Search Majalah.com
Perniagaan Kereta Sewa
Hafiz 30 - Sun 20/Jun/2010 8:15pm [Last Comment]
Salam 1 Majalah...Saya ingin bertanya bagaimana untuk memulakan perniagaan sewa kereta. Saya mempunyai kereta perodua myvi untuk disewakan dan mendapat keuntungan. Sesiapa yang tahu sila emailkan kepada saya akustatik_nurul@yahoo.com.my atau tel 017-9692126

Niche: Diskusi Bisnes | Sewa Kereta Teksi Limo
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Rahman - Mon 21/Jun/2010 8:33am
    Hafiz,

    Semasa saya 18 thn dan nak sewa kereta, tokey tak benarkan budak2 sewa sebab takut accident/rosak kereta.

    Semasa saya 25 thn dan discuss pasal kereta sewa, seorang bekas pengusaha kereta sewa (haram) kata beliau kerugian sebab kereta yg agak baru (1 thn) yg disewakan, telah di bawa ke bengkel dan segala barang2 komponen yg berkualiti ditukar dgn brg2 second yg murah.

    So ini adalah antara cabaran2 yg perlu diatasi utk maju dl bisnes ni. Saya pasti setiap masalah ada cara penyelesaiannya dan sesiapa yg dapat solutionnya, maka merekalah yg akan berjaya dalam industri tersebut.  
  2. Hafiz 25 - Mon 21/Jun/2010 8:40am
    Rahman,

    Terima kasih cik rahman atas nasihat. Tapi perniagaan ini memang penuh cabaran.  
  3. Empayar Mz Marketing - Sun 27/Jun/2010 10:27pm
    Kisah Benar.
    Semlm saya bagi kat sorang pompuan sewa.Emergency nk pkai kete mak dia icu.dia sewa jam 11 mlm.ckp nk pulang 11 pagi.11 pagi x hantar.kol cakap nk sambung.sampai 11 mlm.tunggu 11 malam x sampai2 kete.kol berkali2 xangkat.pastu terus off telepon.
    sy dh x sedap hati.kol no tel lain yg dia bagi x valid.nmpknya mmg sah sy kene tipu.
    tipun2 x dpt last bagi mesej.
    kalau x reply mesej, sy repot polis dan ic ade gamabr dia akan sy war2kan dlm facebuk ngan paper.sila pastikan kete sampai di tangan sy jam 9 pagi esok.sekian.
    huhuh
    pastu trus balas mesej.
    then mintak tangguh lg then pkul 3 ptg baru sampai kete kat tgn. sib baik !

    so moralnya berhati2 nk buat bisnes ni risiko mmg tinggi menggila !!  
  4. Mantoba - Thu 1/Jul/2010 12:12pm
    bagus...tapi risiko tetap ada..saya dulu masa belajar pernah buat sewa kancil ..rm60/day..rm5/h..hanya untuk student uia dan bmi gombak shj..photostat ic dan kad pelajar..org luar takberani..takut hilang kereta...boleh la dalam 700/mth..sebuah kereta..kalau betul tuan nak buat..masuk kolej atau U berhampiran..bagi sewa dekat student je...org luar dan foreigner jgn sesekali..bahaya...  
  5. Syaza Carol - Sun 18/Jul/2010 7:41am
    saye student kat kolej.. i am 19..
    saye pon ade buat sewe kereta..
    mmg bnyk risiko..
    tp kite kene buat syarat2 n also minta ic n lesen fotostat mereka..
    saye sewakan kereta viva..
    but watever it is.. mmg lumayan..
    sejak kereta viva tu kluar.. i dont have to pay anythng.. dgn duit kereta sewa tu sindri boleh bayar kereta.. n still ade untung..

