Perniagaan Cyber Cafe
HAMIDAH BINTI MUSTAFA @ Rincing Maju (m) Sdn Bhd - Tue 27/May/2008 12:29pm [Last Comment]
Saya amat berminat untuk membuka Cyber Cafe. Sesiapa yang berpengalaman dalam perniagaan tersebut dan berepakah modal yg diperlukan harap hubungi saya...

Niche: Bisnes Cyber Cafe
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Raj 3 - Tue 27/May/2008 1:12pm
    sekarang mana boleh dpt lesen utk buka cycber cafe  
  2. RS Consultancy Resources - Thu 29/May/2008 9:35am
    sila layari www.businessplan-money.com  
  3. Momentum - Sun 1/Jun/2008 12:24am
    saya boleh bantu..kerana saya telah mempunyai 2 buah cyber cafe.. modal bergantung kepada cyber cafe yg nak dibuat..more on game atau internet shj?  
  4. HAMIDAH BINTI MUSTAFA - Wed 4/Jun/2008 12:09pm
    Momentum, boleh emailkan kepada saya tentnag butir-butir dengan lebih lanjut. Saya ingin membuka game dan internet. Modal yang saya ada sekarang RM50,000/- Tlg email kan pada saya hamidah.mustafa@yahoo.com. Tq  
  5. Arshad Hassan - Wed 11/Jun/2008 8:54pm
    selamat maju jaya....0177691465  
  6. Mie - Thu 12/Jun/2008 11:35am
    Salam Sdr Momentum, saya pun berminat dgn biz cc. Saya hargai kalau dapat emailkan pada saya juga di bmwmie78@yahoo.com.my

    Tq  
  7. HAMIDAH BINTI MUSTAFA - Tue 17/Jun/2008 11:01am
    Momentum, saya berminat kedua-dua sekali game dan internet but it will be more on game. What should i do since Raj told me that they have freeze the licence. For your info the Cyber Cafe will be at Shah Alam.  
  8. Joe 8 - Wed 18/Jun/2008 12:37pm
    Slm Momentum, saya juga merancang untuk membuka sebuah cyber cafe yg mempunyai kuantiti PC sebanyak 20 buah PC.Diharap juga En. Momentum boleh memberikan maklumat tentang supplier meja,kerusi dan PC yg menawarkan harga yg murah dan berpatutan.Saya hargai jika En. Momentum emailkan pada sy.berikut adalah email saya: joe_neta@yahoo.com.  
  9. Vee - Tue 24/Jun/2008 11:47am
    hi momentum,saya ingin memulakn perniagaan cyber cafe next month. blh x bagi nasihat pape yg patut saya buat untuk permulaan.saya hanya memberikan perkhidmatan surfing saja. pls email me vivianaariffin@yahoo.com  
  10. zZam - Fri 27/Jun/2008 12:15pm
    gd luck 2 u..  
  11. Maz - Wed 2/Jul/2008 2:50pm
    Slm Hamidah, sekiranya memerlukan perkhidmatan untuk setup wiring, networking, susunan meja&kerusi serta PC pd harga yg murah dan berpatutan. Bolehlah menghubungi saya untuk maklumat lanjut.

    Email : maz_happyday@yahoo.com

    Note : kami juga telah mempunyai 2 buah cyber cafe.  
  12. Jasmin Yassin - Wed 9/Jul/2008 7:37pm
    sedara momentum saya juga ingin memulakan perniagaan cyber cafe.saya juga ingin meminta pandangan dari sedara.saya ingin membuka cyber cafe yang berkonsepkan cyber dan cafe yang mempunyai berbagai makanan. boleh email kepada saya at kropok21@yahoo.com.my plss..  
  13. Abdul Rahman 3 - Fri 25/Jul/2008 10:41pm
    assalamualaikum

    sy mmg minat utk buka cybercafe ni tp sy kene amek course ape ek utk tahu tentang bisnes cybercafe ni...?

