Search Majalah.com
Perniagaan Perabot - Pandangan Anda
Mh Cemerlang @ MH Cemerlang - Tue 6/Jul/2010 8:26pm [Last Comment]
Salam Semua...
Apa pandangan anda tentang perniagaan perabot. Ini kerana kerajaan mempromosikan para usahawan supaya bergiat dalam bidang ini. Mari kita sama-sama kongsi pendapat dari segi semua aspek.Terima Kasih

Niche: Kontraktor Balak Dan Kayu | Diskusi Bisnes | Bisnes Perabot
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mohd Faizal Abd Rahim 2 - Tue 6/Jul/2010 10:12pm
    bagus idea ni.klu nk pasif sale bukak kat kawasan radius 30-50km kampung2.
    sebab makcik2 beli perabot kt kedai2 mcm ni.  
  2. Mh Cemerlang - Tue 6/Jul/2010 11:40pm
    Betul ckp cik faizal.Cuma perlukan kemahiran sedikit untuk membuat perabot. Di Malaysia kaya dengan pelbagai kayu dan berkualiti mudah didapati.  
  3. Aidil 4 - Tue 6/Jul/2010 11:56pm
    Inginkan stok perabot english style atau biasa??? Lihat di www.selfdeco.blogspot.com. Kami juga membuat perabot atas permintaan dan design anda sendiri.  
  4. Rahman - Wed 7/Jul/2010 6:44am
    Saya rasa kebanyakan perabot sekarang dibuat dari kayu getah yg diteguhkan dgn chemical proses. Kalau nak masuk dalam industri ni kena:-

    1) Pandai dapatkan supply kayu murah. Saya beranggapan bisnes kayu & balak di malaysia masih dimonopoli oleh sesuatu kaum. Penjual kayu balak/getah (peneroka dan pekebun getah tanam semula), pekilang papan dan pembuat perabot perlu bersatu menubuhkan persatuan/koperasi utk menjaga kepentingan mereka & jaga supply line.

    2) Design yg cantik dan kukuh.
    pada 2004 saya beli perabut offer (RM999 satu set bilik tidur) tapi kualiti amat teruk. Sendi2 patah & kayu rapuh. Bab ni kena jaga kalau nak buat business long term.

    Bab design cantik boleh dapatkan inspirasi dari Ikea & Cavenzi. Juga boleh cari orang2 tua di kampung yg handal dalam seni ukiran tradisi. Jadikan perabot tu bersenikan tradisi melayu/malaysia supaya boleh di brandkan dan di eksport ke luar malaysia satu hari nanti.  
  5. Aidil 4 - Wed 7/Jul/2010 9:01am
    Untuk makluman IKEA & Cavenzi skrg bayk guna chipboard and MDF. Bahan ni x tahan lama. Design cantik but the quality memang out. Design mereka blh ditiru but bukan bahannya. Saya pembuat perabot dan cukup arif tentang perkara ini. Mcm perabot yg diimport dari China byk guna MDF kena air dah kembang n cepat rapuh. Sebab tu kami hanya byak gunakan kayu getah, nyatoh,meranti dan cengal dalam perabot kami. Cuma masalahnya org kita ni cukup memilih jenama berbanding meneliti bahan binaannya. Walaupun design kami kekadang sama tetapi jauh lebih murah dan guna sepenuhnya kayu, but org still nak gak JENAMA tu. So, fikir2 kanlah...  
  6. Rahman - Wed 7/Jul/2010 9:20am
    Aidil -> mungkin ada solutionnya tentang branding dan perangai kita ni.

    Isteri saya tak suka beli pencuci pinggan murah katanya tak elok. Tapi saya beli yg murah 10 liter di kedai runcit borong, dan refill dalam bekas mahal branded (Axion). Sampai sekarang dia berpuas hati & tak pernah komplen.

