Pertama Dalam Malaysia Dana Pinjaman Khas 1 Malaysia
Mahadir 3 - Mon 23/Jul/2012 10:30am [Last Comment]
PERTAMA DALAM MALAYSIA
DANA PINJAMAN KHAS USAHAWAN 1 MALAYSIA

PELUANG TERBUKA kepada rakyat Malaysia Bumiputra berumur dari 18-60 tahun untuk berkecimpung dalam bidang keusahawanan secara sistematik dan bersepadu.
Pinjaman perniagaan TANPA FAEDAH bersama sebuah GLC milik penuh kerajaan yang terkemuka di Malaysia dalam penyediaan PLATFOM PERNIAGAAN DAN PINJAMAN secara serentak.

SYARAT UTAMA: Bercita-cita menjadi seorang usahawan
Menambah nilai taraf hidup

Sertai kami hanya untuk PROGRAM PERNIAGAAN FRANCHISE BERSKALA KECIL malalui PEMBIAYAAN MODAL PERNIAGAAN 1 TAHUN &B PLATFOM SOKONG BANTU JIKA GAGAL BAYAR SEMULA PINJAMAN
SENARAI HITAM (CCRIS,CTOS) LAYAK MOHON DAN LULUS KECUALI MUFLIS

Taklimat pembiayaan akan diadakan pada :
TEMPAT : KL INTERNATIONAL HOTEL, KUALA LUMPUR
MASA : 2.00 PETANG
TARIKH : 29 JULAI 2012
TERHAD untuk 100 orang USAHAWAN TERAWAL.

Berminat sila sms butiran berikut :
HADIRNAMAALAMATPEKERJAAN
SMS KE 0178819972

Niche: Pinjaman Peribadi | Pinjaman Perniagaan
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Mohd Asyraff Bin Hassan - Mon 23/Jul/2012 10:34am
    saya berminat..macam mana nak apply..free ke berbayar  
  2. Mahadir 3 - Mon 23/Jul/2012 10:38am
    Taklimat adalah percuama. Encik sms butiran seperti dalam iklan kepada saya 0178819972. Program ini memang bagus sebab secara pinjaman ini dibayar balik melalui keuntungan yang kita dapat dan bukan daripada duit kita sendiri.  
  3. Hasni Zainal - Mon 23/Jul/2012 10:54am
    berminat juga  
  4. Mahadir 3 - Mon 23/Jul/2012 12:13pm
    Kepada En hasni Zainal, minta en beri nama, no telefon agar sy dapat hubungi en.  
  5. Mahadir 3 - Mon 23/Jul/2012 1:01pm
    Maklumat baru kepada pembaca yang baru membaca iklan ini :-

    Taklimat pada hari Ahad bertarikh 29/7/2012 tiada kekoongan namun bagi mereka yang ingin mengetahui dan berminat menyertai program ini, boleh hadir pada setiap hari Rabu pukul 8.30 malam bertempat di Wisma Axtivo, Block J-0-3, Kuchai Business Park, No 2, Jalan 1/127, Off Kuchai Lama,
    58200, Kuala Lumpur.  
  6. Mahadir 3 - Mon 23/Jul/2012 1:05pm
    Jika mahu hadir pada setiaphari Rabu sila sms HADIRRABUNAMA

    Untuk pengetahuan para pembaca, program ini baru dan jangan lepas peluang untuk menjana pendapatn anda.  
  7. Sallehuddin 2 - Tue 24/Jul/2012 9:49am
    saya berminat bole email kat saya di lite2me@gmail.com  
  8. Adik Oyies - Tue 24/Jul/2012 4:00pm
    emailkan detail kat saya hairelrahim@yahoo.com  
  9. Mahadir 3 - Tue 24/Jul/2012 5:07pm
    Kepada En Sallehuddin dan Adik Oyies,

