Perniagaan Steamboat - Berapa Kos Permulaan
Mohd Rony Ilias - Mon 13/Feb/2012 12:04pm [Last Comment]
saya ingin membuka sebuah kedai setamboat.. untuk permulaan saya ingin tahu berapa kah harga/kos untuk memulakan perniagaan steamboat..

Niche: Bisnes Steamboat | Diskusi Bisnes
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Nurcahaya - Mon 13/Feb/2012 12:45pm
    berminat dengan pakej steamboat bakar? modal hanya RM1499 sahaja termasuk 40 item bahan mentah steamboat bakar. sila layari http://steamboatfactory.blogspot.com/ untuk lebih lanjut atau telefon saya, Hidayah 0139364676  
  2. Mohd Rony Ilias - Mon 13/Feb/2012 1:09pm
    berapa kos untuk buka kedai steamboat dng teknik masakan '2 in 1 . kos bahan mentah kos meja bangku untuk 20 set .. urgent ..sebap nak buka kedai.. so perlukan pengiraan kos ...  
  3. Nurcahaya - Mon 13/Feb/2012 2:31pm
    kami mempunyai pakej kiosk. RM2999 untuk pakej kiosk single stove grill & RM 3499 untuk double stove grill  
  4. Khairul 11 - Fri 17/Feb/2012 2:00pm
    kalau nak sewa kedai, saya ada kedai lot tepi di hadapan politeknik merlimau, dan kawasan penduduk..UITM Jasin pun sedang dlm pembinaan..harga kedai ground floor- RM2000 shj..keluasan 22' x 80'..berminat; hubungi saya; Khairul: 019-2140267..  
  5. Sue 226 - Fri 17/Feb/2012 3:37pm
    sy ada kedai makan nk jual area taman puncak jalil, sesuai juga utk berniaga steamboat, coz area ctu ramai cina & malay. sgt berpotensi buat steamboat coz area ctu takde lagi kedai makan steamboat. peluang berjaya besar.
    jika berminat hubingi saya: 017-3776398  
  6. Hafiz 107 - Wed 22/Feb/2012 4:18pm
    saya ingin menjual stall steamboat harga RM800 tidak termasuk hantar, boleh
    simpan barang kat dalam stall, temasuk meja dan kerusi, cuma cari tempat nak
    niaga sahaja,berminat boleh hubungi saya di 012-7059593....
    kalau nak tunjuk ajar cara berniaga steamboat insyaalah saya boleh tolong.saya boleh ajar dari a-z....  
  7. Cekaljaya - Mon 27/Feb/2012 4:09pm
    nak beli kiosk, dapur double, rak display email saya. harga boleh dirunding. sb saya dah tak guna memandang kiosk x fleksibel, agak berat, wing kiosk yang kurang berkualiti tetapi kalau siapa2 nak saya tolak je ngan harga murah daripada simpan je.  
  8. Fieza 42 - Sat 7/Apr/2012 1:09am
    salam.. saya bercadang nk bukak bisnes steambot n grill di alor setar... sape2 ada jual x segala peralatan @ tahu kt mana saya boleh dptkan dapur2 srta supplier bahan2 mentah  
  9. Azmi Bin Sulaiman - Tue 1/May/2012 12:44pm
    asalammulaikum saya azmi pencipta sos steambot ada 6 jenis yg tidak terdapat dalam pasaran malaysia.. mengunakan material mentah utk membuat sos steambot yg unik rasanya dan berkuaiti.. sila hubungi saya ditalian 014 7755055  
  10. Nazir 16 - Sat 19/May/2012 2:54am
    saya berniaga yong tau fu di pasar malam sekitar alor setar dan jitra,kalau ada kawan2 yang berminat untuk menjakankan perniagaan yong tau fu di bazar ramadhan boleh dapatkan sos yong tau fu dari saya..email,nasariytf@gmail.com atau hubungi 012 5706088  
  11. Mohd Hairul Nizam - Mon 11/Jun/2012 12:23am
    slam...tumpang iklan ckit yer..sapa2 nk bkk bsnes mcm uncle bob blhla hbgi sy..0132829334/0143617072..nizam..  