    tlg emel ke sy

    therhmn@yahoo.com  
  14. Twinkle 2 - Sun 3/Aug/2008 12:16am
    Salam Momentum, saya juga berminat dan merancang utk membuka sebuah cyber cafe dan skali bsama cafe yg menyediakan mknn ringan.Diharap Momentum boleh memberikan maklumat yang sepatutnya saya tahu sblm bermula dgn biz ini. Email saya : twinkle_heaven05@yahoo.com thx  
  15. Yussuff - Tue 5/Aug/2008 1:02am
    boleh dapatkan maklumat detail ni?..email sy yussuffjamil@gmail.com  
  16. Jebat - Wed 20/Aug/2008 2:21pm
    macamne cara nk bukak cyber cafe..klu ade sape2 taw leh misscall saye..
    n saye call balik..
    0166442466  
  17. Jebat - Wed 20/Aug/2008 2:26pm
    emailkn trus kt saye pun ok..
    metalugical2004@yahoo.com
    ASAP  
  18. Jebat - Wed 20/Aug/2008 5:07pm
    brape modal nk bukak cyber cafe nie..dlm 10 pc??  
  19. Hazlan - Sun 14/Sep/2008 3:24pm
    Saya juga berminat untuk membuka cc ni cuma skarang ni sy tgh mencari lokasi yg sesuai untuk perniagaan ini.  
  20. Zaini 2 - Sat 1/Nov/2008 7:55pm
    cik puan perniagaaan cyber cafe ini hanya boleh mendatangkan keuntungan jika owner tahu mengendalikan perkakasan komputer (maintenance) sendiri upah orang tak payalah mahal pbt pun tak kasi lesen lagi berpengetahuna tentang game terbaru , saya ada 3 cc pening nak maintenance oo  
  21. Mohd Azlan - Tue 6/Jan/2009 5:27pm
    hye..sy plan nk bukak cc dgn modal 100ribu..but sy rase sng dpt loan 50ribu je..erm..so sy perlukan sorg partner yg blh dipercayai..sy mmpunyai pengalaman 10tahun berkerja dlm cc cina..belajar dr mereka..call me 0173433573  
  22. Eryn - Mon 6/Apr/2009 1:07pm
    salam...saya juga amat berminat dan memerlukan maklumat dan cara-cara membuka perniagaan cyber cafe ni. kepada yang berpengetahuan mengenai hal ini saya berharap anda dapat membantu saya dan email saya di --->>>* me_sky07@yahoo.com.my*
    terima kasih banyak2... =)  
  23. Ella Aqhazza - Sun 28/Jun/2009 11:15am
    Saya bminat nk buka cyber cafe mrangkap kelas komputer.saya ada pngalaman ngajar tp tkde pngalaman bisnes.kpd sesiapa yg dh bjaya dlm cyber cafe & kelas komputer, tlg bantu saya.klu bleh saya nk buka scepat mgkin. tel : 013-6783973 , email : ella_aqhazza8588@yahoo.com  
  24. Nick Andrex - Mon 29/Jun/2009 2:46pm
    are there any advice for sabahan yg ingin buka biz cyber cafe ni? Really need advice...  
  25. Nick Andrex - Mon 29/Jun/2009 2:49pm
    juz email me at helios_xyronite@yahoo.com pn ble...actly,sy br abis diploma in IT tp lbih bminat nak buka biz sndiri...especialy biz cc ni..hope to get respond a.s.a.p...hehe...  
  26. Ellvin Jesele Indu - Thu 16/Jul/2009 3:30am
    actually saya minat sgt dgn bisnes cc nie..tp knowlegde blum cukup lg..
    kalo bleh saya nak minta advise kpd sesiapa yg sdh bejaya dlm bisnes nie..
    saya berharap anda dapat membantu saya dan email saya  
  27. Ellvin Jesele Indu - Thu 16/Jul/2009 3:35am
    email : ellvinjen@yahoo.com

    thank you..  
  28. Mohd Hisham Sabri Bin Che Daud - Mon 24/Aug/2009 1:25am
    sy baru memiliki kedai..ingin membuka sebuah perniagaan cyber cafe.. selain internet atau games, apa lagi yang boleh mendatangkan rm dengan membuka cc ni..i hope u can help me dude..  
  29. Hairudy net - Thu 8/Oct/2009 9:34am
    Saya hairudy dari puchong...saya dah ada kedai cybercafe cuma ingin menambah komputer... dimana saya boleh dapatkan sewa-beli komputer dengan kadar yang rendah bulanannya.

    sekian,
    http://hairudy.net  
  30. Spider84 - Sun 29/Nov/2009 2:31pm
    saudara momentum, sya teringin nak buka cc, kat mana nak cari pkej sewa beli computer, budget dlm 50pc.  
  31. Yusri 3 - Tue 12/Jan/2010 2:59am
    salam semua,...