    Saya telah email kepada encik berdua melalui email saya iaitu aimanputra73@yahoo.com, tq  
  10. Adrianeusoff - Tue 24/Jul/2012 8:26pm
    en mahadir, boleh email detail ke hirmanyusof@yahoo.com
    saya berminat ttg pinjaman yg dibayar oleh keuntungan.. tq  
  11. Marzuki 16 - Tue 24/Jul/2012 9:39pm
    Nk buang nama dri blcklist dan ctos boleh kol saya 0174492586  
  12. Juzra Enterprise - Tue 24/Jul/2012 9:45pm
    bagaimana nak meyertai program ini jika saya di sabah.adakah progrm ini terdapat disbah?tlng emailkn ke juzra_enterprise@yahoo.com tq:-)  
  13. Mahadir 3 - Tue 24/Jul/2012 9:48pm
    kepada en adrianeusof, sy telah email tadi, tq  
  14. Shafie 6 - Wed 25/Jul/2012 10:51am
    as salam boleh email saya details juga..shafie_71@yahoo.com.tq  
  15. Miss Sha 3 - Wed 25/Jul/2012 1:29pm
    sy juga berminat.. blh emelkn detail.. sakinah86@gmail.com  
  16. Mahadir 3 - Wed 25/Jul/2012 4:57pm
    Kepada en shafie 6 dan juzra enterprise, saya sudah email maklumat berikut, Tq  
  17. Fadilah Kamaruddin - Wed 25/Jul/2012 8:05pm
    SALAM...PINJAMAN PERIBADI UTK KAKITANGAN SWASTA DAN KERAJAAN..MINIMUM GAJI RM800...!!! INGIN MEMOHON? HUBUNGI 0106203129 ATAU CALL 0333584129...CEPAT2!!!  
  18. Nurkaseh - Thu 26/Jul/2012 11:57pm
    salam,..saya berminat...boleh email kt saye
    hyfa87@gmail.com  
  19. Ramadan 7 - Fri 27/Jul/2012 5:45am
    Sy pun berminat... Sila email details ke ramadan37@gmail.com... Tq...  
  20. Mahadir 3 - Fri 27/Jul/2012 10:36am
    Kepada Nurkaseh dan Ramadan 7,

    Saya sudah email tq  
  21. Abang Romeo Bin Abang Jebat - Fri 27/Jul/2012 3:30pm
    Terima Kasih Atas Usaha Anda,

    Tetapi klien i bagi feedback
    (1). Kena bayar RM 250.00 sebagai bayaran pertama
    (2) Dan bayaran ke 2 RM 100.00 pada hari pendaftaran

    Klien i kata dia pernah attend seminar ini pada sekitar Feb/Mac/April 2012.

    Mungkin Encik boleh beri penerangan ringkas. TQ - Ingin Tahu  
  22. Mahadir 3 - Fri 27/Jul/2012 3:57pm
    Pada hari Rabu lepas sy ada pergi ke pejabat Axtivo untuk mendengar perkara sebenar berkaitan program ini. Program sebenar begini :

    Program Perintis Usahawan 1 Malaysia antara Axtivo dan MARA baru saja bermula pada bulan ini kerana melalui surat dari MARA bertarikh pada 9.7.2012 (sila rujuk website Axtivo Bio Tech), MARA berstuju dan menyokong program ini dengan persetujuan memberi pinjaman kepada ahli berdaftar dengan Axtivo. Sykt Axtivo merupakan satu-satunya sykt MLM di negara ini yang mendapat sokongan dan bantuan pinjaman dari MARA. Pihak MARA bersetuju dengan program yang diperkenalkan oleh Axtivo kerana untuk membantu ahli Axtivo khusus bumiputera.

    Mengenai bayaran RM250.00, bayaran itu hanya sekali sahaja dan untuk beli produk Axtivo iaitu makanan kesihatan yang amat berkesan. Untuk pembelian seterusnya selama setahun, kos pembelian itu sebanyak RM3000.00 ditolak daripada pinjaman MARA. Ini bermakna ahli tak perlu lagi mengeluarkan duit sendiri tetapi ahli akan mendapat bonus belian itu pada setiap bulan.

