Perniagaan Burger.
No Owner - Sat 10/Apr/2010 2:29am [Last Comment]
Kat sini tkde orang meniaga burger ke ?
Kongsila pengalaman .

Niche: Bisnes Burger | Bisnes Pasar Malam
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Suhaila 4 - Sat 10/Apr/2010 1:17pm
    ada satu bisnes bueger juga (mat salai)modal rm5000 je,semua diaorang supplie,kiosk,bahan mentah.try masuk laman web www.matsalai.com.kalau nak kan perkongsian la...  
  2. Syah Omar - Sat 10/Apr/2010 10:59pm
    modal x smpai 800 pun kalu upah org wat gerai ngan peralatan suma..tp tapak kena cantik la..pacak je kat mana2 org ramai..burger ni majlis pembandaran slalu bg chance asalkan org x repot..msk kena jgn kedekut mayonis..hehe.. satu burger leh untung rm1 la..  
  3. Mohd Fairose - Sun 11/Apr/2010 12:52am
    salam..
    sy sokong sgt pndngan syah omar...
    sy rasa dgn rm5000 lbih dr burger haiqal ble jual...
    wt research ckit...cr port strategik...
    bab bahan dn pralatan...mudah nk dapat.
    kalu xjumpe gak p tanye ngan org yg jual burger...nk seribu daya bang
    wllahualam  
  4. Rahman - Sun 11/Apr/2010 9:51am
    Saya pernah dengar Otai Burger franchise lebih RM10k++, sampai kena buat pinjaman. Dengar cerita ada banyak isu dgn otai burger sekarang ni. (Tak boleh komen disini).  
  5. En Sulaiman Ramli - Mon 12/Apr/2010 1:08am
    klu nak tau 1 stall dlm 17.5k otai burger..
    tapi klu ada 3k dah boleh buka gerai western, klu tapak cantik leh dpt income sekitar 300-500 semalam (kasar) dlm masa 3 jam/hari jualan.

    dulu ada budak meniaga kat depan gerai sy tapi tak sampai bape bulan dah hilang..

    kos nak mula burger ni dlm rm300 jer bg bhan mentah yg mahal stall die lah..

    klu nak maju pacak jer kat mana2 depan kedai mamak yg ada skrin besar, pastu letak la dua org awek mari2 yg masak gerenti maju.. tak sedap pun takpe, tak menang tangan kaki la nnt.

    nak sedap masa masak ayam @ dgg tu letak mstard skt, yg lain perencah mcm biasa..  
  6. Syah Omar - Wed 14/Apr/2010 8:46pm
    tu la fairose..rm5000 mahal sgt..leh bukak 5cawangan burger tu..kalu letak awek 2org jaga mcm sulaiman ckp mmg masyuk la...hehe  
  7. Mohd Fairose - Thu 15/Apr/2010 1:28am
    otai burger mmg ade mslah...
    dr apa yg sy dgr la...
    rasenye dh lama jgk isu ni...
    besa la org melayu...bukan nk tolg sgt pon..(bukan semua la)
    ...kpd yg nk tolog..tolg la btul2...jgn ambil ksempatan...cian anak melayu kita...  
  8. En Sulaiman Ramli - Thu 15/Apr/2010 2:08am
    klu nak mula dgn yg ada nama memang la mahal, tapi ada gak burger yg tak guna nama apa2 just pacak kat depan 7e @ kk.. la ni dah adi trend macam ni, sampaikan ada stall yg dpt jual lbh dr 200 biji 1 mlm.. untung memang sebiji 1rm..