  12. Mainurhana - Wed 13/Jun/2012 4:25pm
    saya cadangan en. call dr. business consultant dan menyertai kursus steamboat untuk detail info no tel. 016 - 2354 788  
  13. Cari Rezeki 3 - Mon 25/Jun/2012 5:55pm
    Rezeki Ramadhan Hampir tiba. satu peluang keemasan yang tidak boleh dilepaskan. Perintis pertama perniagaan berkonsepkan ala Francais Steamboat dgn pembiayaan modal 100% disediakan.
    Perkakasan A-Z beserta stok Jualan Hari pertama disediakan sepenuhnya. Latihan, A&P dan konsultansi diberikan secara intensif. Semua boleh memohon.Tempat adalah terhad. Hanya 100 outlet sahaja dibuka untuk 11 hotspot location.
    Bagi yang serius dan berminat, boleh terus berhubung untuk temujanji.siapa cepat dia dapat.
    MAAF, sebarang SMS & EMAIL TIDAK DILAYAN.
    hubungi- En. Faiz 012-455 6623  
  14. Syuhada 33 - Mon 25/Jun/2012 11:52pm
    salam..sy berminat gak nak wat business steamboat..nak tau modal permulaan and tips2 utk mulakan business steamboat..sebarang cadangan,pendapat,komen, tips boleh la email ke syu_ada_88@yahoo.com  
  15. Junaidah Zainal Abidin - Sun 9/Sep/2012 7:45pm
    salam,saya sgt berminat nk bukak steamboat business,boleh bagi tunjuk ajar bagaimana sy perlu mulakan ,berapa aggaran modal yg diperlukn,ape yg perlu disediakn,.email sy junaidahzainal@yahoo.com..terima kasih  
  16. Saiful Bahari 3 - Wed 26/Sep/2012 12:49am
    Salam.
    Saya ingin membuka perniagaan steamboat. saya memerlukan pembekal dan juga peralatan.  
  17. Mazni 13 - Tue 30/Oct/2012 2:31am
    saya berminat nak buka mobile kiosk.. boleh ajar saya? email mazni@live.com.au
    terima kasih  
  18. Ezham Fahme 2 - Wed 16/Oct/2013 12:05pm
    salam,saya sgt berminat nk bukak steamboat business,boleh bagi tunjuk ajar bagaimana sy perlu mulakan ,berapa aggaran modal yg diperlukn,ape yg perlu disediakn,.email sy ezham.amie@yahoo.com atau bbm/sms 014-2228804  
  19. Nurazzurah Sajali - Mon 13/Jan/2014 4:39am
    Salam..saya berniat utk bukak biz steamboat cucuk tp saya xtahu berape budget yg perlu saya sediakn...pd sape yg arif blh x berkongsi ilmu di email azu8411@yahoo.com..terima kasih  
  20. Fairuzsa - Fri 24/Jan/2014 6:30pm
    UNTUK DIJUAL ATAU DIAMBIL ALIH. Restoran Steamboat dan Grill. Lokasi belakang Giant Batu Caves dan baru sahaja renovate. Boleh terus continue perniagaan ini beserta pekerja sekali jika mahu. Jual kerana owner tiada masa nak menguruskannya. Berminat sila hubungi Jamal 019-3539018  
  21. Hafizie 8 - Wed 28/May/2014 6:51pm
    Mana nak cari barang makanan untuk steamboat di Melaka?  
  22. Zairil 11 - Sat 12/Jul/2014 4:44pm
    Assalamualaikum. Saya Zairil. Saya berminat untuk membuka perniagaan buffet grill dan steamboat di kawasan Dengkil/Cyberjaya/Putrajaya. Saya memelukan khidmat nasihat dari segi modal, nak cari supplier, sewa/beli kedai, operasi dan lain-lain yang perlu sy tahu. Kalau sesiapa yang sudi membantu boleh sms sy 0136422791. zairilazhar.io@gmail.com  
  23. Mcd Penang - Sat 12/Jul/2014 7:10pm
    salam,

    rasa macam terpanggil untuk menjawab bab steamboat.


    saya lebih prefer mengikut konsept restaurant cina yang digabungkan dengan cara modern (barat) untuk buat stemboat ni, mereka ada 2 concept.