    Mengenai bayaran RM100.00, sebenar bukan RM100.00 tetapi hanya RM60.00 untuk mendaftar membuka enterprise di SSM. Ini adalah syarat MARA untuk mohon pinjaman MARA dan semasa menghantar permohonan pinjaman ke MARA, perlu disertakan sijil pendaftaran SSM. Ahli hanya perlu uruskan untuk pendaftaran enterprise di SMM dan Axtivo akan menguruskan urusan menghantar permohonan pinjaman bagi pihak ahli kepada MARA,

    Seminar yang diadakan pada bulan Fe/Mac/April 2012 bukanlah untuk program ini kerana pada masa itu pihak MARA belum lagi memberi sebarang keputusan atau persetujuan.


    Jika saudara ingin penjelasan lanjut boleh tetapkan masa dan lokasi saudara agar dapat diberi maklumat yang sebenar. Tq

    email saya aimanputra73@yahoo.com
    telefon 0178819972  
  23. Putra89 - Fri 27/Jul/2012 6:22pm
    nieey dana tuk jual beli product Axtivo je ke bukan dana untuk menolong usahawan mnbuat bisnes sndiri ke... ermmm  
  24. Mahadir 3 - Sat 28/Jul/2012 11:49am
    Kepada Putra89,

    Ahli Axtivo beli produk yang merupakan makanan kesihatan yang berkesan untuk kegunaan sendiri dan bukan untuk dijual kepada orang lain. Ahli memperkenalkan produk yang memang baik untuk kesihatan seperti kanser, kencing manis dan penyakit kulit. Program ini telah disokong oleh MARA kerana MARA yang mempunyai pengalaman membantu usahawan bumiputera berjaya dalam bidang keusahawanan telah mendapati program ini dapat membantu ahli menjadi usahawan yang berjaya dan sebab itu MARA bersetuju memberi pinjaman tanpa faedah. Encik Putra89 boleh melihat surat kelulusan MARA dalam website Axtivo. Dalam program ini, networking dititikberatkan kerana hendak mengembangkan perniagaan perlu ada networking untuk memasarkan produk. Dalam apa-apa bisnes pun mesti ada networking, kalau tiada networking macam mana bisnes nak berkembang. Walaubagaimanapun saya mencadangkan kepada en supaya menghadiri ke taklimat agar dapat mendengar dan memahami penerangan dengan jelas. Jika en nak tahu lebih lanjut boleh hubungi saya 0178819972. Tq  
  25. Mahadir 3 - Mon 30/Jul/2012 9:27am
    Salam,

    Semalan telah menghadiri ke taklimat Program Perintis Usahawan 1 Malaysia, dalam taklimat Pengarah Bhg Industri dan Usahawan MARA telah memaklumkan bahawa program ini adalah bagus dan baik untuk mereka yang hendak jadi seorang usahawan terutama kepada ahli dan bakal ahli Axtivo. Beliau sendiri memberi jaminan jika ahli atau usahawan Axtivo berjaya menunjukkan komitmen dalam bisnes dengan Axtivo termasuk konsisten bayaran ansuran, pihak MARA bersedia memberi pinjaman lebih daripada pinjaman yang sedia ada.

    Memang ada logik apa yang dikatakan oleh beliau sekiranya kita nak mohon pinjaman yang banyak ehingga beratus ribu tetapi tak mampu untuk menguruskan pinjaman RM5000 bagaimana MARA hendak meluluskan pinjaman yang begitu banyak. Tetapi dalam Axtivo, ahli atau usahawan dapat menguruskan pinjaman RM5000 dengan baik sehingga mampu menjana pendapatan yang lumayan dan menyelesaikan pinjaman tanpa menggunakan duit sendiri sekiranya mengikut pelan yang telah disedikan oelh Axtivo. Pihak MARA turut menyokong pelan ini.

    Jika berminat sila hubungi saya di 0178819972 atau 0182734104 atau email ke aimanputra73@yahoo.com.  
  26. Uyue Aina - Tue 31/Jul/2012 3:50pm
    KUDAT ENTERPRISE::SUBANG PERDANA

    HAD PINJAMAN LEBIH TINGGI ( 8X GANDA DARI GAJI )
    0% INTEREST UNTUK PINJAMAN SEBULAN
    KOMISEN TINGGI UNTUK YANG DIPERKENALKAN.
    * * * * * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * *
    SIAPA LAYAK ?