    Jadi saya dapat selesaikan masalah branding & harga & mentaliti. Hence dalam hal perabot ni pun mesti ada caranya yg boleh selesaikan masalah kita ni.. :-)  
  7. Mh Cemerlang - Wed 7/Jul/2010 10:51am
    Betul ckp semua orang.Kebanyakan perabot sekarang murah,tetapi tidak tahan lame.Buatan tempahan juga berkualiti,cuma tidak diketengahkan.Ramai tukang2 untuk perabot tradisional tidak digunakan kemahiranya.kerana promosi perabot2 moden lebih diutamakan.Bak masa ditelan zaman.Rugi.  
  8. Aidil 4 - Wed 7/Jul/2010 11:17am
    Seperkara lagi mcm mana nak ketengahkan produk kita kat negara sendiri. Nak masuk ekspo pameran antarabangsa kat Malaysia ni kita kena bayar more than RM45k. Belum kos kita lagi nak set up everything. Sebab tu, kami plan nak participate kat Pameran Perabot Sedunia kat Gerrmany next year. Total cost hanyalah RM25k dah termasuk hotel, expenses & shipment. So, tuan-tuan renungkanlah...  
  9. Rahman - Thu 8/Jul/2010 4:50am
    Hmmm.. seperti mana kaum wanita menjual tudung dan baju kurung dgn banyak di forum ni, saya rasa pihak pengilang perabot juga perlu menggunakan internet ->forum, classified, facebook, twitter dsb utk mengiklankan produk mereka.

    Medium2 iklan ni samada percuma ataupun kosnya amat murah berbanding RM45k utk pameran antarabangsa tu.

    Kalau nak tahu jumlah majoriti kaun wanita (dan lelaki) menghabiskan masa yg amat banyak surfing website2 utk windows shopping semasa lunch break dan bila boring kerja antara jam 11am-12pm dan 3pm-5pm.

    Maka kesempatan ni lah para usahawan perabot (dan semua usahawan internet) perlu tarik mereka melawat website design2 perabot mereka yg cantik dan harga yg berpatutan kerana tidak melalui orang tengah.

    Sediakan khidmad pengangkutan lori sekali (charge dikenakan mengikut kesesuaian). JIka kita mulakan, insyaallah kita akan mula bertapak dalam trend bisnes perabot tempahan diret dari kilang menggunakan internet ni.  
  10. Mh Cemerlang - Sat 10/Jul/2010 9:16am
    Betul cakap cik rahman. Sekarang zaman IT.Seperti Ebay juga boleh tembus pasaran dunia.Jimat dalan kos. Maybe perniagaan perabot ini mahal kos nya.Tetapi apasalahnya peniaga perabot membuat consignment kepada yang berminat.-Just Pendapat-  
  11. Mat 5 - Wed 14/Jul/2010 10:08am
    ada orang nak beli perabot berminat pada design, kalau design menarik perhatian baru beli. ada yang nak murah je, kualiti belakang kira. ada juga nak yang tahan lama, design tak berapa cun pun tak kisah punya.

    cubala gabungkan design menarik,harga berpatutan dan kualiti yang mantap untuk tarik perhatian pembeli.

    m6hidrogen.blogspot.com  
  12. Siti Zuraidah Mahmud - Mon 19/Jul/2010 11:46am
    saya pun terbeli barangan perabot murah, tapi kualiti outlah.
    Brgn cavenzi murah, tapi okkah kualitinya?
    Kena selalu buat promosi gila2 lah ada juga tgk kedai perabot yang bungkus.
    Kalau perabot jati boleh dapat murah, itu mmg baguslah. Kat semenanjung ni mahala sangatlah, dari sarawak boleh dapat murah.  
  13. Mohd Faisal Bin Ab Rahman - Mon 19/Jul/2010 10:03pm
    salam....
    kalau cik berminat untuk berniaga perabot jati.saya boleh bagi tunjuk ajar kerana saya ada niaga perabot jati.penawarn saya agak berbeza kerana saya sendiri masih belajar di indonesia.