    soal masalah sume berniaga ada masalah,cuma kita kena bijak supaya masalah dlm tu tak sampai ke tempat meniaga kita... yg penting meniaga kita tetap terus..  
  9. Anies - Sun 23/May/2010 1:12am
    kalu ada sesape nak bisnes brger, tak de tempt n barang2..ble contct saya..mencari penyewa.area johor anies 0177912993  
  10. Azemi Bin Taib - Thu 10/Jun/2010 1:17pm
    Saya dari pulau pinang baru 4 tahun menjalankan perniagaan ini, itupun secara separuh masa saja. Boleh kata senang jugak buat bisnes ni, just pacak saja stall tapi kena tempat yang strategik la. Taktik saya macamana nak bagi burger kita sedap, boleh tanya pendapat pelanggan, beli dan cuba makan burger yang telah mendapat sambutan ramai....yang penting kerja mau bersih dari segala aspek, jangan cincai.....Kalau sapa2 mai penang boleh singgah la kat gerai aku, untuk percubaan.....nak kata glamour sangat tu tak la tapi boleh la...yang ada dipulau pinang boleh juga mai, kalau taktau lokasi tel saya dulu azemi burger 1malaysia 014 2420902, di Sg Ara  
  11. Jeffery Bin Osman - Mon 20/Sep/2010 11:54am
    salam semua,
    sy nak kongsi skit pengalaman jual burger...sy baru bukak gerai burger kat Penang di kawasan Teluk Kumbar (dalam 1 tahun)....walaupun pesaing kat sini terlampau ramai,agak2 dalam 15 gerai tp alhamdulillah jualan sy agak maintain......jualan sy satu hari dalam 100-150 bijik satu hari,pendapatan kasar dalam RM200-RM500 bergantung pada jenis burger,kalau benjo aje penat jugak laa.....tips utk maju senang jer...jaga kebersihan,harga berpadanan dgn barang yg dipakai...sbg cth kalau pakai mayonis murah takkan burger nk jual mahal kot?kalau pakai mayonis mahal (Nalley) boleh up skit harga.....kalau pelanggan tanya kita boleh explain......lg satu jgn berkira,kalau pelanggan bayar x cukup 20sen,halalkan jerrr...  
  12. Syed 18 - Mon 20/Sep/2010 5:19pm
    salam semua......
    alhamdulillah. saya da niaga burger kat usj da masuk 2 taun... sambutan menggalakkan... alhamdulillahh skang da ade 3 stall... yang penting kene besabar.... ngan customer jgn berkira n ngan staff gak jgn berkira... klu kite dapat lebey bgla kat diaorang lebey ckit... so diaorang pon happy ngan kiter... Staf2 saya da 2 taun bersama saya... n try wat kelainan da ri yang lain. Trade mark beger saya is black pepper burger... sindri bikin... mmg lain dgn yang beli punyer... alhamdulillah dalam masa 3 bulan bole katakan org2 usj da tau, siap diaorg masukkan dlm forum usj community lagi...... stall2 saya skang ade di usj1, usj2, usj14, dan insyaallah akn bertambah lg selepas ni....  
  13. Jeffery Bin Osman - Tue 21/Sep/2010 10:33am
    salam,
    Burger ni bisnes yg paling senang.....kalau sales x habis boleh simpan utk esok,yg nak effect pun sayur..mungkin layu skit,tp x beri kesan sangat.....ramadhan lepas sy ada buat bisnes air soya dgn air kelapa selain drpd burger....kalau nak tau bisnes air soya ni kalau x habis kena buang semua skali,rugi giler...air kelapa pun sama jer...kalau kupas banyak2 pastu x de org beli dah x boleh simpan esok dah.....pendek kata bisnes burger ni yg paling senang.....cuma pengalaman membezakan saja...contohnya cara memasak dan kepantasan,kalau biar org berbaris lama pun x syok gak...lama2 customer lari...bg yg buat full time mungkin boleh buat yg terbaik tp yg part time cam saya ni x de masa nak mengkreatifkan bahan2 mentah ni.......kalau dpt resepi sendiri lg bagus,jimat sikit......lg satu bahan2 kena cr yg paling murah.....contoh daging burger ramly satu peket rm3.00,kalau ada tempat lain jual rm2.80 kita dh jimat banyak tuuuu.....satu hari kita guna 20 peket kita dh jimat rm4 sehari...X 30 hari =rm120,itu baru satu barang........apa pun all the best utk kawan2 yg baru nk mula bisnes.....  
  14. Ismi - Wed 22/Sep/2010 9:41pm
    Assalamualaikum..

    Ada sesiapa yg memerlukan pekerja?

