts terpakai yang akan DIHARAMKAN kemasukannya ke Malaysia sekali dgn bateri, brakepad, brake shoes terpakai... effective bila, aku lupe lak tarikhnya.. tak silap ujung tahun ni,, dia akan buat berperingkat, taklama lagi, halfcut dari jepun pun diharamkan gamaknya...  
  5. Zamo - Mon 2/May/2011 3:02pm
    Taukeh...tempat aku tukar tayar trailer aku kat balakong pun dok tanya aku aper pasal KASTAM tak release katanya....agaknya pasal nie nokt...aper2 hidup tayar Malaysia....Highclass... aper ke tidaknya Persatuan Pengusaha Tayar Malaysia pun bising... sale kurang...tak sangka pulak ader persatuan...kawal harga cam maner...persatuan, persatuan  
  6. Jamil Japar - Sun 18/Sep/2011 11:23am
    kalau tak silap aku pengimportan tayar tidak semua diharamkan cuma tayar yg jenis snow sja iaitu tayar musim sejuk itu tdk boleh import, cuma skg ini used tayar memerlukan AP dari MITI utk kelulusan import  
  7. Tekuniaga - Thu 22/Sep/2011 2:47am
    Klaau nak di kutkan logik , kita sebagai pengeluar getah terbesar dan teknologi yg canggih skrg sudah menghasilkan tayar bermutu tinggi pada harga yang murah....ini pasal nak jaga periok nasi sekumpulan orang .masyarakat kita tak ada pilihan kecuali membeli tayar 2nd dari luar negara....yang rugi nya kerajaan kerana pengaliran keluar wang rakyat yg membeli tayar dan aksesori terpakai jenama negara lain....kenapa kerajaan tak sediakan satu harga yg mampu milik untuk rakyatnya..  
  8. Phillar - Tue 4/Oct/2011 7:47pm
    betul tue..mahal tue nak beli baru...sy tgh mencr tayar untuk gen2...195/55 R15...second tahun 2010 keatas....x mampu beli baru wat masa sekarang..huhu sory ye kekawan..lari topik..huhu  
  9. Ezam Movers - Thu 21/Jun/2012 2:07am
    Tayar dr spore byk dia org bawa msk tutama tyr lori.aku tgk mcm biasa je.  
  10. Tekuniaga - Fri 22/Jun/2012 4:36pm
    Bro Ezam Movers...van spektron tu manual ke auto...kalau tukar suka sama suka dengan iswara aeroback ( auto) 97 ..nak ke...iswara tu kereta kesayangan wife saya tapi nak rasa pulak bawak van...all parts dan condition very good..  
  11. Saher - Thu 9/Aug/2012 10:12pm
    Tekunniaga
    sy stuju....kenapa kete xbleh dpt harga (mampu milik) sedangkn kite slah sbuah ngara pengeluar getah?
    hmmmm........  
  12. Linkman - Wed 5/Sep/2012 8:07pm
    walaupun kita negara pengeluar getah, ladang2 getah tu milik persendirian, penduduk kampung, peneroka2 felda, felcra dan syarikat swasta.

    cuba tuan jumpa peneroka/pemilik ladang getah ni (mungkin ayah2 anda sendiri) dan cadangkan mereka jual getah pd harga 70 sen sekilo supaya kita boleh buat tayar murah... mati hidup balik mereka taknak, tak kira mereka tu penyokong parti politik mana sekalipun. dalam hal ini mereka akan bersatu utk pastikan harga getah tinggi supaya mereka untung.

    jika anda sendiri anak felda/jengka, cuba cadangkan kpd ayah anda supaya jual getah pd harga 70sen sekilo, pakat ramai2 dan grenti kerajaan boleh tolong buka kilang tayar harga murah.

    ====

    bagi golongan pemandu teksi, kerajaan ada voucher subsidi utk tukar tayar.

    bagi mereka2 yg rasa tayar mahal, belilah kereta yg sesuai dgn kemampuan tuan2... jgn main tukar2 sport rim pelbagai saiz... itu punca sebenar kos tayar anda lebih mahal dari org lain.  
  13. Qamaruddin Abdul Rahman - Tue 25/Sep/2012 10:35am
    linkman
    demo ckp politik..
    org kg yg x sek blh lah percaya kata demo..  
  14. Mrulvtech - Sat 10/Nov/2012 2:54pm
    tumpang iklan,saya pembekal tayar baru jenama dunlop tt900,tayar berjenama,saya nk jual murah2,kalau ikut harga market tayar dunlop tt900 mmg mahal,paling kurang pun RM100 ke atas,sya nk jual murah2 hanya

    tyre tubeless dunlop tt900 80/90-17inch=RM32.00

    tyre tubetype dunlop tt900 80/90-17inch=RM29

    lokasi area k.l dan selangor,boleh beli cash on delivery,boleh tgk barang dulu,berminat sila hubungi

    amirul
    014-3697758  
Page 1   (Total 14 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2591)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (195)
Bengkel Kereta (1473)
Bengkel Motosikal (240)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (479)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1066)
Bisnes Burger (534)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1021)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (275)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1444)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1410)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (818)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1050)
Bisnes Restoran (3199)
Bisnes Roti Dan Bakeri (688)
Bisnes Salun Rambut (345)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (367)
Bisnes Sms (153)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (803)
Bisnes Untuk Dijual (3192)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1703)
Diskusi Bisnes (1905)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6172)
Forex Malaysia (1803)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (695)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (976)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2766)
Insurans Dan Takaful (1661)
Insurans Roadtax Kereta (322)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (409)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3646)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (330)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1743)
Kedai Sewa (1596)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4818)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4511)
Kerja Kemahiran (1871)
Kerja Kosong (11070)
Kerja Praktikal (1902)
Kerja Sales (2155)
Kerja Sambilan (6060)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1967)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2722)
Kursus Kecantikan (668)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1584)
Mencari Pelabur (3579)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2533)
Pakej Perkahwinan (1169)
Pakej Perniagaan (844)
Pasar Basah (1409)
Pekerja Asing (1177)
Pelaburan Saham Unit Trust (906)
Pembantu Rumah Asing (1791)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (614)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (571)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (421)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1108)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4089)
Pemborong Telekung Dan Songkok (559)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3423)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2706)
Pembuat Papan Tanda Iklan (259)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (928)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1508)
Pengedar Permainan Kanak2 (579)
Pengedar Produk Kecantikan (2544)
Pengedar Produk Kesihatan (2917)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (371)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (687)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (553)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1469)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (572)
Pinjaman Peribadi (10211)
Pinjaman Perniagaan (1785)
Produk Dari China (522)
Produk Sejuk Beku (1267)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6446)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1466)
Pusat Latihan (625)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (487)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1252)
Pusat Tuisyen (1027)
Rancangan Perniagaan (570)
Rawatan Alternatif (285)
Rumah Sewa (4122)
Rumah Untuk Dijual (3610)
Servis Freelance (1055)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (779)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1730)
Sewa Lori (2452)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (695)
Studio Muzik (454)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (616)
Tanah Untuk Dijual (4655)
Tempahan Biskut Dan Tart (2111)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (640)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2091)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (166)
Tempahan Kuih Muih (1692)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1635)
Urut Tradisional (758)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1057)
Vending Machine (347)
Voucher Dan Tiket (239)
Web Design Malaysia (2253)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1279)