    saya bercadang untuk membuka sebuah CC dikawasan Shah Alam, saya mempunyai modal RM50K, jadi saya sangat memerlukan bantuan dan nasihat dari sesiapa yg berpengalaman dalam perniagaan ini, sila hubungi saya, yusriazmi@yahoo.com atau 019-7313756..bantuan anda saangat dihargai..

    terima kasih..  
  32. Tiska Vera - Fri 15/Jan/2010 3:12am
    I pun nak tau jugak..pls email me asap. Thnx. tiska_vera@yahoo.com  
  33. Alea - Sun 28/Feb/2010 11:08pm
    sya pun berminat nak buka cc, kat mana nak cari pakej sewa beli komputer sila email sya..at ratuku_007@yahoo.com  
  34. Bsabenterprise - Wed 3/Mar/2010 9:41pm
    Sila ke laman ini jika berminat untuk menjalankan perniagaan cyber cafe : http://www.mudah.my/vi/5440694.htm  
  35. Has10 - Fri 9/Apr/2010 2:56am
    pengelaman ni x la banyak untuk setup complete cybercafe.. tapi semua setup cybercafe yang kami punya saya yang buat sendiri dari segi pc sampai la server game...
    nak tahu sila ke halaman web kami di http://rainzouk.webs.com kami dah buka 3 buah kedai tak sampai setahun... dari A sampai Z kami buat sendiri.  
  36. Azrie 2 - Mon 31/May/2010 12:51am
    sesiapa yg berminat membuka cybercafe, hardware, networking dgn murah, bleh emailkan kepada sy
    riez_reo@yahoo.com, gaming cpu baru amd dgn ati hd grafic card hanya rm800 je.  
  37. Kelvin 2 - Wed 22/Sep/2010 11:37pm
    mail:globalit_tech@yahoo.com  
  38. Ming - Tue 2/Nov/2010 6:37pm
    Dapatkan hadiah percuma di www.auditwebs.webs.com  
  39. Racd - Sun 20/Mar/2011 5:11pm
    Untuk game budget pc better RM 1.1-1.2k setiap 1 pc. cpu at least dual core & gpu ati hd 4/5 siries. game skrg perlu requirement yg tggi. cth nfs hot pursuit 2010 & crysis 2  
  40. Azmin Hussain - Wed 19/Jun/2013 6:11pm
    saudara Momentum, saya berminat untuk membuka cyber cafe. lebih kepada game. modal anggaran dalam RM70k.. boleh emailkan saya quotation untuk mendapatkan PC yg bagus untuk gamer. berapakan modal yang seharusnya disediakan. azmin.maatakaful@gmail.com  
  41. Skh Nurhidayat - Wed 29/Jan/2014 12:07pm
    memandang kn lesen telah dibekukan...
    ada sesape berminat takeover my bisness cc..dgn harga 50k...25pc....sy ingin brpindah ke kuala lumpur kerana telah sambng study...0142317991  
  42. Farid Anuar 2 - Thu 6/Mar/2014 6:46pm
    HANYA DENGAN BERMODALKAN RM55.ANDA BOLEH MENJANA PENDAPATAN YANG TIDAK DISANGKA2.ANDA STUDENT,SURIRUMAH,IBU TUNGGAL ATAUPUN SESIAPA SAJA.BUANG RASA EGO,NEGATIVE THINKING DAN ''KO BUAT DULU LA,BARU AKU IKUT'' KERANA TIADA REZEKI DATANG BERGOLEK TANPA USAHA.
    BOLEH HUBUNGI SAYA DI WHATAPPS/MSG
    FARID ANUAR - 0172363854  
Page 1   (Total 42 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2312)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1367)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (192)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (438)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (970)
Bisnes Burger (507)
Bisnes Cermin Mata (143)
Bisnes Cuci Kereta (721)
Bisnes Cyber Cafe (411)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1131)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (636)
Bisnes Jam Tangan (252)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (433)
Bisnes Komputer (1380)
Bisnes Kurier Dan Logistik (588)
Bisnes Minuman (1300)
Bisnes Pasar Malam (1721)
Bisnes Pelancongan (462)
Bisnes Perabot (738)
Bisnes Prepaid Dan Reload (962)
Bisnes Restoran (2918)
Bisnes Roti Dan Bakeri (638)
Bisnes Salun Rambut (319)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (584)
Bisnes Steamboat (181)
Bisnes Tablet Pc (421)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2869)
Bisnes Waffle Dan Jagung (346)
Bisnes Western Food (267)
Dewasa 18sx (1590)
Diskusi Bisnes (1796)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (630)
Expo Karnival Tapak Niaga (5430)
Forex Malaysia (1605)
Haiwan Peliharaan (385)
Haji Dan Umrah (423)
Hiasan Dalaman (632)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (896)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2637)
Insurans Dan Takaful (1526)
Insurans Roadtax Kereta (301)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1847)
Kedai Emas (405)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2317)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3312)