    apa-apa email:prince_cancer888@yahoo.com
    msia:019 2532170
    indonesia:+628192021579  
  14. Mohd Zarul - Wed 28/Jul/2010 1:57am
    sesiapa berminat mahu membeli perabot jati dgn harga murah ctc sy yee


    zarul74@gmail.com  
  15. Jason 4 - Fri 6/Aug/2010 3:41am
    jika perlu memebuat loan..
    sila email saya..
    aneap_endut@yahoo.com  
  16. Mohd 25 - Sat 28/Aug/2010 2:41pm
    salam,
    camna nk dapat perabot 2nd hand dari singapore?
    tq  
  17. Juhan - Wed 22/Sep/2010 2:02pm
    kalau nak buat perniagaan perabot kena ada link dgn pengusaha perabot cina di sg buloh n muar. sebab disini tmpt lubuk kilang perabot  
  18. Mohd Faisal Bin Ab Rahman - Wed 22/Sep/2010 11:57pm
    BERITA BAIK bagi pemilik kedai PERABOT JATI/yang BARU ingin menjalankan perniagaan ini.

    Saya MOHD FAISAL BIN AB RAHMAN menjalankan perniagaan PERABOT JATI di Machang Kelantan.Dimana semua perabot jati diambil di Indonesia sendiri kerana saya masih bekajar disana.
    BAGI YANG INGIN BERNIAGA, SAYA juga ada menjalankan PERKHIDMATAN membeli dan menguruskan pembelian perabot jati di jepara indonesia
    dengan harga yang sama seperti encik/cik sendiri
    yang kesana untuk borong barang.

    KELEBIHAN yang saya tawarkan adalah:

    Encik/Cik

    -tidak perlu menghabiskan perbelanjaan tiket
    flight,makan dan penginapan untuk kesana.{baik
    guna duit tu buat beli barang}

    -masa selama pembuatan sampai finishing dan
    pembungkusan saya yang uruskan sebab saya masih
    belajar kat indonesia.

    -lebih selamat dari berurusan dengan orang
    sana{indonesia}

    -kontena saya boleh tolong uruskan sampai depan
    rumah

    -qualiti dan saya akan sentiasa berikan yang
    terbaik

    -kalau ambil harga borong barang yang dah dekat
    malaysia memang cukup berbeza dengan harga dekat
    sana kerana sana jauh lebih murah.

    -dari ambil franchise perabot jati di sini yang mahal dan untung pon ciput, lebih baik anda memulai sendiri dengan mendapat untung lebih besar sebab modal murah dan tidak terikat dengan mana-mana peraturan

    -konsep yang saya jalankan adalah lebih kepada perkhidmatan TOLONG BELI DAN TOLONG URUS dimana caj yang dikenakan adalah tergantung anda nak bagi berapa asal tidak kasihan kepada anda dan tidak kasihan kepada saya.

    -untuk lihat katalog sila layari facebook saya

    -bagi tujuan pembelian pakai sendiri dalam kuantiti sedikit adalah tidak digalakkan kerana kos pengangkutan dari jepara ke tempat anda agak mahal.tapi harga masih jimat sedikit dari harga pasaran disini dan masih tetap untung.

    saya juga ada membekal perabot buluh dan rotan
    indonesia.sekiranya encik/cik berminat, boleh lah
    hubungi saya.BIMBINGAN AKAN DIBERIKAN KEPADA YANG BARU AKAN MEMULAI PERNIAGAAN

    MOHD FAISAL BIN AB RAHMAN
    KG CHANOR 18500 MACHANG
    KELANTAN.

    TELP MALAYSIA:+6019 2532170
    TELP INDONESIA:+62819 2021579
    FACEBOOK:mofaar_furniture_enterprise@yahoo.com  
  19. Nawawi 4 - Thu 25/Nov/2010 12:32am
    Saya baru 9 bulan masuk rumah baru. Merata-rata saya survey kedai perabot di Perlis dan Kedah. Kebanyakan perabot harga bawah RM4000 dibuat dari chipboard. Nampak cantik, harga macam 'quality product' tapi rupanya chipboard dibalut formica atau melamin. Entah berapa kali ganda untung pengilang dan peniaga perabut.