    *KAKITANGAN KERAJAAN (SEMUA LAYAK)
    * GOLONGAN SWASTA
    * GOLONGAN PENCEN/SOCSO/PERUNTUKAN
    * MENUNGGU WANG KWSP (WANTED EPF)~UMUR 50 & 55 TAHUN)

    KAMI JAMIN ~

    *MELULUSKAN PINJAMAN DENGAN CEPAT(DALAM 2 JAM)
    *PINJAMAN TINGGI
    *MAKLUMAT PEMINJAM DIRAHSIAKAN
    *PEMBAYARAN BALIK SEHINGGA 5 TAHUN

    KUDAT ENTERPRISE::SUBANG PERDANA

    NO.OFFICE: 03-78451919
    : 03-78483909
    : 012-2496868
    NO.HP :014-2869000 (WORKS FOR 24 HR)
    EMAIL : kudatsb@yahoo.com
    : kudatsb1919@yahoo.com  
  27. Emergency - Thu 2/Aug/2012 5:21pm
    salam,

    bantuan rm3k

    ada ssm?
    dah boleh apply.

    makan gaji minta maaf

    emailkan nama,num ic(kalau ada laam sertakan sekali)
    num tel anda ke

    takbanyaktapicukup@hotmail.com

    last date 7/8..
    saya nak balik raya...

    takde upfront kejadah semua..tq  
  28. Sazali 24 - Sat 4/Aug/2012 8:06pm
    pinjaman utk kakitangan kerajaan yg mempunyai masalah sahaja potongan sehingga 80%

    Dana terhad RM 100 juta shj

    Tiada upront

    Kelulusan 5-10hari

    Payout 70%

    Berminat sila emailkan slip gaji ke malqis2u@gmail.com

    Atau hubungi 012-3221605  
  29. Abg Samzy - Tue 7/Aug/2012 12:19am
    pinjaman kereta utk proton baru sahaja.utk semua golongan.mudah lulus.gaji kecil ok.kakitangan kerajaan gaji kecil/banyak potongan boleh mohon,tapi mampu bayar.0145299040 samzy.sms/call  
Page 1   (Total 29 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2880)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (230)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1126)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (827)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1287)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (582)
Bisnes Ice Blended (717)
Bisnes Jam Tangan (295)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (514)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (703)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (894)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3453)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (693)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3473)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2011)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6724)
Forex Malaysia (1977)
Haiwan Peliharaan (480)
Haji Dan Umrah (473)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1788)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2016)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4037)
Kedai Kamera Dan Camcorder (352)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1937)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1674)
Kereta Terpakai (5103)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5150)
Kerja Kemahiran (2058)
Kerja Kosong (12503)
Kerja Praktikal (2263)
Kerja Sales (2386)
Kerja Sambilan (6553)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (421)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (331)
Kursus Dan Seminar (2916)
Kursus Kecantikan (706)
Kursus Makanan (680)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1648)
Mencari Pelabur (3777)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (279)
Mesin Industri (527)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2671)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1504)
Pekerja Asing (1290)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1923)
Pembekal Barang Runcit (1604)
Pembekal Beras (120)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1131)
Pembekal Keropok (466)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (104)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (894)
Pemborong Cadar Dan Tilam (468)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (722)
Pemborong Lampin (309)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4343)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2861)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (515)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (970)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1582)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2675)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (533)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (641)
Pinjaman Peribadi (11089)
Pinjaman Perniagaan (1885)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2064)
Program Dropship (7028)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1655)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1429)
Pusat Tuisyen (1135)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4440)
Rumah Untuk Dijual (3882)
Servis Freelance (1153)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (873)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (612)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2652)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (781)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5019)
Tempahan Biskut Dan Tart (2178)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (679)
Tempahan Katering (2225)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (199)
Ubahsuai Pejabat (667)
Ubahsuai Rumah (1745)
Urut Tradisional (840)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2353)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1434)