Kedai Kamera Dan Camcorder (312)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1575)
Kedai Sewa (1500)
Kereta Baru (1378)
Kereta Terpakai (4419)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3850)
Kerja Kemahiran (1639)
Kerja Kosong (9508)
Kerja Praktikal (1557)
Kerja Sales (1842)
Kerja Sambilan (5363)
Konsultan Perniagaan (387)
Kontrak Swasta (244)
Kontrak Tender Kerajaan (417)
Kontraktor Balak Dan Kayu (433)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (598)
Kontraktor Pasir (294)
Kontraktor Pembinaan (1796)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2553)
Kursus Kecantikan (642)
Kursus Makanan (615)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1483)
Mencari Pasangan Lelaki (29)
Mencari Pasangan Wanita (46)
Mencari Pelabur (3334)
Mesin Fotostat (314)
Mesin Freezer Dan Chiller (228)
Mesin Industri (440)
Mesin Jahit (322)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2354)
Pakej Perkahwinan (1128)
Pakej Perniagaan (778)
Pasar Basah (1274)
Pekerja Asing (1062)
Pelaburan Saham Unit Trust (838)
Pembantu Rumah Asing (1609)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (415)
Pembekal Ikan Kering (347)
Pembekal Kelapa Dan Santan (554)
Pembekal Kerepek (957)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (199)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (207)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (377)
Pembekal Rempah Dan Perencah (517)
Pembekal Serunding (225)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1106)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (551)
Pemborong Bundle (800)
Pemborong Cadar Dan Tilam (377)
Pemborong Karpet (130)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (103)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1457)
Pemborong Pakaian Lelaki (1025)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3825)
Pemborong Telekung Dan Songkok (515)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3199)
Pemborong Tuala (178)
Pemborong Tudung (2518)
Pembuat Papan Tanda Iklan (210)
Pembuat Plastik Kotak Botol (728)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (449)
Pendaftaran Syarikat (428)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (887)
Pengedar Bahan Pencuci (638)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1440)
Pengedar Permainan Kanak2 (540)
Pengedar Produk Kecantikan (2403)
Pengedar Produk Kesihatan (2769)
Pengurus Majlis (554)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (642)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (636)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (235)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (486)
Perkakas Dapur (539)
Perkakas Elektrik (361)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1372)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (507)
Pinjaman Peribadi (9275)
Pinjaman Perniagaan (1619)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1167)
Program Consignment (1777)
Program Dropship (5827)
Pusat Bahasa (307)
Pusat Jagaan Bayi (1230)
Pusat Latihan (555)
Pusat Memandu (111)
Pusat Mengaji Agama (400)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1084)
Pusat Tuisyen (934)
Rancangan Perniagaan (533)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3753)
Rumah Untuk Dijual (3334)
Servis Freelance (924)
Servis Keselamatan (617)
Servis Pembersihan (709)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (539)
Sewa Bas Dan Van (472)
Sewa Kereta Teksi Limo (1501)
Sewa Lori (2189)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (210)
Studio Fotografi (797)
Studio Grafik Dan 3D (874)
Studio Lukisan (111)
Studio Model Penyanyi Pelakon (626)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4242)
Tempahan Biskut Dan Tart (1738)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (598)
Tempahan Katering (1887)
Tempahan Kek Dan Coklat (1925)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1559)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (461)
Tempahan Roti (314)
Terminal Bayaran (164)
Ubahsuai Pejabat (581)
Ubahsuai Rumah (1504)
Urut Tradisional (706)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (952)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2093)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1127)