    1. buffet sepenuhnya dan buka meja bulat sebanyak mungkin. Pastikan ruangan dalam kedai + atas jalan (di hadapan dan sebelah kedai) @ tanah dikawasan berhampiran kedai. Konsep ini lebih santai bagi pengunjung dan staff restaurant. staff kena ada dlm 3-4 org utk prepare meja makan.

    2. buffet concept dengan menggunakan ''conveyor'' (ala-ala sushi style)..biasanya concept ni budget akan lebih mahal sedikit tetapi utk long-term busniess concept ini yg akan saving labor cost..hanya perlu sedia 1-2 staff utk prepare/ clear meja makan..

    3. combine concept (conveyor & meja bulat)..concept ni kalau mempunyai space yg luas...selalunya penggunaan conveyor ni lebih kepada tarikan pelanggan..

    Contoh kalau guna 4 org labor:
    rm900 x 4 = rm3600/ sebulan
    rm3600 x 12bulan x 3thn = rm129,600

    Contoh kalau guna conveyor + 2 org labor:
    Conveyor rm35,000 ~ rm40,000(anggaran)
    rm900 x 2 = rm1800
    rm1800 x 12bulan x 3thn = rm64,800
    Total = rm35,000 (conveyor) + rm64,800 (labor) = rm99,800

    rm129,600 - rm99800 = rm29,800 saving utk 3thn

    dari segi makanan, kuah sup/ tomyam & sambal mesti sedap..ayam, daging & seafood mesti fresh..baru org akan suka..frozen2 food ni takde masalah sebab boleh simpan lama, tapi perlu pastikan tidak mudah rosak, SEDAP + HALAL.

    so, sebelum bukak perniagaan ni study lah semua ni dulu...nak business bukan utk short-term jer...6buln yg pertama jgn harap nak ambik untung..

    dr segi interior & concept kena pandai cari contractor/ supplier supaya tak terkena harga yg tinggi..

    *utk labor tu jgn lupa plak tambah 11% epf...heheh

    *rasanya kat Malaysia ni supplier conveyor ada 2-3 supplier..1 supplier bumiputra dan lebihnya cina.
    good luck.