    Kalau boleh buat perabot dari solid wood, cantik (tak macam perabot jati tahan lama tapi rekabentuk 'old fashion') suatu hari nanti boleh 'conquer' pasaran.  
  20. Zi - Wed 8/Dec/2010 11:13pm
    cik nawawi:abg sy jual perabot jenis highclass..bunyi mcm mahal, tp murah n berkualiti..yg mcm tauke2 cina jual tu diaorg da tambah 3 kali ganda dr harga kos sbb tu jd mahal..almaklumlah nk cover sewa kedai 30k sebulan,gaji pekerja lg dll...abg sy ble dpt harga murah dr showroom sedangkan material yg sama....betul,,,,,bila tgk kedai abg sampoi jer..sewa 2k je sebulan....tp brgnya gah2..sbb tu abg ble jual murah....kwn2 majalh, jk nak masuk rumah br...nak beli sofa,katil,tilam,dining set...cll abg sy:0162671871.....datuk2 pun beli ngn abg ..nk jimat..  
  21. Masmiza - Wed 29/Dec/2010 1:48am
    Saya tgh cari katil hospital.. ada sapa2 tau x.. second hand ke..  
  22. Nur Aliya - Fri 31/Dec/2010 2:38pm
    saya menjual perabot terpakai dari SIngapore. barang2 dari singapore sangat berkualiti dan berjenama dan tahan. boleh layari www.perabotgarage.com atau facebook kami perabotgarage.com atau boleh email sebarang pertanyaan di perabotgarage@gmail.com

    hubungi saya Cik Aliya 019 3271187

    harga masih boleh di runding
    we don't buy,we help you buy

    terima kasih  
  23. Hatizal - Fri 21/Jan/2011 12:55pm
    saya nak tanya sapa yang buat sofa restoration or reupholstery business? saya nak belajar kalu ada yang sudi bagi kursus or apprenticeship.
    0196645735 tizal
    hatizal@fotomomo.com  
  24. Zaharibj - Thu 10/Feb/2011 12:07am
    Berminat nak beli perabut Pakistan...sila lawat kat sini http://jimatbiz1.blogspot.com/
    Harga boleh bincang...mahu jual murah-murah, runcit dan borong.
    Call 0133914176 - zahari  
  25. Aishah Gold - Fri 18/Feb/2011 3:54pm
    you all tak berminat ke nk joint pelaburan emas at international market... Kalau berminat... email kpd saya.. sitiaishah86_gold@yahoo.com  
  26. Ieta1705 - Tue 26/Jul/2011 4:19pm
    Kami adalah pembekal perabot yg dihasilkan dari kilang kami sendiri di Kajang,Selangor. Kami menerima tempahan perabot rumah, pejabat dan sekolah, kabinet dapur, ukiran kayu dan lain-lain yang berkaitan dengan kayu mengikut design anda atau design kami.
    Anda boleh mendapatkan perabot dgn harga yg amat berpatutan. Jangan segan hubungi kami.
    Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi:
    En zulkifli (017-9877402)
    Sila nyatakan nama saya (ain-marketing) semasa berurusan dengannya. terima kasih.  
  27. Ieta1705 - Tue 2/Aug/2011 4:49pm
    sekiranya anda tidak dapat menghubungi en zulkifli,
    anda boleh hubungi:
    cik ain (013-3063435/017-2674943)  
  28. Rohaizaf - Sat 31/Dec/2011 3:41pm
    saya berminat nak buka kilang perabot kayu getah, sebab kawasan saya banyka kebun getah...tapi tak ada kemahiran dalam pembuatan perabot,,,siapa bleh tlng tunjukkan saya cara nak merealisaikan cita2 saya..semoga Allah bakas jasa baik anda.  
  29. Mayazahara - Mon 9/Jan/2012 10:15pm
    pembekal kayu bakau , nibong n chengal 0129829320  
  30. Rosiani Jaafar 3 - Fri 10/Feb/2012 9:39am
    Inginkan bekalan kayu cengal terus dari kilang kayu email saya di ilhamkarisma@gmail.com  
  31. Bahari 2 - Thu 30/Aug/2012 3:48pm
    Salam perlukan Industrial Designer/3D Designer untuk produk perbaut anda? hubungi saya : saiful :017-980 2953  
  32. Kurnia 2 - Wed 19/Sep/2012 11:50am
    Kami menawarkan mesin ukiran kayu (CNC Router Machine) bersaiz kecil dan sederhana pada harga TERMURAH di pasaran.