    tapi serius ke x kesah ??  
  6. Azman 16 - Tue 20/Jul/2010 10:56pm
    Hai ... Saya baru nak menceburi bidang nie.. Tapi saya nak buat secara yang sah.. ader sesapa yang boleh tunjukkan jalan tak..Cam sewa kereta di lagkawi tu..Nak kena ambik permit tak.. macamane cara2 nya... Tq  
  7. Hafiz 30 - Fri 6/Aug/2010 3:19am
    tHANK kwn2 bg pandagan..mmg mencabar bisnes nie  
  8. 1kedai Dotcom - Wed 22/Sep/2010 11:27pm
    Kami menyedari risiko yang dihadapi oleh semua peniaga kereta sewa. 1Kedai Dotcom ingin memperkenalkan gajet pengesan lokasi GPS untuk dipasangkan pada setiap kereta sewa. Hanya RM450 membolehkan anda menjejak lokasi kereta, kelajuan kereta setiap selang masa 30 saat dengan ketepatan 5 meter secara rahsia. Kedudukan tepat boleh dirujuk melalui kordinat yang dikirim melalui SMS oleh peranti dengan bantuan Google Earth / Map. Pengedar terutama dari pengusaha kereta sewa dan pengangkutan sedang dicari. Untuk lebih maklumat produk, layari www.1kedai.com.
    Email: admin@1kedai.com
    Tel: 010-201 2001 (Ruzlan)  
  9. Syukri 10 - Mon 18/Jul/2011 2:13pm
    1.sye sudah mendaftarkan SSM atas nama jenis perniagaan wakil penempahan pengangkutan,adakah itu cukup untuk membuktikan saya mempunyai lesen untuk perniagaan ini.
    2.bagaimana cara terbaik untuk memulakan perniagaan ini tentang modal dan sebagainya?
    3.lokasi yang terbaik?
    4.cara 'memarketkan' perniagaan saya?  
  10. Wahi - Sun 5/Feb/2012 7:33pm
    Sesiapa nak belajar buat bisnes kereta sewa boleh masuk tengok dekat link ni http://usahawan-kereta-sewa.blogspot.com/  
  11. Fadhlan - Wed 22/Feb/2012 11:32am
    Salam wbt. saya dah dekat 2 tahun buat biz kete sewa di Uia gombak dan skrg meluaskan lg rangkaian ke luar gombak, bt caves, melawati,etc. alhamdulillah untungnya ada, tp risiko pun ada. yg paling sedih bila tgk kete baru kita dah ada calar balar..huhu. itu jela yg paling sedih pnah sy terima stakat ini. tp kete still cantik dan elok lagi. sapa2 nak kete sewa area gombak sila ke http://keretasewagombak.blogspot.com

    FB : kereta sewa uia  
  12. Azreel 2 - Tue 27/Mar/2012 11:24pm
    salam.. tiap ape yang dilakukan ada risiko.. x kire la beso atau kecil sesuatu perniagaan 2 pasti ada dugaan.. pada awal perniagaan, seseorg yang bijak akan memikirkan cara untuk atasi masalah n bukan cara untuk mengaut keuntungan.. saya jg menjalankan perniagaan ini.. byk kn baca buku motivasi.. jika ilmu ada org susah nk tipu kite.. sama2 kite doa semoga bidang kete sewa akan menjadikan kite kaya dan berjaya :)  
  13. Han 16 - Fri 6/Apr/2012 1:51pm
    Dulu selalu gak sewa kete org sb pk ank nk jenjalan tgk dunia.sewa tiap2 bln dgn owner yg sama.tp sshla..xpuas ati keadaan kete xbpe elok.ekon rosak la,tgkap rosak la mcm2 lg smpai nek fedap da.ckp pd hubby,npe xtkr kete sewa len yg ok je.saga ke..hubby ssh..mcm2 owner nk tgl salinan ic itu ini.hmm..ssh xda kete.n ssh nk pnjm dgn owner yg mtk mcm2  
  14. Elias85 - Wed 22/Aug/2012 4:03am
    sape2 yang baru nak berjinak atau mulakan bisnes kereta sewa atau nak pajakkan kete anda (boleh bgtahu model) kerana saya ade peluang utk JV car rental..xperlu keluar duit cukup dengan kereta yg ade(prefer auto) customer dah ade n market besar area UPM kalo berminat boleh hubungi saya di email jackassdudes85@gmail.com (kuota terhad sebab kami mencari sehingga 150 unit kereta sahaja) MARI KITA TUKARKAN LIABILITY KEPADA ASET! TQ  
  15. Telus Transport - Fri 5/Oct/2012 11:03am
    salam.. utk mendapatkan lesen kereta sewa mesti memohon pd SPAD.. syrat2nya.. Syarikat SDN BHD yang mempunyai lesen pelancongan (mohon di Kem Pelancongan) shj yg boleh memohon.. terima kasih  
  16. Siti 294 - Sat 15/Jun/2013 12:54pm
    bisnes kereta sewa yg kami jalankan semakin mantap...  
  17. Plums666 - Fri 19/Jul/2013 9:34pm
    huhuhu bisnes baru bermula... please support us!! https://www.facebook.com/SmoothCarRental  
  18. Azhar 286 - Sat 9/Nov/2013 1:09pm
    FGMT GPS TRACKER
    Protect Your Loved Ones And Secretly Track Car
    Hijacker or Any Kind Of Road Criminal