    kalau nak info lebih lanjut, boleh email saya di mcdpenang@gmail.com  
Page 1   (Total 23 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2669)
Bengkel Basikal (72)
Bengkel Besi (204)
Bengkel Kereta (1470)
Bengkel Motosikal (245)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (494)
Bisnes Aksesori Kereta (646)
Bisnes Broadband (1090)
Bisnes Burger (540)
Bisnes Cermin Mata (158)
Bisnes Cuci Kereta (792)
Bisnes Cyber Cafe (446)
Bisnes Dobi (1344)
Bisnes Ebook (1037)
Bisnes Handphone (1241)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (551)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (285)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (490)
Bisnes Komputer (1470)
Bisnes Kurier Dan Logistik (659)
Bisnes Minuman (1433)
Bisnes Pasar Malam (1940)
Bisnes Pelancongan (535)
Bisnes Perabot (835)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1092)
Bisnes Restoran (3272)
Bisnes Roti Dan Bakeri (698)
Bisnes Salun Rambut (357)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (376)
Bisnes Sms (160)
Bisnes Spa Dan Facial (641)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (811)
Bisnes Untuk Dijual (3260)
Bisnes Waffle Dan Jagung (377)
Bisnes Western Food (316)
Dewasa 18sx (1746)
Diskusi Bisnes (1934)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (711)
Expo Karnival Tapak Niaga (6338)
Forex Malaysia (1836)
Haiwan Peliharaan (460)
Haji Dan Umrah (463)
Hiasan Dalaman (702)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (992)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2797)
Insurans Dan Takaful (1693)
Insurans Roadtax Kereta (332)
Kedai Bunga (188)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1967)
Kedai Emas (443)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2499)
Kedai Hardware (424)
Kedai Ibu Dan Bayi (685)
Kedai Jahit (3744)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (335)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1800)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1585)
Kereta Terpakai (4926)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4648)
Kerja Kemahiran (1916)
Kerja Kosong (11452)
Kerja Praktikal (1993)
Kerja Sales (2220)
Kerja Sambilan (6203)
Konsultan Perniagaan (444)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (451)
Kontraktor Balak Dan Kayu (471)
Kontraktor Jurutera (551)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (223)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (380)
Kontraktor Pembinaan (2018)
Kontraktor Perlombongan (316)
Kursus Dan Seminar (2773)
Kursus Kecantikan (678)
Kursus Makanan (655)
Kursus Motivasi (318)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1606)
Mencari Pelabur (3637)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (259)
Mesin Industri (502)
Mesin Jahit (369)
Mesin Proses Makanan (553)
Pakej Pelancongan (2575)
Pakej Perkahwinan (1191)
Pakej Perniagaan (873)
Pasar Basah (1435)
Pekerja Asing (1213)
Pelaburan Saham Unit Trust (928)
Pembantu Rumah Asing (1834)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (105)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (382)
Pembekal Kelapa Dan Santan (637)
Pembekal Kerepek (1090)
Pembekal Keropok (437)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (585)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (595)
Pemborong Bundle (852)
Pemborong Cadar Dan Tilam (438)
Pemborong Karpet (157)
Pemborong Kasut Dan Sandal (686)
Pemborong Lampin (291)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (764)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1629)
Pemborong Pakaian Lelaki (1116)
Pemborong Pakaian Plus Size (142)
Pemborong Pakaian Wanita (4154)
Pemborong Telekung Dan Songkok (563)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3491)
Pemborong Tuala (196)
Pemborong Tudung (2751)
Pembuat Papan Tanda Iklan (269)
Pembuat Plastik Kotak Botol (790)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (485)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (944)
Pengedar Bahan Pencuci (705)
Pengedar Buku Dan Majalah (577)
Pengedar Contact Lens (238)
Pengedar Perfume (1527)
Pengedar Permainan Kanak2 (591)
Pengedar Produk Kecantikan (2594)
Pengedar Produk Kesihatan (2960)
Pengurus Majlis (590)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (715)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (688)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (386)
Penternak Udang (193)
Peralatan Makmal Dan Hospital (258)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (701)
Peralatan Sukan (543)
Perisian Komputer (563)
Perkakas Dapur (613)
Perkakas Elektrik (423)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1509)
Pinjaman AIM (165)
Pinjaman Hartanah (508)
Pinjaman Kad Kredit (386)
Pinjaman Kereta (589)
Pinjaman Peribadi (10433)
Pinjaman Perniagaan (1808)
Produk Dari China (533)
Produk Sejuk Beku (1296)
Program Consignment (1990)
Program Dropship (6617)
Pusat Bahasa (350)
Pusat Jagaan Bayi (1514)
Pusat Latihan (641)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (510)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (357)
Pusat Tadika Dan Taska (1273)
Pusat Tuisyen (1050)
Rancangan Perniagaan (587)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4200)
Rumah Untuk Dijual (3683)
Servis Freelance (1091)
Servis Keselamatan (710)
Servis Pembersihan (804)
Servis Pengedaran Risalah (453)
Setiausaha Syarikat (600)
Sewa Bas Dan Van (566)
Sewa Kereta Teksi Limo (1792)
Sewa Lori (2528)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (245)
Studio Fotografi (887)
Studio Grafik Dan 3D (1072)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (710)
Studio Muzik (464)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (228)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (142)
Tanah Sewa (630)
Tanah Untuk Dijual (4766)
Tempahan Biskut Dan Tart (2125)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (658)
Tempahan Katering (2110)
Tempahan Kek Dan Coklat (2124)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1731)
Tempahan Minuman Dan Dessert (456)
Tempahan Nasi Lemak (512)
Tempahan Roti (352)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (629)
Ubahsuai Rumah (1665)
Urut Tradisional (781)
Usahawan Baja Pertanian (370)
Usahawan Benih Dan Nursery (395)
Usahawan Tani (1083)
Vending Machine (359)
Voucher Dan Tiket (244)
Web Design Malaysia (2292)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)