    Mesin ini memudahkan anda untuk membuat ukiran 3d, ukiran 2d pada kayu dengan cepat dan menjimatkan tenaga kerja.

    Lawati kami di:-
    http://kurnia-alrizq.blogspot.com/

    Email kami untuk maklumat lanjut.
    kurnia.alrizq@gmail.com
    012-5974968 (En. Azam)
    012-3647189 (Pn. Suraya)

    Kami juga menerima tempahan untuk mesin cnc router bersaiz yang lebih besar.  
  33. Ainzuddin 3 - Sat 16/Mar/2013 1:31am
    Baru operasi..menerima tempahan perabot.
    email:Tikden2011@gmail.com  
  34. Hadi Mohd - Tue 23/Apr/2013 4:19pm
    Salam. Saya baru berjinak dlm dunia perabot. Perabot yg saya reka mengikut konsep saya sendiri. Bengkel dan peralatan telah ada. Cuma sy memerlukan biz partner yg mmpunyai minat yg sama dlm biz perabot. Sy ingin biz partner yg proaktif utk brsama sy memikirkan idea. Call 0133257151  
Page 1   (Total 34 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2743)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (217)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (368)
Bisnes Ais Krim (502)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (807)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1365)
Bisnes Ebook (1050)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (169)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1490)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1466)
Bisnes Pasar Malam (1971)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (861)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1110)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (366)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (662)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3341)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1779)
Diskusi Bisnes (1965)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6513)
Forex Malaysia (1890)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1013)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (332)
Ingin Berniaga (2825)
Insurans Dan Takaful (1732)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1990)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3861)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1641)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5013)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4848)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11843)
Kerja Praktikal (2094)
Kerja Sales (2293)
Kerja Sambilan (6351)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (482)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (682)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2066)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2826)
Kursus Kecantikan (689)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3689)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (517)
Mesin Jahit (375)
Mesin Proses Makanan (572)
Pakej Pelancongan (2615)
Pakej Perkahwinan (1206)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1240)
Pelaburan Saham Unit Trust (948)
Pembantu Rumah Asing (1867)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (651)
Pembekal Kerepek (1101)
Pembekal Keropok (446)
Pembekal Kicap Dan Sos (224)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (240)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (698)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1663)
Pemborong Pakaian Lelaki (1131)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4235)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2798)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (954)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (589)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1544)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2633)
Pengedar Produk Kesihatan (3009)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (730)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (696)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (727)
Peralatan Sukan (554)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1538)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (612)
Pinjaman Peribadi (10637)
Pinjaman Perniagaan (1845)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1328)
Program Consignment (2019)
Program Dropship (6765)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1551)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (367)
Pusat Tadika Dan Taska (1327)
Pusat Tuisyen (1071)
Rancangan Perniagaan (598)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4310)
Rumah Untuk Dijual (3754)
Servis Freelance (1119)
Servis Keselamatan (725)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (462)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1832)
Sewa Lori (2571)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (906)
Studio Grafik Dan 3D (1107)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (737)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (642)
Tanah Untuk Dijual (4871)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2167)
Tempahan Kek Dan Coklat (2151)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1759)
Tempahan Minuman Dan Dessert (464)
Tempahan Nasi Lemak (526)
Tempahan Roti (364)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (800)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2317)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)