    Sila beritahu saya segera..
    Email: ismi82@yahoo.com  
  15. Rosdi 3 - Thu 23/Sep/2010 5:03pm
    brgr...sy prnh jual brgr..org kata brgr sy sedap..bkn nak bangga..smpi sekarang org tnya bila nak jual brgr smla..sy brhnti jual brgr ats sbb yg tak dpt dielakkan..utk kwn2 yg jual brgr,klu masak brgr tu,anggap la kita masak utk kita sndri yg nak mkn..lg 1 kn rajin terbalik2kan dgg brgr tu..ada lg tips tp kn buat praktikal......  
  16. Ctiartikah - Tue 28/Sep/2010 6:32pm
    tumpang tanya.. kena ade lesen untuk berniaga burger ke?

    satu lagi, tempat berniaga pula, nak kena minta izin atau main hentam jerr?

    kalau kena minta izin.. kat sape nak kena minta? contohnya tepi jalan atau kaki 5  
  17. Razor - Sun 3/Oct/2010 9:23pm
    nak tau jgk ni. sy dduk brickfield ni. bnyak tmpak menarik nak berniaga. tp x tau nak apply tapak pada sapa..tolong lah  
  18. Aiman Mokhtar - Wed 9/Feb/2011 3:02pm
    Saya ada cuba dapatkan permit dari MBPJ, tpi xdpt2 lg. Dh sebulan lebih. Saya nak tahu lagi bagus dapatkan permit atau lesen? Mnta pndapat dari siapa2 yg berpengalaman mcm En. Syed 18@ Usj. Harap dapat mmbantu..  
  19. Ham Burger - Sat 26/Nov/2011 2:56am
    ASSALAMUALAIKUM..
    MACAM MANA NAK BUAT TEMPAHAN PATTIES ITU???  
  20. Mrbs - Tue 24/Jan/2012 8:59pm
    Ada sesiapa tahu di kawasan jb di mana nak cari hub ramly burger?

    Denga org ckp di area BBU, tp cari tk jumpe2 lah :-(..

