Perniagaan Prepaid Top Up - Macamana nak jadi Agen?
Yatie - Wed 23/Jun/2010 10:57pm [Last Comment]
macam mane caranya nak jadi agen prepaid tu? bole sesiapa email kat saya.
email=noriatig@yahoo.com

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Prepaid Dan Reload
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Alwie - Thu 24/Jun/2010 12:15am
    cubalah jd agen REDtone Mobile....
    pulangan mmg lumayan....

    www.redtonemobile.com

    info lanjut 013-2143572  
  2. Rahman - Thu 24/Jun/2010 9:24am
    Yatie, setelah meneliti niche "Prepaid & Reload" ni beberapa bulan, saya cuba buat kesimpulan berikut.

    Buat masa ni niche ni terdapat 2-3 jenis kategori

    1) Produk2 Reload yg dijual berasaskan sistem affiliate, dimana utk menjadi 'agen' kita perlu membayar sekian2 harga. Kita tidak menyimpan apa2 produk, cuma kita hanya iklankan di internet dan sertakan link produk beserta affiliate ID kita shj. This is affiliate program actually. Banyak yg betul, banyak juga yg berunsurkan skim cepat kaya.

    2) Business prepaid/reload yg original dimana kita membeli kad2 topup & prepaid secara borong dan runcit dan menjualnya kepada kedai2 topup atau consumer. Biasanya kita beli kad reload cthnya berharga RM9.70 dan menjualnya pd harga RM10. Bagi saya inilah business prepaid/topup yg original.

    3) Terminal2 reload. Ini memerlukan kedai fizikal dimana kita menjadi agen / pemegang lesen kepada terminal reload ni. Pembeli datang ke kedai, buat bayaran, dan melalui terminal ini kita reload kan HP prepaid mereka. Sesuai bagi pemilik premis perniagaan fizikal.

    Bagi saya niche "Prepaid dan Reload" ni terlalu banyak skim2 yg mencurigakan, maka berhati2 lah.

    Kepada pakar Prepaid & Reload dan agen pemborong kad2 yg sebenar, minta perbetulkan mana2 kesilapan assumption yg saya buat. Thanks :-)  
  3. Kedaiku - Thu 24/Jun/2010 3:32pm
    sms @ email sy nk taw detail... reg sgt murah.. 0178812997 @kedaikuon9@yahoo.com  
  4. Azizul Hafiz - Thu 24/Jun/2010 6:35pm
    kol atau sms saya.modal rm10 je
    0193058382.
    untung
    celcom 5%
    maxis 2%
    digi 1%  
  5. Zizie 2 - Fri 25/Jun/2010 5:35am
    saya sokong dgn statment En.Rahman tu.mmg itulah kenyataannya.saya mrupakan pemborong kad prepaid dan skrg saya adalah pemborong tbesar.untungnya mmg menakjubkan.untuk maklumat lanjut send email ke:
    zizie1976@yahoo.com  
  6. Siti Khadijah Bt Ismail - Fri 25/Jun/2010 9:45am
    layari http://www.bestlelong2u.com/khadijah
    @ email sy iejam_69@yahoo.com
    ley jual prepaid,ley dpt prepaid n hp harga lelong...layari website kami.just for your servey...  
  7. Fitry - Sat 26/Jun/2010 1:12am
    salam...cbe call no ni 017-2058822 call zoom marketing. call & tny dorg utk pendafdaran. wk2 sy join dlu, xda byr pape pn. kita bg detail psl diri kita ps2 dorg akn trgkn cra nk jlnkn bisnes topup mcm yg kt kdai tu.

    utk mula berniaga, kna msukkn minimum rm100 ke akaun syarikat. dgn duit ni la nti kita topupkn org mcm kt kdai2 tu.

    cth sy bg celcom 5%. dapat jual rm100. so, 5% x rm100 = rm5. kita dapat rm105. masukkn balik rm100 mcm mula2 td. jual balik dpt untung rm5 lg. dan ulang2 lg.

    nmpk x??xyh kuar pape fee pn. untung sume kt kita. cba la call k. tp sy xsure skng ada fee ke x. tp komisen tu leh demand kt dorg. try la mntk lebih dr ape yg dorg bg

    good luck  
  8. Alwie - Sat 26/Jun/2010 8:49am
    Jangan lepaskan peluang untuk sertai REDtone mobile....KENAPA???

    - join REDtone Mobile hanya modal RM100 sekali seumur hidup (dalam simkad tersedia RM80 airtime), perkenalkan rakan2 anda untuk sama2 guna talian REDtone Mobile dn dapatkan komisen lumayan setiap bulan berterusan sehingga 20% daripada penggunaan kredit kawan-kawan-kawan anda selagi kawan-kawan-kawan anda gunakan talian REDtone Mobile, anda tidak perlu risau dimana pun mereka beli topup, selagi mereka guna talian itu pendapatan anda akan berterusan setiap bulan

    - Cukup Syarat anda boleh juga apply untuk jadi stokis, dengan menjual topup REDtone Mobile 5% keuntungan...

    - Jikalau anda sertai kami, katakanlah buat permulaan setiap bulan ada yg tolong topupkan kredit untuk anda bagus tak??

    - semakin lama semakin bertambah dan tidak mustahil anda mampu dapat sehingga 5 angka setiap bulan.....