    Product Detail :
    -Product Of Singapore
    -8 YEARS Experiencing And Dealing With GPS
    Tracking System And Fleet Management
    -24/7 Real Time Tracking By Online,Mobile &
    SMS Command
    -No UPGRADE & No Monthly Or Yearly Fees For Using Online Tracking Software
    -Immobilizer (Engine Cut-OFF)
    -Additional Alarm System
    -Brilliant Design,Small Motor Tracker
    -The Network Coverage Powered By DIGI,Always The Smarter Choice
    -3 Month History Storage
    -GPS Sensitivity,Speed and Accuracy Very Good.No need 3G area
    -1 Year Warranty + Unlimited Service
    -Just like using Whatsapp,Low Data Usage
    -Strong Support From Seller.Best Record After Sales Service.It is a must!!

    Harga Produk:
    ***RM660 - FGMT GPS Tracker
    -Harga Termasuk Kos Penghantaran,Kad Prabayar,1 Tahun Telco Caj PERCUMA Bernilai RM130 Dan Pemasangan(Lembah Klang&Selangor)

    Extend Warranty,Support 24/7 & Hosting only RM75 for 2 years.

    -Pemasangan di seluruh Negara.
    -Mudah Dipasang.Wiring Diagram Serta User Manual Disediakan  
  19. Zainal 70 - Mon 7/Jul/2014 2:09am
    http://www.greenmatrixcarrental.com/?s=1198  
Page 1   (Total 19 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2597)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (196)
Bengkel Kereta (1476)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (358)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1069)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (154)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1448)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1907)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1054)
Bisnes Restoran (3202)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (370)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3196)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (313)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1906)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (695)
Expo Karnival Tapak Niaga (6183)
Forex Malaysia (1808)
Haiwan Peliharaan (443)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (212)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1943)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2466)
Kedai Hardware (409)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3655)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1599)
Kereta Baru (1554)
Kereta Terpakai (4829)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4516)
Kerja Kemahiran (1875)
Kerja Kosong (11084)
Kerja Praktikal (1904)
Kerja Sales (2162)
Kerja Sambilan (6074)
Konsultan Perniagaan (429)
Kontrak Swasta (282)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (532)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (663)
Kontraktor Pasir (357)
Kontraktor Pembinaan (1966)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1586)
Mencari Pelabur (3586)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (542)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (846)
Pasar Basah (1411)
Pekerja Asing (1180)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1795)
Pembekal Barang Runcit (1550)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (573)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (136)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (153)
Pemborong Kasut Dan Sandal (678)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1595)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4100)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3428)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2710)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (931)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (581)
Pengedar Produk Kecantikan (2546)
Pengedar Produk Kesihatan (2918)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (701)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (281)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (689)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (416)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1471)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10220)
Pinjaman Perniagaan (1789)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1961)
Program Dropship (6452)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1471)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (488)
Pusat Pendidikan Tinggi (509)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1254)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3614)
Servis Freelance (1057)
Servis Keselamatan (691)
Servis Pembersihan (782)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (591)
Sewa Bas Dan Van (544)
Sewa Kereta Teksi Limo (1734)
Sewa Lori (2461)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (239)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1041)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (698)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2114)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2065)
Tempahan Kek Dan Coklat (2093)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (760)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1058)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2258)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)