    Anything boleh inform sya kat : fluxattire at gmail dot com

    Thanks.  
  21. Mohd Zabidi Abdullah - Mon 7/May/2012 9:53am
    salam
    kat mana nak beli stal burger?
    saya stay kat ipoh
    tq  
  22. Dakdispes - Mon 21/May/2012 10:30am
    Assalam. Just nak kongsi skit.
    Jual burger nie mmg mudah, tp x bleh ambik mudah. Burger laku kalau rasa sedap, x kedekut mayonaese, sayur bg lebih skit, letak skit black pepper. Kalau area yg harga burger biasa bleh jual RM2.50 keatas, guna Mayonaese Nelly. Sapu skit jer atas daging. Cili sos plak jgn beli yg murah, standard burger guna 'longson'. Gerenti pelanggan selalu datang.
    Utk modal, bg permulaan, cari stall second hand pun ok dah, janji elok & masih kuat. Kuali beli stainless steel 1/2 inci, 2X2 kaki dah cukup ok. Total permulaan ( complete ) lebih kurang RM1000 - 1500.
    Apa pun rezeki kita lebih bergantung kepada doa & usaha. Solat jgn tinggal & lengah2 kan. Insya'allah, maju & berjaya.
    Selamat berniaga.  
  23. Hasbi Ashri Bin Che Shukri - Sun 5/Aug/2012 2:50am
    kt mana nk cri kuali burger yang biasa..sllu bpe rm org jual..sya nk cpt urgent..area penang  
  24. Forrestgumps - Sun 2/Dec/2012 9:54pm
    Assalam'mualaikum
    saya Din, teringin nak cuba bisnes burger ni.. ada cadangan tak mcm mana nak mulakan... 0132333950  
  25. Jamal 86 - Tue 16/Apr/2013 2:20am
    Assalamualaikum
    saya nak tumpang bertanya
    di mana nak mendapat bekalan mayonis nelly di Kuching Sarawak? TQ  
  26. Ajemad - Fri 22/Aug/2014 11:41am
    tumpang tanye..kat mane nak dapat mayonis nalley sekitar ipoh perak..  
Page 1   (Total 26 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2631)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (202)
Bengkel Kereta (1486)
Bengkel Motosikal (243)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (360)
Bisnes Ais Krim (488)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1078)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (155)
Bisnes Cuci Kereta (788)
Bisnes Cyber Cafe (443)
Bisnes Dobi (1333)
Bisnes Ebook (1029)
Bisnes Handphone (1227)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (549)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (280)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (486)
Bisnes Komputer (1456)
Bisnes Kurier Dan Logistik (652)
Bisnes Minuman (1425)
Bisnes Pasar Malam (1927)
Bisnes Pelancongan (529)
Bisnes Perabot (828)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1072)
Bisnes Restoran (3230)
Bisnes Roti Dan Bakeri (697)
Bisnes Salun Rambut (353)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (373)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (636)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (806)
Bisnes Untuk Dijual (3235)
Bisnes Waffle Dan Jagung (374)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1721)
Diskusi Bisnes (1922)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (706)
Expo Karnival Tapak Niaga (6270)
Forex Malaysia (1821)
Haiwan Peliharaan (451)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (700)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (984)
Iklan Tv Radio Media Massa (214)
Import Dan Eksport (321)
Ingin Berniaga (2784)
Insurans Dan Takaful (1677)
Insurans Roadtax Kereta (328)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1952)
Kedai Emas (440)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2485)
Kedai Hardware (415)
Kedai Ibu Dan Bayi (677)
Kedai Jahit (3696)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1782)
Kedai Sewa (1609)
Kereta Baru (1569)
Kereta Terpakai (4874)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4586)
Kerja Kemahiran (1894)
Kerja Kosong (11260)
Kerja Praktikal (1946)
Kerja Sales (2192)
Kerja Sambilan (6139)
Konsultan Perniagaan (436)
Kontrak Swasta (286)
Kontrak Tender Kerajaan (446)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (543)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (221)
Kontraktor Minyak Dan Gas (668)
Kontraktor Pasir (368)
Kontraktor Pembinaan (1993)
Kontraktor Perlombongan (313)
Kursus Dan Seminar (2746)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (651)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1598)
Mencari Pelabur (3614)
Mesin Fotostat (348)
Mesin Freezer Dan Chiller (257)
Mesin Industri (490)
Mesin Jahit (364)
Mesin Proses Makanan (546)
Pakej Pelancongan (2554)
Pakej Perkahwinan (1178)
Pakej Perniagaan (863)
Pasar Basah (1424)
Pekerja Asing (1192)
Pelaburan Saham Unit Trust (920)
Pembantu Rumah Asing (1809)
Pembekal Barang Runcit (1561)
Pembekal Beras (103)
Pembekal Buah-buahan (475)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (627)
Pembekal Kerepek (1080)
Pembekal Keropok (432)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (122)
Pembekal Minyak Masak (412)
Pembekal Rempah Dan Perencah (576)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (137)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1177)
Pemborong Batik Dan Sutera (348)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (591)
Pemborong Bundle (843)
Pemborong Cadar Dan Tilam (428)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (682)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (758)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1609)
Pemborong Pakaian Lelaki (1112)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4124)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3455)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2732)
Pembuat Papan Tanda Iklan (262)
Pembuat Plastik Kotak Botol (786)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (480)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (939)
Pengedar Bahan Pencuci (699)
Pengedar Buku Dan Majalah (572)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1516)
Pengedar Permainan Kanak2 (586)
Pengedar Produk Kecantikan (2573)
Pengedar Produk Kesihatan (2939)
Pengurus Majlis (585)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (706)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (283)
Penternak Lembu (377)
Penternak Udang (189)
Peralatan Makmal Dan Hospital (255)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (558)
Perkakas Dapur (599)
Perkakas Elektrik (417)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1483)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (383)
Pinjaman Kereta (582)
Pinjaman Peribadi (10353)
Pinjaman Perniagaan (1803)
Produk Dari China (526)
Produk Sejuk Beku (1280)
Program Consignment (1978)
Program Dropship (6529)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1492)
Pusat Latihan (637)
Pusat Memandu (119)
Pusat Mengaji Agama (499)
Pusat Pendidikan Tinggi (513)
Pusat Rawatan (351)
Pusat Tadika Dan Taska (1263)
Pusat Tuisyen (1042)
Rancangan Perniagaan (581)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4157)
Rumah Untuk Dijual (3645)
Servis Freelance (1072)
Servis Keselamatan (700)
Servis Pembersihan (795)
Servis Pengedaran Risalah (447)
Setiausaha Syarikat (593)
Sewa Bas Dan Van (548)
Sewa Kereta Teksi Limo (1758)
Sewa Lori (2497)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (875)
Studio Grafik Dan 3D (1053)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (459)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (226)
Sukan Futsal (225)
Sukan Pancing (139)
Tanah Sewa (629)
Tanah Untuk Dijual (4723)
Tempahan Biskut Dan Tart (2115)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2091)
Tempahan Kek Dan Coklat (2109)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (172)
Tempahan Kuih Muih (1711)
Tempahan Minuman Dan Dessert (454)
Tempahan Nasi Lemak (506)
Tempahan Roti (345)
Terminal Bayaran (181)
Ubahsuai Pejabat (638)
Ubahsuai Rumah (1658)
Urut Tradisional (769)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1070)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2270)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1308)