    - Nilaikan peluang itu sebelum kehilangannya... TQ

    - call/sms : 013-2143572  
  9. Niniey - Sat 26/Jun/2010 5:39pm
    mcm berminat tp ramai kwn sy ckp jual topup ni x untung...sekadar balik modal....betul ke??tp sy minat bisness ni...  
  10. Fitry - Sat 26/Jun/2010 6:04pm
    salam...kalau management kita betul, kita akn dpt modal & untung. mcm contoh sy bg kt ats, leh dapat rm5 kalau jual rm100. klu rm200??rm1000?? topup sng sgt nk jual sbb rmai sgt org nak.

    cuba wt cara sy. (klu sesuai gn anda)

    sy promot kt kwn & sdra2 (hot market). suruh dorg simpan duit kt saya cthny rm100 setiap org. klu nk topup, dorg akn SMS sy & sy akn topupkn dorg.

    dgn cara ni pelanggan sy xperlu ssh2 g kdai or bkk internet mntk topup kt maybank.fhm mksd sy??

    selamat mencuba...good luck  
  11. Alwie - Sat 26/Jun/2010 8:08pm
    Jual topup mmg ada untung, tapi byk mana keuntungan tuu adalah persoalannya...

    Jgn lepaskan peluang utk mengetahui mengenai Biz trading REDtone Mobile...

    013-2143572  
  12. Smartnorr - Sun 27/Jun/2010 1:13am
    Cuba Reload Prepaid yang ini..
    Jimat / Untung sehingga 10%/
    http://tinyurl.com/ydo8ez5  
  13. Juehana - Sun 27/Jun/2010 3:05am
    bleh topup serendah RM3. budak2 sekolah suka ni, lg murah lg baik katanya.
    ada 3 pakej, bacala dan buat pilihan yg bijak.
    http://www.ezyreload2u.net/juehana  
  14. Brader - Tue 29/Jun/2010 12:21am
    selamat menjadi jutawan topup....  
  15. Brader - Sat 3/Jul/2010 9:21pm
    kalau ade topup 1k, berapa lama nk habiskan??  
  16. Hery 3 - Tue 20/Jul/2010 3:19pm
    macam mana sy nak buat server sdiri  
  17. Aliff 4 - Sun 25/Jul/2010 1:25pm
    email kan pada saya jugak ....
    macm mana nx wat sever .....
    a.tenggaroh@yahoo.com  
  18. Farah 9 - Fri 30/Jul/2010 12:14pm
    salam yatie... ada berita gembira untuk yatie..Apa kata yatie ikuti perniagaan Tunetalk. perniagaan ini belum dilancarkan bakal dilancarkan 5 ogos ini. sekali itu boleh dapat jadi agen top up juga. rebut peluang ini. sangat menarik dan masih baru. berminat layari web ini http://www.mytunetalk.com/farah atau klik pada nama saya dan layari url saya. senang cepat yang penting modal keci jer.  
  19. Rubixcube - Fri 5/Nov/2010 7:47pm
    salam...kami merupakan authorised Celcom Dealer(C51983SEL)-RubixCubeSdnBhd(916500-A)...memerlukan agen utk memasarkan product Celcom SOX/UoX...stock akan diberi secara consignment...tiada modal sbb product mmg free...bole email kami di admin@rubixcube.tk atau hubungi fakhri di 0199688966...bole aturtemujanji perniagaan dgn kami...happy selling  
  20. Mariwasa Enterprise - Fri 6/Jan/2012 10:50pm
    cari agen kad prepaid untuk menjadi pembekal di kedai kami email kami di
    mariwasa@hotmail.com  
  21. Mizi 64 - Sun 3/Nov/2013 2:58pm
    ***Jemputan Menyertai Agen
    Topup Bersama 68Topup.com***

    Pakej Dealer Yuran keahlian hanya RM80.00 sahaja
    utk seumur hidup.

    PELAN INSENTIF (member get
    member)

    Taja kawan jd dealer dari 1 org hingga
    4 org - dibayar bonus RM30.lebih 4 org dibayar RM40

    Pakej Agen Yuran Keahlian RM30.00 SAHAJA
    Utk Seumur Hidup.

    PELAN INSENTIF (member get
    member)

    Taja kawan jd Agen dari 1 org hingga
    4 org - dibayar bonus RM15.lebih 4 org dibayar RM20

    Hanya ahli sahaja layak menaja.....http://toupuntungbanyak.weebly.com/  
Page 1   (Total 21 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2330)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1370)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (342)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (980)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1260)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1147)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (256)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (591)
Bisnes Minuman (1305)
Bisnes Pasar Malam (1732)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (744)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2925)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2882)
Bisnes Waffle Dan Jagung (348)
Bisnes Western Food (270)
Dewasa 18sx (1613)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5473)
Forex Malaysia (1615)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2642)
Insurans Dan Takaful (1535)
Insurans Roadtax Kereta (303)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1854)
Kedai Emas (407)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3328)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (316)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1584)
Kedai Sewa (1505)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4454)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3884)
Kerja Kemahiran (1648)
Kerja Kosong (9608)
Kerja Praktikal (1580)
Kerja Sales (1859)
Kerja Sambilan (5404)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (246)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (601)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1803)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2564)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3350)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1279)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (843)
Pembantu Rumah Asing (1621)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (398)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (381)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (713)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1467)
Pemborong Pakaian Lelaki (1030)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3206)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2537)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (430)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (892)
Pengedar Bahan Pencuci (647)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2416)
Pengedar Produk Kesihatan (2772)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (647)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (147)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9327)
Pinjaman Perniagaan (1630)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1175)
Program Consignment (1790)
Program Dropship (5861)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1252)
Pusat Latihan (559)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (403)
Pusat Pendidikan Tinggi (473)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1088)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (535)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3781)
Rumah Untuk Dijual (3348)
Servis Freelance (933)
Servis Keselamatan (621)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1513)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1758)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1892)
Tempahan Kek Dan Coklat (1937)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1563)
Tempahan Minuman Dan Dessert (399)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (583)
Ubahsuai Rumah (1514)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (218)
Web Design Malaysia (2104)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1137)